Рони, огромна промяна се вижда на тия снимки! :)
Според мен на 73 кг изглеждаш най-добре, но не знам колко трудно ти е било да ги поддържаш.
П. П. Жалко, снимките останаха на предната страница.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.01.15 15:21.
14.01.15
15:28
Егаааати яките кутийки за храна. Къде се сдоби с тях? Искам и аз :Д
Иначе мен ме кефи и снимката с бялата пола. Присъединявам се към Боби за 73 кг.
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 14.01.15 15:28.
14.01.15
16:07
Кутията е от нашия магазин (bbteam-ския) и може да се поръчат ето от ТУК :) Много е практично и забавно да подреждаш в малки кутийки. Събира ми чудесно храната за 1 ядене.
По въпроса за визията... Ще излъжа, ако ви кажа, че не искам да изглеждам целогодишно така, както на снимките в средата (73 кг).
Обаче Боби много точно уцели причината да не го правя - изискваше ми много усилия и за съжаление, падайки на този процент мазнини (15%) донесе нещо нежелано при мен - цикълът ми спря. По принцип 15% не е нисък процент, за да има проблеми в тази насока, но с моите перипетии около СПКЯ нещата се развиха натам.
Е, поне знам как се прави :) Имам по-важни приоритети сега, но един ден знае ли се.... Може и да надмина себе си :)
Тогава си мерех храната като културист преди състезание, правех въглехидратна ротация (4 дни с най-високи въглехидрати на около 110 гр - 70 - 70 - 0) и паралелно с намаляването на въглехидратите увеличавах месото (до 700 гр в нулеви дни) и мазнината (до 60-70 мл).
Тренирах с тежести 6 пъти седмично (3-дневен сплит, завъртян два пъти) + 6 пъти кардио по 40-50-60 мин. Почивах само в неделя.
Така постигнах тази промяна :)
После се наложи да пия противозачатъчни (уплашиха ме с операция), качих 11 кг за 4 месеца, сдобих се с целулит. По това време мисля, че не пишех във форума. Бях толкова сдухана... Но започнах да се измъквам от ситуацията, да променям вижданията си, да експериментирам с нови неща и ето ме тук - не толкова релефна, но с повече активно тегло и... с ежемесечен цикъл!
15.01.15
16:03
Месец 2, седмица 2,
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус
Корем -3 серии на земя със свити крака
Квадрицепс
Първи трисет, повторен 4 пъти: клек на смит машина (4 х 40 34 34 34 кг добавени) + лег преса (8 х 130 кг добавени) + сиси клек (15 повт)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преден клек (4 х 24 кг) + хакен клек (8 х 60 кг добавени) + лег екстензии (15 х 10 кг)
Трисет за глутеус, повторен 8 пъти: лег преса широк разкрач (4 х 140 кг в първите 2 трисета, после 150 кг) + глутеус мост в първите 4 трисета (8х50 кг)/клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред в останалите 4 трисета (8 х 20 кг добавени) + клек плие 4х15х28 кг/ абдуктор 4х15х50кг
пътека 20 мин, пулс 135
Храна до тук: 2 пъстърви, 1 глава червено зеле на пара, картофи, олио, кафета. Може би ще има плодове/ядки.
И за вчера имам няколко броя кашу и 2 фурми.
Дамян е прекрасен, майка му и баща му също не са зле :))))))))))))))
И кога хората ще се научат, че не съм напълняла, а съм заякнала?!?!?!? Виждат някой, че е по-голям и веднага: “Ти пак ли си напълняла?”.
Да бе, напълнях, и мога да клякам с теб на гръб за бройка. :))))
казано от Вероника Налбатска на 15.01.15, 16:03:
майка му и баща му също не са зле :))))))))))))))
Еееее!!! Само тооолкова ли за наааааааааааас?! :D
15.01.15
22:49
Игличе, хвалебствията ще са на порции, защото имам много по ваш адрес, но не бива да се възгордявате :)
Сега, държа да отбележа, че има-няма 7 часа след тренировката си за крака, усещам, че мускулната треска ще е епична.
Защо?
Защото направих гадна комбинация с упражнение, което не участва често в програмата ми.
Подчертавам: много е гадно да правиш заден клек + лег преса + сиси клек /във варианта от приложеното видео, защото в моята зала няма уред за другия сиси клек, който по принцип харесвам повече/ :D
казано от Вероника Налбатска на 12.01.15, 15:16:
Житейска поука от деня:
ПО ДЯВОЛИТЕ, ВЕРОНИКА, НАУЧИ СЕ ДА НЕ СЕ ПРИВЪРЗВАШ КЪМ ВЕЩИ!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМА ВЕЧНИ НЕЩА!
