The Journey ॐ

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.02.15
10:32

08.02.2015 неделя

Движение:
ТЦ!
Почивен от Ащанга ден

Храна и други:
⌚ 07:30 - ябълка* с канела* 
⌚  - тиквени семки  (blush)
⌚ 09:00 - сусамов тахан, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 4/1
⌚ от към 16:00 до 18:30 - салата: зеле*, цвекло*, авокадо*, извара*, чесън*, кокосово масло*, черен пипер и хим.роз.сол*
  - тиквени семки
- кокосова вода* 

✽ добавки ✽  1000 мг. крилово масло
Още ми беше тежко от предния ден и затова така скучно меню ми се получи. Но пък семките си бяха пак в свръх количество (като за последно ;) )

Мисли разни:
  ✍  Четейки за хормоните започвам да откривам все повече признаци на нисък кортизол ... Докторът ми каза, че е нормално да виждам признаци на различни хормонални нарушения, тъй като “лавината е тръгнала”, но се надявам да успея да внеса баланс и да я спра! (muscle)

✍  За порден път започвам предизвикателство, но този път с по- голяма увереност в себе си. Спирам семките! (wait) Пречат ми! Всеки път като се изплаша, разочаровам или каквото и да е, се хвърлям на тях вместо да се изправя срещу проблема. И сега го приемам като едно приключение да видим как ще приема проблемите без тях. Да видя как наистина се решават, а не се бяга от тях... Казват, че навик се гради за 21 дни... Да видим дали се изкоренява за толкова!
В крайна сметка преди години отказах цигарите от раз. Е така! Просто реших, че не ми се пуши. И все се чудя на хората как не успяват да ги спрат, а аз едни семки не мога да откажа егати... 

Позитивното за деня:
  ✍ Комплимент от хубав човек. Въпреки, че не ме познава достатъчно, за да е обективен, пак се приема (makeup)
  ✍  Научих доста интересни неща на курс, на който ходя, и като съм там ме връхлита някакво страшно вдъхновение! :)
  ✍  Започнах да се гледам в огледалото и да се опитвам да харесам това, което виждам! Трудно е, но знам, че е много важна стъпка по пътя на осъзнаване. Защото, за да са в хармония ума и тялото, трябва да са приятели… А приятелите се харесват един друг ;)
✍  Спрях с яденето в 18:30 и видях, че не е никак страшно! (giggle)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 09.02.15 10:37.

10.02.15
09:50

09.02.2015 понеделник

Движение:
05:30 - Ащанга 1
ॐ 1 час и 25 мин.
ॐ Хубаво ми е като тялото ми не се занимава с храносмилане, а си работи по предназначение ;)
ॐ  Изумява ме таланта ми да ровя, и да ровя, и да ровя, докато не намеря не само за какво странично да мисля, а и то да е максимално тревожещо и да ми създава паника ... (dull)

През деня: малко разтягания разни :) и пренебрежимо малко напади.
Имайки предвид, че го правя единствено с психотерапевтична цел, не претендирам за особени спортни постижения ;) (в “позитивното за деня” съм обяснила ;) )

Храна и други:
ॐ 05:30 - Йога
✽ добавки ✽ - 1 тб аминокиселини; МСМ с ч.л. каму каму*
❀ чай ❀  зелен*
⌚ 10:20 - ябълка* с канела* 
⌚ 11:30 - 12:00 - кокосов крем*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*, агар*, поръсен с кокосови стърготини*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 5/1
⌚ 15:00 - 2 бъркани яйца* + моркови*, цвекло*, зехтин*, малко ябълков оцет* и маслини*
⌚ 18:00 - 19:00 - резен страхотен кашкавал (обожавам да ям бааааавно точно такъв несолен и “на конци” кашкавал (inlove) )
- зеле*, авокадо*, извара*, чесън*, кокосово масло*, келп*, куркума*, черен пипер, сушен копър и хим.роз.сол*
- козе кисело мляко 

✽ добавки ✽  1000 мг. крилово масло и вигантол

Позитивното за деня:
  ✍ Намерих си много добър заместител на дъвченето от нерви. Като ме хванат лудите в офиса, отивам във фоайенцето при дамската тоалетна, което се заключва и е прилично широко, и си се разтягам и раздвижвам леко. Прекрасен метод за разсейване на нерви ;) (wait) 
  ✍ Вечер без компютър (само лека проверка на това-онова през телефона (wasntme) ) и лягане с книжка в 20:30! 
  ✍ Рисунка с по-малко страх! :) 

Ден I без семки!

И ето защо съм се запалила по Рапунцел! ;) Наскоро една приятелка ми каза, че в настроенията си съм нещо такова. И е безкрайно права! Много я обичам, защото винаги ми казва като имам трески за дялане ;)

11.02.15
09:54

10.02.2015 вторник

Движение:
ॐ 1 час и 25 мин.
ॐ Възнаградих се с търпение към себе си! 8-)
ॐ Предният ден видях някаква снимка с думите “elongate & release” и си ги припомнях, когато усещах, че започвам да гледам на себе си като зрител. 

