казано от Херцог Трън на 06.02.15, 19:22:
Четох някои от историите и се чудя да се разрева от смях или от мъка... Само мога да кажа - “Господи, прибери си вересиите!” (само да не прибира и горките деца, които страдат покрай тия олигофрени....)
И аз зачетох... олигофрените са забавни, но си прав, че страдат дечицата :( Преди време при леля ми ходеше едно детенце да иска храна, защото родителите му се “пречиствали” от “шлаки” с вишнев режим някакъв - 1 месец само вишни. Та и детето е било подложено на подобно духовно и извисено преживяване.
Нямам думи. Наистина.
Честно казано, тия с пречистванията и приказките за светлина, благост, вибрации и тн. съм ги изключила от обкръжението си.
06.02.15
22:04
Трябва обаче и докладване на социални + медии. За да може дечицата докато са малки още да ги махнат от среда, в която като минимум ще са около психично нестабилни същества, на които “звездите им го говорят”. Да вземеш да ги (пр)очистиш направо....... :(
07.02.15
20:03
Днеска мач, лесна победа и 1/4-финал за зимната купа. Ще играем с отбора, който ни би на финала миналата година, та ще е много тежък мач след седмица.
След мача ходих да ме разглабят и сглабят. Разглабянето направено, сглабянето - в процес... диагноза - най-вероятно възпален адуктор/футболна болест. Днес и утре пълна почивка, от понеделник почвам с неща, които ми дадоха като домашно. Както се казваше в македонската реклама на “Междузвездни войни” - “Ке я борим империята” (така де - болката)
След мача днес нямаше оплаквания, мисля да вкарам допълнително загряване преди тренировки/мачове, днес определено имаше ефект.
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 07.02.15 20:04.
11.02.15
12:17
Вчера опит за тренировка, направих я криво ляво :
горен скрипец 3х3х100
долен 3х3х120
раменна преса 3х2х70 (трудни, но нямаше грайнд)
лег с дъмбели 4, 3, 2 х 32,5 - май точно си нацелих тежестта, накрая 2ката беше с много малък резерв, едва ли щях 3то да направя
И тук приключих....беше ми много зле. Сърцебиене, хълцане (цял ден почти не спрях), високо кръвно.
Висене 3 часа в поликлиниката, горните се пооправиха (освен хълцането), но пък си тръгнах с вирус. Повръщане, температура, гърлото на нищо, носа запушен. Пълен комплект от хубави неща...също и мускулите ме болят прилично, ама това може да е от спане накриво, че е само гърба.
Сутринта се премерих - 3кг само от обезводняването (повръщането)
Ако не друго - адуктора не дава дори бегли признаци на проблеми, което е една положителна новина. Днеска план програмата е движението ми да се ограничи до смяна на страната, на която лежа.
казано от Херцог Трън на 11.02.15, 12:17:
И тук приключих....беше ми много зле. Сърцебиене, хълцане (цял ден почти не спрях), високо кръвно.
Висене 3 часа в поликлиниката, горните се пооправиха (освен хълцането), но пък си тръгнах с вирус. Повръщане, температура, гърлото на нищо, носа запушен. Пълен комплект от хубави неща...също и мускулите ме болят прилично, ама това може да е от спане накриво, че е само гърба.
Бързо оздравяване!
Вирусът вероятно не си го пипнал в поликлиниката, а си е бил с теб отпреди това и е допринесъл за първоначалното ти състояние, за което виниш онзи боклук на Силвър. Два-три часа са твърде кратък инкубационен период.
11.02.15
12:24
Ами не знам дали е бил с мен - предната вечер, а и сутринта бях доста добре, някъде след 2рия час висене почна да ми става зле, а като тръгнах гърлото ми вече беше в ужасно състояние. Колкото до първоначалното състояние - имам основания да смятам, че боклука е допринесъл, диагнозата е възпаление на синуси, фаринкс, ларинкс, което едва ли ще причини 120 пулс и 140/90 в продължение на часове(поне 6-7, че и отгоре).
15.02.15
22:53
Макар физически да се оправям, днес беше един от най-отвратителните дни в живота ми въобще. Днес всичко, което можеше да се обърка, се обърка...просто понякога животът е просто КУРАВ НА КВАДРАТ................
15.02.15
22:58
Желая ти да последват хубави дни, които да компенсират днешния!
