Как да си направя тренировъчна програма?

Прескочи до:
Carbohydrate

09.05.15
07:28

Не съм писал за тренировки. Нещо съвсем просто. Може ли да се отслабне само с манипулиране на храната? Нищо повече. Прост въпрос! Да или не. Всички написаха може и.....се почва...ма трябват тренировки, ние сме на на такъв-онакъв форум и не може без тренировки, как можеш да пишеш такива неща...да не си незнам какво си...и т.н. Щом може само с манипулиране на храната да се отслабне, значи може и нищо друго....Аз съмият тренирам и знам прекрасно за тренировките, но въпроса беше съвсем принципен и конкретен.. Изчерпах се! Кольо, не искам да живея...убий ме))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.05.15 07:36.

Избягвай превръщането на форума в чат. Чакам отговор на два въпроса:

казано от Кольо Пияндето на 05.05.15, 09:00:

Дай да дам и груб пример:
Поддържам тегло с 2000 ккал (т.е. приемам толкова и изразходвам толкова). Правя промени:
(1) приемам 1700 ккал и продължавам да изразходвам 2000 ккал - какво се случва?
(2) приемам 2000 ккал, но започвам да изразходвам 2300 ккал - тогава какво става?

Колко пъти да питам?

09.05.15
14:36

Не мога да разбера кой ти бие телеграма да говориш за отслабване само с манипулация на храненето в тема озаглавена ”Как да си направя тренировъчна програма?” вече трети ден - има си теми за хранене, където е мястото за развиване на такива теории - правилни или не. Идеята на тази тема не е такава, дори не е близо и/или свързана с храненето - предназначена е да се чете от хора, които искат да си направят тренировъчна програма, не да се обсъжда дали тренировките са важни - до колко и за какво?!

Carbohydrate

09.05.15
14:38

казано от Nickie на 09.05.15, 14:36:

Не мога да разбера кой ти бие телеграма да говориш за отслабване само с манипулация на храненето в тема озаглавена ”Как да си направя тренировъчна програма?” вече трети ден - има си теми за хранене, където е мястото за развиване на такива теории - правилни или не. Идеята на тази тема не е такава, дори не е близо и/или свързана с храненето - предназначена е да се чете от хора, които искат да си направят тренировъчна програма, не да се обсъжда дали тренировките са важни - до колко и за какво?!

Ти пък къде се наместваш, не следиш ли темата...всичко тръгна от един коментар, а, че някой не премести темата своевремено отделно, това е друг въпрос. И не се обаждай не подготвена. Кольо е човека, написах да изтрие  и т.н., но той каза, че няма да премества нищо)))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.05.15 14:40.

казано от Carbohydrate на 05.05.15, 16:16:

Темата не е за тренировки, не четете ли?

А темата почва така :

казано от Петър Димитров на 24.04.15, 18:25:

Как да си направя тренировъчна програма ?

Кой не чете, чичак? :)

09.05.15
14:53

Покрай тази тема изядох доста пуканки и си развалих диетата. Много дразги, много нещо, поне на лично си пишете, че сигурно на човека написал темата му е дошло до гуша :D .

Carbohydrate

09.05.15
14:54

казано от Херцог Трън на 09.05.15, 14:47:

казано от Carbohydrate на 05.05.15, 16:16:

Темата не е за тренировки, не четете ли?

А темата почва така :

казано от Петър Димитров на 24.04.15, 18:25:

Как да си направя тренировъчна програма ?

Кой не чете, чичак? :)

Слушай, продължаваш да обиждаш, не ти ли се струва? Ако няма какво да кажеш, просто не коментирай. Или коментирай, но се въздържай. Защото, какво ще стане, ако и аз и всеки друг почнем с обидите. Повече няма да пиша мило. И аз мога да обиждам. Пак ти казвам, въздържай се. Вчера ти отговорих на всичките въпроси и то пълно. Ако няма какво да кажеш, просто нищо не казвай...
По темата е само първият коментар, а всичко останало е вече друга тема. Нямам вина за това ;) Просто някой не си върши работата

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.05.15 14:56.

