Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

05.03.15
21:19

Български вина не трябва да си купуваш от патриотични подбуди, а защото са сред най-добрите в света като съотношение цена/качество, особено червените. Говоря обаче за класа от 20 лв нагоре (цена в магазина).
Траминер на Хан Крум не е лошо в най-ниския ценови сегмент, но имаме и доста по-добри от него. :) Но белите не са ми сила, питай ме повече за червени. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.03.15 21:20.

05.03.15
21:37

Траминера Хан Крум ,може би през соца да е бил нещо име и траминер...сега е  нула.Ето един траминер ,който е далеч по близо до истината,разбира се в този ценови клас:
http://www.meik98wines.com/бяло-вино-траминер-2013-г-0-75-л-винарска-изба-варна_6160

Мнението беше редактирано от nervak на 05.03.15 21:38.

05.03.15
21:39

казано от nervak на 05.03.15, 21:37:

Траминера Хан Крум ,може би през соца да е бил нещо име и траминер...

Аз горе-долу тогава съм го пил за последно. :)

05.03.15
22:02

Даже не знам точно на каква цена са, просто ми са ги препоръчвали. Иначе за около 15-20 лева има доста приятни  бели италиански, южноафрикански  и австралииски вина/поне по мои наблюдения/. Бяха ми донесли едно испанско, което също много ми хареса, но нито помня как се казва ,нито каква му е цената. Колкото до червеното вино- имаме домашен мавруд и домашно мерло/ на привършване са/ и определено червено няма да купувам -поне докато статуса им не се промени на привършили :)

Мнението беше редактирано от I`M на 05.03.15 22:06.

05.03.15
22:12

Като човек от региона - в момента, каквото и на Старосел да вземеш, все е хубаво, включително и с по-ниските цени. Само имам съмнения дали е българско. Но може и да греша ;)

От немските: Блауфранкиш и производните са доста добри по свой си начин - ако харесваш северняшки вина от Врачанско и Видинско. Но истински хубавите са много скъпи - както каза Боби - нямат слънце.

05.03.15
22:38

казано от Von Suthaus на 05.03.15, 22:12:

Като човек от региона - в момента, каквото и на Старосел да вземеш, все е хубаво...

На старосел имаме една бутилка червено вино от някаква специална юбилейна партида, с табелка с номер, бъчва и т.н. Даже мисля, че не са я пускали в продажба тази партида, но още не сме я отворили и нямам мнение. Така или иначе съм решил да им пробвам спа-то и когато това се случи ще имам възможност да обърна внимание на вината им на място.

П.П. -  Интересна тема подхванах в уж спортен дневник, ама спорта е само част от живота :)

06.03.15
19:20

Храната след около 20 часа фаст:
18:30ч. - купа фасул с парче “кучешка радост”, люта чушка, 200 грама пилешки гърди, две припекани филии д.х. с масло, 400 мл. фреш от грейпфрут, моркови и ябълки, 50 грама фъстъци с 50 грама течен шоколад, чаша/ винена /просеко.
19:30ч. -  пакет пуканки.

Днес забързан ден и като цяло бях много натоварен. На всичкото отгоре непрестанния дъжд едно, че ми скапа настроението, но и много ми забави движението, изгубих едно 30-40 минути по задръствания. Важнато е, че е петък вечер и съм си вкъщи на удобното легло пред ти ви то. Това е!

06.03.15
21:12

Ако е Мерло, бук, без етикет, барел №9, само 300 бутилки - сега Аванти в София ги продават с намаление. Нямат свършване тия 300 бутилки, но виното е хубаво.

07.03.15
12:30

казано от Von Suthaus на 06.03.15, 21:12:

Ако е Мерло, бук, без етикет, барел №9, само 300 бутилки - сега Аванти в София ги продават с намаление. Нямат свършване тия 300 бутилки, но виното е хубаво.

Да, само дето пише/ на англ/ мерло от  дъбова бъчва №20. В приятна черна кутия е с големи надписи старосел. Днес, с оглед на времето, ще съм на червено вино/ домашен мавруд/ .

Много  взеха да се засилват леките болежки, които имам в областа на гърдите, раменете и кръста. Смятам да си взема една почивка от поне седмица, че взех да напъвам повече на тренировките и при сегашното положение ще стане беля. Пристигнаха ми хранителните добавки, които бях поръчал. Изцяло на билкова основа са - за имунната система, за ставите и  за по-голяма съсредоточеност. Между другото от как поднових по-серизоните фастове имунната система ми се пооправи. Не хванах гриповете и вирусите тазаи зима, а покрай мен много болни имаше, а и два месеца все по-болниците вися. Така, че отчитам за мен си по-продължителния глад, като средство засилаващо имунната система. Храната днес ще е шилешко месо  с картофи на фурна и домашна пица. Ще почна да се храня след поне 20 часа фаст.

