17.04.15
21:37
Инерция.
Но не го прави като хората, та файдата се губи :)
17.04.15
21:57
казано от Златина Цонева на 17.04.15, 21:33:
Защо се прави това търкулване на щангата напред и обратно преди всяко повторение на тягата в серията?
Правя го защото се нагласям по - добре и вкарвам краката по-напред и съответно таза по-лесно го бутам надолу. Няма нищо общо с инерцията, за която говори Тръна. Да, използва се и за инерция, но тогава трябва веднага да тръгна, а аз се нагласям, бутам таза и тогава тръгвам. Доста по-удобно ми е сега.
17.04.15
22:06
Между другото, искам да отбележа, че вече официално “ударих” 90кг лично тегло, обаче съм малко мазен по корема, не знам дали е малко де, но за мен все още е :Д като се има в предвид, че не тренирам, за да имам преса и да се фукам с 8 плочки на 60кг и т.н.
Наблюденията ми са, че тази зима доста качих, направих особено гърба и краката големи, гърдите си бяха, но са станали още повече, ръцете също съм уголемил, абе като цяло много съм доволен. Само дето и задник бая направих :Д
От тук нататък ще намаля калориите, основно разбира се въглехидрата и то от вредните храни. Няма да правя глупости като НВД или кето диети, ще си ям пак доста въглен, но просто ще бъде умерен и няма да гледам да набавям възможно най - голям брой калории, а обратното.
Като дойде лятото може да започна и редовно кардио, аз още от сега ще започна, но не редовно, а и дробовете още ме дразнят от болестта, особено при високо интензивни напрягания, така че ще изчакам още.
Тези дни ще кача някоя друга снимка, за да проследя прогреса, мерките съм ги направил, така че няма смисъл, само талията и ханша може да измеря, но ще видим. И пак казвам, целта ми не е задължително да чистя, а просто да намаля въглена и да увелича натоварването, като в никакъв случай не трябва да губя сила.
Ще пробвам и ще записвам резултатите ми. :)
18.04.15
15:10
Week 4 Day 5
Лег : 4х5 с 55кг
Горен лег : 4х6 с 40кг
Флайс : 4х15 с 10кг дъмбел
Сгъване с дъмбели за бицепс : 4х8 с 20кг дъмбели
Странично чуково : 4х8 с 15кг дъмбел
Корем 3х20 с 20кг
Последната делоуд тренировка. Надявам се, че в понеделник няма да ми е толкова тежко както беше след предишния делоуд. Затова не се отпусках много и не намалях много на всички упражнения, на някои дори изобщо не съм променял килограмите. Надявам се, че ще имам силен 3-седмичен цикъл, за да си заслужа следващия делоуд. :D
20.04.15
15:00
Week 1 Day 1
Клек : 2х5 с 115кг и 2х5 с 112,5кг
Преден клек : 3х3 с 100кг
Машина за задно бедро : 4х12 с 50кг
Машина за предно : 4х12 с 80кг
Корем 3х20 с 20кг диск
Понеже съм голям умник, реших да се надценя и да сложа 115кг на щангата. Помислих си, че няма да е толкова трудно, обаче се оказа, че ми са много и не мога да удържам коленете. Направих само 2 серии, първата беше горе-долу добре, втората също, но след 3-тото повторение взех пак да ви вкарвам навътре. От умората не успях и на 112,5кг да удържам, но поне първите 3 бяха добре. Предния клек също беше по-труден, защото хем пояса, хем краката ми бяха изморени, но учудващо - машините ми бяха лесни. :D Другият път ще правя с 112,5кг като се надявам коленете да не помръдват изобщо.
