Peace, Love & Rock 'n' Roll

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.12.14
19:47

Здравейте, редактирам поста, защото е лицето на дневника :)

На кратко, аз съм още един пример колко вредно може да е незнанието. Със засилка влизам в клуба на онези, които са си поразбили здравето с “диети” и от липса на проблем - зорлем такъв. За период от няколко години (към 3), качени 13 кг (стартирайки от 56). Минала съм през всичките япоснки “чудеса”, моно диети, само зеленчуци, само месо, само плодове, комбинации от изброените, но най-вече, ГЛАД. Много глад. И до сега ме е страх да ям.

В резултат - разбит метаболизъм, забавено храносмилане, излишни кг, лош/липса на тонус и всички “хубави” неща, които идват в комплект. Естествено, място за трагедии и тръшкане няма :)

Истината е, че тук научих много. Дневникът ми помага да съм по-стриктна и да получа изключително полезни съвети, както и да поправя грешки своевременно, без те да се превърнат в принцип. Важно е да се знае, че всяка диета има начало и край, което я прави неработеща в дългосрочен план. Не, няма да стане с някое чудо. Качествените и трайни резултати идват благодарение на добър хранителен режим (с отрицателен калориен баланс) и спорт. И двете.
Научих, също така, че вечният женски стремеж да си “нам-колко-си” кг е тотална заблуда. Можеш да си 50 кг, но да не си стегната, с красиви извивки.

Цел  - чистене на мазнини, стягане.

Висока съм 167. Избрах си НВД, ОКБ - 1450 Смятах го 1740 (по 1.2, макар че започнах да тренирам).

Поздрави на всички и предварително благодаря за всеки съвет, критика, конструктивно включване, не толкова конструктивно включване, само включване... :D Ще ми е приятна компанията ви! Хубава вечер!

Темата беше редактирана от Cloud in my shoe на 16.02.15 14:32.

09.12.14
19:53

Честито дневниче и успех :)

09.12.14
20:20

Продължавам :)

Проблеми - стандартни. С храненето - не съм свикнала да ям, респективно дискомфорт при повече храна. Също така се опитвам да оправя тренировките.

Примерен ден (засега вкъщи):

Тренировка - вкарах тежести преди 5 дена като само 1 (5тия) е бил почивка. Извинявам се от сега за слабата, даже за липсата на терминология, ще наваксам!

загрявка (10 минути) - тичане, скачане, загрявка на ставите
Кръгова тренировка,  общо 3 кръга, с почивка между минута/90 секунди между кръговете. Старая се за максимално темпо по време на самото изпълнение (не знам дали е добре това).
Един кръг:
1.  изпъване на ръце в страни с дъмбел 5 кг х 10 за всяка ръка
2.  гремане със същите дъмбели х 10 всяка ръка
3.  мъртва тяга х 10
4.  кофички на пейка х 15
5. клех със собствено тегло х 20
6. коремни преси х 25
7. повдигане на крака от лег х 25
8. повдигане на хм... това не знам как се казва. Общо взето, след последните две, от легнало положение, когато си стъпила повдигаш седалището, та това х 25

След 3тия кръг, 25 минути високо интензивно, интервално кардио на степера. Аз го правя така минута на макс, минута/до 2 бързо темпо.

С тежестите малко се изсилих. Вероятно трябваше да почна с дъмбелите от 2 кг. Нямам никакъв опит. Направих 4 поредни такива тренировки, като вчера (ден 5) беше само интервалното кардио, защото имах мускулна треска и ми се гадеше.

Днес предстои :) Уви, имам кофти график напоследък, ставане късно, лягане късно. Тренировка към 11/12, вечер, заспиване след 4. И това трябва да го оправя...

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 23.01.15 22:02.

09.12.14
20:22

Здрасти, Николова! Благодаря ти и да ти се връща! Успех! :))

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 15.12.14 14:57.

11.12.14
16:41

Здравейте и хубав ден на всички! :)

9 декември: вечерта тренировката беше интензивно кардио 30 мин.

Взех си бърнър  REVEX 16

10 декември

храна:
50 гр овесени ядки
500 мл пр мляко
200 гр обезмаслена извара
300 гр кисело мляко
300 гр карфиол
20 гр ементал

Тренировка нямаше, влачих кучето по лекари цял ден...

11 декември
Станах в 12 :X

13:30 на гладно тренировката, 3 кръга от следното:

2.  гремане със същите дъмбели х 10 всяка ръка
3.  мъртва тяга х 10
4.  напади с дъмпели 5кг х 15
6. коремни преси х 20
7. повдигане на крака от лег х 20

След кръговете, 20 минути интензивно, интервално кардио на степер.

Час след тренировката - 20 грама овесени ядки с мляко

Ще допиша храната. От бърнъра изобщо не ми се яде... Пия до 2 таблетки. Други суплементи, които пия всеки ден - витамини със забавено освобождаване, отделно калций, калий, отделно витамин Ц

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 11.12.14 16:50.

11.12.14
23:17

Да допиша храната

Цялата храна за днес:
20 гр овесени ядки
100 мл пр мляко
200 гр кисело мляко
100 гр свинско филе
70 гр извара
30 гр ементал
200 грама тиквички и моркови
1 яйце варено

След сметка излиза 633 калории, а се чувствам яла достатъчно...

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 11.12.14 23:20.

12.12.14
23:13

Здравейте симпатични хора :)

Тренировката беше преди малко:
3 кръга
2.  гребане със същите дъмбели х 10 всяка ръка
3.  мъртва тяга х 10
6. коремни преси х 25

17 минути високо интензивно, интервално кардио (2 минути на макс, 2 бързо тичане)

Храната:

100гр овесени ядки
200 мл прясно мляко
150 гр пушени, пилешки гърди

сега ще вечерям половин грейпфрут и 2 яйца на очи с малко филе. Имам поне два часа до лягане :)

Забравих... Вода - малко повече от 1,5 литра. Добавки - 2 капсули Revex 16 преди тренировката, таблетка калций+калий+магнезий, 2 витамин ц таблетки, мултивитамин.

Хубава нощ и прекрасен уикенд на всички! :)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 12.12.14 23:25.

15.12.14
15:08

Здравейте :)

Ами, събота и неделя пътувах, не мога да се похваля много.  Та, поне храната.

Събота, зареждащ ден.

Храна:
голямо шишче със свинско филе
100 гр сирене
50 гр овесени ядки
350 гр тиква
250 гр боб (от консерва с копър, лук, зехтин, лимонов сок)
100 гр филе
3 таблетки REVEX 16, витамини

Неделя.
Храна:
мляко с нес
600 гр тиквички и моркови запечени с извара и яйца
200 гр свинско филе, пушено
2 големи купи с телешка супа
голямо авокадо (към 300 гр) с копър, чесън, зехтин
4 таблетки Revex, vitamini

Днес станах късно, та после ще пиша kakvo-що

Хубав ден на всички :)

Страничен въпрос, извън всичко, написано в дневника - защо качваш тук снимки, но си забранила достъпа до галерията? Много хора го правят всъщност, никога не съм разбирал причините за такава постъпка... :) Нищо лично, разбира се, това е твой избор и твое право. :)

15.12.14
15:21

Честно казано, си играх с настройките от таблета и не знам последно какво оставих :) До скоро не можех да качвам снимки и всъщност преди малко пробвах функцията.

17.12.14
15:51

Хоп, здравейте :))

Такааа, обобщение за последните два дни.  Това, че рядко се прибирам в БГ ми се отразява... Последните два дни - празнуване с приятна компания... Опитах, колкото можах да остана в здравословен режим, друг е въпроса какво се получи. На кратко, алкохол не съм консумирала, но имаше повечко храна, едно коледно десертче (100 гр) и домашна пица (с тесто от овесени трици). Предния ден 2 бонбона, тиква, мандарини. Това е като цяло. Тренировки имаше, но по-оскъдни.

Днес пак съм на фронта :) След ставане, HIIT 30 минути. Trenirovka с тежести довечера, а храната до тук е

30 грама овесени ядки с мляко
30 гр гр кашкавал
50 гр филе

Хубав ден! :))

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 17.12.14 15:53.

17.12.14
20:58

Тренировката днес:

4 кръга този път
2.  гребане със същите дъмбели х 10 всяка ръка
3.  мъртва тяга х 10
6. коремни преси х 25

30 минути HIIT

19.12.14
16:25

Вчера, 18.12

Храна
1 шоколад :Х
400 гр пилешко филе
30 гр ементал

45 минути HIIT

19.12

Храна:
голяма салата (домати, краставици, червени чушки, червен лук)
30 гр ементал
100 гр пил. филе

(ще дописвам)

Тренировка:

40 минути HIIT

По-късно може още, нещо ме боли глава...

24.12.14
15:01

Хоп, здравейте :)

Умишлено не писах последните дни. Около празници всички се събират, приятели те дърпат напред-назад, трудно един режим да е много стриктен. И все пак, не е имало прекалявания. Имаше вино една вечер, друг ден малко садко, но като цяло всичко е в норма. Движение има, поражения няма.

И така, исках да пожелая на всички едно прекрасно посрещане на празниците! Желая ви здраве, щастие и любов! И на вас, и на обичните ви хора! Нека този светъл празник бъде изпълнен с топлина и уют! :)

24.12.14
16:37

Здравей и добре дошла от мен - с малко закъснение :)
виждам-доста наблягаш на млякото. аз лично също го обичам. Но доста бавно се усвояват и може затова да се чувстваш заситена с малко храна. Защо не ядеш хляб? Или някакви зърнени храни въобще?
Допадат ми тренировките ти -като за начало са ок.
Бих те посъветвала за гребане и тяга да вземаш дъмбела от 10 кг- гърбът е много голяма мускулна група и е важно да е здрав. Пробвай с раменни преси за разнообразие.
Малко неискан “Акъл” от мен. Весели празници и умната!

24.12.14
16:53

Много благодаря за включването! Съветите са ми наистина полезни, не съм наясно с тренировките много-много! Ще се вслушам. След Нова Година ще си взема карта за фитнес (изчаквах да минат празниците, ще пътувам тези дни). За дъмбелите, ще опитам с 10 (моите се регулират до 15 кг). По принцип, преди съм тренирала плуване и имам малко по-широк гръб, не много, но честно казано не ми се иска да става по-широк.

Не съм го писала, но имам предразположение (мисля, че при мезоморфите е така), изключително лесно да качвам мускулна маса. Дори без много тренировки - от малкото, което правя, има доста чувствителни и видими резултати. Друго типично за мен е, че не качвам мазнини в крака и дупе (с изключение на малко от вътрешната горна част на краката), а предимно горната част от тялото.  Пиша това, защото наистина много неща не са ми ясни.

Въглехидрати гледам основно от овесени ядки, но може би трябва да включа домашен пълнозърнест хляб...

Благодаря отново! Всякакъв акъл е добре дошъл! Весели празници! :)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 24.12.14 16:56.

20.01.15
14:24

Хоп, здравейте! :)

Минаха-заминаха празниците. След тях не се чувствах добре. Последната година начина ми на живот беше не от най-здравословните. Чувствах се зле физически, така че директно от 1ви януари, си направих едно пречистване, но не с цел отслабване, а именно изкарване на токсини. От 1ви до 9ти (включително) - чайове, плодове (кило на ден), много витамини. Първите 2 дни бях супер, чувствах се много добре, тялото си усеща, че това му трябва. Много зле стана 3ти,4ти ден. После живнах много.

Резултати:  кожата ми се изчисти много, “светнах”; изчезна една екзема; много енергия, липса на ленивост; стомаха ми не се подува вече; минус 4 кг и половина, от които сигурно поне 2 вода.

Последва захранване.  Върнах кило и половина, но цялостно се чувствам доста по-добре.

Ура, взех си карта за фитнес днес най-после :) Ще опиша храната и след 1 час изчезвам за тренировка. После ще я добавя.

Та, храната:

Закуска: 1 ябълка обелена, нарязана и пасирана заедно със супена лъжица пектин, чаена лъжица канела, сока от една мандарина и малко вода. Звучи странно, изглежда още по-зле, но е много вкусно :D

обяд: kaфе с много малко мляко, 2 яйца на очи (без мазнина) и 100 грама пълномаслена извара.

По-нататък следва.

Желая ви хубав и усмихнат ден! (sun)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 20.01.15 14:31.

20.01.15
19:27

Всякакви съвети около тренировката са добре дошли.
Тренировката днес 20.01.2015

2 кръга с почивка между всеки 60 секунди от следното:
1. Overhead press - 2х10 повторения с 18 кг
2. Literal raise - 2х10 повторения с 23 кг
3. Повдигане на дъмбели в страни 2х10 повторения за всяка ръка с 3 кг
4. Повдигане на дъмбели напред 2х10 повторения за всяка ръка с 3 кг
5. Напади с дъмбели - 2 х 10 повторения за всяка ръка с 15 кг

3 кръга с почивка 60 сек между кръговете;
1. Rotary torso - 3x20 повт с 18 кг
2. Abdominal - 3х20 повт. с 18 кг
3. Lower back - 3х20 повт. с 23 кг

3 кръга с почивка 60 сек между кръговете
1. Abduction - 3х 10 повт. с 40 кг
2. Leg extension - 3x10 повт. с 27 кг
3. Prone leg curl - 3x10 повт. с 27 кг

Финал:
Интензивно кардио на пътека - 20 минути

След тренировката - 2 аспирина, 3 белтъка на керамичен тиган без мазнина.

Вечеря след час/2 - 200 гр печена пъстърва, зелена салата

Течности - поне 2 литра течности докарвам, от които доста зелен чай. Добавки - един мултивитамин, 1 калции, витамин ц

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 20.01.15 22:28.

21.01.15
14:22

Спах на пресекулки 5 часа (от 7 сутринта до 12). Изморена се чувствам. Както и да е, грее слънчице, хубав ден, така че няма значение :)

Храната днес: –21.01.2015

14 часа: Кафе с 2 захарина и малко мляко
1 малка ябълка пасирана с пектин и канела.
Голяяяяма палачинка от 2 яйца + 20 гр. овесени трици + кисело мляко 100 гр (3,6%). Мазнина няма, на керамичен котлон.

към 15:30/16:00 часа ще е тренировката

Около 18:00 часа След тренировката ще хапна 1 яйце с 100 гр пълномаслена извара.

вечеря към 21:00 часа  Изпекох си скумрия, около 200/250 грама е + зелена салата

Тренировката ще опиша малко по-късно. Хубав и усмихнат ден на всички!

21.01.15
21:21

Добър вечер, да допиша :) Отидох към 5 и половина, бързах преди да се напълни с хора, така че между кръговете почивките бяха от рода на 30 секунди.

Имам мускулна треска, което не ме притеснява, с изключение на ръцете и най-горната част на гърба, защото вчера се поизхвърлих. Оставих ръцете да починат днес и увеличих останалото. Та :)

Тренировка: 21.01.2015

5 кръга от следното:

Rotary torso - (1кръг)25п(овторения) @18кг;  (2)25п @18;  (3)25п@18кг;  (4)25п@23кг;  (5)25п@23кг;
Abdominal - (1)25п@18кг;  (2)25п@18кг;  (3)25п@23кг;  (4)25п@23кг;  (5)25п@27кг;
Lower back - (1)25п@18кг;  (2)25п@23кг;  (3)25п@27кг;  (4)25п@33кг;  (5)25п@36кг;

4 кръга от следното:

Abduction - (1)20п@18кг;  (2)20п@18кг;  (3)20п@27кг;  (4)20п@27кг;
Leg extension - (1)20п@18кг;  (2)20п@18кг;  (3)20п@18кг;  (4)20п@23кг;
Prone leg curl - (1)20п@18кг;  (2)20п@18кг;  (3)20п@18кг;  (4)20п@18кг

Финал:

Кардио - тичане на пътека, 30 минути с постоянен пулс 170.

След тренировката - 1 яйце.  Вечеря предстои - риба и бая голяма салата от китайско зеле и домати (малко оризово олио и лимонов сок).

Течностите ще станат над 2 литра. Добавки - мултивитамин, калций, витамин Ц :)

Приятна вечер! :)

22.01.15
15:31

Добър дееен! (sun) Кафенце, питателна закуска, много музика и слънчице вън, чудесен старт на деня!

Много съм доволна от вчера. Мисля, че беше ползотворна тренировка, днес съм още по вдървена и от вчера, боли на нови места.
Ако някой има желание да изрази мнение какво да включа/изключа; по-малко кръгове/повече; повече кръгове с не най-тежкото, за сметка на повече повторения, или, или? Ще съм много благодарна. Чета други дневници, опитвам се да синтезирам, това което ми се стори най-удачно в тренировките си. Доколко успявам...

Усещам, че са ми много тези килограми и ми тежат. За мен е нормално 55-56-до 57. Не съм с дребни гости, на тези кг изглеждам като фино създание :D Старая се да се раздавам на макс и се надявам да правя нещата правилно. За кой ли път да кажа, всеки съвет е добре дошъл :)

Като я споменах тази “питателна” закуска, поне да кажа за какво иде реч :)

Храна: 22.01.2015
10 часа се събудих освирепяла от глад, хапнах препълнена супена лъжица запарено жито с малко стафиди вътре (без захар и т.н..)  и пак си легнах.
2 часа: Въпросната закуска (далеч е от притежание на кулинарна стойност, по-скоро се доближава до категория бъркоч, но пък 100% влиза в категория здравословно :D). Та, 2 “палачинки”.
Едната - 70-80 гр настъргана ябълка, много канела, 1 яйце, малко прясно мляко и 20 грама леко набъбнали овесени трици, малко стафиди. На керамичен котлон без мазнина, дълго време на бавен огън.
Другата - 30 гр извара, 10 грама трици, 50 гр кисело мляко, един белтък.
+ голямо кафе пак с канела и много малко мляко (за цвят).

Ужасно съм преяла, но поне ще имам енергия след 2 часа като ида на тренировка :)

По-нататък ще дописвам. Желая ви хубав ден, много ползотворен ден!

Но преди това, искам да споделя с вас нещо, което ме накара да се усмихна. Става дума за дечица, момчета,  провокирани да ударят момиче и как реагират на насилието. Искрено готини са :)))

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 23.01.15 00:18.

22.01.15
20:57

Bon soir! :)

Тренировка: 22.01.2015

Не съм сигурна как се води това, но... За какво става дума - 3 кръга, без смяна на килограми, без никакви почивки (нито между сериите, нито между кръговете, всичките 3 кръга наведнъж. Изморих се много.

3 кръга, всеки състоящ се от:
1. Literal raise: 15повт@18кг
2. Overhead press: 10повт@18кг (правих го само в 1ви и 2ри кръг, в третия не можах, още ме болят много ръцете)
3. Rotary torso:  20повт. на едната страна@23 кг + 20повт. на другата страна страна@23 кг
4. Abdominal: 20повт@23кг
5. Lower back: 25повт@36кг
6. Abduction: 30повт@23кг
7. Leg extension:  20повт@23кг
8. Prone leg curl: 20повт@18кг

5 минути почивка след края.

Кардио за финал: Тичане на пътека - 20 минути с постоянен пулс между 160 и 175 (170 през повечето време).

Храна (продължение)
След тренировка не можах да хапна нищо. Час след това - 30 грама протеин казеин, разтворен във вода и 100 мл прясно мляко.

Ще вечерям към 10/10:30 - 150гр пилешко филе във подправки и соев сос - печено на керамичен тиган без мазнина.
                              - салата от половин китайско зеле, 2 средно големи домата, 6 маслини (обезсолени), чесън, балсамико и супена лъжица оризово олио.

