Четвъртък, 05.03
Движение:
Пълнолуние - без Ащанга.
малко изометрични напади с пудовката (24-ката, друга нямаме вкъщи ;) ), ходещи напади
силови стойки на ръце, шпагати, и разни други заигравки:
Останалото:
доста лежане на блокче и мед. топка, ужасно ми беше схванато
20-25 минути в инфрачервената сауна, малко ми пооменка гърба
Добавки:
МСМ, АК, вит.Ц, метил Б9, рибено масло, суров Д3
Храна:
след ставане - топла солена вода
08.00 - крем* от зелен кокос*, мед*, какаова паста*, чиа*
11.00 - сусамов тахан* с мед*, какаови зърна*, пчелен прашец*, лимонов сок
14.30 - рейши кафе* с родиола*, кокосово масло*, мака*, кокосова захар*, вода от зелен кокос*
16.15 - шейк* от цвекло, земна земна ябълка, авокадо, джинджифил, зехтин*, домашен ябълков оцет*; омлет от 3 яйца, куркума, козе сирене*; няколко маслини; 60-70 грама различни видове белгийски шоколади (inlove)
21.30 - 4-5 какаови зърна*, 3 фурми
22.45 - още малко шоколад, закваска*
Петък, 06.03
Движение:
Айенгар йога с Кристос - час и половина. Или аз нещо не бях във форма, или старчето ни скапа днес, но след практиката исках просто да легна и да спя дълбоко...не се случи, разбира се - от 06.30 сутринта, първото ми присядане за деня беше към 17.15…а пък ми беше почивен... |-) освен това двама човека ме ядосаха до крайна степен, първия просто се обърнах и си тръгнах, но на втория се развиках доста...не знам какво става с тези хора, не мислят изобщо. Ще ми се да подминавах с безразличие хорския идиотизъм, ама не се получи днес... :( сега съжалявам че похабих нерви на вятъра.
Добавки:
МСМ, АК, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, суров Д3, мравки
Храна:
08.00 - шейк* от рейши кафе*, кокосово масло*, родиола*, мака*, мед*, кокосова захар*, тинктура от борови връхчета*
10.45 - сусамов тахан* с мед*, какаови зърна*, нигела, пчелен прашец* и лимонов сок
14.00 - ябълка
17.00 - цвекло, земна ябълка в зехтин*, домашен я. оцет*, хумус*, квасен безглутенов хляб хляб...в Пикадили го намерих и ми стана интересен; малко петмез от рожков; шоколадов крем (ок.30-40 гр), шоколад
19.00 - половин шепа сурови бадеми
ПП: Днес за втори ден от доста месеци насам пия кафе (макар и не чисто)...еми, не е ок. Вкусно ми е, но не ме кефи ефекта след толкова време без.
ПП2: Онзи ден за пръв път от много време взех хляб на Слънце и луна...много са ги развалили. Вече ги няма хубавите хлебчета с целите семена. Този от Пикадили се оказва добър вариант засега, и като състав е приличен, стига етикета да отговваря на истината.
ПП3: Едно от нещата, които най-много ми харесват в заниманията с Кристос е, че повечето от асаните, които изпълняваме, ги практикувам ежедневно, но дребните детайли често убягват от практиката ми. А там не ме оставят да изляза от асаната преди да съм я изпълнила на максимума си. Усещането в асаната е съвсем различно, дишането става различно и енергията тече по-интензивно. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 06.03.15 19:53.
казано от Маргарита Манева на 06.03.15, 17:41:
ПП2: Онзи ден за пръв път от много време взех хляб на Слънце и луна...много са ги развалили. Вече ги няма хубавите хлебчета с целите семена.
Аз преди няколко дена за първи път ядох хляб оттам, доволен съм, въпреки че четвърти ден стои и нито се троши, нито се разваля, което ми е малко странно. От фантастико - 100, 102 зърна, просеник и един от лимец, от тях също съм доволен.
Да, просеник май беше този от Пикадили. Засега него ще ползваме. :)
Още преди години СиЛ продаваха хляб със семена и билки, който си го ядях по около седмица и не се е развалял. Ама като се замисля, като бях малка, нашите вземаха често ръжен и типов хляб, никога не са се разваляли, само изсъхваха, така че не ми е странно. По-странно ми е когато хляб мухляса.
