30.01.15
12:12
Днес в залата
разтягане, ротации
Суинг - 1 серия по 30 сек на ръка с 16 кг пудовка
Обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
1 Суинг + 1 обръщане + 1 Джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
Дълъг цикъл ( обръщане и Джърк ) - 2 серии по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
Клек -подскок - 4 серии по 50 повт с 40 кг щанга
хиперекстензии - 4 серии по 20 повт с 10 кг диск в ръцете
усуквания встрани с крака, закрепени между ребрата на шведската стена, дупето върху опора и гърба във въздуха, идеално изпънати крака - 3 серии по 5 на всяка страна с 5 кг диск
ходене с пудовка над глава - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
разтягане
:)
Момиче, толкова си тъжна, а така се смееш...
Неизвестен автор
Пътят към истината е усилие на сърцето, а не на разума. Нека сърцето ти бъде пръв водач. Не разумът. Срещни се със себелюбието си, опълчи се срещу него и накрая го победи. Познаеш ли своето его, ще познаеш и Бога.
Елиф Шафак
......................
А една жена с детенце на ръце продума:
— Кажи ни нещо за Децата.
А той й рече:
— Вашите деца не са ваши чада.
Те са синове и дъщери на копнежа на живота за живот.
Идват чрез вас, но не са из вас.
И макар да живеят с вас, не ви принадлежат.
Можете да им отдадете любовта си, но не и мислите си, защото те имат свои мисли.
Можете да им дадете подслон на телата им, но не и на душите им, защото душите им обитават къщата на бъдното, в която не можете да влезете дори насън.
Можете да се стремите към тях, но не се мъчете да ги направите като себе си, защото животът не се връща назад, нито помни вчера.
Вие сте лъковете, които изстрелват чадата ви като живи стрели.
Стрелецът вижда целта си върху пътеката на безкрая и ви огъва с мощ, така че вихрените Му стрели да отлетят надалеч.
Нека огъването ви в ръката на Стрелеца е за радост;
защото както Той обича литналата стрела,
тъй му е драг и якият лък в десницата Му.
Джубран Халил Джубран, “Пророкът”
01.02.15
17:29
Моето мъниче и моята жълта красавица :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 01.02.15 17:31.
02.02.15
15:31
Днес в залата
разтягане, загряване
клек на един крак ” везна ” - 3 серии по 5-6 на крак с 16 кг пудовка
разтягане - ляга се на дървено голямо степче и се държи пудовка с двете ръце, изпънати , във въздуха - 3 серии с 10 кг пудовка
супермен с две гири в ръцете - 3 серии по 10
суинг - 3 серии по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
клек - подскок - 4 серии по 1 мин с две 16 кг пудовки
обикаляне в кръг по посока и обратно на часовниковата стрелка с пудовка над главата - 3 серии по 1 мин на всяка ръка с 16 кг пудовка
упражнение за хвата на пръстите с щанга - 3 серии по 25 повт
подскоци на 50 см степче - 5 серии по 30 сек
коремни преси - 4 серии по 20
страничен планк с изпънати ръце - 2 серии по 1 мин на ръка
разтягане
Страх те е,че ще загубиш? - Загуби!...
Страх те е,че ще паднеш? - Падни!...
Страх те е,че ще се нараниш? - Нарани се!...
После се изцери!...
Отново стани!...
Отново започни!...
Отново обичай!...
Отново се влюби!...
Отново ли падна?......
Отново стани!...
Рано или късно,това,което очакваш ще дойде...
Рано или късно,това,което те търси ще те открие...
Но ако ти веднъж се ужасиш,
уплашиш,
ако си сложиш маската и щитовете...
тогава всичко свършва......
Тогава....
Каквото и да очакваш,никога няма да дойде...
............................
Да се влюбиш не е същото като да обичаш – това са две различни неща. Да се влюбиш е въпрос на страст, а да обичаш – това е емоция, чувство. Чувствата и страстите за различни неща.
Когато си се влюбил, се чувстваш невероятно, усещаш се красив и си убеден, че човекът срещу теб е точно това, което си търсил цял живот. Тя/той не е точно това, но ти си мислиш, че е. Естествено, времето минава, и ти осъзнаваш, че той/тя не е точно това, което ти си си представял. И ти започваш да го обвиняваш, защото той/тя не отговаря на това, което ти си си мечтал. Мисля че, когато с моята жена се запознахме преди 35 години, тя си е помислила: „Той е толкова висок, толкова слаб, той е толкова тихичък и толкова начетен!”. Само 6 месеца по-късно тя ми каза: „Променил си се…”. А аз не се бях променил. Влюбването, тази страст, беше попреминала.
Любовта обаче е друго нещо. Любовта е онази радост от съвместното съществуване заедно. Просто така – аз съм щастлив, защото те познавам. Щастлив съм понеже животите ни са свързани. Искам и ти да си щастлива, защото аз се интересувам от твоето щастие. Искам ти да си щастлива.
Ето това е Любовта.
Не звучи като нещо голямо и велико, обаче Е...
