Мъчение с базови упражнения и опити за заучаване на същите.

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.02.15
09:36

Брутро,

както се казва всичко хубаво има край ... демек почивката свърши ... още вчера но нямаше какво да се вписва ... днес малко се раздвижих из фитнеса. Последните няколко дена нямаше зала, но за сметка на това много ходене по заснежениете баири, теглене на шейна, придържане на скиорчето ми ... абе с две думи бях “ски влек”. Храната като цяло биваше не беше най-най режимната но предвид целодневното размотаване всичко е добре.

Та днес:
Хоризонтален лег: 20@20 15@30 10@40 8@50 6@60 6@60 6@60
Наклонен лег глава горе: 6@50 6@50 6@50
Наклонен лег глава долу: 6@50 6@50 6@50
Френско: 6@20* 6@20*
Разгъване на скрипец с въже: 6@9** 6@9**

* кг добавена тежест на малук крив лост с удебеление на края който не знам колко тежи
** бр плочки на порталния скрипец

Ренегадско гребане: 6@12,5 6@12,5 - повторенията и тежеста на дъмбела са на ръка и дъмбел - установих малко по-голямо дъмбелче (с повечко дискове) стой по-стъбилно на земята

Те толкова, сега  и млако работа да свърша ще трябва :(

Храна:

Течности:
кафе
вода 1,5
нес кафе 1

23.02.15
09:54

Брутро,

Събота и неделя естествено мързелче. Като изключим неделя 12 до 17 разходка из морската и гледане на някъв карнавал. Ко да не е пораздвижихме се и вероятно поне 10-на км се получи ходенето. Яко понамръзване че като излизахме печеше едно такова .,.

Днес една бърза тренировка:

Вертикален крипец: 10@7 10@7 8@11 8@11 4@14 4@14 5@14
Гребане с щанга 6@65 6@65 6@65
Тяга 6@95 6@95
Бицепсово сгъване с кръв лост 6@25 6@25 (тежеста е само добавенета че нямам идея колко е лоста)
Чуково: 6@15 6@15 (на ръка)

Планк 29 15

Много зле. Всичко тежеше много и беше тегаво. След тягата кръста ми пак се натегна адски много. Явно не е минал съвсем. Ще се сменя режима временно с нещо кръгово с повечко машини до пълно минаване на кръста. Нито мога келкна като хората нито тяга да правя в момента. КОето много ме дразни.

Тва е в общи линии, за момента толкова мога.

24.02.15
08:09

Брутро,

днес едно бързо 20 км велоколелото в нас 39:20 мин, пулса под 135 не го оставих да падне, макс 158 ... накрая целия под под велото беше в собствения ми сос ... та имаше и стречинг с моп-а.

Сега на тръстиката. Лек ден на все дето мине от тука.

Мнението беше редактирано от MartiG на 24.02.15 08:10.

24.02.15
16:32

Даааа  и сега един въпрос към пиещите добавки .... дайте някви съвети .. нещо за по-добро и бързо възтановяване?

Мнението беше редактирано от MartiG на 24.02.15 16:51.

24.02.15
18:25

казано от MartiG на 24.02.15, 16:32:

Даааа  и сега един въпрос към пиещите добавки .... дайте някви съвети .. нещо за по-добро и бързо възтановяване?

Храна и сън. :D Следя ти дневника с удоволствие, но това, което ми прави впечатление е, че храната ти не е на най-високо ниво. Според мен гледай да я подобриш, а относноо добавки, ако толкова пък не се възстановяваш - суроватъчен протеин и БЦА.

Мнението беше редактирано от Иван Досев на 24.02.15 18:26.

