Tук май приемате нещата много навътре. Разбира се, че се шегувам. Знам, че краката са най-голямата мускулна група и за тях трябват повече упражнения.
@sapuna, ако нямаш да кажеш нещо, което би ми помогнало и е свързано с дневника, не си прави труда да влизаш тук, старчок.
казано от Ivan G на 02.02.15, 21:33:
@sapuna ... не си прави труда да влизаш тук, старчок.
Ще уважа искането ти пикльо!Игнор!
казано от Ivan G на 02.02.15, 21:33:
@sapuna, ако нямаш да кажеш нещо, което би ми помогнало и е свързано с дневника, не си прави труда да влизаш тук, старчок.
Аз мога да ти кажа нещо, което ще ти помогне не само в дневника, а и извън него. Ако искаш някой да ти помогне се дръж по - уважително и не се дръж като ощипана ученичка при всяка критика. Никой не е длъжен да ти дава съвети как да се храниш и тренираш, въпреки че доста хора го правят. Просташко е да правиш такива обръщения, към човек, който е по-възрастен от теб, да не споменавам с колко повече житейски опит. Всъщност то си е за твоя сметка, прави каквото си искаш...
Мнението беше редактирано от I`M на 02.02.15 22:10.
Не задължавам никого да пише тук. Задавам въпроси, а който може и иска, да отговаря.
Имам уважение към хора, които смятам, че го заслужават. Но в случая, в този индивид не намирам причина, поради която да го уважавам. Възраст, житейски опит и т.н. не ме интересуват. Интересува ме това, какъв е и как се държи с мен.
Харесва ми това, че принципно никъде не виждам определени хора, когато се задава въпрос относно тренировки и хранене, но стане ли въпрос за спор и обиди- няма как да не се включат.
Цитат на потребител от преди почти 2 години:
казано от Jikata на 29.02.12, 10:11:
4-то—смея да твърдя,че съм възпитан,отдавам чест на по-възрастните,израстнах в едно от последните поколения дето като се озъбиш(случайно) на някой по-голям следват шамари и два реда сополи...
Не комнетрирам кой - крив, кой - прав. А синдромът на “хората трябва да заслужат моето уважение, а не аз тяхното” явно се налга като стандарт. Лошо ...
03.02.15
18:19
казано от Ivan G на 03.02.15, 18:14:
А ок, а ти кой беше? Страшни тапири.
Не е нужно някой да пише изобщо повече тук. Ще си записвам за мен информацията и това е, просто защото смятам, че е по-добре отколкото в тетрадка.
А ти кой беше? Още не знаеш пикае ли ти се, е*е ли ти се или просто те сърби и си тръгнал да се дръвчиш :D Не си ял достатъчно бой май, щом си толкова важен ;) Айде пали с 200, няма да липсваш на никого!
03.02.15
18:35
казано от Ivan G на 03.02.15, 18:14:
А ок, а ти кой беше? Страшни тапири.
Хах, на теб пък ти липсва възпитание. Яко ти липсва. Бой явно също ти липсва - той компенсира липсата на възпитание в по-ранни периоди.
Питай сега и аз кой съм бил, да ти обясня подробно :)
03.02.15
19:01
Тука ще има ред сълзи, ред сополи, ама поне е забавно :D
Само на тапир не ме бяха обиждали до сега :D нямаш грижи - млад си - широко ти е около врата. Никой не е обидил лично теб, а ти успя за нула време да се опиташ да засегнеш всички във форума. Казвам “опиташ”, щото надали някой те взима на сериозно. Искаш съвети, но само такива, каквито ти харесват :) Е в публичен форум няма как да се случи. А с такова поведение ... пак казвам - жалко.
03.02.15
19:07
Тоя, който може да те научи на обноски, а с тебе и майка ти и баща ти. С макаренковски методи :)
Нали се сещаш(или може би не се сещаш), че тук си точно толкова анонимен и скрит, колкото и ако се обадиш от личния си телефон в полицията ;) А надали искаш да срещаш някои от потребителите тук очи в очи, било на тъмно, на светло или пък по служба(това пък се моли да не ти идва на главата никога). ;)
Та давай го спокойно, че както си я подкарал с обръщанията най-малкото, което ще стане е да НЕ си ползваш дневника вместо тетрадка.
