20.02.15
13:25
Такааа, да кажа малко за изследванията. Дотук страхотни. Всичко в златната среда. Няма никакви нарушени функции, няма висок холестерол (макар да ям доста повече месо и яйца), всичко е в пъти по-добре от последните ми изследвания през месец юли.
Огромната изненада на всички, е че изследването за кортизол (те са 4, едно е готово, но е сутрешен кортизол, т.е. трябва да е най-висок тогава), не показва завишени стойности!!!
Ще си цитирам лекаря “Не знам какво си променила в начина си на живот, но продължавай в същия дух”. Промяната е правилно хранене и доста спорт. “доста” за мен, разбира се, преди не тренирах, а сега поне 5 пъти в седмицата. Щастлива съм! :)
20.02.15
16:13
Браво- страхотни новини! :) Приятно е да прочетеш нещо положително и да видиш,че има резултати.Желая ти успех :)
21.02.15
10:48
Ето това е то - нагледното доказателство :)
21.02.15
10:59
Добро утро! Много съм щастлива, всичко си идва по местата. Вчера ми звънна лекаря ми (семеен приятел е), всички изследвания на кортизола са нормални, аденома е неактивен, което значи, че няма нищо сериозно и той по никакъв начин не е опасен. Всъщност много хора имат такова нещо без дори да подозират. Щом е неактивен, няма значение. Кортизолът е бил завишен по други причини - друг завишен хормон, кортизолът реагира като стрес за организма, доколкото разбрах. В понеделник ще ми обяснява на дълго и широко, но нищо страшно като цяло, това ще се фиксира с хапчета :)
Всичко това значи, че е време да се стягам за заминаване вече. Когато се прибера в УК започвам нова работа, която изисква от мен да изглеждам наистина добре (официални рокли и т.н.). Договорката ни е до началото на април да съм се прибрала, така че си отправям предизвикателство. Имам 5 седмици за да сваля 5кг мазнина, по-добър мускулен тонус, цялостна по-добра визия.
Картата ми за фитнес изтече, другата седмица ще си взема нова /събота и неделя е толкова фрашкано с народ, че не се чувствам като да изпускам много/. Днес ще се сдобия с хубави ролери и малко дрехи, както и с 2 дъмбела по 5кг всеки. Тренировката днес ще я правя по-късно.
Да опиша храната вчера - не е блестяща, но е ок.
Храна: 20.02
домашна пица с блат от извара, яйца и 50гр пълнозърнесто брашно, плънката - домашно дом. пюре, кашкавал, маслини (разделих я на няколко приема)
огромен таратор
/калориите за деня са ок, не са малко, не са и много/
Хубав ден от мен! (sun)
21.02.15
13:26
Ето, пиша го и тук:
Според мен за 5 седмици 5 кг мазнина е малко нереално, но да видим :)
Освен това следващата седмица съм я писала изгубена (особено петък) - рождени дни и т.н. тренировките не знам как ще са, но да, приемам предизвикателството :D
И където и да го напиша, няма да се отметна - един от рибешките девизи е “Малко ли е, че съм обещал?” :D
21.02.15
13:32
казано от Весела Съм си на 21.02.15, 13:26:
Ето, пиша го и тук:
Според мен за 5 седмици 5 кг мазнина е малко нереално, но да видим :)
Освен това следващата седмица съм я писала изгубена (особено петък) - рождени дни и т.н. тренировките не знам как ще са, но да, приемам предизвикателството :D
И където и да го напиша, няма да се отметна - един от рибешките девизи е “Малко ли е, че съм обещал?” :D
Ще ме умориш! :D Аз за твоя дневник говорех :D Но си добре дошла И тук да го напишеш :D
За 5те кг, зависи колко имаш да сваляш, към края е най-трудно. Все си мисля, че аз още разполагам с достатъчно резерви... :D Писах в килограми, за да си формулирам някак предизвикателството. Не е малко, но все си мисля, че ако си поставяш по-високи цели и работиш на по-високо ниво, ще имаш по-добри резултати :) По кг на седмица не е толкова много... Попринцип препоръчителното, доколкото знам, е именно толкова - около 4 кг на месец.
