постоянство и промяна

Прескочи до:

29.05.15
22:12

2905, петък
закуска
черен чай с оризово мляко
смути от 1 замразен банан, ягоди, боровинки, оризово мляко
обяд
200г хумус + сурови моркови
200г варени броколи
следобед
ягоди ок. 250г
вечеря
мизо супа
суши 4бр. с авокадо
почти 2 бири
2 бр. кашу в шоколадова глазура

31.05.15
00:34

3005, събота
закуска
черен чай
300мл фреш ябълка, круша, тиквичка, краставица, джинджифил, селъри
след тренировка
500мл айрян
2 кивита
още фреш (700мл за целия ден)
обяд
салата рукола, спанак, чери домати; зехтин, меден оцет, поръска от семена и орехи
омлет (2 яйца, броколи) с масло
малко зеленчуци на фурна (сладък картоф, гъби, патладжан, морков)
вечеря
салата маруля, домат, краставица, лук; зехтин, меден оцет
малка порция талятеле със сметанов сос с чери домати
1 бира

тренировка: кардио на открито за ок. 57 мин., общо 6км.
2км. тичане за 13:47 мин.
3км. ходене (при наклон и малко спринт по стълби) за 26:15 мин.
степ-ъп на пейка за 10 мин. -> серии от х10 с всеки крак + 5 скока с два крака
1км. тичане за 7:20 мин.

много активен ден. станах рано, домакинствах. след това тренировка в парка + разходка. обяд, чистене, отново навън на дълго пазаруване. вечеря и игра с две симпатични малки госпожици с мнооооого енергия. детският смях действа много пречистващо. :)

Мнението беше редактирано от the bold на 31.05.15 00:35.

01.06.15
15:46

3105, неделя
закуска
3 фурми + 3 лъжички фъсътчено масло
2 царевични блокчета* с хумус
обяд
късо кафе + 2 тънки бисквитки
салата зелена, репички, моркови; зехтин, ябълков оцет
зеленчуци на фурна с кашкавал (сладък картоф, броколи, патладжан, гъби, лук)
следобед
30-40г нахут (леблебия)
вечеря
салата зелена, репички, моркови; зехтин, ябълков оцет
омлет (2 яйца, масло) с извара и кашкавал

вчера исках да тичам отново в навън, но сутринта се събудих с остър ларингит и се пазя тези два дни. утре се надявам вече да мога да потичам.

днес е денят на сокове. само фрешове цял ден. :) иначе хладилникът е зареден със зеленчуци и плодове. :)

02.06.15
19:33

0206, вторник
закуска
топла вода с лимон
зелен чай
смути от 1 банан + сок от ябълки, краставица, целина, тиквичка, мента
обяд
350г табуле с булгур (домашно)
зеленчуци на фурна (картоф, сладък картоф, тиквичка, патладжан, морков, гъби)
следобед
салата: маруля, репички, морков, сусам; зехтин, яб. оцет
2 фурми + 2 лъжички фъстъчено масло
вечеря
табуле с булгур (домашно)
зеленчуци на фурна (картоф, сладък картоф, тиквичка, патладжан, морков, гъби)
чай с мед
3 домашни крекера (морков, цвекло, елдено брашно, семена, зехтин, подправки)

тренировка: ок. 30 мин. с 2х5кг пудовки
2 x 30 sec., no rest between sets
1. clean & press each arm 6,6
2. squat + side leg raise w. 2KB 8,8
3. push-ups (from knees) 12,8
4. bent-over row each arm 10, 12
5. deadlif w. 2KB 12,12
6. figure 8 curls 15,15
7. mountain climbers 30,40
8. high-pull swing each arm 15,15
9. vertical swing burpee 5,5
10. triceps halos 12,12

5 Rounds jumping rope x
30 sec. skipping with both legs (58, 61, 45,62, 60)
30sec. high-knees (63, 63, 60, 60, 60)

уж трябваше да почивам тия дни, а цял ден само чистене, миене, гладене, пране... пф!

Мнението беше редактирано от the bold на 03.06.15 00:48.

03.06.15
22:58

0306, сряда
закуска
топла вода с лимон
кафе с оризово мляко и мед
2 кивита
през деня
1 банан
домашни крекери (морков, цвекло, елдено брашно, семена, зехтин, подправки) - поне 5-6
малко киноа с червен боб и зеленчуци
вечеря
2 пълнени чушки с киноа с червен боб и зеленчуци - дооооста голяма порция
чай с мед

последен ден от болничния. вече съм с глас, но гърлото си боли още. цял предиобед по задачи. пропуснах обяда, защото бях следобед с племенницата ми и имаше опити за приспиване, игра, готвене, миене на чинии, поливане на цветя и всичко това с нея, разбира се. плюс разходка и игра. идилия! за вечеря наваксах. :) без тренировки днес.