24.02.15
19:00

Храната си не искам да я коментирам че нито е достатъна нито е качествена правя някакви опити но все се провалям. А съня ми е винаги абсолютния максимум който мога да си позволя с оглед на ежедневните ми задачи и задължения. Старая се да е колкото се може повече. Точно по тези причини си търся и допълнително подпомагане. Общо взето аз се чудех между бца или някой коплексни (ако изобщо съществуват такива които съдържат всички заедно) амино киселини?
Също днес интересна добавка ми се стори аргинина и креатина, малко за сила ... ? Знам че в общия случай винаги повечето неща са излишни, но след 2 година във фитнеса поне протеин и бца е време да си взема сякаш ... Макар и за сефте?

24.02.15
20:10

Ако търсиш подпомагане на възстановяването, BCAA, бета-аланин и Л-аргинин. Може да добавиш и цитрулин малат, а и глутаминът не вреди. Има добри “intra workout” продукти, съдрържaщи BCAA и последните две. Ако храненето ти е с комромиси, протеиновите шейкове могат да компенсират донякъде липсата на достатъчно белтъчини.

25.02.15
09:05

Брутро,

днес малко раздвижване в залата :

10 мин. загрявака на влоаргуметъра
Клек 4@80х2 5@80
2х СС - Лег преса + Повдигане на пръсти за прасец (на няква машина ма не знам как се казва) 6@125* + 6@30**
Тяга с прави крака 6@80х2
Калф машина седнал 8@90х2
Военна преса 4@45х2
Разтваряне на дъмбел встрани 6@15х2
Повдигане на дъмбел напред 6@10х2

* кг добавена тежест нямам идея колко е самата “шейна” за това ще ги пиша само така
** бр. плочи на машината което за мен е незвестни килограми

Те толкоз. Сега марш на работа.

25.02.15
09:49

казано от Boby_ на 24.02.15, 20:10:

Ако търсиш подпомагане на възстановяването, BCAA, бета-аланин и Л-аргинин. Може да добавиш и цитрулин малат, а и глутаминът не вреди. Има добри “intra workout” продукти, съдрържaщи BCAA и последните две. Ако храненето ти е с комромиси, протеиновите шейкове могат да компенсират донякъде липсата на достатъчно белтъчини.

Боби, благодарско за съветите. Храната не е просто с пропуски цялата си е един голям пропуск в последно време. Реално не смятам и не мога да кажа конкретно кое какво и колко е. За момента смятам да направя опит да си пооправя храната, след това да си вземам каквито и да било добавки. Напълно съм наясно не че те не са вълшебната пръчка която да ми помогне.

26.02.15
07:30

Брутро,

днес лек мързел и релакс. Само една разходка до офиса със скромните 5 км. И това ще е. Но за сметка на това па се наспах що годе най-накрая. След две три вечери с по-малко от 7 часа сън снощи в 20:30 бях в кревата ... до 6 сутринта. Днес поне не ми се спи. Доста размишлявах дали да стана да карам в 5, но реших че е крайно време да спя повече.

Това е, сега на работа че съм на тържество слетобяд.
Лек ден на всички.

27.02.15
09:22

Брутро,

Хоризонтален лег: 10@20 10@40 6@50 3@60 5@65 5@65 5@65
Наклонен лег глава горе: 6@55 6@55 6@55
Наклонен лед глава долу: 6@55 6@55
Френско: 5@25* 5@25*
Разгъване на скрипец с въже 6@9** 6@9**
15 мин. Кростренажор

* добавена тежест, тежест на лоста неизвестна
** брой плочки на порталния скрипец

Бързо кратко и стегнато, точно 1 час.
25 на френското ще са тежест с която ще се боря побе още 2-3 тренировки докато взема да ги ползвам “чисто”.

Те тва е. Сега малко работа и повичка после няколко дена от офиса :)

04.03.15
09:45

28.02.2015
Цял ден на крак. Гледане на конни състезания, красоти и разни такива. Разходки из Еко парка. Много умора дето се вика.