Хорхе Букай
04.02.15
12:36
Днес в залата:
Разтягане
Клек на един крак везна - 3 серии по 5-6 на крак 16 г и после две серии с 20 кг пудовка
Обръщане - 1 сериянпо 30 сек на ръка с 16 кг
Джърк - 2 серии по 2 мин на ръка с 16 кг + 1 серия по 2 мин на ръка с 12 кг
Обръщане - 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг + 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг
Подкоци на 4-5 оранжеви конуси, подредени през определено разстояние - 3 серии по 10 дължини ( 1 дължина е едно повт )
Планк, страничен - 2 серии по 1 мин на страна
Разтягане
” Ако Бог иска да направи комплимент на една жена, праща й дъщеря. А ако иска да я защити, дарява я със син. “
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 04.02.15 13:23.
06.02.15
12:17
Днес в залата
разтягане
скачане на въже - 3 серии по 1 мин
Джърк - 10 мин - по 5 мин на ръка с 12 кг пудовка през 10 сек
Снач - 10 мин - по 5 мин на ръка с 12 кг пудовка през 10 сек
10 мин почивка между двете.
Цялата идея днес беше да се разтоваря от 16 кг пудовка. :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
упражнение за баланс - върху две мед топки от 5 кг се стъпва и се опитваш да пазиш баланса
+ върху клатещо се дискче отново се стъпва , за да се запази равновесието и да се клекне до долу
разтягане
страничен планк - 2 серии по 1 мин на страна
Спри да тичаш след хора, на които не им пука за теб. Понякога е нужно да спреш и да видиш кой тича след теб.
Антон Чехов
............................
А ако не знаеш накъде да тръгнеш? Ако ти е трудно да бъдеш главният герой в собствения си живот? Ако ти е нужен компас, за да откриеш вярната посока?Тогава трябва да си отговориш на един простичък въпрос:
ЗА КАКВО ЖИВЕЕШ?
Не защо, а за какво.
Не как, а за какво.
Не с кого, а за какво.
Не от какво, а за какво.
Въпросът е личен. Не става дума да отговаряш за какво живее човек, за какво съществува човечеството, за какво са живели родителите ти, нито какъв е смисълът на живота на хората, лишени от морал.
Става въпрос за ТВОЯ ЖИВОТ.
Какъв е смисълът на твоя живот?...
Ако отговориш искрено на този въпрос, значи си открил компаса за това пътуване.
Не успееш ли да намериш смисъла на живота си, може да се случи така, че животът ти да изгуби смисъл.
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 06.02.15 12:19.
09.02.15
12:26
Днес в залата
разтягане. загрявка
Дълъг цикъл - 3 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
фиксация - приклякане с пудовки над глава - 1 серия с 2x12 kg пудовки + 1 серия с 16 кг пудовка по 30 повт
лицеви опори на батута - 2 серии по 10 + 1 серия от мен си направих
клек на батута с 12 кг пудовка зад врата - 2 серии по 20 с 12 кг
коремни на батута - завъртания встрани с 12 кг пудовка в ръце по 10 на страна + 1 серия коремни, образувайки буква L пак на батута
подскоци на степ - 5 серии по 2 мин с 30-40 сек почивка
разтягане с ластици и въжета
Надявам се да не пропускам нещо....
- Пух? – каза Прасчо.
– Да! – отговори Пух.
– Нищо... – каза Прасчо, хващайки го за лапичката. – Просто исках да съм сигурен, че те има, Пух...
...
..........
И дядо ми казваше: Когато ти е тъжно и имаш проблеми, когато имаш мъка на сърцето, сине, ела си на село, да станеш мъничък, да станеш дете да тръгнеш от никъде.... - скоро и аз ще си ида на моето село, за да стана мъничко детенце...
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 09.02.15 12:28.
11.02.15
21:07
Тази вечер в залата
загрявка
разтягане с 4 различни упражнения с пудовки и леки гири
суинг - 1 серия по 30 се на ръка с 16 кг пудовка
обръщане 1 серия по 30 сек на ръка с 16 кг пудовка
Джърк - 3 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка с по 3 мин почивка
Снач - 3 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка с по 3 мин почивка
преден планк с ръце на швейцарска топка - 2 серии по 1 мин
Страничен планк - 2 серии по 1 мин на всяка страна
Разтягане
Супер съм... :)
Раменета ми са размазани...
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 11.02.15 22:20.
13.02.15
20:41
Тази вечер в залата
Разтягане загрявка
Клек с ластик на колената и друг под пръстите на краката - 20 повт
Баланс върху две медицински топки - стъпване върху тях и стрееж да се задържим върху тях - 3 серии
Клек на един крак везна - 3 серии по 5-6 с 16 кг пудовка
Баланс върху клатещо се дискче с клек след постигане на равновесието - 2 серии
Клек подскок на батут - 1 мин
Разтягане на раменете - лягаме по корем, държим в ръце две гирички розовички, палците сочат нагоре, челото опряно в пода и повдигане ръцете - 2 серии по 10
+ още едно движение за разтягане върху дървен степ - ръцете във въздуха, липса на луфт в кръста , държи се пудовка и се изпъва назад на макс
Суинг - 2 серии по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
Обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг
Джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг
Дълъг цикъл - 3 серия по 2 мин на ръка с 16 кг
Подскоци на едно място с високо повдигане на коленете върху батут - 2 серии по 1 мин
Страничен планк - 2 серии по 1 мин
Разтягане...