:) И се надявам да оцениш това:
15.02.15
23:14
За съжаление няма как да бъде компенсиран днешният ден...
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 15.02.15 23:25.
20.02.15
13:43
Пооправих се уж....и днес се събудих отново с кашлица и болящо гърло. Почвам да се дразня, а в момента се друсам с чай и парацетамол........от бавно ходене към работа останах без въздух, това е жив ташак ....
20.02.15
23:48
Така като гледам - честито ми бронхитченце....едвам дишам, ако се засмея/закашлям се давя за въздух яко....температурата и главоболието само допълват комплекта......
21.02.15
11:11
Ех, как те е подкарало, Ники! :(
Бързо оздравяване!
Какво правиш, за да засилиш имунната система?
21.02.15
12:02
След 10 часа сън + антибиотик за отхрачване на дробовете съм далеч по-добре. Поне главоболие и температура нямам, чувствам се ОК, само ....храча гадости. Но определено дробовете ми са 1000 пъти по-добре от снощи. Ще го пия това днес и утре, щом 1 капсула така бързо подейства (пита сутринта) надявам се до утре да го преборя.
Иначе, Рони, не правя нищо специално за това - обикновено имам някакви добавки - витамини, мултивитамини, рибено, родиола също. Напоследък не съм ги пил, но като гледам ще трябва да се запася и да подкарам здраво. Иначе лимони, чесън са стандартни неща в храненето ми, но явно в офиса в момента е развъдник на вируси - бая колеги имаше вчера със същите симптоми като моите, най-вече суха и много гадна кашлица.
21.02.15
12:26
Е, да, ако масово в офиса са болни и си принуден да стоиш с часове в такава среда - колкото и здрава да ти е имунната система, едва ли ще издържи дълго на непрекъснатите атаки.
Хубаво е, че вече чистиш гадостите.
Пий достатъчно течности и си почивай. :)
Един сигурен начин да се предпазиш от заразни колеги: хапвай чесън за обяд. Има двоен ефект - убива болестотворните бактерии И държи всички болни далеч от теб. ;)
21.02.15
23:15
Не само на обяд, ами и на закуска. Познавам човек, който целия есенно-зимен сезон яде минимум по 4-5 скилидки чесън с всяко хранене.
Миризмата на чесън се тушира с магданоз и лимон след него.
22.02.15
16:41
Снощи бях горе долу добре. Но се събудих сутринта пак с гърло на шкурка и суха, гадна кашлица. Отделно се чувствам като плужек и половина - имах желание да се раздвижа, но кашлицата едно, а второ - мускулите са ми като от желе.....имам сили да седя разплут и толкоз...
Направих инхалации със сода, които ми помогнаха и поотпушиха малко дихателните пътища, но носа все още е частично запушен и кашлицата се завръща лека-полека. Също така съм силно обезводнен - насилвам се да пия вода, а от снощи 5-6 пъти съм минал през тоалетната.
22.02.15
22:05
Вие не взимате ли болнични, когато сте с бронхит и температура?
22.02.15
22:15
Някои взимат, други си стоят в офиса.
След като се надрусах с лекарства и взех дълъг горещ душ, вече се чувствам добре (с изключение на запушен нос май....). Ще гледам да хапна, да се хидратирам, а съм решил ако не утре, то вторник да проведа война в офиса - те с бацилите, аз с чесъна. Писна ми, искам да съм здрав, тренира ми се зверски, не съм пипал от няколко дни нищичко.
22.02.15
22:53
Аз също съм болен, но не мога да отсъствам. Така бях цял месец есента и чак през коледната ваканция се оправих, като поспах няколко дни. Стресът много пречи на имунната система. Ти и футбол играеш и нощни смени имаш...
казано от sapuna на 23.02.15, 00:11:
Никой да не се засяга ,ама разковника е “в офиса”.Така мисля аз!
Що? Аз съм в офиса ежедневно, но не съм боледувал от простудно заболяване от поне 3-4 години.
А аз от повече не съм боледувал,а единия от офисите е оупънспейс простотия...с 40 души.
23.02.15
09:53
Само че в нашия офис сме 200 човека ежедневно (в пиков час следобед - едновременно) на етажа, така че разликата с 40 души е малка :) Като ти кашлят дори 10-15% от тях, пак са 20-30 души :)
Иначе нощни смени нямам от повече от година.