П.С. : забележете последните 3 букви от линка на първият клип, който съм постнал. :D
21.04.15
14:41
Week 1 Day 2
Раменна преса : 4х5 с 60кг
Задно рамо на скрипец : 4х12 с 65кг
Тесен лег : 3х5 с 77,5кг
Трицепс на скрипец : 3х12 с 60кг
Корем 3х20
На раменната преса имах учудваща сила. Клипът е на първата серия и не съм толкова бърз. обаче 3-тата серия повторенията бяха толкова бързи и експлозивни, че ми бяха по-лесни от първата и втората серия. Такава експлозивност до сега не съм прилагал на тежка раменна преса. :D Иначе съм много доволен, но имам доста мускулна треска, на целите бедра, глутеусите и целия гръб. Вдигнах килограмите и на лежанката. :)
22.04.15
13:38
Week 1 Day 3
Тяга : 4х5 с 137,5кг
Машина за задно бедро : 4х12 с 40кг
Гребане на машина : 80кг 3х6
Дърпане на горен скрипец : 3х10 с 55кг
Корем 3х20 с 20кг
Много разбиваща тренировка. Обаче няколко неща не ми харесаха - първо, че краката ми са мега изморени от понеделник, защото не съм се адаптирал, поради което ги изправях по-бързо отколкото трябва и се навеждах напред и второ - хватът пак ми беше проблем на последните 2 серии. По-точно изпотяването на дланите, обаче се избърсвах по панталоните и горе-долу беше по-добре. А ако можеше да се използва магнезий в тази зала... Иначе съм много доволен. :) Качвам клипчето, на което съм гол, за да се види горе-долу формата. :D
Не ти е лоша тягата, ама искам да ми обясниш защо търкакяш тая щанга напред-назад след всяко повторение. :)
23.04.15
09:27
казано от Boby_ на 23.04.15, 08:39:
Не ти е лоша тягата, ама искам да ми обясниш защо търкакяш тая щанга напред-назад след всяко повторение. :)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/70323/P1240#p-1134978
23.04.15
15:09
България за пръв път има финалист на “най-силния мъж на планетата” става въпрос за, разбира се, Димитър Саватинов. Финалът е на 25 и 26 април, стискаме му палци! А ето и едно клипче, на което единствено той успя да направи 8 повторения с 100кг. дъмбел :
24.04.15
15:43
Week 1 Day 4
Клек с ластици : 8х2 с 80кг
Преден клек : 4х2 с 90кг
Машина за предно : 4х12 с 70кг
Корем 3х20 с 20кг диск
Много мудна тренировка... Краката ми още бяха уморени, макар да нямах мускулна треска, а като слагах щангата на трапеца ме болеше така, все едно, че за пръв път слагам хай бар от доста време. Също така искам да споделя, че след клекове и тяги кръстът ме боли. Болката трае от много време, бих казал година и нещо, но преди се случваше рядко, а и аз с тези криви тяги много се тормозех, но болката не траеше много. После пък ту ме боли, ту не ме боли, но сега забелязах, че правя ли клек или тяга имам болка от ляво на опашката. Не знам дали е нерв, сухожилие, или нещо друго, но просто я усещам. Като почивам ми отминава напълно или почти напълно и като започна да тренирам идва пак. Може би с онези криви тяги или клякането на гръб съм направил нещо, но тогава не усещах много и мисля, че не усещах на това място, но може и да се лъжа. Иначе ме е боляло и като седя продължително, особено в училище.
25.04.15
16:42
Week 1 Day 5
Лег : 2х4 и 2х3 с 97,5кг.
