При толкова тежки структури (400+ служители) ефективността обикновено не е на почит, а начина, по който са ти отказали е много непрофесионален. Личното ми мнение е, че и без това нямаш работа там. Успех с новото начинание!
Храната след около 19 - 20 часа фаст:
14:00ч. - две големи свински наденици от кълцано месо, две агнешки кюфтета, две филии домашен хляб с масло и х. кетчуп, к. салата с зехтин, лук и авокадо, две филии домашен козунак.
18:00ч. - 400 грама пилешки гърди на фурна, 50 грама кафяв ориз с гъби, филия домашен козунак.
Днес за първи път ядох козунак , тази година. Принципно щях да изчакам до утре, но като ги изкараха от фурната и като се размирисаха...
Не знам но от планковете ли , от тягата със задържане и негативното пускане ли, но напоследък кръстът ми е много по-добре.
Иначе се възползвахме от хубавото време и цяла сутрин разходки и игра в парка/ не аз, а детето :) / Като цяло много приятен ден.
Иначе ето я причината, да си разваля режима днес:
Тренировка:
Загрявка - аеробни упражнения
Първи двусет:
1. Лег с пауза в долно положение - 6х60кг., 6,6,6 х 100кг.
2. Клек атг с 4-5 сек пауза в долно положение - 6х60кг.,6,6,6 х 80 кг.
Втори двусет :
1. Полулег с дъмбели/пауза в долно положение/ - 6,6,6 х 26кг./на ръка/
2. Бедрено разгъване - 8,8,8 х 3/4 от плочките.
Трети двусет:
1. Разгъване на скрипец - 8,8,8 х вс. пл.
2. Сгъване на скрипец - 8,8,6 х 3/4 от пл.
20 коремни преси от наклон/половинки/ + около 90 сек. планк.
Непосредствено преди тренировката направих около 30-сет минутна разходка с малката в ръце и на врат/ 16 килограма е/ та малко ми бяха поизморени краката, но като цяло бива.
Храната след около 20 часа фаст:
14:30ч. - 5 варени яйца, 200 грама пилешки гърди на скара, един домат, 50 грама сирене, три резъна домашен козунак с малко течен шоколад.
19:00ч. - същото, като пилешките гърди ще бъдат заменени с 300-400 грама агнешко.
Като цяло се учудвам, че тази година се ограничавам до малко козунак и не си позволявам друго. Толкова сладки неща са се натрупали вкъщи и всичките домашно правени корабии, козунаци и сладки. Днес сутринта се видях с една приятелка и тя ми даде домашни прасковки - винаги ги прави страхотни, та наистина се учудвам на себе си, как хапвам по - малко козунак и до там.
Вчера агнешкото го ядох с кафяв ориз, който между другото си ми харесва. Отчитам и завишена физическа активност тези дни.
Поне по час на ден ходене в гората над на. Сега като се затопли времето ще се възползвам по-често от местоположението си и възможностите ми за излети сред природата.
Общо взето е това .
Храната след около 22-23 часа фаст:
18:30ч. - кашкавал и сирене пане, 100 грама домашна луканка, три варени яйца, зелена салата, две филиики домашен хляб с масло и х. кетчуп, две чаени лъжици д. сладко от боровинки, 4 фурми.
Храната взех да я вкарвам в граници отново, след два дни с по - празнично хранене.
Това време -луда работа. От сняг миналия понеделник - почти лято тези дни. Като говоря за тези дни да вмъкна, че извършвам по -скоро орагнизационно подготвителни дейности отколкото типичната за мен работа и някак си много сънливо ми минава денят, но това няма д апродължи дълго.
Продължавам със свалянето, има какво още да се желае и то много, но работя по въпроса. Странното е, че този път лицевата част на тялото ми се чисти по - бързо от гърба. Гърбът иска още доста “глад”, но взе да придобива форма вече. Мисля, че на ширина е добре даже. Общо взето това е.
Тренировка:
Загрявка - аеробни
Първи двусет:
1. Тяга с 5-6 сек. зад. в горно положение и бавно пускане - 5х80кг., 5х100кг., 6,6 х110кг.