01.03.2015
Една голяма разходка месено кола/вървене. Варна-Дуранколак-Шабла-Тюленово-Калиакра-Дълбока-Варна. Голямо бъхтене по каманаците, Накрая завършено с рибена супа, миди и хайвер с препечен бял хляб. Накрая като се прибрахме във Варна дегустация на една торта “футбола топка” с по 1-2 малки Бушмилса и бадеми.

Понеделник 2.03.2015

Вертикален крипец: 6@14 5@14 5@14
Гребане с щанга 6@70 6@70 6@70
Тяга 4@100 4@100
Бицепсово сгъване с кръв лост 6@30 6@30 (тежеста е само добавенета че нямам идея колко е лоста)
Чуково: 5@15 6@12,5 (на ръка)

2-ра тренировка - 2-3 часа спринтове в морската след колоездача, ма най-накрая го научих да кара без помошни гуми. Много съм доволен, Накрая кръста и гърба ми бяха здали багажа тотално. За капак след това и 2 обиколки на морката от край до край вървене малко.

03.03.2015
Пълен релакс, само 2 часа разходка в мола. После някакви  занимателни игри в нас с малкия. Накрая 2 филма за десерт и легло.

Днес 04.03.2015

Клек*: 3@85 3@85 2@85
СС Лег Преса/Повдигане за прасец прав: 6@150/6@34 6@150/6@34
Тяга с прави крака 6@85 6@85
Калф машина: 8@95 8@95
Военна преса 6@45 6@45
Разтваряне на ръце в страни: 4@17,5 5@17,5
Повдигане на ръце напред: 6@12,5 6@12,5

*малко попрекалих със загрявката явно и накрая клековете бяха много тегави, ма поне ги направих съвсем “асс то грасс” (или там както се казва).

Сега марш на тръстиката ...

Храна:
2 свински плескавици + салата домати, краставици, сирене и чушка
1 порция паниран кашкавал + една сирене + салта айсберг, краставица и авокадо

Течности:
кафе 1
вода 3+ л
нес кафе 2
0,5 Бира

Мнението беше редактирано от MartiG на 05.03.15 07:53.

05.03.15
07:55

Брутро,

днес скромно само една раздвижваща разходка до работа 5 км и толкова. Леко са ми натегнати краката нещо от вчера та да видим, няма мускулна треска ... но много натегнати незнайно що. Май трябваше да стана и да направя едно възтановително велоколело в нас .. както и да е де минало бешило.

Лек ден.

Храна:
2 кивита
боб + салата селе + пълнозърнеста питка
Ориз с маслини + салата моркови

Течности:
2 кафета
2 л + вода
нес кафе
1 бира

Мнението беше редактирано от MartiG на 06.03.15 09:00.

06.03.15
09:08

Брутро,

тренировката от днес:

Хоризонтален лег 4@70 3@70 4@70
Наклонен лег главата горе 4@60 4@60 4@60
Наклонен лег главата долу 4@60 4@60
Френско 6@25* 6@25*
Разгъване на въже 6@10** 6@10**
15 мин кростренажор

*добавена тежест
** брой плочки на порталния скрипец

Те толкова. Много тежи тоя лег и това си е. Не случайно ми е най-умразната тренировката за гърди. Следващия път никво мърдане на тежестите на нито едно от упражненията, че тия бая си ме мъчат. Ко да правиш слабак.

Хайде сега на тръстиката. Лек ден.

Храна:
банан

Течности:
кафе
вода 2 л
нес кафе

06.03.15
14:38

Странно...все още си с женските кила, но вече си на сплит...Не е много умно най-малкото.

06.03.15
15:18

Мдааа така е, най-вече за жеснките кила. В интерес на истината си има причина да съм на сплит временно и тя е че имах проблеми с кръста. Надявам се, тъй като вече не са се усещали известно време, да мога да започна пак с кръговите с базови, първо защото този начи на тренировка ми харесва и 2-ро за да мога евентуално да почна да тренирам с мъжки килограми някога. Просто имаше момент в който няколко болести ме бяха тряснали една след друга и всичко рефлектира на въстановяването ми явно и в общи линии всичко в киреча.