Горен лег : 3х5 и 1х6 с 72,5кг
Флайс с дъмбели 10кг 4х15
Сгъване с щанга за бицепс 4х8 с 40кг
Странично чуково с 15кг дъмбел 4х8
Обръщане на двупудовка 32кг
Корем 3х20 с 20кг
Не съм много доволен. Още от преди да дойда усещах, че нито съм настроен много психически, нито физически. На лежанката си оказа влияние, не съм още за 97,5 но другият път ще ги пробвам пак, докато не успея 4х5. На горния лег горе-долу, малко импровизирах с широчината. Също така преодолях страха си да обърна двупудовка и след няколко неуспешни опита успях. Първият път беше по-лесно, но пробвах още няколко пъти заради клипчето. Така че на клипчето съм доста уморен, иначе при обръщането ми е много лесно, проблема е в заключването. Но не мисля, че е кой знае какъв проблем с 32кг, просто за удоволствие опитах. :) :D
27.04.15
16:40
Week 2 Day 1
Клек : 4х5 с 112,5кг
Преден клек : 3х3 с 102,5кг
Корем 3х20 с 20кг диск
Не особено добра тренировка. Първо - събудих се в 5 и нещо сутринта и не можах да заспя до 6:40, когато трябваше да ставам, а вечерта също имах проблем със заспиването, поради което бях недоспал, но за радост не го усещах като голям проблем. Второ - беше ми супер замаяно на тренировката, а и едно такова не мотивирано. На задния клек след 3-тото повторение започваше да ми се вие свят, да ми тупти по-бързо сърцето и да ми се изпотяват ръцете, поради което имах проблем и със задържането на щангата. А краката ги чувствах много слаби. Едва взимам клек 112,5кг 4х5, а лега ми е с 15кг под клека... Надявам се това да си има причина и да не се случва винаги. Коленете ги мърдах, но не особено и то най-вече при последните повторения на последните серии. На предния клек вдигнах с 2,5кг, обаче 3-тото повторение направо ме смазваше. Ама както така не ме е смазвало до сега. Единственото нещо, за което се радвам е, че кръстът не ме боли толкова. По принцип след такава тренировка ме боли доста, но днес обърнах особено внимание на него при загрявката и като че ли оказа влияние. Дано е заради загрявката, а да не е по - сериозен проблем. А и също така се подлъгах че с обувките стоя по-изправен на клека и реших да пробвам, а 5-тото повторение едва не се стоварих. Само 1-вата работна серия беше с обувки.
28.04.15
15:17
Week 2 Day 2
Раменна преса : 1х5 и 3х4 с 62,5кг
Задно рамо на скрипец : 4х12 с 70кг
Тесен лег : 3х5 с 77,5кг
Трицепс на скрипец 3х12 с 60кг
Корем 3х20 с 20кг диск
Раменната преса ме измъчи, но честно казано съм доволен, че взех и последната серия с 4 повторения. Другият път обаче пак ще си правя със същите килограми.
29.04.15
15:18
Week 2 Day 3
50 метра спринт за 6,6сек. (първия срок съм го взел 6,2, но тогава съм бил по-лек с 12кг)
Тяга : 4х5 с 140кг
Гребане на машина : 3х6 с 35кг
Горен скрипец : 3х10 с 55кг
Корем 3х20 с 20кг диск
Тежичко си беше днес. На тягата още първата серия усетих, че ще ми е трудно, хубавото е, че кръстът беше почти винаги прав, имаше изключение на 3 и 4 серия на последните повторения, но това беше, защото ми беше изключително трудно да удържа 140кг в ръцете, те хем се потяха, хем мазолите се сбръчкваха и ме боляха, но изкривяването не беше много, нищо общо с преди. Спринтът беше точно преди самата тренировка, реших, че е по-добре да го направя днес, отколкото друг път, като ще дърпам по-тежко. А също така за тягата искам да кажа, че си мърдам коленете понякога, може би заради твърде широката позиция, но на мен ми е удобно така, всъщност не знам дали представлява някакъв проблем.
