Ще започна с тягата за задно бедро която е и ще пускам педя под капачките .
За сега ще заменя тягата за гръб със хиперекстензиите и така :)
На следващата тренировка ще кача и клипчето :)
Мерси и поздрави !
За утре реших така да си наглася тренировката ...
Мнения , критики ?
Между другото може ли калкулатора , който изчислява колко калории , протеин , и т.н. съм консумирал ?
Кофички - 4х5/6 СТ
Раменна преса с дъмбели - 4х5/6
Набирания - 4х5/6 СТ
Клек- 4х5/6
Лег преса - 4х5/6 (ще гоня 200 кг)
Прасец - 4х5/6
Като цяло си нагласих програмата 1вата половина от седмицата да е с много повторения и малко килограми , докато 2рата част е с по-малко повторения , но повече кг.
Все още не съм сигурен дали добре съм съчетал упражненията с повторенията :)
Мнението беше редактирано от Радо на 12.02.15 00:40.
Аз лично бих разменил мястото на кофите и раменната преса, но и така не е болка за умиране. Като цяло не съм голям фен на тренирането на крака с някоя друга мускулна група, но ако имаш имаш достатъчно енергия не виждам нищо лошо. Може да добавиш още няколко серии на клека и да махнеш лег-пресата. Може кофите и набиранията да ги направиш в супер серия, варианти има доста =)
Мнението беше редактирано от Bro на 12.02.15 02:51.
Като цяло програмата е ужасна (в смисъл че е много тежка) ...
Но това и е целта - трениране на мускулна група на всеки 72 часа ...
Лег пресата мисля че я имам само днес и малко кофти да я махна ...(освен да я преместя )
Ще пробвам да видя как ще е и така :)
Аз бих сложил клека като първо упражнение, нещо такова по - скоро да се получи.
Клек, лег, набирания, раменни преси, прасец, може да вкараш и лека тяга, или да редуваш тяга и клек.
12.02.15
14:16
Чак пък ужасна и много тежка не е...
И така ...
До DEADLIFT - Определено клека няма да е 1во упражнения (защото след прасеца и лега съм туж) . Те са ми най-трудни и изразходвам мн. енергия за тях . След тях не мога да стоя прав камоли ...
До Антон Б. - За теб може да не е тежка , но според моите възможности е трудна и тежка :) . Надявам се след някой друга седмица да мога да кажа , че ми е лека :). В крайна сметка целим да се морим и потим нали ?
Тренировка
Супер серия - Кофички СТ + Набирания надхват СТ
8с5кг СТ + 6с5кг СТ
8с10 СТ + 6с5 СТ
8с15 СТ + 6с5 СТ
8с15 СТ + 6с7,5 СТ
(набиранията ме мъчат и затова започвам с по - малко , но бавно и чисто)
2.Раменна преса - 8х18 6х20 6х21 5х23
3.Заден клек (пълен) - 6х40 6х50 6х50 6х60 (стараех се да е бавен , без плаване в коленете)
4.Лег преса - 6х165 6х165 6х185 6х185 (не исках 200 , беше ми трудно и се притесних да не се повредя в слабините :D )
5.Прасец на калф машина - 12х55 10х55 10х55 10х55
Хранене
3000-3200 кал.
Вода - 2/3 литра
П.С - Лег пресата ме притесни , колкото и смешно да е . Наистина след трен. усещам лек дискомфорт в слабините . Обяснявам си го , че е поради завишеното производство на тестостерон след трен. на крака . Ако някой знае повече по проблема да драсне , защото винаги си се притеснявам :)
Мнението беше редактирано от Радо на 12.02.15 20:53.
ХРАНЕНЕ
100 гр. овесени ядки + кофичка кис. мляко 3.6 % , 2 банана , 3 сурови яйца
2 парчета питка със сирене , 250 гр. свинско със картофи , 2 карначета + 1 кюфте + 1 кебапче със 100 гр. руска салата + 3 филийки бял хляб
250 гр. свинско със картофи , 3 филийки бял хляб , 100 гр. руска салата
50 гр. фъстъци
Калории - 3000-3200
Вода - 2/3 литра
казано от Радослав Варадинов на 12.02.15, 20:52:
Наистина след трен. усещам лек дискомфорт в слабините . Обяснявам си го , че е поради завишеното производство на тестостерон след трен. на крака.
Не съм компетентен по въпроса, но моето лично мнение, е че не е това причината.
Мнението беше редактирано от Bro на 14.02.15 19:16.