П.С. Ей добре че им добри хора тука да те посръчкат малко от малко към прави път ....

Мнението беше редактирано от MartiG на 06.03.15 16:49.

13.03.15
10:32

Брутро,

тази седмица бях се отказал да го водя тоя дневник ... ма някак си ми липсва да виждам какво съм натворил по време на тренировките си.
За мое съжаление записката за понеделничната ми тренировка малко се затри с телефона ми ... но такави имаше кръгова клек, тяга. военна, вертикален скрипец и лег, тежко като за мен.
Вторник си врътнах на волоколелото дежурните 20 км + 5 км разходка.
Сряда и четвъртък бях “линейка” че малкия настинал - сополи и кашлица .. съпругата и тя настинала ма нея я тръшнаха бъбреци ... та изследвания мотане по доктори ... лудница.

Днес най-накрая сколасах да стигна и до залата.

Преден клек: 5@40 5@40 5@40 5@40 5@40
Тяга с прави крака: 5@60 5@60 5@60 5@60 5@60
Военна преса*: 5@10 5@15 5@20 5@20 5@20
Скрипец: 5@10 5@10 5@10 5@10 5@10
Лег: 5@40 5@40 5@40 5@40 5@40

Клек: 5@50 5@50
Сумо тяга: 5@60 5@60
Военна преса*: 5@20 5@20
Скрипец: 5@11 5@13
Лег: 5@40 5@40

Клек: 5@50 5@50
Сумо тяга: 5@60 5@60
Военна преса*: 5@20 5@20
Скрипец: 5@12 5@11
Наклонен лег главата горе: 5@50 5@50

9 кръга, минимални почивки между кръговете - 45 мин (с заграявката и вработване)

* тежеста е за добавените дискове на лоста, лоста малък прав лост без удебеление в края. Нямам идея колко точно тежи щангата щото са направени и заварени от някого , някога и никой не е наясно с точното им тегло. Та за това има някакво поетапно вдигане на тежеста докато намеря подходящата за целта на тренировката.

Тренировката беше по-скоро кадрио с тежести. Ама такава беше целта, уж да е по обемна. Трябваше да се получат 10 кръга за тия 45 минути ... оначе нещо не ми се получи ... след 8-я имаше едно кратко заприказване с човек от залта и след това вече бях загубил инерцията и мотивация. Знаех си че не трябва да спирам като ме заговарят преди 10-я кръг! Ма както и да е позадъхах се, изпотих се!

Сега на работа. Лек ден на всички.

13.03.15
11:15

Едит малко ... Днес поне реших как евентуално да тренирам (надявам се с малко коментаяри от ваша страна да се изглади схемата) и по важното какво искам да стане с тази тренировка. Тренировките смятам да включват кръгове само със следните базови и тяхни разновидности: Клек, Тяга, Военна преса, Вертикален Скрипец и Лег. Ще тренирам 3 дена седмично в залата с тежести (ще се страя тренировките да са до 45 мин - толкова ме ограничава времето в момнта сутрин) и поне 2 дена кардио на велоколелото. Като схемата ще де нещо от сорта:

Понеделник (ден за тежка тренировка): нисък брой повторения (под 5) с максимална тежест без фиксирана бройка (единици двойки каквото дойде там) и 5-6 тежки кръга.
Заден клек
Конвенцонална тяга
Военна преса
Скрипец
Лег

Сряда: тренировка с покачващи тежести, като крайната тежест сматам да е равна на понеделничната да кажем 8-10 кръга
Преден клек / Заден клек - тъй като предния ми е слаб ще правя първо него и когато килата ми станат тежки минавам на заден
Тяга с прави карака / Конвенционална тяга - смяна след като стигна максимума на тягата с прави карака
Военна преса
Скрипец
Лег

Петък (лека тренироква, с по-голям обем): нещо като тренировката от днеска примерно ма без намесването на наклонената лежанка да речем и да е над 10 кръга.