Събота, 07.03
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана, + обърнати + финални - около 65-70 минути, накрая ускорих темпото, трябваше да тръгвам за работа. Станах в 4.45, не знам къде толкова се мотах, че да не успея до 6.45 да приключа с практиката...или просто днес ми беше приятно заниманието. Имах, разбира се мускулна треска след петък, на всевъзможни места.
през деня - колелце от колене и от стоеж, бг клекове
инфрачервена сауна - 20 минути
Добавки:
МСМ, АК, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, хром
Храна:
07.00 - шейк* от чай* рейши*, какаова паста*, мака*, родиола*, мед*, кокосово масло*
09.30 - сусамов тахан* с мед*, пчелен прашец*, какаови зърна*, лимонов сок, нигела
12.30 - ябълка
17.30 - вино*, цвекло, земни ябълки, зехтин*, 4 малки нахутени палачинки* с маслинова паста, козе сирене*, люта чушка; още 1 палачинка със сладко от боровинки*; шоколад, шепа печени фъстъци...абе, ядеше ми се...от всичко. Надух се и спрях, обаче ми се ядеше още. :D
казано от slavko на 07.03.15, 18:47:
Събота, 07.03
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана, + обърнати + финални - около 65-70 минути, накрая ускорих темпото, трябваше да тръгвам за работа. Станах в 4.45, не знам къде толкова се мотах, че да не успея до 6.45 да приключа с практиката...или просто днес ми беше приятно заниманието. Имах, разбира се мускулна треска след петък, на всевъзможни места.
през деня - колелце от колене и от стоеж, бг клекове
инфрачервена сауна - 20 минутиДобавки:
МСМ, АК, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, хромХрана:
07.00 - шейк* от чай* рейши*, какаова паста*, мака*, родиола*, мед*, кокосово масло*
09.30 - сусамов тахан* с мед*, пчелен прашец*, какаови зърна*, лимонов сок, нигела. Имаше и още една доза от сутрешния шейк* към 17.00.
12.30 - ябълка
17.30 - вино*, цвекло, земни ябълки, зехтин*, 4 малки нахутени палачинки* с маслинова паста, козе сирене*, люта чушка; още 1 палачинка със сладко от боровинки*; шоколад, шепа печени фъстъци...абе, ядеше ми се...от всичко. Надух се и спрях, обаче ми се ядеше още. :D
ПП: Пак грешен профил. ;) ...въпреки че вечерята си беше като за Слави, ама щеше да е интересно да се види как прави Карандавасана. :P
ПП2: Добавям още шепа сурови бадеми.
Мнението беше редактирано от Margi на 07.03.15 20:37.
Неделя, 08.03
Движение:
Ащанга 1 - почти час и половина, много приятна практика. Всички поздрави през изправяния и негативни ХСПУ-та надолу
Добавки:
МСМ, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, суров Д3 (дозата ми е около 6 000 IU, реших че имам нужда от повечко, предвид факта къде работя. Когато си намеря достатъчно силен солариум, и от там ще си набавям още - този до вкъщи не ми допадна много.Като цяло, доста съм увеличила дозите на някои от билките, гъбите и добавките, които ползвам, за да минимизирам ефектите на средата, в която работя: последен етаж на мол, а.к.а. изкуствено осветление, ЕМ облъчване и всички “екстри”. Не мислех че толкова бързо ще усетя негативните и ефекти, но уви...ще мисля по този въпрос.)
Храна:
09.00 - шейк* от чай* (рейши*, канела*, жен шен*), какаова паста*, мед*, мака*, родиола*, кокосово масло*
малко след това - 2-3 лъжички крем* от зелен кокос*, какаова паста*, чиа*, мед*
по обед - още едда доза от шейка*
15.30 - шейк* от спанак, корнишон, люта чушка, зехтин*, домашен я. оцет*, хлорела*, магданоз
17.00 - вино*; цвекло и земна ябълка, зехтин*; гуакамоле* с каперси, малко домашна горичца*, намазани върху около 180 гр безглутенов хляб; арабска халва с шам-фъстък, шоколад
18.30 - шепа бадеми, малко по-късно - закваска*
Мнението беше редактирано от Margi на 08.03.15 19:01.
Понеделник, 09.03
Движение:
почивка от Ащанга
обръщане на раменете, бг, клекове, ТГУ, колелце от колене (до лег по корем) и от стоеж (към стена, ама ставам по-здрава ;) )
Добавки:
МСМ, вит. Ц, метил Б9, забравих си рибеното масло, сутринта не ми се пиеха АК...просто са УЖАСНО големи тези хапове! а имаме тонове от тях, суров Д3 (намерих си и добър солариум за докато дойде време за слънцето...писна ми вече да вали сняг всеки път като изляза някъде!)
