Death by Burpees

Прескочи до:

19.05.11
11:43

казано от Mon coeur est a vous на 19.05.11, 11:18:

http://www.youtube.com/watch?v=AvMbcj_bLT0[/youtube]

Виж как първо си слага бедрата на земята, после коремът, гърдите му въобще не я стигат.

Значи, ако се правят бърпитата по горния начин на клипчето се зачитатат ?

Аз бих му ги зачел, най-вече заради положеното усилие :). Та момчето беше пред припадане накрая... Не виждам добре, но ми се струва, че опира гърдите на земята. И да, не ми харесва техниката му, но не мисля, че щеше да има сила за хубава лицева опора, особено накрая.

На състезание, някой от повторенията нямаше да му бъдат признати.

Нямам никакви претенции към техниката на другите два клипа, освен за камбоджанеца, който вероятно има някаква травма в рамото и държеше лявата ръка “отворена”, а дяснато прибрана до тялото при лицевите опори.

19.05.11
12:11

казано от Vic на 19.05.11, 11:43:

казано от Mon coeur est a vous на 19.05.11, 11:18:

http://www.youtube.com/watch?v=AvMbcj_bLT0[/youtube]

Виж как първо си слага бедрата на земята, после коремът, гърдите му въобще не я стигат.

Значи, ако се правят бърпитата по горния начин на клипчето се зачитатат ?

Аз бих му ги зачел, най-вече заради положеното усилие :). Та момчето беше пред припадане накрая... Не виждам добре, но ми се струва, че опира гърдите на земята. И да, не ми харесва техниката му, но не мисля, че щеше да има сила за хубава лицева опора, особено накрая.

На състезание, някой от повторенията нямаше да му бъдат признати.

Нямам никакви претенции към техниката на другите два клипа, освен за камбоджанеца, който вероятно има някаква травма в рамото и държеше лявата ръка “отворена”, а дяснато прибрана до тялото при лицевите опори.

Благодаря, Vic :) Ще залагам на чиста техника и по-ниски резултати, както се казва, който може по-голямото, може и по-малкото :D

19.05.11
14:00

Въпроса е вие количество ли гоните или качество? Да ги изпълнявате правилно ли е целта или да си подсилвате егото с бройка пльосвания на земята за време?

Мнението беше редактирано от Станимир на 19.05.11 14:02.

19.05.11
14:30

И двете, просто има някой количества, които не можеш да запазиш като качества...

19.05.11
16:35

казано от Станимир на 19.05.11, 14:00:

Въпроса е вие количество ли гоните или качество? Да ги изпълнявате правилно ли е целта или да си подсилвате егото с бройка пльосвания на земята за време?

Въпросът, Станимире, е какъв е твоя резултат.

Направи го. С техниката на малкото момче, ако щеш. Може и клипче да направиш, да видим техниката. После ще коментираме кой какво гони.

Мнението беше редактирано от Vic на 19.05.11 16:53.

19.05.11
16:57

Какъв е смисълът да сравнявате резултати, след като всеки ги прави с различна техника? Не трябва ли да се състезавате единствено със себе си и с постижението си от предния път, но без да си разваляте техниката? И какво значение има кой колко пъти си удря патката в земята и пляска с ръце за една минута? Не ми изглежда като да е ултимативният критерий за сила и кондиция.

Мнението беше редактирано от Станимир на 19.05.11 16:58.

19.05.11
17:02

ей ти няма да престанеш да философстваш...
давай твоя критерий...аз ще го направя...каквото си избереш и мислиш, че ако се направи, ще кажеш с ръка на сърцето, че си доволен...

19.05.11
17:05

Славко, аз лично не намирам никакъв смисъл нито в бърпитата (особено такива за време), нито в кросфита като цяло. Но като сте тръгнали да си мерите пиш...постиженията, поне си изберете единен стандарт, вместо да се надлъгвате.

19.05.11
17:11

казано от Станимир на 19.05.11, 16:57:

Какъв е смисълът да сравнявате резултати, след като всеки ги прави с различна техника? Не трябва ли да се състезавате единствено със себе си и с постижението си от предния път, но без да си разваляте техниката? И какво значение има кой колко пъти си удря патката в земята и пляска с ръце за една минута? Не ми изглежда като да е ултимативният критерий за сила и кондиция.

Да разбирам, че си “над тези неща” и отказваш да опиташ? Що така? Виж колко е лесно - само 2 прости изисквания: гърдите до земята в долно положение и плясване над главата във въздуха, с изпънато тяло.

За твое сведения, критерият за сила и кондиция се нарича МОЩНОСТ и се дефинира като извършена работа за единица време. Не размер на това, дето се чудиш да си го удряш ли в земята, нито обиколката на бицепса.

Мощността се подобрява по следните 3 начина:
1. Извършваш даден обем работа за възможно най-кратко време.
2. Извършваш възможно най-много работа за единица време.
3. Вдигаш килата на щангата при единични повторения.

Death by Burpees е отличен кондиционен тест и тренировка. Който е опитал, знае за какво става въпрос.

19.05.11
17:19

Вик, твърде много време ми отне да се науча да правя всички фитнес движения чисто, бавно и контролирано, сега не искам да се уча на обратното. И да правя бърпита, ще е чисто и без часовник :)

Мнението беше редактирано от Станимир на 19.05.11 17:20.

19.05.11
17:34

казано от Станимир на 19.05.11, 17:19:

Вик, твърде много време ми отне да се науча да правя всички фитнес движения чисто, бавно и контролирано, сега не искам да се уча на обратното. И да правя бърпита, ще е чисто и без часовник :)

Никой не те кара да си разваляш техниката. Карам те да си подобриш КПД-то. За да има истински прогрес, трябва да се стремиш към подобрение на постиженията. И като говоря за постижения, нямам предвид дълбочина на мускулната сепарация и повече видими фибри.

Citius, Altius, Fortius. Това е. Пътища много, Кросфит е един от тях. За мен е по-правилния, което въобще не го прави най-добър за теб.

Не ме разбирай грешно. Въобще не те карам да харесваш Кросфит. Като не одобряваш комплекса за тренировка, приеми го като предизвикателство. И като задължително условие за правото да коментираш. В противен случай, коментарът ти няма тежест.

Мнението беше редактирано от Vic на 19.05.11 17:36.

19.05.11
17:45

Бих опитал, но:
1. Никога не съм се хващал да правя сериозно бърпита, следователно първите ми опити ще са по-скоро опознавателни няма да са никакъв ориентир за сила и кондиция.
2. Не бих отделил няколко дни/седмици за заучаване на бърпитата и влизане във форма, защото това изобщо не се вписва в тренировъчния ми план и ще е чиста загуба на време.

Мисълта ми беше, че дори и бърпитата за време да са някакъв показател, то подобията на бърпита които повечето от вас правят не са.

Мнението беше редактирано от Станимир на 19.05.11 17:46.

19.05.11
17:56

казано от Станимир на 19.05.11, 17:45:

Бих опитал, но:
1. Никога не съм се хващал да правя сериозно бърпита, следователно първите ми опити ще са по-скоро опознавателни няма да са никакъв ориентир за сила и кондиция.
2. Не бих отделил няколко дни/седмици за заучаване на бърпитата и влизане във форма, защото това изобщо не се вписва в тренировъчния ми план и ще е чиста загуба на време.

Сложно-съставното движение Squat Thrust w/ Pushup а.к.а “Burpee” всъщност е преливаща комбинация от възможно най-простите функционални движения  - клек, лицева опора, клек със скок... Не ти трябва специална подготовка, не повече от десетина повторения за свикване с ритъма.

Разбира се, че първия опит няма да е върховно постижение. Но в това е чара - да даваш най-доброто от себе си всеки път. Не винаги ще си подобряваш постижението - ще има пикове и спадове, важното е винаги да се стремиш да го подобриш.

Няма да те карам насила. Имаш си твои цели, преследвай ги. Желая ти успех с тях!

Мнението беше редактирано от Vic на 19.05.11 17:58.

IS

19.05.11
18:38

Станимире,всеки прави своя избор.Ако,не ти се губи време за бърпита(донякъде те разбирам,ако си бодибилдър),има и много комплекси,които са съставени от основните движения-клек и тяга.Има за максимална сила(без времеви изисквания),такъв е комплекса: 1-1-1-1-1-1-1. Ако,не ти е приоритет максималната сила,има и за мускулна издръжливост.Например: макс.брой повт. клек със щанга BW за  3 мин. -да кажем,че тежиш 80кг. слагаш 80кг. на щангата и в рамките на 3 мин. гониш макс. повторения.
Един пример и за тяга: да кажем,че тежиш 80кг. слагаш 80кг. на щангата и трябва да направиш 80 повт.,за минимално време.

Това са елементарни като структора и движения комплекси.Ако,искаш направи ги и си постни резултатите,в съответната тема(комплекс). Дано правиш клек и тяга,защото ако тренираш и не ги правиш,пак си е чиста загуба на време.

Поздрави!

19.05.11
19:14

А според мен целият въпрос се изопачи. Въпросът изначално беше какъв е смисълът от нелегитимни бърпита и не е ли идеята освен бързо, да е и качествено. Вие го трансформирахте отново в “за” и “против” Кросфита и кой какво може.

През цялото време се питаше едно - постнах три клипчета, съжалявам, но според мен в първото момчето прави подобие на бърпи с лицева, защото това коленете, бедрата и коремът ти да са на земята за мен не е лицева - та въпросът беше има ли смисъл да се правят такива бърпита в комплекса, с такива бърпита аз вероятно, не знам, не съм тествала, но предполагам, мога да изкарам повече от 11 рунда, има ли смисъл в това обаче? Защото: тези бърпита в състезание са нелегитимни, а не в състезание натоварването е далеч по-малко, т.е. аз не виждам смисъл .

Станимир попита същото - качество или количество гоним. И добра идея и смислено ли е количество за сметка на качество. Не става въпрос кой какво може - аз го възприемам така: мога да ви кажа, че правя страхотни спагети за 3 минути....ама не ги чакам да се сварят. Е тогава правя ли страхотни спагети? Това беше въпросът.

Никой не философства. Просто всеки си задава въпросите и очаква конкретни отговори на конкретни въпроси. Не виждам как се стигна до това да предлагате на Станимир да прави бърпита, като човекът само твърдеше, че голям брой бърпита с чийт и нечиста техника са безмислени и се чудеше какъв е смисълт да се сравняват бърпита правени като в първия постнат от мен клип и бърпита с лицева, в която тазът е заключен и само гърдите докосват земята, ръцете минават хоризонталата и пр. критерии за чисто бърпи.

Лично на мен комплексът безкрайно много ми харесва, но държа да го правя чисто, защото, както казах, не виждам смисъл да се приучавам на по-ниско натоварване. Това засега прави резултатите ми ниски, но смятам, че ако се науча да ги правя с чиста техника, ще вдигна силата и мощността си два пъти повече, отколкото ако ги правя с лицева като в клипчето, но пък с много повече бройки.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.05.11 19:27.

19.05.11
20:23

Здравейте :)
12 мин и 7 повторения - http://www.youtube.com/watch?v=q4x8xiG6kfY
Последните три серии обаче ги няма, оказа се че паметта на телефона ми се е запълнила и видеото спря на 10мин :(

20.05.11
10:48

казано от karfi4ka на 19.05.11, 19:14:

А според мен целият въпрос се изопачи. Въпросът изначално беше какъв е смисълът от нелегитимни бърпита и не е ли идеята освен бързо, да е и качествено. Вие го трансформирахте отново в “за” и “против” Кросфита и кой какво може.

...