През деня: малко разтягания, малко напади, няколко клека.

Храна и други:
❀ чай ❀  мащерка*
⌚ 10:15 - ябълка* с канела* 
⌚ 11:30 - кашу*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*, мед*, агар*, поръсен с настъргана какаова паста*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 6/1
⌚ 14:30 - 15:00 - 2 варени яйца*, извара + моркови*, цвекло* и повечко зехтин*
⌚ 18:00 - 19:00 - резен кашкавал
- зеле, авокадо*, извара*, чесън*, кокосово масло*, келп*, куркума*, черен пипер, сушен копър и хим.роз.сол*
- козе кисело мляко 

Ден II без семки!

Позитивното за деня:
  ✍ Невероятна гледка сутринта, докато пътувах за работа. Снежна гора, огряна от слънцето. Не мога да го опиша, но ми се запечата в ума и цял ден си го припомнях :) 
  ✍ Чувствах се добре в кожата си! :) Да, имам да свалям, но това не ми пречеше да се чувствам комфортно… Отдалечавам се от вредни мисли от сорта: “Когато стане еди-какво-си, ще се чувствам добре”. Чувствам се добре сега! В тази ситуация! В това тяло :) 
  ✍ Отметнах доста неприятна работа с максимално позитивна настройка! Гуд фор ми! ;) 
  ✍ Използвах времето, което си освободих като махнах семките, за полезна дейност като отмятане на една творческа задачка и отново ранно лягане преди 21:00 :) :) :) 

12.02.15
10:31

11.02.2015 сряда

Движение:
ॐ 1 час и 30 мин.
ॐ Безкрайно разсеяна практика! Да, преодолях някои страхове и трудности ( с няколко милиметра), но пък някак не така осъзнато, както ми се иска... 

През деня: леки офисни размърдвания ;)

Храна и други:
❀ чай ❀  мащерка*
⌚ 10:10 - Смути от 2 малки кивита*, пчелен прашец* и  мед* 
⌚ 11:30 - кокосов крем*, мака*, ашваганда*, чага, рейши, какаови зърна*, агар*, поръсен с кокосови стърготини*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 7/1
⌚ 14:30 - краставица* (бях си замразила от на баба и бях забравила), направена на пюре; авокадо*; 2 варени яйца*; извара; кокосово масло*; сушен копър; черен пипер и хим.роз.сол*
⌚ 18:30 - 19:00 - зеле*, морков*, авокадо*, извара*, чесън*, повечко зехтин*, келп*, куркума*, черен пипер, сушен копър и хим.роз.сол*
- кашкаваааал  (inlove) 

✽ добавки ✽  1000 мг. крилово масло, вигантол и МСМ*

Ден III без семки!

Позитивното за деня:

✍ Успявам да приложа още една техника, която cocobutt ми препоръча. Като ми стане криво, се сещам за човек, който харесвам, вдъховява ме… В моят случай, по-скоро за представата за него, тъй като аз се възхищавам на силата му и на движенията му, но не знам абсолютно нищо друго за него. Възхищавам се на движенията на този огромен и силен мъж и то от чисто естетична гледна точка. Имам едно чисто и детско усещане към него. И най-интересното е, че ме вдъхновява за всичко - движение, начин на живот, дори и в рисуването... Странно е! :) Хубаво странно! :)

✍ Бях забравила колко хубаво е да не ти е тежко на стомаха и да не ти върви корема пред теб ;) 

“Щастието не е свързано с някаква дейност. То е състояние на вътрешна удовлетвореност, не на задоволяване на желания, свързани с неща, идващи отвън.” Матю Рикар

13.02.15
09:44

12.02.2015 четвъртък

Движение:
05:35 - Ащанга 1
ॐ 1 час и 30 мин.
ॐ Странна практика! Излезнаха някои страхове. Силни страхове. Стана ми неприятно, но продължавах без да спирам... Прогонвах ги с мисли за човека, за който писах вчера, в позитивното за деня
ॐ Разсейването беше повече от концентрацията, но ги имаше и двете ;)

През деня: леко офисно разтягане + някои разтягания като се прибрах от работа.

Храна и други:
❀ чай ❀  мащерка*
⌚ 10:15 - ябълка* с канела*
⌚ 11:30 - кашу*, чия*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*, сушена смокиня*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 8/1
⌚ 14:30 - броколи* и киноа* на пара и извара с черен пипер, босилек и хим.роз.сол*
⌚към 18:00 - 4-5 бадема* да пробвам дали са изсушени хубаво след кисненето. (wasntme)
⌚ 18:30 - 19:00 - 2 бъркани яйца* (с черен пипер, куркума* и хим.роз.сол*)
- зеле*, авокадо*, извара*, чесън*, кокосово масло*, келп*, куркума*, черен пипер, сушен копър и хим.роз.сол*
- кашкавал (повечко, но ми беше вкусно) 

Ден IV без семки!

