18.05.15
12:09
Здравейте,
В продължение на 6 месеца тренирах по програмата push/pull/legs и останах изключително доволен от нея. Качих доста килограми, но и омазних малко, което вече е проблем, защото времето се затопля и идва време за плажове. Ще бъде ли възможно да ми предложите някаква програма за изчистване на мазнини (най-вече в коремната област). Ще съм ви благодарен ако пуснете някой линк към изпитана и работеща програма, в която да има кардио и акцент в/у пресата.
Благодаря!
18.05.15
12:11
казано от basttardo на 18.05.15, 12:09:
Здравейте,
В продължение на 6 месеца тренирах по програмата push/pull/legs и останах изключително доволен от нея. Качих доста килограми, но и омазних малко, което вече е проблем, защото времето се затопля и идва време за плажове. Ще бъде ли възможно да ми предложите някаква програма за изчистване на мазнини (най-вече в коремната област). Ще съм ви благодарен ако пуснете някой линк към изпитана и работеща програма, в която да има кардио и акцент в/у пресата.
Благодаря!
Програма за релеф НЯМА. Всичко идва от диетата. Ако щеш се спукай от кардио, ако не пазиш диета нищо няма да стане.
Това ми е напълно ясно. Просто искам да сменя програмата, защото вече съм отегчен от тази. Все пак 6 месеца тренирам по нея. Все пак не може да няма някаква програма, която съвместно с добра диета ще даде резултати.
От една страна програма за изчистване НЯМА, защото това дали ще си с плочки или с шкембе зависи от това колко количество и каква храна консумираш.
От друга страна пък можеш да увеличиш енергоразхода и в същото време да спазваш диета разбирасе.
И аз на скоро почнах да чистя и аз като тебе бях до скоро на бутащи/дърпащи/крака.
В момента започнах отново да тренирам цялото тяло за да увелича енергоразхода.
Примерно днеска направих 5 кръга от клек, лег, тяга и преден клек с дъмбел. Всички 5 кръга с минимални за моите възможности почивки.
В следващата тренировка ще правя пак 5 кръга, но ще заменя някои упражнения с набирания и кофички.
С кръговите тренировки имам повече енергоразход отколкото ако един ден правя само бутащи а в друг ден само дърпащи упражнения.
Всичко друго си е до диетата.
18.05.15
22:38
Цяло тяло във всяка тренировка е добра идея, когато се свалят мазнини.
19.05.15
09:27
Системата на Винс Жиронда 8х8 с 30 сек. почивка между серии и упражнения. Ако, си решил да правиш цяло тяло в един ден прави по две упражнения за големите мускулни групи, малките по едно :-). Тежестите трябва да са 60 - 70 % от максималните килограми. . Оставането в калориен дефицит е задължително в период на чистене.
Мнението беше редактирано от Петър Димитров на 19.05.15 09:36.
Обмислям вариант да започна лостове. Дали е добра идея? Нещо от сорта:
1. Понеделник - лостове
2. Вторник - крака в залата
3. Сряда - лостове
4. Четвъртък - почивка
5. Петък - крака в залата
6. Събота - лостове
7. Неделя - почивка
Ще правя кардио и корем в дните за лостове. Как ви звучи? Приветствам предложения за ротация на тренировките.
казано от basttardo на 18.05.15, 12:15:
Все пак не може да няма някаква програма, която съвместно с добра диета ще даде резултати.
Няма.
Като искаш, смени я, но не защото искаш да чистиш с нея, а защото си отегчен.
казано от avitohol на 18.05.15, 13:40:
С кръговите тренировки имам повече енергоразход отколкото ако един ден правя само бутащи а в друг ден само дърпащи упражнения.
Да, в конкретната тренировка енергоразхода може и да е по-голям. Но цялостно за седмицата... не се знае.
казано от Lachezar Tomov на 18.05.15, 22:38:
Цяло тяло във всяка тренировка е добра идея, когато се свалят мазнини.
Може би. А може би не.
казано от Петър Димитров на 19.05.15, 09:27:
Системата на Винс Жиронда 8х8 с 30 сек. почивка между серии и упражнения. ..... Тежестите трябва да са 60 - 70 % от максималните килограми.
Искам да видя как се правят 8х8 с 30 сек. почивки с 70% (или дори с 60%) от макса, докато си на калориен дефицит, т.е., с изчерпан гликоген. Иначе, тази програма е перфектна за сваляне, но на мускули.
казано от basttardo на 20.05.15, 11:16:
Как ви звучи?
Никак не ми звучи, щото не си написал какво смяташ да правиш на лостовете.
Смятам да започвам с лицеви опори от наклон, защото гърдите са ми най-трудно развиващата се мускулна група (особено горна част), след това кофи, след което набирания с различни хватове. Обема на тренировката няма как да я опиша в серии и повторения, защото е относително според деня, спането, храненето, силата и т.н.
Какво разбираш под думата “лостове”. Лостове на вън, където ще правиш упражнения само със собствено тегло или лоста за набиране и успоредката във фитнес залата. Във фитнеса ще ти е по- удобно да добавиш допълнителна тежест към набиранията, кофите и лицевите, което ще е в твой плюс. А и както се набираш, може да ти скимне и някоя тяга да направиш, пък в парка къде ще търсиш щанга с тежести :D .
Не мога да разбера защо не си описал на лостовете какви точно неща ще правиш, в какъв обем, интензивност и тн.
Казваш, че е според зависи- храна, енергия, настроение и тн. Ама едвали като си нахранен и в настроение правиш по 50 серии с по 100 повторения на набирания, а когато не си в настроение, едва по 5 набирания. Направо опиши една тренировка на лостовете.
Желанието ми да тренирам в парка е продиктувано от факта, че в летните месеци залата става претъпкана, задушна и е много неприятно да се тренира (летните билдъри се събуждат, а зимата тренирахме по пет човека). Както и да е, отивам в парка, загрявам и започвам с лицевите опори от наклон в суперсерия с кофи. Правя около 5 серии лицеви с по 15-20 повторения. Като ги приключа продължавам с кофите до отказ. След това набирания. Десетина серии от по 12 повторения, които намаляват и когато вече не мога да се повдигна спирам. Отивам на успоредката и правя от тези придърпвания, в които тялото е на около 45 (не знам как се нарича упражнението). След това коремни преси в суперсерия с повдигане на краката от вис пак до отказ. Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен :)