Петък 10/04
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
3х Уттита Триконасана, 3х Париврита Триконасана, 3х Париврита Паршваконасана, 3xPrasarita Padottanasana A, 3xPrasarita Padottanasana B, 3xPrasarita Padottanasana C, 3x Prasarita Padottanasana, 3xParshvottanasana
Планкове
Shoulder strength building
Следобед: интервално offroad бягане, колкото да се пораздвижа от пътуването до село
16 и 1/2 часа фаст.
11:00 микс от годжи бери, тиквени семки и какаови зърна
Към 13 и нещо: 4 фурми(някакъв друг сорт пресни фурми, който продават на клонки)
15:45 12 фурми, какаови зърна
18:10 нахутени палачинки със зехтин и червен пипер, маслини, чесън; кисело зеле с червен пипер; кокосово масло с рожкови
ПП: Нещо се мърсоливя. Явно имам лека настинка, която усещам слабо. Малко ли ме духа последните няколко дена.
Вчера 11/04
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
3х Уттита Триконасана, 3х Париврита Триконасана, 3х Париврита Паршваконасана, 3xPrasarita Padottanasana A, 3xPrasarita Padottanasana B, 3xPrasarita Padottanasana C, 3x Prasarita Padottanasana, 3xParshvottanasana
WOD:
Вработващи серии лицеви(5х7) и кофички(5х12)
5 кръга с почивка:
- 5 широки лицеви
- 10 кофички
Катерене до Крушунските водопади
19 часа и 1/3 фастинг.
14:30 2 ябълки; кокосов крем с какао
16:20 200 гр. боб, кисело зеле с червен пипер, маслини, чесън
18:15 микс от орехи и годжи бери
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
ПП: Последно време усуканата паршваконасана изобщо не ми върви. Преди я усещах по-добре и балансът беше приличен, а сега и той е под въпрос. (dull)
18 час и 2/3 фаст.
13 и нещо: 3 варени белтъка с мус от 3 варени жълтъка, горчица, зехтин и подправки, маслини, тиквени семки
16:00 овесени ядки с кокосово масло, годжи бери, мед и какови зърна
17:40 3 банана, шепа печени фъстъци
18:50 2 варени яйца с маслини и горчица
Вчера 13/04
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
Колоездене: offroad и градско
16 часа и 1/2 фаст.
- доста ладу(с кокосово масло и кокосова захар)
- овесени ядки със зехтин, мед, фъстъци и какаови зърна, 1 варено яйце с алпийска сол
Днес 14/04
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
широки лицеви 1/2 амплитуда 7х7
shoulder strenght building
планк
Колоездене: градско
Фастът...доста.
12 и нещо: шейк от годжи бери, годжи вода, мед и кокосово масло
15:30 овесени ядки с доста фъстъчено масло, мед, канела и какови зърна
18:00 нахутени палачинки със зехтин и червен пипер, маслини, чесън; 2 варени яйца, едното с горчица и сол, другото с мед; 1 обикновена бисквита с мед
Вчера 15/04
Вакуумки
Стречинг
няколко кръга лицеви и коремни преси
Колоездене: градско и на черно
Краката - слаби. Нещо май не бях възстановила добре. Нищо. На инат продължих. Без почивка. “Смърт” за краката.
Фаст.
- шейк от годжи бери, годжи вода, мед и кокосово масло
- 100 гр. печени фъстъци
- овесени ядки с какао, мед и слънчоглед
- 120 гр. хляб от лимец, една част с подправки и зехтин, друга - с горчица, 3 варени яйца, маслини
Днес 16/04
Стреч
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
планк с раменно-лакътна опора
малко shoulder strenght building(че раменете бяха заминали)
16 часа фаст.
10:40 1 и 1/2 малки червени портокала
11:45 250 гр. кафяв ориз с шийтаке и подправки разни, 1 малка краставица с алпийска сол и зехтин; 1 бонбон Тофифи
14:15 шейк от 2 банана, рожкови и кокосов крем с парченца банан
16:40 250гр. кафяв ориз с шийтаке и подправки, 50 гр. тиквени семки, 1 печена капия, 2 варени яйца, зелени маслини; от различни джънк шоколади с млечни
Отдавна не бях яла джънк и млечни(в джънка, ако сухото мляко е истинско). Опитах от няколко вида от любопитство и не се задоволих така, както с какаови зърна, мед, палмова захар(мога да я ям просто така, с лъжицата; цената и ми пречи), кокосов крем с какао или друго по-малко пластмасово от обработен шоколад, в който какаото е със съмнително съдържание, а пълнежът(захар, млечни мазнини, нишестета, ала-бала) е 100%. Сега ми е интересно как ще реагира тялото ми, най-вече кожата. Ще отчета разликите, ако има такива.
