07.02.15
10:05
Рони, всичко ще бъде наред. Каквото има да се случва в живота ни, винаги се случва и е за наше добро. Поне от доесгашният ми житейски опит това мога да споделя :) прегръдки и никакви депресивности не са ти нужни, само усмихнати случвания ;)
07.02.15
10:56
На толкова готин и позитивен човек като теб... няма как животът да извърти такъв коварен номер ! Силно се надявам,че няма да се наложи да взимаш тежки и болезнени решения. Проблемът ще се оправи още на фаза едно :) Стискам палци !
07.02.15
11:44
Благодаря!!!
И аз на това се надявам - не смятам, че заслужавам такова развитие на нещата. Обичам си заниманията.
Но нека бъдем реалисти - да работиш в среда с хлор... не е здравословно. :(
Вече насъбрах толкова негативи, че почва да ми тежи - постоянно съм с изкуствени сълзи за очи, всяка вечер кашлям (усещам, че има нещо, което ме дразни, но нищо не излиза); на моменти нещата се обострят - преди може би 2 месеца бях на легло за няколко дни. Такава алергична реакция имах, че беше болезнено.
Появи ми се обрив на левия крак, който стои като екзема.
Едва ли при всеки треньор се получава нещо подобно. Познавам хора, които цял живот стоят ежедневно на басейните и са добре.
Може би си зависи от отделния организъм и как твоите вибрации хармонират с околната среда.
Ето, че при мен до сега нямаше никакви проблеми (7 години), а сега изведнъж се натрупаха.
А е тооолкова, толкова хубаво - да спортуваш във вода, да радваш хората, да виждаш усмивки, да усещаш безтегловност.
Плюсовете се безкрай. Просто водата е магия.
Дали има решение? Има.. но е скъпо и едва ли в близките години басейните ще предприемат такава крачка. Има варианти за пречистване на водата без хлор - озониране, морска сол и т.н., обаче е трудно да се направи такава инвестиция и тя да се изплати в разумно време.
Ето, оплаках се.
Ади, всъщност, колкото съм позитивна, толкова обичам и да мрънкам.............. :) :) :)
07.02.15
12:07
Аз също ти стискам палци всичко да е наред! Безценно е да се занимаваш професионално с нещо, което да ти носи радост и удовлетворение! И все пак, понякога животът може да те изненада, предлагайки ти не това, което на теб ти се струва заслужено и правилно. Имай в предвид едно нещо, обаче. И именно, че дори и да не стане така, както искаш, понякога докато губим, не знаем какво печелим. Има моменти в човешкия живот, когато просто е дошло времето за нещо различно. Ако стане така, просто вирни брадичка, усмихни се и прегърни предизвикателството! :) Пожелавам ти щастие! :)
08.02.15
17:40
:)
Днес: добре се наспах и доста ползотворна работа свърших.
Храна: пуешко месо от бут (идея за рецепта) - 600 г; 2 паници с боб (вкусноо), останал айсберг от вчера + малко китайско зеле, 20 мл MCT, 100 г шоколад със стевия.
За вчера добавям и печена тиква със стевия, намачкана и полята с протеин с вкус на бисквитки и крем (разтворен в много малко вода, за да стане по-гъста консистенция). Ако ви се хапва нещо сладко, без захар и с ниско съдържание на въглехидрати (тиквата има само 6 гр въглехидрати на 100 г, а само 1 г е от захари + че е с нисък гликемичен лоудинг - 2) - препоръчвам.
Туй то!
09.02.15
16:06
Рони Колман back in the game ;:)
Месец 3, седмица 1/11
Тренировка 1 - гръб, задно бедро
Корем – 3 серии, преси на земя със свити крака
Гръб
Първи трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, широк надхват (4 х 60 60 55 55 кг) + чукчета (8х 60 60 54 54 кг)) + хоризонтален скрипец с успореден хват (15 х 30 30 25 25 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, раменен подхват (4 х 50 50 45 45 кг) + гребане с подхват и хоризонтален наклон на торса (8 х 38кг) + супермен (15 повт)
Трисет за задно бедро, повторен 5 пъти: glute-ham raises (4 повт) + румънска тяга (8 х54 кг) + бедрено сгъване от лицев лег (15х 30 30 25 25 25 кг)
20 мин пътека, ходене, пулс 140-145
600 г свински шол (Роско ми го направи и ми е сложил повече. Винаги ми слага повече храна, отколкото съм решила :D), голяма купа с варен ориз с коприва (бях си сложила по малко, но Роско отново добави. Няма да го върна, я! Аз обичам да ям:) ), кит. зеле, 40 мл зехтин
09.02.15
17:26
Ех, тоя Роско, бе :))
09.02.15
18:22
Много е приказен! (nlove4) (nlove8)
<3
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 09.02.15 18:22.