Смятахме да вечеряме навън с приятели, ама го отложихме заради времето. Щях да ходя и да пазарувам, ама ме домързя да чистя колата от снега. Не мога да изкарам другата кола  от гаража, че съм го запушил с тази  която трябва да чистя и в крайна сметка няма да мърдам от вкъщи. Надявам се утре да поспре интензивния снеговалеж и ще направя една разходка в балкана. Обожавам да ходя в снежно време по балкана - супер успокоявашо и усвежаващо е. Друго за отбелязване май няма !

Иначе това е виното за което говоря:

Мнението беше редактирано от I`M на 07.03.15 12:31.

08.03.15
13:20

Храната до сега:
09:30ч. -  кисело мляко с мюсли и малко лешници, половин тава домашна пица, 10 фурми, един шоколад, 50 грама фъстъци.
12:30ч. -  50 грама домашна луканка, 50 грама гауда, 100 грама д. млечна салата, пиле с ориз и зеле/ две големи порции/, 50 грама хенеси файн.
Едит:  3 пакета пуканки, 100 грама с. луканка, 4 пекани филии със сирене и кашкавал, 11 купички крем карамел, полувин бутилка бяло вино, 10 фурми/ това бяло вино дето съм го взел всъщност се оказа ризлинг от моизел/
Вечерта ще допълня останалото. Има опасност да изям една тавичка домашен крем карамел, ако се отпусна и няколко домашни калцонета. Ама времето е виновно- като видя сняг и инстинктът ми за самосъхранение се включва и започвам да се запасявам с мазнини ;)

Въпреки мързела, който ме е налегнал тези дни, слезнах да си изчистя колата и пред гаража. Като гледам как продължава да вали, май утре сутринта ще трябва да поразчистя отново, за да мога да потегля за работа. Добре че е топло, че ако беше студено щеше да натрупа над метър сняг, при това обилно и непрестанно снеговалене.
Кръстът ме боли повече от миналите дни, чак се будих няколко пъти от болка през ноща.  Определено ще трябва да почина малко от тренировките, колкото и да не ми се ще.
Имам чувството, че сме в коледните празници  с този сняг и още по-малко  ми се ходи на работа утре. Това е .

Мнението беше редактирано от I`M на 08.03.15 21:12.

10.03.15
19:22

Храната след около 24 часа фаст:
18:45ч. - една голяма пъстърва на скара, три филии д. х. с чесън и масло, салата/марула, краставица, ряпа, маслини и зехтин/, три приятно дебели парчета карамелено руло, половин бутилка бяло  вино - ризлинг.
20:00ч. -  половин пакет пуканки, 50 грама фъстъци обвити с шоколад.

Днес много натоварен ден, като вчера, а и утре се очертава не по -малко работа. Като цяло тези дни съм претрупан. Това е!

11.03.15
19:43

Храната след около 22-23 часа фаст:
19:00ч. - гювече/ 200 грама домашна луканка, едно яйце, 50 грама кашкавал, 50 грама сирене, маслини, доматен сок и х, кетчуп/ три филиики домашен хляб, едно парче торта.
20:30ч.- пакет пуканки

Отново супер натоварен ден. Много задачи ми се насъбраха, а най-лошото е че в офиса ми влизат едни и същи хора по много пъти на ден да ме занимават главно с глупости и винаги в момент, в който работя задълбочено по нещо. Постоянно се разсейвам по този начин и накрая ще объркам нещо, защото много ми се накъсва работата, а така най-лесно се допускат грешки. Накрая на работния ден гледам като някакво зомби. Предпочитам да има повечко работа, защото ми минава по бързо деня, а и не мога да стоя без да върша нещо, но в някаква по изолирана среда да е, че взе да ми писва. Общо взето това е за днес.

12.03.15
22:27

Храната след около 23 часа фаст:
20:00ч. -  пица, свинско бон филе с мед и ароматни билки, торта с бадеми и смокини, над половин бутилка  пино гриджо.
22:30ч. - пакет пуканки, половин бутилка ризлинг.

Днес се объркаха хранителните планове. Излизахме с кумовете. Като излизам не пия, че винаги съм с кола. Обаче кумът ми  наскоро си взе лексус, с доста приятен брой коне под капака, та му е мерак да кара и настояваше да дойде да ни забере. Следователно реших, че като не карам ще пия. Поръчах  една бутилка италианско вино/което се оказа изключително приятно/, която уж трябваше да пием с жената, ама тя изпи чаша и малко и остатъка го изпих аз. Сега като се прибрахме решихме да довършим  ризлинга, които остана от вчера.
На работа поредният луд ден, а утре освен всичко е и петък 13, ден в който ми изтича срокът по еднин много важен въпрос. Общо взето това е!

13.03.15
19:09

Храната след около 19 -20 часа фаст:
18:30ч. - два цели пилешки бута на фурна с бял ориз и люта чушка, домати със зехтин и пресен лук, три филии прясно изпекан д. хляб, 400 мл. фреш от ч. цвекло, морков, грейпфрут и портокали, две чаши /винени/ полу сухо бяло вино, един банан със 3-4 чаени лъжици т. шоколад.
20:00ч. - пакет пуканки, чаша бяло вино.

