11.02.15
09:09
Качвам снимки - няколко дни преди раждането; на 12-тия ден след раждането и една с малкия юнак в първите ни мигове заедно <3
Много, наистина много, сте хубави и сладки с бебока (F) Да ти е жив и здрав и много радост да ти донесе (nlove5)
11.02.15
09:26
Честито и от мен! Красива гледка сте. :)
Много здрави бъдете!
Прекраасниии :* Да сте живи и здрави. Няма какво да ти пожелавам да се възстановиш бързо, защото ти вече си напълно възстановена (шевовете не ги броя, какво са едни тъпи шевове :D ). Вече си разбрала, че предстоят невероятни моменти, пожелавам ти да им се насладиш напълно :* Справила си се перфектно, с всичко! Айде, стягаме бб-бебе-срещата! :*
Страхотни сте, честито (F)
Няма по-голямо щастие от това, една жена да стане майка (F)
И във фейса ти писах и тук пак ще кажа, че си пример за прекрасна форма на бременна и родилка. Да сте живи и здрави. Много ти се радвам Софи :)
Честита баба Марта, сладури!
Бъдете здрави и засмени, щастливи и успешни!
Използвам пост-та ,за да си нахвърлям и 2-3 неща за моя милост.
1) Щастлива съм! Слагам го на първо място и после започвам същинския отчет :)
2) Недоспиването не ми се отразява добре. Хубаво е ,че засега имам помощници, които да ме отменят в 1-2 от храненията, но след седмица ще се налага да се справям с всички неща сама. Когато съм взела 7-8 часа сън съм фурия! С всеки час сън по-малко положението е по-изтерзано и кофти.
3) Задържам вода.Много се усеща тази водна задръжка.Дори да не ям много солено или въглехидрати, пак я има. Стремя се да пия повече вода, но ... Сутрин пръстите ми са много подути.Сигурно хормоните ми все още не си знаят мястото. Минал е 1 месец , няма как да очаквам всичко изведнъж да се нареди. Понеже споменавам хормоните ще впиша тук и това, че на моменти откачам и не ме слуша тиквата.Изнервена съм.Може би е комбинация от недоспиване + лудницата с хормоните + ,че от 7ми месец почти не съм си подавала носа навън. Стискам зъби и гледам да се вразумявам, но не мога да скрия,че на моменти не съм аз.
4) Операцията не ме боли. Док каза,че всичко се развива много добре.За спорт трябва да почакам още обаче (особено за фитнеса)
5) Стремя се да се храня добре.Ям когато и колкото ми се яде. Единствен джънк остават обикновени бисквити, но и тях доста съм ги намалила. Не ям плодове обаче.Не ми се яде и не се напъвам,но все пак го отчитам, че не е хубаво.
6) Пия Ca + vit D и отделно в някои дни допълнително vit D. Гледам като се сетя да вкарвам и vit C.
7) Интересно нещо ми се случва, но се допитах до други майки родили наскоро и те казаха,че и при тях го има това явление. Половината нощ се потя и ми е жега, а през другата половина замръзвам направо. Шантава работа!
Хубав ден на всички! :) :) :)
Мнението беше редактирано от June101 на 01.03.15 11:14.
казано от June101 на 01.03.15, 10:33:
Честита баба Марта, сладури!
Бъдете здрави и засмени, щастливи и успешни!Сигурно хормоните ми все още не си знаят мястото.
:)
9 месеца бременна и 9 месеца възстановяване на хормоналния баланс. Съвсем си си ок. За плодовете .....защо да е грешка при положение, че по това време плодовете са всичко друго но не и полезни, дори и цитрусите. Но, наближава сезона на ягоди, череши и т.н БЪЛГАРСКИ, така че ще си вземеш дажбата.