Цел малко повече мускули (дето вика един приятел ей така малко да ми личи че тренирам поне), намаляване на мазното и евентуално кг-те ма това не е задължително ... цифрата на кантаря не ме бърка никак.

Благодаря предварително на всички който евентуално ще си направят труда да ударят едно рамо по схемата. Демек всякакви критики и предложения са много добре дошли.

16.03.15
09:58

Брутро,

раздвижването от днес: (загрявката и вработване няма да пиша)

Заден клек: 4@70 4@70 3@80 3@85 2@90
Тяга: 4@100 4@100 2@110 2@110 1@110
Военна преса: 5@30 5@30 5@30 4@40 5@40
Вертикален скрипец: 4@14 4@14 4@14 3@15 3@15
Хоризонтален лег: 3@60 4@60 3@60 3@65 2@65

Хиперекстензия/планк: 10/26,4 10/39,1 10/27,9

Те толкова, Сега на работа.
Лек ден на всички дето понаминат от тука.

16.03.15
10:21

Малко храна за размисъл по отношение на структурата на тренировките ти. Какво целиш, като събираш всички базови упражнения в една тренировка? Дори трибойците не си позволват да тренират постоянно и трите движения в един ден, а ти си добавил към тях военни преси и скрипец.
Помисли дали да не разделиш нещата на бутащи/дърпащи или горна/долна час. Ще е по-адекватно за целите и възможностите ти.

16.03.15
10:37

Ако все пак работиш по горната схема ,то оставяй тягата последна.По-лесно ще ти е.
Иначе ,прочети тези две неща ,ако не си ги мяркал до сега - http://www.bb-team.org/forums/viewreply/869875 ; http://www.bb-team.org/articles/4542_silovi-trenirovki

16.03.15
10:54

Това е обикновена кръгова тренировка, какво й е лошото?

16.03.15
11:19

казано от Ронката на 16.03.15, 10:54:

Първо възстановяването. Работещ човек с напрегнато ежедневие ще прави всички базови упражнения на практика през ден? Ще стане. За около две седмици.
Освен това аз лично никога не съм харесвал събирането на клек и тяга в една тренировка. Едното от двете ще страда сериозно. Не че не може да се нагласи всичко, но има и по-ефективни начини да се търси увеличаване на силата, а от там - хипертрофия.

16.03.15
11:28

казано от Boby_ на 16.03.15, 11:19:

Освен това аз лично никога не съм харесвал събирането на клек и тяга в една тренировка.

А какво да кажем ние, когато Сашо ни ги събере в трисет с трап бар? ;( :D

16.03.15
11:38

казано от Ронката на 16.03.15, 11:28:

Освен това аз лично никога не съм харесвал събирането на клек и тяга в една тренировка.

А какво да кажем ние, когато Сашо ни ги събере в трисет с трап бар? ;( :D

Сашо ви гледа и преценява кое как ще ви се отрази на живо на базата на много други фактори - възраст, физическо състояние, цели, хранене, възстановяване и така нататък. Освен това всеки път ли правите трисети с клек, тяга и трап бар?

16.03.15
11:53

Вярно, не се бях сетил.

Иначе не, не всеки път правим, но поне в две от три тренировки седмично има и клек, и тяга.

Първо възстановяването. Работещ човек с напрегнато ежедневие ще прави всички базови упражнения на практика през ден? Ще стане. За около две седмици.
Освен това аз лично никога не съм харесвал събирането на клек и тяга в една тренировка. Едното от двете ще страда сериозно. Не че не може да се нагласи всичко, но има и по-ефективни начини да се търси увеличаване на силата, а от там - хипертрофия.