Мнението беше редактирано от the bold на 03.06.15 23:37.

04.06.15
23:49

0406, четвъртък
9
закуска
топла вода с лимон
черен чай с оризово мляко
500мл фреш от портокали + моркови
50г сурово кашу
обяд
салата (300г): мариновано цвекло, спанак, магданоз, морков, грах, сурови тиквени семки, козе сирене; доста дресинг
следобед
500г ягоди
2 домашни крекера
12 малки маслини
вечеря
1 пълнена чушка с киноа, червен боб и зеленчуци
1 домашен крекер
голяма салата: маруля, репички, моркови, семена, орехи; зехтин, яб. оцет
чай от фенел с мед

3 Rounds, 30 sec. rest between rounds
reverse lunge + front kick x8
deadlift x12
floor press x12
alternating bent-over row x20
biceps curls + push press x8
figure 8 curls x12
vertical swing burpee x8
3 Rounds, 30 sec. rest, between rounds
10 swing each arm @5kg
30 sec. rope skipping both legs (58,58,62)
30 sec. rope skipping high-knees (53,64,70)

Мнението беше редактирано от the bold на 04.06.15 23:50.

05.06.15
22:37

0506, петък
10
закуска
кафе с оризово мляко (не помня вече, пих ли го, не го ли пих)
ок. 200г кисело мляко с пюре от ябълка+манго
предиобед
80г нахут (леблебия)
обяд
малка крем-супа от гъби (малко странна беше)
гриловани зеленчуци със свежи подправки
следобед
фреш от портокали
ягоди
1/2 банан
домашен сладолед от банан и малини (веган)
4 домашни пз бисквитки (с малко захар)
вечеря
4 царевични блокчета*
ок. 50г кашкавал + 50г козе сирене
голяма салата (маруля, морков, тиквичка, чери домати, семена, орехи); зехтин, балсамико
1 бира

днес цял ден съм много гладна. ама глад ли е, лакомия ли е? направих си огромна салата с цел да се натъпча с нещо здравословно поне. стана ми тежко. отдавна не бях преяждала така. и тъй. дано да е само моментно, че тъкмо започна да ми харесва в каква посока съм тръгнала с храненето.

06.06.15
10:07

Ако го иска тялото е глад, ако го иска само ума е лакомия. Ако си много тиха и наблюдаваш внимателно, ще ги различиш.

06.06.15
17:53

@Yukki, до едно време беше глад, ама после се смеси с желанието да се натъпча едно хубаво с храница. :) има и такива моменти. все пак мисля, важното е да е осъзнато и какъв избор правя. едно е да преядеш със салата, а друго - с торти, да речем.

06.06.15
18:03

0606, събота
11
закуска
3 фурми + 3 лъжички фъстъчено масло
тренировка
500мл айрян
късен обяд
200г сьомга на фурна с масло
голяма салата (маруля, чери домати, краставица, морков, семена, орехи; зехтин, балсамико)
1/2 бира
следобед
300мл фреш портокал + грейпфрут
2 фурми + 2 лъжички фъстъчено масло
вечеря
басмати ориз със зеленчуци в масло и пикантни подправки
1/2 бира
чай от фенхел

тренировка: кардио навън, 8.5км общо за ок. 70 мин.
5,5км тичане леко-леко за 44:44 мин, 8:06 мин. средно за км
1км тичане за 7:33 мин.
1км ходене при наклон за 09:38 мин.
1км тичане за 6:33 мин.

днес тренировката беше с момчето. изтичахме 5.5км заедно с леко темпо - първото му тичане след като скъса колянни връзки преди 3 месеца, затова и не си давахме много зор. много приятно и разтоварващо! след това потичах още малко сама, като увеличих леко темпото. доволна!
толкова бях гладна докато се сготви обяда, че му се нахвърлих с огромен апетит. в резултат пак попреядох малко.

Мнението беше редактирано от the bold на 06.06.15 23:53.

07.06.15
21:50

0706, неделя
12
закуска
тренировка
смути от оризово мляко, ягоди, боровинки, 1 ч.л. МСМ
късен обяд
ок. 200г сьомга на фурна с масло
голяма салата (маруля, чери домати, краставица, морков, семена, орехи; зехтин, балсамико)
надвечер
1 бира
вечеря
салата (маруля, чери домати, краставица, морков, семена, орехи; зехтин, балсамико)
малко басмати ориз с нахут с къри в масло на тиган

тренировка: кардио на открито
6 км тичане за 41:27 мин., средно 6:52 мин. за 1 км.