казано от Кольо Пияндето на 09.05.15, 07:47:

Поддържам тегло с 2000 ккал (т.е. приемам толкова и изразходвам толкова). Правя промени:
(2) приемам 2000 ккал, но започвам да изразходвам 2300 ккал - тогава какво става?

Още колко пъти да питам?
Искам да знам какво ще се случва в ситуация 2 и защо, след като няма промяна в енергийния прием.

Неразбирателство имаше веднъж и само веднъж. Думата “винаги” е цинична спекула с мое мнение, а по този въпрос вече уточних какво ще бъде правено. Колкото и да не ми се иска, положението ми ме задължава да се държа прилично. Писането с главни букви според netикета е аналог на викане и тук не се толерира.

09.05.15
15:13

Чакам да видя кой 1ви ще се сети да спре да пише и тая детска дразга да приключи .

П.С - Avitohol , пусни си Кръстникът , ‘щото ще има още бая , както се очертава :D

Carbohydrate

09.05.15
15:14

казано от Кольо Пияндето на 09.05.15, 14:56:

казано от Кольо Пияндето на 09.05.15, 07:47:

Още колко пъти да питам?
Искам да знам какво ще се случва в ситуация 2 и защо, след като няма промяна в енергийния прием.

Неразбирателство имаше веднъж и само веднъж. Думата “винаги” е цинична спекула с мое мнение, а по този въпрос вече уточних какво ще бъде правено. Колкото и да не ми се иска, положението ми ме задължава да се държа прилично. Писането с главни букви според netикета е аналог на викане и тук не се толерира.

Добре Кольо, защо ме вкарваш в други релси. Знаеш отговора на този въпрос и аз го знам. За човек, който е решил да отслабва, първостепено е важно да нормализира обмяната на веществата, а това става само с хранителна манипулация. Пуснал съм много теми по този повод и ти си ги чел даже ( Отслабване с използване на ум, е едната). Без да се нормализира обмяната на веществата, нищо няма да се промени, било то и с тренировки. По твоя въпрос: харчиш повече, отколкото приемаш, но това не значи, че приетата храна я усвояваш качественно. Да, слабееш, но за каква сметка? Дали всичко се усвоява и отива по предназначение...Не мисля.
Ето ти шаблон на отслабването:
1. Нормализиране обмяната на веществата
- НВД диета 10-14 дена с калориен дефицит ...няма да пиша всичко, има го в темите
2. Здравословно пълноцено хранене с лек дефицит
3. Движение, физ. натоварване, спорт, тренировки
- това е при условие на изпълнени точки 1 и 2.

Трениране, без хранителен режим не става, защото всичко ще се върне обратно т.к. организма си остава “повреден”- няма добри бактерии в стомаха...храната не се усвоява...гние и т.н. и т.н. ( Пиша за хора с наднормено тегло, искащи да отслабнат, не за тези, които искат да се изчистят, има разлика...)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.05.15 15:22.

казано от Carbohydrate на 09.05.15, 15:14:

По твоя въпрос: харчиш повече, отколкото приемаш, но това не значи, че приетата храна я усвояваш качественно. Да, слабееш, но за каква сметка? Дали всичко се усвоява и отива по предназначение...Не мисля.
Ето ти шаблон на отслабването:...

Сега пък усвояването дойде от някъде... явно хората, които искат да променят теглото си по подразбиране имат повреден метаболизъм. Здрав човек не може да намали теглото си с увеличаване на физическата активност - така излиза. При мен защо става това вълшебство не е ясно... просто мистерия. ОК, получих си отговора, който очаквах... нека четящите да го оценят. Мога още интересни въпроси да задам, но предвид трудностите, с които се получават отговори, по-добре да спра. Шаблонът ти определено не е общовалидна аксиома, но това е друг разговор.

Карбо, не си ми отговорил, а с половин уста (даже не напълно) призна, че 300гр въглехидрат е голямо количество за момичето. Аз продължавам да твърдя, че имаш абсурдни твърдения и говориш (до голяма степен) глупости. Тук таме признавам, че имаш и точни попадения ;) Но в последната седмица си в серия - глупост след глупост ;) Колето ти е написал останалото.