Да живеят скъсаните мазоли.... :) :) :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 13.02.15 20:42.
17.02.15
20:27
Разтягане, загрявка
Клек на един крак везна - 2 серии по 5-6 на крак с 16 кг
Ренегатско гребане - 3 серии по 6-7 на ръка с 2x16 кг пудовки
Суинг - 3 серии по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка
Джърк - 1 серия по 2,30 мин на ръка с 16 кг пудовка и още 2 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка ( още доизкусорявам техниката в дишането на отделните елементи )
Коремни с медицинка топка 5 кг - 2 серии по 10 на страна
Подскоци от високо трупче на земята - е серии по 10
Подскоци от високото труче на земята и после веднага върху друго по- ниско - 2 серии по 10
Подскоци от ниското трупче на земята и после върху високото - 2 серии по 10
Подскоци върху степче - 2 серии по 1 мин макс интензивно
Планк страничен - 1 серия по 1 мин на страна
Разтягане ;)
Животът ми е невероятно красив, жив, интересен, емоционален и си го обичам. :)
18.02.15
14:14
Днес в залата - уж, трябваше да се възстановя от вчера, и затова не вдигах гири, но пак си тръгнах разгембена от залата :) :) :)
разтягане, загрявка
клек с ластици под пръстите и на колената - 10 повт с отваряне на колената долу и изправен гръб
3 различни клека на 1 крак върху степ - 3 серии по 5-6 на крак за всеки от различните клекове с лост
планк с ножица - 3 серии по 10 на страна
стоене в rack позиция - 1 серия по 1,30 мин на ръка с 16 кг пудовка + 1 серия в същата позиция, но с приклякането от джърка пак 1,30 мин на ръка с 16 кг пудовка
стоене с гира над глава - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка + 1 серия в същата позиция, но с приклякането от джърка по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
суинг - 2 серии по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
разтягане....
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 18.02.15 14:17.
21.02.15
08:30
Вчера в залата
Разтягане
Клек на един крак везна - 3 серии по 5-6 на крак с 212 kg пудовки
Приклякане като първия клек на джърка - 2 серии по 20 с 2x12 kg пудовки
Повдигане на пръсти - 2 серия по 10 с 2x12 kg пудовки
Пеиклякане с повдигане на пръсти в един синхрон - 2 серии по 10 с 2x12 kg пудовки
Стоене в rack позиция - 1 серия с 2x12 kg пудовки
Стоене в rack position с приклякане - 1 серия по 1 мин с 2x12 kg пудовки
Обръщане - 1 серия по 1 мин с 2x12 кг пудовки
Стоене с пудовки над глава - 1 серия по 1 мин с 2x12 kg пудовки
Стоене с пудовки над глава и приклякане - 1 серия по 20 с 2x12 kg пудовки
Джърк - 1 серия по 2 мин с 2x 12 kg пудовки
1 суинг и 1 снач - 1 серия по 10 на ръка с 12 kg пудовки
Снач - 1 серия по 1,30 мин на ръка с 12 кг пудовка
Преден планк и страничен планк по 1 мин всеки
Полусупермен сбповдигане само на ръцетенс по една гира в ръката - 3 серии по 10
Разтягане
:) :) :)
21.02.15
09:19
Здравей , Рени! Следя от време на време как е при теб и много ми се иска да ми обясниш тренировъчната си система. Защо е такава, какво целиш с нея? Защо категорично избягваш стандартните фитнес упражнения, никакви гребания, не се набираш ? Използваш еднотипни упражнения на всяка тренировка - обръщане, изхвърляне, клек , суинг - изглежда ми , че повечето са с цел издръжливост.
Може би някъде преди си писала, но ще се радвам, ако споделиш ;)
21.02.15
17:48
Кобре, привет, радвам се на включването ти и интереса ти. :)
Първо, запалих се по Гиревой спорта и държа да стана спец ( ако е възможно ) на всички движения, характерни за него. Всъщност може би като първо и най- важно трябваше да посоча, че се запалих по пудовките преди около година, ако не ме лъже паметта. Пудовките са ми интересни, красиви, железни, спокойни в хладината си, но доближиш ли се до тях и особено знаеш ли как да боравиш с тях, могат да ти станат най- добрия любовник и приятел. Харесва ми, че с една или две пудовки можеш да направиш с тялото си това, което с цяла фитнес зала, преизпълнена с уреди.