10.02.15
15:58
Месец 3 седмица 1/11
Тренировка 2 - гърди, прасец
Корем – 5 серии ножичка с прави крака от вис
Гърди
Първи трисет, повторен 4 пъти: лег с щанга (4 х 46 46 44 44 кг) + обратен наклон на смит машина (8 х 16 16 14 12 кг доб)+ полулег с дъмбели (15 х 10 10 7 7)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преси на машина (4 х 46 46 44 44 кг доб) + полулег на смит машина (8 х 4 кг доб) в първите 2 трисета, а после на машина (8х 15 кг)+ флайс с дъмбели (15 х 5 кг)
Трисет за прасци, повторен 4 пъти: лег преса (4 х100кг доб) + повдигане от стоеж на смит машина (8 х 50 кг доб) + повдигане със собствено тегло (15 повт)
30 мин пътека и пулс 136-140
500 г пилешко филе, червено зеле на пара - глава ; тиквено масло 25 мл, гречка 250 г, 50 г суров десерт с какао, кафе
Не мога да преценя коя тренировка ми е по-убийствена - краката или гърдите!!!!! За някои може да е смешно, но гърдите ме смазвааат :)))))))
Иска ми се да ги сложа на първо място в сплита, след 2 дни пълна почивка от физ. активност (сега така е гърба - в понеделник). Обаче това, което ме спира е международният ден на лежанката! В моята зала има само една лежанка и 1 лост и в понеделник е лудница.
Предпочитам да прогресирам по-бавно, но да си правя тренировките като хората. :)
11.02.15
17:35
Днес е сряда и трябваШЕ да е ден за плуване, но очите ми вече няколко дни са възпалени (люти ми, когато водя часовете си - предполагам, че е заради изпаренията от хлор). и поставяйки на кантар прекрасното плуване с безценното ми здраве... Избрах второто. :)
Надявам се, че другата седмица ще имам възможност да плувам.
Храната: 2 пъстърви, доза протеин, 40 мл орехово масло, около 400 г картофи, 2 глави айсберг, натурално какао със сок от пресен джинджифил, 300 г ябълки (по принцип нямам пристъпи на глад към конкретна храна, но от два дни си мечтая за ябълки и днес намерих хубави. :) )
12.02.15
16:11
Месец 3, седмица 1/11
Тренировка 3
Квадрицепс, глутеус
Квадрицепс, първи трисет (повторен 4 пъти): клек на смит (в първи трисет) и клек с щанга (в останалите) (4х 40кг /смит/;70 70 70 кг /щанга/) + хакен клек (8х70 кг добавени) + лег екстензия (15х15кг)
Втори трисет, 4 пъти:
Преден клек на смит (4х 24 кг добавени) + лег преса в първите 2 кръга (8х150 кг) и сиси клек с бавно темпо в останалите (8 повт) + аддуктор 15х50 кг
Глутеус, 8 пъти:
Лег преса (4х170 кг добавени) + глутеус мост в първите 4 кръга (8х70 кг) и клек с широк разкрач в останалите (8х 20 кг добавени) + клек с широк разкрач в първите 4 трисета (15 повт без добавена тежест, на смита) и абдуктор в останалите 4 (15х всички плочки)
Без кардио
Храна: 500 г пуешки гърди, 2 парчета царевичен кекс с кокосово мляко, протеин и тиквено масло; 1 кг броколи, 500 г моркови, кафе, още 10 мл тиквено масло (в салата)
Днес съм бясна и възмутена от поведението на някои хора в залата. Нямам против да се размотават, да правят глупости и да си говорят по телефона. Имам против, когато ми пречат и то доста грубо. Карат ме да бъдя такава, каквато не искам.
