Me, myself and I

Прескочи до:

Благодаря, Рони! (F) ( Аааааааа, има емотикони! Кеф! :D )

08.02.2014/неделя

Тренировката:
Сутринта - 10:00, с Vic и компания, на открито. Комплексът:
6 кръга от:
- 20 сек руски суинг с пудовка 24 кг
- 20 сек почивка
- 20 сек чисти лицеви опори с ръка върху пудовката и смяна на ръцете при всяка опора
- 20 сек почивка
- 20 сек клек с пудовката на ръце, в зоната на гърдите
- 20 сек почивка
- 20 сек планински катерач

Умрях от студ! (swear) Направо ми се смразиха пръстчетата на ръцете!
Първо си бях взела 19-ката, щото 24-ката не мога да я обръщам, за да клякам с нея, ма като ме попита “партнЕра” що така и ме хвана срама, та... Повдигах я, намествах я както мога и си се гърчих с нея! :D Ма много кратки тез почивки бе! Едвам ми стигаше времето да си записвам бройките у тефтерЯ! :D
В крайна сметка и заради статистиката (giggle) : 70 суинга / 48 лицеви опори / 57 клека / 175 планински катерача (общо за двата крака)
И накрая, разбира се - интервален преден планк на лакти - 3 пъти по 60 сек работа и 30 сек почивка.

И сега ме боли трътката! Требе си масаж! :D

Храната:
- 1 грейпфрут, 50гр овесени ядки с вода и канела

тренировката
- 150гр(с) свинско филе на скара, 130гр(г) стерилизиран грах от буркан, 3 маслини
два часа сън
- 180гр(с) свинско филе на скара
- 150гр(с) пуешко филе на фурна, червено цвекло с 1 с.л. ленено масло ( голям горчиляк т`ва нещо (dull) ) и балсамов оцет, 3 стръка зелен чесън
- 4 белтъка

Тюююю, пак сви студ да му се не види! Искам вече да идва пролетта. ПиснА ми от тия якета и ботуши. Искам по потник и къси гащи, пък!
А Vic след комплекса ни вика: “Сега е моментът да питате нещо!”, а наоколо - Тишина! :D :D :D

09.02.2015/понеделник

Тренировката:
почивен ден

Храната:
- 1 грейпфрут, 50гр овесени ядки с вода и канела, 5 белтъка, 1 жълтък
- 150гр(с) пуешки гърди на фурна, 50гр(с) кафяв ориз
- 150гр(с) пуешки гърди на фурна, 5 маслини, 1 морков
- 150гр(с) пуешки гърди на фурна, салата зеле с 1 с.л. зехтин и балсамов оцет
- 4 белтъка

Реших тоя ден да си е напълно почивен и такъв си и беше! :)

10.02.2015/вторник

Тренировката:
Сутринта - 5:10, у дома, на гладно:
- 15 минути вело, бързо въртене, на най-ниската степен
- интервален преден планк на лакти - 3х60сек работа/30сек почивка
- страничен планк на изпъната ръка - за всяка ръка 3х30 сек, с редуване на ръцете
- страничен планк на лакет - за всяка ръка 3х30 сек, с редуване на ръцете

Вечерта - 18:00, в залата / Гърди, бицепс, трицепс:
- хоризонтална лежанка - 3х8х47,5кг/2х5х45кг
- наклонена лежанка с дъмбели - 3х12 с 2х15кг
- лицеви опори, чисти - 8/8/7/5/7
- флайс с дъмбели - 3х12 с 2х10кг
- бицепсово сгъване с малкия крив лост + 2х5кг тежести - 3х12
- сгъване с дъмбели за бицепс, за всяка ръка - 3х12 с 2х7,5кг
- трицепсово ръзгаване на скрипец с въженце - 2х12х29кг/1х12х23кг
- кофички на пейка - 3х15
- 30мин кростренажор

Храната:
тренировка
- 1 помело, 50гр овесени ядки с вода и канела, 5 белтъка, 1 жълтък
- 150гр(с) пуешки гърди на фурна, 5 маслини, 1 морков
- 140гр(г) сьомга на скара, салата зеле с 1 с.л. зехтин и балсамов оцет
- 4 белтъка

Тююююю, много тежат тия мизерни 47,5кг на лежанката. Кога ша правя серии с 50 и повече кила, хич не се виждам. (dull) Ма поне с толкова можах, че и после на наклонената ползвах 15-килограмовите дъмбели.
За сметка на това обаче, след лежанките, много зле с лицевите опори. Никаква силица не ми беше останала. (dull)
А вечерта ми звънна татуиста и ме хвърли в пълен смут :D, `щот` ме вика до края на седмицата! Хвана ме шубелека! :D :D :D

Наталия

10.02.15
21:16

Олее Златии татуууссс ли ще си рпавиш? Аз съм пропуснала туй нещо :) Иначе гледам екстра си тренираш :) Кофичките защо ги правиш на пейка? Мисля, че имаш достатъчно сили за кофички на успоредка.