Храна:
05.30 - шейк* от чай*(рейши*, канела*), мака*, мукуна*, мед*, кокосово масло*...забравих да сложа какао и до обед се чудих какво не му е наред на шейка (headbang)
07.30 - сусамов тахан* с мед*, пчелен прашец*, какаови зърна*, лимонов сок
до към обед си допих шейка*, който беше в двойна от обичайната доза
17.00 - вино*; супа* от коприва, закваска*, руска заквасена сметана; салата от спанак, авокадо, бадеми*, зехтинов сос*; 3 бисквити закуска в сгъстено мляко; тънък резен халва с шам фъстък, малко шоколад
19.00 - шепа сурови бадеми
Днес ми беше изключително стресов ден. Бяха ме цанили да водя една рубрика по национална телевизия и трябваше да се заснеме...добре, ама моя милост е пълно дърво пред камера. Не че не го знаех преди, но не успях да убедя другите. ;) Дано нещо поне стане за ползване от целия материал, да не са идвали напразно хората. (dull) Точно приключи това и трябваше да водя нещо като мини-семинар на работа, който ме довърши...абе, няма да стана телевизионен говорител, нито лектор, то е ясно. :D КЪто и да е, добре че свърши този ден, нямах търпение да си сипя вино и да се разлея по дивана. (d) После, на път за вкъщи, минах през руския магазин да напазаря някои стоки от първа необходимост, като руска водка, сгъстено мляко и сметана :x , а човека там беше толкова мил да ми подари чашка към водката и лале за 8-ми март...стана ми едно много мило такова, както и за това, че колежката дойде да ми съдейства в почивен ден, за да демонстрирам на нея какви ли не лиготии, при това със забележителен ентусиазъм. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 09.03.15 19:10.
09.03.15
19:10
Най-вероятно си била перфектна на снимките и ще се получи страхотен материал. Виждала съм те “на живо” в действие и работя в сферата, та донякъде мога да преценя.:)
Ей и да кажеш, като го излъчват.:)
казано от Mary Poppins на 09.03.15, 19:10:
Най-вероятно си била перфектна на снимките и ще се получи страхотен материал. Виждала съм те “на живо” в действие и работя в сферата, та донякъде мога да преценя.:)
Ей и да кажеш, като го излъчват.:)
Благодаря ти за съпорта, но едно е да си говорим в непринудена обстановка. Като ми блесна прожектора в очите и като се облещи обектив с големината на главата ми насреща, някак...спекох. :( ...както и да е, не съм сигурна че искам да казвам като го излъчват... :D :D :D в смисъл, ако някой иска да научи нещо от мен, по-добре е да не разчита на телевизията, там знанията ми се оказаха изключително стеснени. :D :D :D
Надявам се да се виждаме пак скоро. :)
Вторник, 10.03
Движение:
Ащанга 2 - 70 минути
до Маюрасана + 3 х Урдва Данурасана + обърнати + финални
едно упражнение (от земя) за отскока в Карандавасана, който на този етап ми е напълно невъзможен. Нещо като подскок от планк на лакти до длани
Усещам как заниманията при Кристос, макар и съвсем различен метод на йога, имат пренос към личната ми практика. Във всяка поза започвам да търся правилните усещания, за да бъде позата асана,а не имитация. Страхотно усещане.
Добавки:
АК, успях да ги глътна от първия път, вит. Ц, метил Б9, рибенно масло, суров Д3
Храна:
08.00 - шейк* от чай рейши*, какаова паста*, мака*, тинктура от борови връхчета*, кокосово масло*, мед*
11.00 - сусамов тахан* с мед*, пчелен прашец*, какаови зърна*, лимонов сок
за после са предвидени:
следобед - шейк* от чай*(витекс + ж.кантарион*), какаова паста*, зехтин*, мед*, тинктура шизандра*
16.30 - цвекло и земна ябълка в зехтин; басмати* с подправки и гхи*; сгъстено мляко с какаови бисквити
22.30 - закваска*
Мнението беше редактирано от Margi на 10.03.15 23:39.
11.03.15
00:42
Марго, извинявай, че ти цапам дневника, отговорът на въпроса ми може и да го има някъде, но като съм пропускала и... сега не намирам.
