Дневникът на V :]

Прескочи до:

Сряда - ден за плуване

50х20 м, редувани през 10: бруст кроул гръб бруст кроул

Масаж на водна струя (задни бедра и външна глава на квадрицепс)

2 пъстърви (600г с глави и кости), 2 големи парчета кекс гречка (над 300 г), 3 бр айсберг, 30 мл мазнина, джинджифил с какао, 1 ябълка.
От снощи отворих един фъстъчен тахан и общо имам около 80 г изядени (+ днес). Вкусно!

Пред цикъл съм, а не задържам вода, както преди. Водата, която пия, ще се окаже яката работа.
:)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 25.02.15 15:50.

Много добре изглеждаш! На мен ми се струваш изчистила доста ако сравнявам с по-стари снимки...

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 26.02.15 21:44.

Да, не задържам така вода, изпикавам всичко. Случва се да ставам и нощно време, което беше немислимо за мен до преди 1 седмица.
Според Росен също е “доста”, но аз съм малко по-премерена в преценката си и бих казала, че има разлика, но още е рано да се каже, дали ще се задържи в този дух или е нещо инцидентно.
Ще чакам да ми дойде, да се успокоят нещата и тогава ще мога да съм по-обективна.
Друг път, обаче, съм подута, отекла, в профил краката ми са без ясно изразени очертания между глутеус и задно бедро, отпред също съм една буца.. Пък сега само на гърди раста. :D

ПП: А и все пак, нека не подценяваме факта, че скоро ще направя 3 месеца по програма “тежко-средно-леко”!!!!!!!!!!
Заканила съм се да придобия такъв стаж по програмата, че да надвишава сумирания стаж на всички мъже от форума, които са я започвали!!!!!!!!!!! ;)))))))))))

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 25.02.15 16:27.

Месец 3, седмица 3/13

Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус

Корем - 2 смесени серии от 2 упражнения (коремни на машина + крака-ножички от вис)

Квадрицепс
Първи трисет, повторен 4 пъти: клек на смит машина (4 х 40 40 34 34 кг доб.) + лег преса (8 х 160 кг) + лег екстензии (15 х 15 кг)

Втори трисет, повторен 4 пъти: преден клек (4 х 50 60 60 50 кг свободна тежест) + хакен клек (8 х 70 кг) + аддуктор (15х всички плочки)

Трисет за глутеус, повторен 8 пъти: лег преса широк разкрач (4 х 170 кг доб. Трябва да увелича тук.) + клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред (8 х 20 кг доб.) в първите 4 трисета, а в останалите - клек плие с 28 кг + магарешки ритници на уред за хиперекстензии /ръцете са там, където обикновено са краката/ 15 повт, редувано с абдуктор за последните 4 трисета (15 х всички плочки)

20 мин пътека, пулс 135

500 г пуешко месо от бут, оризови спагети (към 150г в сурово съст.), 500 г броколи, 4 бр тиквички, 5 моркова, 30 мл олио от гроздови семки, кафе

Дойде ми. Но имам яко сила!

Разговор от днес с мой колега:

- Вероника, много си заякнала. Да не би да си почнала да... бъркаш в кацата с мед?
- Не. Аз не харесвам мед.
- Аа? Сигурна ли си?
- Да, бе, човек!!! Тренирам по нова програма, специфична. Имам увеличение на силата навсякъде.
- Аха. Виждам те, че правиш разни схеми.
——-

Извод: “ТЕЖКО-СРЕДНО-ЛЕКО” РАБОТИ!!!! :D :D :D
Такива разговори ми правят деня!