2. Военна преса - 8х30кг., 6х40 кг., 6,6 х 50кг.
Втори двусет:
1. Хоризонтален скрипец - 8,8,8 х 3/4 от плочките.
2. Задно рамо на машина - 8,8,8 х 1/2 от плочките.
Трети двусет:
1. Набирания на ръкохватки тип успоредка - 3,3,6
2. Раменно разтваряне на скрипец - 6,6,6 х 15кг./ на ръка/
Две минути ходене с 22 килограмови дъмебли. 2 минути планк + 15 екстензии.
Добре се получи тренировката. Преди последната серия набирания, направих минута почивка, че много ми се бяха сковали предмишниците и едвам правих тройки. Тягата със задържането доста зор ми дава, особено като ми се изпотят ръцете, но мисля, че добре ми се отразява.
Храната след около 25 часа фаст:
19:45ч. - 400 грама наденица СП, 4 големи свински кюфтета, 6 варени айца, зелена салата, две малки филии д. хляб с масло и малко х. кетчуп, една филия д. козунак.
Какво да кажа за храната -гладен бях.
Утре започват интервютата за назначаването на заместниците ми. Днес изготвих един тест за проверка на теоретичните познания на кандидатите, който ми се струва лесен и се надявам да се представят добре кандидатите, та да може да се назначат хора, за да мога аз да си предам работата както му е редът и навреме. Не знам, но тези дни съм в изключително добро настроение, като за човек с несигурно бъдеще материално състояние. Свиркам си, препявам с радиото и съм с някаква идиотска усмивка налицето, което от своя страна ме кара да мисля, че решението за напускането ми е било много правилно. Общо взето това е.
Мнението беше редактирано от I`M на 16.04.15 20:50.
Тренировка:
Загрявка - аеробни
Първи двусет:
1. Набирания с много широк надхват - 3х6
2. Полулег - 6,6,6 х 80,90,100кг.
Втори двусет:
1. Лег на машина - 8,8,8 х вс. пл.
2. Набирания с ръкохватка - 3х6
Като цяло бях много уморен от предишната тренировка, със силно изразена мускулна треска в гърба и рамената. Нито на обем, нито на тежести го докарах, единствено на интензитет горе-долу. Вчера след 24-5 часа фаст хапнах само 4 яйца,200 грама наденица, и филия домашен хляб, та може би и това оказа влияние на възстановяването.
Храната днес след около 18 часа фаст:
12:15ч. - три яйца, 200 грама пилешко от бут, три свински кюфтета, домати, краставици, зехтин, лук и сирене, две малки филии д. хляб с масло, половин чаша бяло вино.
16:30ч. - пилешка пържола от бут, филия домашен хляб, половин чаша бяло вино.
Нещо ми е много дремаво цял ден, при мен пролетната умора изобщо не е мит. Всяка година ме удря силно. Общо взето това е.
13:00ч. - фасул със свинско, 500 мл. сладолед с ядки и стафитди, половин бурканче д. сладко от боровинки и малини, 2 филии д. хляб, половин бутилка полусух ризлинг
18:30ч. - 2 пържоли от свински бут на фурна, 500 мл. сладолед с ядки и стафитди, половин бурканче д. сладко от боровинки и малини, 2 филии д. хляб, половин бутилка пино гриджо,
Днес изцяло ден за почивка и дори спах три часа на обяд. Храната и тя е по - свободна. Цял ден съм си вкъщи, с изключение на едно излизане, ама то бе да си купя сладолед и вино и с колата, така че активността се свежда до въртенето в леглото по време на сън.
Сега ще сядаме да гледаме някакъв филм и ще сгъна пакет-два пуканки, че скоро не съм ял. И така ще си дойде и понеделник...
Мнението беше редактирано от I`M на 19.04.15 19:27.
Тренировка:
Загрявка - аеробни
Първи двусет :
1. Лег - 6 х100,110,120кг.
2. Тяга с 5-6 сек. задържане в горно положение и бавно пускане - 6,6,6 х 110 кг.