След като се наспах съм много по-добре, гърлото ми е ОК, носът е много леко запушен, има някакви наченки на кашлица, защото дробовете още явно са раздразнени, но нищо като предните дни. Единственото гадно е, че като се изкашлям и мускулите на трупа ми сякаш е пуснат ток по тях, такава контракция правят, че направо боли :D Също така, за разлика от предните дни не ходих 10 пъти през нощта до тоалетна, та не съм обезводнен. Като цяло се чувствам добре :) Все още няма да мога да се раздвижа, защото дишането ми не е на 100%, но утре може би, ако няма промени :)
26.02.15
11:06
Малък ъпдейт от мен - общо взето съм на 95% готов, почти не кашлям, тук там да изхриптя и така...студеният въздух все още леко ме дразни, но поносимо и вече не се задъхвам за 300-400 метра..... :D
Отделно от това, тия дни хапвах сравнително свободно - колкото и каквото ми се яде....в същото време теглото пада, а вече съм и на последната (най-стегната) дупка на колана и .....дънките ми са леко широки :D Може би има значение и че няколко дни поред се наспивам стабилно :)
11.03.15
13:11
Опа, не съм писал скоро :)
Тренировки има, не са толкова начесто колкото искам, но от 1/седмица, вече съм на 4-5/седмица и влизам в кондиция :) За момента няма нищо за описване, защото нещата са смешни - преди болестта 24ките пудовки не ги усещах дори без загрявка, сега тежат като ги вдигна. С течение на тренировката олеква всичко, но трябват още 10 дни да вляза малко в час. 50ката за момента силно ме затруднява, но и там има прогрес - първите опити едвам докарвах 10 суинга, сега 20-25 са добре, но ниво под 40 си е смях в залата.
Действам по рехаба на адуктора - от време на време ме мъчи дори без натоварване, ако примерно съм се заседял в офиса/спал съм накриво. Доста по-добре е, та очаквам от понеделник да покляквам стабилно и да се почва боя....
Относно храненето - от няколко дни насам поддържам ЦХ, хранене в кратък прозорец вечер, теглото пада, нямам липса на енергия, малко ме мъчат трески, но адаптация ще има.
16.03.15
11:43
Ден 1 #ГБС #НееЛекоДаСеВдигаТежко
Клек 1х70кг - клек1х 120кг - клек 1х150кг - клек 1х180кг - клек 1х170кг - клек 1х170кг - клек 1х170кг с минимални почивки
Тяга 1х120кг - тяга 1х160кг - тяга 1х200кг - тяга 1х200кг - тяга 1х200кг с минимални почивки (малко по-големи от на клека, че Джулс дойде и се разлафихме :D )
Трап бар 2х200кг - бедрено разгъване 3х50кг - бедрено сгъване 3х45кг - 2 пъти без почивка
СЯВ - 2х20кг (10 секунди на позиция)
Размисли и страсти :
Д Р О Б.
Ей туй съм аз :) Тая смешна тренировка ме измори и даже леко ми падна кръвното (то още от ставането ме гонеше див и непоносим глад, което е много необичайно за мен сутрин). ИзбутАх.
На клека много внимателно, за да не стане фал с адуктора. До 150 нямаше проблем, на 180 плитичко клекнах от страх. Върнах на 170 и направих 3 много свежи и леки единици, като дори открих, че клякайки по-широко нямам почти никакви усещания в адуктора... :) Което е странно, защото уж колкото по-широко клякам, толкова повече трябва да натоварва там, а при мен е обратното - колкото по-тясно, толкова повече боли.
След това трисета го направих 2 пъти без почивка, на разгъването сякаш можеше и 60, ама последните 2 тежести (60 и 70) много трудно се слагат, защото пина трудно се вкарва, заради макарата и щеше да ми отнеме време да го глася. Следващият път ще ги сложа,
Накрая СЯВ с 20кг, не бих казал пределно, очаквах да е по-зле положението.
Изводът е, че в момента съм абсолютен дроб, но очаквах да не мина 160кг клек (и то с усилия), а 170 ги клекнах съвсем без проблем, на 180 беше плитко, защото ме хвана шубето за адуктора - на краката хич не се усещаха :) Може би с пазач ще клекна и 200 в момента :)
Толкоз, заминавам аз на работа сега :)
16.03.15
16:39
Това Вероника ми го пусна на стената с таг преди седмица 8-) Суфлетата бих ги нападнал без замисляне :D
16.03.15
16:56
Ама аз не знам защо те тагваме, ами не вземем да ти сготвим...