казано от Наталия на 10.02.15, 21:16:

Олее Златии татуууссс ли ще си рпавиш? Аз съм пропуснала туй нещо :) Иначе гледам екстра си тренираш :) Кофичките защо ги правиш на пейка? Мисля, че имаш достатъчно сили за кофички на успоредка.

(blush) Да... втори... Ама като допря яйцето до... и се спекох! :D :D :D
А за кофичките - щото уж за трицепса да са. Пък от онези на стойката, ако направя и 5, ще си е живо постижение!... То, всъщност - не, че съм опитвала, де!... Ма явно трябва да пробвам някой ден. :)

11.02.2014/сряда

Тренировката:
Сутринта въобще нямах мъгел да ставам рано, та тренировката отиде вечерта, след работа.
Вечерта - 18:00, у дома:
- 40 минути вело, бързо въртене, на най-ниската степен (25км)
- 5х20 кика на крак
- 5х20 маха на крак
- 5х20 глутеус моста, стъпала на земята
- 5х15 широк клек с 16кг (пудовка)
- 100 руски суинга с пудовка 16кг - 2х50

Храната:
- 1 ябълка, 50гр овесени ядки с вода и канела,5 белтъка, 1 жълтък
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, 6 оризовки
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, 1 глава червено цвекло с 1 с.л. зехтин и балсамов оцет
- 150гр(с) сьомга на скара, 1 морков

тренировката
- 120гр(г) сьомга на скара, задушен карфиол, домашен доматен сок с праз
- 4 белтъка

Нищо интересно нямам за разправяне днес! :D Съвсем обикновен работен ден - стоки, пратки, хихи-михи с колежките.
Шефчето отиде на почивка и всички в офиса си починахме! :D
И даже ме освободи от “служба” утре, за да си движа “лудостите”, та въпреки, онзиденшния ни сблъсък, днес я обичам! :D
Това е... Утре повече! :)

12.02.2014/четвъртък
Обещах ви повече, ма се чувствам като бито куче и само набързо ще нахвърлям.

Храната:
- 1 ябълка, 50гр овесени ядки с вода и канела,3 белтъка, 1 жълтък

и после 5 часа татуировка + още 2 часа висене в студиото. Направо ми се “такова таковата”! :D Накрая буквално ми изтръпна малкия мозък от болка! :D Ма пък стана както я исках! И е огромна! И като я видят домашните сигурно ще припаднат! :D :D :D А майсторът, като почна да ми я скицира на ръката, вика: “Ма ти много големи мускули имаш, бе жена! Че и релеф имат!” 8-) НадуФ, надуФ! :D И добре, че е готин и бърборив пич и си лафихме за к`во ли не, че иначе толкоз време можеше да изкукам. Дори обядвахме дружно, седнали на две табуретки, върху стола за татуиране :D. Е, нережимности, ма...
- от “Хепи”-то - някаква си тортила, с малко пържени картофи, домати и краставици и топка сладкиш ( хич и не разбрах какъв е, ама го изядох :D )
- домашно правена пица с купешки продукти, печени червени пиперки с олио и оцет, кисел чесън
- 2 с.л. пълнозърнест сусамов тахан

Толкоз! Ден без тренировка, макар че се чувствам тотално скапана, вероятно заради всичките емоции и болката. Ден и с ядене на нережимности от всякъде, ма и утре е ден... :)
Кофти само, че ми каза, че не трябва да си натоварвам ръката няколко дни и ще отърва някоя и друга тренировка, ма... и това не е нещо непоправимо.
Ммм, да... А снимка ще пусна като ми изчезне червенината и ми спадне малко рЪката, че сега е ... :D

13.02.2014/петък

Храната:
- 3/4 помело, 50гр овесени ядки с вода и канела
- 150гр(г) сьомга на скара, 1 морков
- 150гр(г) сьомга на скара, 1 морков
- парче пица от вчерашната (сигурно къмто 200гр)
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, кисело зеле със зехтин и червен пипер, кисел чесън, 3-4 парченца домашна пъстърма
- 2 с.л. пълнозърнест сусамов тахан, печена тиква (без подслаждане)

Хич не съм суеверна, ама днес беше много уморителен ден и ми е криво и тегаво. (dull)
Може и заради липсата на тренировка да е. Обърква ме се режима и това ме хвърля в смут! :D
Утре, че няма да ида в залата - няма. Ама ще взема поне напади и клекове да понаправя малко у дома.
Ръката ми смъди, ама не е нещо нетърпимо, мажа с крем и чакам да мине.
Е, като пристигна стоката и трябваше да мъкна кашоните, си беше доста некомфортно, ма... никой за нищо не ми е виновен!
Сама си го пожелах! :D
МъжО като ме видя вчера, мълча, мига, мълча, мига... Каза, че съм заприличвала на Бърканичков! :D :D :D Как ли пък баш него избра! :D :D :D
И заключи, че явно е луд, щом така ми уйдисвал на простотиите! (giggle) Да!... Ама по-лудата очевидно съм аз!