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
WOD: бегова
отсечки: 2х300 м и 4х350 м
17 часа и 1/3 фастинг.
10:40 какаови зърна с мед
13:20 шейк от банан, рожкови и кокосов крем
15:20 шейк от годжи бери, годжи вода, мед и кокосово масло
16:20 кафяв ориз с шийтаке и подправки, 1 лист нори, тамаго омлет от 3 яйца, соев сос, горчица
18:40 кокосов крем с какао, мед и рехидратирани годжи бери
Вакуумки
Стречинг
Поздрави А и Б
WOD:
5 пъти:
- 7 широки лицеви
- 30 сек. почивка
- 12 кофи
- 30 сек. почивка
Shoulder strenght building
раменна преса 7х5 + 1х3
още 3 пъти загряващия комлекс лицевите опори и кофичките
Колоездене: offroad
17 часа и 1/3 фаст.
12:20 рехидратирано годжи бери, годжи вода
13:20 75 гр. бадеми
16:00 6 какаови зърна
16:30 2 лъжици слънчогледов пчелен мед
19:00 овесени палачинки(3 яйца, 80 гр. овесени ядки) със зехтин и шарена сол, чесън; 2 хапки от палачинките с мед и рожкови
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
малко shoulder strenght building, но бързо се отказах(бях твърде разсеяна)
17 часа и 1/2 фаст.
12:55 фъстъчено масло с какаови зърна/ с алпийска сол
15:50-16:50 фъстъчено масло с алпийска сол, 2 варени белтъка; кафяв ориз с шийтаке и подправки, 2 корнишона, малко лук, зелени маслини
ПП: Преди няколко часа имаше 300 гр. фъстъчено масло(мое производство), сега да са около 100. :D (Тайната е в по-препечените фъстъци.)
Мнението беше редактирано от TheVikk на 19.04.15 17:09.
Вчера 20/04
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
1 км загряващ крос, 1 спринт
отсечки: 6х350 м
16 часа фаст.
09:15 какаови зърна с мед
- шейк от банан, рожкови и кокосов крем
- шейк от годжи бери, кокосово масло и мед
- 50 гр. печени фъстъци, какаови зърна; 2 лъжици фъстъчено масло с алпийска сол
- 60 гр. овесени ядки с кокосов крем и годжи бери; лъжица мед за десерт :P
Днес
Вакуумки
Стречинг
Поздрави А
WOD:
3 пъти:
- 7 широки лицеви
- 30 сек. почивка
- 12 кофи
- 30 сек. почивка
Слаба работа на лицевите и кофите, но иначе задържам доста повече на планковете и полустойките на ръце.
Колоездене: градско и offroad.
17 часа и 1/3 фастинг.
10:35 какаови зърна с мед
13:30 шейк от 2 банана, рожкови и кокосов крем с парченца банан(от 2-рия)
14:45 шийтаке с кокосово масло, лук и черен пипер на тиган; 250 гр. френска леща на яхния с домати, моркови и други
17:10 1 банан, 1 червен портокал
18:10 3 бъркани яйца с шийтаке, лук, кокосово масло, подправки, горчица, кисели краставички; 2 лъжици кокосов крем с какао
Мнението беше редактирано от TheVikk на 21.04.15 19:25.
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
Усуканата триконасана става все по-добре и съответно доста приятна.
Колоездене: градско.
15 часа и 1/2 фаст.
10:05 16 какаови зърна с мед, 1 лъжичка кокосов крем, 3 джънк шоколадови бонбона(имаха сухо мляко)
12:05 пресен корнишон в зехтин с алпийска сол, 4 лъжици френска леща; кокосов крем с рожкови
18:40 шийтаке с кокосово масло, лук и черен пипер на тиган; френска леща, кисели краставички; кокосов крем с рожкови
Мнението беше редактирано от TheVikk на 22.04.15 19:57.
22.04.15
11:58
Кокосовия крем е на челно място в менюто ти (giggle) какъв си взимаш ?
казано от Ая Палачинкова на 22.04.15, 11:58:
Кокосовия крем е на челно място в менюто ти (giggle) какъв си взимаш ?