А снощи не съм ти отговарял, защото сънят ми беше една идея по-важен от това да споря с Радио Васко Карбохидратко :) И честно казано, нямаше и да ми дреме какви неща плещиш, ако това няма да има вредни ефекти върху други потребители (особено деца!)

Carbohydrate

09.05.15
17:19

Аз пък твърдя, че това, което пишете за храната изобщо не е вярно... просто се допитайте да диетолозите, това са основни неща. Сега, всеки има мнение. За момичето, за нейните параметри вече писах, няма да се повтарям. Това, че не го разбирате, не го прави грешен подхода и във вашите очи вярвам, че съм радио, че плещя и т.н. даже помня как по другите теми с тренирането ме осмивахте и като виждам сега как тренират някои, как са се изменили тренировките и имат прогрес, просто ми е яко.... Някои хора, заради тесногръдството или егото, просто нама да разбират нищо от това, което съм писал или поствал... не се сърдя, пък най-малко на теб Херцожко) или пък, на който и да е. Виждам, че с времето моите думи намират подтвърждение, последоватили, ако щеш....Нямам омраза към никой, лъжеш се, че нарочно съм те обиждал, даже нямах такова намерение. Ти сам намираш нещо за което да се обиждаш. Към Кольо също нямам претенции, с времето той разбира моите мисли, виждам по миналите мес. Не съм капацитет или каквото там си мислите, че се правя... просто имам много информация, седял съм, търсил съм, анализирал, допитвал и т.н. просто на много години съм и имам дълъг стаж, нищо повече..... Виждам, че няма толерантност, към различните мнения, но не ми пука. На доста хора съм помогнал...много хора ми пишат...работя(превеждам) и пиша за тях..- край на темата от мен!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.05.15 17:21.

Тази тема явно отприщи някаква стара вражда, за което съжалявам. Мога да кажа на всички спорещи(с надеждата да не се обиждат), че има далеч по- важни неща, за които да хвърлят енергия. На една везна, коя страна, ще натежи повече ли е въпроса? Като сложиш от едната страна енерго- разхода от другата страна храната, кое тежи повече? Всеки сам за себе си взима това решение.
Колкото до уникалността мога да кажа само, че сме толкова еднакви, а всяко нещо ни се отразява толкова различно. Ужким сме еднакви, а си по- висок от мен, ужким и двамата ядем шоколад, но само на теб ти се лепи, ужким състезатели тренират и ядът заедно, по една програма, но накрая единият печели. Уникалността не се намира само в гените ни. Тя е във всяка наша крачка и във всеки наш избор. Тя не е константа, тя е променлива.

13.05.15
00:07

Васко, Васко, Васко.........

казано от Carbohydrate на 09.05.15, 07:28:

Не съм писал за тренировки. Нещо съвсем просто. Може ли да се отслабне само с манипулиране на храната? Нищо повече. Прост въпрос! Да или не. Всички написаха може и.....

За пореден път-това никой не го оспорва! Оспорвам(е) това, че според тебе отслабването зависи на 100% от манипулирането на храната, т.е. излиза, че няма друг път. Ама има.
Ако на някой му е топло и ти му кажеш да се завре там, където слънце не огрява, щото няма друг начин, то няма как да се съглася. ;) Щото има. Може например да си свали ватенката или ушанката... :)

казано от Carbohydrate на 09.05.15, 14:38:

казано от Nickie на 09.05.15, 14:36:

Не мога да разбера кой ти бие телеграма...

Ти пък къде се наместваш, не следиш ли темата...всичко тръгна от един коментар, а, че някой не премести темата своевремено отделно, това е друг въпрос. И не се обаждай не подготвена.

То ти щото нали много я следеше темата, когато се намесТи в нея... :D :D :D А иначе Ники си се намесТва напълно на място, освен това и е разбрала каква е темата...

