25-минутни забавления:
17.05.
4 кръга макс.бързо
- 10 бърпита
-10 гоблет клека @12кг
4 кръга макс. бързо
- 10 тяга @33кг
- по 10 наклони настрани @12кг
2х50 планински катерач
Разтягане
18.05.
4 кръга макс. бързо
- 10 клека собствено тегло
- 10 лицеви опори от колене
4 кръга макс. бързо
- по 10 напада на крак @2х4кг
- по 5 повт на крак бг. клек @2х4 кг
3 кръга
- едностранно гребане – по 10 на ръка @12кг
- пуш преси @2х12 кг – по 3 на ръка
Планк на 3 опорни точки - 3 серии до отказ.
19.05. – 20.05 Почивка
21.05
3 кръга
10 тръстър @12кг
х15 на крак бг. клек
3 кръга
15 повт. лег преса @Олег
Х10 повт. на крак отпади
Планк на 3 опорни точки
22.05.
Планински катерач, лицеви от колене, скоростни раменни преси с 2х4кг – няколко бесни кръга с много повторения
23.05.
Суперсерия 1:
Преден клек с щанга: 20@10кг, 15@15кг, 15@20кг, 12@25кг, 5@30кг, 2@35кг
Лицеви опори: 6х10 повт (стриктни, от колене, кросфитърски и тн… както мога. Зор.)
Суперсерия 2:
Лежанка: 10@20кг, 5@25кг, 4@25кг, 4@25кг
Набиране на халки (с лек отскок): 2,3,2,3
Планк на 3 опорни точки.
24.05.
Кратко кардио с щанга
Без оставяне на щангата: преден клек + раменна преса + заден клек: 10+10+10@10кг; 3х 10+7+10@15кг; 10+10+10@10кг
Обратна лег преса: 3х30 повт
Прасец 3х15 @10кг
Тяга само за проба на по-тежко – безпроблемна 7-ца на 50 кг. без загрявка (sun)
безпроблемна 7-ца на 50 кг. без загрявка (sun)
Харесвам те, защото някак си от мояата порода (F)
24.05.15
20:35
Силвето все пак е тренирала в Animal Gym, машина е! :)
Силвето все пак е тренирала в Animal Gym, машина е! :)
Макар и косвено, всички сме миналЕ оттам ;)
Иглиц, точно така - клубът на надъханите дребосъци :D
Трънчо, определението “машина” ще приема след 10@70кг тяга :) :) :) (sun)
25.05.15
08:20
Като нищо ще я направиш, само се чудя дали чакаш покана (devil) :D :P
25.05.15
10:01
Иглиц, точно така - клубът на надъханите дребосъци :D
Точно за това говоря :D
Днес няма да тренирам; ровя рецепти за бонбони с кокосово масло :) :) Идеята беше да го ползвам вместо слънцепредпазен крем, но е БИО :Д и явно ще го ядем. Пък за мазане ще вземем някое по-скапано.
Оказа се, че обривите, които упорито ми излизат от 2-3 седмици, са уртикария (dull) За момента след ядене на яйца и марули е най-голямото “разкрасяване” (envy) Пия клемастин и ям предимно въглехидрати, за да не рискувам с белтъчините. Очаквах егати инсулиновите шокове и глад след закуска от спагети с доста мед, но ми се отразиха супер.
Пия си креатина :Д:Д Чакам да ми се наситят депата и да усетя Силата :D
Днес няма да тренирам; ровя рецепти за бонбони с кокосово масло :) :) Идеята беше да го ползвам вместо слънцепредпазен крем, но е БИО :Д и явно ще го ядем. Пък за мазане ще вземем някое по-скапано.
Аз ползвам едно и също масло за мазане и за ядене...не знам дали е био, но е най-качественото, което съм намерила на пазара, в стъклена опаковка. :) Тялото се храни и през кожата, така че и тя заслужава качествени продукти. :)
25.05.15
22:38
За слънцезащита препоръчвам масло от малинови семки. Много силен фактор има.
За слънцезащита препоръчвам масло от малинови семки. Много силен фактор има.
Такова не съм срещала. Обаче се сетих, че и маслото от морски зърнастец е много доброза слънце. Аз го смесвам с кокосово или какаово, защото иначе боядисва в оранжево. :)
25.05.15
23:20
Намерих интересна комбинация на масла за слънцезащита. Тепърва ще чета повече по темата. Дано не се окаже просто драсканица в нета.
Мерси на всички за информацията, доста неща не знаех :) Засега сготвих с кокосовото масло императорски ориз, доста ми допада...:)
Ще опиша пак тренировките заедно в края на седмицата.
Бонбоните също.. Ако съм ги направила де :)
Като цяло каръшка седмица заради обривите... Трябваше да пия кларитин и ми беше доста замаяно (но аз си го наричам “дзен” :D). Затова пък поне 5-6 човека ми казаха, че изглеждам изморена т.е. зле :( Хората са много наблюдателни бе да му се невиди, особено когато е нещо негативно (dull)
26 Май
Двусет:
Тръстър @2х12кг - 7, 5, 5, 5
Тяга @32кг - 10, 10, 10, 10
Двусет:
Менмейкър @2х4кг - 3х10
Планински катерач - 3х50
28 Май:
Двусет:
Балетен клек: 4х20
Напади: 4х15 на крак
Двусет:
Суинг @12кг - 4х20
Гребане @2х12кг - 4х7
Навеждане настрани за коси коремни - х10@12; х 2х10@20кг; х10@12кг
Крънчове - 3х50 бързи
29 Май
Лицеви опори с отлепяне на дланите - 4х10
Негативни набирания - 4х7
30 Май
Флоор преса (поради липса на лежанка) @2х12кг - 5, 5, 5, 4
Флайс @2х4 кг - 10, 10, 10, 10
Стойка на ръце 6 интервала 20/20 сек.
Повдигане на ръце напред @2х4кг - 4х10 повт
Повдигане на ръце настрани @2х4кг - 4х7 повт
Глутеус мост с крака на ок. 30 см - 4х25 повт през 20 сек.
31 Май
Клек - 20@10кг, 15@15, 10@20, 10@25, 10@30, 5@35, 10@30, 3х10@25
Обратна лег преса - 3х20 повт.
Тяга прави крака - 15@20, 3х 15@25кг
Обратна лег преса - 3х20 повт
Обръщане от земя + пуш преса - 5 повт. за проба
Записвам една седмица без тренировки :( В понеделник беше планирана почивка, а другите дни излизах в 7,30ч. сутринта за работа и се прибирах късно (но не заради лоши поводи, просто си поживях малко (makeup) (blush) ) То се е видяло, няма да стана спортист на годината :D :D :D
Спрях антиалергичните ония ден и вече съм не-толкова-заспала-постоянно :D (party) Няма да ги пия, ям си каквото искам - каквото ще да става.
Свикнала съм да клякам с пудовки и с лост ми е все така непозната територия. Слагам една снимка (скрийншот) от предната неделя, мисля че е достатъчно дълбоко :) Ще снимам по-ясен клип следващия път, да ме посъветвате какво и как.
Мнението беше редактирано от Atom на 06.06.15 16:17.
Хора, креатинът действа! Имам прогрес в ръцете като форма, обем и сила, даже супер завеяни хора забелязаха (giggle)
Мисля, че съм задържала доста водичка по краката и при тях формата не е много добра,но като го спра и падне подпухналостта - усещам добър резултат :)
... макар че не искам да го спирам!!! Край, зарибих се :))) И за разлика от гадностните протеини, тва няма вкус и не ми дразни изтънченото небце :))))))
09.06.15
20:02
Силве, край, и ти вече мина на тъмната страна и не си натурална ! :( :( :(
Поле от необятни възможности се открива пред мен :D Скоро ще бия Олег на канадска :D
Малко видео материал от днес :)
Олег - военна преса: двойка на 100 кг.
Пак Олег - лежанка с дъмбели 2х58 кг.
И накрая моите клекчета с 30 кг.
Стабилни изпълнения и от двамата! Браво!
Най-якото е как Олег си взима 100 кг-вата щанга от земя, имайки предвид, че лоста е без въртящи кобури... Лудница!!! :)
Илийка, предлагам през седмицата да се почерпим за хубавите думи :p
Пак ходя (и се връщам) пеша на/от работа… горе-долу по час ходене на ден. Ама не е всеки ден, зависи от плановете.
Уж нищо, пък добре ми се отразява.
9.06.2015 Вторник
Не си планирах храната и в 17ч. осверепях, а имах работа и бях в движение навън. Много ми се дояде максимално мазен дюнер с много чеснов сос, но се сдържах.Нали съм на режим…. Купих някакъв шоколад със стевия и боровинки :Д и така…
6 серии стойка на ръце 20сек. работа/20 сек. почивка
Набирания:
- от непълен вис: 5, 1(стриктно :D) +4, 4
- с отскок +бавно негативно: 5, 5, 5
Едностранно гребане @20кг – 3х5 на ръка (доволна!)
