work fucking harder, because it's awesome.

Темата е заключена.

17.04.15
16:50

Здравейте!
От няколко години следя форума и сайта, но всеки път щом започнех нова тема в този раздел, изписвайки безкрайна поредица от думи за себе си и начина ми на живот, нещо в мен ме спираше и тя си оставаше непубликувана, а изреченията висящи в съзнанието ми. До днес, надявам се, защото имам нужда от нещо такова, за да продължа напред, да постигна баланс и наистина да се чувствам изпълнена с живот, както до преди 3 години.
На 21 съм. Занимавам се с фотография, сладкарство, рисувам от време на време, а когато музата ме връхлети пиша разкази и кратка проза. Спортът винаги в присъствал в живота ми и въпреки контузиите от свръх амбициозност и невнимание, никога няма да се откажа от движението.
През последната година тренирам почти всеки ден - с големи тежести, много кардио и освен това работя 7 дни в седмицата. Та вместо фигурата ми да става по-красива и атлетична, вместо да кача още малко мускулчета и да изчистя мазнините, аз качих килограми, които определено не искам. От 56, станах 64, а на ръст 163 см. са си доста. Орязах въглехидратите, увеличих движението и нищо. Направих си изследвания преди няколко дни, защото усещах, че нещо не е наред и се оказах права. Проблемът идва от хормонален дисбаланс и гинекологът ми каза да се опитам да възвърна старото си тегло, след 2 месеца съм на контролен преглед и ако дотогава няма положителна промяна в цикъла ми, ще ме подложат на хормонална терапия, което ме плаши.
Въглехидрати приемам само след тренировка, около 30 г. овес/ 50 г. ориз, паста или 100 г. картофи. През останалото време хапвам месо, яйца или риба със салата без/с дресинг. Храня се еднообразно и скучно, но не виждам друг начин. Не съм сигурна дали ВВДен ще е от полза за мудния ми метаболизъм, но може да направя експеримент и да той да бъде веднъж на 2 седмици. Кардио сутрин на гладно, ще има поне 3 пъти седмично и се надявам да има ефект.
Извинете ме за подробностите, но трябваше да споделя всичко това, а и ще си припомням от къде съм започнала. Пожелавам здраве и успех със целите, както на себе си, така и на всички Вас. :)

Храна за днес: (малко по-различна от обичайната)
2 филии пълнозърнест хляб с брашно от земна ябълка, 100 г. прясно овче сирене, 1 яйце; голяма чаша зелен чай;
200 г. кисело мляко с 1 с.л. чиа, 1 л. мака;
2 зелени ябълки;
Добавки: Prim Oil 1 капсула; Together WholeVit Multi 1 к.;
Ще има още, затова ще допълня по-късно. :)

Здравей и добре дошла!

По принцип не е хубаво да си правим заключения от 2-3 изречения без да познаваме човека, но с оглед написаното от теб, ми се струва, че:

1. Тренираш прекалено много (”почти всеки ден”, “много кардио”), което съчетано с работата (“7 дни в седмицата”) идва в повече на организма и не можеш да се възстановиш най-вече заради...
2. ... недостатъчно храна за тази активност и не особено балансирана откъм макронутриенти (поне съдейки по описаното меню). Казваш, че този ден е изключение, но подозирам, че в останалите дни караш основно на белтъчини, а мазнините и въглехидратите са ти на минимум.

Ако предположенията ми са прави, то не е чудно, че тялото ти е влезнало в такъв режим и не само, че не сваляш, а даже трупаш мазнини.
Какви са хормоналните проблеми? Кои хормони не са в норма и причиняват липса на цикъл?

На твое място бих намалила физическата активност и бих увеличила мазнините в храната; бих намалила млечните продукти, а на тяхно място бих сложила риба/яйца/месо. Не виждам причина храната ти да е еднообразна - има много разнообразие от различни видове риба, месо, зеленчуци, източници на въглехидрати и мазнини.

И още нещо - не търси как да увеличиш кардиото, а помисли върху намаляването му.

19.04.15
08:27

Здравей, Вероника! Благодаря за включването и съветите. Ще увелича мазнините, може би тахан или фъстъчено масло? Режимът, по който се храня, ми беше съставен от персонален треньор. Не искам да споменавам името му, но изчислени калориите, които приемам са не повече от 1100. Тренировъчния план е също негово дело, не съм запозната с работа му, беше ми препоръчан от приятелка.
Тъй като в последно време умишлено избягвам месни продукти, дори риба, му казах 1 от храненията да бъде заменено с растителен протеинов източник (тофу, ядково мляко), а друго съставено от протеинов шейк. Единствените мазнини, които ми е включил са 20 г ядки или 1 с.л. зехтин и то ако не консумирам риба през този ден. Сякаш съм забравила как да се храня, много съм объркана..
Аз цикъл си имам, но в последните няколко месеца, дните от 28, станаха 45+.