След многото неуспешни опити, тази зима,  най-накрая попаднах на домати, които не са отглеждани в завод за полиитилен. Свежи, леко твърди и с аромат на зеленчук, въпреки че уж домата е плод де. С удоволствие ги хапнах с прясно лукче и зехтин. С портокалите обаче ударих на камък -  те и сок пуснаха колкото и камък би пуснал. На всичкото отгоре излезнаха и  по - горчиви от грейпфрута.
Вчера вечерта в 12 вместо да лягам реших да гледам по теливизия предаването на Манчев. В последствие,  днес цял ден съм в полусънено състояние, ама се оправих със задачите. Като за петък 13-ти бива, даже като за петък 12-ти бива.
Много ми се искаше утре да тренирам и се надявах да тренирам, но болките в кръстта не само, че не ми са отминали, а ги усещам с една идея по-изострени. Гърдата и тя ме опъва от време на време. Ще си взема поне още една седмица при това положение. Общо взето това е за днес.

Мнението беше редактирано от I`M на 13.03.15 19:11.

14.03.15
13:12

казано от Иван Марков на 13.03.15, 19:09:

След многото неуспешни опити, тази зима,  най-накрая попаднах на домати, които не са отглеждани в завод за полиитилен. Свежи, леко твърди и с аромат на зеленчук, въпреки че уж домата е плод де.

От известно време купуваме едни испански - Рома. Имат доста приличен вкус.
А два пъти вече взимам друг “модел” испански - кафеникаво-зелени. Малко са скъпи, но са най-близо до летен домат от всичко, на което съм попадал.

14.03.15
16:17

Тези бяха турски. Препоръчаха ми  ги и не бях от най-евтините и те. Иначе ще пробвам тези испанските, за които казваш.  За съжаление дори и лятото турските домати вече са по-домати от българските.

Храната след около 19 часа фаст:
15:00ч.  - свинско бон филе на фурна с мед, две филийки д. хляб, половин чаша червено вино, две чаши бяло вино., 5-6 бонбона мерси.
18:00ч. -  Грах с пилешко, филиия д. хляб, фреш от ч. цвекло, лимон, портокал и ябълки, 5-6 купички /дано да са само толкова/ домашен крем карамел.
19:00ч. -  пуканки, банан и шоколад.

Донесаха ми едно червено вино, което е правено за фирма по поръчка и всички много го харесаха. Сипах си една чаша, ама на мен пък хич не ми хареса и даже не го допих. От ризлинга обаче си сръбнах две чаши :)  Ядеше ми се нещо сладко от  тип бонбони амфора или черноморец, но за съжаление имаше само от гадното “мерси”, та трябваше да се задоволя с тях.
Нещо цяла нощ ме тормозиха болки в кръста и то не точно в кръста, а в мястото над него и началото на ребрата, като болкта обхваща и леко от страни и корема. Май ще ходя на лекар тези дни. Имам да поработя малко и след това филмчета.

Мнението беше редактирано от I`M на 14.03.15 16:20.

15.03.15
21:23

Храната след около 20-21 часа фаст:
15:00ч. - 500 грама свинско бон филе, голяма чиния с грах, филия д.хляб, 2/винени/ чаши бяло вино.
17:00ч. - около 25-30 домашни бухтички с шоколад, д. с.  от боровинки, сол.
20:00ч. -  два пакета пуканки, няколко дебели резъна домашен сладък салам, 150 грама фъстъци, 100 грама течен шоколад., 2/винени/ чаши бяло вино.

Цял ден излежаване и почивка. Сега чак не ми се ляга, че като заспя и ще трябва да ставам за работа. Това е!

16.03.15
19:04

Храната след около 21-22 часа фаст:
18:30ч. -  500 грама, 60% свинска/40% телешка, кайма на скара, 100 грама домашна луканка, марула, зехтин, лук и домати, 400мл. фреш от грейпфрут, две филии д.х. с масло и х. кетчуп, половин бутилка бяло вино, две шоколадови яйца.
20:00ч. - пакет пуканаки, пакет солети, 100 грама фъстъци с 100-150 грама течен шоколад.

При този начин на хранене и без тренировки съм в процес на леко и  бавно сваляне. Много ми се тренира, но този път ще изкарам 2-3 седмици с пълна почивка, за да видя дали след като подновя тренировките ще ги има отново болежките, че ако ги има ще трябва да тръгна по доктори. Днес много тежък и изнервен ден, но пък приказката за хорото си е вярна. Общо взето това е !

Мнението беше редактирано от I`M на 19.03.15 19:44.

17.03.15
20:34

Храната след около 23 часа:
19:30ч. - 2 гювечета/ яйце, свинска кайма, домашна луканка, кралска печурка, сирене, домати, кашкавал, масло, х. летчуп, маслини и чесън/, четири филии домашен хляб, 2/винени/ чаши бяло вино.
20:30ч. -  пакет пуканки, 50 грама фъстъци и 2-3 чаени лъжици течен шоколад, чаша бяло вино.