А би ли било проблем при мен, при положение, че едва ли напъвам с кой знае колко големи тежести, щото реално последната седмица, трите пъти имах клек+лежанка+лег+др.работи, а и за момента съм се заинатила да продължа така?
И вече чувам Сапуна как вика: “Не слушаш, не слушаш!” :D

16.03.15
13:18

Хмм я и дискусия се заформила тука ... що такива упражнения и що така подредени ... нямам идея (ако имах пост 138 нямаше да съществува) ... така изникна тренировката в едни коментари още в първия ми дневник и началото на този. След като я пробвах няколко пъти ми допадна като усещане след тренировката, като скорост и разход на време. Вероятно не е най-доброто, но аз лично не мога да кажа дали е така, а да измисля нещо по-добро пък е абсурдно. Усещам се добре с нея, вероятно ако се задържа достатъчно дълго на нея ще имам и резултати ...

Боби, трябва да се има предвид че килограмите с който работя все още не е като да са трибойски ... вероятно ако работя навсякъде с трицифрени килограми няма да мога да ги правя сигурно в една тренировка. Но докато стигна там има доста под да излея.

Мите, чел съм ги. Специално на Сашо и дневника съм му изчел. Това не ме прави обаче по-компетентен да си съставя съвсем сам модел по който да тренирам ...

Ронка, вие дето тренирате при Сашо сте една друга бира ... там всяко едно мръдване по време на тренировка си има смисъл и място. Аз лично не искам а и не мога се меря с вас :)

П.С. Но пък това продължава да не значи че не съм отворен за конкретни предложения. Така или иначе истината се разжда в някъде в разговорите.

16.03.15
13:25

казано от Златина Цонева на 16.03.15, 13:13:

А би ли било проблем при мен, при положение, че едва ли напъвам с кой знае колко големи тежести, щото реално последната седмица, трите пъти имах клек+лежанка+лег+др.работи, а и за момента съм се заинатила да продължа така?
И вече чувам Сапуна как вика: “Не слушаш, не слушаш!” :D

При жените възстановяването е по-бавно от това при мъжете, затова и аз не бих подходил така във всяка тренировка, но ти си с достатъчно опит в залата и би трябвало да успееш да разчетеш сигналите на прегарянето. Лошото е, че когато се появят първите му симптоми, вече е късно. Затова аз не бих тренирал така без опитен треньор, под чиито надзор да го правя.

казано от MartiG на 16.03.15, 13:18:

П.С. Но пък това продължава да не значи че не съм отворен за конкретни предложения. Така или иначе истината се разжда в някъде в разговорите.

Горното важи с пълна сила и за теб, въпреки че си мъж. А предложение ти дадох - да си разделиш тренировката на две. Нека пак е кръгова, но да не включва всичко в един ден.

П. П. А в последно време забелязвам синдрома “Сашо”. :) Много малко хора смеят да изразят мнение за тренировки, преди Сашо да си е казал своето. ;)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.03.15 13:27.

16.03.15
13:34

казано от Boby_ на 16.03.15, 13:25:

П. П. А в последно време забелязвам синдрома “Сашо”. :) Много малко хора смеят да изразят мнение за тренировки, преди Сашо да си е казал своето. ;)

Аз нямам проблем да изказвам каквото и да било за тренировките си независимо от никого, но пък според мен когато някой който разбира дойде собственоръчно в дневника ти, при това първи и ти даде съвет, смятам не е лошо да го спазваш. Ако разбирах вероятно нямаше да имам нужда да питам пък и изобщо да имам дневник. Да видях че си ми препоръчал нещо, но преди да изляза с опит за разделяне ще трябва и да поразгледам/прочета, да не мислиш че знам повече от 10 упражнения изобщо ?

17.03.15
07:32

храната от вчера:
обяд:  суджук на скара, плескавица, салата чери домати и краставици, 2 люти чушки и голям яйрян
слетобедна закуска : протеиново блокче (хапваше ми се сладко)
вечеря: 4 яйца по Панагюрски с 50-60 грама сирене и 1/4 кисело мляко, 50 грама свинско месо печено, зелена салата с краставици и репички, 2-3 парчета кашкавал, 1 бира

течности от вчера:
нескафе 2
вода 3+

Мнението беше редактирано от MartiG на 17.03.15 07:32.