Тая топла вода със сол, дето я пиеш сутрин, кара ли те да повръщаш?
Сряда, 11.03
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана, ужасна мускулна треска от вчерашните подскоци от планк до лицева опора. (вчера направих още няколко серийки от тях), 3 х Урдва Данурасана (предишния ден май се облегнах малко по-рязко на един ръб, и днес при наклоните назад малко ме поряза гръбнака) + обърнати + финални
вечерта - няколко подскочни изправяния на ръце от клек
Добавки:
МСМ, АК, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, суров Д3
Храна:
09.00 - шейк* от чай*(витекс + жълт кантарион*), какаова паста*, тинктури: борови връхчета*, шизандра*, чага*, родиола*, мед*, кокосово масло*
10.00 - сусамов тахан* с мед*, пчелен прашец*, какаови зърна*, лимонов сок, нигела
13.30 - още една доза от шейка*
15.00 - шейк* от цвекло, махданоз, краставица, зехтин*, джинджифил; басмати* с подправки (от вчерашния) с авокадо; крем* от сметана, закваска*, петмез от рожков; 2 какаови бисквити
20.00 - шепа сурови бадеми
21.00 - закваска*, няколко печени фъстъка
Четвъртък, 12.03
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана + обърнати + финални, около 70 минути
Добавки:
МСМ, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, суров Д3
Храна:
08.00 - шейк* от чай рейши*, какаова паста*, мака*, родиола*, тинктура борови връхчета*, мед*, кокосово масло*
11.00 - сусамов тахан* с мед*, пчелен прашец*, какаови зърна*, лимонов сок, нигела
13.00 - още от шейка*
14.00 - и останалия шейк*
16.00 - шейк* от цвекло, люта чушка, закваска*, сметана*, подправки; омлет от 3 яйца с кашкавал* и масло*; халва с шам фъстък
22.15 - шепа сурови бадеми
преди лягане - чай витекс
12.03.15
23:55
Ами защото скоро обсъждахме с една приятелка и ми каза, че било нормална практика за пречистване на организма - както с английската сол се чистиш, ама от другия край :D
На мен ми се струва ненормално и нездравословно, и гадно, та реших да попитам, защото допускам, че все пак може да бъркам :)
Това с английската сол за мен е ненужна агресия срещу тялото.
Морската сол е най-първичното средство за детоксикация на организма. В системата на йога има процедура (шанкхапракшалана), при която за относително кратко време се поглъщат около 2 литра вода с морска сол и се изпълняват определени асани, за да се предизвика “пречистване от другия край”. ;)
Моята практика е много далеч от това - просто започвам деня си с чаша топла вода и сол, за да активирам всички системи в тялото и да го хидратирам. В никакъв случай не е нездравословно, нито гадно. Веднъж като свикнеш с вкуса на солената вода, след това започваш да свикваш с него.
Има и още една
екстра на солената вода - тя задържа хидратацията, което се оказва важно за хора като мен, на които им се гади от 2-3 литра сладка вода дневно.
Вярвай ми, не бих си започнала деня с висене в тоалетната от “неправилната” страна. Това би граничило с психични отклонения.
Мнението беше редактирано от Margi на 13.03.15 07:47.
13.03.15
09:47
За повръщането имах предвид, че е нездравословно и гадно (според мен), не за солената вода.
И аз имах сходни мисли, но трябваше да затвърдя :)
Благодарим за комуникацията! :P
*проблемът със сладката вода и аз го имам
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.03.15 09:48.
Петък, 13.03
Движение:
Айенгар йога при Кристос без Кристос, пак заместничката му водеше. Приятна практика, но нещо ми беше тегаво, ама с ПМС толкоЗ!
Почивен ден, ама цял ден бягане напред-назад. Мина поне и втората част на снимките за телевизията, олекна ми че приключихме, Този път се разприказвах повече...вероятно пак доста глупости съм наприказвала, ама толкова мога пред камера. Не съм практикувала за ТВ водещ, така че - толкова от мен. ;)
Оказа се че Ивет Лалова снима някакви реклами при нас, та нямаше как да не се снимам с нея, щеше семеен скандал да се получи. :D Изключително лъчезарен и усмихнат човек. Доста по-дребничка отколкото съм си я представяла.
