TonsOfDamage - подготовка за силов трибой и стронгмен(в бъдеще)

Прескочи до:

09.05.15
20:17

Монкa ,първото упрaжнение ти е любимо?:Д нaли?

09.05.15
20:37

казано от Silvia Koleva на 09.05.15, 20:17:

Монкa ,първото упрaжнение ти е любимо?:Д нaли?

Ти знаеш кое е :Д

09.05.15
22:26

Естественно a по колко пъти обичaш дa го прaвиш упрaжнението?:Д

09.05.15
23:22

казано от Boby_ на 09.05.15, 16:17:

да не харесва сегашната руска външна и вътрешна политика и да смята Путин за тиранин и мракобесник.

Руската външна и вътрешна политика си е руска работа. Харесвана или не - Русия върви напред. Пияндето Елцин да не беше някаква стока ?
Нашата външна политика в подобни ситуации да не е много цвете ? Съседската титовска нация, с претенции за 6000 години история, от които 60 са ясни, но останалите 5940 им се губят, постоянно се подиграва и унижава сънародниците ни в новоизлюпената си държава, само че нашите политици не знаят не само как да реагират публично, ами не знаят и какво да предприемат и в тайната дипломация...за разлика от Полковника ;)
Не им харесва на американците Путин и неговата политика - е, ами да не се занимават с него :) И без това има толкова много други държави с нефтени залежи, които имат остра нужда от демокрация, при това с неотложна американска помощ ;) И да не забравим в крайна сметка - в Америка освен, че продължават да бият негрите, взеха и да ги убиват и то полицаи...

казано от Boby_ на 09.05.15, 16:17:

И последно България има собствени национални интереси. Те не се покриват нито с тези на Русия, нито с тези на САЩ, нито дори с тези на ЕС, макар че на този етап именно до тях сме най-близо. Поклонничеството пред чужди сили, били те на запад или на изток от нас, противоречи на усещането ми за родолюбие.

Има, ама какви са никой не може да каже, защото ние нон стоп в последните 25 години сме със свалени гащи, заешко сърце и преклонена глава...само дето не можем да се ориентираме на кой първо да се предложим...пък и много, много не ни искат....

10.05.15
01:28

казано от Silvia Koleva на 09.05.15, 22:26:

Естественно a по колко пъти обичaш дa го прaвиш упрaжнението?:Д

До отказ :Д

10.05.15
10:37

И aз го обичaм до откaз:Д

10.05.15
11:02

казано от James Hinks на 09.05.15, 23:22:

И без това има толкова много други държави с нефтени залежи, които имат остра нужда от демокрация, при това с неотложна американска помощ ;) ....

Toва ми е интересна тема :)

казано от TonsOfDamage на 09.05.15, 16:10:

Трето - причини за първата и втората световна война наистина е нямало. Аз си го обяснявам с израза ” войната е най - добрия бизнес”. И наистина е така. Наистина много пари хвърчат за оръжия, патрони, танкове, ракети, бомби и т.н. Та дори в поста си не съм казал, че като се втурнеш във война, за която няма съществена причина, си герой.
интересувам от такива неща...

Причината за избухването на ПСВ е амбициите на Великите сили за преразпределение на колониите (особено Германия),атентата в Сараево е само нужния предтекст,за да избухне войната.След Ньойския договор най-логичното е избухване на ВСВ,това дори го твърдят и британски дипломати и журналисти по онова време. В случая войната не е най-добрия бизнес,а единственото средство за разплитане на възела.

казано от TonsOfDamage на 09.05.15, 16:10:

Второ - не знам дали някой е подразбрал, но аз съм си виновен, че не се доуточних - трябваше да напиша всеки русофоб и нацист, защото в момента има много българи, които мислят, че в Хитлер е истината и той е правил само добро, като е убивал всички, които не са германци(а не тези, които са само черни). Нацизъм и национализъм са 2 различни неща. Ама наборите ми с радост излизат с тениска, на която има нацистка символика. Та това изобщо не значи, че съм делял хората на русофоби и русофили, просто наистина аз съм виновен, че нямах време и набързо драснах, без да се уточня.

Хитлер не е убивал всички,които не са германци недей да говориш на изуст,не го защитавам по никакъв начин,но не забравяй,че историята се пише от победителите.Като цяло темата с русофили/фоби,прозападно ориентирани и т.н. ми е много смешна,защото поклонническото ни мислене е много закоравяло.Още княз Борис III отбелязва тъжния факт ”Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил”.

10.05.15
12:20

Ивайло, това, че някой е русофил, англофил и т.н. въобще не значи, че не е националист. Поне не в моя случай. За хора, които покрай “любовта” към други нации са забравили да обичат собствената си нация, аз не отговарям. :)

10.05.15
13:12

Всъщност Хитлер е убивал или поне искал да убие всички, които не са германци. Макар основата на доктрината му, Окончателното решение, да е насочено към евреите, неговата расистка идеология издига САМО  и единствено арийската ‘раса’ като свръххора- германци, шведи, англичани, норвежци, датчани, като, разбира се, ги е подреждал по-чистота и странно, германците са излизали най-чисти. ;) . Всички останали нации са определяни като по-нисши- особено пък славяните са били на един ред с циганите. А които оживеят след войната-  макар дори да са били съюзници във войната, са предназначени за “модерни роби”. Защо мислиш е тази грандиозна работа по масовата стерилизация и евтаназия, тази активна “размножителна” програма на “чистите” германци и създаването на свръххора?
Последните месеци чета доста неща за неговата личност и Третия райх като цяло. Изключително малко неща се вписват и изучават в учебниците, за да си създадем една глобална представа за тази епоха.

10.05.15
13:29

казано от Queen Cobra на 10.05.15, 13:12:

Всъщност Хитлер е убивал или поне искал да убие всички, които не са германци. Макар основата на доктрината му, Окончателното решение, да е насочено към евреите, неговата расистка идеология издига САМО  и единствено арийската ‘раса’ като свръххора- германци, шведи, англичани, норвежци, датчани, като, разбира се, ги е подреждал по-чистота и странно, германците са излизали най-чисти. ;) . Всички останали нации са определяни като по-нисши- особено пък славяните са били на един ред с циганите. А които оживеят след войната-  макар дори да са били съюзници във войната, са предназначени за “модерни роби”. Защо мислиш е тази грандиозна работа по масовата стерилизация и евтаназия, тази активна “размножителна” програма на “чистите” германци и създаването на свръххора?
Последните месеци чета доста неща за неговата личност и Третия райх като цяло. Изключително малко неща се вписват и изучават в учебниците, за да си създадем една глобална представа за тази епоха.

Именно... Хитлер е смятал, че германците са със “синя кръв” и трябва да са господари на света. Никоя друга раса не е била наравно достойна с немската според него.

10.05.15
13:34

Ейй не ми говори лошо зa немците,щото ще те нaбия:Д

10.05.15
13:43

Каква ирония, че самият той не е германец, а австриец , a е вероятно неговият дядо да е евреин (но не е доказано, разбира се)...

10.05.15
14:01

Всъщност Хитлер е взаимствал (че дори и крал) идеите си от доста източници.
Нещата като расизма, антисемитизма, разсъжденията за една единствена господстваща раса и тн. са били коментирани и развивани много преди той да се роди.
Самата Елена Петровна Блаватска (мисля че беше рускиня) е създателка на книга, която описва превъзходството на нордическите раси.
Нищо чудно Хитлер да я е чел тази книга :D и да се е поувлякъл “малко”. Мисля, че също е членувал и в окултното движение “Туле”.
Отделно като прибавим анти еврейските настроения, кризата в Германия след ПСВ... и ето ви Хитлер.
Ако не е бил той, просто е щял да бъде някой друг с почти същите идеали като неговите.

10.05.15
15:11

Разбира се, това са настроения още отпреди първата световна , че и по-отдавна. Възприемане на идеите на средновековните ордени- Тевтонци, че и катари, магическата сила на руните, на Слънцето, търсенето на Граала. Искрено се възхищавам на организацията на висшия кръг на СС на Хилер и техния напълно окултен характер.
По-скоро Туле най- съзнателно са  избрали Хитлер и използвали за целите си. Поне оставам с такова впечатление от повечето автори. Освен диви сатанисти, Туле са създателите на НСДАП (тогава само ДАП - работническа партия) така че имат доста голяма роля в хода на събитията. Цялата идея, че и декорите за осъществяването й - свастиките, плакатите,ритуалите са разработени от тях. Учили са го на ораторско майсторство и поведение пред публика -каквито несъмнено притежавал. А и кой е спонсорирал мегаломанските представления и паради, които струват милиони?
Доста смешно ми беше в един уж исторически филм как дават Хитлер сам да си измисля и нарисува с моливчета нацисткото знаме и свастиката на един картон.
Макар че едва ли са предполагали докъде ще стигне, а и че накрая ще ги разпусне и ще започне да преследва любимите си окултисти.

10.05.15
15:24

казано от Silvia Koleva на 10.05.15, 13:34:

Ейй не ми говори лошо зa немците,щото ще те нaбия:Д

Buck Dich :D

10.05.15
15:29

Монка :D :P
https://www.youtube.com/watch?v=LW0JtUNbAZ0

Мнението беше редактирано от Silvia Koleva на 10.05.15 15:45.

Очертава се започването на един безсмислен спор и безмилостен стпам,така че спирам да взимам отношение по темата.Като за финал поствам само една снимка.
едит: да вмъкна,че Хитлер не е приспадал България към славянската етническа група! (както и аз самият не смятам,че сме славянски народ)

Мнението беше редактирано от Ивайло Валентинов на 10.05.15 16:26.

10.05.15
17:27

Идеята, че (пра)българите са наследници на азиатски тюркоезични народи е била много популяризирана у нас около и след Втората световна война, да не кажа до съвсем скоро и може би това доста е помогнало да не сме попадали в групата омразните славяни за нацистите.
Съжалявам, ако разбивам илюзиите ти, но науката ВЕЧЕ го направи през 2013 г.
http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0056779#s3
От всички неразбираеми думички и формули в изследването в статията , лесно се разбира изводът : съвременните българи нямат генетична връзка с населението на Алтай и Централна Азия и носят европейски гени. Според изследванията на хора, включили се в проекти за изследване на българска ДНК генеалогия се оказва, че имат общи прадеди от средните векове с останалите Балкански народи.

Преди всичко искам да отбележа,че никъде не съм твърдял,че сме с алтайско потекло,сама започна тази полемика.(дори самият отхвърлям тезата,че сме с тюрско-алтийски корени)
Та по темата, запознат съм с въпросното изследване,което ми го даваш,като неоспорим факт. Малко по-конкретно към него в него се твърди,ако не ме лъже паметта,че сме по-близко до гръцките популации,отколкото алтайските и тюрските.С други думи – българите се локализират между източно-европейските и средиземноморските популации, което е в съответствие и с историческите данни. От тях може да предположим, че средиземноморската така да се каже принадлежност може да се препише на траките, то източните приноси се дължат на древните българи, произхождащи от Средия изток..При  желание от твоя страна мога да ти изпратя литература за древните българи,защото това което се тиражира сред обществото няма нищо общо с действителността.
ПП: Сори за спама по дневника ти

10.05.15
19:07

Благодаря за предложението. Включих се, защото ми е интересна идеологията на нацизма и ме изненада изказването ти за Хитлер, защото горе-долу се смятам за запозната с  възгледите на тази личност и нейните корени. После Авитохол се изказа малко по темата и така.
А за българския произход- може би не съм те разбрала изначално. 
Mea culpa.  (bow)
Без лоши чувства. :)
Далеч съм от мисълта да се доверявам на медиите за масова информация като достоверен източник. ;)

10.05.15
19:46

И аз да се намеся в темата, тъй като ми е интересна. Относно произхода на българите има доста теории, като наистина дълго време се налагаше теорията, че сме от тюркски произход. Лично на мен ми са изключително интересни по  -  новите проучвания относно арамейските корени на прабългарите. Дори съм чел литература, в която се твърди, че Иисус Христос е използвал и старобългарски език/ или по - скоро думи/ в проповедите си.
В книги за Калоян и трудове за него, съм чел, че той е проследил и българско участие в троянската война, но в момента не помня какво име на племе бе цитирано. Темата е доста обширна и като всяко нещо свързано с история, подлежи на доста спекулации.
П.П. - И аз се извинявам за спама.