Позитивното за деня:

✍ Нахъсах се много да започна да си правя разходки на Витоша ВСЯКА събота и неделя! :) (sun) :) Само трябва да си организирам компания според графика ми ;) 

✍ Слушах си народни песни, изпълнени от Деси Добрева, и ми се отразиха много добре! :)

14.02.15
08:04

13.02.2015 петък

Движение:
05:35 - Ащанга 1
1 час и 25 мин.
С пълна сила важеше това, че не трябва да чакаме идеалните условия, за да правим нещо… ;) Климатикът се размразяваше в по - голямата част от времето, което не правеше температурата особено комфортна ;)

През деня: почти нищо. Малко изнервен беше деня в офиса ...

Храна и други:
⌚ 09:00 - ябълка* с канела*
⌚ 10:00 - кокосов крем*, чия*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*, мед*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 9/1
⌚ 14:00 - броколи* и моркови* на пара, 2 бъркани яйца* и суров зехтин* (т.е. добавен след като пригорвих другите неща по отделно)
⌚ вечеря - Много вкусна, приготвена от Марги (sun)
- салата: цвекло, тиква, ряпа; много вкусно брюкселско зеле
- кашкавал, пушен кашкавал и сиренце 

⌚ 21:00 - закваска

Ден V без семки!

Позитивното за деня:
  ✍ Приемам се по-различно и го отчитам като нещо позитивно. Важно ми е да съм здрава и да се чувствам добре. Дали ще си влезна в дънките? Надявам се. Но някой ден, постепенно, и не като самоцел… Толкова нищожна и глупава ми се струва подобна цел ...  8-)

✍ Най-големите щастливости за мен са, когато някой, който обичам е щастлив! :) Татко е щастлив, защото си осъществи нещо, което много одавна искаше и това някак “направи деня ми”! И не само този ден :) 

✍ Върнах се към нещо любимо, което не знам защо спрях да правя - контрастния душ! :) 

✍ Прекрасна вечер с Марги и Слави! :) Доказателството е, че като се прибрах, си легнах без изобщо да си помислям за храна, а обикновено като ходя някъде, първата ми работа като се прибера е да се нахвърля на храната (независимо колко съм яла на въпросното излизане). Преди време прочетох това от Инес Субашка: “Когато душата гладува, тялото преяжда!” Явно, тази вечер съм се нахранила и в двата смисъла и нищо не ми е липсвало (sun) 

Весел празник ;)

14.02.15
10:52

А така, стягай се:))))
Ракийката влиза директно в топ 10 в графа “домашна”...
Почвай да мислиш трасето и другата неделя атакуваме планината:)))

14.02.15
19:16

казано от Sunny S. на 14.02.15, 08:04:

✍ Прекрасна вечер с Марги и Слави! :) Доказателството е, че като се прибрах, си легнах без изобщо да си помислям за храна, а обикновено като ходя някъде, първата ми работа като се прибера е да се нахвърля на храната (независимо колко съм яла на въпросното излизане). Преди време прочетох това от Инес Субашка: “Когато душата гладува, тялото преяжда!” Явно, тази вечер съм се нахранила и в двата смисъла и нищо не ми е липсвало (sun) 

Ако това, количество, което изяде, смяташ за нахранващо, ще трябва да те насилвам да се храниш следващия път когато дойдеш у нас. Всичките кашкавали и сирена, които бях нарязала, за теб, се оказа че си ги изядох сама, при положение, че не бях яла от месеци такива храни. В следствие на което, естествено, на следващия ден (днес) бях подута, ама това си е моята лакомия. Добре че рядко се проявява. :)

14.02.15
19:23

казано от Маргарита Манева на 14.02.15, 19:16:

казано от Sunny S. на 14.02.15, 08:04:

Ако това, количество, което изяде, смяташ за нахранващо, ще трябва да те насилвам да се храниш следващия път когато дойдеш у нас. Всичките кашкавали и сирена, които бях нарязала, за теб, се оказа че си ги изядох сама, при положение, че не бях яла от месеци такива храни. В следствие на което, естествено, на следващия ден (днес) бях подута, ама това си е моята лакомия. Добре че рядко се проявява. :)

:D
Кармата си каза тежката дума преди малко. Изядох всичко млечно, което открих из хладилника (wasntme)
Отсега се усещам като балонче... (blush) Пък утре ще видим...
Така че, другият път изяждам всичко нарязано да си нямаме премеждия... ;)

14.02.15
19:50

казано от Sunny S. на 14.02.15, 19:23:

:D
Кармата си каза тежката дума преди малко. Изядох всичко млечно, което открих из хладилника (wasntme)
Отсега се усещам като балонче... (blush) Пък утре ще видим...
Така че, другият път изяждам всичко нарязано да си нямаме премеждия... ;)

Щеше да имаш и козе сирене и да не се подуваш толкова много, ама не пожела... :D Другия път да си знаеш. :)

15.02.15
07:56

14.02.2015 събота

Движение:
05:40 - Ащанга 1
1 час и 25 мин.
Толкова съм добра в разсейването, че мисля да си го включа към талантите ;)

През деня: разходка :)

Храна и други:
ॐ 05:40 - Йога
⌚ 08:30 - сусамов тахан*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*, мед*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 10/1
⌚ 14:30 - ябълка* с канела* + няколко бадема*
15:00 - 17:00 - Разходка (не на Витоша, а на Люлин, но пак става ;) )
⌚ вечеря - броколи* и моркови* с кокосово масло*
- зеле*, авокадо*, извара, зехтин, ябълков оцет*, чесън*
- кашкавал (доста ;) ), още извара, кисело мляко и закваска (МЛЕЧНА ВЕЧЕР (wasntme) )
- и от лакомия: бразилски орехи* и бадеми* (blush)

Ден VI без семки!