17.03.15
07:35

Брутро,

днес 20 км велоколелото сутринта + малко (2 км) ходене пеш към работа. И като цяло движението днес ще е толкова сякаш.

Храна:
закуска: 4 варени яйца, ~50 гр сирене и толкова пуешко филе “Браво”
обяд: пфф не остана време за нещо смислено и изобщо за излизане та успях да накарам колеги да ми земат едно пакетче 70 гр. сурови бадеми и протеиново блокче
Закуска: домашен суджук, малка круша и ябълка
вечеря: свинско в йенска тенджера със сос сметана, гъбки, кисели краставички и топено сирене; зелена салата, репички, зелен лук и краставица.

Течности:
нес кафе 2
вода 2,5+ л
Чаша чай
бира

Сега на работа. Лек ден!

Мнението беше редактирано от MartiG на 19.03.15 08:00.

18.03.15
09:33

Брутро,

тренировката от днес:

Клек: 5@40 5@50 5@60 3@70 3@80 2@90 1@100
Тяга: 5@60 5@80 2@100 2@110 2@115 1@120 1@120
Военна: 5@20 5@30 5@35 5@40 4@45 3@50* 3@55*
Вертикален скрипец: 5@7 5@10 5@11 5@12 5@13 3@14 3@15
Хоризонтален лег: 5@0 5@40 5@50 5@55 5@60 4@65** 4@70**

* тука са си чисти пуш преси последните две
** имах си спотър и можех да си се мъча спокойно без да се плаша че ще се обеся

Течности:
кафе
нес кафе 2
вода 2 л

Храна:
3 варени яйца + 50 гр. пуешко + 1 банан
малка пилешка супа, печено телешко месо с картофено пюре и ориз  (300 гр.), пълнозърнесто хлебче

Ами толкова за сега. Лек и успещен ден.

Мнението беше редактирано от MartiG на 18.03.15 13:15.

18.03.15
15:56

Ще стане и за много по-дълго, примерно 2 години.

Не и преди да се някаква натренираност, която при автора на дневника определено липса засега.

Горното важи с пълна сила и за теб, въпреки че си мъж. А предложение ти дадох - да си разделиш тренировката на две. Нека пак е кръгова, но да не включва всичко в един ден.

Предложението е добро, но е и разделено по този начин.

Което не е лошо, старшинството трябва да се спазва :D Като бях в казармата го имаше същия синдром в поделението :)

18.03.15
16:50

казано от James Hinks на 18.03.15, 15:56:

Не и преди да се някаква натренираност, която при автора на дневника определено липса засега.

Липват много неща не само натренираност ... и сила, знания по тренировъчните процеси и всичко свързано с тях и много други. Истината е че когато стъпих сефте в залата “инструктура” ма метна само и единствено на машини, без клек, без тагя, без гребане ... машини и скрипци. Та това беше почити 1 година и малко ... демек докато бях най-начинаещ, най-отслабнал и вероятно щях да прогресирам по-добре ... на базови неща ... аз правех сплитове за билдъри 6 дни в седмицата по мин 1.5 часа ... след това се регистрирах и започнах да чета тук. В последствие си направих и дневник, с помоща на “линията Сашо” започнах точно тези тренировки ... времето което прекарвах във фитнеса  беше точно 2 пъти по-малко и по-ползотворно. Вероятно ако бях достатъчно настоятелен щях да постигна повече. Та решил съм натискам си така с колкото се може по-тежко поне до края на годината (ако няма контузии) да видя какъв ще е резултата, ако е задоволителен супер ако не е ... ще му мисля.

Мнението беше редактирано от MartiG на 18.03.15 16:50.