И в този ред на мисли идва и втората точка в разказчето ми към теб. Винаги съм искала не просто да тренирам за кеф или добра форма, а евентуално да се явя на някакво си състезание. И то защото, когато нямам конкретна и сложна, и предизвикателна цел за постигане, бързо губя интерес и в крайна сметка се отказвам. Затова и съм имала доста периоди на прекъсвания от тренировки от както въобще тренирам. Обаче тук в тази точица от приказката много важна част заема Ивайло Стефанов ( на който много благодаря от сърце ), който ме убеди, че всъщност наистина щом искам мога да започна подготовка за гиревой спорта и някой ден да се явя на състезание. Започнах да си тренирам вкъщи сама с напътствия именно от него. Но един ден просто си ходих по улицата и реших да се обадя на Юри Атанасов като най- голям разбирач на Гиревоя, именно защото нещата в живота се случват, когато им дойде времето нито по- рано, нито по- късно. Отидох в залата и на въпроса му каква е целта на цялата идея да ходя да тренирам там, аз отговорих да се явя на състезание и да стана много добра. Той ме погледна странно, но каза ок. Сега все още се чуди как за два- три месеца постигнах неща, които други не успяват за години. Но той никога не си позволява да хвали никой или нещо подобно, защото хората се възгордяват, почват да летят и всичко свършва. Просто само веднъж ми каза, че съм много dedicated на цялата идея и затова ми се получават нещата.
Трето, не си измислям аз програмата нито стратегията. Аз само слушам и каквото ми се каже, изпълнявам. Не мрънкам, не се мръщя, не си подбирам движенията, нито избягвам тези, които не ме кефят. И искам да ти кажа, че това са най-смислено похарчените от мен пари до сега и най-смислено уползотворените часове от ежедневието ми до сега.
Освен това, аз не правя еднотипни движения или тренировки. Тренирам кондиционно и предизвикателно всеки път. Всяка тренировка е по- трудна от предишната. Тренирам с движения, които включват и натоварват мускулите и ставите от пръстите на краката и глезените до края на главата :) :) :) При изпълнението на упражненията усещам всичко да ми работи... да диша и живее. И като се има предвид, че ям като ненормална, безобразно твърде често, и свалям ( дънките ги обувам и събувам без да ги разкопчавам ) и най- вече за първи път в живота си аз се харесвам, което преди беше абсурдно ( все пак аз съм Близнак и винаги искам още и още и все не съм доволна от себе си ) просто ще кажа, че треновете ми са уникални и разкошни. Колкото и да се състезавам с времето и да нямам време за нищо, никога няма да направя компромис с Гиревоя, пудовките и залата. Точка.
Много дълго...но все пак като юристче имам голяма уста... ще ме извините... :) :) :)
П.П. Много важно за всеки човек е да намери себе си във всяка област от живота си, всичко друго е кошмарна лъжа. Смело казвам, че аз намерих себе си...най-после.
Хайде, със здраве и много обич :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 21.02.15 18:14.
казано от Рени Николова на 21.02.15, 17:48:
Много дълго...но все пак като юристче имам голяма уста... ще ме извините... :) :) :)
П.П. Много важно за всеки човек е да намери себе си във всяка област от живота си, всичко друго е кошмарна лъжа. Смело казвам, че аз намерих себе си...най-после.
Хайде, със здраве и много обич :)
Ха, колега! :) Поздравления за нещата, които си успяла да откриеш и ти пожелавам да запазиш хъса, с който говориш и правиш нещата, и дори да става още по-силен! Успех с целите ти!
21.02.15
19:28
Ха! Две колежки! :) В коя област се изявявате?
Страхотна си! Все пак имай предвид, че казвам, че са ти еднообразни тренировките, не за друго, а защото нищо не схващам от пудовки и различните неща, които се правят с тях. Но това, което описваш на всяка тренировка, изглежда ужасно трудно и мъчително. :)
Какви са тези състезания?
казано от Queen Cobra на 21.02.15, 19:28:
Ха! Две колежки! :) В коя област се изявявате?
Страхотна си! Все пак имай предвид, че казвам, че са ти еднообразни тренировките, не за друго, а защото нищо не схващам от пудовки и различните неща, които се правят с тях. Но това, което описваш на всяка тренировка, изглежда ужасно трудно и мъчително. :)
Какви са тези състезания?
Аз се занимавам с административно право и по-малко - с гражданско и трудово. :) Мисля, че и ти беше в сферата на административното право (имам някакъв спомен от постовете ти)?
П. П. Извинявай за спама, Рени.
23.02.15
18:21
Днес в залата
Разтягане
Суинг, после хващаш пудовката с др ръка за дъното, клякаш и после преса - 2 серии по 10 на ръка с 12 кг пудовка
Суинг - 1 серия по 30 сек на ръка с 16 кг пудовка
1 суинг и 1 обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
Стоене в rack позиция с приклякане - 1 серия по 20 повт на крак/ ръка с 16 кг пудовка и ьадъране 30 сек на последното повт
Приклякане с пудовка над глава - 1 серия по 20 на ръка с 16 кг пудовка и задържане 30 сек в долна позиция на последното
Джърк - 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
Снач - 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
Дълъг цикъл - 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
Подскоци през конуси - 10 дължини
Прескок на другарчето 10 пъти и после минаваш под краката му
Днес не съм доволна от себе си... Никаква сила...никаква енергия...голям зор да издържа тия нищо и никаку 2 мин на отделните движения... като се има има предвид, че съм правила и по 3 серии по 2,30 мин и на джърк, и на снач едно след друго. Тъпо ми стана...
Но другият път ще е перфектно ....