21.02.15
13:37
казано от Cloud in my shoe на 21.02.15, 13:32:
Ще ме умориш! :D Аз за твоя дневник говорех :D Но си добре дошла И тук да го напишеш :D
За 5те кг, зависи колко имаш да сваляш, към края е най-трудно. Все си мисля, че аз още разполагам с достатъчно резерви... :D Писах в килограми, за да си формулирам някак предизвикателството. Не е малко, но все си мисля, че ако си поставяш по-високи цели и работиш на по-високо ниво, ще имаш по-добри резултати :) По кг на седмица не е толкова много... Попринцип препоръчителното, доколкото знам, е именно толкова - около 4 кг на месец.
ми... пак не съм разбрала - добре, и там ще се предизвикам :D
Добавям и качване на снимков материал към предизвикателството - преди и след (аз вече го отметнах).
Значи на 28ми март 2015 г., точно в 13:30 часа, да се вижда как 5те кг ги няма вече! :D
21.02.15
14:35
Имам 5 седмици за да сваля 5кг мазнина.
Значи да приемем, че ти трябват 7000Kcal изгорени, за да свалиш килограм мазнина. Ако извадиш 500 на ден (което според мен е максимумът, който може да се извади), ще свалиш един килограм за 14 дни. Ако искаш да сваляш по 1кг. на седмица, трябва да извадиш двойно повече от менюто си - 1000кал., което ще рече да ти останат да хапнеш макс, още толкова. А това тяло, че и с тренировки, трябва му храна, за да се възстановява и да изграждаш мускули. Не се изсилвай толкова и си постави някаква по-реална и здравословна цел. :) Над 1,5 / 2кг. на месец, не е добре да се свалят според мен, заради стресът, който ще причиниш на тялото си, нарушаваш грубо хомеостазата.
21.02.15
17:13
казано от GoldenFlower на 21.02.15, 14:35:
Имам 5 седмици за да сваля 5кг мазнина.
Значи да приемем, че ти трябват 7000Kcal изгорени, за да свалиш килограм мазнина. Ако извадиш 500 на ден (което според мен е максимумът, който може да се извади), ще свалиш един килограм за 14 дни. Ако искаш да сваляш по 1кг. на седмица, трябва да извадиш двойно повече от менюто си - 1000кал., което ще рече да ти останат да хапнеш макс, още толкова. А това тяло, че и с тренировки, трябва му храна, за да се възстановява и да изграждаш мускули. Не се изсилвай толкова и си постави някаква по-реална и здравословна цел. :) Над 1,5 / 2кг. на месец, не е добре да се свалят според мен, заради стресът, който ще причиниш на тялото си, нарушаваш грубо хомеостазата.
Като цяло и аз така мисля, затова го коментираме и в дневника, а не на лично, че да има повече мнения :)
Но не пречи да поставим тази цел, пък да проверим какво ще постигнем реално за 5 седмици БЕЗ да да подлагаме здравето на риск като се изсилваме с глад при положение, че тренираме яко...
21.02.15
19:29
Хоп, здравейте :) Ето малко сметки...