Храната от вчера:
1 с.л. чиа, 200 г. кисело мляко, банан;
100 г. пилешко филе на скара, 50 г. (сурова) пълнозърнеста паста, голяма зелена салата, 1 с.л. зехтин;
100 г. пилешко филе, салата от домати и червен лук;
Тренировка: (на гладно)
15 мин. интервално тичане;
5 кръгчета: Без почивки.
20 руски суинг @16кг
15 гоблет клек @16кг
15 лицеви опори
30 скачащи напади @6кг
Завърших с упражнения за корем.
Нямах време за зала, днес ще е същия натоварен ден, ако имам сили след 12 часовата смяна, ще се раздвижа с пудовките вкъщи. Усмихнат ден, напук на мрачното време! :)
Добавки: Prim Oil 1 капсула; Together WholeVit Multi 1 к.; 

Мнението беше редактирано от MaryJ. на 19.04.15 08:31.

19.04.15
10:18

Здравей, добре дошла във форума, на правилното място си! (F) Имам няколко въпроса:
Не мислиш ли, че се отнсяш малко безотговорно спрямо тялото си? Нищо не си прочела, даже минимума - базови статии (цък , цък), не го знаеш тоя треньор, не си запозната с работата му, не си се консултирала с друг, сигурен специалист - както и да е, решила си да се довереиш на някакъв т.нар. авторитет. Добре де, това, че цикълът е започнал да ти идва на 45+ дни не ти ли говори нещо поне? 1100 калории са половината от това, от което приблизително се нуждаеш, за да поддържаш сегашното си тегло - това е все едно ядеш през ден, когато си сумираш калориите за седмицата - не ти ли се струва драстично? Имам чувството, че тоя треньор е модифицирал собствената си диета, с която има коренно различни цели, а и той самия, като мъж, има различни нужди спрямо твоите, особено относно мазнините, само дето я е срязал на 1/3, може би, за да е сигурен, че ще сваляш - помислил си е, че при жените сигурно така работи. Това са догадки за мотивите зад тази “диета”, но ти препоръчвам веднага да я спреш и да смениш въпросния треньор. Ако здравето не те интересува на този етап, то поне - да знаеш, че такива диети водят до колосален йо-йо ефект и ще си върнеш  килограмите + още килограми като спреш режима. Съжалявам за острия тон, той е насочен по-скоро към треньора, на който си се доверила, а той не ти прави добро в момента.
Усмихнат ден и на теб! Нека коментарът ми не го помрачава, когато го видиш, а го приеми като позитив - от рано можеш да прекъснеш неподходящия режим преди да ти е повлиял зле и да трябва да се справяш с последствията от него.

19.04.15
12:19

Здравей!
Разбира се, че мисля за здравето си, именно затова започнах този дневник. Чела съм статиите, наясно съм колко са важни мазнините в менюто ни и тяхната липса беше нещото, което първо ме притесни, след като получих режима. Исках да стресирам малко организма си, като намаля рязко калорийния прием и постепенно да го увелича, но май е грешна стратегия.. 
Още днес включвам ядки и тахан. :)
П.П.: Nickie, ще ти споделя на лично кой е..

Храната до момента:
1 с.л. чиа, 1 ч.л. мака и 300 г. кис. мляко;
зелена ябълка, шепа орехи и 30 г. прясно овче сирене;
за обяд съм си приготвила патешко филе 120 г. и голяма салата от домати;

21.04.15
18:20

Привееет!
Много свежи бяха последните няколко дни, донесоха със себе си огромен емоционален заряд и се чувствам яко преродена. хаха
На 19ти ядох много сусамов тахан - влюбих се, а с пудовките ми спретнах лека, но енергизираща тренировка.
Суинг до вертикалата, редувах с отпади 5 х 20 @16кг
Клекове @16кг в 4 мин. 20:10; 14-16 повторения, слабичко, но пък бедрата ми плачеха;
СТХП и глутеус мост, отново 5 кръгчета х 20 повторения за движение;
И разни упражнения за корем имаше накрая.
Доста трудно заспах след това, ама пък си имах приятна компания, съня в такива случаи го поставям на последно място.. :D

Вчера се събра много движение, но времето ми беше перфектно разпределено и успях да стигна до залата.
Тренирах гръб, бицепс, задно бедро и глутеуси. Между отделните серии (упражненията за гръб и бицепс) правя активна почивка (разбирайте здрава работа с дупето). Не съм сигурна дали има голям смисъл от нея (акт. почивка) - факт е, че се потя двойно.
Храна: - чиа, пшенични ядки, мака и 300 г. кисело мляко; грейпфрут;
3 яйца на тиган с много малко краве масло, салата от краставици;
шепа орехи и 2-3 лъжици таханче <3 ;
150 г. извара (,,Родопея”), домат;
След тренировка: 150 г. рибка на скара, малко патешко филе и голяма салата от краставици с лук (лимон, зехтин);
Надявам се храната ми да е по-добре, доста ми се вижда и леко ме плаши.
Не съм споменавала, но пия доста вода 3-4 л., понякога повече.

Много дълъг пост се получи, ако е отегчителен - извинете! По-късно ще се отчета и за днес.
Сега ще се изгубя в поезията на Блага. По-здравии! :)

Мнението беше редактирано от MaryJ. на 21.04.15 19:14.

