Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.05.15
14:28

Тренировка:
Загрявка - аеробни + загряващи лег и скрипец

Първид двусет:
1. Лег от обратен наклон - 5х100,110,120,130кг.
2. Набирания с раменен надхват - 6х15кг.,3х30кг.,2х1х40кг.

Втори двусет:
1. Полулег/45 градуса/ с дъмбели - 8,8,8 х 30кг.
2. Набиране на въже - 4,4,4

Трети двусет:
1. Лег на машина -3х10х почти всички плочки.
2. Гребане на машина- 3х10х почти всички плочки.
Минута планк.
Доволен съм от тренировката днес. На първата серия на 40 кг. направих почти две повторения, но не успях да заключа над лоста. На набиранията на въже ще мога да направя и повечко повторения, ако не беше тъпото въже. Ползвам въжето, което се окача на скрипеца за трицепс и други упражнения. Проблемът е, че има тапи и като правя набирания пръстите ми се премазват в тапите и не мога да издържа да направя повече от 3-4 набирания.

Храната след около 18 часа фаст:
13:45ч. -  чиния/ чинията не съм я ял/ с фасул и свинско, люта чушка, салата от авокадо, краставица, репички, к.салата и зехтин, филия д. хляб, една ягода.
16:30ч. - 5 рохки яйца, синъо сирене, телешка луканка, салата, като обедната, две филии д. хляб с масло и х.кетчуп
Лютата чушка не беше много люта, но все пак достатъчно, че да върви с фасула.  Откак последния път ядох синьо сирене, така си и “седи” в хладилника и явно ще трябва да го изям преди да е мухлясало повече отколкото трябва. Когато съм по  - сериозен с храната се стремя да измествам прозореца за хранене по-рано, тъй като през уикенда предпочитам да тренирам сутринта и ако искам да вържа някакъв фаст, трябва да вечерям по времето на следобедната закуска. Това е !

10.05.15
12:10

Тренировка:
Загрявка - аеробни + клек и раменна с дъмбели.

Първи двусет:
1. Клек с пауза - 2х3х80кг., 3х90кг.,3х100кг.
2. Раменна от седеж с дъмбели - 8,7,6,6 х 30кг./на ръка/

Втори двусет:
1. Лег преса - 10,10,10,15х140кг.
2. Раменна преса на смит - 2х8х55кг., 2х5 х 75 кг.

Трети двусет:
1. Сгъване с дъмбели от полулег - 3х6х14кг./на ръка/
2. Разгъване с тясна ръкохватка - 3х12х50кг.

Четвърти двусет:
1. Концентрирано сгъване на скрипец- 3х6х20кг./на ръка/
2. Бутане на машина - 3х8х1/2 от пл.

Планк с 10кг. - 1:10 минута, 10 минути велоаргометър на голяма натоварване с 30-33 км/час.
Клекът без пауза ми е зор, а с пауза направо ме убива. На раменната с дъмбели през цялото време си мислих, че правя с 20 килограма дъмбели и се притесних, че много зле съм станал, да ми тежат толкова двайските, чак като ги оставях на рафтовете забелязах, че съ объркал и съм всел трийските. На лег пресата леко, но ме мързеше да нося дискове и да слагам. Ръце от доста време не бях правил, та ги врътнах и тях днес, че кой знае кога ще се сетя да ги тренирам пак.

Храната след около 17 часа фаст:
10:00ч. - 350 грама свинска наденица СП, три варени яйца, 50 грама бяло сирене, 2 ф. сомашен хляб с масло, малко мексикански сос.
14:00ч. - три яйца, телешка луканка, 50 грама сирене.
19:00ч. - 400 грама пилешки гърди на фурна, 100 грама кафяв ориз, зелена салата, кофичка кисело мляко с 50 грама стафиди.

След ранната тренировка, душ и закуска, сега не ми се мърда никъде, въпреки че обещах на една приятелка да се видим днес. Ще видим може би следобед ще ми доскочае и ще излезна да се раздвижа малко. Иначе програмата е същата като всеки друг уикенд - лежане, музика и  филми, само дето ще пропусна пуканките този път.
Така правя клека с пауза, за съжаления камерета се обърна тъкмо като почвах раменната, ако някой си мисли че се бъзикам, колко ми е трагичен клекът,  ето и доказателството :)

На мен клека си ми изглежда доста стабилен :)

10.05.15
17:06

казано от Alexander Krastev на 10.05.15, 14:10:

На мен клека си ми изглежда доста стабилен :)

Не знам как изглежда, но с тези с тези кратки паузи, при тези килограми, ставането ми е много зор и го чувствам много тежък, та положението си е трагично. Вярно, че и кръстът ме стяга и се пазя, но много зор виждам, а когато правя по-дълги паузи -едвам се изправям. Друг е въпроса и че психически съм настроен да вдигам леко - целта ми  е да си заздравя пояса сега. Клек с пауза, тяга със задържане, планкове и т.н. - дано да има ефект.
Утре сутринта съм на скенер . Надявам се  нещата да се изяснят и то в положителна насока.