Втори двусет:
1 Полулег с дъмбели - 8 х 26,28,30кг./на ръка/
2. Набирания - 4/на въже/, 6,6 с тясна ръкохватка
Трети двусет:
1. Кросоувър през г. макари - 8 х 25,30,35кг.
2. Набирания на успореднин ръкохватки - 3,3,3
Има няма 90 сек. планк.
На полулега малко по-голям наклон от обикновения за мен. Набиранията на въже, с много зор, четири броя. На последните набирания вече ми горяха предмишниците и не можах да наравя повече от три бройки, но като цяло съм доволен, особено на тягата със задържане, при този крив лост, който не спираше да ми се върти в ръцете.
Храната вчера след около 21-22 часа фаст:
18:30ч. - 4 пържени кюфтета, 30-40 грама пържени картофи, салата домати, краставици, зехтин, лук и сирене, две филии д. хляб с масло и х. кетчуп, чаша бяло вино, 4 бонбона морско дъно.
Храната днес след около 24-25 часа фаст:
19:45ч. - две малки шотландски скумрии, салата от домати, краставици, зехтин, лук и сирене, две филии д. хляб с масло и х. кетчуп, един шоколадов бонбон, две чаши бяло вино.
21:00ч. - около 300 грама домашна луканка, две филии домашен хляб с масло и кетчуп, 100 грама сирене.
Напоследък не случвам на скъпите вина, а на по-евтините. Не знам защо, но някои от доста евтините вина, ми харесват повече от доста по-скъпи, които купувам- няма лошо де, тъкмо ще минавам по - евтино.
Времето продължава да ме удивлява. Сутрин на парно, следобед на климатик.Луда работа. Много мудни и изнервени дни напоследък, но нищо фрапиращо. Нещо не мога да спя напоследък, тази нощ го докарах до 3 часа сън, а иначе постоянно ми се спи, докато не легна, тогава вече спира да ми се спи. Това е май
Храната след около 25 часа фаст:
20:00ч. - един голям пилешки бут, една краставица, купа супа с пилешко, три филии д. хляб с масло, 100 грама д. луканка, две парчета домашен ябълков пай, 400 мл. сладолед, половин бутилка бяло вино.
Вчера нещо много ме болеше главата и почти не ядох, та днес половин бутилка вино ми позамота главата. При мен един ден скапано хранене има ефект върху възстановяването. От почти никаквите калории вчера и днес мускулна в гърдите и отпадналост.
Днес имах странен разговор, на признателност и оценка на работата ми досега и че ще е хубаво да си довърша това, което съм започнал. Като цяло съм все още много обиден и бесен, обаче много ми се ще да си довърша някои неща и след това по живо, по здраво. Просто винаги съм бил така - при един човешки разговор съм отстъпвал дори когато съм имал и по-добри предложения и винаги съм си мислил за последствията, ако оставя нещо недовършено и кой и как ще го поеме, лоша моя черта, та не знам. Ще го помисля.
Почти достигнах формата, която желая и може би ще се отдавам малко повече на желанието си да унищовам огромни количества сладолед.
Общо взето това е!
Мнението беше редактирано от I`M на 23.04.15 22:46.
19:00ч. - 4 “принцеси” от бял хляб с кашкавал, две с кайма, 500 мл. сладолед, две парчета д. пай с ябълки и масло, около 600 мл. бяло вино.
Свалих някой килограм и станах по - смел с храната.
Много яко ме хвана кръстът днес и чак закуцуках от болка. Няма да тренирам днес, а през уикенда може сам един лег и няколко набирания да направя. Така или иначе в понедлник следобед ми е часът за доктора, та ще изкарам. Взех да се бъзикам,че имам подагра, защото болките се появяват в кръста и ставите, когато хапна и пийна повечко.
Ех скоро не съм слушал музика...Това е:
Тренировка:
Загрявка - аеробни
Първи двусет:
1. Полулег - 6х60кг., 6,7,8 х 100кг.
2. Набирания с най-широкия възможен надхват - 6СТ, 6,5,5 х 10кг.
Втори двусет:
1. Лег от обратен наклон/бавни/ - 6,6 х110кг., 8х100кг.