Направо не мога да търпя да има такова нещо вкъщи; толкова е вкусен, че е истинско предизвикателство да спра да го ям. :D Веднъж една приятелка ме попита колко време издържа, а аз и казах максимум 5 дена, защото просто свършва. (giggle)
Иначе си купувам неподсладени пълномаслени кокосови стърготини от Метро на фирма Bioset и ги “размазвам” в кухненския робот така. ;) А само масло може да се екстрахира, като се нагреят стърготините в топла вода и след това се поставят в хладилник, където мазнината изплува отгоре и се отделя от водата. Другият начин е просто да се пресова полученият кокосов крем, за да се отдели маслото от месестата част. Маслото по принцип се отделя на повърхността на крема дори и без пресоване, но не изцяло(не е много качествен този процес за извличане на масло), и се налага да го разбъркам, ако искам и от двете. :) Потърси в интернет клипчета, ако имаш мерак да си правиш сама.
Мнението беше редактирано от TheVikk на 22.04.15 12:40.
22.04.15
13:10
Хмм интересно,не знаех,че сама си го правиш :) Благодаря .
Вчера 23/04
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
няколко серии широки лицеви, кофички, планк
Дали заради леко влажния терен, или заради по-малкото храна вчера, силата никаква я нямаше. Въпреки това имах енергия даже за повече от час и половина каране на черно.
Почти 16 часа фастинг.
10:40 микс от годжи бери и какаови зърна
12 и нещо: 2 варени белтъка с мус от 4 варени жълтъка, зехтин, горчица, подправки
16:00 сандвичи от 165 гр. пълнозърнест хляб от различни видове брашно с риба тон, зехтин, балсамов оцет, краставици и червен лук(заситих се с 1/3 от кол-вото, но апетитът ми беше на друго мнение; след каране направо мога да не спирам)
- кокосов крем с какао и мед(най-вкусния шоколад)
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
малко планкове от Shoulder strenght building програмата, но не много качествени и се отказах
17-18 часа фастинг.
11:40 какаови зърна с мед
14:50 салата маруля със зехтин, балсамов оцет и слънчогледови семки; 100 гр. пълнозърнест хляб от различни видове брашно
18:15 кокосов крем с какао, стафиди и банан
Вчера 25/04
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
WOD:
5 пъти:
- 7 широки лицеви
- 30 сек. почивка
- 12 кофи
- 30 сек. почивка
раменна преса 5х5
флор преса 3х12
Надвечер: бегова
1 км загряващ крос
отсечки 5х350 м
20 часа фастинг.
14:30 шейк от сок от червен портокал и магданоз, годжи бери, годжи вода, кокосово масло
- овесени ядки със слънчоглед, какао и мед
- овесен джоб(яйца,овесени ядки) с пълнеж от задушени шийтаке, лук и магданоз в кокосово масло + един със зехтин и подправки; лъжичка мед
Вчера 26/04
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
17 часа фаст.
12:10 какаови зърна с мед
- зелена салата със зехтин, балсамов оцет, годжи бери и слънчогледови семки; няколко лъжици френска леща
18:40 зелена салата със зехтин, балсамов оцет, стафиди и семки; салата от розови домати, краставици, лук и зехтин; кокосов крем с какао и мед
Мнението беше редактирано от TheVikk на 27.04.15 16:04.
Вчера 27/04
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
5 пъти:
- 7 широки лицеви
- 30 сек. почивка
- 12 кофи
- 30 сек. почивка
планкове
15 часа и 1/2 фастинг.
10:45 кокосов крем с какао и мед; 1 бонбон After Eight (puke)
14:10-15:30 много зелена салата със зехтин, балсамов оцет, лайм, слънчоглед и годжи бери; кокосов крем с какао и мед
18:10 салата от розов домат, краставица, лук, зехтин; 200 гр. френска леща
Мнението беше редактирано от TheVikk на 28.04.15 08:19.
казано от ddd на 28.04.15, 11:01:
Айде бе Вики, къде са набиранията ? :P
Много тегави ми идват тези негативните. Скоро пак ще ги пробвам, да видя докъде съм със силата. Ако направя поне 1/2, ще се надъхам отново. ;)
Вчера 28/04
Стречинг
Поздрави Ах5 и Бх3
Упражнявах Уттита Паршваконасана.
Иначе rest.
16 часа и 1/2 фастинг.
10:40 кокосов крем с какао и мед
13:00 1 манго
13:15-15:30 на 3 пъти изяден ръчен суров натурален шоколад Шоко Рожко(какаово масло, брашно от рожков, портокалово масло, натрошени лешници, сурова тръстикова захар)
17:30 зелена салата с риба тон, зехтин и балсамов оцет; задушени шийтаке в кокосово масло с лук, магданоз и подправки; има-няма 200 гр. френска леща
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
3х Уттита Триконасана, 3х Париврита Триконасана, 3xУттита Паршваконасана 3х Париврита Паршваконасана, 3xPrasarita Padottanasana A, 3xPrasarita Padottanasana B, 3xPrasarita Padottanasana C, 3x Prasarita Padottanasana, 3xParshvottanasana
широки лицеви 5х10
планк
малко упражнения от Shoulder strenght building
Колоездене: градско и на черно.