казано от Carbohydrate на 09.05.15, 15:14:

казано от Кольо Пияндето на 09.05.15, 14:56:

Поддържам тегло с 2000 ккал (т.е. приемам толкова и изразходвам толкова).

По твоя въпрос: харчиш повече, отколкото приемаш, но това не значи, че приетата храна я усвояваш качественно.

Мисля, че не схващаш съвсем вярно принципите на КБ. Това колко точно усвояваш от приетото, никой не може да ти каже. Това колко точно изразходваш, също. Но факта, че поддържаш теглото без изменение (обърни внимание как започва въпроса на Кольо) означава, че си на баланс, т.е. усвоеното (колкото и да е то) е равно на изразходваното (колкото и да е то). Оттук нататък, всеки допълнителен енергоразход (дали фитнес, дали мастурбация) те вкарва в дефицит. До какво ще доведе дефицита си отговори ти.

казано от Carbohydrate на 09.05.15, 07:18:

Какво значи Калориен баланс? , Режим на хранене, Хранителен режим, Начин на хранене...

Не, калориен баланс не значи това. Това е само едната страна на нещата, прихода. Твоите 100%. Ако добавиш и другата страна, разхода, ще стигнеш до моите 50/50. ;)

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 13.05.15 00:16.

Carbohydrate

13.05.15
06:23

Пълните също могат да поддържат теглото си, да приемат толкова, колкото е написал Кольо, това не значи, че всичко е ок в стомаха. Как то си написал, не знаем какво се усвоява и т.н., а знаем, че това е баланс за “стопкантар”). А това е просто забавяне на метаболизма, без нормализиране на обмяната на веществата.  Явно не само говорим на различен език, но пишем за различни неща, както и да е, вече приключих с темата ;)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 13.05.15 06:30.

13.05.15
09:24

Здравейте на всички форумни търсачи на истината, нека аз като малко страничен наблюдател да кажа неафектираното си мнение и да ви припомня откъде тръгна цялата разправия.

Цялата дандания започна от това ти изказване, с което никой в цялата тема  не се съгласи:

казано от Carbohydrate на 25.04.15, 08:02:

Точно оня ден излезе публикация на английските университетски мозъци, че отслабването  100% зависи от начина на хранене и не зависи от тренировките, което подкрепям. Тренировките са превенция към заболяванията от наднормено тегло, ако разглеждаме тренировката в този аспект, с което също съм съгласен...

и няма и как да се съгласи. Ти вадиш от 100 кладенеца вода и отказваш да отговаряш на конкретни въпроси като те питат, само и само да не признаеш че си сбъркал. После почна да използваш “главно от храната”, “основно”, вкара “калориен баланс” и т.н., което е може би ОК, но така и не каза нищо за 100-те процента на английските учени и съгласието ти с тях. Написа ли “отслабването  100% зависи от начина на хранене и не зависи от тренировките” ? Написа. Верно ли е това? Не. Кажи “ОК, може би се попресилих, имах предвид че това е най- важното, а не 100%”, или “Основната част”, “Имах предвид че от калорийния баланс зависи на 100%” или нещо такова. К’во толкова?

Carbohydrate

13.05.15
11:40

казано от Димо на 13.05.15, 09:24:

Здравейте на всички форумни търсачи на истината, нека аз като малко страничен наблюдател да кажа неафектираното си мнение и да ви припомня откъде тръгна цялата разправия.

Цялата дандания започна от това ти изказване, с което никой в цялата тема  не се съгласи:

казано от Carbohydrate на 25.04.15, 08:02:

Точно оня ден излезе публикация на английските университетски мозъци, че отслабването  100% зависи от начина на хранене и не зависи от тренировките, което подкрепям. Тренировките са превенция към заболяванията от наднормено тегло, ако разглеждаме тренировката в този аспект, с което също съм съгласен...