Позитивното за деня:

✍ Слънце, време със семейството :) 

✍Успях да се контролирам вечерта. Вярно повече хапнах, но преди това ме караше да продължа “до пръсване”, докато не мога да дишам, а сега просто спрях и то в 19:00! 8-) Направо съм горда! 

16.02.15
10:22

15.02.2015 неделя

Движение:
05:40 - Почивен от Ащанга ден, но въпреки това:
Поздрави А 5; Поздрави В 3; разни тазоотварящи и за задни бедра; обръщане на рамене; преден планк.
за около 45 мин.

През деня: разходка с Марги и Слави на Витоша (sun)

Храна и други:
ॐ 05:40 - Раздвижване
❀ чай ❀  мащерка*
⌚ 08:30 - ябълка* с канела*
⌚ 09:00 - сусамов тахан*, кокосово масло*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 11/1
следобед  - Разходка
⌚ 17:00 - морков* -гигант, докато  мисля какво да ям
⌚ 18:00 - 19:00 - 2 бъркани яйца*
- зеле*, авокадо*, извара, келп*, кокосово масло*, ябълков оцет*, чесън*
- малко кози кашкавал и козе кисело мляко

Ден VII без семки!

Позитивното за деня:

✍ Разни вдъхновения до обяд и разходката следобед! Просто красив ден! (sun) 

17.02.15
09:47

16.02.2015 понеделник

Движение:
ॐ 05:30 - Ащанга 1
ॐ 1 час и 25 мин.
ॐ УРА! Имаше концентрирани моменти! :) 

Храна и други:
⌚ 09:20 - ябълка* с канела*
⌚ 10:00 - кашу*, чиа*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*, мед* с настъргана какаова паста* отгоре
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 12/1
⌚ 14:20 - 2 варени яйца* + моркови* и цвекло* със зехтин*, яб. оцет*
⌚ 18:00 - шепа бразилски орехи*
⌚ 18:30 - 19:00 - зеле*, авокадо*, извара, келп*, кокосово масло*, ябълков оцет*, чесън*
- кози кашкавал, козе кисело мляко и закваска

Ден 8 без преяждане!   (за онова с млечните онази вечер ще си позатворя очите, тъй като не беше истинско си преяждане, а и спрях без особени драми ;) )

Мисли разни:
  ✍ Аз хубаво махнах семките, но заради доволното съдържание на цинк и други полезности в тиквените, ще си ги включвам в някое от храненията, но белени, за да не се подхлъзвам да ги използвам като занимавка. Ще продължа да ги отбягвам като занимателно чоплене, което само ми докарва нездрава и ненужна лакомия. Съответно продължавам броенето по друг начин, който всъщност е това, от което имам нужда. Ще броя дни без преяждания! Идеята на цялото занимание е да се науча да ям, когато съм гладна и толкова, колкото да ме засити. А, ако не успявам да се заситя, да помисля какво ми липсва, а не да се тъпча с едно и също, а в това време тялото ми да има нужда от нещо съвсем различно, и да си се въртя в кръг... Както имаше една реклама: “Не става само с ядене, трябва и акъл!” (wait)

Позитивното за деня:
  ✍ Усмивки към непознати и приятен разговор с непознат с пожелания за хубава седмица! :) 
  ✍ Датата 16.02 ми е много специална, защото ми напомня колко съм благодарна! :) Събитията от тази дата преди година бяха кошмарни, но в съзнанието си съм оставила само огромната благодарност, която изпитвам за развоя! :) И ме кара да се усмихвам до сълзи! :) 

18.02.15
11:16

17.02.2015 вторник

Движение:
ॐ 1 час и 25 мин.
Хубаво и максимално шумно дишане, което да ми привлича блуждаещите мисли да се концентрират, където трябва :) 

Храна и други:
⌚ 09:30 - ябълка* с канела*
⌚ 10:00 - кокосов крем*, чиа*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец* с кокосови стърготини* отгоре
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 13/1
⌚ 14:30 - 2 варени яйца* + моркови*, цвекло* и конопено семе* със зехтин*, яб. оцет*
⌚ 18:00 - 19:00 - няколко бразилски ореха*
- зелена салата* (знам, че не й е сезона, но много ми се дояде), авокадо*, извара, келп*, кокосово масло*, ябълков оцет*, чесън*
- наколко бадема*, кози кашкавал и закваска

Ден 9 без преяждане!