ПП: Включих и Уттита Паршваконасана към програмата.
Почти 16-часов фастинг.
10:05 кокосов крем с какао и мед
12:50 зелена салата със зехтин, балсамов оцет, годжи бери и слънчоглед (inlove); 1 червен портокал
15 и нещо: 3 лъжици веган “Снежанка”(кокосов крем, краставица, алпийска сол) (nlove5)
17:30 зелена салата с балсамов оцет и зехтин; задушени шийтаке в кокосово масло с лук, магданоз и подправки; 3 варени яйца със сол; кокосов крем с какао и мусковадо
ПП: Обожавам новооткритата за мен комбинацията от зелена салата, семки, годжи бери и балсамов оцет. А веган “Снежанката” се оказа черешката на тортата. ;) Допада ми много повече от класическата.
Вчера 30/04
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
3х Уттита Триконасана, 3х Париврита Триконасана, 3xУттита Паршваконасана 3х Париврита Паршваконасана, 3xPrasarita Padottanasana A, 3xPrasarita Padottanasana B, 3xPrasarita Padottanasana C, 3x Prasarita Padottanasana, 3xParshvottanasana
17 часа и 1/2 фаст.
11:30- 12:30 гризане на суров шоколад Шоко Рожко и свърши.. :D
14:40 гризане на маруля; веган “Снежанка”(кокосов крем, краставица, сол, сок от лайм) с бонус магданоз и пресен чесън
16:50(без да съм гладна, но по-късно щях да бъда заета) зелена салата със зехтин, балсамов оцет, годжи бери и слънчогледови кълнове; сандвичи от 125 гр. пълнозърнест хляб със зехтин, подправки, пресен чесън, марули и 2 варени яйца
Мнението беше редактирано от TheVikk на 01.05.15 09:26.
Вакуумки
Стречинг
5км ходене(забравила съм да ходя :D)
Йога(следобедна днес):
Поздрави А и Б(по 5пъти)
3х Уттита Триконасана, 3х Париврита Триконасана, 3xУттита Паршваконасана 3х Париврита Паршваконасана, 3xPrasarita Padottanasana A, 3xPrasarita Padottanasana B, 3xPrasarita Padottanasana C, 3x Prasarita Padottanasana D , 3xParshvottanasana
1/2 широки лицеви 5х10
кофички 5х12
400 м загряващ крос + ходене
Отсечки: 4х350 м + 1х250м
Всичко това едно след друго в рамките на 3 часа на 15 какаови зърна. Чудни са! Магия!
Харесва ми идеята да разделям отзивите от тренировките и йогата на положителни и отрицателни, за да мога да се следя по-добре. Също така ще вписвам и допълнителните движения като ходенето през деня. :)
:) Плюсове:
- следобед винаги съм по-раздвижена и тонизирана, което направи практиката ми по-продуктивна и концентрирана :); въпреки това предпочитам да я правя рано сутрин; така тялото ми се събужда
-тъй като практиката ми беше около 30 мин преди бягането, а каковите зърна дават суперсила, не се влачех на финала на всяка отсечка, а си бягах адекватно през цялото време :)
(dull) Минуси:
- спането над 9 часа и ставането след 8:00 ме прави отпусната и мързелива, затова оставих практиката за следобед и правих това, което ми се правеше за момента
- много чийт-вах на кофичките :D
- още на 4-тата отсечка се сдухах, понеже въздухът не стигаше, заради неадекватната загрявка от 400 м крос (dull) Мързел и половина! Краката напредват, дишането умира!
17 часа и 1/3 фаст.
10:50 15 какаови зърна
17:10 70 кокосов крем с какао и годжи бери, поръсено с щипка-две мусковадо
19:10 сандвичи от 125 гр. пълнозърнест хляб от различни видове брашно със зехтин, подправки, 2 варени яйчица, маруля, пресен чесън
Утре сутрин - глад, щото съм на дефицит. Отсега ми е ясен.
Мнението беше редактирано от TheVikk на 01.05.15 20:38.
Вчера 02/05
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
3х Уттита Триконасана, 3х Париврита Триконасана, 3xУттита Паршваконасана 3х Париврита Паршваконасана, 3xPrasarita Padottanasana A, 3xPrasarita Padottanasana B, 3xPrasarita Padottanasana C, 3x Prasarita Padottanasana D , 3xParshvottanasana
Колоездене: градско. (имах чувството, че педалите сами се въртят :D)
Отчета..