Привет, мила Дива! Права си за плодовете! Има време да се наваксва :) Тепърва ни чакат плодови месеци :)
За хормоните- през 90% от бременността усещах какво се случва.Бях доста уравновесена, спокойна и не чак толкова задържаща вода (само на периоди). След раждането се завихри буря в организма ми.На моменти усещам,че всичко си е по местата, ако мога така да се изразя, а в други- нищо не си знае мястото :D :D :D
Гледам да записвам някои неща, защото ще съм любопитна после да видя как съм се чувствала, колко е протекло това “наместване” на хормоните, как се е случило :) Водите обаче са голяма гадория.Мернах в дневника ти и видях,че и при теб я има тази “екстра” :) Няма как без това... Пуу, много ги мразя тези периоди :)
казано от June101 на 01.03.15, 13:16:
П .Мернах в дневника ти и видях,че и при теб я има тази “екстра” :) Няма как без това... Пуу, много ги мразя тези периоди :)
Някои дни е чудовищно ужас....като си знам ПМС симптомите, бях сигурна че ще ме “удари” във водна задръжка. Хормоните са голяма сила и в добрия и лошия случай.
06.03.2015г.
Тъй! Да си впиша положението...
Храната:
- Намалих (а днес даже не съм яла) обикновените бисквити. Преди месец бяха по 1-2 пакетчета на ден, което е доста.Сега хапвам по няколко бисквити. Мисля да не им се поддавам повече. Прияжда ми се сладко, но интересното е ,че не мога да ям нещо много сладко от сорта на шоколад.Само тези пусти бисквити са ми по вкуса, ама са си в графата “джънк”.
- Стремя се да ям точно колкото ми се яде или може би с една идея по-мъничко така,че да има лек дефицит. Хем не си позволявам да ми става тежко, хем го виждам като средство да задържам по-малко вода.
Забравям да пия вода!!! Това да свърша, онова да направя и се усещам с пресъхнала уста! Вече ми минава през акъла да си записвам колко пия или да приготвя едни 3л за деня, които да знам,че съм изпила.
Формата:
Днес се мернах съвсем информативно- 47кг. Старите дънки си ми стават.Позаформила съм по-женствена фигура и си имам тук и там по нещо бонус, но в никакъв случай не се оплаквам, защото оценявам,че все пак съм била бременна до скоро. В неделя стават 40 дни, а аз мязам на вид,което си е направо супер!
Само ще си вметна, че ще има малко за работа по бедрата, паласките и корема.
Настроенията и други щуротии:
Мамата си трака!
- Хормоните ми са в луд танц! 2 часа съм спокойна, 2 часа ми се реве, 2 часа съм “на метлата”.
-Пъпки ми избиват като в тийн годините.
- Лохии още се мяркат (няма ли край това чудо!).
- За водата казах- на моменти съм като балон.
- Продължават тези топли и студени фронтове през нощта. Ту съм потна и води се леят, ту ми е студено и дори климатикът не знам дали ще ме стопли. Отдавам го изцяло на хормоните.
Тренира ми се , та направо ми се реве, ама все още ме е страх да предприемам каквото и да било.
Пушка си! Още малко и ще започнеш да се раздвижваш.
Абе, аз съм пропуснала и за да не рова нягоре, ти не кърмиш ли? Питам чисто информативно :D
казано от karfi4ka на 06.03.15, 17:52:
Пушка си! Още малко и ще започнеш да се раздвижваш.
Абе, аз съм пропуснала и за да не рова нягоре, ти не кърмиш ли? Питам чисто информативно :D
Пушка съм, дааа :D Като изключа налудничавите настроения :D
Не кърмя, Карфиче. Повреме на бременността матката наруши дренажа на десния бъбрек.Действието се развива към 6-7 месец. От там задържана вода в бъбрека, която се оказа прекрасна среда за една бактерия. Изпих 4 антибиотика, за да я изчистя и до раждането ми бяха назначени едни химиотерапевтици, за да се предпазим с бебока колкото е възможно по-дълго от тази гадна бактерия.Бяха се наплашили лекарите,че има реален шанс пак да се поеви, а повече антибиотици не беше редно да пия. Та заради тези химиотератевтици,които пих 2 месеца и нещо сега не кърмя.Не е препоръчително :) Не се знае колко време организмът ми ще се чисти от тях, а може да завъдят гъбички в корема на бебока. Ей.. дълго стана, но успях да обясня :D
Не знам как ми се е изплъзнал дневникът ти и последна научих, че си имаш момченце. Да ти е живо и здравичко. Не спирай да пишеш тук. Аз също не съм кърмила първите си 2 бременности, не е фатално. Сега пак няма да кърмя. Моята причина е различна от твоята, просто кърмата ми беше супер малко.