:) :) :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 24.02.15 11:40.
24.02.15
09:55
Благодаря (blush) ;)
25.02.15
13:16
Днес в залата
разтягане
клекчета на батута - 3 серии по около 50
подскоци - от висок степ на земята и после веднага върху по нисък степ - 3 серии по 10
подскоци - стъпваме върху две степчета и посредата на земята има пудовка - приклякаме и подскочаме с нея - 3 серии по 10 с 8 кг пудовка
суинг - 1 серия по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка
Дълъг цикъл - 5 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка с 1,30 мин почивка между сериите
баланс и клекчета върху дискче и след това върху две медицински топки
планк страничен - 2 серии по 1 мин на всяка страна
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 25.02.15 13:19.
27.02.15
16:40
Днес в залата:
разтягане с пудовки и ластици
клек везна на един крак - 1 серия по 5-6 крак с 16 кг пудовка
суинг - 1 серия по 30сек на ръка с 16 кг пудовка
1 суинг + 1 обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
2 суинга + 1 обръщане + 1 джърк - първата минута - 1 суинг + 1 обръщане + 1 джърк - втората минута - дълъг цикъл -третата минута - 1 серия по 3 мин на ръка с 12 кг пудовка
снач - 1 серия по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка
5-6 упражнения за разтягане
подскоци през конуси - 10 дължини
Днес тренировката беше за разпускане :)
Поздрааааааааааав :) :) :)
04.03.15
11:57
Днес в залата
Разтягане загрявка
Суинг - 1 серия по 30 сек на ръка с 16 кг
Обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг
Джърк - 1 серия по 3 мин на ръка с 16 кг и още 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг - първата през 10 сек ; втората през 7 сек
Снач - идеята беше да се получи протокол като на джърка, но на някоя от тренировките съм си натъртила много здраво лявата ръка със снач и съм тренирала дълго така... И още на предишната тренировка мн ме боля. Почиванах си добре три дни, разтривах, мазах, но още си имам една подутина, поради което не успях да направя снача по 3 и съответно по 2 мин.
Направих 2 серии по 1,30 мин на ръка с 16 кг
Разочаровах се.... Ядосах се много. Нервирх се... Продължавам да мажа и да разтривам. :(
Клек на един крак везна - 3 серии по 10 с 16 кг
Ренегатско гребане - 3 серии по 5-6 на ръка с 2x16 kg
Завъртания на странинс медиц топка 5 кг ( др път с пудовка ) - 3 серии по 10 , но аз го правех по 20 на страна
Разтягане с ластици
Бъдете успешни днес :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 04.03.15 14:03.
06.03.15
12:44
Днес в залата
разтягане, загрявка
скачане на въже - 2 серии по 1 мин - вече го умея много добре
скок от земята върху степче и пак на земята и наобратно - 2 серии по 30 сек
после пак същото скокче като предишното, но между две степчета - 2 серии по 30 сек
скок през 4-5 конуса - 2 серии по 10 дължини
Суинг - 3 серии по 30 сек на ръка с 24 кг пудовка
ренегатско гребане - 4 серии по 5-6 на ръка с 2x20 kg пудовки
клек - подскок - 4 серии по 50 с 30 кг щанга
фермерска разходка - 3 серии по 1, 30 мин с 2 x24 kg пудовки
трион - 2 серии по 10 на ръка с ластик
страничен планк - 2 серии по 1 мин на всяка страна
разтягане
Надявам се да се пропускам нещо... :)
“Бъдете благодарни на малкото, което Бог ви дава, за да ви даде повече.”
Учителят Петър Дънов
..............................
Удобният случай идва с времето си, скъпи мой. Той е като постоянно удвояваща се миза: колкото повече се заложи, толкова повече ще спечелиш, щом знаеш да чакаш.
Александър Дюма
.....................................
Ако искаш нещо от някого, винаги му предоставяй начин да ти го даде.
Сю Монк Кид
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 06.03.15 13:27.
06.03.15
13:00
Здравей! “клек везна на един крак” - какво е това, нещо като пистолет ли? И какво значи клек на батут? (съжалявам, неграмотна съм в този тип тренировка :( )
08.03.15
18:21
Честит празник (F) Бъди много силна и щастлива :)
08.03.15
21:51
Блaгодaря ти , Иво!
Ти си един от мaлкото хорa, които ми честитят прaзникa днес! Оценявaм го!
И aз се нaдявaм дa остaнa все толковa силнa в емоционaлно отношение, a силaтa ми във физическо отношение ти гaрaнтирaм, че ще рaсте с всеки ден. Не се дaвaм aз, кaкто знaеш! :) :) :)
Кобре, клекът везнa е клек нa един крaк, при който единият крaк е опорен и с него се клякa, a другият е нaзaд във въздухa. Държи се пудовкa в еднaтa ръкa кaто ръцете се редувaт зa всяко повторение нa всеки крaк. Гърбът е стриктно изпрaвен, неутрaлен, гърдите и пъпът сочaт нaдолу към подa и движението се извършвa целенaсочено с глутеус. Коляното не трябвa дa се мести , извивa или влизa нaвътре. Товa упрaжнение ми е любимо....винaги имaм зверски мускулни трески нa дупето след товa. :) :)
Клекът нa бaтут предстaвлявa нормaлен клек нa онези съоръжения зa подскaчaне, нa които децaтa толковa се рaдвaт и не искaт дa слизaт от рaдост. Клякaме нa него понякогa, тъй кaто е необходимо дa се пaзи и бaлaнс едновременно с клякaнето. Би следвaло по- трудно дa е клякaнето нa него, но aз понеже съм стрaнен случaй, нa мен ми е по- лесно. Лицеви опори също съм прaвилa нa бaтут и пaкми е по- лесно от тези нa земя. :) :)
По някое време ще снимaм повечето движения,които прaвя....просто всеки пъз зaбрaвям, зa което се извинявaм!