Днес доста апетит ми се отвори, особено  с тези ароматни домашни гювечета, не ми бе много трудно да се отпусна на ядене. На работа като всеки ден напоследък - напрегната и тегаво, ама за сега нямам други варианти. Май е това.

18.03.15
20:39

Храната след около 23 часа фаст.
20:00ч. - свинско с картофи, филия домашен хляб, 2/винени/ чаши бяло вино, парче домашен шоколадов пай.
21:00ч. - пакет пуканки, парче шоколадов пай, чаша бяло вино.

19.03.15
19:43

Храната след около 22 часа фаст:
19:00ч.  - Пъстърва на скара, две филиики д. хляб с масло и чесън, салата/ домат, краставица, сирене, зехтин и пресен  лук/, гарнитура от грах, моркови, царевица и броколи на тефлонов тиган, няколко резъна манго, две пълнозърнести бисквити намазани с течен шоколад, половин бутилка бяло вино.
20:00ч. -  Пакет пуканки, пакет солети, 100 грама фъсътци.

25.03.15
18:36

Вече карам трета седмица откакто спрях да тренирам. Болките в областта на кръста не само, че не намаляха, но се усилиха. Последните няколко дни не мога да спя от болки. Правих изледвания на бъбреците и излезнаха ок. Днес ми правиха снимка и на първо четене излезна шипове в кръста. Имам една позната ренгенолог и ще  взема и от нея мнение, за да не излезне и нещо друго. Ще започвам да тренирам, но само лег и набирания за сега. Клек, тяга, мечка и прочие ги спирам за неопределено време. Храната продължава да е стандартната -  23-24 часа фаст последвани от месо и салата, след час и от пуканки, солети и шоколад. Ям и доста плодове, алкохолът е ограничен до около половин бутилка бяло вино на вечер. Болките в кръста от каквото и да са, са определно много силни и неприятни. Това е!

Мнението беше редактирано от I`M на 25.03.15 18:38.

25.03.15
19:46

Шипове в кръсните прешлени е сериозна диагноза.Дано не е такава!
Аз от два шипа във врата го папам ... Млад си Ванка и не трябва да се отказваш ,напротив ,движението и определени упражнения са в плюс.Не си и помисляй само с лег и набиране да я караш.
Апропо ,изтръпват ли ти краката?

25.03.15
20:10

Краката ми са изтръпвали винаги, когато съм си подирал лактите/ръцете  с тежеста на тялото върху тях за по дълго време, иначе не, не ми са изтръпвали просто ей така. Не знам тепърва ще се съветвам и ще чета, какво, как и дали изобщо ще правя.

Мнението беше редактирано от I`M на 25.03.15 20:11.

26.03.15
13:32

Каквото и да е, укрепването на пояса цялостно винаги ще ти донесе облекчение. А това укрепва е добре да го започнеш с изометрии засега.

26.03.15
15:03

казано от James Hinks на 26.03.15, 13:32:

Каквото и да е, укрепването на пояса цялостно винаги ще ти донесе облекчение. А това укрепва е добре да го започнеш с изометрии засега.

Не съм запознат с изометрията, но поне има много информация в тази насока и ще се запозная. Като цяло какви ли не неща четох- от непоносими болки до инвалидност, така че в момента изпитвам малко страх, да натоварвам кръста с каквото и да е.

П.п. Не ставам за да писане от тела с тези дебели пръсти, вместо цитат, за малко да подам сигнал за нарушение.

27.03.15
19:23

Около 21-22 часа фаст и:
18:30ч. - 4 големи пържени кюфтета с пресен лук, картофи със сметана на фурна, две тостер филии  бял хляб с масло, половин бутилка бяло вино.
20:00ч.- пакетче солети.

Пържените кюфтета, от свинска и  телешка кайма, бяха страхотни.
За  малко под или над месец съм изпил около 20 бутилки бяло вино - виждат ми се много и като количество и като пари, но пък тенденцията е в увеличаване на количествата, респективно и на дефицита в бюджета.

Утре ще пробвам да тренирам. Ще загрея хубаво и ще направя няколко двусета лег и набирания. Чудя се обаче като утре направя няколко двусета лег и набирания, какво ще правя на тренировката в другиден. Май ще правя лег и набирания всяка тренировка, за набиранията  и гърба нямам притеснения, но гърдите и рамото не знам до колко ще издържат. Общо взето това е.

28.03.15
12:58

Тренировка:
10 минутна аеробна загрявка.

Първи Двусет :
1. Набиране с най-широкия възможен надхват - 6,6,6
2. Лег - 6,6,6 х 100кг.

Втори двусет :
1. Полулег с лост - 8,8,8 х 60,80,90 кг.
2. Набиране с тясна ръкохватка - 6,4,5

Планк -  минута и няколко секунди.