На мен вчера моите диванета ми счупиха любима играчка за коледно дърво: едно коте, от моето детство е. Много ми докривя :(
16.01.15
15:20
Оооо, не! Небезизвестното коте с цици ли? Много жалко, наистина!
16.01.15
16:00
Е... за коте с цици и на мен би ми докривяло! :)
Последна тренировка за седмица 2, месец 2
Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс
Корем – 5 серии коси /3 с тежест и 2 без
Рамо Първи трисет, повторен 3 пъти: раменна преса с дъмбели (4 х 16 14 15 14 кг) + вертолет (8 х 24кг) + вертолет зад гърба с дискове, от седеж (15 х 5 кг диск)
Втори трисет, повторен 3 пъти: раменна преса на смит машина зад врат (4 х 4 кг добавени) + разтваряния в страни (8 х 7 кг дъмбел) + задно рамо с дъмбели от наклон напред (15 х 4 кг)
Трисет за бицепс, повторен 4 пъти: сгъване с щанга от стоеж (4 х 20 кг)+ скотово с крив лост (8 х 5 кг добавени) + чуково с дъмбели (15 х 4 кг)
Трисет за трицепс, повторен 4 пъти: лег с щанга и тесен хват (4 х 40 40 40 44 кг) + горен скрипец с V лост (8 х 15 кг) + кик бек с 2х3 кг 15 повт
!!!!! Забележка: на тази тренировка съм правила не по 3, а по 4 трисета за рамо от всеки вид!
20 мин пътека: бягане (пулс 150) - ходене (135)
Храна: 500 г патешко филе, 200 г курабийки от блашно от гречка ала Роско (поляти с MCT след като се охладиха), 2 марули, 1/2 китайско зеле, 40 мл MCT, какао с джинджифил. Може би ще правя крем супа и ще има още зеленчуци.
Сега! Не съм вярвала, че някога ще стигна момент, в който да работя с едни и същи тежести за гърди и трицепс хахаххахахахахаха
Усетих аз, че днес 40 кг на тесния хват не бяха като друг път и за да съм сигурна в преценката си, сложих 44 кг за ПОСЛЕДНИЯ трисет. И ги направих! Значи от другия път директно слагам 44 от началото.
Лежанката ми е много слаба, ама дреме ми. Нали правя трицепс с тежест, с която мъжете правят гърди? (Мда, редувахме се с един господин :))
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 23.01.15 16:12.
казано от Златина Цонева на 16.01.15, 15:20:
Оооо, не! Небезизвестното коте с цици ли? Много жалко, наистина!
Я някой да постне снимка на това коте, че ми стана любопитно :)...Чичко гугъл като го попитам, изкарва други котета с цици :D
16.01.15
16:20
И аз искам снимка на котето!
16.01.15
23:18
Не мисля, че аз ще си жертвам ставите и тялото да правя клекове на смит машина и сисита, пък да си остана грозен като изчистя :) Ще гледам в стил Том Плац - тежко с много повторения. Иначе поздравления за изпълнението :)
16.01.15
23:43
Не отричам, че клековете на смит машина са с удивителен знак.
Казвала съм неведнъж - не бих ги препоръчала на начинаещ и не бих целенасочено подтиквала хората да ги изпълняват. Всъщност, това важи за всички движения на смит машина.
Основно, то се знае - заради фиксираната траектория на движение, която налага доста промени в изпълнението.
За себе си смея да кажа, че познавам тялото си, биомеханиката и позиционирането така, че да не създавам излишни рискове. И аз не бих искала нежелано натоварване на ставния апарат.
Харесвам смит машината, но знам как да я използвам :)
Колкото до сиси клека - това на видеото не съм аз, но го споделих, защото онагледява и моята тренировка от вчера:)
Не съм усетила дискомфорт нито от него, нито от смит машината. Ако усещах каквито и да било признаци за тревожност, със сигурност нямаше да го правя.
Тренирам в зала, която не е много голяма и трябва да бъда изобретателна, за да си правя адекватни за моите разбирания тренировки.
Ако имах условията, най-вероятно щях да си правя тежки 4-ки класически клек :)
16.01.15
23:45
Том Плац...
Едно време някой ми беше казал, че съм Том Плац в женски вариант.
По-голям комплимент не бях получавала :D
Присетих се и пак ми стана едно такова хубаво :)
Но после се появи Блага и уби всичко детско в мен.
17.01.15
19:44
Сутринта се прибрах на Ботевград и цял ден почивах :D Не ми се беше случвало от доста време да не правя нищо сериозно.
Пилешки пържоли от бут, краставици, ориз с гъби шийтаке и моркови, MCT, малко мед и 2 мандарини.