Добавки:
МСМ, АК, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, суров Д3 (всеки ден го пиша, но последните два дни забравих да го пия, дано днес се сетя преди лягане)
Храна:
07.30 - шейк* от чай*(витекс) с какаова паста*, вода от млад кокос*, кокосово масло*, мед*, тинктури: чага*, борови връхчета*, шизандра*, родиола*, клеева
10.45 - 4-5 лъжички крем* от млад кокос*, какаова паста*, мед*, чиа*, пчелен прашец* (кокоса беше тръгнал леко да зрее и ми създаде леки затруднения в 6.30 сутринта, докато го млатих)
13.00 - още 2 лъжички от крема*
17.30 - малко цвекло, земна ябълка в зехтин*; към 150-180 гр от безглутеновия хляб с авокадо, люта чушка; сгъстено мляко с петмез от рожков с 3 бисквити закуска, половин шоколадово яйце
21.00 - 10-15 сурови лешника, закваска*
Мнението беше редактирано от Margi на 13.03.15 21:05.
Събота, 14.03
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана, час
Добавки:
МСМ, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, суров Д3
Храна:
07.00 - фъстъчено масло* с мед*, какаови зърна*, пчелен прашец*, нигела
между 10.00 и 13.00 - си пих шейка*(чай* ршйши* и жен шен, какаова паста*, тинктура борови връхчета*, родиола*, мед*, кокосово масло*)
към 15.00 - горещ шоколад
17.30 - вино; цвекло, земна ябълка, в зехтин*, домашен ябълков оцет*, черен пипер; малко бри; омлет от 3 яйца, кашкавал*, гъби шийтаке, лук; схъстено мляко, малко безглутенов хляб със сладко от боровинки*; 2-3 блокчета шоколад
Пфффф.....пак грешен профил.
Няма ли как да се вижда от кой профил публикувам? Преди профилната снимка се виждаше някъде по екрана, сега докато не публикуваш, няма как да разбереш дали си в твоя профил.
Марги, може да отиваш горе на картинката за дневник където е, да отваряш и да проверяваш кой дневник е, и съответно с кой профил си вътре ;) Като идея се сетих :)
Може и в мен да е проблема - аз просто влизам в темата и пиша. Разбирам от чий профил е едва когато публикувам. :) Нищо, де, Слави така или иначе ще се съгласи с написаното от мен...в повечето случаи. За останалите му давам време за размисъл... :D :D :D
:*
казано от slavko на 14.03.15, 18:10:
Събота, 14.03
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана, часДобавки:
МСМ, вит. Ц, метил Б9, рибено масло, суров Д3Храна:
07.00 - фъстъчено масло* с мед*, какаови зърна*, пчелен прашец*, нигела
между 10.00 и 13.00 - си пих шейка*(чай* ршйши* и жен шен, какаова паста*, тинктура борови връхчета*, родиола*, мед*, кокосово масло*)
към 15.00 - горещ шоколад
17.30 - вино; цвекло, земна ябълка, в зехтин*, домашен ябълков оцет*, черен пипер; малко бри; омлет от 3 яйца, кашкавал*, гъби шийтаке, лук; схъстено мляко, малко безглутенов хляб със сладко от боровинки*; 2-3 блокчета шоколад
18.30 - още малко (дефинирам - около 60-70 гр) безглутенов хляб с кашкавал* и черен пипер
19.00 - половин шепа печени фъстъци
...много глад тази вечер, много ядене....
ПП: Голяма каша направих с тези профили.
Мнението беше редактирано от Margi на 14.03.15 19:05.
Неделя, 15.03
Движение:
Ащанга 1 - около час и половина...една от най-ужасните ми ПМС практики EVER! Не откъм асани, а откъм “тук и сега” принципа. През цялото време не мислех почти за нищо, просто бях нервна и изпадах в някакви кризи. Нещата се оправиха едва след като си изпих шейка и изчистихме цялата къща. С риск да се повторя - много зле ми действат тези молове и това е! Вчера се наложи да пием кафе в мола след работа и буквално се замаях (в смисъл, чувствах се дезориентирана) когато си тръгвахме от там. След кафето походихме боси в снега останал в Южния парк и нещата малко се подобриха.