03.02.15
19:18
:) Ванка, не се впрягай. Повече са и са по-яки от теб. :)Всички тук сме започнали с критика, понякога тя е началото на нещо ползотворно
казано от Ivan G на 03.02.15, 18:42:
ХАХАХАХХАХАХА ей тапир.
Питам и теб кой си? Обясни по-подробно.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Яка работа.
Идвам и аз за сеира. :)
Млад си и някои неща са ти простени. Но вече прекаляваш. Преди години учителят ми по математика и един от първите български културисти Здравко Петров казваше, че се е захванал с преподаване, защото искал вместо с тъпи възрастни, да се занимава с умни деца. От умно дете може да излезе тъп възрастен - гаранция за обратното няма. Но от тъпо дете задължително излиза тъп възрастен. Ти си в неопределена фаза - страдаш от присъщата на пубертета арогантност и тя може да замъглява нещо друго. Един вид “възрастен на Шрьодингер”. И такива едни дребни решения сега дали да почерпиш знания от човек с повече опит от теб или да не го направиш ще определят какво ще излезе от кутията в крайна сметка.
Иска ми се и аз да бях имал възможност да си говоря със Здравко за културизъм и тренировки, но тогава дори не ми е минавало през главата да тренирам, а сега вече е малко късно, лека му пръст!
03.02.15
21:01
Майка ти и баща ти са намесени, защото явно първите 7 години не си ял шамари от тях, за да станеш поне малко човек ;) А колкото до това, че не си ме виждал тук, когато иде реч за храна и тренировки - айде да не вадя лични как ме молеше да ти копирам какво съм писал, понеже погрешка си ме игнорирал ;) Лъжеш нагло и грозно, говориш простотии за хора, на които не си нито на акъла, нито на образованието, нито на тренировките, нито на опита, а само на простотия и простащина ги биеш ;)
И да, уверявам те, по IP може много лесно да бъдеш намерен и да ти почука някой на вратата, понеже много ти знае устата и си интернет терминатор :)
И от мене един приятелски съвет - дръж се в интернет така, както се държиш в реалния живот. Иначе се получават комични ситуации - все едно да се покажеш през прозореца, да напсуваш някого и после да си пуснеш щорите
03.02.15
22:05
[quote author=”Херцог Трън” date=“1422990060” А колкото до това, че не си ме виждал тук, когато иде реч за храна и тренировки - айде да не вадя лични как ме молеше да ти копирам какво съм писал, понеже погрешка си ме игнорирал ;)
Покъртена съм ;) Защо не съм получавала ЛС? ;) :D
Айде стига, станахме за сеир. Много правилно каза колегата- трябва да се държим в нета както и на живо. Малко село сме - и в София, и България. Заплахите не са решение.
Не е само форума , Иване, ако на живо някой те провокира, трябва да се научиш да приемаш критиката с разбиране и нападките с търпение. Споровете не се разрешават с юмруци и обиди - ако си мислиш така, то си гледал грешните филми.
Това се нарича култура.Това се нарича социална, междуличностна и емоционална интелигентност. Умението да управляваш собствените си емоции, да си способен на самоконтрол, самоосъзнатост, самодисциплина, да оценяваш адекватно реакциите и поведението на околните хора, да се приспособиш към социална група- каквато е този форум.
Надявам се този малък катарзис да не те откаже от добрите ти инициативи.
03.02.15
22:37
казано от Ivan G на 02.02.15, 22:24:
...стане ли въпрос за спор и обиди - няма как да не се включат.
При следващата ще се намеся аз. Съмнявам се, че ще ти хареса.
Ако има и още една след нея - ще се погрижа да си водиш дневник в Excel.
Видимо не усещаш къде е границата.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.02.15 22:38.