Като за само месец прекъсване, всичко ми тежеше прекално много. Набиранията зор, легът по  - добре, но и той тежеше. При нормалния лег много бавни и контролирани повторения.  За първи път правя планк, но не очакавах да съм толкова трагичен и едвам да изкарам минута и няколко секунди.  Кръстът си ме боли, ама то и като не тренирам ме боли. Утре може би ще направя малко по-лека военна преса, като се чудя дали да не я комбинирам в двусет с леко обръщане. Общо взето ще пробвам с леки тежести при движенията, в които участва по -  активно кръстът, за да видя как ще ми се утрази. Днес вечерта ще ми погледне снимката на кръста моята позната и ще каже какво точно е според нея, а ще ходя и на невролог тея дни, само да имам малко по -свободно време.
Храната:
09:00ч. - омлет от 5 яйца, сирене и кашкавал, 400 мл. фреш от ч. цвекло и портокали.
12:30ч. -  три кюфтета  спресен лук.
18:30ч. - свинска плешка на скара, салата от марули, домати, авокадо и зехтин, филия-две домашен хляб с масло, до половин бутилка бяло вино.
След малко ще излизам да попълня някои от привършващите  хранителни продукти и да си избера някакво бяло вино за идната седмицата. 
Опитвам се напоследък да накарам малката да се храни по  -здравословно, че от тези снаксове и другите буклуци дето яде, много й е слаб имунитетът и прекалено често се разболява. Нито  зеленчуци накусва, нито плодове, нито фрешове и много зор виждам докато я прилъжа да хапне поне малко от по - полезните храни. Хубавото е, че яде риба, меса и ориз, без никакви проблеми.. Общо взето това е.

28.03.15
23:00

Остави го обръщането докато си укрепиш пояса или докато не мине болката.
Между другото сигурен ли си, че не са просто пренатегнати мускули ?

29.03.15
15:46

казано от James Hinks на 28.03.15, 23:00:

казано от James Hinks на 28.03.15, 23:00:

Да, отказах се от обръщането засега, че като се замислих при него техниката ми е най-зле и на първо време ще го избягвам. Искрено се надявах/надявам да са натегнати мускули, ама при един месец почивка - все още  ме боли. Отначало болката беше доста по-силна и рязка, но с продължителност от до няколко часа/предимно през ноща / , сега е много по -слаба, но почти постоянна. Вчера моята позната ми видя снимката от ренгена и каза, че удебелението на прешлените не ми е толкова голямо и сериозно, тоест “шиповете” не са толкова страшни в момента.  Каза ми, че дисковата херния не може да се види на ренген, а на скенер. Другото интересно е, че видя и някъви песъчинки в областа на бъреците или уретера, но пък изследавнията от урината ми са перфектни. Препоръча ми една невроложка от военна болница в Пловдив и тези дни ще и се обадя за да си насроча час. Същевременно мой приятел, говорил с някакъв негов приятел, който е дипломирал се физотерапевт и той му казал, че има мехлем от някакви билки, които помагат за шипове и да мина през него когато имам време да ми обясни за мехлема и за физическата активност.

Тренировка:
Загрявка - аеробни упражнения.

Първи двусет:
1. Тяга  с 6-8 сек.  задържане в горно положение - 8,8,6 х 80кг.
2. Военна преса на смит машина със задържане 6-8 сек в долно положение - 8,8,8 х 40кг.

Втрори двусет:
1. Екстензии с 5 кг. диск пред гърдите - 8,8,8
2. Задно рамо на машина - 8,8,8

Планк - 1,50 мин.

Имам много силна мускулна треска на гърдите и гърба. На тягата при последната серия на шестото повторение имах чувството, че ми тежеше повече от момента когато дръпнах 240 кг. На планка с много зор докарах до 1:50 сек.  Като цяло засега ще се опитам да укрепвам пояса с тяга, екстензии, частични коремни преси, планк и може би клек. Отделно ще пробвам и ежденевни хидромасажи на душ и вана, какъв ефект ще окажат спрямо болката.

Храната след около 16-17 часа фаст;
14:30ч. - около 400 грама свински врат на фурна с гъби, две филии пресно изпечен хляб  с масло, 2/винени/  чаши бяло вино, 400 мл. фреш от грейпфрут и протокали, 50 грама домашен сладък салам с кокосови стърготини.
Вечерта -  гювече , 2-3 чаши вино, салата от марула, домати, зехтин и авокадо.
Вчера взех една бтилка бяло вино на изба “Староесел” и честно казано ни хареса много, дори повече от някои доста по  - скъпи италиански вина, които взимам напоследък. Ароматът е много приятен и мек.
С оглед на по-доброто  възтановяване, засилвам храната от към качеството и съотношение на макроелементите. Ще увелича приема на протеин, като ще гледам да приемам между 600-800 грама месо/риба дневно, може и по-малко ако засиля и яйцата. Освен храната смятам да подновя приема на БЦАА, като се чудя за марката. Досега съм пил единствено на МЕХ 20к -8:1:1, в момента се чудя дали да не пробвам БЦАА-то на Бълкпаудърс, за което чувам/чета добри мнения Има разлика от почти 30 лева, които не са ми проблем, но не обичам да давам в повече за нещо, което действително няма да ми даде повече. Та ако някой от четящите има наблюдение върху тези два конкретни продукта, нека сподели.  Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 29.03.15 15:50.

