08.05.15
09:16
Здравейте! Искам да Ви попитам как по-точно мога да изчистя максимално подкожните мазнини в областта на бедрата? Става дума за начина на хранене, има ли особени продукти, които не трябва да консумирам, за да получа желаните резултати? Другият ми въпрос е, дали сладкото в умерени количества наистина допринася за омазняването. Тренирам 5 дни в седмицата, като 3 от тях съм на фитнес, а останалите 2- правя си упражненията или в домашни условия, или правя кардио. Консумирам главно месо, картофи, зеленчуци, яйца, както и сладко, но в умерени количества. Благодаря Ви предварително за помощта!
Сори че ще ти убия надецдата, но уви, на мен не ми е известен начин при който без да отслабнеш като цяло да свалиш мазнина от определени места. Ако като цяло си със сравнително нисък процент подкожни мазнини и само тези на бедрата са упорити и не се махат, може би ти е генетично заложено там да трупаш. А и жените по принцип по- лесно свалят от горната част на тялото и по- трудно от долната. Постоянство и търпение е начина според мен.
Прочети следните статии:
НВД
РБД
Калориен баланс/ дефицит
И аз да допълня- няма точково отслабване. Няма как да отслабваш само в една определеня зона от тялото.
Това което си описала като хранене е много обобщено. Всеки човек консумира меса, яйца, плодове и зеленчуци, важно е в какво съотношение са те, кой вид продукти преобладават и като цяло колко храна се консумира на ден.
Опиши си едно дневно меню.
08.05.15
20:39
сладко, но в умерени количества
Без грамажи, няма как да си сигурна, че количествата са умерени.
Едно парче торта може да е 600-800 Калории, един шейк по-голям и той толкова.
08.05.15
20:44
ако въглехидратите не са приемани:
-с мазнини
-в количества над 90 гр за прием
- общото кол. за деня да не е над нормата за деня
тогава няма проблеми да ядеш пастичка, тортичка и т.н.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 08.05.15 20:45.
09.05.15
13:17
Много съм ви благодарна за полезните съвети. :) Avitohol, ето това е едно мое дневно меню :
Сутрин към 8ч: 2 белтъка, 100 гр пилешко филе, 1/4 краставица или 50 гр. салата “Снежанка”
10ч.:Банан или ябълка
13ч.:Пилешко филе 150гр. и 100гр. краставици (понякога замествам краставицата с варени картофи, задушени моркови)
16ч.: 100гр. стафиди ( ето тук мисля, че ми е основната грешка)
20ч.: Риба 150гр. или пилешко месо същото количество и салата отново от краставици
За сладкото: понякога се изкушавам и си хапвам Corny Milk, което е 184 калории.
09.05.15
13:26
A колко си висока, колко тежиш и каква е обиколката на ханша и бедрата? Тези неща имат значение, а не си ги споменала. Освен хранителния план е важно и какво представляват тренировките ти, какви упражнения правиш - 9има ли такива със свободни тежест, активизиращи по-голяма част от скелетната мускулатура като клек с щанга например, колко интензивно е кардиото и пр. Иначе съветите горе са супер, но са много общи, защото и въпросът ти е зададен така.
09.05.15
15:54
Висока съм 157см., тежа 47кг., обиколката на ханша ми е 83см, а на бедрото-46см. Основно правя силови тренировки с допълнителна тежест, рядко има такива със собствена, особено ако става дума за правене на крака. Кардио правя по 30-40 минути на колело след тренировката.