Карфичке,

Като ти видя ника и винаги си сещам как като малък съм казвал на иглата “бодла” :D

Конкретно на въпроса ти - считай бърпито с опиране на колената като скалирано бърпи, не като нечиста техника. Също както правиш набирания със скок, например. Обикновено го правят жени и деца (като момчето на клипа), които имам затруднения със силата при лицевите опори. Едно предложение - следващия път направи Death by Burpees точно по този начин, интересно ми е каква ще е разликата в резултата и дали въобще ще има значителна такава. Защо смятам така? От гледна точка на физиката и в двата случая извършваш една и съща работа - преместваш твоята маса на същото разстояние.

Ето ти клипче от Crossfit.com по въпроса.

Относно Станимир - начинът на задаване на въпроса, подмятанията и т.н. от човек, които нито е пробвал, нито възнамерява да пробва предизвикателството винаги ще доведе до принципен спор относно основни постулати и тренировъчни методики. Нито ще е първия, нито последния предубеден. Съвсем скоро имаше един друг потребител с “лъвски нокти”, който без да е опитал, даваше компетентно мнение, че  бърпито не става за натоварване и ни предлагаше да го правим “мъжката”, с по 3 лицеви опори на бърпи.

Мнението беше редактирано от Vic на 20.05.11 10:56.

20.05.11
10:56

казано от shiphunters на 19.05.11, 20:23:

Здравейте :)
12 мин и 7 повторения - http://www.youtube.com/watch?v=q4x8xiG6kfY
Последните три серии обаче ги няма, оказа се че паметта на телефона ми се е запълнила и видеото спря на 10мин :(

Здрасти, shiphunters!

Изненадан съм - от това, което видях на клипчето очаквах да да стигнеш доста по нагоре по стълбицата. Подвижен и издръжлив изглеждаш.

Един съвет - опитай да разтвориш краката при изправянето и колената да минат извън лактите. Така ще можеш да стъпиш на пети при изправянето и да използваш задната верига при скока, а не да отскачаш на пръсти и така да натоварваш приоритетно бедрата.

20.05.11
11:32

Благодаря за съвета - ще опитам
В момента съм на 58 ден от това http://www.livetolift.com/2011/03/24/60-дневно-предизвикателство-за-повече-м/ и да си призная вече почти нямам сила за други тренировки. Но все пак исках да опитам. Ще го пробвам пак...

20.05.11
15:45

казано от Vic на 20.05.11, 10:48:

казано от karfi4ka на 19.05.11, 19:14:

...

Карфичке,

Като ти видя ника и винаги си сещам как като малък съм казвал на иглата “бодла” :D

Конкретно на въпроса ти - считай бърпито с опиране на колената като скалирано бърпи, не като нечиста техника. Също както правиш набирания със скок, например. Обикновено го правят жени и деца (като момчето на клипа), които имам затруднения със силата при лицевите опори. Едно предложение - следващия път направи Death by Burpees точно по този начин, интересно ми е каква ще е разликата в резултата и дали въобще ще има значителна такава. Защо смятам така? От гледна точка на физиката и в двата случая извършваш една и съща работа - преместваш твоята маса на същото разстояние.

Добре, ще сега разбрах най-накрая :) Това, което ме притеснява при скалирането на бърпито по този начин е, че някак ми се струва, че се огъва кръста :) Та са ми противопоказни такива действия с него. Все пак ще видя за какво иде реч ;)

казано от Vic на 20.05.11, 10:48:

Ето ти клипче от Crossfit.com по въпроса.

Благодаря :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.05.11 15:46.

Здравейте!Току-що пробвах този комплекс(на 10 години съм).Направих 9 минути повече не успях.Бърпитата бяха с лицева.

03.06.11
11:02

Еха...Поздравления за най-малкия ни последовател...
Така така лапе...сега 9 минути...другия път 10…и така до 20…:)))

Ще очакваме с нетърпение следващите резултати от теб:)

01.10.11
19:26

15 пълни минути, 16-тата не я започнах, защото оставаха 2 секунди от 15-тата, а вече дишах като риба на сухо. Почти всички опори без докосване на гърдите до земята, с пляскане над глава. При няколко от бърпитата опитах и варианта, който е с пускане на цялото тяло до земята (първо колена, после корем и гърди), но при този вариант бърпито като че ли отнема малко повече време.

