Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

19.02.15
13:42

казано от Joyplovdiv на 18.02.15, 10:44:

някакъв натиск евентуално?

Всичко е опитано, “държава в държавата”, така се каза...няма пробиване отникъде!

19.02.15
13:56

Славко,
на мене ми стана много гадно, че не са и дали виза, защото на две мои познати момчета- на 28-29 години им дадоха визи тази седмица, а и двамата искат да живеят там, да се женят, а пък Марги, която прави невероятни неща за много хора, вкл. и за мене, не и дават виза. Някак си е много несправедливо, тя е събрала пари да отиде до там, пари, които едва ли ще имат някаква възвръщаемост, но много хора се възползват от тези нейни знания, с което тя допринася за нашия прогрес, от друга страна, ние всички гледаме клипове, четем американските блогъри, но пък е съвсем друга история да се запознаеш лично с тези хора, и някак си тези услилия заслужават награда, а пък какво се получава...
Моите приятели и двамата са на трудови договори, имат постоянна работа,единият има връзки, които не знам дали е използвал, а аз посъветвах другия да използва връзките на другия, но според тях са се представили блестящо на интервюто. Та така...

19.02.15
23:24

Вярвай ми, на мен ми е най-гадно от на всички. С ужасно нетърпение очаквах събитието, и имах ужасната нужда да се срещам с точно такива хора и да попивам точно такава енергия. Аз нямаше какво да се представям на интервюто, тъй като, както казах, почти нищо не ме попитаха. Честно казано хич не ми допадна отношението на господата и най-вече на дамите американски държавни служители. Държат се с всеки влязъл в посолството като с циганин, отишъл да ги краде в държавата им...еми, не всички са такива. Някои просто обичаме да пътуваме и да си създаваме положителни емоции с пътуванията. Както и да е, минало е вече, ще се постараем да запълним празнината от графика пълноценно.

Добавям за днес:
колелце за корем, от колене и от стоеж
дърпане на кабел за флексорите
турски изправяния
лежане на мед. топка

Храна:
след ставане - топла солена вода
08.30 - шейк* от чай*(пау д’арко, канела*, жен шен*), какаова паста*, рейши*, мед*, кокосово масло*, тинктура: шизандра*, клеева
11.00 - сусамов тахан* с мед*, пчелен прашец*, какаови зърна*, лимонов сок
14.00 - още една доза от горния шейк*
16.00 - земна ябълка, цвекло, ряпа; 1 и 1/2 авокадо; симбиотично мляко* с малко руска сметана и сладко от ябълки и дюли; 50 гр бял шоколад
21.00 - супа* от коприва, зехтин*, орехи*, подправки
преди лягане - закваска*

20.02.15
11:40

Петък, 20.02
Айенгар йога при Кристос...имам мускулна треска на краката от...стойка на глава :D Отново бях на ръба да се откажа на много от асаните. Много ми допада това усещане, защото вкъщи сама не мога да се заставям да стоя толкова дълго в правилна позиция, а старчето идва и ме ръчка и не ме пуска да изляза от позата. С нетърпение вече очаквам да дойдат петъците, за да ходя при него. За съжаление това е единствения ден, в който ми се вписва в графика.
Почивен ден, обаче ще водя две практики...липсва ми воденето на йога ужасно много, радвам се когато имам такава възможност, и благодаря на хората, които ме търсят за да им помагам с каквото мога. :)

Някак ми е пролетно днес. (sun)

Добавки:
АК, вит. Ц, метил Б9, суров Д3, мравки

Храна - после ще я дописвам.

Мнението беше редактирано от Margi на 20.02.15 11:55.

20.02.15
21:48

Останалото:
сауна 7-8 минути
инфрачервена сауна - 12-13 минути
исках да вляза само в инфрачервената кабина, но беше заета, и реших да почакам в сауната ;)

Храна:
07.30 - шейк* от джинджифилов чай*, вода от зелен кокос*, какаова паста*, кокосово масло*, рейши*, тинктура шизандра*, мед*
10.45 - крем от зелен кокос*, мед*, какаова паста*, мака*
14.15 - шейк* от чай*(пау д’арко, жен шен*), какао*, тинктура чага*, мед*
15.45 - шейк* от земна ябълка, закваска*, цвекло, зехтин; 3 варени яйца, каперси, маслинова паста; маслена торта, домашна...изпратена чак от Варна, от нашите (inlove)
21.30 - вечерното ми сокче* от вода, мед*, тинктури: клеева, МГВ...пия го почти всяка вечер, но забравям да го пиша