Течности - ужасно малко, да не кажа нищо, стана ми лошо във фитнеса.
Добавки - мултивитамин, витамин Ц, калций и магнезий

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 22.01.15 21:07.

23.01.15
15:51

Добър ден! :)

Снощи ми се случи случка. На гости съм си в бг за няколко седмици и не съм съвсем наясно с домашните ритуали напоследък. Та, не знаех, че баба ми си разтваря хапче за кръвно в чай вечер (?!?!??). Е, разтворила си го, забравила да го изпие и си заминала към къщи. Аз, като човек, който е на мнение, че чай не бива да отива фира, намирайки непипната чаша чай..., практично си я стоплих и пийнах.
Мина, не-мина 1 час и паднах в кревата като труп. Хапчето било за сваляне на кръвното. Все едно ми биха упойка :D Ako трябва да гледам положително на абсурдната ситуация, е, легнах си по-рано снощи :D Обаче, понеже аз нямам високо кръвно и рязко смъкнато без нужда... и явно тялото си знае работата, се сепнах в съня си, станах и на абсолютен автопилот пребягах до кухнята и изядох една филия хляб (само наужким черен, в лидл така са решили да напишат). Това се случва в нямам идея колко часа през нощта. Както и да е, учудена от себе си, припаднах обратно в кревата и много часове по-късно (в 2 на обяд), се събудих... Баба се сетила, ама нали, да не ни събуди, звъннала чак на сутринта :D
Поне вече знам, ако ми изтрябва бързо да изпадна в безсъзнание... :D

И така, Храна: 23.01
15:30 - Черно кафе със захарин; 2 палачинки от: 2 малки яйца, 100 гр домашна извара, 100 гр кисело мляко, 10 гр овесени трици

Едит: Тренировката отива в по-късните часове. Надявам се, че петъчно, няма да има много народ във фитнеса. :)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 23.01.15 16:05.

23.01.15
21:49

Тренировка: 23.01.2015

3 кръга наведнъж, никаква почивка никъде, без смяна на тежести
1 кръг съдържа:
Lower back machine - 40 повторения@36 кг
Abdominal machine- 20повт.@23кг
Rotary torso machine - 25повт в едната посока + 25 в другата@27кг

2 кръга наведнъж
1 кръг съдържа:
Разтваряне на ръце встрани с дъмбели 3кг - 10повт.
Повдигане на ръце напред с дъмбели 3кг - 10повт.
Напади с дъмбели 15кг - 10повт.
Lateral raise machine - 10 повторения@18кг

Кардио:
1. Велоаргoметър - 10 минути (интензивно)
2. Крос на пътека - 20 минути (постоянен пулс между 160-180)

Храна(продължение)
Вечерята ще е:
– 70-80 гр пилешко на тиган без мазнина
- салата от половин китайско зеле, 2 средно големи домата, чесън, балсамико и супена лъжица оризово олио
- 200 гр извара

Добавки: мултивитамин, калций, магнезий, витамин Ц

Течности: До тук са литър вода, ще се постарая да ги направя 2 преди да си легна

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 24.01.15 05:32.

24.01.15
17:11

Здравейте, симпатични хора! :) В случай, че някой чете изобщо, де... 

Гаден ден днес. Спала съм около 3-4 часа, гади ми се, стомахът ме боли ужасно и е много подут. Не се чувствам добре.

Храната: 24.01
11часа: средна ябълка с пектин и канела
13 часа: 150 грама печена пъстърва
16:30: 2 супени лъжици от омлет с извара, яйце и кис мляко
        2 супени лъжици овесени ядки, ч.л. ленено семе, ч.л. суров слънчоглед, около 150 мл пр мляко.

Тренировка.
Без храна след тренировката, още ми беше гадно на стомаха.

23:30: 220 гр обезкостено пилешко бутче без кожа. Много подправки и на тиган без мазнина.
        задушен карфиол без мазнина - много, към 400 гр
01:00: 150мл пр мляко +30 гр протеин казеин преди лягане.

Течности - 1,5л вода
Добавки - комбиниран витамин, калций, вит. Ц

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 25.01.15 00:50.

24.01.15
22:36

Довлачих се до фитнеса с идеята да потренирам 40, максимум 45 минути. Откарах почти 2 часа. Slagam aктивни линкове какви са точно машините, защото се загледах преди ден, че с едно име има по 5 разновидности. Храната ще упдейтна в готния пост.

Тренировка:24.01

Загрявка.

2 кръга: по 60 секунди почивка м/у кръговете
Lateral raise - 20 повт@18 кг
Overhead press -x10@18kg
Разпъване ръце встрани х10@3кг
Повдигане ръце напред х10@3кг
напади с дъмбели х15@10кг

4 кръга: по 60 секунди почивка м/у кръговете
Rotary torso - x20@27kg (за всяка страна)
Abdominal - x10@27kg
Lower back - x20@36kg

Клекове със собствено тегло - 3х15
Клекове с лост върху плоча - 2х10
Клекове с топка - 2х10
Изпъване на крак назад (за дупе) - 4х20 за всеки крак. Другия път с ластици, днес ги пробвах.
Изпъване на въже с 2 ръце над глава (май пак ластик се води) 4х20 със смяна на опората в краката.

