18.05.15
03:12
Здравейте ,
Казвам се Елица на 27 и имам бебче на 5 месеца. Живея в Лондон от доста години. По време на бременността се разглезих ужасно много и качих около 30 кг. Сега си блъскам главата как да ги свалям ... най-новото ми хрумване е да ползвам street gym. Тренирам от 2 седмици ... постегнах се ... отмина мускулната треска и съм на 45 минутна тренировка:
15 мин крос тренажор
10 мин Крака
30 повторения за.гърди
15 мин кростренажор
Избрах този начин за тренировка , за да взимам малката с мен.
Обожавам сладко , но от 4 седмици не го и помирисвам с помоща на Хром(една табл. дневно) Странно , но дори не се сещам да отворя шкафа и да потърся шоколад.
Преди тренировка пия по 1 с.л. (15мл) л-карнитин обувам си неупреновия клин и потеглям към парка. Имам 15 мин ходене до там по един сериозен баир.
Знам че е грешка , но за закуска пия само кафе със фреш ( специално за режима си купих огромна машина за сок , оказа се супер инвестиция ).
Обикновено обядвам филия пълнозърнест хляб с риба тон и крастевици (докато не ми омръзне и не измисля нещо друго). Плодове не ям през деня. Вечерям към 6ч. каквото съм сготвила за бандата това ям и аз (типично българска кухня -мусака, пълнени чушки, пиле с ориз и т.н.)
Това горе долу успях да изградя последните седмици , но още не съм свалила и грам , а от тренировка се връщам мокра до кости. Не съм се обезкуражила, а напротив даже всяка следваща тренировка ме изпълва с добро настроение и жизненост. Летя на път към къщи.
Днешна дата: 93.4кг.
Следващите 2 седмици няма да се качвам на кантара и се надявам следващия път да съм доволна от резултата.
Пожелайте ми късмет и хубаво време , за да не изпускам тренировки.
Всичко хубаво и да добавя уникален сайт/форум .Сега вече не се чувствам сама в новото ми начинание!
До скоро
Темата беше редактирана от Елица Лазова на 18.05.15 10:10.
18.05.15
18:26
Здравей и добре дошла! Да ти е живо и здраво бебчето! :)
Изтрих ти другата тема, защото няма смисъл от две, след като си направила и дневник. :)
30 кг са си доста стрес за организма, но ако си постоянна и подхождаш умно с нещата, които правиш, ще имаш резултат.
Има какво да се желае от тренировката, но първо отговори винаги ли е такава или всеки път разнообразяваш?
Какво правиш за крака през тези 10 мин? На какво са тези 30 повторения за гърди?
Не е грешка да не закусваш.
По-добре яж цели плодове пред фреш (отговорът - тук)
Няма смисъл от неопреновите клинчета - така не гориш повече мазнини (прочети за митовете покрай тях тук)
Пожелавам ти късмет от сърце. Ще получаваш съвети, когато почнеш да описваш подробно режима си. :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 18.05.15 18:27.
18.05.15
21:36
Много благодаря. Утре като ходя да тренирам ще направя снимки на уредите които ползвам и на останалите , ако може да ми препоръчате някои и от тях и евентуално как да ги ползвам. Еднообразна е защото не знам как да я разнообразя единственото е че вдигам времето .
Благодаря и до скоро
19.05.15
01:25
Забравих да попитам ... понеже тук времето често е дъждовно и лошо имате ли някакъв съвет за упражнения в къщи. Не съм много щастлива че ми се налага да стоя у дома , но поне да поддържам активността!
Благодаря отново ☺
Здравей!Да ти е много здраво бебчето и само да те радва!
Аз правих упражнения от сайта на Румяна Илиева.Там има много програми-за начинаещи,напреднали и супер напреднали.
fitnesinstruktor се казва.Не ми позволява да кача линка.
За сладкото-яж бобови култури.На мен ми убиват апетита за сладко.Яла съм и какаови зърна.Отначало ми бяха отвратително горчиви,но после ми харесаха.Изключи пържено и всичко с брашно и ще се получи.Пий вода!Успех!Ще те следя.
19.05.15
08:03
Здравей и благодаря аз определено съм начинаещ и ще се възползвам от съвета ти. Така като гледам днес ще имам късмет ... деня е слънчев нищо че е само 6ч. (F)
До скоро и усмихнат ден!
Мнението беше редактирано от Елица Лазова на 19.05.15 08:07.