21.02.15
18:54

Събота, 21.02
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана + обърнати + финални...към час някъде
следобед - обръщане на раменете и хленчене заради повсеместната ми мускулна треска

Добавки:
АК, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, суров Д3, мравки

Храна:
07.00 - шейк* от чай*(витекс + жълт кантарион*), какаова паста*, мака*, рейши*, мед*, кокосово масло*
08.00 - половината от дозата тахан* с неща* която си бях взела за работа
12.00 - другата половина
14.00 - още една доза от сутрешния шейк*
15.30 - чай*
18.00 - вино*, ряпа, земна ябълка, цвекло в зехтин*, домашен я. оцет*; задушен сладък катроф с лук, домашна горчица* и маслинова паста; доста от домашната торта* + 2 бонбона афтър ейт
по-късно - закваска*
вода с мед* и тинктури: клеева + МГВ

Мнението беше редактирано от Margi на 21.02.15 21:11.

Честит рожден ден!!!

Здраве, любов, цветове! :)

22.02.15
08:37

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МАРГИ (party) (F)
Пожелавам ти много пътешествия и сбъднати мечти :)

Честито и от мен! :)
Вдъхновение и целеустременост! (F)

22.02.15
09:14

Честит рожден ден и от мен! Здрава, щастлива и прекрасна!

22.02.15
11:08

Честит Рожден Ден !
Здраве, спокойствие, щастие и храмнония :)

22.02.15
13:23

Честит Рожден Ден :)

Ая Палачинкова

22.02.15
14:15

Честит рожден ден,желая ти много положителни мигове с любимите за теб хора :)

Честит рожден ден :)

22.02.15
15:57

Честит рожден ден! Здраве и много приятни преживявания :)

22.02.15
17:53

Честит Рожден Ден и от нас, Марги (F)!!!
Желаем ти здраве, щастие, любов и сбъднати желания!
Весело изкарване на празника (party)(party)

22.02.15
18:41

ЧРД!
Здраве, радост и светлина по Пътя!:)

22.02.15
19:09

Благодаря на всички за прекрасните пожелания. (sun)

Неделя, 22.02
Движение:
Ащанга 1 - 75 минути, всички поздрави през силови изправяния на ръце (вече почти на всяка практика така ги правя, за да компенсирам липсата на специален ден за стойки)

Добавки:
АК, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, суров Д3, мравки

Храна:
след йогата - чай* от коприва* и хвощ, с малко морска сол и тинктура от родиола*
11.00 - 10-тина какаови зърна* и 5 фурми
14.00 - почти цял зелен кокос* + 3 парченца (ок. 25 гр общо) домашен шоколад* с шизандра, клеева тинктура и пчелен прашец*
18.00 - вино*; чери домати, земна ябълка в зехтин*; омлет от 3 яйца в масло*, с каперси и маслонова паста; домашна торта*, шоколад
по-късно - закваска
преди лягане - вода с мед*, клеева тинктура и МГВ

23.02.15
17:02

Понеделник, 23.02
Движение:
почивен Ащанга ден
през деня:
обръщане на раменете
колелце от колене (до лег по корем) и от стоеж (към стена)
КБ армбар
ТГУ с 12-ката няколко и с 16-ката 1
силови изправяния на йога блокчета
бг-клек

Добавки:
АК, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, хром, мравки, суров Д3

Храна:
малко след това - вода с мед*, тинктури: родиола, клеева, МГВ
05.30 - шейк* от млад кокос*, какаова паста*, чай*(пау д’арко, канела*), кокосово масло*, мака*, рейши*, мед*
07.40 - фъстъчено масло с мед*, какаови зърна*, пчелен прашец*
12.00 - 10-тина какаови зърна* + 5 фурми
16.00 - лъжичка шатавари*
16.30 - малко вино*; цвекло, земла ябълка, ряпа в зехтин*, домашен ябълков оцет*; гуакамоле* с каперси; 20-30 гр тъмен хляб с тиквено семе, 50 гр шоколад; домашна торта...трябва да намаля сладкото...
18.30 - шепа сурови бадеми*
после - вода с мед*, тинктури: родиола, клеева, МГВ
преди лягане - закваска* с люта чушка

Мнението беше редактирано от Margi на 23.02.15 22:14.

23.02.15
22:28

Когато бяхме на семинара на Дейвид Улф, той многократно повтори: “It’s not low consciousness, it’s NO consciousness”...за съжаление, през последните дни и седмици разбирам точно какво искаше да каже.