потичах и тази сутрин навън. след това мотане, до пазара за плодове и зеленчуци и чак тогава обяд. бях доста изгладняла вече. следва и късна вечеря. взехме си чудни череши и кайсии и нямам търпение да ги опитам, но май няма да е добра идея след вечеря. по план утре ще съм на сокове, но се замислям дали да не вкарам и плодовете. ще видим. кантарът показа 65кг тази сутрин.

09.06.15
23:36

0806, понеделник
13
около 2,5л фреш за деня
за вечеря 500г череши и 2 кайсии

цял ден много ми се спеше и ми беше много отпаднало.

0906, вторник
14
закуска
топла вода с лимонов сок
предиобед
115г зелени маслини + краставица
обяд
400г табули (домашно)
следобед
500г череши
1 сушена синя слива
вечеря
омлет (3 яйца, кози кашкавал, тиквичка) с масло
ок. 200-300г табули
4 с.л. грах от консерва

тренировка:
300 скока на въже, around the world, swings
2x
30 sec. swing each arm
30 sec. clean & press each arm
step-up on a bench x10 each leg
box jumps x10
2x
2x30 sec. reverse lunge
2x 30 sec. figure 8 curls
step-up on a bench x10 each leg
box jumps x10

доста тъпа тренировка. реших да придружа момчето,  не се чувствах добре на мястото, където бяхме. не можах да се концентрирам и абстрахирам и съотвено тренировката пострада. стана ми малко тъпо. после бях мега гладна и ядох повече отколкото трябваше и исках предварително. :( ми... да. май ми е по-добре да вечерям пресни зеленчуци, въглехидратите не ми понасят много вечер май. утре вечер може да потичам евентуално. мисля да тренирам всеки ден, без понеделник. май малко трудно възстановявам, но ще видим. :)

Мнението беше редактирано от the bold на 09.06.15 23:38.

10.06.15
07:49

Възстановяването е много, много важно, не го подценявай! И не залитай в прекалено гладуване, ако няма абсолютно наложителна причина.

10.06.15
12:23

малко равносметка за изминалия месец (1005-1006):
-> за един месец съм с 4кг по-лека. чувствам се по-добре определено. още 5кг to go, докато стигна там където искам.
-> определено след соковия детокс успях да пренаредя храненето. за няколко седмици спрях да пия кафе. отскоро пак си пия, но по едно на ден и вече категорично без капка прясно мялко (преди това бях започнала да пия по 2-3 на ден с прясно мялко; сега добавям само оризово “мляко”).
-> преяждам все по-рядко, което е едно добро начало, но трябва да работя още над това. ям доста сезонни плодове, което води до това, че често не ми се яде нищо друго сладко.
-> алкохол само уикенда
-> скоро не ме е мъчил сериозно цистита.
-> последните 2 месеца отбелязвам сериозно намаляване на ефектите на ПМС, за сметка на по-силни болки при последния цикъл обаче.
-> дерматитът не се е обаждал, въпреки, че понякога леко ми се раздразва кожата.
-> алергиите ми са горе-долу добре. все пак е пролет и за човек със сенна хрема не е най-благоприятния момент.
-> успях да тичам 5-6км без прекъсване с бавно темпо. йей! има надежда за 10-те км под 60 мин., които си остават цел.

доволна съм. началото е поставено. сега остава да продължа в тази посока. оказва се обаче, че отново съм изправена пред предизвикателство във връзка със здравето ми, което мисля е породено от хормонален дисбаланс (не желая да обсъждам повече подробности). мисля, че ще е необходимо да преразгледам хранителния си режим и за определено време тотално да изключа глутена и млечните продукти. честно казано усещам, че това е правилното, но ми е малко трудно и ми липсва все още желание да го направя. все пак се старая да ги ограничавам, за да стане прехода плавен.

целите ми за следващият месец ще са:
-> по-рядко кафе
-> млечни само от сравнително качествен източник и предимно от козе мляко; изключение маслото, което също искам да намаля
-> тренировки 5 пъти седмично
-> тичане 5К два пъти седмично; гоня 3К до 20 мин. (при последното тичане бях на 20:54 мин., нещо такова)
-> да не преяждам
-> да започна да медитирам
-> да започна да приемам рибено олио и пробиотици

това е за сега. :)

10.06.15
12:33

1006, сряда
15
до обяд
600г череши
обяд
прясно зеле на фурна
сок от глухарче с лимон и захар
следобед
110г зелени маслини + краставици
тренировка
вечеря
1 цяла тиквичка, пълнена с яйца, козе сирене и кози кашкавал
салата: домати, краставици, чушка; дресинг: зехтин, балсамико, горчица

тренировка: 2х5кг пудовки
2 Rounds, 2 min rest between rounds 31:14 мин.
  Clean & Press x10 each arm
  Double Lunge x10 each leg
  Single Leg Deadlift/ Romanian Deadlift x10/20
  Squat Racked with 2KB x20
  Windmill x10 each side
  Burpees x20
  Fast Mountain Climbers x20
  Jump Squats x20
  Alternating Swings x20
  High Pulls x20 each arm

доста ме измори тренировката. трябваше да направя 3 кръга, но след втория бях вир вода и доста уморена.