Правих царевичен кекс за утре и облизах купата със сместа :D
Вчера крем супата стана божественяшка и скоро ще ви дам рецепта.
Ей, не знам кога ще доживея да си видя пресата. Усещам, че е много яка. Ама си се крие. Не че правя нещо и да я покажа, де :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 17.01.15 19:46.
17.01.15
20:20
Смъкни още дееее ;) Оформила си талия, добре изглежда.
Голо коремче,ама с плетена шапка ;)
17.01.15
20:29
Ще смъкна ощя след 2 седмици, когато правя 2 месеца по програмата.
Не съм се мерила до сега, за да не повлиявам на резултатите. Искам да съм максимално обективна :)
После, след като сравня снимките в началото и в края (и мерки), ще преценя дали лееко да орежа калориите за по-натам (защото вече ще тренирам основно по “тежко-средно-леко”). Нямам нужда от повече храна със сигурност!!!
Хората около мен също не са обективни, но повече са тези, които ми казват, че съм по-голяма. Едни казват “надебеляла”, други - “по-здрава си”. Ходи разбери на какво съм пораснала :) и на мен ще ми е интересно и нямам търпение. Силата със сигурност е нагоре, но при различните мускулни групи е с различни темпове.
А шапката е от цветова гледна точка! :))))
Извинявам се, че съм така приказлива, но нали казах, че днес съм без сериозна работа :)
17.01.15
20:50
Смъкни клина бе жена :) Клина ....
17.01.15
20:55
Да, и аз за него говоря.
След 2 седмици - снимки по бански идентични с началните :)))))))) Ще се правя на културист ;)
19.01.15
10:09
Обещах рецепта за супата от онзи ден :)
Ето я и нея - получих 2,5 кг супа, която ометохме за отрицателно време. Получи се много вкусно, по мое мнение. Даже Роско ме похвали, а това значи много за мен (имайки предвид, че е и професионален готвач):D
http://www.bb-team.org/recipes/5004_krem-supa-ot-tikva
казано от Вероника Налбатска на 16.01.15, 23:45:
Но после се появи Блага и уби всичко детско в мен.
Първо, че структурата ми е да съм яка, второ, че взимам химия чат пат и от това ставам свръх яка... така че нямам какво да ме споменаваш.
Все едно аз да се сравнявам с Алина Попа и клека и от 170кг за 8-ца........
19.01.15
10:50
Ех бе...вие жените и тези снимки ме карате да се усмихвам на работното място, а те ме базикат, че съм гледала пак мускулести мъже :D
Ще се покаже скоро пресата и ще си ги мерим след това (пресите) Моя корем е доста идентичен сякаш с твоя.
Мнението беше редактирано от Мила на 19.01.15 10:51.
19.01.15
11:08
Блага.. ти не разбра ли, че искам да съм най-яката? Най-най-най :)))))))))
Мила, моят е една бездънна яма с неспирен апетит :) Наистина не правя нищо, за да покажа плочки, така че нищо чудно да ме изпревариш.
Сега пия мечото грозде на Блаж и се шегувам, че чакам фибри!
19.01.15
11:12
Верка, тия кила много ти отиват. СУпер секси си, честно :Д Яки бедра!
19.01.15
11:13
Ама сте максималистки. ;)
Сериозно...Колко важни са едни плочки?
Лично аз не съм убедена, че искам да се нацепя ;). Кой ще ми ги гледа плочките и как ще ги поддържам? Сутрин на гладно може и да се видя някоя, ама следобед след 2 кила ядене и 2 литра вода, забрави.
Мисля, че можем да сме достатъчно хубави и секси и без 1 пръст дълбока преса, нали :)
19.01.15
11:15
Абе плочките са незадължителен аксесоар, бе, стегнат корем+ много задник=секси.
Лично предпочитам да имам вени по корема, бицепса, рамото и фибри на задника (devil)
Nogosum skromna… ♥
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.01.15 11:25.
19.01.15
11:34
А аз предпочитам да съм здрава, яка, и като ходя по улиците хората да се плашат от мен:)
Едно лято, когато се разкарвах с къси гащи, са ме гледали от прозореца на залата. И един приятел културист бил казал на Росен: “гледай я твойта жена - пак всява смут сред хората”.
А то какво било - от прозореца видял, че след мен се обръщали втренчено.
хахапхахаххахахахахха
Разбира се, че плочките не са най-важното нещо. По-важно е квадрицепсите ти да са като режещи скали :D
А аз просто искам да си смъкна излишните 5 кила :D И пак да се набирам 16 пъти :D И пак да съм по-силна от Десо и да му се смея :D
19.01.15
13:33
Забранявам ти да говориш така за моя приятел Десо!!!