Сега малко лоши новини : още след спринта усетих пак тази болка, която е на задника и то доста силно. По време на тренировка също, но по време на тягата или на някое упражнение не я усещам. Също така, от вчерашната раменна преса, въпреки че загрях доста добре, ме болеше дястото рамо(мисля, че е в предното). Но не го усещах особено силно, бих казал дори слабо. Обаче днес като започнах да греба на машината, при пускането направо ме спукваше от болка. Затова и намалих с 5кг. Първата серия беше най - голяма болката, после намали малко, но се надявам до събота да съм възстановен.
https://www.youtube.com/watch?v=ZovZ7z7ErnI
https://www.youtube.com/watch?v=f1rMOQuNZEM
01.05.15
17:48
Week 2 Day 4
Преден клек : 4х2 с 92,5кг
Машиба за задно бедро : 4х12 с 40кг
Корем 3х20
Клекове с щанга над глава : 2х0х50кг и 3х40кг
Добра тренировка се получи. Реших да пробвам да клекна с лоста над глава и се оказа, че клекнах перфектно, даже можех и да паузирам в долно положение. А преди изобщо не можех и да си помисля за това. Реших да пробвам с 50кг, но просто не се получи, а и бях с обувки и нямах баланс. После взех 40кг щанга, изсипах дисковете един път, после сложих щипки, събух си обувките и най - накрая стана. :D.
https://www.youtube.com/watch?v=QjKfDis39nQ
https://www.youtube.com/watch?v=ZEm_44Pj4no
02.05.15
15:16
Week 2 Day 5
Лег : 3х97,5кг ; 2х95кг ; 4х5 с 85кг
Горен лег : 4х6 с 60кг
Флайс с дъмбели : 10кг 4х15
Сгъване с щанга за бицепс : 4х8 с 40кг
Странично чуково : 4х8 с 15кг
Корем 3х20 с 20кг
От днес официално с контузия в дясното рамо. Загрях перфектно, адаптирах, но просто си пролича, че нямам сила заради рамото. Не ме болеше по време на вдигането, а след това. Засега ще намаля с 12,5кг на всичките основни бутащи (раменна преса, лег, горен лег) и ще видя как ще го усещам, не трябва да ме боли. Ще направя каквото е необходимо за да се възстановя и после ще им е*а мамата на тези 100кг. :)
02.05.15
16:37
Между другото, добре, че има разминаване в номерацията на дънките, защото можеше да не мога да си намеря дънки :D В момента нося едни по-стари дънки 36 номер, които едва ми стават, а за тази вечер, понеже съм на бал, си купих пак 36-ти, само че ми са доста отпуснати, а и са по-дълги. Вече започвам да разбирам какво им е на хората с големи крака :( :D
04.05.15
19:35
Week 3 Day 1
Клек : 4х5 с 112,5кг
Преден клек : 3х3 с 102,5кг
Корем 3х20 с 20кг диск
На зле отива работата. На скоро много взех да мразя клека. Просто като клякам и усещам как изобщо не ми се кляка и колко ми е гадно. Явно и психически не съм настроен, а за тягата се кефя супер много, винаги ми е било любимо упражнение и цяла седмица чакам да дойде срядата. Днес обаче ме болеше и коляното. За това съм с наколенки, нищо особено не са, евтин боклук, просто един приятел имаше и ми даде. Иначе болката дойде изведнъж както си лежах в неделя. Не е от клека. И по скоро усещах връзките. Предния клек и него доста измъчено го взех. А на машините изобщо както обикновено нямах настроение, но затова си пуснах едни ретро чалги от телефона и изведнъж ми дойде доста сила (спокойно, само аз и моя човек бяхме в залата :Д ). Като цяло не знам и аз дали съм доволен.
https://www.youtube.com/watch?v=obd3PsVu4yc
https://www.youtube.com/watch?v=bG8kgCH9AwE
https://www.youtube.com/watch?v=vYZfgK32NPA
05.05.15
15:56
Week 3 Day 2
Раменна преса : 4х5 с 50кг
Задно рамо на скрипец : 4х12 с 60кг
Тесен лег : 3х5 с 70кг
Трицепс на скрипец 3х12 с 60кг
Корем 3х20 с 20кг диск
Намерих един трик за по-добра “рак” позиция, тоест най-вече за предния клек и раменната преса и сложих лоста още по-нагоре да пробвам така. Рамото не ме болеше нито на раменната, нито на лег-а. Учудващо, заболя ме след трицепса на скрипец :Д иначе и на тесния лег намалих, но само с 7,5кг.