От 4-5 дни в часа, в който тренирам (по принцип няма живо пиле!!!), са се появили нови странни птици, които умишлено пречат!
Не знам защо животът така ми поднася изпитания. Тества ми креативността ли..дали ще си направя хубава тренировка, въпреки всичко?!?! Надявам се да е временно явление, че се засичам точно с тези хора, защото е нетърпимо!
Почвам да клякам - разтоварва ми тежестите. Окей - реших, че не е разбрал, че правя там (нали си въртя трисети), а и наскоро научих един начин да си приспособя стойки за клек (но не мога да слагам хипер много килограми) и вместо да губя време в обяснения (нали си засичам с хронометър), почнах да си клякам на друго място.
После, обаче наредих си лег пресата и направих 2 серии. Имах още 2. И един (друг мъж) ми разтовари всичко (видях го в последния момент) и отиде ... да си говори хо телефона 10 мин!!!
После!!! Трети мъж (с персонален “треньор”) искаше да се редуваме на смита. Съгласих се, защото имаше как да стане. Идва моят ред, отивам..и те си седят и ми казват - ние имаме само 3 мин и приключваме! И какво да видя - полулег с 20 кг с една ШЕСТА от амплитудата на движение...
Е, днес ми кипна МЕГА МНОГО!!!! ЩЕ СИ ИМАМЕ БАЯ РАЗПРАВИИ, УСЕЩАМ. :(((( Едва ли ще се научат от раз.
Оплаках се. Съжалявам. :D
казано от Вероника Налбатска на 12.02.15, 16:11:
ЩЕ СИ ИМАМЕ БАЯ РАЗПРАВИИ, УСЕЩАМ. :(((( Едва ли ще се научат от раз.
В такава зала, в която това е нормална практика, няма да се научат изобщо, поне повечето от тях.
казано от Вероника Налбатска на 12.02.15, 16:11:
Оплаках се. Съжалявам. :D
Оплаквай се. По-добро място за това от дненвника няма. :)
Бахти ужаса, ако съм аз ще се развикам... особено сега както вече на силовите постоянно ми е 50 нюанса лошо и чакам да свърша с нетърпение да си изям 3-те оризовки...
Смятай, че майките им ще плачат, честно, само докато го четох и желанието да извършвам убийства в мен се възбуди!
13.02.15
09:11
Не знам, все търся вината в себе си първо - дали не е нахално, че ползвам 3 уреда едновременно, дали съм права, защо толкова зачестиха подобни случаи и т.н.
Конкретно за вчера, колкото повече се връщам към ситуацията, толкова повече се убеждавам, че нищо ми няма на мен. Да, тренирам специфично, но винаги се съобразявам и видя ли натоварена щанга, питам треньорите във фитнеса дали някой тренира там. Едва след това предприемам действия.
Повечето хора нямат възпитание, не се съобразяват, не мислят, не отчитат, че са на обществено място.
Още повече: не знаят за какво са там! Да, всички сме тръгнали от някъде, но ако искаш да се развиваш - полагаш усилия. А не виждам да го правят.
Говорене по телефона с часове, потресаваща техника и поведение “аз знам всичко и правя всичко правилно”, зарязване на потни кърпи навсякъде...
Нищо! Един ден ще имам възможностите да си направя собствена зала! Ще си имаме къща с всичко необходимо!
Само да спечелим 6ца от тото-то! ;)
Общителен човек съм, добронамерен, но вече започвам да развивам алергия към няколко групи хора. Предпочитам да се изолирам някъде. :)
Ама ти не си ли разбрала, че “ходя на фитнес” е израз, който се използва, за да се прави впечатление... затова и има хора, които дават 300-350лв на месец за зала, а отчитат не повече от от 5-6 посещения месечно...
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.02.15 09:34.