Мнението беше редактирано от I`M на 10.05.15 17:07.

11.05.15
16:58

Днес бях на скенер и за съжаление диагнозата е дискова херния и то доста голяма. Искаха да ме вкарат в болница за лечение, но отказах. Разбрахме се с лекарката да пробваме първо с мускулни инжекции, като след първата, мога да кажа, че доста болят. От утре съм на два вида инжекции. Забраниха ми всякакъв вид тренировки, дори и по  -продължително ходене. Много тъпо ми стана, ама няма начин. Поне засега смятам да не тренирам, да видим как ще се отразява лечението/доколкото се лекува д.х. де/ и впоследствие лека, полека се надявам да възобновя тренировките. Това е засега.

11.05.15
20:58

Ще почиваш малко и ще се поооправят нещата! Пожелавам ти бързо подобрение!

11.05.15
21:22

Като притежател на две дискови хернии и двустранно ошипяване да се повторя:

казано от sapuna на 25.03.15, 19:46:

Млад си Ванка и не трябва да се отказваш ,напротив ,движението и определени упражнения са в плюс.Не си и помисляй само с лег и набиране да я караш.

11.05.15
22:27

И аз съм с медианна дискова херния с 7/4мм фрагмент в лтерален рецесус...

12.05.15
06:55

казано от sapuna на 11.05.15, 21:22:

Като притежател на две дискови хернии и двустранно ошипяване да се повторя:

казано от sapuna на 25.03.15, 19:46:

Млад си Ванка и не трябва да се отказваш ,напротив ,движението и определени упражнения са в плюс.Не си и помисляй само с лег и набиране да я караш.

Да разбирам - затова и много засилих упражненията за пояса. Към момента обаче смятам, че е необходимо,  за да се разбере дали предписаните ми медикаменти изобщо дават някакъв ефект, да спра тренирането, за по-натък смятам, ако що годе съм наред, да започвам лека-полека, вкл. и с упражненията за пояса.
Между другото  ми препоръчаха лечение с озонови инжекции, които уж много помагали, а отделно четох и за лазеро терапия, която  била уж много ефикасна, та ще ходя до клиниката която предлага тези процедури за да видя за какво става въпрос, след като ми приключи в момента назначеното лечение.

12.05.15
11:22

казано от Иван Марков на 12.05.15, 06:55:

Да разбирам - затова и много засилих упражненията за пояса.

И трябва да продължиш с тях.

Към момента обаче смятам, че е необходимо,  за да се разбере дали предписаните ми медикаменти изобщо дават някакъв ефект, да спра тренирането

Не, грешиш - те ще дадат ефект, но отслабването на мускулатурата ще даде негативен ефект.

Между другото  ми препоръчаха лечение с озонови инжекции, които уж много помагали, а отделно четох и за лазеро терапия, която  била уж много ефикасна, та ще ходя до клиниката която предлага тези процедури за да видя за какво става въпрос, след като ми приключи в момента назначеното лечение.

Гръбначен център във ВМА, не се занимавай с други глупости.

12.05.15
11:47

Честно казано може би си прав, но в момента психически ме страх да правя тяга, още повече, че всички лекари при, които ходих ми обясняваха колко е противопоказно и как от вдигането на тежести съм си докарал дисковата херния. Не знам и до колко тягата със задържането и контролирането пускане, която правих има ефект и изобщо не мога да преценя килограмите, скоито да я правя.

Колкото до озоновите инжекции и лазерната терапия, ми го каза човек, който си ги е правил и е много доволен. Може и да са пари на вятъра, но ще ги пробвам най-вероятно.
Като цяло ми трябват няколко дни най-малкото да осъзная ситуацията.

Мнението беше редактирано от I`M на 12.05.15 11:48.