Пуш преси @2х12кг – 10 (също доволна), 5, 5
Разтягане
10.06.2015
Сряда сутрин:
3х15 на страна крънчове
3х20 клекове СТ
3х30 глут.мост
3х10 на крак бг клек
Сряда привечер: 30 мин. ритници, стречинг, повдигане на пръсти
11.06.2015 Четвъртък
Апетит на върколак-вампир-американец…. Цял ден.
Не успях да си довърша тренировката, всичко тежеше поне 50 кила, даже 4-килограмовите гири :(
Клек с пудовки – 10@12кг, 3х7@2х12, 10@12
Изхвърлянето от клек (на Сашо ;) ) @2х4кг – 6, 6, 6, 6
Планк на 3 опорни точки – 3 пъти до отказ
Маникюр, масаж, разтягане
После няколко серии напади със собствено тегло
14.06.2015 Събота
Сутринта 5 обиколки на училището (потичах в 6ч, нещо се събудих рано)
Следобед в жегата лекичко:
Клек с щанга: 20@10кг, 10@20кг, 2х10@30кг, 10@25кг
Напади с диск пред гърди @10кг – 3х10
Балетен клек с диск пред гърди @10кг – 3х10
Лег преса – 3х20
Американски подскоци – 4х10
Малко пистолети
15.06.2015 Неделя
Пак станах преди 6ч… Не знам защо. Убедена съм, че утре за работа няма да съм такъв ентусиаст.
Лицеви опори - 4х10 (има и от колянна опора)
Тяга с прави крака @32кг – 4х10
Сгъване за бицепс + раменна преса @2х4кг – 4х10
Разгъване за трицепс зад врат @2х4 – 4х5
3х висене на лост
И трябваше да правя корем, но ме домързя :Д
Колко хубаво съм объркала датите в предния пост... от известно време си вървя с един ден напред :Д
Няма да ги поправям, ей така - да са ми на късмет :)
Искам да изкажа специални благодарности на Светлето за рецептата на шоколадов тарт без печене: днес почерпих колегите и много им хареса, на мен също - да го приготвя :) Опитах едно анорексично парченце от любопитство (не ми се ядеше сладко, но исках да знам какво да подобря следващия път евентуално) (inlove)
15.06.15
18:46
#КогаЩеИмаОще? :D :D :D
#Диабет
#Инсулин
Трънчо, далеч си ми! Иначе, не че искам да те дразня, но наистина беше много вкусничко :) А на другия ден моя колежка донесе нова торта - домашноправен вариант на снимката по-долу, мноооого добра! Нямаме много хора на диета.... :)
По седмичния отчет: много напрегната седмица, даже ми излезе херпес на устната за първи път в светлия ми житейски път. Адски ПМС, много нерви отвътре. Преходът към бромокриптин ми разказа играта.
Няма тренировка за отбелязване, няколко раздвижвания привечер, стойки на ръце, планк.
В петък ходих при баба и усетих малко истински въздух ... плюс нещото, за което са създадени моите вкусови рецептори, УНИКАЛНО - препечен хляб със сланинка на жар, пресен чесън, домати от градината и биричка... искам пак! Това е най-пълният и прекрасен ВКУС... мням!
Мнението беше редактирано от Atom на 24.06.15 14:16.
Я да взема да питам - на някой случвало му се е да му излизат неболящи синини по краката (без спомени за удар)? Имам от няколко дни и почвам да си мисля, че е от заседналата офисна работа (dull) Ще се гръмна!
24.06.15
12:22
Я да взема да питам - на някой случвало му се е да му излизат неболящи синини по краката (без спомени за удар)? Имам от няколко дни и почвам да си мисля, че е от заседналата офисна работа (dull) Ще се гръмна!
При мен беше така, когато работех по цял ден зад бюро. Постоянно ми излизаха големи синини в горната част на бедрата или към прасците. По едно време краката ми изглеждаха, така сякаш някой постоянно ме бие, беше доста неприятно. Иначе забелязах, че по-често ми се появяваха когато стоях с кръстосани крака. Затова спрях да ги кръстосвам, в офиса не обличах много прилепнали дрехи, гледах да ставам поне през два часа, пиех доста вода и като че ли имаше известно подобрение. :)
Много благодаря за отговора, мисля че ситуацията е напълно идентична... Няколко дни ще работя от вкъщи, за да щъкам малко повече ( и да свърша изостаналата домакинска работа :Д).