2. Набирания на ръкохватки тип успоредка - 5,5,5
Трети двусет:
1. Кросоувър през д. макари със задържане в г.п. - 8,8,8 х 25кг.
2. Набирания тесен подхват - 2,4,3
Минута планк.
Като цяло много слабо днес. Сила никаква на лега, за набиранията да не говорим.
Храната през уикенда я изпуснах. Равносметката е близо 3 бутилки бяло вино, 3 литра сладолед, две бурканчета домашно сладко от боровинки, 3 пакета пуканки, кило свински врат, половин кило домашна луканка, 500 грама пилешки гърди, 500 грама домашен хляб, 200 грама масло и няколко зелени салати. От утре трябва да се вкарам малко в релси.
Уикенда си беше чисто работен. Вкъщи си бях, но доста неща трябваше да отметна. Имам още малко работа, но вечертата съм си я оставил за филмчета. Утре съм на лекар за кръста и така. Общо взето няма друго за отбелязване.
Храната след около 21-22 часа фаст:
18:30ч. - 400 грама свинска наденица, 50 грама овче сирене, 300 грама пилешки гърди на фурна с масло, зелена салата, две филии д хляб с масло и х. кетчуп, малко мексикански сос/купен/, чаша вино, 300 мл. сладолед.
Днес бях на невролог. Изписа ми някаква ижекция и прахчета. Прати ме и на скенер, да видим какво ще излезне там и след това ще ходя отновово да говорим по-конкретно за лечението. Каза да не тренирам нищо натоварващо кръста,дори и бутащите тип р. преса, докато не излезне резултата от скенера. Може би наистина ще подкарам само лег и набирания, докато отида на скенер и видим за какво точно стана въпрос.
Моментната форма, както и писах - близо съм до желаната от мен форма, която не е много амбициозна.
Мнението беше редактирано от I`M на 27.04.15 18:10.
Храната след около 23-24 часа фаст
18:30-19;30ч. - пилешко филе с гъши дроб и бял ориз, три пържени кюфтета, филия д. хляб, 50 грама овчо сирене, чаша бяло вино, 10 фурми.
23:00ч. - кисело мляко с 20-30 грама стафиди, 50 грама овчо сирене.
Днес се видях с един приятел уж за по кафе, но реших да ям навън и да пропусна вкъщи. Да ама, като се прибрах така хубаво ухаеше на пържени кюфтенца с лук, че ядох и кюфтета.
Вече 5-ти човек в период от една седмица ми каза, че много съм наедрял, а аз съм свалил 10 кила и чак се ядосвам - явно не правя нещо както трябва. Продължавам да имам вълчи апетит, но поне днес удържах положението със сладоледа, че там нещата са страшни.
Утре ако не мине котка път- няколко двусета лег и набиране. Общо взето е това.
Тренировка:
Загрявка - аеробни.
Първи двусет:
1. Лег - 6х60кг., 6х100кг., 3х130кг.,3х120кг., 6х100кг.
2. Набиране раменен надхват - 6СТ, 6х10кг.,5х15кг., 4х20кг., 6СТ
Втори двусет:
1. Полулег с дъмбели - 8 х 28,30,30кг./на ръка/
2. Набирания с тясна ръкохватка - 5,5,5
Трети двусет:
1. Лег на машина - 8,8,8, х3/4 от плочките
2. Набирания на успоредни ръкохватки - 4,3,3
Планк- не знам колко
Като цяло добре. Накрая на тренировката ме гледаха все едно всеки момент ще припадна :) На лега на 60 и 100кг. с пауза, на 120 и 130 без. Полулега от по - голям наклон - може би около 45 градуса.
Храната след около 21 часа фаст:
20:00ч. - 300 грама пилешки гърди с 100 грама бял ориз, някаква зелено лилава марула/не ми хареса/, авокадо лук и краставици, куоа таратор, едно пържено кюфте/остатъчно от вчера/ малко свинска наденица.
Успях да се въздържа от приятно охладената половин бутилка вино, която симпатично ми “намигаше” всеки път, когато отварях хладилник.