:) - прилична, изцяло съсредоточена практика
(dull) - напоследък много набързо минавам през Prasarita Padottanasana C, опъва ми се всичко навсякъде и позата, макар и стабилна, се получава доста измъчена последно време
ПП: Сутринта ми се караше на черно, но си имах и други неща за вършене през деня. А краката май не бяха много съгласни, заради някои по-измъчени пози от йогата. :D
Фаст.(очакваше се сутринта да бъда доста гладна, но не)
- кокосов крем с какао и годжи бери
- 1 банан, 10 какаови зърна
- моята веган “Снежанка”(кокосов крем, краставица, сол, сок от лайм) с магданоз, пресен чесън и сл. келнове; още 1 банан
- зелена салата със зехтин, балсамов оцет, годжи бери и сл. кълнове; задушени шийтаке в кокосово масло с лук, магданоз и подправки; 30 гр. пълнозърнест хляб от различни видове брашно с всякакви екстри от семена до набухватели :D
Мнението беше редактирано от TheVikk на 03.05.15 14:02.
Вчера 03/05
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
WOD:
1/2 широки лицеви 5х10
кофи 5х10
флор преса random серии random бройки
планк
- за първи път може би от 2 седмици насам се наместих добре на Prasarita Padottanasana C и следователно мина много по-леко
- много качествени лицеви; най-добрите ми досега :)
- поправих си хвата на флор пресата, за да е максимално близо до правилния, и съответно засегнах и други мускули, които преди май не участваха пряко в упражнението; това доведе до по-малко максималния повторения на серия(ако преди правех по 15 макс, то сега максимумът е около 8-10)
(dull) Минуси: май нямаше
Около 16 часа и 1/2 фаст.
- сок от ябълки, магданоз, джонджифил и лапад + остатъка от 1 ябълка(дойде в повече, пък я бях нарязала)
- веган “Снежанка”; 1 червен портокал, 1 ч.л мед от лавандула
- 1 бонбон Lindt dark
- 1 червен портокал, 2 лъжички мед
- зелена салата с пресен лук, зехтин, балсамов оцет; 2 варени яйца с алпийска сол; 3 лъжици гъбен булгур(варен в бульон от шийтаке); кокосов крем с какао, годжи бери, малко мусковадо
Забравих вакуумките
Стречинг
Поздрави Ах5 и Бх3
1 км загряващ крос с ходене
отсечки 6х350м
лек крос и ходене
Колоездене: градко и тук-там offroad-ско.
Имах намерение да карам днес, но имаше известни препятствия, затова оставих за утре.
- 4-тата отсечка беше медна: прилични скорост и дишане, издържани докрай...номерът е в по-дългата почивка, която напавих преди това; изглежда ми трябват повече от 2 минути, за да почина и да бягам качествено след това
- като последна, 6-тата отсечка си беше на ниво
(dull) Минуси:
- 3-тата отсечка: загубена кауза, още в началото го разбрах, но продължих да се тътря упорито :D
Фастът: 16 часа и нещо.
10:45 8 какаови зърна
12:45 55 гр. веган cookie от лимец с портокал и фурми
15:25(40 мин след бягането) “шведска” маса, сиреч лакомия: 350 гр. гъбен булгур с подправки, маслини(те ми отварят апетита, много са солени), пресен чесън, 2-3 листа маруля, магданоз; 60 гр. кокосов крем с годжи бери и сок от лайм (nlove4); 1 бонбон Lindt dark, 3 хапки от някакъв джънк десерт с млечен шоколад и много кокос; хапка от Добруджанките на мама (съдържат млечни, но в моята хапка липсваха :D)
за по-късно: мисля да е крем от авокадо, какао и мед(и канела вероятно)
Едит: авокадото(по-неузряло ми харесва повече) стана на салата с алпийска сол, черен пипер, магданоз и пресен чесън (inlove); + 40 гр овесени ядки със зехтин, годжи бери, мед, лайм и канела(хрумна ми да я добавя посредата) (inlove)
ПП: Няма какво да се оправдавам за лакомията следобед. Но забелязвам, че като си ям плануваното, без да го променям в последния момент, не се случват такива извращения с храната(и под извращения нямам предвид преяждане, а “боцкането” оттук-оттам).
Мнението беше редактирано от TheVikk на 04.05.15 19:13.
Вакуумки
Стречинг
Поздрави Ах5 и Бх3
1/2 широки лицеви 5х10
кофички 5х12
Почти 16 часа фаст.