Защо не се посъветваш и за второ мнение както ти е казал Сашо в ВМА, проблема не е за подценяване и не трябва да се доверяваш толкова лесно, защото си мисля, че това е една от диагнозите които се поставя доста често безпречинно и проблемът е другаде имам доста примери около себе си за това.

12.05.15
12:43

казано от Станимир на 12.05.15, 12:21:

Защо не се посъветваш и за второ мнение както ти е казал Сашо в ВМА, проблема не е за подценяване и не трябва да се доверяваш толкова лесно, защото си мисля, че това е една от диагнозите които се поставя доста често безпречинно и проблемът е другаде имам доста примери около себе си за това.

За диагнозата бях на скенер в Пълмеда, като знам че скенерът и докторът там са много добри. За второто мнение е/си прав, даже в момента разглеждам сайта на ВМА, най-малкото ще отида и при физиотерапевт- просто както казах при мен нещата винаги са стояли така-трябва да минат няколко дни за да ги осмисля, независимо от какъв характер са.

Мнението беше редактирано от I`M на 12.05.15 12:48.

12.05.15
14:03

http://www.spine-center.bg/contacts/
Хубаво е да отидеш с ЯМР, не със скенер.

12.05.15
14:05

казано от James Hinks на 12.05.15, 14:03:

http://www.spine-center.bg/contacts/
Хубаво е да отидеш с ЯМР, не със скенер.

Абсолютно! Скенерът общо взето изисква съчинение по картинка, а на ЯМР се вижда всичко.

12.05.15
15:15

Относно скенера, както и писах, препоръчаха ми този в Пълмеда, като по нов и хубав и изрично ми похвалиха д-р Жекова, като много голям специалист и вярвам, че диагнозата и е правилна, но ако се наложи ще направя и ЯМР. Благодаря много за съветите! Наистина ги оценявам и ще ги взема предвид, но вече имам започнато лечение и трябва да го довърша и да видя какъв ще е резултат, защото може и да е много положителен, в случай, че нещата не се подобрят и/или се влошат ще правя ЯМР и ще ходя при други лекари/ВМА -примерно/ и ще търся други алтернативи.
Отделно от това, ми пратиха телефона на физеотерапевт/ бивш борец, който бил много добър на национално ниво/. Мой близък приятел, семейството му и други негови приятели, са много доволни от него. Лично аз искам да говорим за тренирането и видовете упражнения, който ще трябва и мога да правя. Работил е и други спортисти/аматъори/ с травми в гърба и врата, а и самият той е бивш спортист.
Иначе това ми е описанието от скенера:

12.05.15
15:49

ЯМР е задължителен за крайна диагноза...А за лечението,всякакви приказки за това как ще ти се “прибере” диска ако направиш това онова-да знаеш ,че са алабализми.

17.05.15
08:53

Ходих до кинезиотерапевта, който моят приятел ми препоръча. Човекът е пенсионер и не се занимава вече активно с тази професия и  му е по -скоро хоби да помага на познати отколкото професия или средство за препитаване. Бях доста скептичен, особено като ми каза, че ще ми премахне болката до няколко дни или поне съществено ще намалее. Преди да отида до него, вече бях взел да накуцвам. Не знам какво направи, как ми сви крака към корема и как го натисна, но след още десет минути усетих разликата. Болката наистина намаля много тези дни, като е вече само в областа на кръста и през повечето време е просто дискомфорт, отколкот някаква непоносима болка. При прегледа ми каза, че имам ошипяване на два от прешлените и че хернията ми е двустранна, а не само от дясно както пише на диагнозата, ама това вече ЯМР-то ще го потвърди или отхвърли. Показа ми едни упражнения, които трябва да правя и ми обясни  точно биомеханиката на движението и какво засяга и защо трябва да ги правя. Интересното е, че препоръча да се правят вечер преди лягане.
След прегледа се заговорихме и ми разказа как на световното по борба получил тежка контузия, която му  е коствала спортната кариера. На по-късен е работил, като рехабилитатор в Б. Мюухен/не разбрах какъв спорт/, някакъв баскетболен отбор в Австрия и младежите на Турция/ тук също не разбрах какъв спорт/. В крайна сметка всичко му е писнало и се е прибрал в България започнал ниско платена държавна работа -  нещо от типа на рехабилационна физкултура и така се е пенсионирал. Интересното беше, че каза, че от България по-хубаво няма и колкото и пари да му дават не иска да мърда никъде.
От днес започнах да ходя малко по-продължително, като днес направих около 3 километра. Ще се опитам да ходя всяка сутрин преди работа по 5-6 километра. Другата седмица смятам да си купя и велоаргометър, като се чудя магнитният диск с 4 или 6 килограмов маховик да е . Никъде не намирам информация каква е точно разликата и струват ли си 100-те лева отгоре.
От друга страна в близко бъдеще смятам да правя само тези упражнения, които ми показа кинезиотерапевта., след което ще започвам набирания, кофички и планк. Засега, а може би и пернаментно, тренировки с тежести не предвиждам. Решил съм да смъкна още 10 килограма, главно с кардио и упражнения със собствено тегло. Храната я оправих и към момента е подходяща за сваляне на килограми. Правя един 23-24 часов фаст , последван от едно хранене включващо месо или риба, домашен хляб, салата, сладолед или плодова салата или кофичка кисело мляко БДС с домашно сладко от боровинки и стафиди. Това е всеки ден и така смятам да продължавам - аз нямам никакви проблеми с еднотипността на храната.
Засега спирам и воденето на дневника, тъй като не виждам смисъл при това положение. Постът се получи малко по-дълъг, но май това е всичко.

