Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

01.06.15
14:49

Всъщност чакаме лабораторния анализ да каже какво сме си сътворили:)))

01.06.15
14:56

После патентовайте :) Ако е станало сполучливо де.

01.06.15
15:22

Тоа па, ние си експериментираме за кеф и удоволствие:)
Патенти бол има, даже за алкохол от млечни продукти, ама скъпо излиза:) Мога да пусна една тестова, ако държиш:)

01.06.15
15:27

Пусни ми...в името на науката мога да пробвам :)

01.06.15
21:37

Какво ли не прави човек вимето на нАуката. “Млечната водка” няма да ме грабне, моето място е около екватора: кокосов ром, кокосов джин, кокосово вино, кокосов оцет, кокосов кефир, кокосов петмез...изобщо не знам какво още правя тук!
Като разработя формулата за кокосовото кисело мляко, ще го патентовам и ще ходя да го продавам в Индонезия, Шри Ланка и Виетнам...там поне евтино ще излиза. :)

03.06.15
15:25

From zero to superhero… :D
...на прехвалените суперхрани толкова мога. Предполагам, че ако консумирах пържоли и протеинови шейкове, щях да съм по-здрава.

Мнението беше редактирано от Margi на 03.06.15 15:29.

03.06.15
15:51

Малко и с ръцете дърпам, ама това ми е четвъртата серия някъде, след ставанияс 16-ката.

03.06.15
21:40

Колко вярно!

14.06.15
21:56

От последния отчет досега не се е променило особено ежеденвието - йога и странна храна, гледам да не ям много джънкове, пия много чага заради мой личен ексеримент, и заради това че имам в момента. По необясними за повечето хора причини, пия и солена вода всяка сутрин. Йогата се промени малко, в смисъл - повече по методиката на Айенгар ми се практикува, просто всичко останало на този етап ми се вижда лишено от смисъл и позитивни последствия. Оказва се, че като започнеш, макар и малко да знаеш как стават нещата, няма как да ги “отзнаеш”, и практиката сама се променя. Продължавам да си свързвам позите с виняси, но не е типичния Ащанга формат.
Бях на семинар по ресторативно движение при Галя Дензел, хубаво прекаран ден беше, готини хора, само дето на следващия ден имах адската мускулна треска на прасците и задните бедра от...дори нямам идея от какво...?!

Мнението беше редактирано от Margi на 14.06.15 22:00.

15.06.15
12:54

Ей това ям в последно време доста, мисля че разкрих рецептата на Sacred chocolate, 8-) който всъщност опитах благодарение на това, че Слави изтръгна последните две хапки от ръцете на Дейвид Улф. Вече и аз мога да продавам за по 18 лв 40 грама шоколад. ;) ...което всъщност не е далеч от реалната цена на истинския шоколад.

Мнението беше редактирано от Margi на 15.06.15 12:57.

Ая Палачинкова

15.06.15
13:11

казано от Маргарита Манева на 15.06.15, 12:54:

Ей това ям в последно време доста, мисля че разкрих рецептата на Sacred chocolate, 8-) който всъщност опитах благодарение на това, че Слави изтръгна последните две хапки от ръцете на Дейвид Улф. Вече и аз мога да продавам за по 18 лв 40 грама шоколад. ;) ...което всъщност не е далеч от реалната цена на истинския шоколад.

Който не е опитал подобен шоколад,той не знае истинския вкус на шоколада 8-)

15.06.15
13:15

казано от Ая Палачинкова на 15.06.15, 13:11:

Който не е опитал подобен шоколад,той не знае истинския вкус на шоколада 8-)

100% съгласна! (sun)

15.06.15
18:22

Вече и аз мога да продавам за по 18 лв 40 грама шоколад. ;) ...което всъщност не е далеч от реалната цена на истинския шоколад.

А дали ще има на кого? 450 лв/килограм е доооста, дори за хора, които си следят и проверяват всяка хапка... Поне така мисля, не познавам много такива :Д

15.06.15
20:05

Това, което написах е цената на американския Sacred chocolate, който, както споменах вече, се изкупи (дори в Европа) толкова бързо, че единствения ми шанс да го опитам се оказа половинката на шоколада на Дейвид Улф. ;)
Не съм писала никъде че имам желание да продавам своя, най-малкото - толкова ми е вкусен, че сърце не ми дава да го дам на друг. :) Иначе, съм продавала няколко бройки, но единствено защото клиентки много настояваха да им направя от “легендарния” си шоколад. Цената беше малко по-ниска, разбира се - 80 грамов шоколад за 25 лв. Хора, които да си купуват подобни неща всъщност има много повече отколкото можеш да си представиш. За това, което евентуано бих взела като пари обаче, мога да докажа произхода на всяка една от съставките, за разлика от многоборйните “шоколатиери”, които продават 100 грама ръчен шоколад за 30 лв, но нито е суров, нито гарантират произход на суровините си, да не говорим че е с бяла захар. Както каза Ая, който не е опитвал домашен шоколад, не знае какъв е истинския вкус на шоколада. Дори и най-скъпите комерсиални марки са мнооого далеч. Не случайно наблегнах на думата истински - за хора, за които това е от особено голямо значение.
Както и да е. Вече казах - правя го за себе си, за Слави и за още няколко човека, с които бих го споделила. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 15.06.15 20:31.