Мнението беше редактирано от the bold на 10.06.15 22:45.

11.06.15
11:28

от няколко години се интересувам от аюрведа и по-специално аюрведичен начин на хранене. имаше период, в който се чувствах доста добре в кожата си и точно в този период се бях доближила доста до кафа балансиращата диета. мисля отново да се стремя да се върна към този модел на хранене. няоколко основни момента ще бъдат:

-> редуцирана употреба на:
млечни - с предпочитание на продукти от козе мляко и то топли/сготвени и масло/гхи
ядки - по-добре да консумирам семена (тиквени семки, слънчоглед) и бадеми понякога
масла - тук визирам зехтин
глутен - пшеница и продукти от пшеница; ще наблегна на елда, киноа, амарант, басмати ориз, полента

полезни статии:
http://www.banyanbotanicals.com/info/ayurvedic-living/living-ayurveda/diet/kapha-pacifying-diet/
http://www.banyanbotanicals.com/info/ayurvedic-living/living-ayurveda/diet/kapha-pacifying-foods
http://www.banyanbotanicals.com/info/ayurvedic-living/living-ayurveda/diet/ayurvedic-food-combining/

Мнението беше редактирано от the bold на 11.06.15 11:35.

11.06.15
12:56

Отчиташ ли промяна в това, коя доша ти преобладава, с промяна в диетата?

11.06.15
13:19

казано от Yukki на 11.06.15, 12:56:

Отчиташ ли промяна в това, коя доша ти преобладава, с промяна в диетата?

мисля, че на този въпрос не бих могла да дам еднозначния отговор, който предполага. най-малкото защото нямам достатъчно опит, за да го направя. ако трябва да разсъждавам върху въпроса ти обаче и все пак да му отговоря, бих отбелязала следните моменти:

- първо, много важно според мен е да се отбележи, че целта на аюрведичната диета е дошите да са в баланс, а не да преобладва някоя от тях. тоест ако се променя преобладващата доша (ако това изобщо е възможно, разбира се), то подходът е бил грешен и не са спазвани добре препоръките на аюрведа.

- като цяло не смятам, че има такова нещо като различни доши да ти преобладват в различни моменти. винаги има някоя, която доминира и тя е константна, тоест една и съща всеки път. това според мен дори в самите тестове, какъв тип ти е дошата се вижда. тъй като тя се определя по някои критерии, които са тясно свързани с тялото ти (имам предвид структура на тялото, коса, очи, зъби и т.н.) и с темперамента ти. това са неща, които доста трудно и в течение на доста време се променят. аз нямам нито нужните познания в материята, нито нужния опит да твърдя на 100%, че е така, но така смятам към този момент.  с други думи вярвам, че дори да се доближават до баланс трите конституции, винаги едната е характерна за теб. и в крайна сметка именно това е целта, да се опитваш да ги уравновесиш доколкото можеш. аз например, винаги като съм правила тестовете съм с преобладваща кафа доша, другите две в различни моменти, са били повече или по-малко изразени.
не знам... разсъждавам си просто. ако имаш опит с аюрведа, сподели ти какво мислиш? :)

- определено смятам, че се чувствам по-добре , когато спазвам препоръките на аюрведа за хранене с цел балансиране на кафа. както и забелязвам, че от само себе си предпочитам такива храни и вкусове, които се грижат за това. забелязвам и при приятелят ми, който е с доминираща питта, че естествено предпочита храни, които я балансират.

Мнението беше редактирано от the bold на 11.06.15 13:23.

11.06.15
17:05

Опита ми е изцяло личен и базиран на това, което съм намерила да прочета. Правила съм си няколко теста (сама), в период от около 20 години и имах големи промени, дори сега ме подсети с поста си, да си направя пак. За себе си съм се убедила в истинността на много неща. Интересно ми беше, като си правиш експерименти с храненето, дали отчиташ промяна в баланса на дошите. Аз не мисля, че една остава преобладаваща цял живот и може би вече не си чиста Кафа.

11.06.15
23:55

1106, четвъртък
16
закуска
топла вода с лимон
300г череши
ок. 20г годжи бери
обяд
ок. 250г хумус (домашен) + моркови (3бр. големички)
следобед
1 ябълка + 1 малък морков
тренировка
вечеря
голяма салата: маруля, домат, морков, семена (нигела, сусам, слънчоглед); олио, балсамико
200г пресни картофи на фурна със зехтин и масло

тренировка:
5км леко тичане за 35:25 мин., 3км за 20:53 мин., скорост ок. 8,5

Мнението беше редактирано от the bold на 11.06.15 23:56.