Мнението беше редактирано от I`M на 17.05.15 09:16.

17.05.15
09:05

Все пак ни дръж в течение как се развиват нещата при теб!
Успех!

20.06.15
18:07

Скоро не съм писал, въпреки че когато имам възможност преглеждам форума. По отношение на  дисковата херния - болката отшумя, като единствено при по -дълго шофиране се обажда.  Тренирането се свежда до велоаргометър, планк, набирания от време на време и няколко серии лег на 60-70 кг. Общо взето въртя велоаргометъра сутрин и вечер по 30-40 минути или общо час. Пробвах наскоро преден клек , само с лоста, ама кръста веднага ме удари и усетих дискомфорт, пробвах и кофички да правя, ама много ме заболяха рамената, та май засега ще си въртя велоаргометъра и това ще. Правя си всяка вечер и упражненията + планк.
По отношение на храната, продължавам с фастовете, като ограничих много количествата и спрях напълно виното и свалих 6 кг за един месец, като и в момента продължавам да свалям. Единствено през уикенда си позволявам малко повече храна и стигам до неутралния баланс.
В интерес на истината в момента визуално изглеждам доста по-добре от когато  тренирах що годе сериозно, явно при мен с обикновенно кардио и малко по-засилена физическа активност, нещата спрямо външния вид се получават по -добре отколкото при по  - сериозни тренировки в зала.
Общо взето  чувствам се добре, нямам някакви силни болки, продължавам с аеробните упражнения и свалянето на кг.  като ми е щъкнало да правя отново едни ремонти и ще видя как ще ми се отрази носенето на дивани, секции, строитлни материали и т.н. , да не би да изгърмя отново.
Ето една  снимка на  храната ми за един цял ден, мисля че е  от миналия ден/почти всеки ден храната ми е в такива количества/ и една снимка на гърба, от днес сутринта, доста по  - изчистен е от преди/поне според мен/. Това е!

Мнението беше редактирано от I`M на 20.06.15 18:09.

22.06.15
10:42

Ванка, значи все пак има напредък при теб. Това, че можеш да се движиш и работиш нормално, че и да правиш опити да тренираш, е добре. Карай лекичко и разумно и ще се получат нещата. И се обаждай тук от време на време. :)

01.07.15
21:06

Така, лека полека продължавам да правя опити да тренирам, къде успешни, къде леко дискомфортни, но без някакви силни болки. Продължавам да работя върху ядрото. Почнах да правя и преден клек с 12 килограмов дъмбел на гърди, смешно, но ми дава дооста зор.
За миналата седмица още 1.5 килограма надолу. От понеделник започнах да пия  и фатбърнер за първи път - Рипед Фреак. Миналата седмица бях на 2000кк/дневно/, при изразходвани дневно около 3000кк. Тази седмица съм на около 1800 при разход отново около 3000кк. Противно на общоприетото намалявам постепенно приема на протеин и увеличавам приема на въглехидрати и мазнини. В момента  горе- долу съм на 30/20/50 - п/м/в. Наблягам много на плодове и мляко. Гърбът все повече ме радва и напредва, а и талията намалява. “Отпред” също има напредък -главно при гърдите, въпреки, че корема ми стой мазен сравнение с другите чати на тялото, но поне не ми е издут. Тук-таме, по ръцете, взе да се появява и някоя вена.
Не помня от колко години не съм бил 90 килограма. Много ми се тренира по - интезивно и здраво, но уви все още се пазя и не се чувствам готов за по-сериозни натоварвания. Иначе въртя колелото по час на ден на около 150 вата. Надявам се здравословно да съм наред и тялото да ми позволи да тренирам малко по - активно и свободно.
Има още многоооо да се желае, но като за мен бива :)