Относно това по - горе - (ташакения проблем) може и да е от дънките , защото днес до фитнеса бях с дънки и ме наболяваха , но после обух анцунга и всичко беше ок .. Но благодаря , че все пак драсна :)
Тренировка
1.Избутване на дъмбели от полулег - 12х17 12х19 12х21 10х23(личен рекорд)
2.Избутване на машина за гръдни мускули - 12х40 12х50 12х50 8х60
3.Пек - дек (с широк хват) - 12х50 12х50 12х50 12х60 з
Супер серия
4.Набиране с тесен успореден хват - 4 серии по 12 без СТ + придърпване на хор. скрипец - 12х48 12х48 12х42 12х42
5.Хиперекстензии - 12 с 5 кг. 12 с 10 кг 12 с 10 кг 12 с 10 кг
Хранене
2800 - 3000 кал.
Вода - 2/3 литра
П.С - Честит Св. Валентин на всички и Трифон Зарезан на патерици :) . Живи и здрави :)
15.02.15
20:37
казано от Bro на 14.02.15, 19:15:
казано от Радослав Варадинов на 12.02.15, 20:52:
Наистина след трен. усещам лек дискомфорт в слабините . Обяснявам си го , че е поради завишеното производство на тестостерон след трен. на крака.
Не съм компетентен по въпроса, но моето лично мнение, е че не е това причината.
По-скоро е на психическа основа нещо, но това 100% НЕ Е причината за дискомфорта ти!
Днес ще понапиша малко повечко информация , малко видео и снимки ...
Коментарите са за вас , но комплексните не са за предпочитане :) Очаквам мнения и критики особено за видеото относно техниката и какво да поправя :)
Тренировка
Долна част на тялото
3 минути бягане на пътека
1.Преден клек - 12х20 12х30 12х30 12х35 (за първи път ми е , доло е видеото)
2.Предно бедро (1) - 6х24 6х28 6х28 6х32
3.Предно бедро (2) - 6х40 6х44 6х48 6х52 ( 1 и 2 са различни машини , за квадрицепс)
4.Задно бедро (1) - 6х32 6х32 6х36 6х36
5.Задно бедро (2) - 6х36 6х40 6х40 6х36
Калории-2800-3000
Вода-2/3 литра
МЕРКИ
Ръст - 181 см
Тегло - 70 кг
Мишница - 35 см
Предмишница - 25 см
Китка - 16 см
Рамене - 108 см
Гръдна обиколка - 91-92 см
Гръбна обиколка (стегнат гръб) - 99 см
Талия - 79 см
Ханш - 90 см
Бедро - 54 см
Прасец - 35 см
Колкото толкова ...
Преден клек - За първи път
Мнението беше редактирано от Радо на 16.02.15 19:50.
И така ... За горното видео виждам , че никой специалист не се е изказал и ще приема , че съм в правилната насока :)
Днес не се товарих , защото болките в слабините продължават и се изместват и малко по - нагоре под пъпа.Ще си дам малко почивка с тежките килца за 2 3 дена и ще видя какво ще стане .Жалкото е , че си набивам филми за хернии и прочие , което само влошава нещата .
Тренировка
Цяло тяло
1.Лежанка 2х6@60 5х70 4х70
2.Лежанка горен наклон - 12х40 12х50 10х50 10х50
3.Лежанка долен наклон - 12х40 12х50 10х50 10х50
4.Гребане с прав лост - 12х50 12х60 12х60 12х60
5.Мечка - 12х35 12х45 12х35 12х35
6.Военна преса - 12х30 10х30 9х30 8х30
Хранене
слабо 2600-2800 кал.
Вода - 2/3 литра вода
П.С - Както написах по - горе , можех на някои от упражненията с повечко килца , но ме хвана шубето .
Поздрави !
Мнението беше редактирано от Радо на 18.02.15 09:25.
Клека е добре, само трябва да изпъчиш още малко гъза и си ток!
Мнението беше редактирано от DEADLIFT на 18.02.15 21:53.
Почивка
Като цяло днес много слаба храна ... Имах 250 изпита и спах около 3 часа и само учене ... Нямах време дори да си приготвя храната за обяд и на обяд дори удома не хапнах ... Все пак успях да скърпя към 2400-2600 калории
Свинска пържола - 100-120 грама
Боб с доматен сос - 200 грама + зеленчуци
Кока Кола (кен) - 330 мл .
кисело мляко 3.6 масленост - 350 грама
Кюфте (смес) на скара - 80-90 грама
Сок Портокал с парченца (пулпа) от грейпфрут, Капи - 1 литър
Голям тостер със краставици , домати , шунка и топено сирене - 200-250 грама
Закуска виена (тесто , шунка , лютеница) - 100-150 грама
Мнението беше редактирано от Радо на 18.02.15 23:14.