Лек ден!
Честит прaзник нa всички Дaми! Обичaйте се!
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 09.03.15 08:43.
09.03.15
07:04
.....................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 09.03.15 08:43.
09.03.15
18:56
Днес в залата
загряване, разтягане
суинг - 3 серии по 30 сек на ръка с 24 кг пудовка
обръщане - 3 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
упражнение за фиксация - приклякане с рязко изпъване на бедрата - с пудовка над главата - 3 серии по 30 на ръка с 16 кг пудовка
клек до долу с подскок във въздуха с пудовка на гърба - 4 серии по 10 с 10 кг пудовка
фермерска разходка - 3 серии по 2 мин с 2x20 кг пудовки
скачане на въже - 5-6 серии по 1 мин - ставам все по-добра
разтягане
Надявам се да не пропускам нещо... ако е така, после ще го добавя :)
Лека :) :) :)
11.03.15
13:01
Днес в залата
разтягане
суинг - 3 серии по 30 сек с 24 кг пудовка
Джърк - 2 серии по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка - целта беше да направя 24 бройки за всяка ръка за това време, аз направих някъде около 30 + още една серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка, тук вече със по-спокойно темпо
Подскоци - от висок степ на земята приземяване и отскачане нагоре с прави крака, с приземяване върху същото място - не броях, много бройки, докато го направя добре
скачане на въже - 3 - 4 серии по около 1 мин
за корем с медицинска топка - 3 серии по 20 общо , по 10 на страна
разтягане
:) Бъдете внимателни със своите мисли – те са начало на постъпки.
Лао Дзъ
................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 11.03.15 13:41.
13.03.15
15:19
Днес в залата
разтягане
планк с крака върху перваза на прозореца - преместване на ръцете назад и после напред 3-4 пъти и накрая 3-4 лицеви в това положение
суинг - 1 серия по 30 сек с 20 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка
джърк - 5 серии по 1, 30 мин на ръка с 16 кг пудовка ( вече не ми тежи толкова тая 16- ка ) - оправяне на техника
клек на 1 крак везна - 3 серии по 10 на крак с 16 кг пудовка
клек-подскок на батут - докато ми омръзна - отработване на първата част от движението при джърка
хиперекстензии - 4 серии по 15 с 10 кг диск
катерач - 3 серии по 30 сек
фермерска разходка с два диска по 10 кг с цел трениране на хват на пръсти
упр за стабилност на китка и пръсти
страничен планк - 1 серия по 1 мин на страна
разтягане
“Не трябва да сте лесно докачливи. Не обръщайте внимание кой какво казал. Ако давате внимание на думите на хората, вие лесно ще остареете. Ще мине някой покрай вас и ще ви каже, че сте прост, глупав човек. Друг ще каже нещо друго лошо по ваш адрес. Не се тревожете, вашият мир струва много повече от това, което е казал някой. Това, което той е казал е за негова сметка. Пазете своя мир и избягвайте общества и хора, които оказват лошо влияние върху вас.”
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 13.03.15 15:34.
18.03.15
08:47
Вчера в залата
разтягане
клек везна - 2 серии по 10 на крак
суинг - 2 серии по 30 сек на ръка с 16 кг пудовка доста лекичка ми се стори :)
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
джърк - 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка + 1 серия по 3 мин на ръка с 16 кг пудовка
снач - 2 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
подскоци от степ на земята с отскачане нагоре с цел приземяване на същото място - 3 серии по 10
подскоци от степ на земята и после върху друг степ 2 серии по 10
подскоци от степ на земята и веднага прескок на лежанка - 10 бр
подскоци на степ с редуване на краката - 3 серии по 30 сек
за корем - завъртания на всяка страна с 8 кг пудовка -3 серии по 10 на страна
преден планк
разтягане
18.03.15
12:47
Тази сутрин в залата: така се получи, просто ми се объркаха плановете, а не исках да пропускам тренировка. Бях уморена и съответно бавна и тромава
разтягане, загрявка с тухличка и 3 вида упражнения за разтягане на раменете
20 кг лост в ъгъла - стриктни завъртания на всяка страна - 2 серии по 10 на страна
мелница - 2 серии по 10 на ръка с 10 кг пудовка
турско изправяне - 2 серии по 5 на ръка с 8 кг пудовка - тук ми беше леко
на шведка стена - набиране до там, до където плешките се съберат - 2 серии по 10
суинг - 3 серии по 30 сек на ръка с 24 кг пудовка - мн ми беше приятно
Дълъг цикъл - 3 серии по 2 мин с 2x12 kg пудовки
джърк - 1 серия по 2 мин с 2x12 кг пудовки
клек - подскоци на батут - 3 серии по 50
коремни на шведката стена - 3 по 10
разтягане
Силните жени не се раждат такива. Силни ги правят обстоятелствата и боклуците!