13.02.15
10:56
Специфичното трениране на глутеуса дава резултат! :)
Да, вярно е, че на фона на бедрата ми дупето все още малее, но преди години имах прякор “Безгъзата”, който сега абсолютно не е актуален! :)
13.02.15
14:07
Бедрото определено е впечатляващо. Мисля, че си имаш гъз, който с едно много леко изчистване на мазнини по корема (ся не казвам, че имаш нужда, просто Ако изчистиш още малко) и изобщо цялостно ще изпъкне още повече като симетрия-той си е там иначе и тоя прякор е доста хм неактуален. Всъщност големите бедра са плюс, щото поставят основата на голямото дупе : ) Мн си яка.
13.02.15
16:04
Благодаря ти!
Абсолютно си права: от перфектната визия (в моите очи и спрямо наличното) ме делят 3 кг мазнини и 3 л вода (приблизително). :) Знам как да го направя, била съм там, обаче ми коства много, а имам друг приоритет. Та ще почака. :) Сега залагам на формулата: качване на активно тегло, по възможност със запазване на %мазнини (ако мръдне надолу - ок; но поне да не расте).
Месец 3, седмица 1/11
Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс
Корем – 5 серии за коси коремни (2 упр.)
Рамо
Първи трисет, повторен 3 пъти: раменна преса с дъмбели (4 х 16 14 14 14кг) + вертолет с дъмбели (8 х 12 кг на ръка) + вертолет зад гърба с дискове, от седеж (15 х 5 кг на ръка)
Втори трисет, повторен 3 пъти: предно рамо с диск - изнасяне и повдигане напред (4 х 15 кг) + разтваряния в страни (8 х 7 кг) + задно рамо с кабели на портален скрипец (15 х 10 кг)
Трисет за бицепс, повторен 4 пъти: сгъване с щанга от стоеж (4 х 20 кг) + скотово с крив лост (8х лост + добавени 14 12 12 12 кг) + чуково с дъмбели (15 х 4 4 3 3 кг)
Трисет за трицепс, повторен 4 пъти: лег с щанга и тесен хват (4 х 44 40 40 40 кг) + горен скрипец с прав лост (8 х 35 35 30 30 кг) + горен скрипец - въже (15 х 10 кг)
30 мин пътека, ходене с лек наклон и пулс 136-142
Храна: 500 г свинско, 40 мл оризово олио, глава кит. зеле, амарант (сварен и пасиран с какао и стевия) - доволно количество, равняващо се на около 150 г въглехидрат; 1 инцидентно кафе, защото усещах глад точно преди тренировката си. Хахаххаха
14.02.15
22:15
Разходка с най-добрата ми приятелка, много хубаво време беше днес! :)
Като цяло - почивка, излежаване и хапване на повече плодове. Много странна работа с тези ябълки.;)
+ 500 г пилешко бонфиле, китайско зеле и целина, кисело зеле; шарлан, пакет оризовки, 1 портокал, фурми (май бяха повечко от нужното).
Скоро ще започна нов експеримент - прием на вода с различна алкалност (клоняща към 9, но редувана със 7), йонизирана и изчистена от хлор.
Не знам дали ме следите, но алкално-киселинният баланс ме вълнува доста през последната половин година.