12.07.15
11:46

Тези дни мисля и пробвам различни вариаци за тренировки с тежести. Като цяло за сега се спрях на леки тежести с по-висок интензитет, като най-трудно ми идва да събера някакви упражнения за краката. Та:
Тренировката вчера:
Първи двусет/ без почивки/:
1. Лег  с краката във въздуха - 6х100кг., 8х90кг.,6х80кг., 12х50кг.
2. Набирания на успоредка - 4х6

Втори двусет / с кратки почивки след всеки две упражнения/
1. Полулег с дъмбели - 10х26кг., 6,6 х30кг./ на ръка/
2. Набирания с тясна ръкохватка - 6,6,6

Трети двусет - /без почивка/
1. Полулег на машина -3х10
2. Пулоувър на сйрипец -3х8

Планк.

Тренировката днес:
Първи двусет / без почивки/
1. Клек с диск пред гърди - 10,10 х 10кг., 8,8 х15кг.
2. Военна преса -8,8 х20кг., 8,8х30кг.
Втори двусет/без почивки/
1. Български клек - 4х6 на крак -много трудно пазя баланс
2. Странично разтваряне с дъмбели - 8,8,8,6 х9кг.

Трети двусет/ без почивки/
1. Бедрено разгъване - 8,8,15
2. Задно рамо на машина - 3х10

Няколко двусета  упражнения за ръце.

Храната я поотпуснах, тъй като при 90-сет килограма тегло се чувствам добре и няма да свалям толкова целенасочено вече. Общо взето ще се стремя по-скоро да не качвам килограми, отколкото да свалям усилено. Най - вероятно след двете седмици море и спа, с ядене на корем, които предстоят, ще се наложи да орежа отново калориите, че определено няма да се върна 90 килограма от почивката.
Храната петък, след около 23 часа фаст:
купа с  пилешка супа с пълнозърнести спагети/вместо фиде/, 100 грама сладолед, 440 милитра кислело мляко бдс, със стафиди и 10 грама какаови зърна, две мекици с масло.

Храната вчера след 17 часа фаст:
- 500 грама пилешки гърди на скара, 440 грама к.м. бдс с 60 грама стафиди и две супени лъжици д. сладко от боровинки, 4 килограма диня, 50 грама сирене, филия домашен ръжен хляб.

Взех да купувам едни пилешки гърди, на опаковката на които “блести”гръмкия надпис  - “без хормони”. Значително по-скъпи са от другите, които взимам -около 4 лева разлика на килограм. Въпросът, който ме измъчва винаги, когато става въпрос за българска стока е отговаря ли информацията от етикета на действителния състав на храната, защото за мен 4 лева повече на килограм изобщо не са малко и ако няма разлика ...

В заключение лека -полека започвам да тренирам за тонус и ако няма отрицателни ефекти ще увеличавам натоварването и променям целите.

Мнението беше редактирано от I`M на 12.07.15 11:51.

13.07.15
19:23

От тренировката, на краката, вчера имам много силна мускулна треска днес. Най-вероятно се дължи на дългата им почивка и натоварането им вчера на тренировката + 60-те минути велоаргометър у нас си казаха думата - днес ходя меко казано дървено.
Храната вчера след около 18-19 часа фаст:
- Две средно големи чинии с фасул, 300 грама свинско каре- на фурна с фасула, една люта чушка, 440 к. м БДС, 50 грама стафиди, 60 грама д. ръжен хляб, 10 грама к. зърна, 2 кила диня, 50 грама сирене, няколко розови домата и малко краставици/домашни/, един малък сладолед.

Храната днес, май че след около 21 часа фаст:
- кофичка сладолед/макд./ , две старопланиски кюфтета и едно кебабче, 100 грама наденица от млади старопланински телета, розови домати и домашни краставици, филия д. хляб, 440 грама к. мялко бдс с 50-сет грама стафиди, 1 с.л. д. сладко от боровинки, няколко к. зърна, една нектарина.