и няма и как да се съгласи. Ти вадиш от 100 кладенеца вода и отказваш да отговаряш на конкретни въпроси като те питат, само и само да не признаеш че си сбъркал. После почна да използваш “главно от храната”, “основно”, вкара “калориен баланс” и т.н., което е може би ОК, но така и не каза нищо за 100-те процента на английските учени и съгласието ти с тях. Написа ли “отслабването  100% зависи от начина на хранене и не зависи от тренировките” ? Написа. Верно ли е това? Не. Кажи “ОК, може би се попресилих, имах предвид че това е най- важното, а не 100%”, или “Основната част”, “Имах предвид че от калорийния баланс зависи на 100%” или нещо такова. К’во толкова?

Напротив, отговорих на всички, не четеш ли? Като нямаш аргументи, не се включвай в спора!!! нямам нужда от защитник или някой да ми казва какво да правя и т.н. Защитавам тезата си само.
Да 100% зависи от храната отслабването, защото без нейната манипулация нищо няма да се промени. Можеш да увеличиш енергоразхода( на Кольо примера), да, но отслабването пак ще е не ефективно ( и ние го виждаме всеки ден с пуснатите теми тук на форума от рода -в дефицит съм, много тренирам и пак не “отслабвам”( не свалям мазно)).
Тренировките са мощно средство, няма спор, но не са основен фактор. Основния е храната на 100%. Първо се нормализира храненето и чак след това идват тренировките. Примера е всичките коментари в новите дневници, където спорещите съветват първо да се обърне внимание на храненето и чак тогава на тренировките....))

13.05.15
13:38

казано от Carbohydrate на 13.05.15, 06:23:

Пълните също могат...

Могат... То всичко може. И в семейство на бели може да се роди негърче. Айде тогава да те питам максимално ясно и конкретно:
АЗ съм здрав, с нормален метаболизъм, от 3 месеца НЕ тренирам по обективни причини, в момента поддържам 93-94кг при 14-15% мазнини с около 2700-2800ккал на ден. Ако сега започна да тренирам, без да пипам храната, какво ще се случи:
а) ще свалям
б) ще качвам
в) нищо няма да се случи, щото според английските университетски мозъци и Васко, “отслабването 100% зависи от начина на хранене и не зависи от тренировките”, а начина ми на хранене не е променен.
Отговори на това, ако обичаш и ако ти е удобно. Отговори конкретно, без ама то по принцип и ама то може. Както аз питам конкретно, без ама то по принцип и ама то може...

13.05.15
17:02

Аз така и не успях да схвана какво точно значи “манипулиране на храната”. Промяна в съотношението на макронутриентите ли е? Промяна в източниците? Промяна в количеството приети калории? В тайминга? На дневна база или на седмична? Съобразена ли е тази промяна с физическата активност за периода? Не са ли пряко свързани тренировките и храната? Ако увеличим активността си, без да променяме количеството приети калории, не “манипулираме” ли автоматично храненето, понеже от нула вече излизаме на минус?

Мнението беше редактирано от Станимир на 13.05.15 17:05.

13.05.15
19:46

казано от Станимир на 13.05.15, 17:02:

Не са ли пряко свързани тренировките и храната?

Да, свързани са, поне за тези, които тренират.

Ако увеличим активността си, без да променяме количеството приети калории, не “манипулираме” ли автоматично храненето, понеже от нула вече излизаме на минус?

Не. Манипулираме баланса,  но не и храната.
За останалото питай Васко, аз вече нямам идея какво иска или се опитва да каже. Съмнявам се обаче и той да има.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 13.05.15 20:01.

Carbohydrate

13.05.15
20:35

казано от Veso Pervazov на 13.05.15, 13:38:

казано от Carbohydrate на 13.05.15, 06:23:

Пълните също могат...

Могат... То всичко може. И в семейство на бели може да се роди негърче. Айде тогава да те питам максимално ясно и конкретно:
АЗ съм здрав, с нормален метаболизъм, от 3 месеца НЕ тренирам по обективни причини, в момента поддържам 93-94кг при 14-15% мазнини с около 2700-2800ккал на ден. Ако сега започна да тренирам, без да пипам храната, какво ще се случи:
а) ще свалям
б) ще качвам
в) нищо няма да се случи, щото според английските университетски мозъци и Васко, “отслабването 100% зависи от начина на хранене и не зависи от тренировките”, а начина ми на хранене не е променен.
Отговори на това, ако обичаш и ако ти е удобно. Отговори конкретно, без ама то по принцип и ама то може. Както аз питам конкретно, без ама то по принцип и ама то може...