Позитивното за деня:
  ✍ Връща ми се желанието за живот! :) Направих си маска за коса по съвети от fire.is.my.nature ;) Преди много обичах да се глезя с разни домашни разкрасявания. Трябва пак да започна по- редовно! А и ми беше много по- хубаво и интересно отколкото да прекарам вечерта в ядене ... 8-)

И по повод леееекия хлад навън! ;)

19.02.15
10:44

18.02.2015 сряда

Движение:
ॐ 1 час и 25 мин.
Забелязала съм, че денят преди новолуние много ми се отразява. По - скована и по-страхлива съм ... 

Храна и други:
⌚ 10:15 - кашу*, чиа*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*, сушена смокиня*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 14/1
⌚ 14:00 - 2 варени яйца* + броколи* с доста зехтин*
⌚ 16:00 - шепа тиквени семки*
⌚ 18:30 - 19:30 - бразилски орехи*
- зеле*, малко зелена салата*, авокадо*, извара, келп*, кокосово масло*, ябълков оцет*, чесън*
- кози кашкавал, кисело мляко
- тиквени семки*, бадеми*, кокосова вода с парченца кокос*
(Хапнах си добре, но странното е, че усещането беше просто ситост, не тежест … Гуд фор ми! :) )

Ден 10 без преяждане!

Мисли разни:
  ✍ Допреди да започна с йогата, си мислех, че съм търпелива, но сега вече усещам, че наистина започвам да проявявам такова качество! ;) 

Позитивното за деня:
  ✍ Да кажем слънчевото време! :)

“What happens outside of yourself in so often beyond your control anyway. Focus on your inner world and you will find freedom in surrender.” - Kino MacGregor

19.02.15
11:41

Ха! Пак съм объркала новолунието. Според моя телефон беше вчера, и съответно почивах, а днес ми се получи много добре практиката...нищо де, и без това вчера беше по-подходящ ден за почивка. :)

20.02.15
09:34

19.02.2015 четвъртък

Движение:
ॐ Новолуние - почивен от Ащанга ден
ॐ Тръгнах да правя поне поздрави, но на втория се спрях и кротко си поседнах. (wasntme)  Беше ми необичайно некомфортно ...

Храна и други:
Въпреки, че е ден без йога, пак станах в 5. Ще го възпитавам като навик! ;)
❀ чай ❀  мащерка*
⌚ 07:30 - 08:00 - тиквени семки*
⌚ 10:30 - кокосов крем*, чиа*, мака*, ашваганда*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*, мед*, поръсен с кокосови стърготини*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 15/1
⌚ 14:30 - 2 варени яйца* + броколи* и моркови* с доста зехтин* (всичко с доста зехтин е ужасно вкусно! ;) )
⌚ към 16:00 - шепа бадеми*
⌚ 18:00 - 20:00 - 1 сурово какао* и 2-3 бразилски ореха* (тъкмо ми пристигнаха и трябваше да ги пробвам ;) )
- тиквени семки, кисело мляко, закваска и още бразилски орехи*

Ден 11 без преяждане! … което не знам доколко може да е реално, тъй като яденето ми беше доста! Но пък за всяко си бях истински гладна … (wasntme)

Мисли разни:
  ✍ Полудявам в офиса! Мога да се пръсна ей така, както си седя на стола!!! 

Позитивното за деня:
  ✍ Чуството, когато се прибрах вкъщи! (sun) (sun) (sun) 

;)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 20.02.15 09:34.

21.02.15
08:15

20.02.2015 петък

Движение:
ॐ Ащанга 1
ॐ 1 час и 25 мин.
ॐ Държеше мe вдъхновение от сън, който имах. (sun) Стана много приятна и сравнително доста концентрирана практика :)
ॐ Много ми е интересно не би ли трябвало ума и тялото ми да се стремят към състояние, в което се чувствам прекрасно? Това състояние не се свързва с липса на усилие. Напротив. Това, което имам предвид са моментите на осъзнато движение. Моментите, когато съм там... Не мога да си обясня защо толкова често ума ми си търси къде да витае, но не и да си е на мястото...

Храна и други:
ॐ 05:35 - Йога
⌚ 10:20 - кокосов крем*, чиа*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*, поръсен с кокосови стърготини*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 16/1
⌚ 14:30 - 2 варени яйца* + броколи* и моркови* със зехтин*
⌚ 18:00 - 20:00 - тиквени семки
- още тиквени семки, кашкавал, закваска, няколко бадема*
(прекалих (dull) )

Позитивното за деня:
  ✍ Прекрасният ми сън, който ме държеше в прекрасно настроение цял ден! :) Не мога да повярвам, че този човек може да ми дава толкова сили без дори да подозира ;) 

22.02.15
07:36

21.02.2015 събота

Движение:
ॐ Ащанга 1
ॐ 1 час и 30 мин.
ॐ Всичко започна чудесно, но към края на позите от седеж ума ми започна да скача на съвсем други места ...