Месец 3. Седмица 3/13

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – по 3 серии за косите мускули, собствено тегло

Рамо
Първи трисет, повторен 4 пъти: раменна
преса с дъмбели (4 х 16 16 14 14) + вертолет (8 х 24) + вертолет зад гърба с дискове, от седеж (15 х 5)
Втори трисет, повторен 4 пъти: предно рамо на долен скрипец с прав лост и раменен подхват, изнасяне напред и нагоре (4 х 15 20 20 20кг)+ разтваряния в страни (8 х 7) + задно рамо с кабели на портален скрипец (15 х 10 кг на ръка)

Трисет за бицепс, повторен 4 пъти: сгъване с щанга от стоеж (4 х 20 кг) + сгъване от полулег с дъмбели (8 х 7 7 7 6) + чуково с въжена ръкохватка на долен скрипец (15 х 10кг)

Трисет за трицепс, повторен 4 пъти: лег с щанга и тесен хват (4 х 44 40 40 40) + горен скрипец с прав лост (8 х 35 35 35 30) + долен скрипец - разгъване на въже над глава (15 х 10 10 5 5)

Опитах кардио, но не се получи. :)

500 г пиле, 260 г царевичен кекс със стафиди, 2 кг китайско зеле (ще има и още някакви зеленчуци сигурно), 40 мл мазнина

27.02.15
16:39

казано от Вероника Налбатска на 26.02.15, 21:42:

Работи разбира се :)
А представяш ли си какво е с една година тренировки по тая схема ;)

Живи и здрави да сме, ще разберем какво е след още 37 седмици по програмата + 9 седмици deloading (по 1 седмица на всеки 4), значи - след общо 46 седмици РОНИ КОЛМАН ще е надминала прякора си!!!

:)
/Естествено, стига да не се случат разни неща, които да наложат промени/

казано от James Hinks на 27.02.15, 16:39:

казано от Вероника Налбатска на 26.02.15, 21:42:

Работи разбира се :)
А представяш ли си какво е с една година тренировки по тая схема ;)

Изкушавам се да пробвам, въпреки болката, която знам, че е неразривна част от системата :D

казано от Вероника Налбатска на 27.02.15, 17:14:

/Естествено, стига да не се случат разни неща, които да наложат промени/

Опа, Ронииииииии ;)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 27.02.15 17:18.

Ники, ще се радвам, ако се включиш в тази... страст!
Боли, обаче, някак си боли готино. :)
Ще ставаме умопомрачително яки!

Сега, сериозно - програмата наистина те променя и не говоря само за външен вид, но и за развиване на хубави качества. Обработката на мускула е значително по-добра от повечето неща, които съм пробвала. Поне на мен ми влияе страхотно.
И емоционално е хубаво. Чувствам се така, както се чувствах по време на силовия трибой: мега яка (макар и с по-малки тежести, сравнено тогава, но сигурна съм, че сега, ако потренирам малко нервната система на максове, благодарение на тази програма ще си бия рекордите).
Оф, тоя Сашо, жив и здрав да е!:)

Няма “опа”, презастраховам се, защото е абсолютно реално да ми се “провалят” плановете (все пак говорим за близо година напред), а не искам после да кажете: “Тая Рони каква е несериозна, уж щеше да бие мъжете по стаж, пък накрая май не издържа на натоварването”. :D

600 г свинско (част от него под формата на мръвки с лууууук); паница с картофи + грах (сварени); 2 паници коприва (крем супа с малко ориз, колкото да сгъсти), 1 глава червено зеле на пара, 1 ябълка, чай, 20 мл олио от гроздови семки

Почивка. ;)
В Ботевград съм си. Релаксът е пълен, печката бумти (тук е студено, къщата е голяма и е нужно нещо да топли; иначе в София изобщо не пускаме).

Добавям и: леща! Лещата на майка ми е убиец. Не само тя...
И салата от маруля и целина + репички! Мляс:)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 28.02.15 20:49.

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

Позволявам си, от името на целия екип, да ви пожелая: здраве, баланс, румени бузки! :)

Усмихвайте се!

/а от мое име - мускули и мощ! :D/

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 01.03.15 08:53.

Рониии, да си жиа и здрава, весела и засмяна :) Честита Баба Марта и тук ::)

Може ли да споделиш рецептата за царевичния кекс със стафиди?

Към рецептата за сладкия кекс слагаш стафидите :) 100 г са достатъчни, но може и малко повече.