https://www.youtube.com/watch?v=ZxEPdmsQU3s
06.05.15
15:53
Week 3 Day 3
Мъртва тяга : 4х5 с 140кг
Гребане на машина : 3х6 с 72,5кг
Горен скрипец : 3х10 с 55кг
Корем 3х20 с 20кг диск
Днеска съм много доволен. Имах много енергия, направо изригвах. Това най-вече се получава когато времето е топло, но пък има и друго нещо - много беше задушно и се потях толкова, колкото никога не съм предполагал че мога :Д даже на сериите супер бързо пусках защото ръцете ми се хлъзгаха по краката :Д иначе много енергия и много сила на всичките упражнения. На тягата запазих 140-те кг, защото миналия път ме затрудниха. В смисъл, че много бавно ги дърпах, а днес колко можах го докарах на експлозивност и темпо. Хватът малко пак ме издаваше, но на последните повторения на последните 2 серии само. Имам някое-друго повторение изгърбен, най-вече заради хвата. Иска ми се да дръпна 100кг тяга с една ръка ама без фитил, че с фитил е много лесно :Д
https://www.youtube.com/watch?v=-5T3tN23eew
https://www.youtube.com/watch?v=ett9nbMZamc
07.05.15
09:03
Гледам на клипчетата, че винаги правиш тягата с дясна ръка в подхват, лява в надхват. Върти ги, иначе ще си докараш дисбаланси, а те са предпоставка за контузия! Т.е. една серия, лявата е в подхват, следващата серия - дясната.
Иначе поздравления, че се стараеш да оправяш формата, добре прогресираш :)
07.05.15
10:13
казано от Alexander Krastev на 07.05.15, 09:03:
Гледам на клипчетата, че винаги правиш тягата с дясна ръка в подхват, лява в надхват. Върти ги, иначе ще си докараш дисбаланси, а те са предпоставка за контузия! Т.е. една серия, лявата е в подхват, следващата серия - дясната.
Иначе поздравления, че се стараеш да оправяш формата, добре прогресираш :)
Един път пробвах да разменя ръцете и още при 110кг едвам не изтървах щангата заради липса на равновесие. Но другата сряда пак ще пробвам. Иначе благодаря. :)
07.05.15
11:49
А много по-лесно е да се дърпа само в надхват :) Няма рискове от дисбаланси, няма рискове от скъсване на бицепс...
07.05.15
12:17
казано от James Hinks на 07.05.15, 11:49:
А много по-лесно е да се дърпа само в надхват :) Няма рискове от дисбаланси, няма рискове от скъсване на бицепс...
Да, но едва ли ще издържа 4х5 с над 140кг, освен ако не правя с ключов. :D
07.05.15
12:29
казано от Радо на 07.05.15, 12:19:
Фитилите няма ли да помогнат ?
За по-як хват ли? :D
07.05.15
12:32
казано от TonsOfDamage на 07.05.15, 12:17:
Да, но едва ли ще издържа 4х5 с над 140кг, освен ако не правя с ключов. :D
казано от Радо на 07.05.15, 12:19:
Фитилите няма ли да помогнат ?
Трениране на хвата му е майката. Силният хват е както с всички останали неща - някои го имат по рождение, другите се мъчим да го засилим. Хвата зависи от силата на определени мускули, които подлежат на трениране, както всички останали мускули. Със смесен хват не се засилва.
Ако дърпаше в надхват, щеше да дръпне успоредно и силата на хвата ти.
От фитили смисъл аз лично не виждам, освен ако примерно имаш адските мазоли в конкретна тренировка и не искаш да пропуснеш тягата, или някаква рана на ръката, или нещо от сорта.