Храна и други:
ॐ 05:45 - Йога
⌚ 08:30 - ябълка* с канела*
⌚ 09:00 - сусамов тахан, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*
⌚ и до  10:30 - тиквени семки (доста (tmi) )
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 17/1
  чистене, разходка и леки раздвижвания
И после като се почна (в общи линии изядох всичко, което ми се мерна пред погледа) (tmi) (blush) (tmi) (headbang)
⌚  - ябълка*, бразилски орехи*
- зелена салата*, авокадо*, келп*, кокосово масло*, ябълков оцет*, чесън*
- котлет от сьомга
- още тиквени семки, бразилски орехи*, бадеми*, макадамия*, слънчогледови семки* (ДОСТА (tmi) )
- кокосов крем*
- кашкавал

И помежду тях кокосова вода, но тя не се брои ...

Мисли разни:
  ✍ Голямо мазало с тая храна! ;( Самоанализирайки се, стигнах до извод, че ям, защото ме е страх... Така бягам от някои неща (даже от всичко)!  НО! (wait) Днес е нов ден и нов шанс да се храня и живея като разумно същество, така че оставям вчера там, където му е мястото и продължавам напред! :)

Позитивното за деня:
  ✍Времето със семейството, разходката и раздвижване на терасата на слънчевото и ветровито време :) 

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 22.02.15 07:39.

23.02.15
10:48

22.02.2015 неделя

Движение:
Тц!
Редовният почивен от Ащанга ден.

Храна и други:
❀ чайове ❀ 1 лавандула, женско биле и мента* и 1 ябълка и лимон*
⌚  - 2 ябълки* с канела*
⌚  - тиквени семки и 1 морков* накрая да им разкара вкуса
✽ добавки ✽  вигантол
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 18/1
⌚  - млад кокосов орех и домашен шоколад* made by Margi ;) (inlove)
⌚ до 18:30 - зеле*, няколко листа зелена салата*, авокадо*, извара, келп*, кокосово масло*, ябълков оцет*, чесън*
- ДОСТА кашкавал
- кисело мляко*

Позитивното за деня:
  ✍ Поглезих се с маска на косата (makeup) 
  ✍ Много приятен следобед на гости. (sun)
  ✍ Вечерта се посмяхме с наште на някакви глупости :)
  ✍ На път съм да си харесам рисунката, върху която работя (wasntme) 

24.02.15
09:43

23.02.2015 понеделник

Движение:
ॐ малко повече от 1 час и 25 мин.
Все едно не бях аз! Мислите ми обиколиха целия свят, но и за момент не се спряха при мен! От преяжданията усещах тялото си все едно са ми инжектирали не вода, а силикон до пълно опъване на кожата, най- вече в краката ... 
Та така… Оплаках се! 

18:00 - 18:30 - Тренировка “I like to move it” ;) Така си я кръстих, защото я правя само заради любовта към движението. Не гоня никакви особени спортни резултати. Просто ми е хубаво да се движа :)
- загрявка на цялото тяло; 3 серии от клек х 10, напади СТ х 10, Windmill, Swing; лицеви (явно много “чийтвам” при Чатуранга, защото съм много слаба на лицевите); планкове; стойки на ръце (на стена) и накрая разтягане, по време на което вече умрях от кеф, защото тялото ми беше загряло хубаво и нещата просто се случваха :) (sun) :) . Щом почти направих шпагат, което за мен беше абсолютно и тотално в раздел “далечни мечти”.

Храна и други:
❀ чай ❀ коприва**
⌚ 08:00 - 1 ч.л. ленено семе*
⌚ 10:00 - ябълка* с канела*
⌚ 11:15 - кокосов крем*, чиа*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*, поръсен с кокосови стърготини*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 19/1
⌚ 14:30 - 2 варени яйца* + моркови* и цвекло* със зехтин*
Тренировка “I like to move it”
⌚ 19:00 - 19:30 - зеле*, малко зелена салата*, авокадо*, извара, келп*, кокосово масло*, ябълков оцет*, чесън*
- 2-3 глътки закваска
- извара с 1 ч.л. ленено семе*

Мисли разни:
  ✍ Диагностицирах се с нисък естроген. При положение, че са ми ниски FSH и LH, може би е естествено продължение на историята. А и като пиех първите 14 хапчета от Фемостон, които са всъщност естрогеновите, се чувствах по-добре… Сега като съм на прогестероновите не ми е много ок. И всъщност този нетипичен за мен свръхапетит се свързва с нисък естроген ... (dull)

Позитивното за деня:
  ✍ Движението след работа! (sun) Толкова ми беше хубаво! Направо изпаднах в някаква еуфория ;) Ще взема да повярвам, че няма невъзможни неща!