Щом пък всички все за теб се сещаме. Ти тагове надали ядеш. :) :) :)
16.03.15
17:11
казано от Вероника Налбатска на 16.03.15, 16:56:
Ама аз не знам защо те тагваме, ами не вземем да ти сготвим...
Щом пък всички все за теб се сещаме. Ти тагове надали ядеш. :) :) :)
КОГАААААААААААА??????
18.03.15
11:02
Ден 3 #ГБС #НееЛекоДаСеВдигаТежко
Скрипец подхват със задържане долу 5сек. 3х100 - скрипец долен т.у.х 3х110 - 3 пъти без почивка
тесен лег 3х60-лег 2х60-тесен лег 1х80-лег 1х80-тесен лег 1х90-лег 1х90-тесен лег 1х100-лег 1х100-тесен лег 1х105+1х105*+1х100-лег 1х110-1х110-1х110 - почивки за смяна на тежестта и нагласяне, на последните 3 врътки - по 30 секунди между повторенията
едностранен сталкер - 2х20,5-2х25 - пулоувър преса - 2х20-2х20 - почивки по 30 секунди
Размисли и страсти :
Много плътна, бърза и свежа тренировка. Общо под час бях в залата, като 15 минути след тренировката бяха моткане, преобличане и т.н. :) Много малки почивки, на скрипците може и още, но хвата ме лимитира, особено на горния скрипец и задържането по 5 секунди....
На лежанките - може и още малко на нормалния лег, но нямаше кой да ме пази, залата беше празна и хората дойдоха...като почнах сталкера естествено :D На тесния лег - второто повторение на 105 не пуснах до долу, защото щях да се затисна, сигурно 3 пръста над гърдите остана лоста. Мисля че с пазач ще бутна 120кг, което е....бих казал добре като за 2+ месеца без каквато и да е лежанка :)
Общо взето стигнах някакви силови откази (на тесния лег основно), но останах доста свеж, почти сякаш не съм тренирал :D Може днеска (тъй като не съм на бачкане) да врътна малко пудовки :) Също ще поразмачкам и ще лежа на апликатора, че плешките са ми на камък от 2-3 дни :D
20.03.15
11:24
Ден 5 #ГБС #НееЛекоДаСеВдигаТежко
Клек 2х170 2х170 2х170 2х190* 2х170
Лежанка 2х110 2х110 2х110 2х110 2х110
Размисли и страсти :
Прилично, макар че можеше и мааалко повече. На клека 170 не тежат на краката, но ме боли адуктора и нагоре към слабините, не нетърпимо, но достатъчно да съм предпазлив. На 190 - плитки клекове, просто главата не ми даде да пусна надолу, имаше страх че ще стане фал. На краката - пак леки. 3 и 5 серия на 170 ги отвях без замисляне просто.
На лежанката - мускулна треска на рамене и трицепси, ама много здрава. Още 60 ми тежаха доста, мислех 105 да сложа, но 110 стабилно си летяха. Исках последната серия 3ка, но май пренавиването ми дойде в повече и 2рото беше кантарно, та не тръгнах за 3то. Изпълних норматива де.
Сега ядене, работа, 2 дни почивка (не на работа, иначе неделя по план ще се дърпа тяга).
22.03.15
11:33
Ден 7 #ГБС #НееЛекоДаСеВдигаТежко
Тяга 1х120-1х170-3х200-3х220-2х240-1х250 - почивки до 220 минимални - смяна на тежест и малко въздух. След това по 2-3 минути между сериите.
Набиране п.х. 1-изометрия на набиране - набиране п.х. 2* - изометрия на набиране
Висока тяга 2х260-1х260*
СЯВ 2х40**-3х40 (10 секунди на позиция)
Ренегадско 2х24-2х24
Размисли и страсти :
Направо ми се. ..... мамата. Ужасно вдървен, мобилност много кофти, крива тяга :D До 220 включително - без колан. На 240 и 250 - с колан. И понеже съм тъп, до 240 дърпах с обувки, които са с твърда и сравнително висока подметка (за клек са перфектни, за тяга направо ми разкатаха фамилията...), 240 бяха криви доста - лоста далеч от краката вървеше. На 250 бос, сравнително прилично, но трудничко повторение. Не е абсолютен макс, мога вероятно около 260-265 в момента, но ще е борба за всеки сантиметър от движението. На набирането - изометриите слаби, 5-7 секунди и двете врътки. На 2рата набиранията са с чийт, макар и не прекомерен :)
После на високата тяга - от възможно най-ниския пин на клетката, получава се педя разлика от конвенционалната тяга, първата двойка измъчена яко. Втората серия - първото повторение стабилно, дори беше сравнително леко....и после тока ми спря. Второто даже не го и отлепих, мускулите ми изключиха напълно.