Преди правех грешката да описвам храната по план  от обяд и вечерта да хапна нещо допълнително и/или  в по-големи количества от планираното и после ме мържеше да дописвам и така не излизаха сметките. Сега ще си описвам само след приключване на всички хранения.
Иначе днес имах мерак да скоча да направя няколко набирания, че ми изтича и картата за фитнеса, а няма да купувам друга сега, че излизам в отпсука скоро и няма смисъл, но се отказах.

Май няма да въртя и колелото тази вечер. Това е!

15.07.15
20:42

Тренировка:

Първи двусет:
1. Полулег с лост - 5х100кг., 8х90кг., 2х8х80кг.,
2. Набирания с много широк надхват - 8,8,2х6

Втори двусет:
1. Лег  с КВВ - 3х6х80кг.
2. Набирания с т. ръкохватка -3х5

Трети двусет:
1. Кофички - 3х8-10
1. Скрипец широк хват - 3х8-10

Планк - забравих го.
Като цяло доста се изморих и изпотих, ама то това май е целта.

Храната вчера след около 21-22 часа фаст:
200 грама ориз на фурна/печен/ 300 грама пилешки гърди на фурна, една праскова, 50 грама ф.масло с 4-5 к. зърна, кофичка к.м бдс, 50 грама стафиди, кофичка сладолед с шоколадов топинг/макд./. Стана ми съвестно и въртях 50 минути велото.

Храната днес след около 20 часа фаст:
Гювече - 250 грама свинска кайма, едно яйце, по 50 грама сирене и кашкавал - родопея и лакрима, х. кетчуп/ една филия д.хляб, една праскова, кофичка сладолед с шоколодов топинг/този сладолед на макдоналдс много ми е вкусен/

Де§(а остарявам. Вчера се качих на любимата си количка, по която съм потрошил сумати пари и нерви, за да я пробвам след поредната смяна на долни и горни носачи. Не я бях карал от как имам дискова херния.  Комбинацията  - регулируемо окачване с червен айбах, гуми рънфлат 17-205/50 + българска пътна мрежа почти ме разрева. Верно мога да влизам с по-висока скорост в завоите без да губя осевата линия, ама щях си изгубя някъде бъбреците, а кръста така ме заболя. Днес сандерото ми се стори като топ лимузина. Твърдата возия вече не е за мен, колкото и да не ми се иска. Така или иначе жената като мине опреснителните ще трябва да сменям окачването, че иначе ще сменям картер, та май ще се разделя с нещо, за което преди мислих,че няма да се откажа никога.

Иначе за човек, който почти не тренира краката, май не съм толкова зле:

Мнението беше редактирано от I`M на 15.07.15 20:47.

KA

16.07.15
00:39

Имай предвид че при разумно натоварване лека полека ще се възтановиш и ще можеш да си правиш и тяга и клек стига да е разумно. Тягите са много добри за укрепване на ядрото, ама това нататък. То всяко зло за добро, сега може би ти е момента да се впуснеш и в този прекрасен спорт наречен плуване. Успех !!

16.07.15
09:30

Не се притеснявай толкова за хернията,ще си караш колата колкото и твърдо да и е окачването.Ще отшуми като болка и дискомфорт-ще видиш.Просто при  тренировки вече ще трябва да отделяш малко повече време на загрявките и разтягането в поясната област.

16.07.15
20:36

Калоян - принципно това правя в момента, почвам преден клек с леки натоварвания и надявам се постепенно да напредвам. Тягата е под въпрос все още, може би на по-късен етап.
Нервак - вероятно си прав. Значително съм увеличил загряването и разтягането  и мисля, че има резултат от него. Ако правя нещата разумно би трябвало те да се развият както си ги написал.

Чудя се до колко би имало ефект върху тренирането на ядрото изпълнението на полулег с дъмбел. Гледах го в един  влог и обяснението ми се стори доста логично, та най-вероятно ще пробвам да тренирам ядрото и по този начин.

Днес едвам изкарах 16 часа фаст. Ходих с колежката до фреш бара да си вземе някаква салата, ама на мен вниманието ми се привлече от долнопробната пицария до фреш бара, та сгънах три парчета пица, после сладолед с ш. топинг, вкъщи пък ядох мекици и баклава, утре било байрям и са раздали. За да затворя сметката вкарах и половин пиле на фурна с пресни картофи. Общо взето се получи някакъв вид зареждащ ден, въпреки че аз не правя целенасочено зареждащи дни, а просто когато много ми се ядът боклуци - ям.  Утре петъчно и преди отпуска имам да довърша много неща и очаквам какви ли не изненади, преди отпуска винаги става така.