Your BMR value is:
1443
This means that your body will burn 1443 calories (6042 kilojoules) each day if you engage in no activity for the entire day.Your daily calorie requirement is 2489 calories
Това са нужни калории, със наистина мнооооооого спорт 6-7 пъти в седмицата
2500-1000 (дори и така да го смятаме) = 1500, което си е доста. Естествено, ако човек се почувства не добре, ще хапне повече... Няма нужда от насилени работи, тук съм съгласна :)
Взех си кънките. 2 чифта са. Едните са си от преди, хокейни (по-особен размер и твърдост колела, по-отпусната бувка, по-свободен глезен и т.н.), с които е горещо препоръчително да не започвам да си припомням, също да съм по-малко килца, защото шансът да се пребия, е доста оптимистичен. Долу има снимка. Преди ги карах с удоволствие, но бях 55-56 килца, сега съм 62-3, като ги обух, ами, тежат ми килограмите, като слон на колела се почувствах :(
Другите са Rollerblade (днес взетите), който като изключим едни SEBA за 800 лева, са най-удобните, които съм пробвала. Взех си ги от човек и колелата са леко износени, което е супер (нещо като разтъпкани обувки) (sun) Изкарах и протекторите за колена и китки от тавана и смятам да си прекарвам част от деня с тях в парка. Хем не е толкова натоварващо, хем пак си е движение, което ще допълни тренировките, хем на въздух.
За допълнителна амбиция, днес се сдобих и с хубави дрешки, но имам да се фитна още доста, докато започнат да стоят наистина както трябва :)
Храна: 21.02
З: черно кафе с подсладител, 2 яйца (печени), 150 гр. кашкавалена извара, 1 краставица, 20 гр. кокос
О: 120 гр суджук, 2 мляко с нес (бях извън София и всички ядяха сандвичи на крак, аз суджук, ужас :D )
В (предстои) - 150 гр. пилешко филе на скара, зелена салата (половин с.л. зехтин, балсамико)
Тренировка: 21.02
Вкъщи, от другата седмица пак във фитнеса.
Клекове, коремни преси, лицеви опори, глутеус мост, вакуумки
Кардио: - 60 минути на кростренажор - 15 мин монотонно + 30 мин HIIT + 15 min монотонно (монотонното кардио гледам да е с бързичко темпо също)
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 21.02.15 19:29.
22.02.15
14:58
22.02
Tренировка номер 1
На гладно. 2 бърнъра REVEX 16, 2 л-карнитина по 400мг
Стабилна загрявка (20 минути) - клекове СТ, коремни преси, лицеви упори, глутеус мост от лег
Кардио на кростренажор - 45 min = 5 min загряване + 40 мин. HIIT (2 минути макс : 1 мин. бързо)
Редакция: забравих бърнърите.
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 22.02.15 15:14.
22.02.15
16:06
Toз бърнър - да не ти нареди нещо? Има съставки с разни действия върху тироидната жлеза и пр., и гледам - много стимулация, много нещо :) И любимите ми малинови кетони :)
22.02.15
21:24
Здрасти, Кобричке, как си? :) Гледах му съставките на ревекса още декември, когато си го купих и затова не го пих преди изследванията, за да не ги опороча. Сега, след като се видя, че кортизолът е в нормата (едно от изследванията е и след провокация с хапчета), вече не се притеснявам. Не вярвам да има някакво негативно влияние. За всеки случай, утре сутрин (когато е и срещата с ендокринолога ми) ще попитам по-специално за Sclareolide (стимулиращ тироидната жлеза). Малиновите кетони... Няма да коментирам, нещо на тях не разчитам, ама нека си стоят :D
Тренировка номер две (22.02)
На гладно, 4 часа от последно хранене. 2 капсули REVEX 16 (okolo 45мин преди)
Кардио на кростренажор - 45 минути = 10м.монотонно + 20 минути HIIT (2min max:1min бързо темпо) + 10 минути само на максимум + 5мин. нормализиране на сърдечния ритъм.
Станах вир вода и останах без въздух, хубаво кардио.
Храна:
16:00 часа (45 минути след първа тренировка)
- палачинка (печена без мазнина) от 1 с.л. пълнозърнесто брашно, 2 яйца размер М, 20 гр. извара, 1ч.л. ленено семе, 1с.л. кис. мляко
- плънка за палачинката - 100гр. кашкавалена извара, 2 с.л. кисело мляко, няколко скилидки чесън нарязан на дребно, босилек, чер. пипер, сол
Aaaaдски сполучливо се получи. Пека на тиган с каменно покритие, палачинковото тесто остана пухкаво, а бе, ном, ном, ном.