29.03.15
16:45

Ванка ,младо момче си и не трябва да чакаш.На невролози не виждам смисъл да се доверяваш ,освен да си направиш една емг и от там да те пренасочат към скенер ,та с направлението да спестиш едни 80лв.Повярвай ми ,на този огън се пека и много добре знам какво е.При теб е болка и това е лошото!!!Всичко невралгично започва с дискомфорт ,мравучкане ,изтръпване и много рядко болка.Шипове и дискова са си хроника, та вече съм се примирил с горните симптоми.Варианта с бъбреците е лошия ,но според мен е този за приоритетни изследвания!Спри всякакви добавки и се изследвай обстойно.Не чакай момче!

Мнението беше редактирано от sapuna на 29.03.15 16:46.

29.03.15
17:40

казано от sapuna на 29.03.15, 16:45:

Ванка ,младо момче си и не трябва да чакаш.На невролози не виждам смисъл да се доверяваш ,освен да си направиш една емг и от там да те пренасочат към скенер ,та с направлението да спестиш едни 80лв.Повярвай ми ,на този огън се пека и много добре знам какво е.При теб е болка и това е лошото!!!Всичко невралгично започва с дискомфорт ,мравучкане ,изтръпване и много рядко болка.Шипове и дискова са си хроника, та вече съм се примирил с горните симптоми.Варианта с бъбреците е лошия ,но според мен е този за приоритетни изследвания!Спри всякакви добавки и се изследвай обстойно.Не чакай момче!

Всъщност това и смятам да направя. Невролога ми го препоръча, моята позната, именно защото смята, че ще ми обърне внимание и ще ме насочи към каквото е необходимо - скенер, изследвания и т.н., тоест ако сметне, че не е неврологична основа, ще ме изпрати където е необходимо. Наистина не разбирам медицина, но пък имам доста познати и приятели медициски служители, които няма да ме пратят при някой, който ще ме претупа, а при такъв, който ако установи, че проблема не в неговата област ще ме изпрати където трябва. Не е толкова за направлението, тъй като и при невролога отивам без такова. Нямам времето да чакам 2 часа при джипито, за да ми каже нямам направления защото е края на месеца -  ш$б$на система. Иначе прав си не е хубаво да се чака, и затова още утре ще звъня за час в тази седмица.
Колкото до болката, много е странна. Както писах и в предишния пост  - когато започна беше нещо като силни бодежи в областа над кръста и под ребрата, някой път и към косите коремни мускули и  винаги около 3-4 сутринта и към 7-8 съм все едно никога не ме е боляло.  Последните дни е по-скоро дискомфорт в областа на кръста. отколкото някаква ясно изразена болка. Заспива нормално и се будя нормално. От друга страна, аз  не пия никакви обезболяващи- дори и буфен или аулин и при мен болката по-бавно отшумява. Прав си, че трябва да обръщам повече внимание и по-навреме, напоследък животът е толкова динамичен и натоварен, че всеки път си казвам утре и то не само за болежки, ми и за много други неща.
Винаги съм бил много здрав, без никакви здравословни проблеми и целият ми род и от двете страни са така  Смея да твърдя, че генетиката в семейството ми е добра. Пиша го всичко това само за да се опитам да обясня, колко нереално ми изглежда да имам толковасериозни здравословни проблеми на 31 години, което пък от своя страна води до ” ще ми мине за няколко дни и без да ходя на лекар”. Та така...

Мнението беше редактирано от I`M на 29.03.15 17:42.

29.03.15
21:20

На мен ми изглежда като хипертонус причинен от дисбаланс на силите в “поясния кръст”, но в нета диагнозите принципно са от най-точните...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 29.03.15 21:20.

05.04.15
14:05

Тренировкате вчера:
Загрявака - аеробни упражнения
Първи двусет:
1. Тяга с 6-8 сек. задържане в горно положение - 6,6,6 х90кг.
2. Военна преса на смит машина със 3-4 сек. задържане в горно положение- 6,6,6 х 50 кг.

Втори двусет:
1. Вертикален скрипец - 10,10,10 х 1/2 от п.
2. Задно рамо на машина - 10,10,10 х 1/3 от п.

3. Двусет:
1. Гребане на машина - 8,8,8 х 1/2 от п.
2. Странично разтваряне на машина - 8,8,8, х1/2 от п.

2 минути планк + 20 екстензии

Храната след около 17 часа фаст:
13:30ч. - 3 големи кюфтета, 5 варени яйца, една филия домашен хляб с масло, салата от к. салата, авокадо, краставица, зехтин и пресен лук.
16:30ч. - 300 грама пилешки гърди, 100 грама/варен/ кафяв ориз, домати със сирене и зехтин.
18:30ч. - 300 грама пилешки гърди, 100 грама/варен/ кафяв ориз, половин бутилка бяло вино.