19.02.15
16:34
казано от Радо на 17.02.15, 22:50:
И така ... За горното видео виждам , че никой специалист не се е изказал
“Специалистите” обичат да се изказват, когато има за какво да се заядат :D за съжаление си ги оставил да гладуват
19.02.15
16:54
Като са “като гладните полицаи” - не пускаш видеота и няма за какво да се заяждат ;) Никога не греши единствено този, който нищо не прави ;)
А към Иван - защо да се изказва някой, бегъл поглед показва, че си доста начетен, знаещ, а и як, оставяме те да даваш акъл ти ;)
казано от Херцог Трън на 19.02.15, 16:54:
Като са “като гладните полицаи” - не пускаш видеота и няма за какво да се заяждат ;) Никога не греши единствено този, който нищо не прави ;)
А към Иван - защо да се изказва някой, бегъл поглед показва, че си доста начетен, знаещ, а и як, оставяме те да даваш акъл ти ;)
1. Ти си първият в този форум , който се заяде с мен заради “не уточнение” на изречение и ми създаде грозна представа за по - големите ветерани тук .
2.Съжалявам ако си се обидил , но в последствие разбрах , че някои от вас сте с такъв характер и се опитвам да ви свикна .
3.Всеки тук си има право на мнение , коментар , критика и прочие - та нали за това сме тук и се учим ?
4.Клипа е качен с цел - намиране на всякакви грешки , неточности и т.н. Аз търсех човек , който да ми я намери , защото едва ли е добре (за пръв път ми е) .
5.Уважавам и подкрепям всеки , който е отделил 1 минутка да ми помогне , а не да напише нещо философско и да си покаже “интелекта” . За това използвах думата специалист в кавички .
Като цяло аз НИКОГА няма да си позволя да кажа , че това го мога , знам и т.н. Този дневник е направен с цел критики , коментари и подкрепа. Ако ти лично не ти се занимава с мен или не съм от твоята категория , за да си пилееш времето в съвети - Не те и карам :)
По-здрави !
19.02.15
17:17
“Заяждането”, както ти го наричаш беше заради грешно твърдение, което ти напълно промени, редактирайки си мнението. И дори не се заядох, вярвай ми, ако се бях заял - щеше да разбереш ;)
Не съм се обидил, защото няма за какво, но с това отношение, което ти и Иван демонстрирате - няма да получите особено много положително отношение наобратно. Който е търсел съвет/помощ и е бил готов да ги приеме (защото има хора, които просто търсят потвърждение на грешните си теории, а тук не е бг-мамма, за да лъжем, колкото да не нараним нечий чувства) - ги е получил. Който обаче е тръгвал с ирония/сарказъм - рядко е получавал нещо полезно.
Колкото до клипа - никой не е писал, защото или са го пропуснали, или не са сметнали, че има нужда да критикуват - според мен си е много добре клека, само може да намалиш повторенията и да увеличиш килограмите, тия 12ки са безсмислени. И да подобриш мобилността в китките, за да хващаш не с кръстосан. Иначе всичко е ОК.
Поздрави.
И ето тука е синтеза (уж) . Благодаря за мнението , а до това до брат ми - прав си , но това беше от недоглеждане - иначе няма какъвто и да е смисъл , ако съм искал да го напиша така .
Относно иронията и сарказма - Тук искам да вземам АМА НАИСТИНА ДА ВЗЕМАМ ПРИМЕР от Ронката . Скоро гледах целия му дневник и видях колко много са го критикували в началото . ...и в последствие той доказва обратното .
Винаги съм и ще бъда отворен за коментари , критики и прочие - явно се засягам твърде много , но се мъча.
Поздрави !
19.02.15
22:40
@Херцог Трън - предполагам има някаква предистория за спор, който сте водили с Радо, но не следя всичко във форума и не знам за какво става въпрос. Няма как да причислявам теб към “специалистите”, защото в редките случаи, когато съм задавал въпроси, ти си давал ясни и полезни отговори, така че коментарът ми не се отнася към теб.
Само че
казано от Радо на 19.02.15, 17:10:
[
3.Всеки тук си има право на мнение , коментар , критика и прочие - та нали за това сме тук и се учим ?
това, за съжаление, на практика не е така. Манталитетът в този форум, както сам си усетил, е съвсем друг - не е приемливо да имаш мнение, различно от това с многото “харесвания”. Сляпо се следва това, което определени потребители казват, независимо дали, как и доколко е аргументирано. Отричат се обективни истини в полза на авторитета. Думите ми лесно могат да бъдат илюстрирани с примери, но наскоро бях обвинен, че пиша “фермани” и няма да натоварвам излишно читателите.