..........................
Винаги има възможност и надежда да намерим изгубена част от себе си в някой друг...
Халед Хосейни
............
Ако миналото на другия беше ваше минало, ако неговата болка беше ваша болка, ако неговото ниво на съзнание беше ваше, щяхте да мислите и действате точно като него. Когато осъзнаете това, идват прошката, състраданието, покоят.
Екхарт Толе
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 18.03.15 12:56.
18.03.15
16:04
Рени, не знам дали правописните грешки в името на дневника за умишлени?
“Силните жени не се раждат такива. Силни ги правят абстоятелствата и болуците!”
Може ли снимка/клип на някои неща, че не ги намирам в нета? Като клек-везна например ми стана интересен. Как правиш суинг с 1 ръка с 24 кила -просто изумително за такава крехка дама :) !
18.03.15
18:40
Разбира се, Кобре, правописните грешки не са умишлени и съзнателни!
Обещавам, ще си направя клип на клек-везната и на каквото друго ти представлява интерес!
Не съм крехка дама, но благодаря все пак. :) :) :) Не са чак толкоз много 24 кг за упражнение като суинг. Щом аз мога, значи всеки може! Това е истината! :)
По-здрави!
19.03.15
13:28
Скоро и с 28кг. ще го правиш като гледам как леко-полеко вдигаш работните килограми,съответно натоварването :)
Може да е крехка,но за сметка на това упорита ;)
20.03.15
15:14
Благодаря ти, Иво! Не ме възхвалявай толкова много, все пак нищо кой знае какво не съм направила!
Днес в залата
загрявка, разтягане с ластици и гири - 3-4 упражнения
суинг - 2 серии по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
дълъг цикъл - 1 серия по 2 мин на ръка + 1 серия по 3 мин на ръка с 16 кг пудовка
снач - 4 серии по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка за отработване на техниката ( джъркът ми е добре като изпълнение, но сначът не съвсем, има още детайли, които не правя като хората и това ми обърква цялото движение )
клек - подскок - 3 серии по 35 повт с 40 кг щанга
упражнение за хвата на ръцете с 20 кг лост
страничен планк - 2 серии по 1 мин на страна :)
:) Това е
И... започвам работа... и... няма да усетя как ще мине животът ми от забързаното еднакво ежедневие, един ден ще се обърна назад и ще съм 60 год бабичка...
Бъдете щастливи! Аз съм много щастлив, защото съм влюбена в какво и кой ли не :) :) :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 20.03.15 15:15.
25.03.15
10:45
Вчерa вечертa в зaлaтa
Рaзтягaне нa всичко, от еднa седмицa съм.нa рaботa и от седенето нa едно място постоянно ме е удървило. Всичко ми е схвaнaто. Ужaс....
Суинг - 1 серия по 30 сек нa ръкa с. 16 кг пудовкa
Снaч 5 серии - 6 серии по 2 мин нa ръкa с 12 кг - Юри ме учеше нa новa техникa , понеже с предишнaтa нещо не се спрaвях добре и според него трябвa дa се нaмери подходящaтa именно зa мен,инaче е безсмислено .
Дълъг цикъл - 3 серии по 2 мин нa ръкa пaк с 12 кг - цел бързинa и доизкусорявaне нa техникaтa - поне тукa съм мн добре. :). Но и снaчът ще ми стaне любовник , нямa кaк, aз или го постигaм , и не се зaнимaвaм.
Подскоци нa степчетa - 3 видa по 3 серии по 10 повт.
Товa е :)
Хубaв ден! Пълнa съм с любов и ви я рaздaвaм :)
Подскоци с тепчетa
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 25.03.15 10:46.
25.03.15
12:55
Решилa съм от вчерa в дните ,в които не съм в зaлaтa дa тренирaм вкъщи комплекси,интервaли и т.н.
Определено седенето нa стол по цял ден ме вдървявa,нaтъжaвa, прaви по- дебелa и тромaвa. Чувствaм,че сaмо и с домaшните тренировки нямa дa зaгубя пистигнaтото до сегa в спортен плaн.