Весо, няма две мнения, разбира се, че ще сваляш)))).... но въпроса е какво ще сваляш? мазнини, тъкани, мускулна маса? )) айде и от мен толкова....без манипулиране на храната, можеш да сваляш: мазнини, тъкани, мускулна маса. Избери си! )

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 13.05.15 21:51.

Carbohydrate

13.05.15
20:38

казано от Veso Pervazov на 13.05.15, 19:46:

Не са ли пряко свързани тренировките и храната?

Да, свързани са, поне за тези, които тренират.

Ако увеличим активността си, без да променяме количеството приети калории, не “манипулираме” ли автоматично храненето, понеже от нула вече излизаме на минус?

Не. Манипулираме баланса,  но не и храната.
За останалото питай Васко, аз вече нямам идея какво иска или се опитва да каже. Съмнявам се обаче и той да има.

Айде сега, нямал идея)

14.05.15
00:11

казано от Carbohydrate на 13.05.15, 20:35:

Весо, нама две мнения, разбира се, че ще сваляш)))).... но въпроса е какво ще сваляш? мазнини, тъкани, мускулна маса? )) айде и от мен толкова....без манипулиране на храната, можеш да сваляш: мазнини, тъкани, мускулна маса. Избери си! )

Така е Васко, ще сваляш. Вероятно от всичко в различно съотношение в зависимост от храната. Но ще сваляш. При това при единакъв дефицит и еднакво съотношение на макронутриентите ще запазиш ММ в по-голяма стъпен с тренировки, отколкото без... По ред причини, които мисля са ти известни. В моя случай поддържам теглото с добря храна. И при наличие на тренировки на същите калории ще свалям. Предимно и най-вече мазнини. Без да манипулирам допълнително храната, тя си е такава, каквато е. Надявам се дотук да е ясно и да нямаме вече спор. Това обаче изхвърля 100-те процента в университетската тоалетна и пуска водата. Това оспорвам от самото начало, не друго.

казано от Carbohydrate на 13.05.15, 20:38:

Айде сега, нямал идея)

Не беше с лошо. Обаче това, че изписа куп неща, които са АБСОЛЮТНО ВЕРНИ, но с нищо не доказват “стоте процента”, а ти продължаваш да си спориш, ме кара да се чудя какво всъщност твърдиш и наясно ли си какво оспорваме ние?.....

14.05.15
09:00

казано от Carbohydrate на 13.05.15, 11:40:

Напротив, отговорих на всички, не четеш ли? Като нямаш аргументи, не се включвай в спора!!! нямам нужда от защитник или някой да ми казва какво да правя и т.н. Защитавам тезата си само.

Чета разбира се. И не, не си отговорил на всички, те затова те питаха толкова пъти едни и същи работи. Аргументи не ми и трябват, другите толкова пъти ги дадоха. Твърдението ти че “отслабването 100% зависи от храната” е дотолкова ясно че е невярно, к’ви аргументи повече трябват... И никъде не те защитавам, напротив.

казано от Carbohydrate на 13.05.15, 20:35:

Весо, няма две мнения, разбира се, че ще сваляш))))

Разгеле - каза го.

Carbohydrate

14.05.15
15:27

(tmi)  аман от сиирджии.... нямат собствено мнение, но пак влизат в споровете. И 100 пъти да си повтаряте, че храната не е най-важната и да спорите с университетите :D, пак виждам само едно, че във всичките дневници на хора, които желаят да си корегират теглото се пише само и единствено за... храна. И до сега спорещите с мен и университета ;) не са привели аргументи в защита на теорията си. Явно ще си остане така, всеки със мнението си, което не е лошо, разбира се. Но виждам, че добрият тон липсва вече и мотивацията също....Със Весо ми е готино да споря, защото, за разлика от другите опоненти, разбира и не влага лично отношение, е има малко, но вярвам, че не е нарочно... Другите да отиват да си учат домашното :D

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 14.05.15 15:41.