Добавки:
забравих си сутрешните добавки, рибено масло пих, после ако не забравя, ще пия Д3-то и един аспирин
Храна:
10.00 - шейк* от чай*(витекс), какаова паста*, ашваганда*, мед*, кокосово масло*, тинктури: шизандра*, родиола*, чага*, клеева...тази от чага малко я изпуснах, та шейка стана с изразително Ирландски привкус. Вероятно затова и ми се оправи настроението след него. ;)
15.00 - ананас; шейк* от ананас, спирулина*, ментово масло, мед
16.00 - закваска*
17.00 - 2 глътки вино*; салата от спанак, краставици, зехтин*, домашен ябълков оцет*, нигела; крем супа* от шийтаке и кладница със сушени зеленчуци, лук, зехтин* (ужасно вкусна стана); басмати* на уок тиган с кладница; малко халва с шам-фъстък; 100-тина грама руска сметана с мармалад от ябълки и дюли
18.00 - шепа сурови бадеми и лешници
21.00 - мини сникърс
През живота си винаги съм ненавиждала да ям гъби, а днес едва се спрях. Детския ми спомен за гъбите беше убийствената миризма на запържена печурка, която и до днес ме кара да бягам в другата стая. Откакто открих дървесните гъби, гледам с друго око на тях. :)
Подготвих цял буркан с тахан приготвен по рецептата на арабина от магазина. Само си облизах пръста като го забърквах и се наложи да скрия буркана от себе си...ама арабите ако не разбират от тахан, няма кой. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 15.03.15 21:07.
казано от Маргарита Манева на 15.03.15, 17:44:
Неделя, 15.03
С риск да се повторя - много зле ми действат тези молове и това е! Вчера се наложи да пием кафе в мола след работа и буквално се замаях (в смисъл, чувствах се дезориентирана) когато си тръгвахме от там. След кафето походихме боси в снега останал в Южния парк и нещата малко се подобриха.
Аз имам същия проблем с Моловете. Освен на кино не бих ходила по никакъв повод там, ама се налага понякога
Добре, не съм ненормална. :)
На мен ми се налага всеки ден - там работя. (dull)
Не е в теб грешката. Работех в мол 3 години - след не особено натоварващ ден, се прибирах като премазана, всякаш съм копала. Никаква енергия, буквално като парцал се влачех. Не знам на какво се дължи, ама това е място, на което да се размотаеш 1-2 часа, макс, и да си тръгнеш. За дългосрочна работа, НЕ препоръчвам. Даже се чудех как имаше хора, които си откарваха целия ден там, аз се изцеждах, независимо има ли, няма ли работа през деня.
Същата работа - не бих казала че ми е кой знае колко натоварено на работа на този етап, но се връщам скапана. :(
То ако останем два часа в мола, ще има опити за убийство:)
Аз понеже съм свръх социално животно и не ми правеше впечатление, но наистина товарят такива места, още повече ако си всеки ден там.
Ще се търсят алтернативи, то е ясно.
казано от TheVikk на 15.03.15, 21:28:
Може ли рецепта за крем супата от шийтаке? :)
Ами, рецептата се изчерпва със съставките, които съм написала + морска сол. После - в нутрибулета. ;)
Понеделник, 16.03
Движение:
без Ащанга, малко подскоци и нищо друго
Добавки:
вит. Ц, метил Б9, суров Д3
Храна:
06.30 - шейк* от чай* витека, какаова паста*, мед*, кокосово масло*, тинктури: родиола*, шизандра*, клеева
07.45 - сусамов тахан с мед, петмез от фурми, нигела...по арабската рецепта (inlove)
12.00 - фреш от ананас и киви
13.30 - шепа сурови бадеми
16.00 - още от тахановото бъркало*, 10-тина какаови зърна
18.30 - шейк* от коприва, закваска*, 30-тина грама камембер, краставица, 2 лъжички сметана със сладко*; 1 хапка халва с шам фъстък
Мнението беше редактирано от Margi на 17.03.15 11:58.