04.02.15
10:01
казано от Ivan G на 03.02.15, 20:38:
Не знам само как ти хрумна да намесиш майка ми и баща ми? Нито мен познаваш, нито тях. От това как се държа в някакъв измислен форум, не можеш да придобиеш реална представа за мен. И ми изглежда, че нещо ме заплашваш? Не си мисли, че няма хора за всичко.
Разбира се, че някакъв 100 килограмов бидон може да ме набие както си иска, но също познавам и хора, именно които понабиват такива бидони. С тези стотина контузии и травми по теб, не знам защо мислиш, че си те бива. Както и да е. Радвайте си се на останалите ви годинки тренировки, защото вече сте на възраст и не вярвам те да са много.
Интересно ми е- по IP ли ще ме откриеш? Или ще разпиташ, понеже съм много “известен”.
Мартин, искам всякакви съвети, но не и такива, които са написани с някакъв присмех към мен. За Джеймс Хинкс всеки казва колко разбирал това-онова, окей. Когато му кажа да се обоснове- нямало съм да го разбера. Добре де, но как да ти повярва човек в това, което говориш, особено ако е начинаещ? Разбира се, не си длъжен да подкрепяш с доказателства и т.н., но тогава просто не виждам и смисъл да даваш съвети?
Давай ги тези хора за всичко де :) Какво ти е нужно - адрес, телефон, снимка, маршрут ? Направо и некой лев за пътни и разходи ще ти пратя, че много, ама наистина много искам да ми падне такъв сгоден момент. Нищо, че съм със 100-ина контузии и травми, не им бери гайлето. Само гледай да намериш такива биячи с непрекъснати здравноосигурителни права. И с добри адвокати за после ;)
По много работи ще бъдеш открит, IP адреса не е най-важното, но такива неща не се разясняват навсякъде и на всеки.
Съвети ти се дадоха, добри, навременни, безплатни. Не ги послуша, придаваш си някаква важност, искаш обяснения, обосновки...Твоя си работа, но не мисли, че някой е длъжен да ти помага.
04.02.15
11:40
Пич, от прочетеното до тук схващам само, че едва ли имаш 18 за сметка на това се опитваш да се дървиш на хора, които трябва да се наведат, че да те погледнат в очите. Второто нещо е, че хората на които се дървиш са прекалено търпеливи иначе отдавна вече да си свикнал със драскането отзад (от зъбките, които ще дрискаш) ако евентуално попаднеш на някой по-голям нервак. Лошото е, че със тези приказки може да докараш и неприятности на родители те си, а те дори да не подозират, че тъпия им пубер се изрязва като дърт педал след продължителна оргия. Това със хората за всичко, ако пратиш на Джемс такива, то можеш да си сигурен, че ще станете големи приятели със тях...... защото задължително ще ви накара да си врътнете по един кавал, че да си скрепите приятелството (той ще реши дали да е след като ядете бой или после). Съвсем приятелски съвет - интернет никога не е бил анонимно място, още повече когато си на някакъв мърляв квартален доставчик със нищожно покритие от 20тина блока в едно каре. Почна ли вече душицо да стопляш колко си анонимен? Иначе във хубав квартал живееш въпреки, че по бул. България вечер са кофти задръстванията. Хайде със здраве и не така рЕзко, че да не те боли дупето.
l060 mi 4@к 0t BADki като този пич. И въпреки, че се опитвате да запазите добрия тон, той пак - еми ей заради такива нема се оправи България главно !
Мнението беше редактирано от Nachev на 04.02.15 11:49.
04.02.15
14:53
Господа, мисля, че успяхте да си премерите каквото трябваше.
Нека не обезобразяваме дневника на Ivan G.
Ще продължа дневника. От 4-ти февруари си записвах всичко в тетрадка, като сега смятам да записвам тук основно тренировките, а храната може би пак ще я пиша в тетрадката. Поддържам кг в момента (65-66кг), единствено се стремя да си набавя протеина за деня (100-150гр.). Ям най-често на ден по 5-8 яйца, 350гр. извара, млечни продукти, скумрия, бяло филе от риба, вратни пържоли, котлети, пилешки гърди, като не всеки ден ям месо и риба, тоест понякога карам на яйца и извара.