Мнението беше редактирано от I`M на 10.05.15 19:47.

10.05.15
21:03

Това по-скоро е свързано с езотерика и митология. ;) Ако обичаш “алтернативна” история, опитай книгите на Кръстю Мутафчиев. ;)
Повярвай ми, чела съм литература , в която се спекулират много по-страшни неща за Иисус, освен, че говори български ;)
Човешкото въображение не знае граници.
А теоретиците на конспирацията, особено бг шовинисти, твърдят, че сме основали индийската, китайската и египетската култура и разбира се, сме построили пирамидите и най-напред- сме били основатели на Атлантида. :)

ДНК показва всичко, с тези изследвания не може да се спекулира.
Ако си достатъчно зарибен и можеш да вложиш и пари, включи се в проектите на организацията за изследване на българска ДНК генеалогия. Ще се изследваш и ще откриеш, че си далечен братовчед на някой албанец (примерно, обикновено такива са резултатите- общи гени с албанци, хървати, сърби и пр. до 40 поколения назад.)
Самата троянска война не е съвсем исторически доказана - кога, къде и кой е участвал, камо ли българи. Освен това ние, които живеем сега тук, сме толкова свързани с прото българите, дошли бог знае откъде, колкото македонците с Александър Македонски. Т.е- никак.

11.05.15
15:38

Week 4 Day 1
Клек : 4х5 с 70кг
Преден клек : 3х3 с 60кг
Тяга с 1 ръка : 110кг х 1 с фитил
Машина за задно бедро : 4х12 с 40кг
Машина за предно : 4х12 с 70кг
корем 3х20 с 20кг диск
Хванахме се на бас с един приятел, дали мога да вдигна 110кг тяга с 1 ръка, обаче с фитил :Д баса беше за 2 суроватки. Е, не бях пил протеин отдавна, тъпото е, че са сменили марката, преди бяха по вкусни, а сега имаше вкус на ягодово мляко само че безвкусно(тоест без захар). Та със същият този приятел се разбрахме да ми уреди още някой за същия бас или за 120кг, само че за по - висок залог и после да делим 50 на 50 :Д

11.05.15
16:19

Какво е усещането при тяга с една ръка. Усещане върху крака, кръст, гръб, хват, как е баланса? Все се каня да пробвам, ама все забравям.
И примерно ако човек прави единица на 180 тяга, то с една ръка тежеста двойно ли спада :D . Май са ми малко тъпи въпросите, ама ми стана интересно. Ако не забравя утре или в сряда ще пробвам с една ръка, но просто от сега да питам.

11.05.15
16:27

Така:
http://i61.photobucket.com/albums/h67/Gubernatrix/strength training/Steve_Angell_200kgdeadlift_240px.jpg
така
http://www.crossfiteastside.com/uploaded_images/one.hand.deadlift-740271.jpg
или така
http://www.bodybuilding.com/exercises/exerciseImages/sequences/198/Male/m/198_2.jpg
? ;)

11.05.15
17:08

казано от avitohol на 11.05.15, 16:19:

Какво е усещането при тяга с една ръка. Усещане върху крака, кръст, гръб, хват, как е баланса? Все се каня да пробвам, ама все забравям.
И примерно ако човек прави единица на 180 тяга, то с една ръка тежеста двойно ли спада :D . Май са ми малко тъпи въпросите, ама ми стана интересно. Ако не забравя утре или в сряда ще пробвам с една ръка, но просто от сега да питам.