10:40 10 какаови зърна
13:50 овесена каша с 50 гр. овесени ядки, какао, 40 гр. слънчогледови семки, мед, сок от лайм
16:25 нахутени палачинки(1 яйца, 50 гр. брашно) със зехтин, подправки, маслини, марули и пресен чесън
19:15 зелена салата със зехтин, балсамов оцет, годжи бери и семки; към 300 гр. пресни картофки на фурна с кокосово олио и подправки(алпийска сол, черен пипер, канела, кимион, чубрица, чили) (inlove); 1 ч.л мед за десерт
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
Правят ми се някакви dynamic sit-ups(например от наклон) или повдигане на краката от вис. Нещо по-тежко и масивно, с което да ударя коремната мускулатура право в правия коремен мускул.
- най-накрая успях да направя Уттита Триконасана еднакво и на двете страни, което направи пребиваването ми в позата изключително приятно
- за 2 дена липса на практика Уттита Паршваконасана се получи много по-добре, все едно съм я упражнявала допълнително
(dull) Минуси:
- усуканата триконасана отново се получи различно на двете страни
- Prasarita Padottanasana C пак беше тегава
Точно 16 часа фаст.
11:40 55 гр веган cookie от лимец с портокал и фурми
13:40 80 гр. кокосов крем с какао, годжи бери и малко мусковадо
15:20 малко повече от половин ананас
18:45(бях много гладна) класическа зелена салата, много от вчерашните картофи(полакомих се доста, не знам грамажа, но мога да го предположа - не е за вписване в този порядъчен дневник :D); 2 нахутени палачинки, едната със зехтин, подправки, маслини и пресен чесън, другата с мед и канела
ПП: (puke) Прекалих с картофите, но поне зехтинът и маслините бяха в малки кол-ва, а с тях понякога, без да искам, се оливам. :)
Мнението беше редактирано от TheVikk на 06.05.15 20:37.
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
1/2 широки лицеви 5х10
планк
Колоездене: градско и offroad на мокър терен (whew).
10 мин. въже(бях отвикнала и отново ми се набиваха прасците; струва ми се, че нещо не правя, както трябва, защото според индианския метод, който използвам, за да си го меря, отчитам, че не е достатъчно висок за качествена тренировка...или си въобразявам)
- много добра концентрация на практиката :)
- карането по черно след дъжд е изключително приятно за сетивата и душата; да не говорим, че е по-голямо предизвикателство, мускулите ми са под постоянно “натискане” в опит да завъртят педалите, което прави тренировката качествена
(dull) Минуси:
- Prasarita Padottanasana C
16 часа фаст.
11:20 останалия от вчера ананас
12:10 кокосов крем с какао, мусковадо и годжи бери
14:55 овесени ядки със зехтин, доста мед, годжи бери, сок от лайм, какаови зърна, канела; малко печени бадеми с мед; малко джънк бисквитки РК с масло (грух-грух)
18:55 1 малък банан
19:20 нахутени палачинки(1 яйца, 50 гр. брашно) с малко зехтин, подправки, пресен чесън, маруля, маслини
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
ходене тук-там
- много добра концентрация по време на практиката
- Prasarita Padottanasana C мина по-добре днес
(dull) Минуси: май не
16 часа и 1/4 фаст.
- 6 фурми сорт саир
- 8 фурми
- овесени ядки със зехтин, сок от лайм, мед, канела, годжи бери и какаови зърна; 6 фурми :D
- 2 лъжици кокосов крем
- 1 пъстърва на грил тиган с подправки, намазана след това с кокосов сос(кокосов крем/масло със сок от лайм, черен пипер и сол); зелена салата с пресен лук и лайм; 1 лъжица кокосов крем
Мнението беше редактирано от TheVikk на 08.05.15 19:15.
Стречинг
Поздрави А и Б(по 5пъти)
WOD:
10 широки лицеви
5 рунда:
- 10 широки лицеви(1/2)
- малко почивка
- 12 кофи
-малко почивка
10 кофички
раменна преса 6х4
флор преса 3х8
Днес умишлено пропуснах практиката. От една страна, защото напоследък ме наболяват ставите и ги оставих да си починат днес, но утре... (muscle), от друга страна, смятам да преместя почивния от йога ден в събота, тъй като тогава ми е твърде лежерно настроението. :D Иначе днес отново прегледах клиповете на Кино, за да наваксам пропуснатото или забравеното. ;)
- упражненията Shoulder strenght building веднага след поздравите се оказват по-продуктивни
- кръговата част от тренировката беше много добра
(dull) Минуси:
- силата ме изостави на раменната преса, да не говорим за флор пресата
16-часов фаст.