19.03.15
08:02

Брутро,

снощи имахме гости - мезета телешка пъстарма, сирене, кашкавал, 5 малки бутерки с кашкавал и фалшиви пържени картофи (жената видяла рецептата нейде из нета ... реално нямат нищо общо с пържени, ами са си едни обикновенни печени картофи нарязани като за пържене и намазани със белтък ...) 4 чаши 330 мл бира.

днес малко велоколелото в нас сутринта - 15 км бавничо сравнително за 35 минутки. Нещо нямах много сила да напъвам та реших да раздвижа малко кръвта просто ... по-добре малко отколкото николко както се казва. Недоспиването след гостите явно си каза думата щото и много зор станах. После и 5-6 км вървене до работа и това ще да е за деня движението.

Лек ден.

П.С. Нещо днес ми е хипер тежко на тумбака. Май ще карам на пост и молитва до довечера ...

Мнението беше редактирано от MartiG на 19.03.15 08:08.

20.03.15
09:57

Брутро,

десет кръга, пет повторения на всичките упражнения, минимални почивки, 60 минути със загрявката и малко разтягане.

Преден клек @40 кг
Тяга @60 кг
Пуш Преса @40 кг
Вертикален скрипец @10 плочки
Хоризонтален лег @50 кг

до петия кръг даже без почивка, само глътка вода и отначало ... след това вече нещо нямаше въздух никакъв и се наложи по 30+ секунди да си раздишвам преди началото на следващия. Дори на последния кръг и между отделните упражнения вече се налагаше да пораздишвам за кратко.
На предния клек умишлено само 40 кг. за да мога да свикна със държането на щангата с некръстосани ръце, а както се полага. Така малко за мобилност, оказа се с малко повече опитване че си има позиция в която сколасвам да я задържа. Да видим натам като почна лека полека да увеличавам тежеста дали ще мога.
Тагата е от всякакви видове конвенционална/широка/с прави крака/сумо въртях ги без някаква закономерност. Каквото дойде.

Те тва е. Ся на тръстиката. Лек ден на всички.

23.03.15
10:33

Брутро,

раздвижването от днес + загряващи вработващи и все серии:

Клек 5@20 5@40 5@60 4@80 2@100 2@100 2@100
Тяга 5@20 5@60 2@100 2@120 2@120 1@120 1@120
Военна преса: 5@20 5@40 5@40 4@45 5@45 4@45 4@45
Скрипец: 5@7 5@10 5@12 4@14 3@14 3@14 4@14
Лег: 5@30 5@40 5@50 4@60 4@60 5@17,5* 5@22,5*

Ренегадско гребане 5@17,5 5@15 5@15 на ръка
Хиперекстензии 10 10 10 + 10 кг

*заеха лоста от лежанката и се наложи да правя с дъмбели (тежеста е за дъмбел на ръка)

Слабо, слабо и пак слабо ... струва ми се че на тая тяга хич не успявам да включва като хората краката и гъзО ... май май ще се прави клип за коментари в сряда ....

Те толкова сега на работа. Лек ден на всички.

Мнението беше редактирано от MartiG на 23.04.15 16:09.

25.03.15
09:52

Вчера само едни 10 км разхождане насам натам - до работа и разни други ...

Днес:
Клек 8@20 5@40 5@60 5@70 3@80 1@100
Тяга: 5@20 5@60 5@80 3@100 2@110 1@120 1@125
Военна: 5@20 5@25 5@30 5@30 5@35 5@40 5@45
Скрипец: 10@5 5@7 5@9 5@11 5@12 5@12 5@13
ЛЕг: 5@20 5@30 5@40 5@50 5@55 4@60 3@65

ХИпер екстензии: 3@отказ

Те толкова. Лек ден на всички дето се объркате да минете от тука.

25.03.15
11:24

10km ходене не е малко ;) Като се случи да навъртя толкова, броя деня за тренировъчен, то и като време толкова отива
А защо не редуваш с дъмбели на лежанката по-често, те си имат някои предимства

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1