Много вкусно!:)

Да си впиша храната за днес:
2 пъстърви (600 гр с глави и кости), 2 глави айсберг, 1 паница зелен боб, кекс от гречка (300 г) със стафиди и малко домашно сладко, което ставаше за мен, 80 г шоколад със стевия, чаша вино, паница крем-супа от коприва.
Хубава храна, само стафидите ми бяха в повече, ама какво пък... утре ще щангирам гърбина, така че ще си идат по предназначение. :)

Като си ида в Ботевград, така се отпускам, че огладнявам нееевероятно много. И се наспивам по-бързо... което е супер, имайки предвид как папагалът на брат ми крещи като обезумял още преди 7 сутринта.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 01.03.15 19:22.

Месец 3. Седмица 4/14

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 5 серии повдигане на крака от вис

Гръб
Първи трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, широк надхват (4 х 60 60 55 55) + чукчета (8 х 60 60 56 56) + хоризонтален скрипец с успореден хват (15 х 30 30 30 25)

Втори трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, раменен подхват (4 х 55 50 50 45) + пулдаун (8 х 40 35 35 35) + хиперекстензии с тежест (15 х 25 25 25 20)

Трисет за задно бедро, повторен 4 пъти: glute-ham raises (4 повт) + румънска тяга (8 х 60 60 50 50) + бедрено сгъване от лицев лег (15 х 30 30 25 25)

30 мин пътека, ходене, пулс 135-142

500 г телешко, 450-500 г ориз+коприва (сварени), целина, моркови, червено зеле, китайско зеле (обирах остатъци от хладилника), 40 мл мазнина

Редакция: добавям и още нещо към днешния ден, но няма да ви кажа какво е. Снимката говори достатъчно! :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 02.03.15 22:05.

Ако още веднъж видя/чуя/ми кажат, че червените меса не стават за жени (особено, когато искат да свалят килограми), ще се побъркам.
Или - свинското е за период на качване, а пилешкото и рибата - за чистене.
Или - яж само пиле и риба, че от другите меса се задържа вода.

Ще откача вече! И това от хора, претендиращи за знания повече от ... нула. :D

:D

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!!!!!!

Месец 3. Седмица 4/14

Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – по 3 серии от 2 упражнения (повдигане на прави крака от земя, v преси

Гърди
Първи трисет, повторен 4 пъти: лег с щанга (4 х 50 46 44 42) + обратен наклон на смит машина (8 х 16 16 14 12 кг доб.) + полулег с дъмбели (15 х 10 10 8 7)

Втори трисет, повторен 4 пъти: преси на машина (4 х 50 кг доб.) + полулег на смит машина (8 х 4 4 2 2 кг доб.) + флайс с дъмбели (15 х 6 6 6 5)

Трисет за прасци, повторен 4 пъти: лег преса (4 х 110 120 120 120 кг доб.) + повдигане от стоеж на смит машина (8 х 50 кг доб.) + повдигане със собствено тегло (15 повт)

20 мин пътека, ходене, 138 пулс

700 г пуешко, 2 кг китайско зеле, 260 г царевичен кекс със стафиди и кокосово мляко, 20 мл ленено масло, кафе

сигурно ще добавя още някоя салата

Най-накрая сложих 50 кг на тая пуста щанга! ;)

Teddy

03.03.15
16:06

Здравей, Рони :) Следя ти хранетето понеже знам че се храниш без глутен и ми харсва разнообразието ти (опитвам се да взимам пример от теб за последното :D ).
Но ми е интересно как си разпределяш храната през деня,това което пишеш на колко хранения го делиш, гледаш ли да е разделно,закусваш ли задължително и такива неща? Понеже мен разделянето на храната на интервали през деня много ме мъчи, а знам че не е добре да практикувам фастването като начин на живот коооолкото и да ми се иска, и се опитвам да намеря компромисен вариант.
Пиша тук умишлено, защото може да е полезно и за някой друг :) Поздрави!

Мнението беше редактирано от Teddy на 03.03.15 16:06.