п.с. б*си колко пъти съм споменал “хват” в един пост :D
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 07.05.15 14:11.
08.05.15
17:21
Week 3 Day 4
Преден клек : 4х2 с 92,5кг
Корем 3х20 с 20кг диск
Днес клекът беше по-добре, бях надъхан от Ерик Лилиебридж :Д Като цяло съм доволен от тренировката. Коляното ме болеше, загрях го, спря да ме боли и като свърших клека с ластици пак взе да ме боли, но болката беше лека. Утре си правя лежанката, ще видя как е рамото, но сигурно пак ще правя с 85кг. После правя 1 седмица делоуд и ще казвам на Митко да ми смени програмата, мисля, че взех максимума от тази програма и ми се отрази доста добре, хем краката заздравих и то много, хем и пояса, а и оправих техниките на упражненията. Също така много сила получих и при бутащите. Но има време, той сега е в Узбекистан на състезание, което е утре, а като си дойде ще говорим.
https://www.youtube.com/watch?v=Z__axzbOy2Q
https://www.youtube.com/watch?v=iYjzjpsyIgk
https://www.youtube.com/watch?v=jaSLQaACvdY
09.05.15
12:05
С Днем Победы !
09.05.15
12:27
казано от TonsOfDamage на 09.05.15, 12:05:
С Днем Победы !
09.05.15
12:41
Нека да покажем, че ние знаем кои са истинските ни спасители и че харесваме и уважаваме руския народ, за разлика от нашите управляващи, които показват обратното, като ни вкараха в ЕС, НАТО и дори когато Плевнелиева казваше речта си в чест на националния празник на България - 3-ти март, той(тя) дори не спомена, че за спасението на България са участвали руснаци, а просто изброи няколко нации и каза И ДРУГИ! Всеки русофоб и американофил е враг на България.
09.05.15
12:48
И аз ли ?:D:P
09.05.15
13:00
казано от TonsOfDamage на 09.05.15, 12:41:
Всеки русофоб и американофил е враг на България.
По-скоро всеки, който не познава историята и се навежда пред чужди интереси за дълго, вместо да се се поклони за минута пред милионите загинали във войната, е глупак.
Включително недоразуменията, които ни управляват. И не само нашите, ами и чуждите.
Парадът беше уникално зрелище и в същото време се видя ясно каква е новата голяма световна тройка :)
На 16 години каква -филия и -фобия може пък да имаш ? Харесваш RnB и не харесваш Любе :D Ми то е нормално... ;)
Русофилството и русофобството е една от много простотии, които разделят и без това разединеният народ. Бъдете преди всичко патриоти и добри хора, които обичат отечеството и народа си. Всяко друго филство/ фобство трябва да стои на заден план и да не разединява хората.
Изопачаването, прикриването и манипулацията на историческите факти за мен е едно от големите престъпления на 21- ви век.
Напоследък не гледам новини, но мисля, че нашият парламент се опита да замени факта “арменски геноцид” с други думи.
Айде, всичко било политика, междусъседски отношения, бизнес и тн. ама това вече преля чашата.
Другите простотии на нашият парламент няма да коментирам.
09.05.15
13:49
Има свестни руснаци но има и свестни немци ,холандци и всичко квото се сетиш човек не бива да прави подобно деление и да поставя цели нации под общ знаменател заради историята .