Мнението беше редактирано от maria на 10.03.15 15:48.
Здрасти, Мимсче ! :* Много мерси за пожеланията! Сега пак няма да кърмиш ли? Аз да не би да съм изпуснала нещо ? :P
Ще започна полека някакви вписвания :)
Минаха 40 дни и направихме традиционната погача :) Споделям няколко снимчици <3
Малко отчет и празни приказки към днешна дата :)
Нещата вървят добре. Обмислям да продължа с дневника,но хем ми се иска, хем нещо ме спира.
Малко се притеснявам със записа на храната. Страх ме е ,че преди я пишех, следях зорко и това на моменти ми пречеше повече, отколкото ми помагаше. Този път ще се стремя да съм внимателна със забраните и изискванията към себе си. Усещам,че съм започнала на чисто, ако мога така да се изразя.
Другият понеделник съм на преглед при док, който ме оперира.Ще поразпитам какво мога и какво не на този етап. Може да започна полека с раздвижване.Нещо със собствено тегло, някое друго клипче.Ще видим.
Малко мерки:
около 46,5кг
ляво бедро- 46,5см (над коляно 34см)
дясно бедро- 48см (над коляно 36см)
талия- 64см
ханш- 85см
Да видиммм... 12.03.15г. ( ден 44 от раждането)
09:30- 2 яйца на тефлон ,хапка свинко филе ; (coffee) с мляко и 1 ч.л. кафява захар
14:30- свинско филе, малко пилешко филе, задушени картофи, лютеничка
15:30- (coffee) същото
19:00- пил филе на фурна , зелена салатка, няколко боцвания от задушени картофи
Допълнително: комбинирани витамини, Ca + vit D
Сън- понаспана
Активност- бръмча вкъщи около малкия и около домакинската работа
Edit: Много ме заболя главата към 22ч. Пийнах аналгин и си легнах. Мисля,че МЦ се поеви! (ама знае ли човек вече какво е :D )
Мнението беше редактирано от June101 на 13.03.15 06:46.
Вие двамата сте ааааабсолютни сладури! Чудесна папионкааа :*
Правилно го възприемаш като нов старт! Внимателничко, постепенно, както дойде, както го чувстваш! Щом и не кърмиш, това ти дава възможност да действаш по-смело, НО когато му дойде времето.
П.п. Ако искаш може да си оправиш настройките, за да ти пратя едно ЛС :D За да не спамя тук :)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.03.15 20:35.
казано от karfi4ka на 12.03.15, 20:24:
Вие двамата сте ааааабсолютни сладури! Чудесна папионкааа :*
Правилно го възприемаш като нов старт! Внимателничко, постепенно, както дойде, както го чувстваш! Щом и не кърмиш, това ти дава възможност да действаш по-смело, НО когато му дойде времето.
П.п. Ако искаш може да си оправиш настройките, за да ти пратя едно ЛС :D За да не спамя тук :)
Чудно какво се случва с тези ЛС! Странна работа! Сега ти пратих съобщение.Дано го получиш! :)
Пиши си тук, аз се радвам! Нито един коментар тук не е спам и преди съм го казвала :)))
Полека-лека ще е.Карам по усет. Определено приемам бременността и раждането като физиологичен процес, който е обновил организма ми и най-важното ме е дарил с най-хубавото нещо на този свят! (nlove9)
13.03.2015г. 45 ден от раждането
МЦ дойде снощи! МЦ е!