Малко класика:

Мнението беше редактирано от I`M на 16.07.15 20:38.

16.07.15
21:59

Нещото ,което ме върна към моите кг на тягата след контузията беше широката тяга.Като клекна та корема да отиде между краката,толкова широко хващах лоста,като правих бавни и чисти движения с изпънат гръб и изпъчени гърди.За сравнение само, като привих лег ме болеше кръста...а от широката тяга -не.

17.07.15
12:38

И при мен на лега се получаваше подобно явление. Сега го правя само с краката във въздуха и нямам никви проблеми.

17.07.15
20:17

Днес, като за последен ден, преди отпуска, мина много спокойно, даже леко скучно, което направо ме изненада.
Утре ангажименти по ремонта вкъщи и от понеделник живот и здраве на морето. Ако имам възможност ще тренирам в неделя, ако не на в хотела на морето. По снимките фитнеса ми изглежда доста приличен, за разлика от фитнеса на спа хотела, който общо взето има една пътека и най-неудобната лежанка на кетлър, която някога съм пробвал.
Днес пропускам храната и ще ударя малко по -  дълъг фаст. Врътнах и 35 минути на колелото. Общо взето е това.

31.07.15
10:01

Така, почивката свърши, а и от отпуската останаха три дни. Тази година си разделих почивката на три етапа - море, балкан с роднини и балкан на хотел. Като цяло съм много доволен и си отпочинах супер,  с изклюение на няколко дребни подробности. На морето обаче се втрещих, от затлъстялостта на младите хора и като цяло жените. Хотелът, в който бяхме е с около 100-120 стаи, като почти всики бяха заети от млади семейства с деца. Всички жени с деца по на 2,3,4, години бяха супер затлъстели, даже си бяха чисто дебели. Чак ми стана смешно жена ми дето се вайкаше, че не е във форма с нейните 50 кила. Не мога да разбер, как млади жени допускат да се запуснат така.Не мога да разбера и мъжете им как ги търпят, но това е друг въпрос. Изобщо останах с впечетлението, че целта в живота им е да се наплюскат. Такова безмислено пълнене на чиниите не бях виждал, честно поглъщаха повече храна от мен. Говоря за млади жени на около 30 години, тежащи по 90-100 килограма, без грам да им пука от този факт. Другото неприятно нешо, което забелязах, е че почти всички деца бяха оставени на абсолютен самотек. Правят каквото си искат без родителят да им направи никаква забележка и ли поне да каже, че това не е правилно. Ако масово е така, сме напълно обречени като нация.
Аз си прекарах много добре, попрекалих малко с храната, ама  почивка е все пак. Въпреки, че бяхме на морето и че в ресторанта на всяко ядене имаше по някаква риба, така и не ядох риба. В хотелът имаше що годе приличен фитнес, ама направих само една тренировка от няколко двусета лег и набирания и то при липса на каквато и да е сила, което  най  - вероятно се дължи на коктелчета с ликюр от предишната вечер.
След морето отидохме у бабата на балкана и два дена ядене и пиене  на барбекюто на двора/ домашни меса, зеленчуци и плодове/.
Накрая завършихме почивката в едно хотелче на цигов чарк, на което много харесвам кухнята. Малко по-скъп е ресторанта, но пък яицата им са от домашни кокошки, киселото мляко си го заквасват и правят те, сирената им са сирена, кашкавала им е кашкавал, имат много разнообразие и при питиетата и при храната. Там си отпочинах най-много. Даже навлезнах и в света на бирата от чисто любопитство, подтиквано донякъде от дневника на Боби :) , Та пих ” Златен Фазан”, “Златопрамен”, “Бътвайзер”, “Козел” и “Гамбринус” мисля,че беше. Като цяло за първи път бира да ми хареса, може би защото беше по-лека и по -  малко газирана, единствено козела и гамбриниуса ми бяха малко по-горчиви, но и те вървяха.
Лошото е, че сега като се прибрах май ме хвана този летния вирус. Повръщане, силно главоболие и разстройство. Не мога да задържа никаква храна и нямам никакъв апетит. Не стига,че повръщам на фонтани, ми и главата ме цепи супер много. Даже си отложих боядисването, докато не се оправя. Живот и здраве смятам от понеделник да почвам с тренировките малко по - серизоно, че бая се “омазах” през почивката. Това е !
Малко снимки:

Мнението беше редактирано от I`M на 31.07.15 11:37.