На СЯВ-а - фалит на 2рото повторение на 1вата серия - 2-3 секунди точно преди края, десният ми крак буквално се клатеше, въпреки че Юлето ме държеше за глезените, толкова нямах сили, че буквално играех хоро с единия крак. Втората серия дадох всичко от себе си и направо умрях.....
Ренегадското го направих в нас с пудовките. Много по-лесно е с тях сякаш, заради плоската основа. В момента съм зверски изтощен, бях забравил как комбото тежка тяга с тежка висока тяга изпива силите и си неадекватен сякаш са те били цял отбор боксьори....
25.03.15
14:04
Ден 10 #ГБС #НееЛекоДаСеВдигаТежко
Клек до 1х180, 1+1+1+1+1х160
Тяга до 1х240, 1+1+1+1+1х210
СЯВ - не
Ренегадско - не
Разгъване за бедро 2х2х70
Трап бар 2х2х170
Висока тяга 2х1х270 (ниво на коляното, пин 2)
Дефицитна тяга с дъмбели - не
Размисли и страсти :
Трябваше да е вчера тази тренировка. Ако беше вчера - щеше да е още по-трагична. Вчера гръб + ръце + пояс ми бяха все още на пастет, ама имам предвид - ПАСТЕТ! Не можех да стана от леглото без подпиране, а за ръцете - едвам свивах юмруци от мускулна на предмишниците. Станах сутринта (вчера) и се чувствах като бито куче - реших, че е безпредметно и поне си легнах да се донаспя.
Днес - малко по-добре, но адуктора и по продължение - слабините ме разкатаха. На клека - 180 пак плитко, защото не смеех по-ниско. Реших да пробвам малко удар в главата - извадих 210, направих няколко бързи полуклека, извадих 230, извадих 260 (е 260 как ме смазаха е неописуемо). После пробвах пак - бяха ОК в главата 180, но 160 ми причиняваха болка все още в адуктора. Изкляках ги на инат, на краката не тежат, ама...
После на тягата - много вдървен гръб и задни бедра = крива тяга. На 240 с колан, не беше кой знае какво, повече на хвата ми тежаха сякаш. Той още не беше възстановен - 170 ми отвориха ръката (надхват) и ги издърпах буквално с лоста на пръстите законтрен. Преди 3 дни 170 не бяха проблем на хвата въобще. Пет единички през 20-30 секунди, без особени проблеми, без колан, само с магнезий.
После тръгнах за СЯВ и ренегадско - сложих си 40кг на колана за СЯВ - тръгнах да се нагласям.....и не можах. В момента, в който вдигна десният крак, за да го подпра за начална позиция - болка. Втори опит - нагласих се...и както стоях в начална позиция пак болка в слабините и се отказах, за да не се убия. Същото се получи и при ренегадското - сложих 20ки дъмбели, застанах - и ако тръгна да вдигам дъмбела болка и се катурвам.
На разгъването беше трудно, но не пределно - 70 са целият магазин реално. На трап бара - загрях без проблеми до 220, сложих 250 - заварени. Махнах 15ките - 220 заварени, 3 пъти напънах да ги отлепя и не можах. На 170 нямаше проблеми, бързи повторения, ама то е и смешна тежестта...
Високата тяга - тежка, но с аванс 5-10кг. Тягата с дъмбели - хвата ме предаде, при първият опит да ги вдигна, даже ги изпуснах буквално на сантиметри от босите си крака....след това даже не ги и отлепих от земята, ръцете ми бяха отказали абсолютно. Само високата тяга съм я правил с фитили.
Накратко казано - тая тренировка е “плачи мамо” отвсякъде. Ташак и половина. Относно адуктора - явно е спане накриво, защото просто няма от какво друго - нито съм ритал, нито нищо, че да ме опъва. Диклака днес ще е на няколко порции.