Днес положението е “майка плаче” - и в пряк смисъл, за съжаление... Ето как протекоха нещата:
3:20 до 5:30ч. - занимавки с Ники, но не протекоха по план.Ядосах се ( не на детето, а на други фактори).Разплаках се.Плаках, плаках.То като,че ли възприе от мен емоцията и не се кротна да заспи. Едвам, едвам в 5:30 заспа, но аз не успях. Легнах си и замръзнах.Мъжа ми до мен по потник, а аз с две блузи и вълнена жилетка тракам зъби.Тези хормони ми разказаха играта! Та... станах, защото нямаше смисъл да се мъча.Ники се буди на 3-4часа да яде и започна да подмрънква.
6:20- (coffee) с мляко и кафява захар
8:00- 1 препечена филия хляб с масло и сирене и една с пилешко филе
12:30- пилешки филета на фурна + зелена салата
14:00- (coffee) същото (не го допих)
15:30- 7-8 обикновени бисквити с кис. мляко
19:30- 2 яйца на тефлон, 2 хапки пил филе , зелена салата (от яйцата остана малко)
Допълнително: комбинирани витамини за бременни (допивам) , Ca + vit D
Сън- около 6 часа общо
Активност- днес главно около бебока се въртя, нямам силици за дом работа (ходя като прасната с нещо много тежко) :D
Мнението беше редактирано от June101 на 14.03.15 09:20.
14.03.2015г. (46 от раждането)
9:00- (coffee)
9:30- 1 препечена филия с масло и сирене , 1/2 препечена филия с масло и пил филе
12:30- дояждане на филията с пил филе + 2 яйца на тефлон + още пил филе (към яйцата добавих малко мазнинка)
15:00- обикновени бисквити 7-8 ; (coffee) , от което изпих 5 глътки точно
19:00- 1/2 пъстърва на скара + зелена салата
20:00- още няколко обикновени бисквити
Допълнително: Комбинирани витамини, Ca + vit D
Днес ме мъчи някакъв глад.Първо за мазно, после за въглехират. Освен това усещам ,че когато се изправя ми причернява.
Пусти бисквити! Още ги боря. Не знам какво виждам в тях. При всички положения тялото ми нищо не “вижда”.
Наспана съм! Мъжът ми пое нощните смени снощи и съм спала от 22:30 до 9ч (с малки събуждания, но все пак е направо чудно!). :)
Активност: Днес имаше движение. Доста голяма част от деня прекарах и в обгрижване на малкото същество (nlove5)
Мнението беше редактирано от June101 на 14.03.15 20:33.
15.03.2015г. (47 от раждането)
6:30- (coffee) с мляко и 1ч.л. кафява захар (пих го до към 10ч.)
8:30- 2 сравнително малки филии с масло, свински бут и кашкавал
12:30- питка със съсам с лютеница и свински бут
15:00- (coffee) + няколко обикновени бисквити
16:00- малко домашна питка и няколко чупки сиренце
21:30- дом питка , свински бут, сиренце
Сън- от 23:00 до 6:30 (с малки пробуждания). Това май ми беше последният пропуск на нощно хранене.От тази нощ промоцията свършва.
Активност- имаше бръмчане вкъщи, имаше и приятна разходка в парка с малкото слънчице и мъжа ми :)
Всичко е много хубаво, но това МЦ направо ме уби. Преди малко получих кръвоизлив по мое скромно мнение.Сигурно е нормално.Утре съм на преглед и ще попитам.
Храната днес си е сухоежбина. Така се случи.
Загледах се в себе си днес.Замислих се.Чувствам се 300 пъти повече жена. Май така и изглеждам (makeup) Още един плюс след бременността :)
С мъжа ми бяхме на кино.Гледахме “Среднощно преследване”. Филмът е интересен.Аз съм пристрастна ,защото съм фен на Лиъм Нийсън. През цялото време имаше напрежение, а в края щях да ревна.Пусти хормони.Обичайно не плача на екшъни. :D
Мнението беше редактирано от June101 на 16.03.15 15:41.