21.04.15
19:34

Здравей Мери Джей и успех!
Тук си на правилното място и ще прочетеш само хубави и много, много
полезни статии, мнения и още, засягащи проблемни за всички ни зони.
Ще следя дневника ти, защото много ми допадна да чета как описваш всичко!
(F) (hug)

22.04.15
00:45

A ника откъде идва, Мария ли се казваш? :)

22.04.15
21:05

Здравейте, сладури!
Откакто вкарах мазнини в менюто си, съм в уникално добро настроение и не ми се спи. Много жизнена се чувствам. Благодаря за съветите!
От началото на режима съм свалила 3 кг., предполагам голяма част е вода, но коремът ми започва да изглежда доста добре (снимки ще споделя на по-късен етап, защото съм ш...н перфекционист). А не мога да ви опиша колко много ме мотивира това мое специално местенце във форума. хех
Вчера правих кардио на гладно и как ми се плачеше, докато се борех с най-големия възможен наклон на пътеката. След това измъчих коремната мускулатура - молитва на скрипец (35-40 кг.), колене към лакти на лоста и усуквания с 8 кг. - ахх, да, усещам приятна болка днес. :)
Храната:
- 1 с.л. чиа, 2 с.л. пшенични ядки, 1 банан, мака и 250 г. кисело мляко;
- 2 лъжички тахан и малко орехи;
- 170 г. пилешко филе, салата от домати и краставици; 50 г. пълнозърнеста паста;
- 2 яйца, 150 г. извара (,,Минчеви” - безсолна е, доста ми хареса), шепа орехи, краставичка;
- 1 цяло пилешко бутче (без кожа);
Гледам си храната и май ще си остана с тези свалени 3 килца.. :D

Днес почивам откъм тренировка, но доста си походих. И ми се дивее на някакво яко черно парти, искам Onyx и DOPE D.O.D. в България отново, защото толкова грубо ги пропуснах. аххахха
Храната:
- закуската е същата като вчера, но без банан;
- няколко лъжици тахан (can’t stop, won’t stop!!) и 100 г. ягодкиии;
- 4 яйца, 1/2 шепа орехи, зелена салата с мъничко зехтин;
- в момента хапвам марулена салата с маслини, пилешко филе (80 г.), краставица и 150 г. от безсолната извара; (Не съм сигурна дали е правилно да смесвам месни и млечни, ама ми е вкусно иии..)
Преди да си легна, пак ще сложа нещо в този непослушен, вечно гладен стомах. :Ddd

Pavel D, позна как се казвам, но името, с което се представям пред вас, е най-безцеремонно заимствано от уличното наименование на канабиса. (drugs are bad.. mmmkay.)
П.П.: Искам са попитам как мускулите ми могат да станат по-плътни? Това явление с някакви добавки ли се постига или специални тренировки?
Спокойна вечер/нощ! :)

22.04.15
21:14

Като си набаращ готино черно парти, да не забравиш да ме вземеш! :P
Радвам се, че имаш резултати и си щастлива!

27.04.15
14:08

Suuup!
Много натоварени дни - работа, учене, скучни домашни задължения и тренировките, които ме откъсват за малко от реалността. :)
В четвъртък тренирах краката, много яко!
Клек (не и на смит хаха) в 8 серии: 2х15@35; 2х12@40; 2х8@45; 2х6@50; 30 сек. почивка между сериите;
Напади 3х12 с 20 кг.; почивка под 20 сек.
Римска тяга 2х15@25; 2х15@30;
Хип тръст 2х15@25; 2х15@30;
Клек широк разкрач (big bootyyy) 2х15@16; 2х12@18; 2х10@20; 1х8@22; без почивка между сериите
Правих и един интересен клек на смит-а - краката за събрани и изнесени напред, т.е. се облягам на лоста. Усещам го най-вече в задните бедра и седалището 3х12@40;
Прасец на смит 4х15@40;

Храната: телешко, чиа, салати, тахан, овче сирене, слънчогледови семки;

В петък (24.04) не тренирах, но се разхождах до полунощ - душата ми ще е сита дълго. После гледах един много странен японски филм, че и ми хареса, та почти не спах. Отново хапвах телешко (300-400 г. - ужас.), салатки, ядки и ягодки, май и извара имаше, чиа.

В събота времето ми стигна за HIIT кардио сесия и корем. Целият ден се чувствах ужасно - главата и стомахът ме боляха едновременно, въобще не схващах какво ми говорят, доста неадекватно. Вечерта си купих един огромен Линд със цели и карамелизирани лешници, някакви много вкусни италиански бисквити с бадеми и вкъщи открих парче баница. Ясно е какво се случи.. хахаха Доста спокоен ми беше сънят, защо ли.. :D
Останалата храна беше спанак, яйца, телешки кюфтенца, овче сирене;

Вчера и днес имам голям апетит, но се опитвам да го подтисна - кошмар.
Храна (26.04):
- кисело мляко, чиа, мака; гадна оризовка с киноа, тахан и шепа орехи;
(след тренировка ) - 2 телешки кюфтенца, 200 г. грах, салата от домати;
- 50 г. сурово кашу;
- 2 яйца, 50 г. овче сирене, салата;
- извара и малко сирене;

Тренирах гърди, рамо и трицепс:
Вдигане от лег /вертикална лежанка/ 4х12@20 кг. - xD между сериите повдигане на краката от лег 4х15;
Флайс с дъмбели от обратен лег 4х15 с 6 кг.
редувах с коремни преси 4х15;
Кросоувър 3х12 с 10 кг. - Молитва на скрипец 35/40 кг. 3х12/15;
Трицепсово разгъване на скрипец@15 + кик бек@6 - 3х10+15;
Арнолд преси + разтваряне встрани с дъмбели @6 3х12+12;
Завърших 3х8+3 с колене към лакти;
Трябваше да има още 2 упражнения, но не ми стигна времето..