Трябва да отбележа, че правих 2 вечери масаж с магнезиево олио (самоук лек лимфен дренаж) и е по-добре. Днес ще се намажа със синя глина (търся си поводи да се накалям :D).
Идват летни почивки, не мога да ходя със сини кълки...
Мога де, но само ако белезите са от тяга, а не от бюро!
Поздрави :)
На мен са ми излизали безпричинно синини и това винаги е сигнал за здравословен проблем. Получава се при висока пропускливост на кръвоносните съдове, което може да е причинено от различни неща.
Yukki, надявам се да е нещо временно - по-принцип много трудно ми излизат синини, даже след доста сериозни масажи на краката - имам много малко хематомчета.
Абе човек като мине 25 години, и се почва една деградация.... :D :D :D
22.06 Понеделник
Без тренировка
23.06 Вторник
Загубих си листчетата за цялата седмица :(... по спомен:
Планински катерач - 4х50
Повдигане на пръсти напред, назад, комбинирано - 3х20 от всяко
Лицеви опори - 3х10 (и от колене)
Странични напади - 3х15 на крак
Гл. мост - 3х20
2 вида ритници с опора стол - нямам идея колко правих
3км ходене
имаше и още неща.. не си спомням
24.06 Сряда
Двусет:
Сумо тяга хай пул (не много хай :D) @32 - 5,5,5,5
Едностранно гребане @20кг - х5, х5, х5, х5
Двусет:
Тяга прави крака @32 - 10, 10, 10, 10
Набиране от непълен вис - 3,3,2,2
Накрая:
Глутеус мост - 4х30
25.06 Четвъртък
Тренировката пропадна, защото излизах... Пиеньеее :D Ама си бях свежа, даже станах на другия ден в 5.45ч. да се раздвижа малко:)
26.06. Петък
20-25 минути ротации на стави, защото ми се спеше... :Д
Напади - 8х30 (общо)
Глутеус мост + крънч - 5х20 (тази комбинация е много добра)
След работа - “катерене и слизане” по стена от мост, разтягане, масаж
27.06 Събота
5 обиколки на училището
Ходещи напади - 8 (или 9?) х30 (общо)
Предстои пак катерене и слизане по стена от мост, планк, стойка на ръце (sun)
После синя глина и масаж.
Мнението беше редактирано от Atom на 27.06.15 14:44.
Абе човек като мине 25 години, и се почва една деградация.... :D :D :D
Ти гледай кат’ мине човек 35… :D :D :D
Пиеньеее :D
:D Ше почина :D
Глутеус мост + крънч - 5х20 (тази комбинация е много добра)
Дааааа, страхотна дори! Много яка!
Иглиц, до 35 имаме още доста сладолед да изядем (giggle) (sun)
Тази седмица не тренирах, защото ходих по концерти, на масажи и по тиймбилдинги... което ми се отрази повече от прекрасно :)
Не помня дали споменах, че спрях да пия креатин преди 2 седмици. Мисля, че цялата задържана вода (ако изобщо имаше такава) се източи.
От днес го започвам пак. Искам пак да ми се надуят раменете :D
От утре май ще ходя в конвенционална зала, което не ми се е случвало от години. Малко се чувствам като абориген, но ще се оправя :D
Да споделя впечатления от заличката (Арена Overgas)) :)
Хубаво:
- на 5-10 мин. пеша от нас
- ниска (почти нулева) посещаемост (поне в неделя наобед :Д)
- непретенциозна, но чиста
- хубави, здрави уреди с чудесни бутончета, които позволяват да се нагласят за дребосъци (и то лесно)
- стойка за клек :)
- дъмбели от 50 кг! (това не че ме вълнува особено, но не навсякъде ги има :Д)
- хладно и проветрено
- прилични лостове
- безплатно ми е до края на юли
Нетолкова хубаво:
- много малко дискове - ако се съберат двама по-сериозно трениращи, край. Даже един - всъщност имаше АДСКИ малко дискове.