14.02.2014/събота

Тренировката:
Следобед - 14:00, у дома:
- 10х50 клека СТ - бавничко, за около 40 минути

Храната:
- 1/2 грейпфрут, 50гр овесени ядки с вода и канела, 5 белтъка, 1 жълтък
- 150гр(с) пилешко филе на фурна, няколко скилиди кисел чесън, 5 малки главички земна ябълка
тренировката
- 2 с.л. пълнозърнест сусамов тахан, печена тиква (без подслаждане)
- ... вечерта сме на гости в комшиите и ще допиша после ...

И едно фото на тоталното ми изкрейзване! :D Сама, пред огледалото - толкова!
Само да не решите, че бицагата ми е чак толкова голяма! :D Не е, просто още е поотекла!
Ще спадне и ще поизбледнее леко, но като цяла е това. И си я харесвам! :)

14.02.2014/неделя

Тренировката:
Сутринта - 10:00, с Vic и компания, на открито.
Отидох с идеята само да се видя с компанията и да ги поснимам докато се гърчат :D, ма не ме огря! :D :D :D
Vic не позволява скатавки, ама хич! Та, като ще си вардя рЪката, ще ми страда гъзО! :D
В резултат, моят комплекс бе по-различен от на другите, ма не остана време за нито една снимка:
5 кръга от:
- 400 метра бягане
- 20 суинга до вертикала с пудовка 16кг (тука по-леко, признавам си)
И след кръговете - 200метра ходещи напади. Точно 200 ги докарах, броих си ги! :D
Времето си не го знам, обаче вече трудно ходя!

Храната:
тренировката
- 150гр(с) варен телешки език, 50гр(с) кафяв ориз
- 150гр(с) варен телешки език, 2 домата с хим.сол и 1 с.л. зехтин
- ........
Дописвам манджорето:
- 200гр(с) телешко на фурна, голяма зелена салата със зелен лук, репички, 1 с.л. зехтин, балсамов оцет и хим.сол
- 4 белтъка

Скоро не бях бягала, но мисля, че се справих що-годе добре. Бавно, бързо, за колкото ми стигаше въздуха, но не съм си позволявала да вървя. Суинговете ми бяха леки, и с по-тежко съм правила, ма нали съм шубе... Обаче във вторник си се връщам в залата и това е. Ако трябва с по-малки килограми, но стига вече лешперлък!... Нападите обаче, ах тези мои любими напади! :D Накрая ги правих на серийки от по 10, че ми пламнаха и краката, и дупето. Добре, че тренировката ми за крака е чак в събота, че... мани, мани! :D
Това е за сега. Хубава вечер на всички!

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 15.02.15 21:15.

15.02.15
17:02

казано от Златина Цонева на 14.02.15, 15:48:

Само да не решите, че бицагата ми е чак толкова голяма! :D Не е, просто още е поотекла!
Ще спадне и ще поизбледнее леко, но като цяла е това. И си я харесвам! :)

Злат, тъкмо наминавам, за да отбележа, че ръцете ти са зашеметяващи. А то какво било :D Това е нещо като ботокс за бицепси хаха :D

16.02.2015/понеделник

Тренировката:
почивен ден
Само надвечер, преди вечеря, тестване на предния ми планк от лакти - 2:40.
Ако много се заинатя, току виж устискам и до 3 минути! :D

Храната:

тестовия планк
- 200гр(с) сварени пилешки воденички и после задушени с лук, малко соев сос, черен пипер и червено вино, салата от китайско зеле с 1 с.л. зехтин, балсамов оцет и хим.сол
- 4 белтъка

планкче

Ако не забравя, преди лягане може да опитам да “максна” планкчето още веднъж. Ей така, за тръпката! :D :D :D
Т`ва е! Приятни ви сънища! :)

P.S.: И планкът преди лягане - само 2:15 (dull) :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 16.02.15 22:30.

17.02.15
21:06

Губиш се нещо?
Поникнаха ти крилО и явно някъде кръжиш ,дано не е само около стойката за бицепс и батките в Деймъса :D

Те кръжат около мен Митак! ;) Около мен и лежанката! :D
А и кръжене с едно крило ша да е много куцо нещо! :D :D :D

17.02.2015/вторник

Тренировката:
Сутринта - 5:10, у дома, на гладно:
- СС от преден планк на лакти 60сек + 30 руски суинга с пудовка 16кг - 5 кръга
- интервален преден планк на лакти - 5х60сек работа/30сек почивка

Вечерта - 17:40, в залата / Гърди, бицепс, трицепс:
- хоризонтална лежанка - 2х8х47,5кг/1х7х47,5кг/1х5х47,5кг/1х4х47,5кг - като не ме пази никой и не смея да се напъна та да си довърша бройките в сериите (dull)
- лицеви опори, чисти - 8/8/8/8
- трицепсово ръзгаване на скрипец с въженце - 2х12х29кг/1х12х26кг
- кофички на пейка - 3х15
- 20мин кростренажор