24.02.15
09:36

закваска* с люта чушка? ;)

24.02.15
20:46

казано от Queen Cobra на 24.02.15, 09:36:

закваска* с люта чушка? ;)

нямаш си идея...:)))))

24.02.15
23:15

Вторник, 24.02
Движение:
Ащанга 2 - 75 минути, свежа практика
вечерта, в залата:
обръщане на раменете
КБ армбар + ТГУ + уиндмил с 12-ката, няколко пъти
няколко изправяния на ръце, разтяжки, лежане на мед, топка, ролер

Добавки:
АК, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, суров Д3, мравки, хром

Храна:
08.00 - шейк* от чай*(пау д’арко + канела*), какаова паста*, родиола*, мукуна*, рейши*, кокосово масло*, мед*, шизандра*(тинктура)
13.30 - шейк* от манго, киви, зехтин*, чиа*, шизандра*(тинктура)
14.30 - малко земна ябълка, цвекло, ряпа в зехтин*; 2 филийки вита с гхи*, люта чушка и маслинова паста; 30-тина гр шоколадов крем
18.00 - малко земна ябълка, цвекло, ряпа в зехтин*; 2 филийки вита с гхи*, люта чушка и маслинова паста; крем карамел
22.45 - вода с мед*, тинктури: клеева, МГВ, родиола*, 20-тина гр домашен шоколад*; лъжичка шатавари*

25.02.15
15:31

казано от Joyplovdiv на 19.02.15, 13:56:

Славко,
на мене ми стана много гадно, че не са и дали виза, защото на две мои познати момчета- на 28-29 години им дадоха визи тази седмица, а и двамата искат да живеят там, да се женят, а пък Марги, която прави невероятни неща за много хора, вкл. и за мене, не и дават виза. Някак си е много несправедливо, тя е събрала пари да отиде до там, пари, които едва ли ще имат някаква възвръщаемост, но много хора се възползват от тези нейни знания, с което тя допринася за нашия прогрес, от друга страна, ние всички гледаме клипове, четем американските блогъри, но пък е съвсем друга история да се запознаеш лично с тези хора, и някак си тези услилия заслужават награда, а пък какво се получава...
Моите приятели и двамата са на трудови договори, имат постоянна работа,единият има връзки, които не знам дали е използвал, а аз посъветвах другия да използва връзките на другия, но според тях са се представили блестящо на интервюто. Та така...

Ами аз понеже имам в момента възможност и си разпитах сериозно. Толкова беше смешно и субективно ожбяснението, че ми се доповръща. Яд ме е, защото знам Маргарита защо иска да отиде и с какви идиотски доводи са я върнали.
Приемаме го, разбира се...нямаме избор, но аз за мене си не мога да подмина с махане на ръка. Поне щом става на въпрос, за уточняване на казуса:)

25.02.15
21:15

Сряда, 25.02
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана + обърнати + финални
вечерта - по едно КБ армбар, ТГУ и уиндмил на страна, колкото да разбера, че гърба и раменете ми са доста изморени, разтяжки, шпагати, лежане на мед. топка
няколко серии бедрено разгъване, дърпане на кабел за флексорите

Добавки:
АК, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, хром, суров Д3

Храна:
08.00 - шейк* от чай*(коприва*, хвощ), какаова паста*, рейши*, родиола*, мед*, кокосово масло*, мака*
10.15 - крем от млад кокос*, кокосова захар*, какаови зърна*, пчелен прашец*, чага тинктура*; едно парченце (8-10гр) домашен шоколад*, лъжичка шатавари*
11.30 - фъстъчено масло* с мед*, какаови зърна*, пчелен прашец*
17.00 - земна ябълка, цвекло, ряпа в зехтин*; 3 филийки Вита с гуакамоле*; шоколад
20.30 - закваска* с чай*(коприва*, хвощ)
21.00 - половин шепа тиквени семки
преди лягане - вода с мед*, тинктури: родиола*, клеева

Мнението беше редактирано от Margi на 26.02.15 09:02.

26.02.15
11:50

Еми, ето така се получават поздравите в последно време. Все още са малко по-криви отколкото ми се иска и губя контрол, но малко по малко се подобряват. В началото като започнах така да ги изпълнявам, ми хабяха повечето от енергията за останалата практика, но май заяквам. ;)

26.02.15
23:32

Четвъртък, 26.02
Движение:
обръщане на раменете
Ащанга 2 - до Карандавасана + 3 х Урдва Данурасана (на стена, с колан на коленете) + обърнати + финални
колелце от колене и от стоеж
25 минути инфрачервена сауна