23:30 часа (3 часа след 2ра тренировка)
- 250 гр. пилешко филе на тиган без мазнина (предварително накиснато в соев сос, подправки)
- голяма салата от пресен спанак, краставица, червен лук, 1 ч.л. ленено семе, балсамико, 1с.л. зехтин
Течности - вода и чай (билков, неподсладен) - към 2 литра, ще опитам поне 2,5 до края на деня.
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 22.02.15 21:25.
23.02.15
12:33
Връщам се от болницата. Питах, няма проблем за бърнъра. Интересното е друго. Говорих си с няколко лекаря наведнъж (главна визитация, доценти, главни, завеждащи лекари и студенти, последните си мълчаха). Единодушно казаха, че със 6 тренировки на седмица и подходящата храна (точните източници), по 1100 калории е напълно достатъчно без да се вкарва организмът в огромен стрес (без да е глад) и т.н. за момиче с височина 166-167см. Казаха, че проблемът идва от действително гладуване + системно преяждане с боклуци, а не от такова количество калории. Това с цел чистене на мазнини. Вече за поддържане, плавно увеличаване (не драстично) на калориите + спорта, който си остава.
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 23.02.15 12:34.
23.02.15
17:48
Тренировка: 23.02
3 кръга без почивки:
1. Клек с дъмбели (2х15кг.) - 10 повт.
2. Римска тяга с дъмбели (2х15кг) - х10
3. Гребане с дъмбел 15кг - х10 за всяка ръка
4. Избутване на дъмбели от лег (2х15кг) - х10
5. Абдуктор - х10@40кг
6. Адуктор - х10@40кг
7. Вертикален скрипец с подхват - х10@40кг
8. Вертикален скрипец с надхват - х10т@40кг
9. Издърпване на хоризонтален скрипец - х10@40кг
Кардио (много съм доволна от днешното) - HIIT на пътека 30 минути (интервали не засичах, цялото кардио беше тичане и гледах да е максимално често на маскимално бързо, здраво тичане падна)
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 23.02.15 17:48.
23.02.15
19:38
Храна: 23.02
Закуска (2 часа преди тренировка) - 3 яйца (печени), 1ч.л. ленено семе, 100гр. кашкавалена извара, 25 кр. пресен кокос
след тренировка - 2 белтъка
19:30 (2 часа след тренировка) - таратор от 300гр. кисело мляко, 1 краставица, 1 връзка пресен чесън, копър, сол
22:00 - 150 гр. пилешко филе на тиган, без мазнина; салата (от спанак, китайско зеле, краставица, червен лук, чесън, балсамико, половин с.л. зехтин)
24.02.15
10:57
Освен ако нещо не изскочи от изследванията на пролактина, днес беше последното взимане на кръв.
Както и предполагах, някои стойности са завишени. Предписаха ми метформин в ниски дози (1500мг). Та така...
24.02.15
23:12
Днес се натрових самосиндикално. Цялата работа е ноу комент, но карай да върви. Ентусиазирано се хванах да си приготвям подходяща храна, за да направя по-читава тренировка във фитнеса (на гладно ми е мъка), та, направих си смес за палачинка от 2 яйца, кис. мляко и с.л. овес и си я прибрах в хладилника да понабъбне малко овеса.
Извадих, направих си палачинка, хапнах я. Зачаках (мотаейки се из къщи) да дойде време за фитнес. След час и половина/2 се сгърчих като червей и се почнаха мъките.
Хладилника е бая голям, а аз явно не правя номера с приготвянето на смес за 1ви път. Забравила съм в хладилника още една стара смес. Нямам идея от кога е, но така разбъркана нямаше лош вид. Мда. Лазя цял ден из къщи и храната ми е спорна колко е точно, защото не съм сигурна колко от нея успя да ми се задържи в стомаха... И все пак.