Днес много работа, а утре пред празнично/ не че ще празнувам ден на труда, ама за мен всеки ден почивка повече си е празник/ ще ми се разкаже играта. Дано да не настина от климатика в колата, че тези дни постоянно го пускам. Това е !
Храната след около 21 часа фаст:
18:30ч. - вечерята започна, като селска закуска, с четири принцеси с кашкавал, последвани от три варени яйца, в последствие храненето придоби малко по -аристократичен привкус, като включих 50 грама синьо сирене, 50 грама овче сирене, 50 грама бяло сирене и чаша хубаво бяло вино, който привкус се затвърди и края на вечерята, а именно - 300 мл. сладолед с орехи и стафиди, сладко от вишни, малко бисквити и още една чаша от хубавото бяло вино. В заключение всичко беше адски вкусно, особено “селската закуска”, с изключение на синьото сирено, което на мен принципно ми идва с една идея по-силно като аромат и осоленост.
Днес тежък ден с много работа, но въпреки това в момента съм в много хубаво настроение. Общо взето е това.
Ако някой се залуша в текста на парчето по-долу, най-вероятно ще види себи си в причините за тренирането и мотивацията за трениране, поне така мисля де.
Почивните дни, решихме да отидем да релаксираме малко и прекарахме доста приятна почивка в едно спа хотелче в родопите. Лошото беше, че бяхме платили и храната, а тя се оказа в ужасно големи порции и адски вкусна, та отново изпуснах поожението яко, като прибавим и двато литра бяло вино, другата седмица доста трябва да се поизпотя. Поне в първия ден бях във форма :)
Не знам защо, но с дрехи на снимки изглеждам доста по-дребен отколкото на живо, и без дрехи.
Мнението беше редактирано от I`M на 03.05.15 21:00.
Тренировка:
Загрявка - аеробни
Първи двусет:
1. Полулег - 6,6,6,6 х 40, 95,95,105кг.
2. Набирания с много широк надхват - 4х6СТ
Втори двусет:
1. Лег - 5,5,5 х 100кг./с дълга пауза/, 6х110кг./без пауза/
2. Хоризонтални набирания - 10СТ, 2х8х5кг., 8х10кг./на гърди/
Трети двусет:
1. Кросоувър през г.м. - 8,8, х 30кг.
2. Набирания на успоредни ръкохватки - 3,2 + 10 кофички.
Слаба тренировка. Като цяло липса на въздух и сила. Трите дни на тъпчене с боклуци и повечкото вино си казаха думата. Кръстът си ме наболява и той, до края на седмицата трябва да си уговоря час за скенер, препоръчах ми уж добър специалист и модерен скенер. Между другото при опити за плуване, също чувствах болка в кръста.
Храната след около 22часа фаст:
1. Дебело парче пилешко филе намазано с хайнц майонеза и запечатано с домат и кашкавал на фурна, гъби и броколи пържени в масло, салата от домати, краставици, пресен лук, зехтин и авокадо, филия домашен хляб.
Не обичам майонеза, но така приготвена с месото ми хареса. Днес се въздържам от приема на боклуци и вино, като ще мина само с малката порция пилешко. Иначе отбелязвам, че останах приятно изненадан от поморийските бели и червени вина, наистина не очаквах да ми харесат.
Днес доста работа и то на високи обороти. Имах и едно пътуване по обяд почти до гръцката граница, но се прибрах навреме. Общо взето е това.
Ето как изглежда пилешкото с кашкавал и майонеза:
Мнението беше редактирано от I`M на 04.05.15 20:07.
Ванка, преди 1 - 2 седмици имам чувството, че те мернах в Гранд... Но не съм много сигурен, може да съм се припознал :P
казано от Иван П. на 04.05.15, 20:11:
Ванка, преди 1 - 2 седмици имам чувството, че те мернах в Гранд... Но не съм много сигурен, може да съм се припознал :P
Ако е било преди месец -месец и малко и си ме видял с едно малко момиченце, най-вероятно съм бил аз. Купуваме маратонки от аутлета. Общо взето ходя 5-6 пъти годишно в гранда и то все когато купувам маратонки на детето. Ако наистина преценката ти за време е правилна и става въпрос за преди седмица-две не съм бил аз.