14.05.15
15:31

казано от Veso Pervazov на 13.05.15, 13:38:

...

Нищо няма да се случи още 3 месеца, отишъл си на мисия :D
Яко спам да има :)

казано от Carbohydrate на 14.05.15, 15:27:

И до сега спорещите с мен и университета ;) не са привели аргументи в защита на теорията си.

А къде мога да видя аргументите на английския университет? :)
С голямо извинение, но съм ги пропуснал...

За примера на Весо се съгласи, че ще отслабва... алилуя! При мен се оказа (при същата постановка), че не усвоявам достатъчно добре храната. (giggle) Добре, че нямаш лично отношение... (party) Отивам да си уча домашното. 8-)

14.05.15
16:35

Коле, скуката ли те хвана? :D

казано от Valdis на 14.05.15, 16:35:

Коле, скуката ли те хвана? :D

Тайничко се надявах никой да не ми зададе този въпрос... (wasntme)

Carbohydrate

14.05.15
19:39

Кольо, казваш, че четеш всичките ми теми, които пускам. В темата Отслабване с използване на ум (книгата пак се казва така), на др. Ковальков, няма да му изброявам заслугите ( в момента чета книгата на Ю. Захаров, идвал е в България и лекувал деца с диабет 1 тип и то доста успешно... книгата е 2015 г. с най-новите изследвания по темата и пише същото, както и Ковальков)....преведох, че на хората с наднормено тегло, едната от причините за състоянието на организма да не усвоява определени ингридиенти е, че имат нарушена микрофлора на червата. Без нейното нормализиране, повишаване на броя на “добрите” бактерии, просто нещата не стават. Това обаче става само с хранителен режим. Това не се оправя с тренировки и дефицит на храната. Изисква се специална диета, и забалежете, за всеки човек е различна....
Има още доста неща, но за сега само това...Благодаря на всички, дето ме плюхте. Повече материали няма да качвам!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 14.05.15 19:41.

14.05.15
19:49

АААА, недей така! Има хора. дето ти четем преводите. Сега, заради едното мерене на университетски знания, докъде се стигна.

казано от Carbohydrate на 14.05.15, 19:39:

Кольо, казваш, че четеш всичките ми теми, които пускам. В темата Отслабване с използване на ум (книгата пак се казва така), на др. Ковальков, няма да му изброявам заслугите ( в момента чета книгата на Ю. Захаров, идвал е в България и лекувал деца с диабет 1 тип и то доста успешно... книгата е 2015 г. с най-новите изследвания по темата и пише същото, както и Ковальков)....преведох, че на хората с наднормено тегло, едната от причините за състоянието на организма да не усвоява определени ингридиенти е, че имат нарушена микрофлора на червата. Без нейното нормализиране, повишаване на броя на “добрите” бактерии, просто нещата не стават. Това обаче става само с хранителен режим. Това не се оправя с тренировки и дефицит на храната. Изисква се специална диета, и забалежете, за всеки човек е различна....
Има още доста неща, но за сега само това...Благодаря на всички, дето ме плюхте. Повече материали няма да качвам!

Какво разбираш под успешно лекуване на деца с диабет тип 1?
Много “доктори” твърдят, че го лекуват. Едни на водата говорели, други с билки, трети с хранителен режим. Когато се свържа с тях и поискам да ми предоставят данни за пациентите, хронологично проследяване на болестта преди намесата на съответното величие. При кой лекар е диагностициран? Кой лекар е назначавал изследванията за проследяване на болестта? Коя е болницата в която работи лекарят констатира и следил заболяването? Иии... всички млъкват и спират комуникация с мен.
Все още няма човек излекувал се от диабет тип 1. В момента текът тестове за присаждане на стволови клетки в панкреаса, които да не бъдат атакувани от антителата. Данните от него са добри, но има около 4,5 години преди да бъдат оповестени окончателните резултати и да бъде въведено като метод за лечение на диабет тип 1.
Личната ми препоръка е да не четеш, или по- точно да не вярваш на всяка книга, която описва подобни твърдения.