Храната:
тренировка
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, 7 оризовки

тренировка
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, червено цвекло с 1 с.л. зехтин и балсамов оцет
- 4 белтъка

И до сега ме зяпаха като се пъна с щангите, ма сега съвсем! :D Вече ме наблюдават с неприкрит интерес! :D :D :D Сигур` си викат: “Таз кокошка и тя на к`во се прави!” :D
Отново отнесох някакво “Браво”, докато пуфтях на лежанката, ма не сварих да даря индивида с умопомрачителна усмивка, в стил “Много ми е тежко, не ме разсейвай, че ставам зла!” (grin). Спаси се, `щото набързо ми изчезна от полезрението!
И сега сериозно - от няколко дни имам проблеми със ставичката, която свързва показалеца на лявата ръка с дланта. Подута е и ме боли. Не е темперирана, но не е приятно и ми ограничава малко движението на пръста, особено при загряването преди тренировката. Не знам кога се получи, ама се чудя дали не държа щангата или дъмбелите по някакъв по-странен начин и да е заради това. И да питам - с какво бих могла да я мажа?

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 20.02.15 05:55.

18.02.15
09:03

казано от Златина Цонева на 17.02.15, 21:49:

... :D Вече ме наблюдават с неприкрит интерес! :D :D :D Сигур` си викат: “Таз кокошка и тя на к`во се прави!” :D ...

#badassgirl (rock)

казано от Златина Цонева на 17.02.15, 21:49:

И сега сериозно - от няколко дни имам проблеми със ставичката, която свързва показалеца на лявата ръка с дланта. Подута е и ме боли. Не е темперирана, но не е приятно и ми ограничава малко движението на пръста, особено при загряването преди тренировката. Не знам кога се получи, ама се чудя дали не държа щангата или дъмбелите по някакъв по-странен начин и да е заради това. И да питам - с какво бих могла да я мажа?

Да си я удряла? Или пък да си я разтеглила?
Щом не загрява, ще мине с времето. Аз бих я изстудявал периодично под течаща вода.

Vic! :D
Нямам спомени за травма, ма... не си пия гинкото! :D Ще мине, де ще ходи!

18.02.2015/сряда

Тренировката:
Сутринта - 5:15, у дома, на гладно:
- 20 минути вело, бързо въртене, на най-ниската степен
- 5х20 кика на крак
- 5х20 маха на крак
- 5х20 глутеус моста, стъпала на дивана
Вечерта - 18:00, у дома:
- преден планк от лакти - 3:25 (party) Рекорд! :D
- ренегадско гребане с дъмбели 2х7,5кг - 5х20
- russian twist с пудовка 16кг - 3х20

Храната:
тренировка
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, 150гр(г) стерилизиран зелен грах от буркан
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, салата от китайско зеле с 1 с.л. зехтин и балсамов оцет

тренировка
- дописвам: 200гр(с) телешко на фурна, кисело зеле с 1 с.л. зехтин и червен пипер, 1 стрък зелен чесън
- 4 белтъка, мнооооого печена тиква (натюр)

Имам си свидетел за планка! Да не решите, че ви ментам нещо! :D Дори накарах детито да внимава да не се дупя. А тя (щерката) даже взела, че ме фотнала. Всичко е шест! :D
Интересна работа, значи! Явно ми е заякнал корема без да разбера кога, как и защо! Ма нямам нищо против, то е ясно!
Пък с ренегатското... ега си и излагацията! :D Дъмбелчетата ми бяха хванали един пръст прах, смятайте от кога не съм ги поФащала! :D Скатавам се и т`ва е! (blush)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 20.02.15 05:55.

19.02.15
09:07

казано от Златина Цонева на 18.02.15, 19:54:

ма... не си пия гинкото! :D

Напомням ти да си изпиеш гинкото (giggle)

19.02.15
09:11

Много планк бе !!! Водиш ме с 2 мин :) Страхотна си!

MartiG, напомняш ти, ама след свършен факт! Късно е! :D
Кобре, благодаря! И аз не очаквах повече от 3 минути и то с голямо напъване, та чак се изненадах от себе си... Ставали чудеса по таз Земя... понякога! :D

19.02.2015/четвъртък

Тренировката:
няма такава (blush)
Сутринта не можах да се самонавия да стана толкова рано, а вечерта изневиделица изникна една родителска среща и...

Храната:
- 1 помело, 50гр овесени ядки с вода и канела, 4 белтъка
- 75гр(с) пилешки гърди на фурна, 100гр(г) сварен бял ориз
- 75гр(с) пилешки гърди на фурна, 100гр(г) сварен бял ориз
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, варени броколи, 1 ф. (20гр) бял хляб от някаква фурна за закуски
- 4 белтъка

За вчера толкова. Днес вече в залата.
Хубав и ползотворен ден! :)

20.02.15
08:46

казано от Златина Цонева на 20.02.15, 06:01:

Сутринта не можах да се самонавия да стана толкова рано, а вечерта изневиделица изникна една родителска среща и...