До началото на май тренирах само с повече повторения (около 10 повт. , 3-5 серии за всички упражнения), като наблягах пак на базови упражнения, а след това и започнах повече силово. На 4-ти май започнах да правя програмката 5х5 (от сайта), след малко ще опиша тренировките до сега. Понаболяват ме обаче раменете отскоро и се чудя дали вместо 3 пъти в седмицата да тренирам силово, да са силовите тренировки 2 пъти седмично и 1 ден да го карам по-леко. Загравям добре, правя загряващи и вработващи серии, просто може би защото не съм свикнал да тренирам силово ме понаболяват. Дори вчера не правих лежанка, за да си починат раменете няколко дена и така малко се промени програмката.
04.05.2015г. (пон.)
Тренировка:
1. Клек- 5х5 70кг + 2 вработващи
2. Лег- 5х5 70кг + 1 вработваща
3. Гребане с щанга- 5х5 55кг
4. Кофички- 2х12 СТ
5. Корем- ритане с краката- 4х35
07.05.2015г. (четв.) Трябваше в сряда, но училището не работеше.
Тренировка:
1. Клек- 5х5 60кг + 2 вработващи
2. Военна преса- 5х5 40кг + 1 вработваща
3. Тяга- 5х5 60-70-75-75-75 + 2 вработващи
4. Набирания с широк хват- 3х10-8-8 СТ
5. Бицепсово сгъване с крив лост- 2х10 25кг
6. Коремни преси- 2 упр. по 1 серия с 40повт.
09.05.2015г. (събота)
Тренировка:
1. Клек- 5х5 55-60-65-70-75кг + вработващи
2. Лег- 5х5 70кг + 1 вработваща
3. Гребане с щанга- 5х5 55кг + 1 вработваща
4. Кофички- 3х10 СТ (много бавно изпълнени)
5. Корем - БЕЗ
11.05.2015г. (пон.)
Тренировка:
1. Клек- 5х5 80кг
2. Лег 5х5 72.5кг
3. Гребане с щанга- 5х5 60кг
4. Кофички- 3х10 СТ
5. Корем- 2-3 мин. махания с краката, легнал на пейка
13.05.2015г. (сряда)
Тренировка:
1. Клек- 5х5 67.5кг
2. Военна преса- 4х5 30кг (болки в раменете и направих 4 серии с по-малко кг)
3. Тяга- 4х5 70-70-80-80кг
4. Набирания с рам. надхват (щадя раменете)- 3х8 СТ
5. Корем- БЕЗ
15.05.2015г. (петък)
Тренировка:
1. Клек- 5х5 67.5-72.5-77.5-82.5-87.5кг + 3 вработващи с 30, 40 и 60кг
2. Корем- 1х15 коремни преси с 10кг тежест, 2х12 коремни преси с по 6 завъртания встрани на всяко повт.
3. Гребане с щанга- 4х8 55-55-57.5-57.5кг
4. Френско разгъване- 2х10 25кг
За първи път слагам толкова килограми на клека. Тежаха си, но все пак бяха последни серии и бях изморен, и все пак направих 5 повторения. Мисля, че на клека има прогрес. Тренировката на 15 май не беше по план, промених я заради раменете. Ако не ме болят в понеделник, пак почвам лег с повече кг.
В новата зала, на лежанката ми е много по-трудно. В старата със 70кг правих 8-9-10 повт., в тази едвам 5-6. Или е защото ме болят раменете или защото там тежестите бяха гумирани и на някои места скъсани и може да не са отговаряли.
Иначе доста напъвам на 72.5кг на лежанката за 5х5. За клек- предполагам 85-90кг. Военната преса- 40кг. Гребане- 60-65кг.
Забравих да спомена, че всеки ден пия витамини (калции, магнезии, вит. Д) 2 таблетки + 2 таблетки омега 3 на Фортекс (не е много евтино). Таблетките са доста големи.
Мнението беше редактирано от ivang на 16.05.15 19:26.