12.06.15
09:42

Заинтригува ме и попрочетох за дошите... И аз съм кафа, доста преобладаващо, другите две са ми точно по равно. :) Чудех се, какви са кафа храните, които предпочиташ? :D Изписани са много, които ги няма на българския пазар масово и се чудех от локалните кои са. Просто ми е интересно дали и аз мога да си нарпавя такава връзка. Защото в момента се чувствам в пълна хармония, ям само каквото ми се яде, по усет. Може би усещам кои са подходящите храни за балансиране на дошите ми, без да бях чувала за тях преди.

12.06.15
10:18

казано от Nickie на 12.06.15, 09:42:

Заинтригува ме и попрочетох за дошите... И аз съм кафа, доста преобладаващо, другите две са ми точно по равно. :) Чудех се, какви са кафа храните, които предпочиташ? :D Изписани са много, които ги няма на българския пазар масово и се чудех от локалните кои са. Просто ми е интересно дали и аз мога да си нарпавя такава връзка. Защото в момента се чувствам в пълна хармония, ям само каквото ми се яде, по усет. Може би усещам кои са подходящите храни за балансиране на дошите ми, без да бях чувала за тях преди.

списъкът от един от линковете по-горе е доста подробен. но все пак, ето кои неща са ок за кафа и се намират лесно на бг пазара: почти всички зеленолистни - марули, спанак, коприва, див чесън и т.н.; зеленчуци - почти всички, но някои мои любими са бамя, броколи, карфиол, целина; плодове - (споменавам само някои) череши, ябълки, ягоди, боровинки; продукти от козе мляко; мед; зърнени - елда, киноа, амарант; бобови - почти всички; семена - слънчогледови, тиквени, но не ядки (само бадеми, евентуално); риба. за това се сещам сега. има разнообразие според мен.

за кафа също така е важно да се консумират топли храни, така че почти никакви студени напитки (за съжаление, в това число и бирата) и сладолед.

в общи линии, ако мога да направя много кратко резюме на това, което съм чела до момента и това, което съм приложила лично,  храната на кафа трябва да е лека, не-мазна, топла, проста (без много съставки), пикантна, с подправки.

13.06.15
00:21

1206, петък
17
закуска
топла вода с лимонов сок
500мл фреш ябълки + моркови
обяд
салата (330г) от киноа със спанак, бобови и зеленчуци; ок. 30мл дресинг
следобед
400г овче кисело мляко
вечеря
30г кози кашкавал
салата: маруля, домати, морков, семена; слънч. олио, зехтин
2 стебла селъри с малко домашен хумус
чай от фенхел с 1 лъжичка мед

много тежко ми стана от киселото мляко, едва вечерях. корема ми се поду, тромаво ми е и гадно. чак бях раздразнителна и леко агресивна на вечеря. може би съм в овулация. след работа бях за около час в мола. след това се почувствах много изморена. едва станах да направя салата и да вечерям.

13.06.15
19:44

1306, събота
18
закуска
5 сушени сини сливи
ок. 20тина грама боровинки
тренировка
бира
300мл лимонада подсладена
много късен обяд към 16.30
аспержи в масло на тиган
бъркани яйца в масло 2 бр.
домашен хумус ок. 2 с.л.
фелд-салата със сусам, слънч. олио и балсамико

тренировка: кадрио на открито
2,5км тичане за 19:51 мин.
2,7км ходене за 28:50 мин.

днес се чувствам ужасно: причернява ми, имам ужасно разстройство и спазми, коремът ми е подут. още сутринта се събудих със схваната горна част на тялото и едва се обръщах. драма направо! излязохме да тичаме във възможно най-глупавото време - 12ч. на обяд и така ни напече. стана ми зле и след 2рия км едва се влачех и просто спрях. за да не провалям съвсем тренировката, походих по един наклон. после цял следобяд лежане и клечане във ВЦ. (tmi) сега отивам да се разходя за банани и други плодове за фреш и се мятам с подсладен с мед чай от лайка. дано да успокои стомаха ми.

Мнението беше редактирано от the bold на 13.06.15 19:45.