Бъдете смирени и тихи :)
28.03.15
17:24
тренировката днес вкъщи:
Тази седмица успях да отида до залата само веднъж и това много ме натъжи, но го приемам като необходима почивка за организма си от физически натоварвания. Искрено се надявам през идната седмица да не се оказвам на работа след работно време и да мога да ходя да си тренирам с треньора. Просто не мога да повярвам как 3 месеца и половина тренировки в залата с наблюдение и 3 тренировки седмично, освен постиженията в спортно отношение, започнах да изглеждам както винаги съм целяла. Започвам да вадя релеф на корема, нямам грам паласки, грам сланини на корема, краката са ми супер и т.н. Така че ако ще гръм да падне върху мен, няма да позволя да ми се провалят тренировките в залата. Категорична съм! :)
3 кръга, 20:40 сек, всичко с 16 кг пудовка
Тръстър лява ръка - 10, 10, 10
Тъстър дясна ръка - 10. 9. 9
Суинг с двете ръце - 20, 20, 20
Напади редуване на краката - 16 общо
Едностранно гребане - 15, 15, 15 лява ръка
Едностранно гребане - 15, 17, 14 дясна ръка
Планк длани - планк лакти - не броих тука
Суинг със смяна на ръцете - 20 общо
Определено с времето този пит тренировки са ми станали чужди. Днес ми беше странно, но не се отказвам. Затова й реших в дните, в които не съм в залата да си тренирам вкъщи някакви такива подобни нещица.
Ще видим утре какво ще измисля... ще бъдете уведомени, със сигурност ще е доста повече от това днес, предвид факта, че детето се събуди непредвидено рано.
Бъдете тихи, смели и силни. :)
29.03.15
16:54
Днес исках да остана насаме със себе си и тичах 45 мин в парка в компанията на преккасни баладични песни.
+ 5 кръга: с 16 кг пудовка - сутринта след като станах
10 Гоблет клек
10 дълъг цикъл - обръщане и джърк на ръка
20 суинг с всяка ръка
10 Stand-kneel-stand - водещ десен крак
10 Stand - kneel - stand - водещ ляв крак
Идеята на комплексчето беше тази да направя за деня 50 клека, тъй като попаднах на едно интересно предизвикателство с клекове за месец и реших да го направя. Замисълът ми е да включа необходимия брой клекове за деня в комплексче с други упражнения.
:) Във вторник съм в залата... този ден ще има на кого да оставя детето след работа, за да ида до тренирам с треньора си. :)
Това е положението. Такъв е животът! ( Животът трябва да се поглъща с широко отворени очи, жадно, сякаш след миг ще умрем. Той винаги е далеч по-красив и прекрасен от всяка произведена във фабрика и достъпна за пари мечта. Поглъщайте животът без гаранции и спокойствие – такова животно просто няма. Животът е буря! Рeй Бредбъри )
...................................
На майка
Уморена от грижи, попрегърбена, тиха,
зад вратата отчаяно гледа.
На лицето и́ мъка се прокрадва нескрита;
наранена, отрудена, бледа.
Прегрешила пред Бога, чака свойта присъда;
между пръсти държи малък кръст.
Иска прошка от Господа, и очаква да зърне
дъщеря си по селския път.
А пък аз все не идвам, все си имам причини
да ме няма и днес у дома.
Майка знае – в сърцето си, че в живота си имам
много „важни“ житейски дела.
Майка знае – не пита, все така си мълчи
и на пейката сяда пред къщи.
Като минат комшии дълго бърше очи
във забрадката с черните кръпки.
Вечер пали кандилото и в сърцето с тревога
ляга кротко и чака деня.
Катинара отключва, като дойда, да мога
да си вляза сама у дома.
Маргало
.......................
Който ти дава от времето си, никога няма да си го върне. Не забравяй, че ти дава частица от своя живот.
Роберто Монтес
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 29.03.15 16:59.
01.04.15
06:16
Вчера вечерта в залата:
разтягане, загрявка
ново упражнение - в приклекнало положение , наведени напред с изправен гръб се правят махове с пудовка - 1 серия по 10 на ръка с 16 кг пудовка
от това горното движение, веднага след маха придъпване рязко назад и и нагоре и обръщаме пудовката - това е някаква нова техника, която треньорът явно е научил на съсътезанието, което ходи в събота в хърватска - 2 серии по 10 на ръка с 16 кг пудовка
Джърк - 3 серии по 10, аз правих 15 на ръка с 16 кг пудовка
Дълъг цикъл - 1 серия по 10, аз 15 с 16 кг пудовка
Нова техника на снач ми показваше отново... -
Снач - 2 серии по 2мин на ръка с 12 кг пудовка - с по-лека тежест заради новата техника, а и заради това, че не съм перфектна в техниката му. Трябва да ми слегне на душата на тоя снач, но.... все не успява, .... нооо ще се наложи, няма къде да се ходи :) :) :)
Стоене в Rack поситион - 2 мин с 2x12 kg пудовки
Стоене с пудовки над глава - 1 мин с 2x12 kg пудовки
Страничен планк - по 1 мин на всяка страна
Подскоци на средно високо степче, може би около 45-50 см - 3 серии по 1 мин, 40 сек, 40 сек
Разтягане :)
Обичайте се. Изживявайте всеки ден така, че като станете баби и дядковци и се обърнете назад, да не спирате да се усмихвате и да не съжалявате и за една минута от преживяното. Аз така искам, защото старостта е самотна, не винаги, но в повечето случаи, и затова желая тогава всеки ден да си прожектирам филма на изминалите ми дни. Мдааа...
Бъдете влюбени.... влюбвайте се всеки месец отново и отново, ако трябва, за да сте красиви, живи, енергийни, желани, привличащи,,, :)