19:00ч. - около 300 грама филе от амур на фурна, 20-30 грама картофено пюре, домати, краставици, сирене, авокадо и зехтин, две филии д. хляб с масло и чесън, 500 мл. бяло вино, 600мл. сладолед с орехи, фъстъци, яйце киндер, д. сладко от вишни и натрошени маслени бисквити.
Доста сит се чувствам, а за по-късно имам приготвени 500 грама пилешки гърди, които май ще оставя за утре, ама утре пък ше се прави агнешко, та не знам.
Днес отново влезнах да си купя малко броколи, авокадо и к. салата, а оставих една камара пари за алкохол, чак се подлъгах да купя гръцко узо, а съм сигурен, че няма да ми хареса.
Не знам дали съм споменавал, но жена ми през делничните дни пие по 2-3 бири на вечер, през уикенда по 3-4, та като мина през магазина и взимам стела, амстел, голдберг, столично и т.н. Интересното е, че казва че от всички тези бири единствено стелата се доближава на вкус до пиринското. Учудващото е, че и сестра ми, която пие и тя по 3-4 бири на вечер, не ще друга бира освен пиринското и като купя амстел или старопрамен ми вика що не взе пиринско. Някакво странно ми е, защото винаги съм мислил, че чуждестраните бири са в пъти по-хубави. Не знам защо, но това ме дразни и продължавам да купувам различни вносни бири за да им харесат повече, днес е ред на ефес, та да видим. Доста лирично отклонение, но тъкмо слагах ефеса в хладилника и се присетих за целта на упражнението.
Днес натоварен и изнервен ден, но пък утре почивен. Може и да направя една лека, ама наистина лека, тяга. Това е.
казано от Иван Марков на 05.05.15, 20:01:
Не знам дали съм споменавал, но жена ми през делничните дни пие по 2-3 бири на вечер, през уикенда по 3-4, та като мина през магазина и взимам стела, амстел, голдберг, столично и т.н. Интересното е, че казва че от всички тези бири единствено стелата се доближава на вкус до пиринското. Учудващото е, че и сестра ми, която пие и тя по 3-4 бири на вечер, не ще друга бира освен пиринското и като купя амстел или старопрамен ми вика що не взе пиринско. Някакво странно ми е, защото винаги съм мислил, че чуждестраните бири са в пъти по-хубави. Не знам защо, но това ме дразни и продължавам да купувам различни вносни бири за да им харесат повече, днес е ред на ефес, та да видим.
На мен пиринското винаги ми е било блудкаво и крайно неприятно. Стелата също, но тя е по-поносима. Жена ми дълго време пиеше само пиринско и много го харесваше. Миналата година на морето мина на бургаско. После като се върнахме, си взе пак пиринско и беше изненадана, че й е гадно. :) Сега пак е на него. Въпрос не просто на личен вкус, а и на навик. :)
А по въпроса за българските бири какво да ти кажа - няма български бири. Всички пивоварни с достъп до националния пазар са собственост на големи световни фирми - Хайнекен, Интербрю и др. Преди пускане на дадена бира се правят тестове, за да се определи най-близкия до националния вкус като ароматност, горчивина, газираност и др. Логично е ако жена ти е с типичен български вкус, да й допадат бирите, правени за нашия пазар. Това не е защото са по-добри, а защото са съобразени с нас. :) Затова и еднакви марки се различават в различни държави.
Ако обичаш горчиви бири, чешките са твите. Ако пък искаш по-ароматни (но за мен леко блудкави) - белгийски (макар че белгийците имат разнообразие) или холандски. Немците имат хубав лагер, но и други чудесни варианти (пшенични, тъмни и др.).
Хайде да спирам за бирите да не дойде Рони да ми се кара, че разрващавам младежта.
Аз лично грам не харевам бирата, така че за мене няма опасност. Бялото вино обаче взех да си го пия от половин бутилка до цяла на вечер и ще трябва да го спирам, ако искам да поддържам моментната форма.