16.03.2015г. (48 от раждането)
7:30- (coffee)
9:00- 1 филия с масло и пил филе
11:30- 1 филия с лютеница и пил филе; няколко обикновени бисквити намазани с дом сладко от сливи
15:30- (coffee)
... ще готвя някакво свинско за вечеря,ще дописвам
19:30- свинско с праз и ориз на фурна, малко зелена салатка ; няколко обикновени бисквити
Сън- 8 часа на пресекулки. Ставах да храня дребния в 2ч, после в 5ч, после в 7:30 станах да пия кафе,за да съм адекватна в 8ч. :D
Активност- по-малка
Мога да тренирам! (muscle) (party) Док каза,че съм напълно възстановена! Много съм доволна! Сега само трябва да изчакам МЦ да свърши. Много силно кръвотечение имам и док ми предписа хапчета, за да намали кръвозагубата. Това е единственото кофти нещо,но ще мине :) Щом мине, полека започвам нещичко.
Днес има задържана вода.Няма как да е друго при повечето въглехидрати тези дни и пропуските ми с водата.
В някакво превъзбудено ,еуфорично настроение съм. Пролетно ми е . Ново ми е. Вълнуващо ми е.Чак може да възпроизведа някое ново стихотворение (повреме на бременността хванах перото и започнах да драскам някакви нещица в рими) :) Дано се задържи по-дълго! Обичам това чувство!
Мнението беше редактирано от June101 на 16.03.15 19:54.
казано от June101 на 15.03.15, 20:23:
15.03.2015г. (47 от раждането)
Загледах се в себе си днес.Замислих се.Чувствам се 300 пъти повече жена. Май така и изглеждам (makeup) Още един плюс след бременността :)
:D
всичко все по хубаво става по нататък, освен ти...и всичко останало. И аз се чувствах по същия начин. После пак се вдетених ха ха.
Въпрос: Яде ми се сладко след всяко хранене! (dull) Или ще е кафенце с лъжичка захар, или ще са обикновени бисквити. На какво може да се дължи? Не гладувам и гледам да не се лишавам от нито едно хранително вещество.
казано от June101 на 16.03.15, 16:01:
16.03.2015г. (48 от раждането)
7:30- (coffee)
9:00- 1 филия с масло и пил филе- 100 +50+100=250 кал
11:30- 1 филия с лютеница и пил филе; няколко обикновени бисквити намазани с дом сладко от сливи- 100+50+100+250 =500
... ще готвя някакво свинско за вечеря,ще дописвам
19:30- свинско с праз и ориз на фурна, малко зелена салатка ; няколко обикновени бисквити- 500 + 100 +200= 800Допълнително: комбинирани витамини, Ca + vit D
Сън- 8 часа на пресекулки. Ставах да храня дребния в 2ч, после в 5ч, после в 7:30 станах да пия кафе,за да съм адекватна в 8ч. :D
Активност- по-малка!
сметнах ти долу горе менюто / 1550 кал/.....направо си е малко храната. Ти все още се възстановяваш. А и безсънието доста въглехидрати изяжда :)
Мерси, Дени! :)
Уж съм в час със сметките, но явно съм изгубила форма в тази насока.От много време не съм смятала и съм гледала да не мисля какво се случва. Не оставам гладна.Странна работа. Ще помисля по въпроса. :)))
17.03.2015г. (48 от раждането)
08:00- 2 препечени филии с масло и сирене; 3 обикновени бисквити
1 час и 30 мин сън
13:30- свинско с праз и ориз + зелена салата
15:00- (coffee)
20:30- 1 резен свински бут
21:30- пиле с картофи на фурна + зелена салата (хапнах малко, нямам апетит)
Сън: около 7 часа - 7 и 30мин
Активност: изминати 3,55км (според гривната)
За миналия рожден ден моя мъж ми подари една гривна Fitbit, която показва изминати км, изразходвани калории за деня и подробности за съня. Не знам доколко са коректни данните. По-скоро е нещо ориентировъчно. За съня още не мога да му хвана цаката как да ми го засича с тези прекъсвания.
МЦ е много силно. Днес добре, зе мъжът ми си беше вкъщи, а и майка ми дойде.Не знам как щях да издеяна без тях. Уж пия някакви неща за намаляване на кръвозагубата, но наистина е чудо.