Храна: 24.02
Салата от спанак, краставица; 350гр. кисело мляко
овесена каша - 50гр. овес с прясно мляко
останалата част от салатата и купичка готвен боб, предимно сос (без никаква мазнина)
суджук 160гр. (трябва да се спра, слабост ми е)
Обмислям да вечерям - 150 гр. св. филе на тиган без мазнина
Днес счупих и един буркан с тахан :D Тъкмо сутринта си мислех как направих мечешка услуга на майка ми карайки я да купува, че е много полезен (аз я изям чаена лъжичка, я не, но тя не може да се спре). Пречеше ми и набързо го метнах във горния шкаф, като го отворих, полетя, пропусна ме и се сгромоляса на земята... Е, какво да кажа... :D Между другото, бая чистене падна... Като си представя как се залепва същото отвътре, цялото ми същество, целящо загуба на мазнини се впечатли...
25.02.15
08:08
Съчувствам ти и за двете неща.
Особено за тахана!
:*
Надявам се, че вече си по-добре и че ти е за урок, да не забравяш разни смеси в хладилника. :)
25.02.15
13:58
Мерси! Ех тоя тахан :D
Oще съм леко зашеметена, но нищо интересно. :)
Днес - ставане в 9. Едно черно кафе и 5 часа мотаене вкъщи по-късно, все още на гладно, HIIT на кростренажор 20 минути. Късния следобед вече ще ида във фитнеса. :)
25.02.15
20:58
Размазах се. :) Във фитнеса беше претъпкано и кръговата я структурирах, колкото можах. Цялостно, мисля че добре се получиха нещата днес.
Тренировка: 25.02
Сутрешно кардио на гладно - HIIT 20 min на кростренажор
В залата:
3 кръга (без почивки)
1. Вертикален скрипец с подхват - х10@40кг
2. Вертикален скрипец с надхват - х10т@40кг
3. Клек с лост - х15
4. Римска тяга с дъмбели (2х15кг) - х10
5. Абдуктор - х10@40кг
6. Адуктор - х10@40кг
7. Lateral raise machine - 10 повторения@23кг
8. издърпване с крак на въже с прикачена тежест 30кг - х20п за всеки крак
Нататък: (минимални, до никакви почивки)
50 клека с швейцарска топка
2х20 коремни преси на машина с тежест 27кг
2х10 Lower back @40кг. /имитира хиперекстензии/
2х10@36кг Leg extension
2х15@30кг трицепсово разгъване над глава
1х12 Вертикално повдигане на краката на стенд
1х20 лицеви опори
Кардио - 20 мин. HIIT на кростренажор
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 25.02.15 22:15.
Пробвала ли да се набираш? Щом можеш да дръпнеш 10 пъти 40кг на скрипеца, би трябвало да можеш да направиш поне 2-3-4 набирания. А те са доста по-ефективни от всякакви машинарии.
25.02.15
21:15
А, мерси! :) Ще се пробвам в следващата тренировка.
25.02.15
21:40
Храна: 25.02
15:30 - /час и половина след 1вото кардио/ - 220гр. (сурово с.) св. плешка задушена с глава лук и зеленчуков бульон и подправки /без мазнина, самото месо е мазно/; салата от бяло зеле, краставица, пресен чесън, копър, балсамико, половин с.л. зехтин, 10 гр. пресен кокос
22:30 - /2 часа след тренировка/ - 120гр. (сурово с.) св. плешка с тиган на тиган без мазнина; 250гр. готвено постно зеле /за 2кг+ зеле слагам 3 с.л. шарлан/
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 25.02.15 21:40.
26.02.15
20:18
Cheating day! :) Но не инцидентен, а съвсем плануван от миналата седмица.