Пробвах скрипеца, но си го оставих за друг ден.

Кардио: 20 минути HIIT на пътека.

Огромна молба, моля ви, отговорете ми на тези два въпроса, защото вече не знам какво знам :(

1. Днес във фитнеса ми казаха, че бъркам. По-ниски кг, дори и да ти е леко, много повторения, защото по този начин се чисти, а ако кг са повече се качва маса. Малко се обърках... Мислех, че няма какво толкова да се качи като мускул (за много говоря), а че именно от по-развитите мускули зависи чистенето....
2. Кардиото. Казаха ми, че ако пулса е много висок, се качват мускули, а не се топят мазнини, особено пък на пътека. А пък аз
ето ТУК чета обратното, и че тъй като малко хора издържат на 80/85% пулс кардио тренировка, се въвежда HIIT, за да може да имат полза хората? И последно, пак в тази връзка, ако все пак успяваш да изкараш 20 минутно кардио с тези проценти ок ли е, или пак по-добре хийт?

Моля за отговор? :(

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 24.01.15 22:39.

25.01.15
18:51

Мда, няма отговор. Явно не е тук мястото... Е, поне е удобно да имаш всичко записано на едно място.

Храна: 25.01
11:00 - черно кафе
14:00 - Капучино със захарин
14:30 - 150 гр свинско филе, 50 гр бекон, 50 гр гъби, 50 гр моркови (на тиган)
17:00 - 20 гр ементал
18:30 - 30гр запарени овесени трици, 1ч.л. суров слънчоглед,  1 ч.л. изкиснати във вряла вода стафиди, 1 супена лъжица кокосови стърготини, 100 мл мляко. Много е вкусно, ще го изместя като 1во ядене, за да нямам въглехидрати след 1вата част на деня.
21:40 - голяма салата зеле и домат, 200 гр пилешко месо от бутче без кожа (подправки, тиган, без мазнина)

Ако има още нещо по-късно, ще е протеин (яйце, пилешко филе може би).Забелязвам, че и изварата не е моята храна. Винаги, когато ям повече каквито и да е продукти с млечен произход, не ми се отразяват добре. Ще добавя по малко орехи и кокосови стърготини (66гр мазнини се падат на 100гр продукт)

5 поредни тренировки, днес 1 ден почивка (само разходка).

Редакция, дописвам храната.

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 25.01.15 21:18.

25.01.15
19:24

казано от Cloud in my shoe на 24.01.15, 22:36:

Огромна молба, моля ви, отговорете ми на тези два въпроса, защото вече не знам какво знам :(

1. Днес във фитнеса ми казаха, че бъркам. По-ниски кг, дори и да ти е леко, много повторения, защото по този начин се чисти, а ако кг са повече се качва маса. Малко се обърках... Мислех, че няма какво толкова да се качи като мускул (за много говоря), а че именно от по-развитите мускули зависи чистенето....
2. Кардиото. Казаха ми, че ако пулса е много висок, се качват мускули, а не се топят мазнини, особено пък на пътека. А пък аз
ето ТУК чета обратното, и че тъй като малко хора издържат на 80/85% пулс кардио тренировка, се въвежда HIIT, за да може да имат полза хората? И последно, пак в тази връзка, ако все пак успяваш да изкараш 20 минутно кардио с тези проценти ок ли е, или пак по-добре хийт?

Моля за отговор? :(

На първия въпрос - по-развитите мускули забързват метаболизма (един килограм мускули в състояние на покой изгарят три пъти повече калории от същото количество мазнини). По отношение на броя повторения и тежестите, зависи от целите ти. Може да погледнеш тук: http://www.bb-team.org/articles/4169_zhenite-i-trenirovkite-s-tezhesti - в заблуда № 2 има нещо по въпроса. ;)
За кардиото не мога да кажа.
Успех!

1. Попитай тези, които са ти казали това нещо, какво смятат за важността на храненето. Дали не е то ключът към загадката. :)
Не знам защо хората масово определят тежестите като “леки” и “тежки”, а не като процент от максимума. Няма смисъл да правиш 20 повторения от движение с тежест, която ти позволява да направиш още 20 повторения. За мен това е неоптимално прекарано време в залата.
По-добре е наистина да предизвикаш тези мускули. Дори и да не са прекалено ниски повторения (ако не искаш), тежестите да са такива, че да се натовариш добре.
Ако не си в калориен излишък, няма да качиш. А и, да - не е лесна работа да качиш натурално мускулна маса :)
2. Какъв точно ти е въпросът? Какво кардио ли да правиш? При hiit пулсът е по-висок, но ако правиш качествено този протокол, не ти трябват повече от 20 мин. Ако правиш монотонно кардио за по-дълго време, може да поддържаш по-нисък пулс (сравнено с hiit).