09.05.15
13:55
Аз пак се чудя - авторът на дневника още не е сигурен като го сърби дали му се пикае или друго му се прави, ама разбира много кои са ИСТИНСКИТЕ СПАСИТЕЛИ. Ако мислиш, че някой, някога е влизал във война за едната добра кауза, значи си потресаващ балък. Чърчил (като оставим настрана кусурите и т.н.) е казал нещо много вярно - “Няма вечни приятели и вечни врагове, само вечни интереси”. Вземи си го набий у чутурата и се изправи, щото си се нагъзил по същия начин, само че в друга посока ;)
09.05.15
16:10
Хаха, как си знаех, че ще предизвикам такива коментари и то най-вече заради възрастта си. :D И точно от Херцога го очаквах. Та сега малко и аз да се изкажа :
Първо - написах това, защото в момента много българи мислят хамериканците за герои. И че това, че сме в НАТО е безопасно за нас. Разбира се, може да се спори много по тази тема, но това е мое виждане и не смятам да влизам в дълги спорове с някой заради това.
Второ - не знам дали някой е подразбрал, но аз съм си виновен, че не се доуточних - трябваше да напиша всеки русофоб и нацист, защото в момента има много българи, които мислят, че в Хитлер е истината и той е правил само добро, като е убивал всички, които не са германци(а не тези, които са само черни). Нацизъм и национализъм са 2 различни неща. Ама наборите ми с радост излизат с тениска, на която има нацистка символика. Та това изобщо не значи, че съм делял хората на русофоби и русофили, просто наистина аз съм виновен, че нямах време и набързо драснах, без да се уточня.
Трето - причини за първата и втората световна война наистина е нямало. Аз си го обяснявам с израза ” войната е най - добрия бизнес”. И наистина е така. Наистина много пари хвърчат за оръжия, патрони, танкове, ракети, бомби и т.н. Та дори в поста си не съм казал, че като се втурнеш във война, за която няма съществена причина, си герой.
Четвърто - и най-актуалното може би :Д е заради възрастта ми. Така е, на 16 съм, малък съм, но поне се интересувам и осъзнавам, че ако ги нямаше руснаците, едва ли щеше да има край това налагане на нацизма. Е, нищо не се знае де ;) Така че нито съм се “нагъзил”, нито сляпо съм вярвал на нещо, това просто си е моето мнение и възрастта ми не ми пречи да имам собствено мнение. :) И пак казвам, аз поне се интересувам от такива неща...
Не ми се чете целия спорт, но хайде да не смесваме нещата.
Първо деленето на нещофили и нещофоби е полемика от края на 19-ти век, а не от началото на 21-ви.
Второ (и по-важно) няма никакво противоречие в това човек да е почитател на руския език, култура, наука и в същото време да не харесва сегашната руска външна и вътрешна политика и да смята Путин за тиранин и мракобесник. Именно путиновата пропаганда твърди, че двете не могат да вървят ръка за ръка, а не здравият разум.
И последно България има собствени национални интереси. Те не се покриват нито с тези на Русия, нито с тези на САЩ, нито дори с тези на ЕС, макар че на този етап именно до тях сме най-близо. Поклонничеството пред чужди сили, били те на запад или на изток от нас, противоречи на усещането ми за родолюбие.
09.05.15
16:17
Week 3 Day 5
Лег : 4х5 с 95кг
Горен лег : 4х6 с 65кг
Обръщане до : 0х90
Флайс : 4х15 с 10кг дъмбели
Сгъване с щанга за бицепс : 50кг 4х8
Странично чуково : 4х8 с 15кг дъмбел
Корем 3х20 с 20кг диск
Днес съм много доволен и много се радвам. Първо загрях рамото у нас, с упражнения за мобилност и почвам редовно да ги правя. После в залата внимателно загрявах и адаптирах и изобщо не усещах болка в рамото. Следователно реших, че мога да правя с 95кг и съвсем едно леко наболяване чак след последната серия, ама почти никакво. Много се радвам, че съм почти възстановен. Тъкмо следващата седмица имам делоуд, което значи още възстановяване. Обръщането го правих за кеф и пак не можах да обърна 90кг :Д ама не ми пука много де, то беше само ей така за кеф.
На горния лег увеличих само с 5кг, за да не направя нещо, но доста добре го усетих. :)
https://www.youtube.com/watch?v=kGU5Zgu3tk4