10:50 1/2 ананас
- крем от авокадо, мед, какао, канела
- 60 гр. овесени ядки с мед, зехтин, годжи бери, сок от лайм, канела, какаови зърна
- другата половина от ананаса, 2 лъжички кокосов крем
- редче джънк шоколад с лешници
- 2 бъркани яйца с подправки, малко зехтин, мед; зелена салата с пресен лук, 50 гр. печени бадеми, дресинг от зехтин и мед; 60 гр. джънк бисквитки с шоколад(и без хирогенирани масла уж; но не може да се вярва на джънка)
Нещо ми се обрива пак около устните. Заподозрени са: рязката промяна в климата, джънка с млечни продукти, сока на цитрусите(който ми щипе, но едва ли предизвиква алергия)
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
Няколко суперсерии негативни набирания под- и надхват!!!!!
- добра концентрация по време на практиката
- намерих по-удобни лостове и си спретнах една тренировка набързо; много добро спускане от набрано положение - бавно, плавно, както си трябва, съответно и усещането беше друго (muscle) ;)
(dull) Минуси:
- малко тегавичко беше карането днес
16 часа и 3/4 фаст.
- много кокосов крем с какао, малко мед и много бадеми
- още печени бадеми
- чернокоп и попчета на грил тиган с подправки; зелена салата с пресен лук, зехтин, много червен боб и много сок от лайм(страшна комбинация: бобът е сладък, а лаймът кисел :P)
Мнението беше редактирано от TheVikk на 10.05.15 19:04.
казано от TheVikk на 10.05.15, 19:03:
Няколко суперсерии негативни набирания под- и надхват!!!!!
Йееее (sun)
Вчера 11/05
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
- добра концентрация
(dull) Минуси:
- много измъчени Париврита Триконасана и Уттита Паршваконасана
Фаст.
- ябълка
- микс от сурово кашу, мед, какаови зърна, канела, чили :D; 3-4 джънк бисквити РК с масло
- зелена салата със зехтин, годжи бери, бадеми, сок от лайм, мед; 3 фурми
- 2 бъркани яйца с подправки и стриден сос; 120 гр. пълнозърнест хляб със зехтин, подправки, марули, чесън, маслини; 40 гр. някакъв джънк десерт с кокос
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
загряващ крос
отсечки 5х350м
ходене
Можеше и повече, но бързах за някъде.
- прилична практика, но съм имала и по-хубави
- прилична сила на бягането
- 4-тата отсечка беше най-добре издържаната откъм време; много добро темпо, добра техника и аеробна издръжливост...всичко е заради техниката ;)
(dull) Минуси:
- краткотрайни периоди на разсейване по време на практиката
- само 5 дължини днес, заради разни ангажименти
- въздухът пак не стигаше, беше много задушно
Днес 15 часа и нещо фаст.
- 2 банана
- свръхинсулинов шок: овесени ядки със зехтин, сок от лайм, какаови зърна и мед; около 50 гр. общо слънчогледови семки и бадеми с мед и какаови зърна; към 70 гр. пълнозърнест хляб с масло и мед; 5 фурми за десерт
- 2 варени яйца, маруля, зелени маслини
Като и на фурмите не добавих мед, пак добре. (giggle)
Миналата година по същото време бях на същата вълна. Но тази година се държа по-прилично. Отдавам го на промяната в начина на хранене(70% суровоядство, суперхрани, от време на време риба, яйца, без млечни продукти, без разни изкуствени добавки и захари) и на ЦХ(това, че подобрява инсулиновата чувствителност).
13.05.15
00:19
Здравей :)
Миналата година по същото време бях на същата вълна. Но тази година се държа по-прилично. Отдавам го на промяната в начина на хранене(70% суровоядство, суперхрани, от време на време риба, яйца, без млечни продукти, без разни изкуствени добавки и захари) и на ЦХ(това, че подобрява инсулиновата чувствителност).
Би ли казала как се чувстваш от това и какви промени виждаш откакто се храниш така. Освен че ми е много интересно и чета по темата, питам донякъде и за себе си. А ЦХ подобрява инсулиновата чувствителност? Ти на ЦХ ли си (питам защото мислех че часовете са повече) и това не пречи ли на МЦ? Какви ползи виждаш от него?
Много въпроси, но е интересен дневник (giggle) И различен. :))
Мнението беше редактирано от Teddy на 13.05.15 00:21.