А теорията за качването на мускули по време на пътека... на този етап не знам как да реагирам. Чудя се защо се блъскам с тея щанги, ами не взема да джиткам само на пътека. :D

25.01.15
20:57

И двете сте златни! Благодаря!

Статии в BB-Team (и не само) гледам да чета, колкото се може повече, за да са по-малко пътите в които задавам тъпи въпроси, и все пак... На тази точно не бях попадала. Разясни ми доста неща.  Мерси!

Вероника :))) Много изчерпателно, ясно!
В интерес на истината, казаното не се върза с това, което съм чела и знам. Съветите идват от човек, който има претенции да е треньор.  Затова и ме обърка. Затова и попитах.

Дили, целите ми са чистене на мазнини, стягане, здраве, тонус. Продължавам да си правя тренировките, както досега. Повече кг, за по-голямо натоварване, по-малко повторения. Не търся обем. След тренировката с тежести, HIIT кардио (доколкото знам, kardio или рано сутрин преди хранене, или след тренировка с тежести е най-ефективно). Монотонно отдавна не правя. По-скоро питах дали е по-добре да е HIIT или максимума време, който можеш да издържиш без да е интервално, а само високо интензивно...

Пак мерси, мацки! :)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 25.01.15 20:58.

Ако тръгнеш да слушаш какво казва всеки един треньор във фитнеса, можеш тотално да луднеш.
Проблемът е, че образованието в тази насока в България все още не е на ниво, хората ги мързи, появяват се много еднодневни курсове (за един ден курс и вече си треньор), а оттам качеството пада и клиентите (особено начинаещи) страдат.
Стигнали сме до там, че добрите треньори (и съвестни такива) са като игла в купа сено.

Продължавай и се наблюдавай. Във времето може да се наложи да коригираш някои неща.
Не се притеснявай да задаваш въпросите си - все някой ще откликне със съвет, върху който да помислиш.

Опция е и да редуваш различни варианти за кардио тренировки :)

25.01.15
21:57

Я да драсна резултатите, впрочем.

От горе-долу 20-25 ноември, до ден днешен имам режим и целенасочено движение. По-сериозни тренировки от декември, като първите 2 седмици на януари, почти отсъстваше, защото си правих детокс и се чувствах отпаднала. Около празниците не бях особено стриктна, без да се изхвърлям обаче. Мнооооооооооооооооооого зелен чай, никакъв алкохол. Пътите с бърз въглехидрат се броят на едната ми ръка (без да броя плодовете по време на детокса).

Минус 6.5 кг, минус 8 см от талията, минус 2 от ханша. В ханша не качвам мазнини. Краката също са си добре, малко само от вътрешната страна на бедрата. Другите мерки не си ги взех и сега тъна в мистерия, но видим резултат има :)

25.01.15
22:03

О, много ти благодаря, Вероника! :)) Предположих, че нещо не е, както трябва, затова веднага питах. Научих, обаче, че не е нужно да се пъна до припадък с най-тежкото, с което мога по 100 и после да се прибирам на зиг-заг :D Ще разгледам как мога да разнообразя кардиото. Колелото във фитнеса е откровено скапано, степер и то доста добър имам у дома и преди в незнанието си се смазвах с едночасово, че и отгоре понякога кардио до припадък (никак не монотонно). Затова и сега издържам 20 минути тичане и без интервалите.
Ще се опитам да вкарам едно сутрешно 20 мин хийт вкъщи и 20 пак, вечерното на пътека във фитнеса. Много усмивки и големи благодарности! :)))))

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 25.01.15 22:04.

Имах предвид да разнообразяваш не уредите (макар и това да е вариант), а тренировките - веднъж hiit, веднъж монотонно за повече време (идеята ми е - според това, как се чувстваш).
Не прекалявай и с кардиото. Не прави всеки ден двуразови.

Резултатите са ти страхотни.
Понякога “less is more” :) Щом нещо работи и се чувстваш добре (наблягам на второто), не променяй нищо, докато не спре да работи :)

казано от Cloud in my shoe на 25.01.15, 21:57:

Минус 6.5 кг, минус 8 см от талията, минус 2 от ханша

Ехааа, това е супер! Браво!

25.01.15
22:32

Важни съвети! Бях изключила монотонното като неефективно. Ще го включа :)
Ще се опитам да направя комбинация, защото посещенията във фитнеса ме мотивират. Мисля да опитам нещо такова:

Понеделник (примерно, може и в друг ден) - сутрешен хийт степер, привечер (винаги) -  фитнес тежести (ръце, корем, кръгова), 20 мин хийт пътека.
Вторник - следобед, фитнес (тежести - корем, крака, кръгова), 20 мин ходене под наклон
Сряда - фитнес (тежести - ръце, гръб, крака, кръгова), хийт
Четвъртък - нещо с тежести, колкото да загрея наистина много добре, дъмбели, клекове със собствено тегло, някой ластик + монотонно кардио
Петък - следобед, фитнес (тежести - корем, крака, кръгова), 20 мин хийт
Събота - сутрешен хийт, тежести във фитнеса, голяма кръгова с всички групи, без кардио
Неделя почивка...