Здрасти и благодаря! :)

Разнообразието е следствие от имунната диета и хранителни алергии. Радвам се, че спрях да цикля на едни и същи храни.
Сега е по-вкусно, пълноценно и полезно. :)

Колкото за другото - умишлено не пиша разпределението, защото не съм точно за пример. Храня се по 6 пъти на ден, което при доста хора е излишно.
На всяко хранене се пада да имам 80 г месо, 300-350 г зеленчук, 7-10 мл мазнина.
Въглехидратите ми са около 100-120 г и ги ям на закуска. Между тях и тренировката с тежести имам 6-7 часа. Други хранения с въглехидрати нямам (изключвам чат-пат по някой плод).

Държа да отбележа, че храненето ми е съобразено не само с тези тренировки, но и с водната аеробика. Имам дни с по 5 часа тренировки общо + ходене пеш и наистина имам нужда от по-често хранене, че иначе откачам. :)
Ям през 3 часа горе-долу.

;)

Сряда! Ден за плуване. :)

1.2 км (60 х 20 м) за 42 мин.
- 5 кръга ( 20 дължини) от: 20 м бруст, 40 м кроул, 20 м гръб
- 10 х 20 м бруст
- 10 х 20 м кроул
- 10 х 20 м бруст
- 10 х 20 м гръб (половината - само крака)

Треньорката ме похвали, че много съм изчистила техниката и си личи, че се старая. Много ми е гот! Ооо йеее! :) Много обичам да съм добра във всичко, което правя. Не обичам посредствени неща. Може да ми коства много, но не претупвам, колкото да отбия номера.
В днешния случай - краката ми са раздробени. Как ще ги тренирам утре..само аз си знам. :D

500 г патешко в йенско; глава червено зеле, връзка целина, 50 мл оризово олио, варени картофи на пюре + зелени подправки (към 400 г), джинджифил.

За вчера имам и една зелена салата с риба тон и чери домати (300 г всичко)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.03.15 15:03.

Днес стават 329 дни без млечни, без глутен и без яйца.
Скоро ще направя година на имунна диета. :)

По принцип си имам малко тефтерче, в което си записвам дните и храните. Днес обърнах внимание на бройката.
Какво следва като направя година?
- нов тест, за да видя кои от алергиите съм успяла да елиминирам;
- със сигурност няма да ям глутен и млечни;
- нямам търпение да въведа яйцата!
- продължавам да се храня по този начин - 4-дневна ротация на храни, която ми допада много и не ме затруднява по никакъв начин. :0)

По повода, че съм така стриктна и изпълнителна, си купих личи. :)))))))
Взех 4 бр (около 50 гр и близо 70 стотинки). Оказа се много вкусно нещо (освен че е красиво), но няма да присъства често в менюто ми с тези 12.99 лв/кг (пък то ядливата част е тооолкова мъничко).

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.03.15 17:21.

Месец 3. Седмица 4/14

Тренировка 3: квадрицепс, глутеус

Квадрицепс

4 кръга от:
клек на смит машина 4х 40 36 36 34 кг добавени
хакен клек 8 х 70 кг добавени
лег екстензия 15 х 15 кг

4 кръга от:
Преден клек на смит 4 х 24 кг добавени
лег преса 8 х 160 кг
аддуктор 15 х всички плочки

Глутеус

4 кръга от:
Лег преса широк разкрач 4х180 кг добавени
клек плие с дъмбел 8 х 30 кг
глутеус мост с крака на пейка 15 х собствено тегло със задържане

4 кръга от:
Лег преса широк разкрач 4х 170 кг добавени
клек на смит с широк разкрач 8 х 20 кг добавени
магарешки ритници на уред за хиперекстензии в първите 2 трисета (15 х собствено тегло) / абдуктор в останалите 2 трисета ( 15 х всички плочки)

15 мин пътека, наклон, ходене, пулс 135

500 г свинско с джинджифил, 260 г гречков кекс, 40 мл мазнина,2 глави айсберг, ябълка, кафе

Сега мисля да направя една сауна и да се размажа за известно време. После ще се стегна пак, че в 20ч имам още една тренировка на басейна. :D (няма да влизам във водата)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.03.15 16:15.