Звучи като нещо от типа “малка родителска среща - аз, ти и директора” :D

Ахахаххаах, малък е още синковецът за чак такива “родителски срещи”, ама доколкото познавам майка му - има на къде да си разгърне потенциала в простотиите! :D
А реално се получава така, `щото к`вото ще става, аз все последна го научавам - или той забравил да ми каже, или аз нещо съм бляла и недоразбрала. Та няма к`во да му се сърдя на детИто! :)

20.02.2014/петък
Тренировката:
Вeчерта - 17:30, в залата, (гръб, рамо):
- горен скрипец надхват - 3х12х47кг
- едностранно гребане с дъмбел - 2х12х22.5кг/1х10х22,5кг на ръка
- гребане на “странното нещо” - 1х5 с лоста+10кг/3х12 с лоста+15кг/1х12 с лоста+10кг
- мъртва тяга - 1х5х35кг/1х5х55кг/3х8х75кг
- СС от пулоувър на скрипец 3х20х29кг
  и дърпане на хоризантален скрипец - 3х15х29кг
- разтваряне на дъмбели встрани - 2х12 с 2х7,5кг/1х12 с 2х5кг
- раменна преса с дъмбели от седеж - 2х12 с 2х12,5кг/1х10 с 2х12,5кг
- разтваряне на дъмбели за задно рамо - 1х15 с 2х7,5кг/1х12 с 2х7,5кг/1х10 с 2х7,5кг
- кростренажор - 30 мин.
Само на тягата с малко килца отгоре. Всичко друго - слаба ракия! (dull) :D

Храната:
Тестян ден! (blush) В нарастваща стълбица! :D :D :D
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, 100гр(г) стерилизиран зелен грах от буркан
- 20 солети ( броих си ги :D )
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, китайско зеле с 1 с.л. зехтин и балсамов оцет
- 1 парче домашен кекс, донесен от колежката ( добре го беше докарала :D )
тренировката
- 150гр(с) свинско филе на фурна, салата от домати, краставици и лук, с 1 с.л. зехтин и хим.сол, 2 големи парчета питка (направена от мама (inlove) )
- 25гр орехи с 25гр мед, печени тиквени семки ( нищо лошо няма в орехите, меда и семките, ама днес вече се олях :D )

Ще си червя вече прегрешенията, та белким се червя и аз, и по-рядко да ги червя! ... Бла, бла, бла... :D
Вечерта - домашен екшън! Огромна сметка за телефон, навъртяна от тийнейджърката, крясъци, истерии, кавги с баща й, троскане, отговаряне! Тюююю, а аз бях толкова кротък пубер едно време! :D Правех си простотиите мирно, тихо и потайно! :D :D :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 21.02.15 06:49.

21.02.2014/събота

Тренировката:
Сутринта - 8:15, в залата, (долна част):
- едностранно сгъване за задно бедро - 2х20х23кг/1х20х17кг на крак
- широк клек с дъмбел 20кг - 3х20
- преден клек - 1х5х15кг/1х5х35кг/1х3х55кг/1х1х65кг/1х3х65кг/1х2х65кг
- аддуктор - 3х30х41кг
- тяга с прави крака - 2х20х45кг/2х10х45кг
- seated leg press - 1х15х65кг/1х15х71кг/1х15х77кг/1х15х83кг
- ходещи напади - 3х20 на крак с малкия крив лост + 10кг добавени дискове
- напади на степер - 3х20 на крак
- екстензии за глутеус - 20 с 10кг диск на гърди+20 СТ/20 с 10кг диск на гърди+15 СТ/20 с 10кг диск на гърди+10 СТ
- някаква multi hip-машина, при която стоиш прав и буташ със стъпало назад - 2х20х23кг/1х20х17кг на крак
- пътека - 30мин, наклон 12, скорост 6,0

Храната:
- 1/2 грейпфрут, 50гр овесени ядки с вода и канела

тренировката
- 5 белтъка, 1 жълтък
- ...............................

Пиша сега, че да не си забравя упражненията. :D После ще дописвам манджорето.