16.05.15
19:42
Дoбре дошъл и умната ;)
Забравих да спомена, че може би от март месец нямам прогрес- нито като външност, нито като работни тежести на упражненията.
Не знам дали е нормално това. Единствено бедрото е пораснало- 55см е, ръката си е 34.5 някъде. Гръдната обиколка наскоро я мерих и е около 107см. (всеки път различно я меря). Един път 107, друг път 109 и т.н. Талията си е обичайно голяма- 85см.
Може би на клека има прогрес, защото преди 60кг ми бяха доста трудни, а сега с 60 правя вработваща серия.
Между другото, снимката на профила ми е от март месец. Най-много дръпнах първите 2 месеца тренировки (тоест от декември до февруари), въпреки че правих доста изолиращи упражнения, а клека пропусках често (за което ме е яд), ако си спомняте.
Разбира се, знам че това се дължи просто на самата физическа дейност, защото при начинаещите бързо си проличава.
Искам да изчистя малко, защото съм мазен, но ме е страх да съм в дефицит, защото това значи най-вероятно, че по-скоро ще губя мускулна маса, отколкото да качвам. А знам, че през първата година трениращият може да качи 10кг мускулна маса. Аз не искам да пропилея това, но искам и да махна някоя мазнина.
Интересно ми е дали ако съм в дефицит, но си набавям протеина, ще качвам ММ или просто ще я запазя, та дори ще загубя минимално количество?
Въобще има ли начин да качвам ММ, дори да е минимално, а в същото време да чистя мазнини? Като разбира се говоря за натурално трениращ.
Тренировка:
1.Клек 5х5 85кг + 2 вработващи с 40 и 60кг по 10 повт.
2. Лег 5х5 70кг + 2 вработващи с 30 и 50кг
3. Гребане с щанга (подхват) 5х5 60кг + 2 вработващи с 30 и 50кг
4. Кофички 3х10 СТ (бавно изпълнени)
5. Набирания с рам. надхват (за да пазя раменете до някаква степен) 3х8 СТ (бавно изпълнени)
Ще тренирам силово, но няма да спазвам точно програмката в сайта. Тоест ще зависи от настроението и положонието, в което се намирам. Например се случи да ме заболят раменете и се наложи да пропусна миналата седмица лега. Ще въртя някак си упражненията, може да редувам, като единствено се стремя да са в нисък брой повторения.
Имах и друга идея, която видях от друго момче в сайта, а тя е следната- някои дни да правя всичките базови упражнения (7 мисля), като всяко упражнение е с 3 серии и 5-6 повторения. Така обемът остава същия като на другите дни, само че правя повечко упражнения. Не знам как е като идея.
За храната набързо: 7 яйца, 350гр. извара, 200гр. бял хляб, домат, 2 купички боб, салата от домати и краставици, чушка, морков, сладолед 70гр, вафла 50гр. Днес по-малко ядох, така се случи.
Добавки: 2 витамина, 1 капсула омега 3
Мнението беше редактирано от ivang на 19.05.15 08:21.
Тренировка вкъщи:
4 кръга от:
1. Набирания с широк хват- 8,8,7,7
2. Лицеви опори с 8кг тежест- 15,15,12,15
3. Набирания с раменен подхват- 6,6,6,6
4. Кофички на пейка- 15,15,15,15
Очаквах да е по-лека тренировката и да правя повече кръгове, както и повторения, но се оказа тежка за мен. Целият бях потен и страшно изморен.
30 мин след тренировката все още ръцете ми бяха “напомпани”.
Днес няма да успея да отида да тренирам, може и за добро, тъй като вчера тренирах вкъщи и искам раменете да си починат малко, защото леко ме понаболяват. Но ще отида утре (четв.) и в събота (така че няма да изпускам).
Ето храната накратко: 400гр. свински бут без кост (без мазно) /на тефлон, с малко масло, марината от горчица и соев сос/, купичка леща, 220гр. бял хляб, 30-40гр. слънчоглед, 350гр. извара, 2 големи банана, 200мл прясно мляко, 3 лъжички кафява захар, 2 малки кифлички с мармалад, сладолед Галакси.