24.02.15
11:37

казано от Sunny S. на 24.02.15, 09:43:

лицеви (явно много “чийтвам” при Чатуранга, защото съм много слаба на лицевите);  [/color]

Чатуранга не е съвсем лицева опора. Не е нужно да чийтваш там, за да са ти трудни лицевите. :)

25.02.15
10:29

24.02.2015 вторник

Движение:
ॐ 05:35 - Ащанга 1
ॐ малко повече от 1 час и 30 мин.
ॐ Приятно се получи (макар и по-бавно), но към края започна да се обажда бъдещата мускулна треска от еуфоричното ми раздвижване предната вечер. :D

18:00 - 18:30 - ILM
разгрявка цяло тяло; БГ клекове, “Добро утро”, Rocking squat; Dragon walk; чуково сгъване, пул оувър; клекове СТ в почивките; планкове; стойки на ръце (на стена) и разтягания (nlove9)
С две думи се забавлявах ;)

Храна и други:
❀ чай ❀ коприва**
✽ добавки ✽ - 1 тб аминокиселини; МСМ с к.л. каму каму*
⌚ 07:30 - 1 ч.л. ленено семе*
⌚ 10:00 - ябълка* с канела*
⌚ 11:15 - кашу*, чиа*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*, мед*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 20/1
⌚ 14:00 - шепа макадамия*
⌚ 15:20 - 2 варени яйца* + моркови* и цвекло* със зехтин* и маслини*
18:00 - 18:30 - ILM ;)
⌚ 19:00 - 19:30 - зеле*, малко зелена салата*, авокадо*, извара, келп*, кокосово масло*, ябълков оцет*, чесън*
- кисело мляко*

Позитивното за деня:
  ✍ Направих си импровизирана обедна почивка, тъй като не излизам за обяд… Седнах си по турски на стола в офиса, пуснах си да ми пеят пролетни птички (със слушалки съм) и гледах боеве тежка категория :D Може би е леко странно, че човека, които ме вдъхновява страшно много, се занимава точно с това ... ;)

26.02.15
10:00

25.02.2015 сряда

Движение:
ॐ около 1 час и 30 мин.
ॐ Изненадващо хубава практика! Имах добра мускулна треска и мислех, че ще съм скована, но ми беше много добре. Концентрирах се (не през цялото време, но пак е нещо … ;) ) и успявах да разсейвам дразнещите страхове :) 

Храна и други:
❀ чай ❀ коприва**
⌚ 10:20 - ябълка* с канела*
⌚ 11:20 - кокосов крем*, чиа*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 21/1
⌚ 15:45 - половин котлет от сьомга на пара + зелена салата*, морков* със зехтин* и келп*
⌚ 19:00 - 19:40 - зеле*, малко зелена салата*, авокадо*, извара, кокосово масло*, ябълков оцет*, чесън*
- малко закваска и кашкавал

✽ добавки ✽  1000 мг. крилово масло и мн. малко вигантол, тъй като свърши

Позитивното за деня:
  ✍ Повярвах си! :) В глупава ситуация, но си повярвах ;) И в същата ситуация по принцип бих се ядосала, но сега просто ми предизвика лека подигравателна усмивка. Браво на мене :)
  ✍ В офиса върших единствената работа, която ми носи удоволствие :) Така не усещам как минава времето … 

26.02.15
12:29

Бисквитите не са ми изкушение, но е идейно къде да си държа ядките :D Ако не друго, поне си е добра тренировка :D :D :D

27.02.15
09:17

Ами айде пак: ” Аз съм Sunny и имам проблем” :(
Така съм се чувствала само в пубертета! Иска ми се да кажа, че съм като бездънна яма за храна, но за съжаление си има дъно и то е мазнинките, които ми се трупат... Няма такова ядене! Това не съм аз! ;( Сутринта докато си пътувах към работа, освен, че продължавах да нагъвам, докато карах, си се разревах, после ми стана смешно, че съм точно като по учебник за хормонален дисбаланс ... И точно като в пубертета ми се иска да се затворя и само да ям (не точно в момента, защото ще се пръсна по шевовете, но по принцип ... ) ;( А идват почивни дни, а аз изпадам в тая дупка все повече... Честно казано, не го отчитах като толкова сериозен проблем и само махвах с ръка и си казвах, че се лигавя и трябва да се държа като нормален човек, но... ;(  Е, поревах ви и на вас! Сега прилагам доказателствата под формата на отчета за вчера и за тази сутрин:

❀ 26.02.2015 ❀ четвъртък ❀

Движение:
ॐ повече от 1 час и 30 мин.
ॐ Не беше най- хубавата практика. Просто си подходих с нежелане ... 

Храна и други:
❀ чай ❀ коприва**
⌚09:30 - ябълка* с канела*
⌚ 10:30 - кокосов крем*, чиа*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец* и кокосови стърготини*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 22/1
⌚ 14:30 - 2 яйца + броколи* и моркови* със зехтин* и келп*
⌚ 15:00 - бразилски орехи*
⌚ 18:00 - 21:30 - зеле*, малко зелена салата*, авокадо*, извара, келп*, кокосово масло*, ябълков оцет*, чесън*
- тиквени семки, слънчогледови семки*, лешници**, макадамия*
- кисело мляко, кашкавал, закваска
- кокосов крем*
От всичко по доста! Може да имаше и още, но ми е малко като в мъгла … ;(

❀ 27.02.2015 ❀ петък ❀

Движение:
НЕ :(
Опитах да се раздвижа, но желанието ми се изпари доста бързо ...