Дописвам храната:
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, няколко розички сварени броколи
около 2 часа сън ( умирах си за него направо (yawn) )
- доста печена тиква (натюр)
- 180гр(г) ципура на скара с хим.сол и черен пипер, салата домати, печени червени пиперки, лук, 1с.л. зехтин и хим.сол
- 2 с.л. пълнозърнест сусамов тахан

Като тренирам до обяд и като спя следобед и отървах едното ядене! Голяма минавка! :D
А за тиквата съм чела, че е зеленчук, та затова я ям в неограничени количества! (blush) Е, поне не я подслаждам с нищо. (wasntme)
Гърбът ми вече е одървен от вчера. Усещам как и задникът ми започва да се схваща. К`ви ще ги дялкам утре с Vic - вече почвам да се чудя! :D

21.02.15
21:18

казано от Златина Цонева на 21.02.15, 21:14:

А за тиквата съм чела, че е зеленчук, та затова я ям в неограничени количества! (blush)

Аз я слагам сурова в салата или шейкове. Обичам и крем-супа от тиква с джинджифил. (inlove)

Освен печена и варена, тиква май съм яла и сурова, настъргана като морков на салата. Трябва да се поразровя, да видя к`ва е тая супа! :)

22.02.2014/неделя

Тренировката:
Сутринта - 10:00, с Vic и компания, на открито.
Комплексът “Апостола”, модифициран за полеви условия с пудовки:
- 500кг мъртва тяга с пудовка
- 9 повторения бърпи с прескок на пудовката
- 9 повторения набиране
- 15 стандартни лицеви опори или 10 с отлепяне на дланите в долно положение
Целта е да направите колкото е възможно повече на брой рундове за 36 минути при мъжете и 19 минути - при дамите.

Аз работих с 28-килограмовата пудовка, т.е. за да стигна 500-те кила на тягата правих по 18 повторения. Бърпитата си бяха с пльоскане. Набиранията с подскок и успореден хват. А лицевите опори - по 10 с отлепяне на дланите в долно положение. И тъй като Vic през цялото време нареждаше за “девойките” това, за “девойките” онова, а аз много отдавна вече не съм девойка :D :D :D, реших, че ще съм “барабар Петко с мъжете” и си се пънах 36 минути. 8-) Е, то си ме и досрамя да приключа с 6 рунда на 19-тата, при положение, че тренера беше подметнал, че 5 рунда били “санитарния минимум”, та... Мъка, не мъка, стискаш зъби и напъваш! :D
В резултат - 11 цели рунда + 18 тяги + 5 бърпита.
И за завършек - 400 метра тръскане на одървена трътка и краци по стадиончето. :D

Храната:

тренировката
- 150гр(с) ципура на скара, печен червен пипер с чесън, олио и оцет
- 70гр(с) пилешки гърди на фурна, 100гр(г) стерилизиран зелен грах от буркан, 3-4 малки главички земна ябълка

2 часа навън със синковеца, да зяпаме някакъв уличен карнавал
- 10 солети
- гювече от 3 печени червени пиперки, доматен сок, 200гр(с) свинско филе и 1 яйце ( без сирене и кашкавал е голям блудкоч (dull) ), туршия моркови и алабаш, кисели мини лукчета
- 2 малки парчета от слдкиша на мама ( заради прошката (blush) )

Тъй е то, 3 дни подред тренировки и все на тесто и сладко ме избива! :D Можете вече да ми викате Ламята Спаска! :D :D :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 23.02.15 06:39.

И няколко фотки от Варненския карнавал - празник на маската, маскарадния и сценичен костюм и народната носия.
Интересно, ама студеничко стана като се скри слънцето и шаренийката изчезна под якета и шапки. :)
Обаче емоция да има и усмивки! И развлечения за хлапетата! :)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 22.02.15 22:30.

22.02.15
23:57

Радвам се ,че се запознах преди време с теб Златце ... сега вече нямаше да имам шанс!
Машина с би-турбо присадено си ти!Честно ,възхищавам ти се ;)

23.02.15
08:59

Злате,
като ти гледам  посоката на снимките, сме били има няма на 15-20 метра един от друг :)

Митак, само който не е пожелал, само той не се е запознал с мен! :D Гх, как само прозвуча! :D :D :D
Ама сериозно, въпреки, че като цяло съм голяма захлюпка, заговори ли ме някой, бивам и хич не съм темерута, на който приличам по принцип! :D Та в тоя ред на мисли - да не пропусна да благодаря на Vic, че някога, някога :) , ме покани на неговите тренировки, `щот сама сигур` нямаше да се реша! (blush)
И - Марти, крайно време е и ти да дойдеш в неделя, мисля си аз! Да ти кажа, в първия момент дори си помислих, че си минавал край двора на “Богоров”,  докато ние се гърчехме като глисти на буца! :D Пък то... зяпал карнавала!

23.02.2015/понеделник

Тренировката:
почивен ден

Напълно почивен ден! Време му беше! И без това си отглеждам доста прилична мускулна треска. :D

Храната:
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, 7 оризовки
- 10 фурми
- 200гр(с) ципура на скара, кисело зеле с червен пипер и 1 с.л. зехтин, 1 пилешко крилце
- 4 белтъка

Тъй, свърших с простотиите. Сега да се оплача. Много смотан ден беше днес. Заради здравословни проблеми на приятелка, заради отношението на шефката, заради напрежението... Така ми избиха нервите отново, че без малко да си поцивря в автобуса на път към къщи. Ревеше ми се, че чак ми се драйфаше. И като се прибрах - натъпках 10 фурми. Не, че ми стана по-добре от тях, ма поне не изядох шоколада дето се въргаляше на шкафа.
И ме е хванала депресията, че ако си бия шута от работа (щото нещо много взеха да ми минават такива мисли през главата напоследък), трудно ще се пласирам някъде с моите вече почти 40 лазарника. Тююю, да му се невиди, що не съм поне малко повече непукист?!? (dull) Мммм, да... Просто си размишлявам писмено, та белким ми поолекне...
И - добре, че са приятелите, та да им надуеш главите с мрънканията си, а те да ти отвръщат с простотии и да ти оправят настроението! ;)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 23.02.15 21:47.