08.10.11
09:53

13 цели минути.

12.10.11
13:17

16 минути.
В петък гопробвам пак !

21.11.11
21:55

16 кръга + 10 покторения. Последната минута беше драма, а бърпитата плачевни.

03.05.12
21:24

19 пълни минути , не се чувствах както трябва ...ще го пробвам отново и дано направя повече от 19 минути

12 рунда.

14.01.13
21:05

Понеделник, 14.01.2013

Death by Burpees

Резултат:
09.10.2010 - 14 чисти минути + 9 повт до края на 15-тата мин (общо 114 повт, chest-to-ground)
14.01.2013 - 14 чисти минути + 12 повт до края на 15-тата мин (общо 117 повт, chest-to-ground)

Мразя бърпита. Това май съм го споменавал... около 16000 пъти.

Мнението беше редактирано от Vic на 07.08.13 09:29.

16.01.13
17:36

Тренировката днес в домашни условия, която не беше планирана но нямах интернет и ми беше тъпо.

Резултат: 15 чисти минути + 7 повторения до края на 16-та минута. (до 11 мин. бърпитата бяха с лицева, след това просто се хвърлях на пода ... )

Мразя бърпита! И все пак всеки път си търся да ги правя ...

cRossfit

28.03.13
20:45

В най-скоро време ще го направя този комплекс.Изглежда натоварващ,не зная как ще ми реагира тялото,когато бърпитата станат над 10 в серия,защото не съм правил повече от 12 в серия,а и от почти 6 месеца не съм ги правил.Последно,когато правих бърпита беше преди зимата,като бройка правех по 80 за 8 минути.Така че ще ми е много интересно какво бих постигнал. Ще пиша ,когато ги направя.

cRossfit

30.03.13
13:45

Днес се самонаказах с тези бърпита,но явно доста съм избързал.Изобщо не трябваше да се захващам да ги правя след толкова месеци без нито едно направено бърпи.Направо си беше чисто излагане.Направих 12 цели минути,но изобщо не съм доволен.Пак ще се прави докато не стигна поне 15 минути.

30.03.13
16:13

казано от Цеци на 16.01.13, 17:36:

Тренировката днес в домашни условия,

Много е подходяща за коридорни изпълнения:)

cRossfit

22.05.13
18:44

1км.бягане
10 подскока на 60см.кутия
30 коремни преси
10 бърпита
Общо три рунда от това за 19 минути.

4-и минути почивка,след което 13 цели минути от  “Death by Burpees”.

Мнението беше редактирано от cRossfit на 22.05.13 21:49.

12.01.14
16:21

12/01

14 чисти минути + 12 бърпита от 15-тата :)

13.01.14
09:50

Неделя, 12.01.2014

Death by Burpees

Резултат:
09.10.2010 - 14 чисти минути + 9 повт до края на 15-тата мин (общо 114 повт, chest-to-ground)
14.01.2013 - 14 чисти минути + 12 повт до края на 15-тата мин (общо 117 повт, chest-to-ground)
12.01.2014 - 13 чисти минути + 10 повт до края на 14-тата мин (общо 101 повт, chest-to-ground)

2-ри комплекс за тренировката.

23.01.14

14 чисти мин. + 14 повторения до края на 15-тата мин. -  (общо 119 повт. chest-to-ground)

cRossfit

23.01.14
21:37

23.01.2014
18.30h
15 цели минути

Това е веднага след днешната тренировка,която беше:
30 мин от
3x бърпита
5x раменна преса или 5 суинга,сменях ги през рунд с каменен блок
7x скока на пейка 40 см
2 км бягане

Евентуално да ги докарам до 17 минути,но това са само предположения.

08.03.14
15:31

14 минути + 13 повторения
след 5км за 21:17 сутринта 5kmrun
след скокове (МОМО), клекове (СИНДИ) и напади с тежест от вчера

26.02.15
19:32

15 минути + 12 бърпита. С гърди до земята и безогледна техника.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1