Ако повръщаш много и си “разстроен”, главоболието може да е от обезводняване.

31.07.15
11:23

казано от Иван Марков на 31.07.15, 10:01:

На морето обаче се втрещих, от затлъстялостта на младите хора и като цяло жените.

Само този абзац ще цитирам ,останалото си го описал много добре.От няколко дни това е тема на разговор и в моето семейство - отвращаваме се ежедневно от подобни повсеместни гледки.

казано от sapuna на 31.07.15, 11:23:

казано от Иван Марков на 31.07.15, 10:01:

На морето обаче се втрещих, от затлъстялостта на младите хора и като цяло жените.

Само този абзац ще цитирам ,останалото си го описал много добре.От няколко дни това е тема на разговор и в моето семейство - отвращаваме се ежедневно от подобни повсеместни гледки.

Забележете как на хората им личи, дори като са посещавали залата за кратко.... Ужас е наистина по тия морета, плажове и т.н.... Нямат ли огледала, срам, чувство за себесъхранение(защото са дебели) тия хора :(

31.07.15
11:52

Александър - уж пия по 4-5 литра вода тези дни, но може и да съм се и обезводнил. Аз и прекалявам със сауната. За цял ден правя около 2 часа сборно време при около 80 градуса в сауната и може от там да съм се обезводнил, като се има предвид, че този процес с повтори няколко дни.
Сапуне - и в ние точно това си коментирахме с жената и с бабата.
Севдалина - хич не им пука важното е да е пълен търбуха. То вместо изпитване на срам останах с впечатлението за някаква гордорст по наичина, по който се “носеха”.

И в случая говоря за жени и мъже, но най-вече жени, които  откровенно се тъпчеха и поглъщаха завидни за мен количества храна, така че не ми се вярва да става въпрос за някакви хормонални проблеми, които биха спомогнали за увеличаване на теглото особено при жените.

Мнението беше редактирано от I`M на 31.07.15 11:54.

За безразборното хранене - и аз понякога съм в недоумение, дори и от близките ми, особено по празници. Защо по Великден трябва да се изяждат колосални количества козунаци, примерно ? Едно време, като са постели с месеци и общо взето са гладували почти цяла година, преяждането 2-3 пъти в годината не се е отразявало кой знае колко.

Но в днешно време, при толкова лесно достъпни рафинирани брашна и захар, от които се състои основно менюто на много хора, и с които редовно се преяжда, какъв е смисъла ?

Примерно някои хора пък не разбират, че е по-”диетично” и “полезно” да се храниш с месо и салати, отколкото с домашни манджи, които плуват в олио и са съставени главно от прости въглехидрати ( примерно разни картофени яхнии, пълнени чушки и т.н. ).

Като кажа, че ще ям вратна пържола със зелева салата и ми се смеят, че от това се пълнеело |-) Яжте си белия хляб и набивайте палачинки и пържени филии на закуска и после що сме затлъстяла нация (headbang)  Особено пък бабите с техните реплики “Ама те пържените филии са с домашни яйца” (fubar)

31.07.15
13:30

Моите наблюдения са ,че мъжете са доста повече от жените и по-занемарени.Повечето жени  след раждане,са по-пълни...а после 2-3 години неотлъчно стоят до това дете-кога да погледнат себе си?Поне за тях има оправдание,а мъжете са просто едни дебели ахмаци,чакащи вечерта салатата с ракията,кофата с плюскане....
Да ,като цяло нацията е свирепо затлъстяла и при това някак имам чувството ,че са горди от тоя факт...
Наскоро чух коментар за едно 8 годишно “момченце” тежащо 78кг на ръст под 160 ,че просто вървяло едричко и якичко???

31.07.15
14:07

казано от nervak на 31.07.15, 13:30:

...Повечето жени  след раждане,са по-пълни...а после 2-3 години неотлъчно стоят до това дете-кога да погледнат себе си?...

Къде отиде ти у Великолепният век та ме изгуби тотално..

31.07.15
14:19

казано от Владо на 31.07.15, 14:07:

казано от nervak на 31.07.15, 13:30:

...Повечето жени  след раждане,са по-пълни...а после 2-3 години неотлъчно стоят до това дете-кога да погледнат себе си?...

Къде отиде ти у Великолепният век та ме изгуби тотално..

Ам не...по-слаби са след раждане,а след второ раждане са направо сухи...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1