Възможно най-дипломатично казано съветите, които се дават тук, в повечето случаи са контрапродуктивни къде заради съдържанието им, къде заради неправилно тълкуване. А пък и пространството е твърде малко за толкова “специалисти”, всичките убедени, че методът им е единствен и универсален. Мен ако питаш, нужни са ти само цели и базови насоки. От там нататък всеки се оправя по метода проба-грешка, докато напипа най-продуктивното за себе си. Ама може пък да греша - може би да следваш всичко, което ти се казва “отгоре” ще те направи успешен, де да знаеш :) При всички случаи е по-лесно.
казано от Иван Илиев на 19.02.15, 22:40:
@Херцог Трън - предполагам има някаква предистория за спор, който сте водили с Радо, но не следя всичко във форума и не знам за какво става въпрос. Няма как да причислявам теб към “специалистите”, защото в редките случаи, когато съм задавал въпроси, ти си давал ясни и полезни отговори, така че коментарът ми не се отнася към теб.
Само че
казано от Радо на 19.02.15, 17:10:
[
3.Всеки тук си има право на мнение , коментар , критика и прочие - та нали за това сме тук и се учим ?това, за съжаление, на практика не е така. Манталитетът в този форум, както сам си усетил, е съвсем друг - не е приемливо да имаш мнение, различно от това с многото “харесвания”. Сляпо се следва това, което определени потребители казват, независимо дали, как и доколко е аргументирано. Отричат се обективни истини в полза на авторитета. Думите ми лесно могат да бъдат илюстрирани с примери, но наскоро бях обвинен, че пиша “фермани” и няма да натоварвам излишно читателите.
Възможно най-дипломатично казано съветите, които се дават тук, в повечето случаи са контрапродуктивни къде заради съдържанието им, къде заради неправилно тълкуване. А пък и пространството е твърде малко за толкова “специалисти”, всичките убедени, че методът им е единствен и универсален. Мен ако питаш, нужни са ти само цели и базови насоки. От там нататък всеки се оправя по метода проба-грешка, докато напипа най-продуктивното за себе си. Ама може пък да греша - може би да следваш всичко, което ти се казва “отгоре” ще те направи успешен, де да знаеш :) При всички случаи е по-лесно.
... Как да ти кажа ... Както навсякъде така и тук си има йерархия , групички и т.н. (неизбежно е) . Не целя да се харесвам на всички , но респектирам и подкрепям по - опитните и неопитните . Ще трябва да се свиква няма как .
Тренировка
Цяло тяло
Супер серия
1.Кофички 3х6/7@10 кг СТ + Набирания широк надхват 3х5/6 5 кг СТ , 1х5/6 @ 7,5 СТ
2.Раменна преса с дъмбели от седеж - 6х19 6х21 6х23 6х23
3.Заден клек - 8х40 6х50 6х60
4.Лег преса - 8х130 8х130 8х140 8х140
5.Прасец на калф машина - 4х15@55кг
Хранене
2800-2900 кал.
51% въглехидрати
22% мазнини
27% протеини
Размисли
Днес не атоварвах много краката , макар че имах доста сила и можех с повече. На лег пресата усетих болката в областта под пъпа и наподобяваше на тази , когато не си уринирал цял ден или на тази , след тренировка за корем . Смесица между подуване и стягане ... Утре ще отида да ме види лекар и дано не е нещо сериозно ... Надявам се да се оправя бързо и да не прекъсвам с тренировките . За жалост съм голяма “шаш-паника” и си мисля най - лошото (операции и т.н.)
20.02.15
14:36
казано от Радо на 19.02.15, 23:12:
Днес не атоварвах много краката , макар че имах доста сила и можех с повече. На лег пресата усетих болката в областта под пъпа и наподобяваше на тази , когато не си уринирал цял ден или на тази , след тренировка за корем . Смесица между подуване и стягане ... Утре ще отида да ме види лекар и дано не е нещо сериозно ... Надявам се да се оправя бързо и да не прекъсвам с тренировките . За жалост съм голяма “шаш-паника” и си мисля най - лошото (операции и т.н.)
По-добре да си една идея повече “шаш-паника”,че аз се правех на непукист и заигра скалпела при мен за нещо,което хванато по-навреме с 2 хапа щеше да иде под на кучето опашката...
Преди малко се върнах от личния и ми каза , че имам разтегнати връзки . Предписа ми мазило (дяволски нокът) и хапове (Дексофен 25 мг) .