Вторник, 17.03
Движение:
МЦ дойде по-рано от предвиденото, така че йогата се изчерпа с поздрави А и Б и пози от стоеж
вечерта: колелце от колене и стоеж; л-ситове, КБ армбар+ТГУ+уиндмил с 12-ката; няколко минути гелдащо надолу куче с колан и блокче
Добавки:
серапептаза, метил Б9, рибено масло, суров Д3
Храна:
09.00 - арабското таханово бъркало*
12.00 - шейк* от чай* витекс, какаова паста*, кокосово масло*, мед*, тинктури: шизандра*, роидола*, клеева
вода с мед*, клеева тинктура и МГВ
15.00 - 80-90 гр кашкавал* с черен пипер; шейк* от спанак, хлорела*, лимонов сок, зехтин*, морска сол, люта чушка, половин шоколад
18.30 - 10-тина бадема и 4 шоколадови бонбони
22.30 - 2 с.л. от крем супата* от кладница и шийтаке и 2 малки резена камембер, закваска*
Сряда, 18.03
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана, без обърнати и финални, лежерно, заради втори ден МЦ. Освен това ме боли нещо неопределено около Л3-Л4, не мога да разбера дали е гръбнака или мускулите около него. Болката е постоянна и тъпа. На работа на места духат климатици, съответно и трапеца и врата ми са схванати...абе...кекава работа тези дни.
Добавки:
серапептаза, метил Б9, Д3
Храна:
08.30 - шейк* от чай* витекс, какаова паста*, кокосово масло*, мед*, рейши*, тинктури: шизандра*, родиола*
10.30 - арабско таханово бъркало*
14.30 - половин авокадо; омлет от 3 яйца в гхи*, с куркума, козе сирене*; 70 гр шоколад
18.30 - няколко глътки (останалото) от вчерашния спаначено-хлорелов шейк*; 1 лъжичка (толкова беше останало в буркана) от тахановото бъркало*; още 2 редчета шоколад
20.30 - закваска*; 1 хапка камембер; 1 бисквита с шоколад
Храната също не струва, или поне не ми доставя достатъчно удовлетворение. Доста нерви и стрес имаше през изминалата седмица, отдавам го на това...както и на настъпващото новолуние, слънчево затъмнение и т.н. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 18.03.15 22:01.
Четвъртък, 19.03
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана, обърнати, финални - 70 минути. Приятна, събрана практика.
Добавки:
метил Б9, серапептаза, рибено масло
Храна:
08.00 - шейк* от чай* витекс, какаова паста*, зехтин*, родиола*, мед*, течен ресвератрол*
11.00 - овесени ядки с какаови зърна*, чиа*, пчелен прашец*, зехтин*, мед*, лъжица фъстъчено масло*
13.30 - шейк* от чай* (коприва*+хвощ+глог*), какаова паста*, мака*, тинктура шизандра*, чага*, мед*, кокосово масло*
15.30 - шейк* от цвекло, земна ябълка, зехтин*, люта чушка, домашен ябълков оцет*, джинджифил; 3 варени яйца; 2 бисквити мираж
19.30 - 1 варено яйце; редче черен шоколад
22.30 - 50-тина грама печени лешници; 2 хапки халва с шам фъстък, закваска*
Петък, 20.03
Движение:
Айенгар йога с Кристос. Не го знам как си мисли позите, но досега слаба практика с него нямам. Усещането продължава и на практиката ми на следващия ден, когато се чувствам супер силна и стабилна. После започва да изчезва, но съзнанието ми продължава да го търси. Голяма работа е старчето. Дори не го виждам из залата като започнем, само енергията му се усеща, и как от време на време ме настъпва за да ме вкара в поза. ;)
Добавки:
вит. Ц, метил Б9, серапептаза, рибено масло
Храна:
08.00 - шейк* от чай* витекс, какаова паста*, родиола*, мака*, течен ресвератрол*, мед*, кокосово масло*, тинктури: родиола* и шизандра*
10.30 - арабско таханово бъркало* с добавка на какаови зърна*
14.30 - половин люта чушка; 60-тина грама безглутенов хляб с авокадо; още толкова от същия хляб със сладко от боровинки*; малко сгъстено мляко и 2 бисквити мираж
Ей това правих после вкъщи, но силата не беше вече с мен:
Мнението беше редактирано от Margi на 20.03.15 16:23.
20.03.15
16:26
Прекрасна си (sun)
Съжалявам, не можах да се сдържа (hug)
казано от maniavania на 20.03.15, 16:26:
Прекрасна си (sun)
Съжалявам, не можах да се сдържа (hug)
Благодаря, но не съм прекрасна. Прекрасен е Учителят, който за малко по-малко от два месеца успя да изкара неподозирани неща от мен, аз имам още много да се уча.
Добавям:
20.30 - протеин елби
21.00 - овчи кашкавал* с гхи* и люта чушка; 2 малки бисквитки с шоколад...мислех да се спра до кашкавала с гхтио, но чушката много залютя и се наложи да я неутрализирам с нещо сладко. ;)