Храна и други:
❀ чай ❀ коприва**
✽ добавки ✽ - 1 тб аминокиселини;
⌚ 06:30 - 08:00 - крем от: кашу*, чиа*, сушена смокиня*, чага, рейши, пчелен прашец*, ашваганда*
-  кокосов крем* (МНОГО) , кокосови стърготини* (МНОГО), няколко какаови зърна*
- макадамия*, кашу* (МНОГО)
- някакъв суров сладкиш от Зоя (дадоха ми го като подарък с последната заявка). Аз - сладко??? Това е най - неестественото нещо на света! И не ми беше вкусно. Прекалено ми е сладко, а това не ми харесва…

Сега не съм си взела нищо за в офиса, което се надявам да ми помогне да се стегна малко ...

27.02.15
11:27

Може да не ти стане приятно от думите ми, повярвай, казвам го без грам лоша умисъл.
Това СИ ти. Докато отричаш тази слабост, която Е част от теб, не чакай да се пребориш с нея. Промяната би могла да дойде едва тогава, когато приемеш, че си такава, каквато си и едва тогава ще можеш да се изправиш срещу тези тъмни кътчета. Не бъди щраус - това, че си е заровил главата в пясъка, не значи, че дивото животно не дебне и няма да нападне, само защото не го виждат и отричат съществуването му.
(hug)

27.02.15
13:04

казано от Дона Флор на 27.02.15, 11:27:

Може да не ти стане приятно от думите ми, повярвай, казвам го без грам лоша умисъл.
Това СИ ти. Докато отричаш тази слабост, която Е част от теб, не чакай да се пребориш с нея. Промяната би могла да дойде едва тогава, когато приемеш, че си такава, каквато си и едва тогава ще можеш да се изправиш срещу тези тъмни кътчета. Не бъди щраус - това, че си е заровил главата в пясъка, не значи, че дивото животно не дебне и няма да нападне, само защото не го виждат и отричат съществуването му.
(hug)

Привет :) Благодаря ти за вниманието! :) (hug)
Там е работата, че не съм аз, тъй като тъпченето с храна не е нормално нещо (не само за мен, а по принцип ;) ) и е явен признак, че нещо не е наред ... Което не е тайна. Отдавна имам хормонални проблеми, с които се боря.
По принцип съм ок с това да ми се дояде, каквото и да е. Не се лишавам. Никога не съм гладувала, защото обичам храната ;) Винаги съм яла само хубава храна и нямам страсти към джънк... Може би, защото изобщо не знам вкуса на т. нар. “джънк” ;) ...
Но пак казвам проблема ми е в неистовото тъпчене ... Това, че е с хубава храна не променя мащабите на проблема.

А за щрауса си много права! Тези страхове и това криене, на които съм се отдала от известно време, допринасят доста за проблемите... Но тук въпроса е като за кокошката и яйцето. Не знам кое дойде първо - страховете ли доведоха хормоналния дисбаланс или хормоналния дисбаланс ми разцентрова психиката ...

09.03.15
13:23

Не мога да не се похваля :)

Имах приказни почивни дни. (sun) Върнах се към рисуването с цялото си сърце - без да се притеснявам от време, резултат и всичко, което ме спира … Имам още много работа, но засега и това е много голяма крачка… Откривам ужасно много общи неща между йогата и рисуването - като усещане, като начин да действие, като освобождаване от страхове, като вяра в себе си и като обуздаване на егото ...
Единственото неприятно в ситуацията е, че още повече си давам сметка как счетоводно и отчетната работа, която върша, ме убива бавно ... :x
А и времето ми за рисуване е доста ограничено. През седмицата ми е абсурд, тъй като се прибирам изнервена и нищо не мога да правя ... Та, остават само почивните дни, най- вече събота, тъй като в неделя вече мисля за работата ... (tmi)

Ядох, каквото и когато ми се ядеше. Не прекалих с нищо, което ме прави много горда. Горда най-вече с това, че не се оставих нито да гладувам, нито преядох. Просто бях сита. :) Е, вярно в събота осъзнах, че не съм яла чак към 16:30 (така се бях захласнала в рисуване (wasntme) ), което по принцип не е ок, но имайки предвид системното прекаляване доста дълъг период от време, смятам, че е нормална реакция :)

И в двата дни йогата ми беше приятна и в голямата си част осъзната. Просто ми харесваше да съм там :) И фактът, че след нея не следва ходенето в офиса (пояснявам: офис = свръх напрежение), ми помогна да си освободя ума…
Само това, че не си правих практиките сутрин си сутрин малко ми е странно, но... беше ок. В събота я направих от 10:30, а в неделя от 12:45 при положение, че ставах раничко ( 6:00 - 7:00 часа) ...

Храната накратко: зеленчуци разни със зехтин или кокосово масло; яйца, козе кисело мляко, извара, малко кашкавал, разни супер шейкчета, тиквени семки, някаква мини ябълка … (май това е като обобщение),

Добавки: МСМ в събота; вигантол и крилово масло и двата дни + продължавам си редовно Фемостон.

Пих кафе и двата дни - с рейши и тинктури (направени с домашната ракийка на татко и сложих доволно количество, така , че да го усетя :D ). Добър старт на деня ;) Може и от това да съм се вдъхновявала :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1