14.06.15
23:49

1406, неделя
19
за целия ден:
топла вода с лимон
2 зелени чая
1л фреш предимно ябълки, 1/2 от който смесих с банан -> смути
ок. 900г варени картофи с къри и кокосово масло (на два пъти)
1 банан
малко (ок. 100-150мл) бира

по-добре ми е стомахът днес. мисля, че не се дехидратирах сериозно, въпреки че не съм се наливала с вода. събудих се с 1,5кг по-лека от предния ден - 63кг. карах на варени картофи и банани, за да не дразня стомаха допълнително. без тренировка, само чистене за ок. 2 часа у дома. и тъй. :)

15.06.15
22:54

1506, понеделник
20
до обяд
топла вода с лимон
1л фреш от ябълки и лимони
обяд
варени картофи на фурна
следобед
3 банана
тренировка
вечеря
сладки картофи и целина на фурна с къри и кокосово масло
чай от фенхел с мед

тренировка: ок. 35 мин. с 2х5кг пудовки
загрявка - around the world, swing, figure 8 curls; 300 скока на въже
10-8-6-4-2 20:15 мин.
squat + reverse lunge with each leg
vertical swing burpee
floor press
clean & press
5 кръга, с 30 сек. почивка м/у кръговете
50 скока на въже с два крака
50 скока на въже високи колене

Мнението беше редактирано от the bold на 15.06.15 22:55.

16.06.15
09:34

някои неща, които искам да си отбележа:

* не знам какво се случва с моя стомах. леко се притеснявам, че тотално оплесках нещата. в никакъв случай не искам да си причинявам щети с пречиствания разни точно в момента, но истината е, че това ми иде да направя, за да не ме боли и да се чувствам лека. малко ми омръзнаха картофите и се замислям днес да въведа друга храна. ядат ми се броколи, но се въздържам заради целулозата в тях. може би крем-супа ще е добра идея, но в повечето купешки има мляко или сметана, а това са неща, които определено не искам да ям. довечера ориз...

* доста се изморявам вечер след тренировка, до степен да нямам сили за друго. дали се дъжи на това, че тренирам късно (към 20-21.30ч.) и вече съм изморена и от работняи ден? хм. иска ми се да пробвам как ще е да тренирам сутрин, но ми е трудно за момента да си преструктурирам ежедневието.

* откакто пия по едно кафе на ден и изчистих храната, не наблюдавам спад в енергията следобед, което много ме радва.

* 64,2кг от тази сутрин.

17.06.15
00:33

1606, вторник
21
до обяд
топла вода с лимон
1 банан, 125г боровинки
обяд
картофено пюре (от истински картофи, но със сухо мляко май :( )
малко червено цвекло, малко карфиол с репички и някакъв сметанов сос :(
(не ми хареса обяда)
следобед
500мл фреш портокали + моркови
80г печен нахут
тренировка
вечеря
4-5 хапки от сладките картофи с целина
сирена: кози кашкавал към 40г, 20г моцарела, 20г бри
малко аспержи и целина с лук на тиган в масло
2 варени яйца

5км тичане за 35:14 мин., лекичко днес

понаболяваха ме лявото коляно и левият глезен по време на тичането. обикновено някъде към 20тата минута съм напълно загряла и ми идва сила за по-продължително тичане. и както винаги, тичането ми се отразява като мехлем на душата. чудно!
бях леко агресивна, нервна и напрегната днес. не спах хубаво, сигурно за това. храната беше малко хаотична според мен. не ми харесва така. обядът беше на стол и не беше много оптимален. като цяло ми се ще да се организирам малко повече.

Мнението беше редактирано от the bold на 17.06.15 09:22.

17.06.15
22:04

1706,сряда
22
до обяд
100г маслинова паста с извара + 3бр. корнишони
обяд
1/2 гръцка салата
картофи със спанак на фурна (големичка порция)
следобед
1 банан + 3 кайсии
тренировка
вечеря
1 варено яйце
20г моцарела, 10г бри
1 домат
супа от коприва, целина, картоф и киноа
малко салата: фелд-салата, авокадо, чери домати; зехтин, балсамико
крем: по 1 чаена лъжичка от тахан, рожков, кокосово масло, мед
какаов чай с 1 ч.л. мед

3 Rounds, 30 sec. rest between rounds
reverse lunge + front kick x8
deadlift x12
floor press x12
alternating bent-over row x20
biceps curls + push press x8
figure 8 curls x20
vertical swing burpee x8
3 Rounds, 30 sec. rest, between rounds
10 swing each arm @5kg
30 sec. rope skipping both legs
30 sec. rope skipping high-knees

голям апетит днес. заради 3те последователни дни с тренировки ли, заради наближаващия МЦ ли? не зная, но ми се дояде сладичко след вечеря, затова си забърках малко кремче. какаовият чай има вкус на шоколад, та направо си е win-win отвсякъде.

Мнението беше редактирано от the bold на 17.06.15 23:33.