Познанието е сила, но не всяка информация е познание :-)

Carbohydrate

14.05.15
20:41

казано от Петър Димитров на 14.05.15, 20:34:

Какво разбираш под успешно лекуване на деца с диабет тип 1?
Много “доктори” твърдят, че го лекуват. Едни на водата говорели, други с билки, трети с хранителен режим. Когато се свържа с тях и поискам да ми предоставят данни за пациентите, хронологично проследяване на болестта преди намесата на съответното величие. При кой лекар е диагностициран? Кой лекар е назначавал изследванията за проследяване на болестта? Коя е болницата в която работи лекарят констатира и следил заболяването? Иии... всички млъкват и спират комуникация с мен.
Все още няма човек излекувал се от диабет тип 1. В момента текът тестове за присаждане на стволови клетки в панкреаса, които да не бъдат атакувани от антителата. Данните от него са добри, но има около 4,5 години преди да бъдат оповестени окончателните резултати и да бъде въведено като метод за лечение на диабет тип 1.
Личната ми препоръка е да не четеш, или по- точно да не вярваш на всяка книга, която описва подобни твърдения.

точно със стволови клетки и без отхвърляне...сега една рускиня, живееща в България отиде или ще ходи...струва доста пари Изследванията са правени в Израел....Да, има още какво да се открива, но пише професора, че имат успешни пациенти вече...
Пише го самият професор, ако искаш потърси сам информация, ако искаш, ще ти дам линк на руски)
Като тема е интересна, но не е по нашия спор))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 14.05.15 20:44.

Благодаря на всички, дето ме плюхте. Повече материали няма да качвам!

Тоя филм ми се струва, че съм го гледал вече, пак тук, в бб-тийм... (wasntme) (dull) Второкласни тийнейджърски мелодрами с леко турско-латиноамерикански привкус (dull) :D

Carbohydrate

14.05.15
20:53

казано от Queen Cobra на 14.05.15, 19:49:

АААА, недей така! Има хора. дето ти четем преводите. Сега, заради едното мерене на университетски знания, докъде се стигна.

Правя го точно за вас, които просто четете и се информирате от други източници. Скоро може да си направя сайт и там ще си ги пускам... да не изваждат очи на някои))

14.05.15
21:11

Не спирай с преводите ей!!! Или вярно си направи сайт, че да си попълвам библиотеката.

казано от Carbohydrate на 14.05.15, 20:41:

казано от Петър Димитров на 14.05.15, 20:34:

точно със стволови клетки и без отхвърляне...сега една рускиня, живееща в България отиде или ще ходи...струва доста пари Изследванията са правени в Израел....Да, има още какво да се открива, но пише професора, че имат успешни пациенти вече...
Пише го самият професор, ако искаш потърси сам информация, ако искаш, ще ти дам линк на руски)
Като тема е интересна, но не е по нашия спор))

Петър Димитров

Извинявам се, но така и не разбрах как да сложа цитата да с стои, като цитат и да пиша под него :-)

Чел съм всички изследвания свързани с темата. Благодаря все пак.

Това, което си прочел е непълна версия. Изследването започнало преди 5,5 години и преминава през много етапи. Първо се е определило изменението клетката, после е имало тестове върху животни и от половин година са тестове върху хора (доброволци). Те траят 5 години. След този период се прави двугодишен анализ и се определя рисковия фактор, от който зависи дали, ще се позволи да бъде използван метода върху хора за напред. В момента 21% от хората остават без промяна на състоянието; 5,2% развиват злокачествени ракови образования; 2,3% получават симптоми на други заболявания (не е установено дали причината е в извършената манипулация) и 71,5 % от изследваните нямат симптоми на диабет 1, но продължават да получават базален инсулин, който да покрива базалните им нужди(за всеки случай).

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 15.05.15 23:04.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1