Тренировката днес:
Загрявака - аеробни упражнения

Първи двусет:
1. Лег с бавно пускане и бавно бутане - 6,6, х100кг., 6х110кг.
2. Клек атг с 8-10 сек. пауза в долно положение - 6,6х50кг.,6х60кг.

Втори двусет:
1. Полулег на машина - 8,8,8 х 3/4 от п.
2. Бедрено разгъване - 10,10,8 х 1/2 от п.

Трети двусет:
1. Скотово сгъване: 6,6х40кг.,12х 20кг.
2. Разгъване на машина - 8,8,8 х 1/2 от п.
малко над минута планк.

Храната след около 18 часа фаст:
13:00ч. - три големи кюфтета, голямо парче наденица от кълцано свинско месо с кашкавал, салатен боб с хайнц кетчуп, две ф. домашен хляб с масло, к. салата, домат, краставица, пресен лук, зехтин и кафяви гр. маслини, чаша вино.
16:00ч. - 200 грама домашен суджук, филия д. хляб с масло, домат със сирене и зехтин.
19:00ч. - фасул на фурна със свинско, люта чушка.
21:30ч. - 5 варени яйца и 50 грама сирене.

Тези дни кръстът ми е значително по- добре. Болка рядко се усеща и когато се усеща не е много силна. За съжаление, по-законите на Мърфи, се наложи да си отложа прегледа, тъй като ми изникнаха много ангажименти и проблеми тази седмица.  Тренировките занапред ще  са подобни на гореописаните. Увеличих приема на протеин. През седмицата правя 22-23 часови фастове с по две хранения вечерта, а събота и неделя 16-17 часови фастове с по 3-4 хранения. Общо взето това е.

Мнението беше редактирано от I`M на 05.04.15 14:08.

10.04.15
16:16

Тренировката вчера:
Загрявка - аеробни упражнения.
Първи двусет:
1. Полулег с лост - 8х60кг.,6х70кг.,6х90кг.,6х100кг.
2. Набирания с тясна ръкохватка - 10ст., 3х6х10кг.

Втори двусет:
1. Лег от обратен наклон - 6,6,5 х110кг.
2. Набирания подхват - 6,5,4

Планк - две минути и малко.
Храната след около 24 часа фаст:
20:00ч. - 500 грама свинска кайма на кюфтета, две филии домашен хляб, 3 яйца, салата от домати, сирене, зехтин и пресен лук.

Тренировката днес:
Загрявака -аеробни упражнения

Първи двусет:
1. Тяга с 5-6 сек. задържане в горно положение и негативно пускане на лоста - 8х60кг., 6х90кг.,6х100кг.,5х110кг.
2. Военна преса на смит машина със задържане в горно и долно положение - 8х40кг., 6х50кг.,6х50кг.,8х45кг.

Втори двусет:
1. Вертикален скрипец - 8,8,8 х 3/4 от пл.
2. Задно рамо с дъмбели от пейка - 6,6,6 х 8,9,8кг.

Трети двусет:
1. Гребане на машина - 8,8,8 х 3/4 от пл.
2. Разменно разтваряне на машина - 8,8,8 х 3/4 от плочките.

Около минута разходка с два 24 килограмови дъмбели.

Около 90 секунди планк + 20 екстензии.

Лека по - лека  влизам в форма. Храненето ми и е доста стриктно напоследък и за две седмици свалих 5 кила.

Храната след около 20 часа фаст:
15:00ч. - 400 грама свинска кайма на кюфте, две филии домашен хляб с масло и х. кетчуп, , салата от домати,  зехтин и пресен лук, чаша бяло вино, буквално залък домашен ябълков пай.
18:00ч. -  говече/ 400 грама свинска кайма, кашкавал, сирене, лук/ три варени яйца, филия домашен хляб.

Случиха ми се някои неща, които ще променят начина ми на живот. Понеже напоследък натовариха нашия отдел с работата на другите отдели, които не могат да се справят, поисках увеличение на заплата/ скромно/ . Получих отговор, че с парите които ми дават в момента можели да си наемат спокойно 2-3 стажанта да вършат моята работа, така че да си мълча, ако не искам това да се случи. За разлика от повечето ми колеги, аз си оценявам труда и не обичам да  се подиграват с него и с мен, та си пуснах молбта и ги оставих да си наемат стажанти да ми вършат работата. Та след 20 дни оставам без работа и това ще се отрази и на начина на хранене и на стандарта на живот, които поддържах до момента. Колежката ми каза, че съм идиот, но аз пък все си мисля, че човек трябва да си оценява труда и да има някакво достойнство и принципи, за съжаление обаче повечето служители не мислят така - то за това сме и на този хал.
Как да е, така или иначе с един приятел отдавна говорим да работим заедно за себе си, та ще пробваме с него сега. С известни ограничения - ще изкарам 4-5 месеца и ако не тръгне работата, ще търся вече нещо друго. Общо взето това е.