На първо време ще запазвам впечатленията си за себе си, а когато преценя, че са достатъчно обективни, ще споделя по-детайлно. :)
15.02.15
18:48
2 пъстърви (500 гр с кости и глави), 2 глави айсберг, зехтин, картофи, шоколад със стевия, кленов сироп и клеева тинктура
Поздрав с едно старо, но много любимо творение:
16.02.15
15:57
Месец 3, седмица 2/12
Корем – 3 серии преси на земя, свити крака
Гръб
Първи трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, широк надхват (4 х 60 60 55 55) + чукчета (8 х 60 60 54 54) + хоризонтален скрипец с успореден хват (15 х 30 30 25 25)
Втори трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, раменен подхват (4 х 50 50 45 45) + пулдаун (8 х 40 35 35 35) + хиперекстензии с тежест (15х20)
Трисет за задно бедро, повторен 4 пъти: glute-ham raises (4 повт) + румънска тяга (8 х 54) + бедрено сгъване от лицев лег (15 х 30 30 25 25)
20 мин пътека, ходене, пулс 140
480 г мляно телешко на кюфтета; 40 мл оризово олио; гречка, рошков, канела, кокосово мляко, протеин; червено зеле и моркови на пара; джинджифил с какао
17.02.15
15:41
Месец 3, седмица 2/12
Корем – 3 серии повдигане на прави крака от вис
Гърди
Първи трисет, повторен 4 пъти: лег с дъмбели (4 х 22 22 20 18 кг) + обратен наклон на смит машина (8 х 16 16 14 12 кг доб.) + полулег с дъмбели (15 х 10 10 7 7 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: полулег на смит машина (4 х 14 12 10 10 кг доб.) + лицеви опори ( 3х8 повт 1х6 повт) + флайс с дъмбели (15 х 6 6 6 5 кг)
Трисет за прасци, повторен 4 пъти: лег преса (4 х 110 кг доб) + повдигане от стоеж на смит машина (8 х 50кг доб) + повдигане със собствено тегло (15 повт)
20 мин ходене на пътека, пулс между 132-135-138
480 г свинско, 2 парчета (260 г) нахутен хляб, надробен в супа от коприва (м-м-м), 1 глава кит. зеле, 30 мл орехово олио, кафе, по-късно ще добавя и 50 г суров десерт/плод
5 л вода (9 pH) /първи впечатления: много чиста, без мирис, като от бистър планински ручей :D/
Задържам вода. Ще ми идва, но не знам кога. Мразя ги тези моменти - чувствам се разплута, тромава и яко хейтър! :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 18.02.15 10:36.
18.02.15
14:59
Сряда - ден за плуване
50х20 м
30 бруст и 20 кроул (редувани през 10 дължини)
450 г пилешко, 2 парчета (260 г) царевичен кекс с кокосово мляко и стафиди (30г), краставици, целина, какао с джинджифил.
До тук съм на 3.7 л вода (pH 9) и до довечера със сигурност ще имам 6 л.
Така че вече няма да броя литрите (направих го сега, за да съм сигурна на 100%) - ежедневно пия между 5 и 6 л в зимния сезон.
Втори впечатления от водата: ходи се по-често до тоалетна.
Зеленчуците са по-вкусни, ако се накиснат във високо алкална вода (11 pH). Водата се оцветява в жълто. (Тествано с чери домати и краставици).
18.02.15
15:06
Машина измерва pH, аз само програмирам каква да е водата.
Иначе, ползвам тестови лентички, за да меря pH на слюнката си. :)
18.02.15
15:52
Ще постнеш ли някой линк къде да прочета за PH то? Стана ми интересно, това не съм си го изследвала, а нали малко ме гони хипохондрията :) Не са ли много 6 литра? Не ти ли нарушава солевия баланс, примерно?
18.02.15
16:06
Статията за алкално-киселинния баланс тук е хубава: http://www.bb-team.org/articles/4573_alkalno-kiselinen-balans
Колкото до водата - имам 9 часа водене на водна аеробика, 1.5 ч кардио, 4 ч тежести/ седмично.
Температурата на въздуха на басейните не пада под 26 градуса.
Тежа 78 кг, от които - 67 кг са активно тегло.
Баш си ми е добре водата, да ти кажа. :D Така съм от години.
Но да - 6 л не е за всеки и не съм за пример в това отношение. :)))
18.02.15
16:17
Meрси :) Лично аз , ако изпия 6 литра за деня, няма да ми повлияе добре, сигурно ще ми прилошее доста сериозно. Не помня да съм минавала 3 л. (+/-)
Телесните ти мазнини са 15% ? Това е мноооого добре. Имаш тамън 20 кг повече мускули от мен :( ;)
18.02.15
17:02
Е, знаеш, че няма 100% метод, по който да кажеш какво точно се случва в тялото, но от години се следя по един и същи начин, наблюдавам какво се случва и за това пиша с такива конкретни данни.
С уговорката, че може да има леко отклонение.
Не съм далеч от 15% мазнини, но съм над тях. Последно, при 15% цикълът ми спря, а в момента го има.
По мои сметки, за да стана пак този процент, трябва да сваля 3 кг мазнини.
Реално погледнато, обаче, визуално изглеждам много, много повече. Причината е, че имам толкова много излишна вода, че направо свят да ти се завие. Това се получи след противозачатъчни. Имам напредък, но става бавно (свалих вече половината кг, които качих от тях).