!
!
19.01.15
16:00
Месец 2, седмица 3
Тренировка 1 - гръб, задно бедро
Корем – 3 серии повдигане на крака от вис
Гръб
Първи трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, широк надхват (4 х 60 55 55 55кг) + чукчета (8 х60 54 54 54 кг) + хоризонтален скрипец с успореден хват (15 х 30 30 25 25 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: придърпване на машина с тесен успореден хват (4 х 50 кг добавени) + гребане с крив лост, подхват и хоризонтален торс(8 х 38 кг) + хиперекстензии с тежест (15 х 15 20 20 20 кт)
Трисет за задно бедро, повторен ПЕТ пъти: glute-ham raises (4 повт) + румънска тяга (8 х60 50 50 50 50кг) + бедрено сгъване от лицев лег (15х 30 30 25 20 20 кг)
пътека 30 мин, ходене, пулс 135-140
2 пъстърви (600 г с главите и костите), 300 г мачкани варени картофи, 2 глави айсберг, 300 г китайско зеле, 40 мл MCT, 1 пасиран банан с 1 ч.л. какао и малко вода
Припомням добавките: пробиотик, витамин C, хром, омега 3, bcaa, глутамин.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 19.01.15 17:35.
20.01.15
15:41
Месец 2, седмица 3
Тренировка 2 - гърди, прасец
Корем – 3 серии коремни преси на земя със свити крака
Гърди
Първи трисет, повторен 4 пъти: лег с щанга (4х 46 46 44 40 кг) + обратен наклон на смит машина (8х 16 14 12 10 кг добавени - днес беше голям зор, защото се изморих на лега) + полулег с дъмбели (15 х 10 10 7 7 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преси на машина (4 х 44 кг добавени) + полулег на смит машина (8 х 4 4 2 2 кг добавени) + флайс с дъмбели (15 х 5кг)
Трисет за прасци, повторен 4 пъти: лег преса (4 х 100 кг добавени) + повдигане от стоеж на смит машина (8 х 50 кг добавени)+ повдигане със собствено тегло (15 повт)
#шепочина #боли :)
30 мин пътека, ходене, пулс между 135-145, основно 140. Много помагат Рамщайн, честно!
Храна:
ПРЕПОРЪЧВАМ комбинация от мляно телешко + сушена мащерка, на кюфтета (500 гр); другото за днес: парче и половина от меденки без мед от гречково брашно (един ден и тази рецепта ще види бял свят); 30 мл MCT, 6 зелени чушки, 4 малки домата, 1 глава броколи на пара, 1 банан, 30 г суров десерт, кафе
20.01.15
16:01
Не бих се изказвала така убедено, особено ако не съм опитвала от меденките без мед на Роско :)
Нарочно тествам да съм няколко дни само на MCT, за да видя какво е. Ми да ти кажа... харесва ми много :)
Но аз лично ще редувам източниците на мазнина, заради ротационното хранене.
Росен иска другия път да сложим 50 г акациев мед за лек вкус, но на мен не ми се ще заради термичната обработка. Наистина имат ухание и вкус на истинска меденка. Даже и на цвят+текстура го докарват.
20.01.15
16:12
Кокосовото масло е доста скъпо.
Харесвам MCT и в момента експериментирам.
Росен го ползва от години и е доволен, както и всички пробвали го спортисти около мен. :)
Иначе - ползваме кокосово мляко.
казано от Вероника Налбатска на 20.01.15, 16:12:
Иначе - ползваме кокосово мляко.
Ако е това от тенекиените кутии, не разчитай полезността на кокоса да се е запазила в него. :)
Хубавата храна не е евтина.
20.01.15
16:26
Най-често си правим домашно.
Случва се и от консерви, когато нямаме хубав кососов орех под ръка... но на фона на цялостната ни храна, не го отчитам като болка за умиране :)
Да, знам, че не е евтина. Не се изразих правилно - кокосовото масло е скъпо за нашите хранителни режими, защото не ползваме по 1 лъжичка мазнина дневно (примерно). Но следим цените и ако ни попадне изгодно, ще се възползваме.
То и MCT-то не е евтино, ако го купувам на редовна цена, за един месец с дозите, които Росен ми е опредлил, ще ми излиза 100лв :) Сега - 50лв, което си е ок.
MCT се ползва за определни цели, много от нещата, които се водят масово за полезни, био и са супер скъпи изобщо не могат да помогнат на човек да изчисти мазнини, напротив...
В случая предполагам какъв е експеримента на Ронката и и желая успех, искрено се надявам да работи както трябва и да бъде добър заместител :* и за по-добри резултати, разбира се.
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.01.15 16:31.