Отделно и сън, и храна вчера зле - хапнах прилично като качество следобеда (плескавици на скара с малко картофено пюре и доста зелева салата), но след това корема ми се поду зверски и това ми беше цялата храна, я има 2000ккал, я не. Сега почивка, много мачкане, разтягане, апликатор, диклак, магнезиев гел (като олиото, но в гел форма, много по-удобна), храна и сън.
28.03.15
12:06
Ден 13 #ГБС #НееЛекоДаСеВдигаТежко
Обратен лег 2х120 - Лег 2х115
Обратен лег 2х125 - Лег 2х115*
Набиране подхват 1СТ* - Горен скрипец подхват 3х70 (задържане 10 секунди в долна позиция)
Набиране подхват 1СТ* - Горен скрипец подхват 3х90 (задържане 10 секунди в долна позиция)
Лег 4х1х115** през 30 секунди
Горен лег с дъмбели 5х35 (наклон около градуса)
Размисли и страсти :
Много съм доволен днес :) Макар че се вдигнах с 300 зора сутринта (пак недоспал.... :( ), направих адски плътна и интензивна тренировка, за 45 минути от влизане до приключване, тоест загрявки, разкарване и т.н.
На лежанките - нямах как да ползвам лежанка с обратен наклон, така че обратният лег е правен с крака на лежанката. Това ме затрудни допълнително - гърба трябваше да е стегнат зверски, за да не се катурна, та леки крампи. Иначе 2ката на 125 там е с аванс - 2х130 мисля че са напълно постижими, за единица 135, може би 140, ама не съм 100% сигурен :D
На 2рата двойка на лега имаше съвсем малко помощ - момчето, което ме пазеше подложи пръсти под лоста.
После на 4те единици - първите 2 бяха много леки, но сякаш много избързах и не направих почивките 30 секунди, та 3тото пак с подлагане на пръсти, 4тото с леко помагане около мъртва точка.
На набирането и скрипците - прилично, макар че може и повече. Набирането с лек импулс, не е стриктно.
На горния лег с дъмбели - 1 повторение остана в запас, но няма как да взема по-големи дъмбели, следващите са 40ки, а там 3ка макс мога да направя.
Толкоз, направих 20 минути апликатор сега, имам излизане. Тия дни прецаках почивните дни между тренировките, та сигурно утре ще направя следващата тренировка (клек и лег 5х2). Днеска ще мачкам и мажа хубаво като се прибера, за да се възстановя доколкото мога до утре.
28.03.15
22:57
казано от Херцог Трън на 28.03.15, 12:06:
На лежанките - нямах как да ползвам лежанка с обратен наклон, така че обратният лег е правен с крака на лежанката.
То така и би трябвало да го правиш, за да извлечеш ползата, която ти трябва.
Пак виждам пропуснати неща в тренировките...всяко, ама абсолютно всяко повторение, което съм ти написал в схемата има точно определено място и смисъл. Нямаш много време и не си напъвал цяла зима, че да си позволяваш волности.
Може ли да обясните какви са ползите от лег... всъщност от тежък лег с крака повдигнати на пейката?
Пп: а и в коя точка държиш изометтията при кофи/набирания?
Мнението беше редактирано от Fallen на 29.03.15 11:57.
29.03.15
12:42
Ам, относно изометрията - на набирания държа горе в напълно сгънато положение (както и на скрипеца). На кофите(когато правех) - когато ъгъла на лакътя е малко над 90 градуса. Относно ползите от тежкия лег с крака на пейката - аз лично усетих ужасно голяма нужда от стабилизация. Гърбът особено ми гръмна, защото ако не го стегна хубаво просто няма никаква стабилност и ще се прекатуря. Опитвам на всяко повторение (дори загрявка) да отработвам позицията с рамене хубаво нагласени и дръпнати назад, защото техниката винаги ме е ограничавала и обикновено нямам стабилна основа.
Джеймс предполагам може да обясни по-подробно относно ползите, аз така ги усещам нещата :)
29.03.15
13:24
Ники, този вариант си правил, нали?
Но вместо на пода, си бил изцяло на пейка? :)
Оп. Намерих и с щанга.
Не съм го тествала, но предполагам, че и глутеусите доста участват като стабилизатори, а и ъгълът става доста подходящ за долната част на гърдите.
Сега и аз трябва да пробвам. Благодаря! :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 29.03.15 13:33.