05.03.15
16:47

Така описана на отделни редове  тренировката е супер удобна за четене. Все се мъчех да ти следя сетовете, изброени на 1 ред ;)

От миналата година откакто то спомена, гледам тия тестове, че са около 200 лв.  за 46 храни/групи храни, а в един друг център предлагат пакет хранителни и поленови, както и друг с хранителни, животински и поленови алергени. Понеже не ми се рови 1 година назад , ти какво изследваш? + Чудя доколко са ефективни и не показват ли само моментно състояние на организма. (макар и мен лично да ме гони хипохондрията, мисля, по-скоро , че майка ми трябва да си направи)
В коя лаборатория се изследваш? (повечето имат “клонове” в провинцията, така че може и тук да я има)

Първоначално, когато реших да тествам програмата, седнах пред компютъра и си измислих сплита, записан на word. Не знам защо го записах на един ред. Вероятно съм била концентрирана в мислене.
После си го качих на телефона и всеки път след тренировка - copy->paste, и така си остана на един ред.
Ще променя целия файл скоро и ще е по-четливо:D

Относно теста - този, който си правих е кръвен тест (обширен анализ, който определя високи нива на IgG антитела към дадена храна) и се нарича ImuPro за хранителни алергии тип III.
Ходя в София, Detox Center, но самото изследване става в Германия (пращат пробите).
Изследвах си 270 храни (вкл. билки и подправки).
Тестът е уникален и си изплати вложеното. Цената е доста по-висока от тази, която си написала (1000+ лв).
Наистина е една инвестиция и трябва да се спазва стриктно, за да има смисъл. В началото се противих (заради високата цена), но сега се радвам, че го направихме.
Оказа се много полезно нещо и лично на мен ми помогна в няколко направления. :)

ПП: има и по-евтини опции - ако тестваш 100 храни е 480 лв. Май излиза горе долу като твоята цена.. като се замислиш, не е голяма разликата. Зависи от броя храни.

/използвам този пост, за да отбележа, че днес правих и 2 упражнения за корем - с тежести на машина, на римско столче с тежест/

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.03.15 18:37.

05.03.15
19:00

казано от Вероника Налбатска на 05.03.15, 18:27:

Първоначално, когато реших да тествам програмата, седнах пред компютъра и си измислих сплита, записан на word.

Програма се прави само в Excel - спретнато и подредено.  Упражненията по редове, сериите, повторенията и времето (ако е нужно време) по колонки. ;)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.03.15 19:00.

Carbohydrate

05.03.15
19:03

аз пък нямам вече празни листи на Word, всички ми са изписани

Боби, не ми се смей, но не ме бива по тази част. :)
А и аз винаги пиша тренировките си през телефона.. по-лесно ми е така.

Ако предлагаш курсове по ексел, ще се запиша първа! :)

ПП: Прочетох втори път мнението ти. Това МОГА да го правя! :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.03.15 19:08.

05.03.15
19:21

Не е въпрос на умения, а на просто структуриране - чисто визуално. Ето пример аз как записвам програми с два варианта - с цял лист за записване и само описателно:

Пробвах Тежко-Средно-Леко страхотна програма, но за жалост няма да мога да я практикувам :(. Ходя на фитнес към 17:30 и тогава е лудница (пълно е с хора)

Боби, не за първи път ще кажа, но наистина ме впечатлява подредеността ти! :)
Благодаря, че сподели вариантите.

Станимир, наистина е кофти, когато можеш да тренираш само в натоварен час. В 14-15 ч е яко. Рядко ме ядосва някой. :)))))

казано от Станимир на 05.03.15, 19:27:

Пробвах Тежко-Средно-Леко страхотна програма, но за жалост няма да мога да я практикувам :(. Ходя на фитнес към 17:30 и тогава е лудница (пълно е с хора)

Това се оказва един от малкото недостатъци на този тренировъчен подход... иска се терен просто, няма друг начин. Когато тренирах по този начин правих всякакви гимнастики да ходя в залата когато няма хора (за човек със стандартно работно време това е сериозно предизвикателство).