През нощта не стига,че сънят беше с прекъсвания, но и се събудих плачейки. Не беше кошмар.Сънувах дядо ми.Този скъп за мен човек вече не е сред нас и ужасно много ми липсва. Не мога да свикна, че го няма. Та .. нощта беше неспокойна.
Запътвам се към леглото, че след най-много 3 часа ме чака ставане :D Лека нощ и сладки сънища на всички! :)
И аз съм се опитвала да ти пиша на ЛС преди време и не става. Иначе да, бременна съм в 5-ти месец и юли/август ще ставам майка за трети път :) . Все още не знаем пол, но искаме отново момиченце.
казано от June101 на 17.03.15, 22:05:
17.03.2015г.
... Сънувах дядо ми.Този скъп за мен човек вече не е сред нас и ужасно много ми липсва. Не мога да свикна, че го няма. ...
Разбирам те. Аз съм така с моята баба. Вече изминаха повече от две години, а все си се сещам за нея и не мога да свикна :(
казано от maria на 18.03.15, 21:11:
И аз съм се опитвала да ти пиша на ЛС преди време и не става. Иначе да, бременна съм в 5-ти месец и юли/август ще ставам майка за трети път :) . Все още не знаем пол, но искаме отново момиченце.
Мног,ама много се радвам да чуя тази блага вест! Желая ти много лека бременност, още по-леко разждане и светкавично възстановяване след това! :*
Ох, ще видя какво става с тези ЛС :( Много ми е криво така.
казано от Роси на 19.03.15, 10:20:
казано от June101 на 17.03.15, 22:05:
17.03.2015г.
... Сънувах дядо ми.Този скъп за мен човек вече не е сред нас и ужасно много ми липсва. Не мога да свикна, че го няма. ...
Разбирам те. Аз съм така с моята баба. Вече изминаха повече от две години, а все си се сещам за нея и не мога да свикна :(
Роси, много тъжно е! :( Може би никога няма да свикнем,че не са тук. Моят дядо почина преди година и нещо. Беше писател.Пишеше доста детски стихове.Повреме на бременоостта и аз се разписах.Открих тази си страна. Така започнах да се чувствам още по-свързана с него.Тъжно ми е ,че не мога да споделя много неща с него сега и най-вече,че не може да види правнука си.
18.03.2015г. (49 от раждането)
8:00- 2 яйца на тефлон (добавих малко мазнина) , 1 филия с лютеница ; (coffee)
10:30- 8-9 обикновени бисквити
14:00- 1 бутче с картофи на фурна , 2 резена свински бут
17:00- чоплих малко слънчогледови семки (около 2 шепи) + още 3-4 обикновени бисквити с дом сладко от сливи
22:30- свинска котлет (сравнително малък) на фурна с гъби и лук
Сън: около 6 часа
Активност: 3,48км (според гривната)
МЦ пак беше ужасно силно. Отделно се чувствах доста недоспала и изморена, а Ники цял ден беше нервен.Колики го мъчеха.Помогна само носене на ръце.Обиколих апартамента 34677354 пъти.
19.03.2015г. (50 от раждането)
8:30- 2 препечени филийки с масло и сирене
11:00- (coffee)
13:30- телешки винен кебап с ориз
14:00- (coffee)
19:00- портокал
22:30- пиле паприкаш , допълнително пилешко филе и 1 филия хляб
Сън: около 8 часа
Активност: по-късно ще я впиша
МЦ намаля.Ох, по-нормално се чувствам!
Забравям да пия водааа!!!
Купих си една книжка. Дочух хубави отзиви. Като я попрегледам ще споделя впечатления. :)
Гарденията ми цъфна.Прекрасно цветенце (F)
Мнението беше редактирано от June101 на 20.03.15 12:27.
20.03.2015г. (51 от раждането)
06:30- (coffee)
08:30- пиле паприкаш, пил филе, 2 филии хляб
11:20- 2 шоко мини хапки
12:00- (coffee)
14:00- пил филе на скара
15:30- допивание на второто кафе
17:30- 1 филийка с лютеница и пил филе; 1/2 кофичка кис мляко + 7-8 обикновени бисквити
edit: нищо не ядох повече, така и не огладнях
Допълнително: комбинирани витамини ; Ca + vit D
Сън: близо 8 часа
Активност: 4,91 км
Днес ме гонят глад и нерви .. а може би глад от нерви?