18.06.15
23:13

1806, четвъртък
23
до обяд
100г риба тон + 250г корнишони
обяд
зелена салата с малко краставица; зехтин, балсамико
2 варени яйца
80г печен нахут
следобед
2 банана + 3 малки прасковки
тахан с мед... много... сигурно около 100г
вечеря
10г бри, 20г моцарела
салата: маруля, чери домати, авокадо; зехтин, балсамико
2 купички супа от коприва, киноа и картоф + козе сирене
какаов чай с мед

без тренировка, но за сметка на това голямо ядене днес. ама такова... лакомо, не толкова от глад... май. бях гладна от сутринта. следобед много ми се ядеше сладко. ходих до кафето, гледах вкусните десерти, но се отказах. реших, че ще ям плодове, но дори и след тях, продължаваше да ми се яде сладко. добре, че намерих в магазина бурканчета с тахан с мед (уж био някакво) - като ще е сладко и калорично, поне да не е вредно. омахах половината бурканче. вечерта продължих с обилното хапване. правя си един какаов чай с мед сега и се надявам, че това ще ми е. пф!

19.06.15
22:56

1906, петък
24
до обяд
1 банан + 50г боровинки
ок. 100г тахан с мед
обяд
салата Ница ок. 300г
следобед
650г череши
тренировка
вечеря
20г бри, 10г моцарела
ок. 50г пикантни фъстъци
мноооогооо супа от коприва с картоф, целина и киноа + доста козе сирене
маслини и чери домати

5км тичане за ок. 33 мин., 3км за точно 20:30, средна скорост  9,13

днес пак мнооооого ядох. лакомия сериозна! подута съм. тежко ми е, запекох се. раздразнителна съм. ПМС тотален. писна ми вече! не го намирам за нормално и се чудя защо се получава така. много е трудно да се контролираш в тази последна седмица преди цикъл, а точно тогава трябва храненето и движението да е най-стриктно. пфф!
иначе потичах. приятно беше. стига да не бях преяла след това. подобрих времето за 3км и вдигнах малко средната скорост. явно почивният ден вчера си каза думата. или просто бях добре заредила с храница. (giggle)

Мнението беше редактирано от the bold на 19.06.15 22:56.

28.06.15
17:47

2006-2806, от събота до неделя
25-33

една седмица отпуска. противно на добрите ми намерения за здравословно хранене и спорт прекалих с хапването на неща, които по принцип не ям и се движих почти минимално. с момчето бяхме на гости на семействата ни. беше приятно, като изключим многото храна. основно прекалявах с десертите - шоколад, сладолед, бонбони, купешки палачинки, мъфини и т.н. всеки ден почти имаше бира. хапнах и баница и хлебец малко. иначе основно зеленчуци, сирена и морска храна (риба, миди). разликата в теглото е ок. +2,5кг. а разликата в себеусещането не знам как да е оценя. някои неща определено можеше и да не ги ям, но... каквото такова. надявам се, че другият път ще подходя по-осъзнато.

30.06.15
10:02

2906, понеделник
1
до вечерта
1л. фреш от ябълки и лимони
80г микс сурови ядки и стафиди
вечеря
малк ориз басмати с морски дарове
1 голям банан с крем от тахан, кокосово масло, мед, рожков, какаови зръна и кокосови стърготини
2 чая от лайка с мед
4бр. пзн сухар с домашен хумус
ок. 250мл кефир на Хармоника

1ви ден МЦ, доста болезнен. едва се замъкнах до офиса. предните два дена ме болеше гърба по средата. мислех, че е от липсата на движение и дългото пътуване, но явно са били знаци за приближаващ МЦ. други по-изявени ПМС симптоми нямах... ама тая болка. миналият месец беше по-остра и силна, но премина за около 2-3 часа. а този ме държеше цял ден една тъпа, продължителна болка. изпих 6 таблетки но-шпа и около 10тина таблетки Шуслерова сол 7 и цял ден ми беше отпаднало и замаяно. накрая и глава ме заболя. смотана работа.

3006, вторник
2
65,4кг
закуска
1 банан + 250мл кефир на Хармоника
кафе с мед, рейши и лъжичка кокосово масло
предиобед/ към 11ч.
200г домашно овче кисело мляко
обяд/към 13ч.
150г домашен хумус + 3 бр. корнишони (ок. 300г)
следобед
340г череши
1 кафе (късо и силно)
преди вечеря
1 банан с крем от сусамов тахан, мед, рожков, кокосови стърготини, мака, лимонов сок
вечеря
киноа с миди, калмари, сушени домати, лук, морков, бяло вино и подправки
мъничко бяло вино

днес съм по-добре и с повече енергия. продължавам с Шуслерова сол 7. нямам особени болки. взела съм си храница за офиса. хапват ми се повечко плодове и сурови зеленчуци. кефирът на Хармоника не е лош. все пак мисля, че нямаше да има равен, ако беше от козе или овче мляко. опитвам се да избягвам кравето мляко, пък било то и органик.

Мнението беше редактирано от the bold на 30.06.15 21:45.