Добавки:
АК, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, суров Д3

Храна:
лъжичка шатавари*
08.00 - шейк* от чай*(канела*, пау д’арко), какаова паста*, родиола*, мед*, рейши*, кокосово масло*, тинктура: шизандра*
11.00 - сусамов тахан* с мед*, какаови зърна*, пчелен прашец*, лимонов сок
13.30 - шейк* от чай*(жълт кантарион*, витекс), какаова паста*, мед*, кокосово масло*, тинктури: родиола*, шизандра*, клеева
17.00 - земна ябълка, цвекло в зехтин*, домашен я. оцет*; омлет от 3 яйца с овче сирене* и домашна горчица*; сметана(25%) със закваска* и сладко от ябълки и дюли; шоколад
23.00 - вода с мед*, тинктури: родиола*, МГВ, клеева
малко по-късно - протеин елби със закваска*

26.02.15
23:46

Бъдете внимателни в избора, който правите ежедневно. ;)

26.02.15
23:50

Честит рожден ден и от мен! (F) Искрено се възхищавам на това, което правиш! Много здраве, любов и късмет ти желая (sun)

Мнението беше редактирано от Zozo на 26.02.15 23:52.

27.02.15
09:25

дневникът ти е адаш на eдна от най-любимите ми песни (rock)

27.02.15
16:08

Зозо, благодаря. :) И аз много ви се радвам на спортното семейство. (sun)
Павел, готина песничка. :)

Петък, 27.02
Движение:
ден за Айенгар йога. Днес Кристос отсъстваше, но на негово място заместваше една очарователна дама. Усети се разликата в енергията от воденето на мъж и жена. Часът протече някак по-различно, по-неформална обстановка се създаде...което съвсем не промени факта, че към края на заниманието ми бедрата трепереха неистово при всеки опит да съкратя мускула. ;)
После водих една йога, в много приятна компания. После имах още приятни новини, като цяло, хубав ден, за разлика от вчерашния, който почти ме накара да предам изцяло надеждата си в човешкия вид. Явно баланса си се поддържа - когато съдбата ме среща с хора, които ме отвращават, скоро след това ми изпраща и такива, които ме вдъхновяват.

Добавки:
АК, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, суров Д3, вит. Е, хром

Храна - после ще я добавя.

Мнението беше редактирано от Margi на 27.02.15 20:34.

27.02.15
20:33

Храната:
07.30 - шейк* от чай*( коприва*+хвощ), какаова паста*, рейши*, кокосово масло*, мед*, родиола*, тинктура: шизандра*, клеева
12.00 - още 10-тина какаови зърна*
15.00 - зелен чай*
16.30 - вино*, земна ябълка, цвекло в зехтин*, домашен я. оцет*; омлет от 3 яйца и козе сирене*; домашна маслена торта*, редче шоколад
20.30 - закваска* с чай* (коприва* + хвощ) ... много добра вкусова комбинация се получава (inlove)
21.00 - 15-тина сурови бадема*
преди лягане - вода с мед* и тинктури

Мнението беше редактирано от Margi на 27.02.15 21:23.

28.02.15
17:45

Събота, 28.02
Движение:
Ащанга 2 - до Дви Пада Ширшасана + обърнати + финални
лежане на йога блокче
20 минути инфрачервена сауна + 6-7 минути финландска сауна

Добавки:
АК, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, хром, суров Д3

Храна:
след ставане - топла солена вода с чай* от коприва* и хвощ
08.00 - сусамов тахан* с мед*, какаови зърна*, пчелен прашец*, лимонов сок
13.00 - шейк* от чай*(коприва*+хвощ), какаова паста*, мед*, кокосово масло*, родиола*, тинктури: борови връхчета*, шизандра*, чага*, клеева
17.30 - цвекло, земна ябълка със зехтин*; омлет от 3 яйца, козе сирене*, домашна горчица*, маслинова паста; домашна маслена торта*; малко шоколад
по-късно - закваска*
вода с мед* и тинктури*

Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.15 20:42.

01.03.15
18:47

Неделя, 01.03
Движение:
Ащанга 1 - 80 минути...нещо се отплеснах, но пък хубава практика се получи. Опитвам се да прилагам нещата от Айенгар йога в Ащанга практиката, асаните се подобряват, но ми отнема малко повече време и усилия да ги изпълня. Всички поздрави през силови изправяния, както и през целата изминала седмица.