Чувствам се яко дисбалансирана. Варя се в собствен сос. Не знам как не съм ревнала все още.Вътрешното ми развновесие се клатушка като люлеещият се стол в стаята на Ники. Пуу, дано детето не ме усети каква съм нервичка!
Куцат ми полезните храни- плодове и зеленчуци!
Вписвам нещо, за което днес се сетих.Просто размисли са... С майка ми нещо си говорехме по тела и тя спомена как преди сме си купували вафли Боровец. Една вафла я ядях по цял ден. Винаги имах сладкичко нещо в чантата. Казвам това, защото от 2 години насам нещата не стоят така. Когато започнах да се ограничавам ,да се старая да се храня по-добре и да се вманиачавам по грамове и съотношения, започнах и да имам дни с големи залитания.Една вафла не ми стигаше- трябваше да изям 2-3 ,за да ги усетя, или например 1 цял шоколад. Преди ,когато не съм се интересувала толкова от тези въпроси , не съм ядяла всеки ден вафли, но когато съм си купувала, то количествата са били по-малки и дори не съм се впечатлявала от факта, че ям вафла например. Не мисля,че в онези моменти не съм се хранела здравословно. Винаги съм хапвала готвенко вкъщи, салатка , някой плод .. е , и шоколадче съм имала в мен. Понякога ми се иска да върна онези моменти, защото сега виждам вафлата и шоколада и се спирам да си ги купя. Страх ме е ,че пак може да дойде момент с нахвърляне и изяждане на несметно количество сладки неща именно заради подсъзнателните ми забрани. Уж бягам от забрани, но знам че са някъде там ... :)
Мнението беше редактирано от June101 на 21.03.15 15:26.
21.03.2015г. (52 от раждането) Честита пролет! (F)
06:30- 1 филия с лютеница и пил филе; 1/2 кис мляко + 7-8 обикновени бисквити
13:00- свински котлет + зелена салата с лук и репички
17:30- няколко хапки круша, чоплих 2 шешички слънчоглед; малко кис мляко + 5-6 обикновени бисквити
23:00- няколко хапки телешки суджук
Сън: около 8 часа
Активност: 7км според гривната (пускам и снимка)
Днес почти не съм сядала.Все имам нещо да върша вкъщи и хвърча. Надявам се скоро да намеря време и сили за някаква форма на спорт! Много ми се иска! МЦ е на финала.
Мазнинка! Трябва повечко мазнинка в менюто ми! Мисля, че това е причината за залитанията към обикновени бисквити.Ще видим тази работа.
* Няколко снимки за сверяване. Да си знам от къде горе-долу тръгвам да правя нещата.
Мнението беше редактирано от June101 на 22.03.15 07:32.
22.03.2015г. (53 от раждането)
7:30- 1/2 кофичка кис мляко + 130гр обикновени бисквити (прекалих!)
10:00- (coffee) половината изпих
12:30- 2 яйца и телешки суджук на тефлон (добавих и малко мазнинка)
15:30- салата от ябълка, морков, малко сок от портокал, стафиди и червени боровинки ; (coffee) няколко глътки
21:00- пиле (2 бутчета) с картофи на фурна + зелена салата
Допълнително: комбинирани витамини; Ca + vit D
Сън: около 7 часа на пресекулки
Активност: 5,23км ; 1822ксал
Леко раздвижване:
всичко е изпълнено по няколко серии, като всяка серия има 20 повторения
- клекове със собствено тегло
- напади
- глутеус ритници
- повдигане на крак назад от изправен стоеж (натоварване върху кръста)
- наклони встрани без тежест (за страничен корем)
Сутринта бях гладна, кисела и планът да си направя яйца за закуска просто пропадна.Грабнах бисквитите, които ми бяха под ръка и ги схрусках за отрицателно време. После си легнах, но бях бясна на себе си за мързела. Не ги приемам като нещо фатално, но просто не са съдържателна храна. Е, това беше последното пакетче в шкафа.Ще гледам да не купувам и така ще се принудя да ям друго!