23.02.15
22:10

Стискай ... не само зъби ,квот ти падне! ;)

24.02.15
07:31

Злате,
няма се даваш на таквизи мисли! Оти не стиснеш шефката за гърлото един път .. в краен случай може и словесно. Я на моя шеф един път като много врещеше (и оплождаше тука работата и де що му дойдеше на акъла) му предложих “да излезем навън да си бием по един шамар” та от тогава вече тон не ми повишава и внимава като говори да няма “обиждащи” ранимата ми душа думи :D

П.С. Па крайно край колко да  е крайно ... физическата ми подготовка не отговаря на ваШТа и ще трябва си нося бая пуканки (па ся е хладно бързо ще изтинат) .. че като гледам с тия набирания, бягания, лицеви, бърпита-мърпита .. ще трябва да гледам предимно.. (blush)

Мнението беше редактирано от MartiG на 24.02.15 07:33.

24.02.15
12:57

Злати, да знаеш, че и от реването олеква :) А от реване + хапване най-олеква :D Все някъде трябва да избие - храна ли ще е, рев ли ще е. Не ги мисли толкова тези фурми ;)

24.02.15
13:16

Нали отворихте семейна зооклиника? Не може ли да работиш там?

Митак, стискам аз, стискам, ама предимно щанги, дъмбели и вилици! :D
Марти, тия оправдания не ми минават! (grin) Всички сме почнали от 0-та, пък някои сме си все още на 1 (blush), така че... да не посочвам кой кога къде да се явява! :D А шефчето пощръкля точно `щото си казах някои неща в прав текст. Ма, споко де, ще оцелеем! :)
Роси, реване + хапване ми е любимото “лечение”! В големи дози и на често! :D
Кобре, така е, ама мъжО ме не ще. Първо, че ще му разгоня женската клиентела, `щот` не бих им изтърпяла превземките, а и съм прекалено ревлива и жалостива. Нямам проблем с кръвта и лайната, ама като се спомине някое животинче, бая тежко го изживявам. Лятото бяха влезли в едни серии на котета без очи и котета без лапички, е няма такава гадост ти казвам. Толкова ми бяха милички, плачат и се набират по клетките да ги помилваш. :( Да ме вземе да се грижа за животинките в стационара, няма да се дърпам, ма... не ще ме бе! :D

23.02.2015/вторник

Тренировката:
Вечерта - 18:00, в залата / Гърди, бицепс, трицепс:
- хоризонтална лежанка - 3х8х47,5кг/2х5х47,5кг
- лицеви опори, чисти - 10/8/8
- трицепсово ръзгаване на скрипец с въженце - 1х12х29кг/1х12х26кг/1х12х23кг
- кофички на пейка - 1х20/2х15
- 20мин кростренажор

Храната:
- 150гр(с) пилешки бутчета, завъртяни на ActiFry-а, 6 оризовки
- 150гр(с) пилешки бутчета, 7 оризовки

тренировката
- 200гр(г) пилешки бутчета, салата домати, краставица и зелен лук с 1 с.л. зехтин и хим.сол, 1 стрък зелен чесън
- 4 белтъка

Днес значително по-спокоен ден, ма да не бързаме да се радваме, че да не е затишие пред буря! :D
И другия път да взема да пробвам 5-чки с 50 кила на лежанката, а? Не, че 47,5 не ми тежат задоволително, ма тъй, за да закръглим числото или да направим сеир в залата, затискайки се! :D
Друго интресно... А, да! Щерката си боядиса половината коса в синьо-зелено-някакво си. И добре и стои, да не повярваш! Ако не бях червенокоса, можеше и аз да се вапцам като нея! :D

25.02.15
09:43

казано от Златина Цонева на 24.02.15, 21:24:

Ако не бях червенокоса, можеше и аз да се вапцам като нея! :D

Ми то не пречи - половин червена, половин синя. Да няма обидени партийно и спортно :)

Ахахах, Кобре, сакън, много ша плаша децата... и мъжО нощем! (giggle)

25.02.2015/сряда

Тренировката:
Сутринта - 5:15, у дома, на гладно:
- 30 минути вело, бързо въртене, на най-ниската степен
- преден планк от лакти - 3:40 Подобрих си рекорд! (muscle)