Искаше ми се да отида при спортен специалист (разполагаме с такъв в града) , но го нямаше в кабинета.
Спиране на тренировките за 1 седмица и след това трябва да започна от по - малки и постепенно да увеличавам , което много не ме устройва .. Предполагам кога е станало това пренатоварване (лег пресата преди седмица (185кг) ) , но не съм напълно сигурен дали това е ставало с времето или от раз ... Ще си почина и така .. няма как
Мнението беше редактирано от Радо на 20.02.15 15:35.
Хранене
2 банана , питка с кебапче и краставички
2 свински пържоли с топен кашкавал и резен лимон , 2 филийки хляб , 80 грама ориз , 1 кис. мялко 3,6 %
250 грама свинско варено с картофи , кофичка кисело мляко 3,6 %
150 грама свинско варено с картофи
Набързо да впиша вчерашното хранене ... Така или иначе само това ме чака в идната една седмица . Кофти е да си седиш удома и да не можеш да правиш това , което ти доставя удоволствие ...
Хранене
100 грама овесени ядки , кофичка кисело мляко 3/6 % , 30 грама пчелен мед , 3 яйца , 2 банана
свинска пържола с ориз , картофи със свинско , 60-70 грама печен фъстък , 30-40 грама шоколад (95 % какао)
2 свински пържоли с ориз , салата от 1/2 краставица и лук , 2 с.л. зехтин
Избягвай да приемаш въглехидрати и мазнини в едно хранене.
А пиеш ли достатъчно вода?
казано от Видолов на 22.02.15, 19:25:
Избягвай да приемаш въглехидрати и мазнини в едно хранене.
Защо да избягва?
И аз това се чудя...
На едно ядене ям заедно с 10 яйца, по 1 хляб и 100гр. сланина най-редовно. Даже почти винаги след каквото и да било ядене си хапвам сланинка... почти всеки ден. Чувствам се супер, и качвам и свалям с това хапване, както сила така и ММ.
Разбирам, че някои хора имат пристрастеност към диетологията, но моля без такива изхфърляния. Все пак тук четат и знаещи и по-незнаещи. Ще го вземе на сериозно някой четящ и няма да вкусва сланинка... А тя е толкова блаженна... :D (wasntme)
Мнението беше редактирано от Nachev на 22.02.15 20:19.
Ако иска да покачва чиста мускулна маса е добре да избягва комбинацията на въглехидрати с мазнини (не могат да бъдат усвоени добре като се комбинират). Препоръчвам ти да ядеш белтъчини и въглехидрати през деня, а за вечеря белтъчини с мазнини. :) Успех!
Отговарям първо на Ронката - написах тъпча наместо ям . Просто по ‘’селяшката’’ :-D . Иначе отдавна спрях да ям насила . Свикнах да приемам по 3000 калории на ден и смело мога да кажа , че са ми малко .
До Видолов - Заради зехтина ли е въпроса с мазнините ? По принцип тези 2 с.л. са ми допълнителни калории . Пия ги рядко . Като цяло с тая диета качих 4 килца отгоре чист мускул - вижда се на снимките . Мечтая още за деня , в който ще се напъвам да чистя от мазнотии . Бая съм сух и като цяло мазното не ми е чак такъв проблем . Не съм компетентен относно усвояването , но с радост ще ми е интересно да ме светнете по въпроса.
До Necheff - нямаш си на идея как ми се прияде сланинка с малко бахурче .. Наистина е много велико нещо.
Съжалявам ако има правописни грешки . Пиша от елка ...
Мнението беше редактирано от Радо на 22.02.15 22:05.
Да драсна вчерашното хранене ..
Хранене
100 грана овесени ядки , кис. мляко 3,6 % , 20 грама медец , 3 яйца
5 домашни мъфина , 2 големи парчета баница , кис. мляко 2 % ,
3 големи свински пържоли, 2 големи карначета
салата от краставица и лук , 1 с.л. зехтин
П.С - слабо , но цял ден бях пълен дроб и ме мързеше да дишам ...
По - късно ще впиша днешната храна
Мнението беше редактирано от Радо на 26.02.15 07:46.
Забравих да впиша снощи ...
Хранене
3 яйца , 2 банана , 1 seven day MAX
100 гр. свинска пържола със 60 гр. снежанка
1 литър Капи грейпфрут с парченца плод
1 свинска пържола с ориз
Свиснко с топен кашкавал и ориз
2 чаши бяло вино
казано от Bro на 26.02.15, 02:31:
Понеже викаш снощи, това само за вечерта ли е, или за целия ден?
Предполагам за целия ден :Д