Добавки:
АК, антиоксиданти, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, хром, суров Д3, цинк

Храна:
09.30 - малко вода от зелен кокос*
09.45 - крем от млад кокос* с какаови зърна*, мака*, мед*, кокосово масло*; малко шатавари*
13.00 - шейк* от чай рейши*(гъбите в тройна доза), какаова паста*, мед*, кокосово масло*, тинктура родиола*, шизандра*, борови връхчета*
следобед - топъл шоколад
17.30 - вино*; шейк* от цвекло, земна ябълка, краставица, магданоз, зехтин*, домашен ябълков оцет*; 1 филия някакъв малцов хляб с хумус* от леща (черна* и обикновена) с много нигела; още 1 филия от същия хляб с петмез от рожков (inlove); малко домашна торта*

ПП: София се оказва доста малък град. Случайно се срещнахме с двама хубави хора от форума и с още един - неслучайно, приятен следобед се получи. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 01.03.15 21:12.

02.03.15
18:51

Понеделник, 02.03
Движение:
почивка от Ащанга
лежане на блокче
малко загрявка с пудовката
КБ армбар+ТГУ+уиндмил с 12-ката, по 5 пъти на страна
колелце - от колене о от стоеж
изометричен напад с пудовката

25 минути инфрачервена сауна

Добавки:
АК, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, суров Д3, цинк, хром

Храна;
07.00 - шейк* от вчерашния, с тройна доза рейши* и всичко останало от вчера
09.00 - крем от авокадо, какаови зърна*, петмез от рожков*, чиа*, шатавари*
13.00 - остатъка от крема*
16.30 - райска ябълка
18.00 - вино*, цвекло, остатъка от вчерашния зеленчуков шейк*, филийка малцов хляб с домашна горчица* и хумус* от черна и обикновена леща; половин филийка с петмез от рожков; домашна маслена торта*...пфффф....трябва да свърши по-бързо, за да спра да и налитам толкова безконтролно ...не че проблема е в тортата де, в мен е, но обвинявам нея (dull)

Мнението беше редактирано от Margi на 02.03.15 18:51.

02.03.15
19:19

Марги, каква е тази инфрачервена сауна?

02.03.15
19:57

казано от Дона Флор на 02.03.15, 19:19:

Марги, каква е тази инфрачервена сауна?

Еми...кабина с инфрачервени лъчи. Подробна информация за външния и вид и ефектите има в гугъл.
Имаме я на работа и понякога я ползвам в почивката, вместо да се чудя какво да правя и да ровя безцелно из интернет. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 02.03.15 20:11.

03.03.15
16:15

Вторник, 03.03
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана + 3 х Урдва Данурасана (с колан под коленете) + обърнати + финални - 75 минути

Добавки:
АК, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, МСМ, хром, суров Д3 (не точно в този ред ;) )

Храна:
09.30 - шейк* от чай*(джинджифил, жен шен*, рейши*), какаова паста*, мака*, мед*, клеева тинктура, кокосово масло*
12.00 - 4 фурми с 10-тина какаови зърна*
13.00 - зелен чай
14.00 - още 2 фурми с останалите какаови зърна*
16.00 - чай джинджифил*
17.00 - вино*; цвекло и земна ябълка в зехтин* и дом. ябълков оцет*; крем супа от коприва, авокадо, лук; ръжен хляб* от Слънце и луна; още ръжен хляб* с петмез от рожков; домашна маслена торта*

Размина ми се тази година И ходенето до Индия, но днес ми донесоха мъничко от нея до тук. (inlove)

Мнението беше редактирано от Margi на 03.03.15 17:58.

04.03.15
10:01

Сряда, 04.03
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана + 3 х Урдва Данурасана + обърнати + финални, 65 минути. Някои от позите - с колан. Поздравите - през силови стойки.

Мнението беше редактирано от Margi на 04.03.15 21:41.

04.03.15
21:26

Останалото:
финландска сауна - 10 минути, инфрачервена сауна - 10 минути

Добавки:
МСМ, АК, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, суров Д3

Храна:
09.00 - шейк* от чай*(витекс+ж.кантарион*), какаова паста*, тинктури: чага*, борови връхчета*, шизандра*, родиола*, клеева; мед*, кокосово масло*
10.00 - сусамов тахан с мед*, какаови зърна*, пчелен прашец*
11.30 - втората половина на шейка*
13.00 - шейк* от манго, райска ябълка, зехтин*, мед*, куркума*, дзинджифил
14.30 - 5 фурми с какаови зърна*
18.00 - шейк* от цвекло, земна ябълка, зехтин*, джинджифил, нигела, дом. я. оцет*; омлет от 3 яйца, коприва, куркума; 5 фурми, 6-7 какаови зърна*, 3 бонбона афтър ейт
21.15 - закваска*
преди лягане - вода с мед* и тинктури - МГВ, клеева

Мнението беше редактирано от Margi на 05.03.15 09:18.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1