- не видях обособено място за тяга, но да кажем, че може да се прави тук-там
Като цяло съм доволна, най-вече че бях сама вътре и можах да разцъкам всичко (буквално проверих как да си наглася всеки уред) и да си преценя. Правих разни изолирВащи :Д дето от години не съм ги правила - може да ти дойде малко зор, докато правиш упражнението, но умората и задоволството след тренировка с многоставни/собствено тегло е в пъти повече.
Като цяло съм много доволна, ще си разцъквам до края на месеца, а после ще видя.
Тази седмица доста слабо, чиста проформа. Пролактинът ми е висок и задържам вода по краката :(
Някои от тренировките са след късно прибиране и бири.
5 юли
Клек с щанга @25кг – 6х10
Тръстър @20кг – 4х5
Седнала лег преса (и без добавени кг. тежи - някакъв процент от собственото тегло) 3х10@25кг, 1х10@35кг
Бедрено сгъване @15кг – 4х10
Бедрено разгъване@15кг – 4х10
Повдгане за прасец с щанга @20кг – 3х10
Повдигане на краката за корем 3х10
7 юли
Сгъване за бицепс + раменна преса @2х4кг – 4х10
Едностранно гребане @12кг – 4х10 на ръка
Пуш преса @2х12кг – 4х5
Глутеус мост + крънч – 4х20
Планк, стойки на ръце
8 юли
3 вида ритници на постелка в „суперсерия” – 3х20 повт. всеки вид
3х60 коремни преси
9 юли
Преден клек 9 серии – с щанга с неизвестни кг. + някои от сериите с добавени 5 кг на щангата
Напади @10кг диск пред гърди – 4х16
Балетен клек @10 кг пред гърди – 4х10
Тръстър с дъмбели – 10@2х6кг, 3х 10@2х8кг
Асистирани набирания на машина – 3х5
Раменни преси на машина – 4х10@14кг (не ми пасна машината, раменете ми изобщо не участваха – изцяло на предмишници си бутах).
12 юли
Обръщане от земя @12 кг – 3х10 на ръка
Клек собствено тегло 150 повт
„Катерене” по стена от мост, мост от земя, статичен “драконов флаг” и висене на лост с повторения преодоляване на мъртва точка.
Една снимка от вчера, ходихме на айляшки плаж до язовир Искър (кюфтенца, пържолки, книжки, буболечки...)
В 12ч. на обед, слънцето пада отгоре и се вижда нещо като плочки, но не може да се сравнява с минали години :)
13.07.15
13:50
Ханъма с плочки :*
Знаех си, че трябваше да си изрежа физиономията :Д Ханъма и още как, това е 6 метров шал :Д
Малко ще поспамя, но трябва да споделя някои впечатления от залата!!
Така, като един пещерняк, който скоро не беше тренирал с други, непознати хора, просто съм много, много ентусиазирана :D Всички митове и легенди са истина!!!!! Поне това, което видях днес, го доказва :) :) :) Знам, че има мнооого изключения, и те пишат в този форум :)
Та да си кажа :Д
- Жените са САМО на пътеката и колелото (евентуално и на някои от машините за крака там.. дето се клечи човек без особен смисъл)
- В понеделник мъжете тренират ГЪРДИ... с 60 кг на лежанката! (и загрявка ... коремни преси!) А да, и с амплитуда 2 педи.. или даже педя и половина
- НИКОЙ не използва стойката за клек по предназначение. Но си взимат от нея щангата за бицепсово сгъване
- Средната продължителност на една рехава тренировка е НАД два часа
- НИКОЙ не се набира правилно. Ако изобщо на някой му хрумне да се набира
- НИКОЙ не кляка под паралела. Ако изобщо кляка
Трябва да кажа обаче, че изглеждаха прилично хората, якички бяха на вид. Как става с 60 кг на лежанката, нинам :Д:Д:Д
Честно казано, много се зарибих :) Въпреки че с моите 25 минутни неща вкъщи се натоварвам доста повече, някакси в залата май ми е по-живително.... и амбициращо. Ще помисля за някой дългосрочен вариант, май “Джони спорт” ми е наблизо в Младост (ама не съм сигурна, че това е име на зала). Там със сигурност ще е по-хард де :)
И трябва да направят бирата след тренировка задължителна... със закон!
Мнението беше редактирано от Atom на 13.07.15 19:42.
13.07.15
20:05
Силве, 125то те чака ;)
И в Лъкито става :)
Там “почти” няма жени, с изключение на 3 готини мацки ;), които са или Балкански шампионки, или Европейски, и са жени :)