Вечерта - 18:00
- 3 кръга от:
  - 15 тръстъра с 2х7,5кг ( глупави дъмбели, начоках си рамената (swear) )
  - 15 СТХП с 16кг пудовка
  - 15 суинга до вертикала с 16кг пудовка
- 5х20 кика на крак

Храната:
тренировка
- 150гр(с) пилешки бутчета, 50гр(с) кафяв ориз
- 150гр(с) пилешки бутчета, салата от китайско зеле и 2 домата, с 1 с.л. зехтин и хим.сол

тренировка
- 180гр(г) ципура на скара, 1 морков
- 150гр(г) пилешки бутчета, доста кисели краставички, 2 филии мек бял хляб от една фурна за закуски

Никакъв мъгел за мърдане днес. Хич не ми се ставаше толкова рано, ма се напънах. И нищо не ми се правеше, ма си подобрих планковия рекорд. :D
Вечерта - същата работа. Безподобен мързел! Ма си викам, ша се размърдам поне мъничко. И то вЕрно си беше мъничко! (blush)
За сметка на това апетитът ми е нейде в небесата! :D Натъпках се с риба и пилешко извън планираните количества, плюс филиите хляб. Вкусен е да му се не види! :D
Хъ-хъ-хъ, много взех да си червя храната напоследък! (wasntme)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 25.02.15 21:43.

26.02.15
07:39

Злате,
напомням за гинкото че няколко дена не съм :P и после то хубаво 0 ... ма някой сме на отрицателни стойности още ....

Мнението беше редактирано от MartiG на 26.02.15 07:39.

Eeee, Марти, бива ли така?!? Аз, дето съм безподобен мързел, да се напъвам така, пък ти да се измъкваш с някакви оправданийца! (devil)

20.02.2014/петък
Тренировката:
Вeчерта - 18:00, в залата, (гръб, рамо):
- горен скрипец надхват - 3х12х47кг
- едностранно гребане с дъмбел - 1х12х25кг/2х12х22,5кг на ръка
- гребане на “странното нещо” - 3х12 с лоста+15кг
- мъртва тяга - 1х5х35кг/1х5х45кг/1х5х65кг/1х3х85кг/1х3х95кг/и те тука кат` ма `фана музата 10х1х100кг ( единички, да не се обърка някой :D )/3х5х65кг
- СС от пулоувър на скрипец 3х20х29кг
  и дърпане на хоризантален скрипец - 3х15х23кг
- разтваряне на дъмбели встрани - 3х12 с 2х5кг ( 7,5кг-овите бяха заети (dull) )
- раменна преса с дъмбели от седеж - 4х8 с 2х12,5кг
- разтваряне на дъмбели за задно рамо - 1х15 с 2х7,5кг/1х12 с 2х7,5кг/1х10 с 2х7,5кг
- кростренажор - 20 мин.
Еуфория на тягата, ма после рамената - леш! Никаква силица не ми остана! (blush)
Поне 10 пъти си смятах тежестите, `щот` тия 100-тачки ми бяха много, ама верно много лесни. Даже ходих да питам инструктора в залата колко тежи лоста. Ако не ме е изментал и е наистина 15 кила, значи и моите са 100. :D

Храната:
- 150гр(с) варено домашно пуешко от буркан, 50гр(с) бял ориз с хим.сол, черен пипер и куркума
- 150гр(с) варено домашно пуешко от буркан, 2 моркова, 2 ореха
- 1 портокал

тренировката
- 200гр(с) телешко на скара, зелева салата с 1 с.л. зехтин, балсамов оцет и хим.сол
- 4 белтъка

Днес съм доволна от себе си! :D
Ама имам питанка! За тягата!
Аз си знам, че когато връщам щангата надолу, също трябва да я движа плътно по краката, а не да се сгъвам само от кръста. Това всъщност така ли е или не? Щото инструкторът в залата днес ми вика, че добре съм я вдигала, ама защо така съм я бил сваляла. Да не би да съм се притеснявала за кръста си. А аз с кръста нямам проблеми (да не чува дяволът). Ма така са ме учили ( или поне си мисля, че така ме учиха... къде ми е гинкото :D :D :D ) и както си знам, така си я правя. Та тъй де, моля разбиращите да кажат аз ли греша или пичът в залата! Благодаря предварително!

26.02.15
20:29

Пичът в залата е прав за тягата, поне според мен. Не е нужно негативната фаза да е така стриктна, като позитивната. Пак не е добре да изместваш с много напред центъра на тежестта, но не е необходимо да я плъзгаш чак по краката, а и можеш да оставиш гравитацията да я свали надолу. Все пак гледай да не отпускаш много пояса при това.

26.02.15
20:29

Неделя покажи на Вик и ще знаеш дали е правилно.

26.02.15
21:25

Животно си ти !!!
Според мен я пускай не по краката, но под контрол, не да я хвърлиш като чувал с картофи. + съм убедена, че негативната хубавата част също натоварва. (аз може да дигам гърбаво, но спускам читаво - парадокс :) )

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1