Тренировка:
Загрявка - аеробни + загряващи на тяга и военна преса
Първи двусет:
1. Тяга със задържане и бавно пускане - 6,5,6,5 х 100кг.
2. Военна преса със задържане в г. и д. положение - 8,8,8,6 х 40кг.
Втори двусет :
1. Вертикален скрипец с тясня ръкохватка - 8,8,8 х 3/4 от пл.
2. Задно рамо на машина - 8.8.8 х1/3 от плоч.
Две обиколки на залата с 20 килограмови дъмбели и близо 2 минути планк.
Храната:
13:00ч. - 500 грама агнешко, две филии домашен хляб с масло, половин бутилка бяло вино.
За после не знам - най -вероятно още вино и ангнешко и литър-два сладолед.
Имам чувството, че е събота, а то сряда. До края на деня -лежане, хапване, лаптоп и ти ви.
Достигнах формата, която исках, зорът е че сега много взех да се отпускам и много бързо ще я изгубя, а целта е поддържане.
Така искам да си изгледждам и занапред:
Мнението беше редактирано от I`M на 06.05.15 14:14.
казано от Boby_ на 06.05.15, 10:06:
А по въпроса за българските бири какво да ти кажа - няма български бири. Всички пивоварни с достъп до националния пазар са собственост на големи световни фирми - Хайнекен, Интербрю и др.
Болярка и Ломско пиво мисля, че са български.
Здрасти и от мен, чета ти дневника от интерес към фастинга а и съм от Пловдив, горе- долу градски.
Исках да коментирам че просто се изумявам като чета какви количества и какво качество храни и напитки консумираш и то в период на сваляне. Метаболизъм ли е, тип ли е, обаче за мен е поразително това, което пишеш. Аз ако (когато) ям и пия то полкова качвам по кило- две мазно на седмица :)
За бирите - пиринското за мен беше приятното откритие наскоро от евтините бири. Когато няма Каменица (уел дан, Каменица маркетинг гайс енд галс - в половината пловдивски заведения не сервират Каменица (n) ) вместо Ариана или Шуменско, вече си поръчвам Пиринско.
Поздрави и успех.
Мен ме изумява как успява да я изяде, а не как не качва мазно :D
А можеш ли да дадеш снимка преди/след фаста ?
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 07.05.15 14:47.
07.05.15
15:34
казано от Newbie на 07.05.15, 14:44:
А можеш ли да дадеш снимка преди/след фаста ?
И какво точно ще видиш на снимка преди и след фаста ? :D
Преди да започне да спазва if и след.
Ако имаш време, ще помоля да споделиш и впечатленията си от фастинга и защо го правиш.
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 07.05.15 15:37.
07.05.15
15:45
казано от Newbie на 07.05.15, 15:35:
Преди да започне да спазва if и след.
Ако имаш време, ще помоля да споделиш и впечатленията си от фастинга и защо го правиш.
Та малко ли мнения има във Форума за фаста и въпросите какво и защо ? Или просто те мързи да търсиш ;)
Аз го питам него конкретно ? Ако има проблем и не му се занимава да ми каже, няма да се разсърдя.
казано от Newbie на 07.05.15, 14:44:
Мен ме изумява как успява да я изяде, а не как не качва мазно :D
Лесно.
Фаст или не, накрая всичко опира до калориен баланс. Една груба сметка на храната от последната страница ми дава среден резултат от около 2700 ккал. дневно.
07.05.15
16:16
Което не обяснява как изяжда 2700ккал в малък прозорец, Петко :)
Е кое му е трудното? Аз мога и повече да изям едно ядене :D
П.П. Особено ако повечето са от сладолед, козунак, кекс или нещо от сорта :D
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.05.15 16:20.
07.05.15
16:28
Да ви имам стомасите ... :D
По ред на номерата:
Димо - изобщо не ми е бърз метаболизма и лесно се омазнявам, просто въртя калориите. Има дни в които ям повече и дни в които ям малко, дори ако се изпусна повечко в храната, за по-дълъг период, правя и 42-48 часови фастове. Примерно миналия ден храненето ми се състоеше единствено от малко пилешко с кашкавал и броколи. Лаком съм и предпочитам да има дни, в които да не ям или да ям по -малко, отколкото да съм на стриктна диета.