Хубаво се съчета с Метформин-а, защото той смъква кръвната захар и производството на инсулин. Попринцип, откактого пия ми е лошо (вече трети ден все едно имам махмурлук), вчера тренировката беше с много мерак, но ми се повръщаше през цялото време. Много странични ефекти имат тези хапчета :/ Да се надявам, че ще поотминат гадните реакции, ако не, трябва да сменя Метфогамма с някое от другите съдържащи Метформин. Днес като хапнах сладко (заедно със сериозно количество от дневната доза лекарство - над половината) ми просветна адски много и се почувствах добре, сега съм щастлива и доволна :D Не бях яла захар от миналата година :)
Храна: 26.02
з: 50гр. микс овесени трици и ядки + 15гр. стафиди и пр. мляко
о: 2 глави лук, 100гр. телешка кайма, задушени с много подправки в тиган, без мазнина
CHEAT: ябълка + /снимката по-долу/ 100 гр. е цялото, телефона ми прави всичко измамно голямо :D Нешо като брауни е основата, с орехи. Не искам да знам колко калории има :D
в: таратор, готвено зеле
26.02.15
20:23
Защо правиш такива дълги гладувания преди и след тренировка? Аз след силова се прибирам и изяждам света ;)
26.02.15
20:41
Няма да те лъжа, може и да е глупост, но ще си кажа. Робувам на максимата за час и половина след тренировка + да не се ядат мазнини поне 2 часа след. Не знам дали е вярно това. Има логика, с оглед на това, тялото да продължи да изгаря собствени запаси. Грешката вчера, е че белтъци трябваше да хапна, но нямах яйца, а плешката си е мазно месо...
26.02.15
21:16
Не схващам идеята. Тялото винаги гори собствените си запаси. Енергията от храната идва часове след като я изядеш. Повечето твърди храни се храносмислат за 4 до 6 часа. Това е само за ензимното разграждане на храната. После още процедури в дванадесетопръстника - ензими, жлъчка. + още бая време преминават през червата, където се всмукват. Според статии, пълно храносмилане става за 8-12 часа. А за да се транспортират захарите до черния дроб, където пък да се осъществят сложните биохимични реакции на превръщане на глюкозата в гликоген и пр. - пак някакво време. Това явно е нещо, което става постоянно и непрекъснато в тялото - тъй като аз примерно ям на 2-3 часа. Така че освен със фастинг повече от 12 часа няма как да го спреш тоя процес.
С една дума това, което ядеш ДОРИ преди тренировка ще се “изгори” мноооого след нея.
Говоря за твърда храна- напитки, спортни добавки и аминокиселини очевидно се усвояват до 30 мин, защото не е необходимо да се разбиват до градивни частици.
А пък мазнините са с по-бавен цикъл на усвояване, така че пак не виждам защо- освен чисто практически да не ти е тежко на стомаха.
Това са си мои разсъждения върху настоящите ми познания. :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 26.02.15 21:17.
26.02.15
21:29
И какво излиза? Че пак всичко е митове и легенди май-май.
Да ти кажа честно, познанията ми в тази сфера са достатъчно бедни, за да поддавам крак. От сравнително скоро се интересувам и гледам да променя драстично хранителнилните си навици и начин на живот, но малко или много, все още много неща не са ми ясни. Защо под път и над път те залива инфо как не трябва да се ядат мазнини след тренировка, ако усвояването им е толкова бавно и т.н....
26.02.15
21:53
Просто няма как такъв сложен процес да става за 1- 2 часа :) Никакъв шанс да се наядеш с хляб и кюфтета и след 40 мин вече да си ги “усвоил”. Те даже не са се надробили още. ;)
http://medicina-bg.info/?p=2879
http://medicina-bg.info/?p=3144
http://medicina-bg.info/?p=3000
http://www.belchohristov.com/храносмилателна-система-на-човека-ан/
26.02.15
22:16
Благодаря!