13/05
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
5 пъти: 10 широки лицеви, 10 кофи
1 км загряващ крос
Бягане:
5х350 м
300 м
250 м
200 м
6х100 м
Бързо ходене за релакс
- не знам кое да наричам добра загрявка: 1000-метровия крос или отсечките по 350 м бягане?! след това на 100-метровите спринтове вдигнах пулс като за истински HIIT и скорост, каквато досега не съм достигала; ;) да не говорим, че правилната техника на бягане и дишане беше от съществено значение; това е най-качествената ми бегова тренировка и е само началото, надявам се, на още по-добри
(dull) Минуси:
-mного cheat на кофичките
ПП: От вчера ме разяжда някаква коварна мускулна в горната част на правия коремен мускул. Нямам физиологично обяснение за това, само метафизично: опитвах се да си промня какво е усещането и наистина го усетих. Мазохизъм.
16 часа и някакви минути фаст.
- 100 гр. фурми с какао, няколко какаови зърна
- Микс от 70 гр. орехи, малко мед, канела, сок от лайм и какао; още фурми с какаови зърна
- Много зелена салата с пресен лук, много зехтин, сок от лайм, алпийска сол; яхния бял боб с моркови, лук и подправки, пресен чесън; малко фурми
ПП: Тежък ден откъм фурми. (giggle)
казано от TeddyBear на 13.05.15, 00:19:
Здравей :)
Би ли казала как се чувстваш от това и какви промени виждаш откакто се храниш така. Освен че ми е много интересно и чета по темата, питам донякъде и за себе си. А ЦХ подобрява инсулиновата чувствителност? Ти на ЦХ ли си (питам защото мислех че часовете са повече) и това не пречи ли на МЦ? Какви ползи виждаш от него?
Много въпроси, но е интересен дневник (giggle) И различен. :))
Това хранене ми доставя повече качесвена енергия и същевременно не ми тежи, което благоприятства тренировките по време на прозореца. Нямам киселини, рядко имам газове и се изхождам нормално, даже по 2 пъти на ден(невинаги). Кожата ми стана по-изчистена. Не изпадам в неконтролируеми пристъпи на тъпчене, не деля храните на забранени и позволени. Всичко си позволявам, но не ям всичко, защото просто не изпитвам нужда. Започнах да гледам на друг начин на храната: като връзка със земята, с природата. Диетата ми еволюира в духовен смисъл. Започнах не само да уважавам повече, но и да ХАРЕСВАМ животните. Гледам на тях като на равни. В началото бях твърде стриктна. Отричах се съвсем съзнателно от собствените си принципи. Може би съм обиждала понякога някого от семейството ми. Същевременно осъзнавах, че деградирам нравствено и че се доближавам по-близо до първичното, природното. Днес все още не съм достигнала баланса, но съм доста по-близо. Понякого пренебрегвам някои от моите принципи в името на други, по-значими, които осъзнавам като по-човешки(например в случая със семейството). (F)
Има данни, че ЦХ подобрява инсулиновата чувствителност и аз съм го усетила. Аз съм на ЦХ от типа, който позволява 8-часов “златен” прозорец всеки ден. Преди го спазвах много стриктно, но сега не се старая толкова. То става от самосебе си. Вече се е нагодило според ежедневната ми рутина. Изключение правят някои по-различни дни. Дали пречи на МЦ, не знам. При мен друго пречи на МЦ, още преди да започна ЦХ. На гладно стават страхотни тренировки също. ;)
Мнението беше редактирано от TheVikk на 15.05.15 10:46.
Вчера 14/05
Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
малко shoulder strength building
ходене(не знам колко)
ПП: Сега пък имам мускулна на бедрата. Това трябва да е от хубавото бягане вчера.
16 часа и 1/4 фастинг.
10:20 орехи с мед, канела, какао и сок от лайм; 3 фурми саир
12:40 7 какаови зърна
3 шоколадови бонбона
16:30 шейк от банан, портокал, кокосово мляко и рожков + 2 глътки сироп от бъз(дегустация в един био магазин)
18:00-20:00(на заведение) зелена салата с киноа, тиквени семки, домати, леко запечени зеленчуци(моркови, гъби, тиквичка, чушка); киноа с тиквички, пресен спанак и сушени домати със зехтин (inlove)
Вчера 15/05
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
Колоездене: градско и offroad под ситния дъждец. :)
Фаст.
11:05 микс от фурми саир, слънчогледови семки, какао, какаови зърна, канела
13:20 пресни картофки на фурна с подправки в зехтин и сок от лайм; зелена салата с пресен лук, зехтин, сок от лайм, слънчоглед; 30 гр. домашен пухкав хляб с масло и мед
19:00 яхния зрял боб(без мазнина); зелена салата с пресен лук, зехтин, сок от лайм, 4 зелени маслинки; 30 гр. домашен хляб с масло