10.04.15
16:25

казано от Иван Марков на 10.04.15, 16:16:

Случиха ми се някои неща, които ще променят начина ми на живот. Понеже напоследък натовариха нашия отдел с работата на другите отдели, които не могат да се справят, поисках увеличение на заплата/ скромно/ . Получих отговор, че с парите които ми дават в момента можели да си наемат спокойно 2-3 стажанта да вършат моята работа, така че да си мълча, ако не искам това да се случи. За разлика от повечето ми колеги, аз си оценявам труда и не обичам да  се подиграват с него и с мен, та си пуснах молбта и ги оставих да си наемат стажанти да ми вършат работата. Та след 20 дни оставам без работа и това ще се отрази и на начина на хранене и на стандарта на живот, които поддържах до момента. Колежката ми каза, че съм идиот, но аз пък все си мисля, че човек трябва да си оценява труда и да има някакво достойнство и принципи, за съжаление обаче повечето служители не мислят така - то за това сме и на този хал.
Как да е, така или иначе с един приятел отдавна говорим да работим заедно за себе си, та ще пробваме с него сега. С известни ограничения - ще изкарам 4-5 месеца и ако не тръгне работата, ще търся вече нещо друго. Общо взето това е.

Не познавам ситуацията в детайли и не знам дали наистина си постъпи правилно, но идиот със сигурност не си. Човек трябва да има самоуважение и да оценява реално собствения си труд, така че вероятно и аз бих постъпил така на твое място.
Успех в новото начинание! Гаранции няма, но няма и полза човек да гледа назад, така че действай и все нещо ще се получи. :)

10.04.15
17:23

казано от Boby_ на 10.04.15, 16:25:

казано от Иван Марков на 10.04.15, 16:16:

Не познавам ситуацията в детайли и не знам дали наистина си постъпи правилно, но идиот със сигурност не си. Човек трябва да има самоуважение и да оценява реално собствения си труд, така че вероятно и аз бих постъпил така на твое място.
Успех в новото начинание! Гаранции няма, но няма и полза човек да гледа назад, така че действай и все нещо ще се получи. :)

Мерси Боби. Тя ситуацията е много сложно. Но в крайна сметка, считам за нормално човек да се стреми, когато си върши работа, да се развива и да получава по - висока възнаграждение.  Моментното ми възнаграждение беше малко по-високо от стандарта за Пловдив, а той не е висок изобщо. Повишението, което исках беше скромно и не някакво неразумно. Можеха да откажат по много други начини, а не по този начин унизяващ служителя, в случая мен. Действията ми може да са за лошо, но някак си не мога да го понеса това отношение. От друга страна фирмата е с около 450 -500 служителя, като аз съм от 2 години там и съм в топ 20 на най-старите служители. Отношението и психическото натоварване е толкова голямо, че има хора които напускат дори когато им се предлагат повече пари за да останат. За 6-месеца са напуснали трима финансисти, 5 счетоводители и не знам колко работници и търговци. Мислил съм да напусна многократно, но този път чашата преля. Сега ще се пробвам да работя за себе си и живот и здраве, дано да имам успех.

10.04.15
17:58

За такъв отговор заслужават и да им запалиш всичко, не само да се махнеш. За съжаление много хора в нашия селски град ги втриса в пристъпи на милионеркса болест....

Ако искаш, пиши ми, мога да ти дам предложение за работа :)

10.04.15
19:23

казано от James Hinks на 10.04.15, 17:58:

За такъв отговор заслужават и да им запалиш всичко, не само да се махнеш. За съжаление много хора в нашия селски град ги втриса в пристъпи на милионеркса болест....

Ако действително искам мога да нанеса много големи щети, наистина големи, но професионалната етика не ми го позволява и няма да го направя. Звучи нескромно, но от напускането ми, не знам дали го осъзнават, ще понесат доста сериозни финансови загуби,  не заради друго, но защото много от нещата, по които работя в момента, на външен човек ще му трябват няколко месеца за да влезне в тях, а  в момента ситуацията е такава, че една ненавременна и закъсняла реакция, може да струва много пари. Неприятното, е че съм вложил много труд  и нерви във всичко, което съм правил и оставям доста неща недовършени, а исках да ги довърша и тогава да почна да работя с моя приятел,. Мразя да оставам недовършени неща, че после ако ги поеме друг и резултат е лош, ще чувствам и аз вина. Ама това си е за тяхна сметка и нямам намерение да ги мисля. Както и каза Боби, гледам напред.

казано от Херцог Трън на 10.04.15, 18:05:

Ако искаш, пиши ми, мога да ти дам предложение за работа :)

Благодаря! На този етап, обаче смятам да пробвам бизнеса с моя приятел и ако не дай се боже стане да не може да се изхранваме и двамата с него, ще търся тогава работа.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1