01.07.15
22:39

0107, сряда
3
65,3кг
до обяд
кафе с кокосово масло, мед и рейши
100мл фреш от грейпфрут и лимон с малко МСМ
200г домашно овче кисело мляко
обяд
160г домашен хумус + сурови тиквички
следобед
диня
вечеря
салата краставица с козе сирене, зехтин и балсамико
талятеле със зехтин, чесън, лимонена трева и риба тон
чаша бяло вино

днес много ме боли левия крак около коляното, но по-скоро отзад и болката започна да слиза надолу към прасеца. по принцип имам разширени вени от дете (наследствено е) и си мисля, че това е причината. помня, че като дете много ме мъчеха. не съм спала от болки в краката. и сега така. дали защото отичат, тъй като цял ден стоя седнала... не зная. много е неприятно.
иначе болките от МЦ отшумяха напълно и вече май не съм така подпухнала. не тренирам, тъй като не ми е комфортно по време на цикъла.

02.07.15
23:32

0207, четвъртък
4
64,8кг
до обяд
кафе с мед
300г домашно овче кисело мляко
обяд
крем-супа от карфиол с крутони
малко картофи със спанак (4-5 картофчета)
следобед
300г череши/ към 16.30ч.
160г домашен хумус + варени броколи/ към 17.30ч.
вечеря
4 пзн сухара с пастет от пъстърва
шопска салата с козе сирене и босилек

взех си за проба пастет от дробчета от пъстърва “От манастира” от еко продукти, но не ми хареса. прекалено много има вкус на истински пастет, нещо което не съм яла от мноооооого години.
обядвах в едно много приятно заведение до работа и затова по-късно си хапнах предвидения обяд (хумус и броколи).

04.07.15
00:54

0307, петък
5
65,3кг
до обяд
аюрведичен чай с оризово мляко и мед
1 чисто кафе
2 банана
обяд
330г салата Ница
следобед
2 праскови + 2 кивита
вечеря
омлет (2 яйца, масло) с броколи
1 розов домат
след вечеря
2 бири
30г сурови бадеми
2 кайсии
аюрведичен чай с оризово мляко и мед

Мнението беше редактирано от the bold на 04.07.15 00:55.

06.07.15
09:50

0407 и 0507, събота и неделя
6, 7

два дни с преобладаващо въглехидратно хранене, доста мазнини, но и много активни и приятни. не съм правила кой знае какво, но почти не съм се заседявала. вечерите пийвах бира, а снощи и малко домашно мохито в хубава компания и с добра музичка.
храната се състоеше, доколкото помня от:
плодове - пъпеш, банани, нектарини, натурални фурми
малко яйца - общо 4 за двата дни
доста краве масло, малко кокосово масло
маслини
оризовки - почти 100г за двата дни общо
зеленчукова супа, малко пзн хляб, хумус - обядът ми вчера
домашни мъфини - 4 за двата дни общо
кафе с оризово мляко
чай с мед
... и май беше това.

изненадващо съм олекнала - 64,2кг от тази сутрин.

06.07.15
23:19

0607, понеделник
8
64,2кг
до обяд
пъпеш + 1 нектарина
500г череши
50г бразилски орех
обяд
салата: айсберг, радичио, орехи, синьо сирене
следобед
2 банана
вечеря
салата: домати, краставица, фелд салата; домашно песто, босилек
10 маслини

тренировка: кратичка, с 2х5кг пудовки
300 скока на въже за загрявка
5 кръга, 30 сек. почивка м/у тях от:
50 суинга (по 25 на ръка)
50 скока на въже

2 кръга от 10 тръстъра + 10 ренегатско гребане (по 5 на ръка)

Мнението беше редактирано от the bold на 06.07.15 23:19.

07.07.15
23:26

0707, вторник
9
64,1кг
до обяд
смути (500мл) от магданоз (много!), ябълка и кардамон
обяд
киноа микс (бяла и червена) с броколи и домашно босилково песто
следобед
чай с мед
80г печен нахут
вечеря
салата: фелд салата, домат, краставица; зехтин, балсамико
остатъка от киноата с броколи и песто (общо за деня 100г киноа в сурово състояние)
1 кочан варена царевица с краве масло и хим. сол

добавки: магнезий+калций, шуслерова сол 7, рибено масло, витамин Б комплекс

09.07.15
09:38

0807, сряда
10
храната за деня:
2 кайсии + 1 нектарина
ок. 7-8 сурови бонбона (бадеми, рожков, фурми, какаови зърна, лют черен пипер)
салата табули (домашна; не повече от 100г булгур)
1/2 банан
малко салата айсберг, домат, краставица, 2-3 маслини
1 пълнена чушка с кинoа и червен боб
30-40г кашкавал

добавки: витамин Б комплекс, рибено масло

натоварен ден с притеснения и дълго стоене на крак и ходене.

Мнението беше редактирано от the bold на 09.07.15 23:01.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1