Пак се отпуснах и писах, ли писах.. Ще се постарая да съм по-редовна!
Е, това е! По-здравиии! :)

29.04.15
17:56

Здравейте!
Хич не ми е ден. Освен, че ме валя дъжд преди работа и докато се прибирах, сега след като 20 минути описвах тренировката си от вчера, защото е супер объркана и дълга, не се публикува и всички изречения изчезнаха.... damnnn…
Беше за гръб и глутеуси. Дърпане на скрипец зад врат, римска тяга, чукчета, хип тръст, ритници с тежести на глезените, патешки клек, гребане на водоравен скрипец, хиперекстензии, бедрено сгъване. Сериите са  4, упражненията за долна част са ми активната почивка. Много пот и нерви. Залата беше пълна, някакви лапета само си лафеха накацали по уредите, идваше ми да набия някой.
Въглехидратите ми трябваше да са 60 г. Не съм изчислявала, ама май ги минах. Днес съм задържала вода, отпаднало ми е... ии да.
Храната:
- 300 г. кисело мляко, чиа, мака;
- зелена ябълка и малко орехи;
- пилешко филе, зелена салата, орехи;
- 3 лъжици тахан, 50 г. прясно сирене, пилешко филе (120 г.), домати; кафе :хх
- 3 яйца + 1 белтък, зелена салата, 1 парченце сирене;
хх
Не ми се тренира. Хапват ми се плодове и ядки, месо не ми се поглежда даже. Досега съм изяла 40 г. овес с малко кисело мляко и ягоди, 3-4 л. таханче, наколко парчета кашкавал, 1 ябълка и 50 г. кашу. Довечера ще хапна пиле със салата. Купих си и банани, та чудя им се.. :дд

30.04.15
19:43

Привет!!
Адски неадекватна съм и гладна. Днес тренирах краката, ама това беше една от най-тъпите ми тренировки. Беше ми тежко, много тежко... :( И краката ми хич не мърдат, много ме ядосват. По-леко ли да ги тренирам? Наистина имам нужда от съвет.

Клек 2х12@40; 3х10@45; 2х6-8@50; 1х3@55;
Напади 4х8 на крак с 25 кг.;
Бедрено разгъване 4х15 с 20 кг.;
Плие 3х12@16; 2х10@18; 1х8@24;
Римска тяга 4х10@30;
Прасец на смит 5х15@20;
Кардио: 25 мин. ходене на пътека, максимален наклон; (Не мога да бягам на пътека, а всички останали кардио уреди бяха заети, та..)
Храна:
- чиа, 2 с.л. овес, мака и кисело мляко;
- 1 л. тахан и кафе;
- 100 г. скумрия, зелена ябълка;
- 120 г. рибка, салата; кафе;
- 50 г. сурово кашу;
За после пак съм си приготвила рибка и това ще е май, може и само салата да ям. Много е, затова не мърдам.
Хубава вечер! :)

03.05.15
17:58

Ехх, най-накрая вкъщи. (казано с доста тъга в гласа)
В петък и събота се оттеглих в планината. Райско местенце е Жеравна, а колко яка енергия витае наоколо.. мм Заредих се, починах си (най-вече психически) и искам отново там, скоро!!!
Ядох адски мръсно, въобще не съм броила и смятала, хич не ми се мислеше за мазнини и въглехидрати, просто се наслаждавах на всяка минута спокойствие. Вярно, че прекалих с голямата ми слабост (nutella - почти 400 г.) и не можах да спра да пълня стомаха си с едни уникално вкусни агнешки кюфтенца, но сега няма да се наказвам, а ще продължа по план. :)
Не съм и тренирала, но си обикалях из селцето - тези баирчета са доста изморителни. хахах
Днес, разбира се е тренировъчен ден (гърди и корем, кардио 25 мин.), а храната уж по-нормална. :D
Храна:
- руло ,,Стефани” и чаша айран;
- 250 г. извара, домат и краставичка;
- зелена ябълка;
- 2 кафета - бях го спряла за няколко месеца, а сега пак започвам да се пристрастявам - обожавам вкуса!
Тахан няма да си купувам, защото и с него прекалявам, а през тази седмица, ще се опитам да изключа млечните напълно, че май ме карат да задържам течности.
Усмихнат остатък от денонощието! :)

03.05.15
21:52

Уау 400гр нутела... някакъв зъл холандец трябва да си пушила явно (grin)

В изварата има доста натрий и от него се получава водната задръжка, доколкото знам. И аз задържам доста, но като падне съм по-изчистен от преди. По-добре пробвай само да ограничиш количеството, като за начало. И изчакай да мине ефекта на многото въглехидрати естествено, за да имаш по-точни наблюдения

Ая Палачинкова

03.05.15
22:24

казано от Pavel D на 03.05.15, 21:52:

Уау 400гр нутела... някакъв зъл холандец трябва да си пушила явно (grin)

В изварата има доста натрий и от него се получава водната задръжка, доколкото знам. И аз задържам доста, но като падне съм по-изчистен от преди. По-добре пробвай само да ограничиш количеството, като за начало. И изчакай да мине ефекта на многото въглехидрати естествено, за да имаш по-точни наблюдения

Уфф аз таман вкарах изварата и сега с този пост ме караш да я откажа пак ... Не се бях замисляла,че води до водна задръжка :(

Мнението беше редактирано от Ая Палачинкова на 03.05.15 22:24.

03.05.15
22:33

Зависи от човека и от количеството... моя пост като цяло беше “за” изварата. Ако останалите хранения са ти наред, след като падне водната задръжка ще си по-отслабнала (ако това ти е целта). Водната задръжка е само временен проблем, който се решава за ден-два

06.05.15
13:55

Хейй!
Много хубаво време. Жалко, че не мога да използвам цялата тази прелест подобаващо. Искам да потичам, да направя готина тренировка в парка или просто да почета под дебелата сянка на някое дърво.
Тази седмица ми е много натоварено, а  12 часовите смени започват да ме изнервят, особено следобед. Нямам време да си напазарувам, затова хапвам каквото има вкъщи, продължавам да набивам млечни и си задържам течности стабилно. :D
В понеделник тренирах гръб и задни бедра -много енергия имах, но сякаш изцедих краката повече от гърба. Храната - яйца, извара, зеленчуци и около 150+ г. сурови ядки и 1 ябълка и 1/2 банан, защото след работа си умирах от глад, а в нас имаше някакви пържени неща.
Вчера може да се каже, че не съм тренирала, към 21 ч. се размърдах с 2 комплексчета със СТ в интервали - лицеви опори, клекове, скачащи напади и разни упражнения за корем.
Храна:
- 400 г. кисело мляко и 100 г. ягоди;
- 3 яйца и домати;
- 100 г. орехи, 2 яйца и купичка таратор;
- запечени тиквички с извара, домати, кромид, яйца, кисело мляко, без сол и мазнина;
- круша;
- боб по манастирски;

Днес около мен е пълно с именници, шоколадът ме дебне от всеки ъгъл, но засега се сдържам, ама и честно казано не ми се яде рафинирана захар. Ще тренирам след работа и после отивам да празнувам, алкохол не пия, но агнешките ребърца са ми любими.. ах. :дд
Храната до момента:
- 100 г. ягоди и 200 г. кисело мляко;
- зелена ябълка - беше огромна и много вкусна!
- тиквичките с извара на фурна и 1 яйце; салата;
- круша с кисело мляко - бяха охладени, получи се нещо уникално. Ще си го забърквам често през лятото, очарована съм! хахах
Към 15 ще си хапна сурови ядки, а крушата беше последният плод за деня. 

Честито на всички празнуващи! Бъдете здрави, успешни и обичани, та и ние покрай вас. :D

06.05.15
20:33

Преди да изхвръкна от вкъщи реших да допълня, защото съм мега развълнувана.. :D
Току-що завърших Блек Джек-а (суинг/бърпи 21…18..(..) 3) с 16 кг. пудовка за 18 мин... Не знам колко добър е този резултат, но се заредих брутално! Завърших с 20:10 х 8 от клек с 16 кг. (13-16 повт.) и планк на лакти. Бедрата ми парят. хахха
Храна:
300 г. нискомаслена извара, салата с малко зехтин и 100 г. орехи.

По-здравииии! :)

12.05.15
18:43

Здравейте!
Не ми остава време да попълвам дневника си, но тренирам всяка свободна минутка.
Реших да сведа тренировките в зала до 3, защото много добре ми се отразяват тези в домашна обстановка, а и нямам безкрайно свободно време. :)
Преди няколко дни на работа ми влезе стъкло в окото - доста неприятно. Та починах си 2 дни, още ме дразни от това, че роговицата е наранена на места, но ще мине.
Храната ми не е за пример, но ми е вкусно, паднала съм под 60 вече и ми е гот, някво леко. хахха
Описвам само днешния ден, вчера не съм тренирала, само една табата с клекове СТ - не паднах под 21 повт. :)
Тренировка:
Разгъване на бедро 4х12 с 20 и 25 кг.
Сгъване на бедро 4х12, 10 с 20/25 кг., май и серия с 30 кг. имаше, но 8 повт. ще са били.
Ходещи напади 2х12 с 20 кг.; 2х12 с 30 кг.;
Клек 6 серии 2х12 с 40 кг., 2х10 с 45; 2х6 с 50 кг. - тежко ми беше, много.
На смит машината 2 вида клек 6х10/12 повт. с 40/45 кг.
Римска тяга 5х10 с 30 кг.
Хип тръст 5х10/12 с 30 кг.
Прасец 5х10 с 20 кг.
И молитва на скрипец 3х10 с 40 кг.
И ходене пеша около 50 мин. - навън.

Храна:
- ябълка, 120 г. овче сирене, 2 яйца, 1/2 тост и 2 с.л. мед;
- протеинов бар със стевия - доста гаден беше и ми стана дискомфортно на стомаха;
- 200 г. кисело мляко, 50 г. кашу, ябълка;
После ще хапна омлет от 3-4 яйца със зелен лук и спанак, и салата с овче сиренце;
Май ще спра да описвам дневното си меню, някакъв пълен хаос, но месо просто не ми се яде. Риба имаше предните 2 дни. :)
До скоро.. (sun)

14.05.15
08:50

Добро утроо! (sun)
Забелязвам колко бодра се чувствам сутрин, през последните няколко седмици, откакто спрях рафинираната захар(всекидневно преяждане с шоколад), интересно е и затова си го отбелязвам. Може и да не се дължи на това, но все пак нека си вярвам. Губя и желанието за чийт, вчера например имаше огромна тавичка с крем карамел и аз въобще не посегнах към нея, радвам си се. :)
Към храната от понеделник добавям 2 яйца, 120 г. пилешко филе, малко копоолу ии салатка с овче сирене.
Вчера спортувах вкъщи с пудовката, редувах суинг и бърпи, миналата седмица правих същата тренировка, но този път времето падна с ок. 2 минути - много въздух! Но не ми стигна и се размазах с 16х20:10 - СДХП@16, планк на лакти с крака върху стол, димамичен клек с повдигане на пръсти@16, повдигане на крака от лег. :)
Храна:
- 2 с.л. фин овес, 200 г. мляко, 1 банан и ябълка;
- кафе;
- 3 яйца + 1 белтък, салата без дресинг;
- 200 г. кьопоолу, 2 яйца, малко овче сирене;
- 2 с.л. мед и шепа орехи;
- 2 патешки бутчета без кожа, 100 г. лапад с ориз <3, салата от белени домати и резен ябълка;
Вода: 4.5 л.

Днес ще тренирам в зала, ако не ми изникне нещо. Закуската беше кисело мляко с банани и малко овес, кафе. Имам съмнения до колко правилно се храня на този етап, приемам критики.
Успешен ден! :)

Мнението беше редактирано от MaryJ. на 14.05.15 09:58.

15.05.15
17:07

Супер за решението за захарта, ама й измисли заместители, защото иначе е тежко. Примерно, стевия и какао в млякото и овеса на закуска => шоколадов вкус и после не мислиш за шоколад (поне при мене е така). Ако ти се цапат съдове - пасирай един банан в млякото. Меда може да го комбинираш със тахан, кокос, канела и други вкусотии. Чета, че се занимаваш със сладкарство, така че може и по-добре от мене да ги знаеш комбинациите :)

Вчерашното ти хранене си е супер. Може да си поиграеш и да го сметнеш ако си перфекционистка

15.05.15
17:22

Вчера практикувах йога (90 мин.). Красота. Не бях правила от месеци, но пък за първи път ми се случва да е толкова гладко. Издържах на всички “виняси”, чудесен баланс и никакво клатушкане, дълбоко и надявам се правилно дишане. Доволна съм от себе си и заредена. :)
Храната: 5 яйца, 1 патешко бутче, няколко лъжици кьопоолу, краставици, 300 г. извара.. май това.
Вода: 4 л. и няколко чаши чай.
Днес отново няма фитнес занимания, но си поиграх интервално с пудовката и походих около 30 минути, бързо.
Храна: 3 яйца, 120 г. извара, 1/2 лимон, 2 л. мед, 400 г. кисело мляко, 100 г. ягоди и 1 банан, малко кашу, 50 г. ориз. А после си нямам идея какво ще е, не ми се яде нищо, на сила се тъпча.
П.П.: Все още нямам цикъл. Единствения признак, че най-вероятно ще ми дойде е задържаната вода, но не е много сигурно. Ядосана съм и леко отчаяна.
П.П.2: Едно последно време приятели се шегуват с мен, че дупето ми е пораснало доста, но аз не им вярвах.. до вчера. Сигурно пробвах над 20 модела дънки и панталони, е няма такава тъпня, честно. В бедрата ми стоят страшно добре, но са ми тесни на д-то, ако пък ми стават там, то отпред ще са като торба и големи в кръста. Май ще огранича тренировките с тежести, пък дано се сдобия с нещо различно от клин. :D

Мнението беше редактирано от MaryJ. на 15.05.15 17:50.

16.05.15
18:41

Днес се изгубих между страниците на ,,Лавина”. Доста време ми отне, докато успея да се сдобия с нея, Блага въобще не е разпространена, май. Обожавам я. Влюбена съм в изреченията нанизани от перото й.
Може би не тренирах, не съм сигурна, бях толкова отнесена. Правих някакви хаотични движения с тежестите у дома, изпотих се доста, ама грам удоволствие от свършената работа. Мда, май трябваше да си почина, но в 5 сутринта като не ми се спи, а има 2 часа до работа....
Храна: (зле е, факт.)
- 3 филийки ,,Тонус” намазани с 50-60+++ г. домашно крем-сирене - много е вкусно, тази жена има златни ръце; 1 краставица, 2 ябълки;
- още 2 филийки ,,Тонус” с това чудно кремче върху тях, няколко маслини, домат, 1 яйце, овче сирене за разкош;
- 1/2 зелена ябълка, 1/2 банан и 200 г. кисело мляко;
- 50 г. сурови бадеми;
По-късно ще довърша млякото и един банан има, да. :д
Довечера съм на рожден ден, мацката е луда по НВД, тъй че съм спокойна. ахаххах

17.05.15
22:42

Привет!
Снощи беше много готино - имаше Pink Floyd и скара, и голяма плодова торта! Идилия... :)
Днес съм примерна за сметка на това и бавно навлизам в кетоза, надявам се.
Тренировка: Плиометрия 50 мин. - пот и псуване. Завърших на пода и след като се съвзех правих упражнения за корем. Спеше ми се, но инатът се оказа по-силен. :)
Храна:
- 200 г. кисело мляко и банан, кафе;
- 1 зелена ябълка и 200 г. к. мляко + 25 г. бадеми;
- 120 г. телешко и салата;
- 150 г. телешко и салата;
- 30 г. орехи;
- 150 г. свинско, малко таратор и салата;
Салатите са без дресинг.
Вода: 4+л.
А сега за пореден път ще гледам Vivre sa Vie… Anna Karina е фантастична! :)
Спокойна нощ!

19.05.15
19:37

Здравейте!
В това горещо време (за мен поне е) хич не съм в кондиция, дано скоро свикна и нещата се нормализират. Вчера се въздържах от физическа активност, а след това не успях да заспя до 3..
Искам да попитам нещо - възможно ли е от недоспиване да се задържат течности? Чувствам тялото си подпухнало и тежко, пробвах с магданоз, лимони, стафиди - нищо не ми помага, моля, давайте идеи за ефективни диуретици, че не мога да се понасям.. ПОМОЩ!! :(
Храната вчера:
- кафе;
- 2 банана и 300 г. кисело мляко;
- 150 г. свинско и салата;
- ябълка;
- 150 г. пилешко, 100 г. картофи и зелена салата;

Днес тренирах гръб и глутеуси, и походих 30 минути.
Храна:
- 150 г. пилешко, малко картофи и салата;
- 250 г. кисело мляко, няколко ягодки и 30 г. бадеми;
- 1/2 шепа стафиди и 1 шепа бадеми;

По-здравии! :)

21.05.15
08:10

Добро утроо!
Вероника, благодаря за статията, наистина е полезна.
От днес ще започна да вписвам и часовете сън, за да се ориентирам колко успявам да спя на седмица. А и си мисля, че там е разковничето и затова не свалям, но не знам как мога да компенсирам липсите, добра ли е идеята да си взема бцаа?
20.05.2015
Сън: 4 часа и 3 кафета;
Вода: Около 3.5 л.
Храна:
- 100 г. ягоди с 200 г. кисело мляко и 1/2 шепа орехи;
- 200 г. ягоди и протеинов бар - fitspo с кокосов вкус - отвратително сладък. Уж има стевия, пък е добавена захар, това някакъв несполучлив рекламен трик ли е..
- 2 яйца и малко кашкавал;
- 2 зелени ябълки, 1 малък варен картоф и розов домат; - просто бях гладна, а открих само това :Д
- 2 свински шишчета, 200 г. млечна салата;
Тренировка: Не, тъй като нямах време..

По-късно ще се отчета за днес.. Успешен ден! :)

24.05.15
17:07

Здравейте!
Последните няколко дни бях в родния ми град, срещнах се с приятели, съученици, заредих се, а сега се опитвам да не заспя на работа, отчитайки се тук.
22.05.2015
Храна: кисело мляко, 500 г. ягоди, 2 яйца и домати, 200 г. череши, 100 г. агнешко, салата, 1 пилешко бутче;
Тренировка: интервали с пудовката;
Сън: 4 часа
Вода: 4 л.

23.05.2015
Тренировка: няма, но ходене около 5+ км.
Храна: банан, кисело мляко, 50 г. кашкавал, 2 яйца, 1 пилешко бутче, салата, 1/2 пица ,,Маргарита”, салата и тук продължавам с кафета и сладкиши/чипс.. ахаххах
Сън: 5 часа
Вода: 4 л.

Днес няма да тренирам, защото съм изморена и не спала, едва стоя.. хахх
Храна: домашна баница, яхния от фасул и ябълка, череши и ягоди; За после имам пилешко филе и яйца, и салатки разни.. :)
Сън: 2 часа

До скоро и се надявам следващите постове да са по-примерни.. хах :)