05.03.15
20:15

Ясно, Рони, мерси за инфото.  Ще ин разгледам сайта на Imu Pro.
Все пак тук сме провинция и предлагат доста по-малки пакети- не повече от 50 бр храни, но предполагам принципът е същият. Като гледам цените, явно всичко е в обхвата. Мисля, че малкият пакет все пак не е крайно лош вариант, особено като се замисля, че аз едва ли ям всички храни и подправки, които се изследват.

Месец 3. Седмица 4/14

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – 4 серии странични наведи с диск за косите мускули

Рамо
4 кръга от:
раменна преса с дъмбели, стоеж: 4 х 14 кг
вертолет: 8 х 26 24 24 24 кг
задно рамо от наклон напред, разтваряне с дъмбели: 15 х 4 кг

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 15 20 15 15 кг
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 8 7 7 7 кг
вертолет отзад, дискове, седеж 15 х 2 х 5 кг

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели от полулег: 4 х 10 кг
скотово с крив лост: 8 х лост + 14 14 12 12 кг
чуково с дъмбели: 15 х 4 4 4 4 кг

Трицепс
4 кръга от:
лег с щанга и тесен хват: 4 х 44 44 40 40 кг
горен скрипец с прав лост: 8 х 35 кг
горен скрипец - разгъване с V-ръкохватка: 15 х 10 кг

2 пъстърви (600 г с глави и кости), 1 кг броколи до тук (ще има и още зеленчуци), 40 мл мазнина, 120 г оризовки, супа от коприва с малко ориз за сгъстяване

Тъй като другата седмица е deloading, реших да я направя малко по-различна.
Обмислям вместо 4 тренировки с тежести да имам 2, в които да тренирам цялото тяло; вместо 1 тренировка по плуване - да имам 3.:)

Ще стане:
понеделник - плуване
вторник - тежести
сряда - плуване
четвъртък - тежести
петък - плуване

Искам да отпусна повечко. :)

Храната днес:
560 г пилешко бон филе в йенско стъкло с подправки; 150 г царевично брашно под формата на мини кексчета с какао, протеин, кокосово мляко, стевия; 2 кг китайско зеле, мазнина

Честит празник на всички жени!
Бъдете здрави, обичани и обичащи, даващи и получаващи добро!
Бъдете активни. :)

Днес: събудих се кисела, защото станах от гласове. Можех да поспя още поне час. Разбира се, достатъчно спах - 9 часа и половина, но съм изключителен темерут, когато някой ми секне съня.
Както и да е - бързо се оправих, защото се излежавах, успях да си свърша част от проектите за деня, а и Роско беше толкова мил и обичащ ме, както винаги. :)
В бонус - получих 1 натурален шоколад със стевия и 3 сурови десертчета с какао, мака, годжи бери, шипка (по 30 гр всяко).
Изядох си ги всичките + чаша червено вино.

Останалата храна е: 500 гр телешко (ама си беше баш дърто говедо, лъжци), 2 малки глави червено зеле на пара, маруля, олио, 400 гр картофи (сварени и намачкани).

08.03.15
16:26

Честит празник!
Продължавай да бъдеш все така женствена и олицетворение за силна жена!
Както и вдъхновение за всички ни!
(F) (nlove9)

Мнението беше редактирано от S.R. на 08.03.15 16:27.

08.03.15
16:29

Честит празник, Рони! Бъде все така жизнена и пълна с енергия (F)

И аз желая на всички само хубави неща. :)

Седмица 15, deloading

Плуване: 1.2 км за 38 мин
60 х 20 м дължини (30 бруст и 30 кроул, редувани през 10)

Храна: 500 г пуешко, 1 глава карфиол, половин глава от това красиво зеле на снимката (то си е подобно на карфиола), 50 мл ленено масло, 100 г оризовки

09.03.15
17:46

Мен ще ми е жал да ям такава красотЪ :) Как се казва?

09.03.15
17:48

казано от Queen Cobra на 09.03.15, 17:46:

Мен ще ми е жал да ям такава красотЪ :) Как се казва?

Броколи. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1