Нюуби - Конкретно аз фастя поради ред субективни причини:
На първо място е чревеугодничеството. Обичам да си хапвам и да се храня със “забранени”храни, а единствено чрез фастовете мога да си позволявам малко по-свободно хранене, без да се налага да спазвам стриктен режим, вярвам че всичко се свежда до калориния баланс, а фастовете ми дават повече възможност да въртя калориите. От друга страна психически ми е по - лесно да се лишавам от храна за определена част от деня, от колкото да ям по - няколко пъти на ден, но само “чиста” храна.
И от практична гледна точка ми е по -удобно, защото не се ангажирам да си нося храна на работа или да ходя някъде да обядвам и да се чудя какво да ям.
На трето място, когато фаствам ям по-малко, защото корема ми се свива и вечерта бързо ми става тежко. Събота и неделя, когато и закусвам и обядвам, нещата излизат извън граници.
Тренировките ми са по-леки, когато тренирам на гладно или поне така го чувствам. Откакто фаствам концентрацията ми е повишена.
Гореизброените причини за фастване, всъщност са и плюсовете на режима за мен.
Като минуси отбелязвам по-бавното възстановяване, на моменти досадните обяснения, че не закусваш, не обядваш и т.н. Минус е при мен и склонността за преяждане/ ” ще изям още една кутия сладолед, а утре ще направя по-дълъг фаст”/
Като цяло при мен фасването работи и то не заради обстоятелството, че е перфектния режим, а с оглед на моя начин на живот, психика и възможности - най- ми пасва.
Колкото за количествата храна - наистина не са нищо особено. Както писа и Петко - мога да изям и повече, особено козунаци, торти, пици сладолед, определени видове месо и тн.
При мен има определени храни, от които и да искам не мога да ям по много - риби, супи, бобени растения и т.н.
Снимки не мога да намеря, освен от миналата година на морето, като общо взето цяло лято ядох на корем без да спазвам интервалното гладуване.
Храната днес:
19:00ч. - четири свински кюфтета, домати, краставици, сирене и зехти, две ф. домашен хляб с масло, един бонбон амфора.
22:00ч. - кофичка кисело мляко с 20-30 грама стафиди.
Днес нагоре - надолу, няколко срещи и си мина деня. Донесаха ми в офиса новия стол, които е с доста по - висока облегалка и не е толкова мек, като предишния, в който потъвах. Мисля, че така положението на гръбнака ми е по-добро и ще се отрази по-добре на болките в кръста, но ще видим. Утре петък - моята радост, а много често и мъка. Това е.
Мнението беше редактирано от I`M на 07.05.15 20:14.
18:30 - около 400 грама кашкавал и сирене пане, три яйца пържени в масло, 50 грама телешка луканка, две филии домашен хляб с масло и х. кетчуп, салата домати, краставици, сирене и зехтин, голяма купа салата от: ягоди, банани, портокали, ябълки, орехи, стафиди, мед и сметана.
Кашаквалът така приятно миришеше на масло, че утре ще отида да купя още няколко парчета от същия вид. Луканката е купувам домашна от едно място и е много добра, особено подправките са ги налучкали, на вкус се доближава до тази, която ми я правят за мен всяка зима. Записвам и тази вечер липсата на вино в менюто. Заредил съм две бутилки в хладилника, но засега само си стоят на сянка.
Щях да ходя да тренирам, но жената ме разубеди да си стоя вкъщи тази вечер, а утре да тренирам, така и така се чудих, та го оставих за утре. Уж доста работа, а мудно мина денят. Общо взето...
Мнението беше редактирано от I`M на 08.05.15 19:13.
казано от Newbie на 08.05.15, 19:21:
Уби ги :D 400 гр. кашкавал :D :D :D
Надъхваш ме да фастя :D
400 грама - кашкавал и сирене общо - по около 200 грама от двете, една ресторантска порция, нищо фрапатно няма.