Моя вариант на тягата с една ръка е нещо като втората снимка, която е поставила кобрата. Най - вече върху хвата, ако правиш без фитил :D Като цяло баланса играе много важна роля, аз вдигнах щангата много бързо, за горе-долу секунда бях заключил, но после задържах щангата, за да може да е сигурен, че съм заключил и така се изкриви доста. Целта е максимално бързо заключване, за да не се изкриви прекалено рано. Иначе не съм усетил почти никакво натоварване, но най - много мисля че пада върху кръста. Ако искаш да пробваш, прави с по-малко килограми докато свикнеш с баланса, защото на мен не ми беше за пръв път :D
А за това с единицата - нямам си на идея. Не съм пробвал макс на тяга с 1 ръка и не смятам да го правя, освен ако някой не ме предизвика на “еди колко си” килограма. :D

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 11.05.15 17:09.

11.05.15
18:53

Aз те предизвиквaм:Д

11.05.15
19:13

казано от Silvia Koleva на 11.05.15, 18:53:

Aз те предизвиквaм:Д

На какво ? :Д

11.05.15
19:43

Ти си знaеш;)

12.05.15
11:05

Тяга с една ръка с фитили е като свирка с презерватив :)

12.05.15
11:21

казано от James Hinks на 12.05.15, 11:05:

Тяга с една ръка с фитили е като свирка с презерватив :)

Безопасна? ;)

12.05.15
11:23

Не.
Хем е свирка, ама хем не е ;)

12.05.15
12:22

Въпросната полусвирка ми спечили бас и 2 суроватки, така че това е по-важното за мен. :D

12.05.15
14:50

Week 4 Day 2
Раменна преса : 4х5 с 40кг
Задно рамо на скрипец : 4х12 с 60кг
Тесен лег : 3х5 с 50кг
Скрипец за трицепс : 3х12 с 55кг
1 силово набиране
Корем 3х20
http://vbox7.com/play:2aa5211692
Днес си купих една капсула кофеин да пробвам дали действа, но честно казано докато да подейства вече бях почти свършил. :D Иначе имах съвсем леко усещане за концентрация и толкоз. Един приятел ми беше казал, че и ако на 100кг лично тегло направя силово, ше ме черпи нещо :Д Иначе много неудобно на този лост в фитнеса, който въври в комбина със скрипеца, ама то обръщането върху лоста е важно. :Д

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 12.05.15 14:54.

13.05.15
15:54

Week 4 Day 3
Мъртва тяга с надхват : 4х5 с 90кг
Машина за задно бедро : 4х12 с 40кг
Гребане на машина : 3х6 с 60кг
Горен скрипец : 3х10 с 45кг
Корем 3х20 с 20кг
Днес ми се правеше тяга с надхват, че не бях дърпал така от наистина много време :Д

15.05.15
16:58

Week 4 Day 4
Клек с ластици : 8х2 с 40кг
Преден клек : 4х2 с 50кг
Машина за задно бедро : 4х12 с 35кг
Машина за предно : 4х12 с 65кг
корем 3х20 с 20кг диск

16.05.15
16:37

Week 4 Day 5
Лег : 4х5 с 60кг
Горен лег ; 4х6 с 40кг
Флайс : 4х15 с 9кг дъмбел
Сгъване с щанга : 4х8 с 30кг
Странично чуково : 4х8 с 12,5кг дъмбел
корем 3х20 с 20кг диск
Правих и малко клекове с лост над глава, наистина доста съм си подобрил мобилността в раменете, а и има още доста да подобрявам. Но изведнъж, докато се изправях, ръцете ми решиха, че трябва да се отпуснат и си отпуках каската :D но нищо де, тя е свикнала, доста злополуки е претърпявала :D

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 16.05.15 16:44.

17.05.15
19:16

Току що говорих с Митко и записвам основните промени, за да не ги забравя :
Понеделник :
Клек : 4х8
Преден клек 3х5
другото е същото

Вторник : същото, само че ще заменя раменната с пуш преса
Сряда : почивка
Четвъртък : тяга, промяна само в сериите : 5х3
Петък или събота лежанка, като няма промяна в тренировката.

След 4 седмици ще му кажа как вървят нещата и може пак да сменим нещо. Като цяло му казах, че клекът не върви, затова го направихме 1 ден с повече повторения, също така ще ходя  4 пъти седмично за сега.

То хубаво с повече повторения, само че като ти наближи състезанието ще трябва да ги изостриш тренировките,

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1