26.05.15
09:04

Добро утро!
Леко съм блокирала, сякаш, затова няма да навлизам в задълбочени подробности за вчера. Тази част от семестъра ми е най-трудно да се събера и да започна да уча, вчера четох разни новели и толкова се отнесох, че не отделих и час за изпита по биохимия, трябва да наваксам, да.
Някакво момче в залата не спря да ми мрънка, че тренирам прекалено “здраво”, все едно съм се готвела за състезание. Не знам какви са неговите представи за подготовка, но аз съм далеч от образът на фитнес модел.. хахах А и е тъпо някой да ти говори, докато ти си изцяло погълнат от тренировката. :х
В следващите няколко седмици, ще тренирам краката леко, тъй като искам вместо растеж - плътност, надявам се това да проработи, ще включа и спринтове.
Вчера както обикновено тренирах гръб, корем и глутеуси. Увеличих тежестите на хип тръст-а и глутеус моста, добавих и ритници на машина, хич не е удобна, но нямам голям избор.
Храна:
- кисело мляко, бадеми и кашу, овес, ягоди;
- банан и бадеми;
- 4 яйца, краставичка и ягоди;
- 2 яйца и салата;
- шепа бадеми;
- пилешко филе, печени картофи и салата;
Среднощна разходка и малко слънчогледови семки. :)
Вода: 3.5 л. и кафе;

Днес съм спала 6 часа, има напредък... :D
Лек ден!

27.05.15
17:19

Привет!
Вчера не тренирах, а готвих и спах, гледах много як руски филм ,,41-ят”(‘56) и общо взето пълен релакс, въпреки че ми предстои местене в друг град и съм леко под стрес, ще ми мине.
Храна:
- кисело мляко, 70 г. сурови ядки, 500 г. ягоди, 300 г. череши, 50 г. кашкавал, 3 яйца, салата, 1 ябълка, тиквичка с пилешко месо и лук, пилешко с малко картофи, салата и нутела.. :D Яко стриктна съм, голям апетит имам, направо ми е лошо..
Днес тренирах гърди, трицепс и рамене. Кардио 40 мин. + корем.
Флайс на машина и с дъмбели, вдигане от лег, арнолд преди, разтваряне на дъмбели встрани, френска преса и кик бек. Корем - молитва на скрипец с 45 кг., колене към лакти, усукване с диск и разни други упр. на лоста. Сериите са винаги 4, а повторенията около 12. Аддуктор 5х10 с 30 кг. редувах с планк 60 сек.

Храна:
- кисело мляко с малко фин овес, череши;
- кафе, кисело мляко, 500 г. ягоди (не мога да се спра), 1 банан и 50 г. кашу;
Сън: 8 часа :)

Не е вечер все още, но ви пожелавам да е прекрасна.. :)

30.05.15
17:49

Привет!
Не помня много какво правих последните няколко дни, но все бяха тренировъчни. В процес на търсене на нова работа съм, до седмица трябва да съм в Пловдив и нямам търпение да си намеря местенце с групови тренировки, защото само това чудо не съм опитвала.. :))
Сън: 2 часа
Вчера тренирах интервално с пудовката:
5 кръгчета: с 16 кг.
20 СТХП
20 напади
20 СТХП
20 глутеус мост

12 спринта по 70 м., като почивката беше връщането в изходна позиция.
Дадох доста от себе си, не бяха 100%, ама си се постарах, даже на 10 спринт реших да видя колко охлювски се придвижвам - 12.4 сек., посредствен резултат, който може би е плод на месеците без тичане навън.. :)
Довърших се с 8х10 супермен с 3 кг.
И табата със суинг/планк.

Храна:
- кисело мляко и 2 банана;
- 3 яйца и салата от домати;
- 400 г. ягоди;
- 120 г. пилешко филе, салата и малко ориз;
- купа горски ягоди и шепа орехи;
- 2 яйца, салата;

А тази сутрин открих в шкафа домашни шоколадови мъфини, тъжно е, че не успях да устоя, но това е храна за душата и сега се чувствам прекрасно. :))) После отново пудовката ми прави компания - суингове и бърпита, табата със скачащи напади и 30 минутки бързо ходене.
Храна:
- ориз с пилешко месо и 2 яйца;
- мъфин и половина, ягодки и зелена ябълка;
- шепа череши, кисело мляко и 50 г. сурово кашу;

За после нищо не съм си приготвила, но най-вероятно ще е пилешко...
По-здрави! (sun)

07.06.15
22:27

Здравейте!
Не съм писала отдавна, защото много неща ми се струпаха. Тази седмица имах няколко последователни тренировки, но храната ми е адски объркана и недиетична, че направо си ме е срам. хаха
Вече съм в ПLOVEдив - обожавам го! Този град е наситен с толкова прекрасна енергия, така ме отпуска, кеф ми е да си стоя просто и да общувам с хората, а те са адски готини и земни.. Щастлива съм, че предприех тази стъпка и рискувах доста, надявам се, че всичко ще тръгне гладко. :)
Днес не съм тренирала, след малко може и да се изпотя, защото не ме свърта. Изяла съм около килограм череши, няколко шепи ягоди, огромни количества (250+г.) кашкавал, който е домашен и невероятно вкусен, и не можах да се спра, малко овче сиренце, домати, свински уши ииии много домашен хляб с наййй-уникалната коричка... <3 Пир за душата и стомахчето, ама хубаво ми е и нямам угризения. :D О, забравих и киселото мляко с овеса за закуска. ххахха

Пожелавам ви спокойна нощ и много усмихнат понеделник! :)

08.06.15
00:41

Лайкнах горния пост предимно заради свинските уши........:D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1