Най-много мазнини имам по трицепсите, корем (особено долна част) и дупе.
По краката нямам толкова много, но водата там е изключително концентрирана и изобщо не се личи някакъв релеф. :) Предполагам, че излишната вода (над това, което е нужно на тялото ми) е около 3-4 л (в периоди около цикъл се увеличава), което си е гаднярско, особено, когато се набива в и без това тежките ти крака :D :D :D
Честно да ти призная, с Росен подозирахме, че може би имам нарушение най-вече в калиево-натриевия баланс, но точно преди 2 седмици отхвърлихме тази опция. Имах лек недостиг на магнезий, но вече приемам редовно. :)
19.02.15
15:44
Месец 3, седмица 2/12
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус
Корем -3 серии на машина с тежести
Квадрицепс
Първи трисет, повторен 4 пъти: клек на смит машина (4 х 40 34 34 34 кг доб) + лег преса (8 х 160 кг доб) + лег екстензии (15 х 15 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преден клек (4 х 24 кг доб) + хакен клек (8х 70 кг доб) + аддуктор (15 х 50 кг)
Трисет за глутеус, повторен 8 пъти: лег преса широк разкрач (4 х 170кг) + клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред (8 х 10 кг доб.) + глутеус мост с качени стъпала на пейка (15 повт, в първите 4 трисета, след което за останалите 4 трисета - абдуктор 15х 50 кг)
20 мин пътека, пулс 135-140
500 г пуешки бут, 450 г картофи, 20 мл зехтин, 20 мл орехово масло, глава китайско зеле, кафе, 20 гр сурови ядки
После ще хапна и някаква салата с други зеленчуци.
Днес беше спокойно в залата и аз отново съм щастлив Колман:))))))))))))
20.02.15
16:11
Месец 3, седмица 2/12
Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс
Корем – 3 серии за косите мускули на уред за хиперекстензии
Рамо
Първи трисет, повторен 4 пъти: раменна преса с дъмбели (4 х 14 кг - без облегалка)+ вертолет (8 х 24кг)+ задно рамо с кабели на портален скрипец (15 х 10 кг на ръка)
Втори трисет, повторен 4 пъти: изнасяне и повдигане напред и нагоре с диск (4 повтх 15 кг)+ разтваряния в страни (8 х 7 кг) + задно рамо с дъмбели от наклон напред (15х 4 кг)
Трисет за бицепс, повторен 4 пъти: сгъване с щанга от стоеж (4 х 20 кг)+ скотово с крив лост (8х 14 12 12 12 кг добавени + лост около 8 кг) + чуково с дъмбели (15 х 4 4 4 3 кг)
Трисет за трицепс, повторен 4 пъти: лег с щанга и тесен хват (4 х 44 44 40 40 кг) + горен скрипец с V-ръкохватка (8 х15 кг)+ кик-бек с 2х4 кг (15 повт)
20 мин пътека, ходене, пулс 138-140
2 пъстърви (600 г с глави и кости), 130 г оризовки, зехтин около 40-50 мл, марули (2 бр),4 зелени чушки, 2 моркова и сега ще търся още, че не ми стигнаха хахахха. Обмислям да си взема и тахан.
Вчера се виждах с моята Суперсерия (приятелка, с която тренирахме заедно 6 пъти седмично в продължение на 3 години) и тя каза, че краката ми изглеждат малки?!?! (Сравнено с обичайното за мен). Дано да са се смалили за сметка на вода и мазнини.
За всеки случай, ще си взема таханец, да ми подсили мощта! :D
21.02.15
20:07
Почивка!
550 г свинско, 260 г кекс, 2-3 ч.л. тахан, 40 мл орехово олио, 20 г годжи бери, 1 киви, 3 бр айсберг, 80 г черен шоколад със стевия.
Поработих, полежах си, простирах, пак лежах, излизахме за малко... идилийка. :))
Едва днес прибрах елхата!!!! Създава ми хубави емоции и чакам до последно.
А тези дни цъфна коледничето ми! За първи път (Росен ми го подари за миналия осми март). Много якоо :))
21.02.15
22:24
Месо, което предварително е било накиснато във вода с антиоксидантни свойства и високо pH (11), а след това - сготвено във вода със същите свойства, но pH=9, е: много по-крехко, много по-вкусно, много по-бързо достигащо до кулинарна готовност.