Здравей, и аз съм като теб. Имам да свалям 30+. Пожелавам ти успех! Ще гледам да следя дневника ти.
Мнението беше редактирано от Йоанна на 19.05.15 12:33.
19.05.15
14:17
здравейте, преди малко се върнах от парка. Днес имам :
20мин кростренажор
10мин leg press
30 повторения на chest press
15 мин кростренажор
+ 3 мили пеша до и обратно от парка Имам едно прилежение на телефона SHealth попълних си данните и колко искам да свалям на седмица. Изчисли всичко само . Вкарвам всяка храна , която ям и то ми засича калориите. Времетраенето на тренировката и ходенето пеша. Изчислява колко кал. съм изгоряла. Хареса ми определено.
Сутринта пих само едно кафе с мляко и л карнитина. За обяд ще ям 1 филийка пълнозърнест хляб с риба тон и малко царевица. За вечеря мисля да е телешко с грах.
Това е за днес.
До скоро :)))
19.05.15
20:58
Днешната равносметка. За съжаление не мога да качвам снимки... незнам защо!
Мнението беше редактирано от Елица Лазова на 19.05.15 22:52.
22.05.15
02:35
Тренировката днес:
45 мин на street gym (както досега) + 10 мин бягане . Днес си купих и въже за скачане ... от утре ще го добавя и него , да видим колко ще издържа.
Ограничих храната до 1100 калории на ден.
Лека вечер
22.05.15
16:08
10 мин скачане на въже и 10 мин бягане .... толкова не съм се изморявала до сега. нямах сили за останалата тренировка. Най елементарните неща май се оказват най-ползотворните!!!
1100 калории на ден е много малко, ще попаденш в плато и няма да можеш да сваляш. Чела ли си тази статия?
23.05.15
01:37
Благодаря, много полезно четиво. свалих една апликация , която изчисли по колко калории да ям на ден . За да свалям по килограм на седмица трябва да приемам до 2340 на ден и да изгарям не по-малко от 650 ( събрани от ходене и тренировка) не знам колко е верен крачкомера ама поне като мили го изчислява вярно. Сега май ще наблегна най-много на скачането на въже и кросчетата и най вече дългите разходки (не по малко от 7 мили на ден -толкова са ми от мас до парка и обратно :))))
24.05.15
23:30
Здравейте
стигнах до заключение че си трябва по сериозна диета. Свалих само 1 кг за 3 седмици. Мислех за НВД или направо само месо и зеленчуци да смъкна малко сланинки че само с тренировки и основни ограничения почнах да правя мускули а изобщо не го искам за сега. Моля ви споделете идеи и препоръки.
Благодаря и ползотворна седмица!!!
25.05.15
09:53
Само на месо и зеленчуци може би ще доведе след себе си още йо-йо ефект и нежелани проблеми (в зависимост продължителността на диетата и колко голяма е калорийната рестрикция). Това си е една крайност все пак.
2340 калории на ден ми се струват много за теб. Как точно ги сметна?
Наясно ли си, че имаш ли повече мускули в твоя случай е по-добре не само за това как изглеждаш, но и за здравето ти и успеха на целите ти?
А как точно определи, че си започнала да правиш мускули?
Хубава седмица и на теб!
26.05.15
02:06
Знам че е крайно , но пък после с тренировката ще ми е по леко и лесно за поддържане(това най-добре го умея) Сега с тези килограми ми е тежичко да скачам на въже и тичането. 3 дни скачам по 8 серии с 50 скока ( прочетох тук за начинаещи скачачи :) ) Първия ден ме заболя свода на краката сега вече съм ок. А за мускулите на крака го усетих станах доста по издръжлива и са доста твърди ( не вярвам да е някакво схващане защото се чувствам доста добре , а пръсците са камък. По тези белези реших че стават по мусколести а най вече че не свалям килограми а си стоя на 93. А външно си личи , дори си влязох в дънките само дето с копчето се боря. Преди 4 седмици ги качвах до средата на бедрото.
Нямам избор освен нещо по крайно ... да кажем че го приемам като начален тласък :)))
Лека
26.05.15
02:39
Забравих ... калориите ги сметнах с едно приложение SHealth но така или иначе последните седмици не ям повече от 1500, но не свалям . С диетата мисля че ще стане ... вредните неща съм ги спряла ... сега ще махна саамо хляба и плодовете за 3 седмици. Няма да гладувам със сигурност ,за да избегна йо йо ефекта. Много гадно пе не мога да качвам снимки с коментарите ... специални изисквания ли има ????
До скороооо