27.02.15
21:19
ПМЦ. Много вода задържам, подпухнала. От последните 2 тренировки съм доволна - 2ри ден сериозна мускулна треска. Утре мисля да направя третата за седмицата, и според-зависи как го усещам, в неделя четвърта. Бях писала някъде назад, още в самото начало, че явно съм мезоморф - бързо изграждане на мускулна маса. Надявам се и чистенето на мазнини да се позасили след като се откри ИР (пак бях писала, аз качвам само в горната част на тялото).
Та, резултатите от качване на активно тегло са повече от задоволителни, по-скоро малко трябва да наблегна на по-активно ежедневие и повечко аеробни занимания. Смятам, че над 3-4 тренировки с тежести седмично е излишно много. Концентрирам се на три задължителни, като ще давам максимума във всяка. 4-та по желание.
Храна: 27.02
12:00 - 120 гр. телешка кайма + 250гр. лук, задушени в тиган, без мазнина
15:00 - 50гр. трици + 1 ч.л. ленено семе + прясно мляко (към 250 мл)
19:30 - 250 гр. готвено зеле + 150 гр. св. плешка (макнах всички сланинки и пак ми идва тлъсто това месо), печени на тиган с каменно покритие, без мазнина
22:30 - зелена салата (маруля, спанак, репички, пресен лук, червена чушка, половин с.л. зехтин, балсамико)
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 27.02.15 21:20.
Аз пък искам да ти благодаря за подробмото описание на храната под формата на готварски рецепти. Така даваш на хора като мен идеи, защото иначе едва ли би ми дошло на ум. Пробвах тази вечер рецептата за суфлето с карфиол и извара - стана добре мисля..:) Така че, чувствай се свободна да споделиш и още подобни полезни рецепти: ) Само от пържоли и пилешко щях да закудкудякам; )
28.02.15
08:16
казано от Cloud in my shoe на 27.02.15, 21:19:
печени на тиган с каменно покритие,
Какъв е тоя тиган?
28.02.15
10:31
Албаст, радвам се, че ти е било полезно! Живи и здрави, другия месец се прибирам в моето вкъщи и там ще ми е по-комфортно да си готвя, сега съм на гости :) Ако си пропуснал ябълковия пай с (на всички го пробутвам, но просто става адски вкусно+нискокалорично, а е страшно много), май беше на 2ра стр.
Кобричке, ето този момък обяснява какво/що, температури и показва разни неща /примерно печене на сирене, кашкавал, яйце, месо и т.н., но мен ме очарова с печенето на зеленчуци, остават сочни). Ползвала съм хубав тефлон, керамични, това е най-доброто до тук.
Абстрахирай се, че клипа е а’ла В.Телешоп, просто на това видео попаднах.
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 28.02.15 10:33.
01.03.15
21:16
Храна: 28.02
50гр. кис. мляко + 1с.л. канела
180 гр. кайма, задушена с 300гр лук без мазнина
овесена каша (50гр. овес+ 15гр ленено семе + 300гр мляко)
300 гр варени картофи + 50гр козе сирене
Движение за деня: 2часа кънки в парка
Храна: 01.03
3 тънки палачинки без мазнина
бях навън - топинга на малка пица (кашкавал, д. пюре, гъби, шунка, пиле, топено сирене)
(следтренировъчно) 3 яйца (печени) таратор (350гр. кис. мляко, 1 краставица, копър, чесън)
Тренировка: 01.03
От 12 до 18:00 часа - кънки в парка
19:15 - в залата
3 кръга почивки по 40 сек между кръг
1. Клек с дъмбели (2х15кг.) - 10 повт
2. раменна преса, седнала (2х10кг дъмбели) - 10 повт.
3. Вертикално повдигане на краката на стенд - х10
4. Вертикален скрипец с надхват - х10т@40кг
5. Адуктор - х10@40кг
6. Lateral raise machine - 10 повторения@36кг
7. Super pullover - x10@27kg
8. Chest press machine - x10@27kg
9. Това изпитвам затруднения да го опиша - значи, клекове с монтираният тежък лост за лежанка (регулира се със стопове до колко може да се смъква и повдига, за да не се налага някой да те пази, предполагам. Сложих стоперите в ниското и слагайки го върху рамене, клекове. Чувствително по-масивен и тежък от стандартния къс лост) - х 15 повторения, полуклекове
Кардио - 20 минути HIIT на кросренажор (1мин он:1мин офф)
Честира Баба Марта! Бъдете здрави и усмихнати!
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 01.03.15 21:45.
02.03.15
20:50
Днес тренировка няма. Е, към 10 км напред-назад. Активен ден, всъщност. Гледам да не броя тези неща. От половин месец имам опитистични опити с йогата. Уважавам това изкуство, а и интинското движение, за да чувствам, че не съм направила максимума и затова не споменавам. Мисля, че става по-добре с времето и старанието, може и да започна да споменавам йогата.
2 часа йога Нидра
цял ден тичане на токове (звучи ми дори смешно така да го спомена, това не е тренировка, а ежедневие, но ме измори доста)
фотосесия (работа)
Храна: 03/02
половин среден портокал
50гр. кисело мляко + 1 с.л. канела
чай, чай, чай
пилешка пържола на скара, салата с половин с.л зехтин (зелена)
водка с айс тий (сесията)
пилешко филе, печено, зелена салата (половин с.л зехтин, балсамико)
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 02.03.15 21:13.
04.03.15
19:54
Добър вечер! :) Онзи ден (беше измамно слънчево, но студено и ветровито), бързах и излезнах с мокра коса. Настинах и си изкашлях белите дробове вчера и днес. И двата дни тренирах, но съм далеч от максимума, който можех да направя, така че няма да се впускам в описания. Накратко - клекове, лицеви опори, глутеус мост, напади, коремни преси. Допълнително - избрах си 2 клипа с танци (тип по-активна зумба) и си поскачах вкъщи, за да не се обездвижвам.
Храна: 03.03
крем-карамелено блокче* - 3бр.
350гр. грах задушен със 200 гр телешко (предварително сварено), без мазнина
зелена салата
Храна: 04.03
50гр. овесени ядки, 1с.л ленено семе, 20 гр стафиди, 250мл. пр. мляко
“крем-карамелено блокче*” - 2 бр.
100гр грах с 70гр. телешко (като предния ден)
агнешки кърначета (150гр) на тиган без мазнина, зелена салата
Въпросните блокчета, реших да си направя с идеята поне донякъде да наподобяват десерт. Най-големия плюс е да се пести време след тренировка, да имам нещо готово. Крайно лесно:
Продукти:
6 яйца,
500 (горе-долу) мл. пр. мляко
2 ванилии
стевиа на вкус
стафиди (ако е за след тренировка, този път си правих без)
Ами, проста работа - всичко се разбива добре в купа (без стафидите). Изсипва се в леко намаслена тавичка (аз ползвах широк съд с равно дъно от йенско стъкло). Стафидите се добавят (с идеята да са що-годе равно разпределени, така че да се знае колко има в едно блокче). Пекох на 180 градуса (да не е на високо), до получаване на лек загар. Отгоре поръсих с натурално какао, колкото за заблуда на противника (вид). И така. Когато е готово и изстине, разделям на 6 равни части, изстудявам в хладилника. Нищо особено, но не е толкова лошо. Хем протеин, хем малко бърз въглехидрат за след тренировка.
Хубава вечер!
04.03.15
20:14
Какво стана с предизвикателството, дето “открадна” от мен? ;)
Оправяй се бързо!
04.03.15
20:21
Мерси! Още утре! :) Щеше ми се да е по-на ниво, та чаках да ми попремине, защото в момента съм като Дарт Вейдър, като се позадъхам :D