Всяка храна е с по-подчертан вкус, когато е обработена по този начин.
Приятно изненадана съм от кекса, в който има такава вода, както и от коприва, която изцяло сварихме в ph 9.5.
Когато се сложи пакетче чай в СТУДЕНА вода с алкалност 9, но и йонизирана + антиоксидантни свойства, чаят пуска моментално вкус, цвят и аромат! Без запарка и при силно студена вода.
Силно киселинна вода (2.5 pH) чисти перфектно (без препарати!) силно захабени метални съдове, плотове, стъклени съдове, домакински гъби.
Също така, усещането, когато поливаш прясна рана с такава вода си е точно като с кислородна вода (дори по-силно) /тествано с рендосан... среден пръст :D/
Макар и само за 5 дни, първите ми впечатления ме изненадаха и са достатъчно обективни (определено не си внушавам).
Все пак, вписвам си в отделен дневник (на компютъра) повече неща, и след около 3 месеца (а може би по-добре 6), ще направя по-подробен анализ. За сега - отделни коментари, които съм убедена, че са така.
22.02.15
00:09
Ee значи има надежда. Щом има киселинна, алкална , минерална и тежка вода,може и такава ракия вероятно да се направи ;) BROscienceLIFE
22.02.15
08:10
За теб - специално!!! Да си мезиш с туршийка.:) :) :)
И аз де изумявам какви неща има! Чувствам се като Алиса. :D
22.02.15
16:16
500 г пилешко филе с хималайска сол и червен пипер; 1 глава карфиол + 500 г брюкселско зеле на пара, 1/2 айсберг (остана от вчера), 2 паници коприва, 2 паници амарант (едната - сладък със стевия и протеин, а другата - солен с чубрица и червен пипер), 2 кивита, 200 мл оризово мляко, чай от мащерка
:)
22.02.15
17:03
:))
22.02.15
17:46
Фамозен е този патладжан :)))))))))))
23.02.15
15:54
Месец 3, седмица 3/13
Корем – 3 смесени серии от повдигане на прави крака от вис + едно упражнение, което давам във водната аеробика (пак с прави крака)
Гръб
Първи трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, широк надхват (4 х 60 60 55 55) + чукчета (8 х 60 60 54 54 )+ хоризонтален скрипец с успореден хват (15 х 30 30 30 25 )
Втори трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, раменен подхват (4 х 50 50 50 45) + дърпане на машина отгоре, тесен успореден хват (8 х 30 40 40 30 кг доб.) + хиперекстензии с тежест (15 х 20 20 25 25 кг)
Трисет за задно бедро, повторен 4 пъти: glute-ham raises (4 повт) + румънска тяга (8 х60 60 60 50 )+ бедрено сгъване от лицев лег (15 х 30 30 25 25 кг)
Много съм яка! :D
20 мин пътека - ходене + бягане/ходене пулс 135-138/ 150
450-500 г бяла риба, 100 г риба тон, 2кг китайско зеле, 40 мр олио от гроздови семки, 260 г царевичен кекс (с оризово мляко и фурми), какао, кафе
24.02.15
15:39
Месец 3. Седмица 3/13
Корем – 3 серии на земя със свити крака
Гърди Първи трисет, повторен 4 пъти: лег с щанга (4 х 46 46 46 44!) + полулег с дъмбели (8 х 16 16 14 14) + долни гърди на портален скрипец с кабели 15х10 кг на ръка
Втори трисет, повторен 4 пъти: преси на машина (4 х 50кг добавени!) + полулег на смит машина (8 х 4 4 2 2 кг доб) + флайс с дъмбели (15 х 6 6 6 5 кг)
Трисет за прасци, повторен 4 пъти: лег преса (4 х 115 кг доб.) + повдигане от стоеж на смит машина (8 х 50 кг доб.) + повдигане със собствено тегло (15 повт)
без кардио
500 г свинско, глава червено зеле, 450 г картофи, 40 мл мазнина, кафе, 50 г суров десерт с какаови зърна