Започнах леко раздвижване. Ей така за тонус :) колкото направя все е кяр ,както се казва.
Не ми е хубаво като съм недоспала.Чувствам се 1/2 човек. Нервна съм. Трябва да намеря начин да туширам лошите емоции при недоспиване и да се примирявам със състояните си.
Мнението беше редактирано от June101 на 23.03.15 09:32.
23.03.2015г. (54 от раждането)
07:15- (coffee)
11:30- 2 бутчета с картофи на фурна
13:30- (coffee)
15:00- 1 банан, шепа лешници, морков
17:00- 2-3 шепички слънчоглед, 1 портокал
19:30- телешко с грах, 1 филия хляб
Сън: малко ... към 6 часа най-много
Активност: 5,2км ; 1853ксал
Снощи прилагах някакви нови схеми на Ники. Да ама накрая сама се изиграх и не спах. :D Явно ще мине още време докато се натъмъним така,че и на двама ни да е удобен режимът.
Мамчето днес беше при мен. Прекрасен ден беше! (nlove5)
Въпреки недоспиването днес бях в готино настроение.Бях жизнена, радвах се на всичко и всички. :)
Дано не прозвуча отчайващо, но аз с първото си дете до 10-я мес. нормален сън не съм видяла...будеше се на всеки 2 часа и искаше да суче. Естествено заспиваше веднага, но това ставане ме...скапваше. Дано сега малкото диване е по мило с майка си ;)
Даа, това будене просто ме съсипва.Пробвам разни схеми с по-ранно и по-късно къпане, за да видя какви ще ги върши сладура :D Пробвам го, защото виждам,че има шансове за по-големи паузи през нощта :)
Дано! Пожелавам ти малкото слънчице бързо да изгради режим удобен за мама! :)
24.03.2015г. (55 от раждането)
07:30- (coffee)
09:30- 2 яйца + телешки суджук на тефлон (добавям малко мазнина след приготвянето)
15:00- шкембе чорба , 1 филия хляб; 1 банан
16:30- 1 портокал, шепа лешници
17:30- няколко репички, 1 морков
19:30- свински котлет с ориз и зелена салата
Сън: около 5 часа :( ... ще се пробвам да поспя преди банята на малкото и късното хранене
Активност: 7,74км ; 2039ксал
Днес пак съм недоспала. Учудвам се, че успях да бъда толкова активна. Мамчето и бабчето дойдоха вкъщи и ме изгониха навън да направя един лек шопинг понеже в петък съм на фирмено парти с мъжа ми. Купих си страхотна рокля-убиец! (makeup) Навъртях километраж. Два-три часа ме нямаше вкъщи и дребното ми липсваше много.Бързах да се прибера и да го нагуша. (nlove9)
Гонеше ме глад, което е нормално при недоспиване.
Тренировка или наподобяващо нещо- нъцки.Ходя като ударен самолет. :D
Мнението беше редактирано от June101 на 25.03.15 09:12.
казано от Веселина Иванова на 24.03.15, 06:59:
Дано не прозвуча отчайващо, но аз с първото си дете до 10-я мес. нормален сън не съм видяла...будеше се на всеки 2 часа и искаше да суче. Естествено заспиваше веднага, но това ставане ме...скапваше. Дано сега малкото диване е по мило с майка си ;)
Ето затова винаги съм се чудела на майките, които кърмят как смогват и се справят?! То не е само сучене на повикваме, ами и денонощно цедене... месеци наред. Аз, признавам си не мога. На мене с Моника в това отношение ми беше лесно. Създадох й режим на хранене, шишето с АМ ставаше за минута и също така бързо се изпиваше. Сега не мога да си спомня кога спря да се буди през нощта макар че родих само преди година и 7 месеца.... но щом не помня, значи със сигурност не ме е тормозила до 10-тия месец :) . И слава Богу, че както си я гледах сама - с това недоспиване нямаше да съм хич ОК.