обобщено: 1 път монотонно кардио, 2 пъти в седмицата сутрешен хийт, 4 тренировки с тежести (различни групи) + 1 тренировка с тежести (всички групи), 3 тренировки двуразово (едно след др тежести + хийт, май това е двуразово...)

Не знам как е, но като идея....

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 25.01.15 22:48.

25.01.15
22:41

казано от Весела Съм си на 25.01.15, 22:15:

казано от Cloud in my shoe на 25.01.15, 21:57:

Минус 6.5 кг, минус 8 см от талията, минус 2 от ханша

Ехааа, това е супер! Браво!

Мерси! Да сме здрави само и напред! :)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 25.01.15 22:42.

26.01.15
13:32

Добър ден! :) В този пост ще е храната за днес, но ми се ще да споделя нещо преди това, може да е полезно за някой.

Днес споходилата ме завидна гениалност е породена от периода преди така любимия на всяка жена МЦ. Вероятно не само аз се разхождам гладна като дракон в тази част от месеца, та открих топлата вода. Позволено решение за глада за сладко. Протеин казейн :)

100/150 мл прясно мляко, 30 гр казеин, 1 супена лъжица кокосови стърготини. Хубаво разбъркано, но гъсто като крем, се слага в хладилника, за да стане много студено. Хем да престои 15/20 мин, изчезва вкуса на прах. Предполагам, че не само на мен ми е трудно да докарам нужните гр протеини за ден, така че това е един плюс. Вкуса е втори. Моя е ето този - ЦЪК - вкус на шоколадово кремче. Трети плюс - няма въглехидрати, а сме излъгали мозъка, че сме се наяли със сладко :P 4ти - подходящ и много късно вечер (когато не малко от нас огладняват), защото е бавен протеин! Ако е за закуска, може плюс кокосовите стърготини - чудесни растителни мазнини, още по-вкусно! Само леко с тях, че са 660кал за 100 гр, 1 супена лъжица е екстра.
Ако на някой му хареса идеята - да му е сладко!

26.01.2015

Ставане, 20 мин HIIT на степер - 2 минути макс/2 бързо темпо

Храна:
12:00: черно кафе
13:30: 2 яйца на очи, 10 гр масло

Ще допълвам.

Основна тренировка, по-късно. Хубав ден! :)

26.01.15
13:44

казано от Cloud in my shoe на 26.01.15, 13:32:

100/150 мл прясно мляко, 30 гр казеин, 1 супена лъжица кокосови стърготини. Хубаво разбъркано, но гъсто като крем, се слага в хладилника, за да стане много студено. Хем да престои 15/20 мин, изчезва вкуса на прах. Предполагам, че не само на мен ми е трудно да докарам нужните гр протеини за ден, така че това е един плюс.

Привет! Има мнения, че протеинът на прах, който стои дълго време смесен с течност, се окислява и губи доста от биологичната си стойност. Иначе рецептата звучи вкусно. Аз съм хапвала подобен протeинов сладолед ;D - протеин в мляко, сложен за известно време в камерата на хладилника. :)

Мнението беше редактирано от Диляна на 26.01.15 13:52.

26.01.15
13:51

Ами, може и така да е. Лично на мен не ми харесваше в началото и след като на няколко места хората бяха писали, че го остават поне 10тина минути да постои, вкусът се променя, става си като баш крем. Вярно е, а и студен крем си е класика :) Много прилично решение си е за сладко, според мен :)

26.01.15
13:51

казано от Cloud in my shoe на 25.01.15, 22:32:

Важни съвети! Бях изключила монотонното като неефективно. Ще го включа :)
Ще се опитам да направя комбинация, защото посещенията във фитнеса ме мотивират. Мисля да опитам нещо такова:

Понеделник (примерно, може и в друг ден) - сутрешен хийт степер, привечер (винаги) -  фитнес тежести (ръце, корем, кръгова), 20 мин хийт пътека.
Вторник - следобед, фитнес (тежести - корем, крака, кръгова), 20 мин ходене под наклон
Сряда - фитнес (тежести - ръце, гръб, крака, кръгова), хийт
Четвъртък - нещо с тежести, колкото да загрея наистина много добре, дъмбели, клекове със собствено тегло, някой ластик + монотонно кардио
Петък - следобед, фитнес (тежести - корем, крака, кръгова), 20 мин хийт
Събота - сутрешен хийт, тежести във фитнеса, голяма кръгова с всички групи, без кардио
Неделя почивка...

обобщено: 1 път монотонно кардио, 2 пъти в седмицата сутрешен хийт, 4 тренировки с тежести (различни групи) + 1 тренировка с тежести (всички групи), 3 тренировки двуразово (едно след др тежести + хийт, май това е двуразово...)

Не знам как е, но като идея....

Толкова много тренировки и само един ден почивка, са предпоствака за претрениране. Тялото има нужда и от ефективно възстановяване, за да е в най-добра форма. ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1