Интересно е, че на опаковката на месото пише, че съдържа около 120 калории, а по сайтовете около 240. Може би разликата е от това, че се очаква свинския бут да има много мазнинки, а по този, който аз купих, почти няма. Протеинът предполагам, че е около 20-тина грама, както в почти всяко месо.
Някак си ми е много трудно да изключа напълно чийт храната от дневното меню и излиза, че всеки ден има лоша храна (в която най-често има захар).
Мнението беше редактирано от ivang на 20.05.15 23:30.
Тренировка:
1. Клек 4х6-6-6-4 75-80-85-85кг + 2 вработващи с 40 и 60 кг по 8 повт.
2. Лег 3х5-6-5 70кг + 2 вработващи (1х12 30кг и 1х8 55кг)
3. Тяга 3х6 85кг + 2 вработващи (1х10 45кг и 1х8 65кг)
4. Военна преса 3х6 35кг + 2 вработващи (1х10 20 кг и 1х10 25кг)
5. Кофички 3х10 СТ
6. Набирания с широк хват 3х7 СТ
7. Гребане с щанга (подхват) 3х6 60кг + 2 вработващи (1х8 40 кг и 1х8 50кг)
Добре мина. Малко тежка.
Храната: 200гр. свински бут на тиган с масло, горчица и соев сос (марината), 150гр. пилешки шницели(малки-3 броя), 250-300гр. варени картофи с копър и малко олио, 450гр. кисело мляко 3.6%, 5 огромни бъркани яйца с краве масло, 60гр. бял хляб, 10-15гр. фъстъци, 15 ягоди, 2 козуначени кифлички(общи ок. 70гр.), 3в1, 1 сладолед Галакси и 1 “Моливче”, 250мл. сок банан
Мнението беше редактирано от ivang на 21.05.15 23:07.
Тренировка вкъщи:
3 кръга от:
1. Набирания с рам. подхват- 8,8,8
2. Лицеви опори- 20,20,20
3. Набирания с рам. надхват-6,5,6
4. Кофички на пейка- 15,15,15
5. Набирания с широк хват- 5,5,5
Всичко със собствено тегло. Може да се каже, че тези тренировки най-много ме напомпват. 30-40 мин след това още усещам ръцете напомпани и трудно ги свивам. А понеже правя кръгове, набиранията ми се виждат прекалено трудни и както се вижда- правя по 5-6 набирания максимум.
Мнението беше редактирано от ivang на 23.05.15 17:42.
Тренировка:
1. Клек 5х6-6-6-6-5 75-77.5-80-85-87.5кг + 3 вработващи (3х 10-10-8 30-50-60кг)
2. Лег 5х6-6-5-6-8 65-67.5-70-70-60кг + 3 вработващи (3х 10-10-8 30-40-50кг)
3. Гребане с щанга 4х6 55-60-60-65 + 2 вработващи (2х 10-8 30-40кг)
4. Набирания с широк хват 3х7 СТ
5. Кофички 2х15 СТ
Около 1 час и 15 мин. със загрявка и всичко.
Тренировка:
1. Клек 4х5 80-82.5-85-87.5кг + 2 вработващи (2х10-8 40-60кг)
2. Напади на място (редуване) 3х8 (на крак) 40-45-45кг
3. Лег 4х5 68,5-70-72.5-75 + 2 вработващи (2х10-8 30-50кг)
4. Тяга 2х5 80кг + 2 вработващи (2х8 40-60кг)
5. Военна преса 3х6 35-37.5-37.5кг + 2 вработващи (2х10-8 20-25кг)
6. Гребане с щанга (надхват) 3х6 60кг + 1 вработваща (1х10 40кг)
7. Кофички 1х15 СТ
Малко дълга беше. Около час и 30 минути.
Дали да продължавам да правя толкова вработващи серии на всяко упражнение? Обемът не става ли доста голям така?
Мнението беше редактирано от ivang на 28.05.15 21:30.