15.06.15
20:20

.

15.06.15
20:47

казано от Маргарита Манева на 15.06.15, 20:05:

Не случайно наблегнах на думата истински - за хора, за които това е от особено голямо значение.

Предизвика ми любопитството и ще опитам при първа възможност, знаеш ли откъде може да се поръча?

Мнението беше редактирано от Atom на 15.06.15 20:48.

15.06.15
20:55

Ами, колкото и нескромно да звучи, единствения шоколад с подобен вкус е въпросния американски, който не мисля че присъства на европейския пазар. Другия е моя. :) :) :) Останалите, които съм опитвала от био магазини, здравословни ресторанти и т.н. имат вкус на...безвкусен шоколад.

16.06.15
16:25

Днес тренирах малко. ;)
изометрично бедрено разгъване
dragon walk с пудовка (12)
сиси клек с диск пред гърди (5)
колелце от стоеж с ластици
изправяне доседеж с пудовка (12)
хоризонталнонабиране на TRX
дърпане на вертикален скрипец с една ръка
разтягане
Нволуние - без йога, освен тази, която водих сутринта

16.06.15
21:20

Изборът ми за храна за последните 2.50 лв, които се оказаха в джоба ми след сметките - 6 яйца и лимон за коктейла ми със самбука и лимончело. :D

Мнението беше редактирано от Margi на 16.06.15 21:22.

19.06.15
14:07

Вчера бях на йога при Кристос, а днес имам изродска мускулна треска на бедрата. Позите от стоеж бяха безкрайни, а след тях, като за капак, стойка на ръце с длани поставени така, че пръстите да сочат навътре. Старчето се опита да ме накара да направя и втори път, далеч от стената....ама не ми се получи. После се опитвах да я направя на работа, обаче резултата беше мускулна треска И на горната половина на гърба, вклчяително и на врата, чак до основата на черепа. Та така. :)
Днес йогата беше малко по-кратка, но пък вече добивам и сама усещане за подреденост в доста от позите.

21.06.15
17:59

Днес индийското правтелство е обявило деня за международен ден на йога. Вместо да отразяваме събитието с безброй комерсиални демонстрации, имащи за цел да популяризират разни измислени студиа и инструктори, мисля че най-добре е всеки практикуващ да отдаде необходимото внимание и уважение към Шри К. Патаби Джойс и Б.К.С.Айенгар - двамата учители, без които йога нямаше да е позната на западния свят изобщо, и щеше да е една екзотична практика, съвсем неразбираема за европееца. Съветвам всеки един от вас, които ходите да практикувате йога 2-3-5 пъти седмично, или го правите в домашни условия, направете си труда да прочетете поне превода на йога-сутрите, направен от Айенгар.

22.06.15
11:16

Вчерашния ден беше първият ми истински почивен ден от месеци насам - нито йога, нито някакво движение,което си струва отбелязване. Водопада на който се къпем беше доста придошълв следствие на дъжда, та къпането там си беше доста екстремно, предвид и значително по-ниските температури на въздуха. :) След цял ден летаргия в дъждовния ден, поне ме съживи. :)

Носихме някои големи дърва, и си намерихме нови малки приятели. (inlove)

22.06.15
15:09

..и част от храната през уикенда:
(другата не е за този форум ;) ...въпреки че нямаше големи джънкове...все още се чудя дали домашния козунак потопен в силен чай от чага похабява ефекта от чагата...или подобрява този на козунака. :))

23.06.15
10:12

Не знаех, че Айенгар е превеждал йога-сутрите... Аз имам само йога-сутрите с коментарите на Вивекананда, интересно ми е тези на Айенгар дали са по-разбираеми за западния ум, а и две е повече от едно...
Би ли ми изпратила линк или името на книгата с неговите коментари.
:)

Мнението беше редактирано от Lasim Zeb на 23.06.15 10:13.

23.06.15
18:18

На английски е книгата, която имам. Ако искаш да ти я пратя, пусни ми мейла си на лично съобщеие.

Днес йогата беше разпиляна на 3-4 мини практики от по 20-30 минути всяка, защото графика ми беше такъв. Освен това понаправих изометрично бедрено разгъване, бг-клекове, колелце от стоеж с ластик и още някакви неща, които не помня. Следобед се пекох на стадиона, стоях 5 минути на глава и 30-40 секунди на ръце...и лежах. :)

23.06.15
21:14

Жалко... това е материя, която трудно проумявам и разбирам на български, а какво остава на английски...
Благодаря ти!
:)

24.06.15
06:51

За съжаление, на български няма преведена почти никаква литература за йога, която си струва да бъде прочетена.
Като цяло това е идеята на курса, който посещавам в момента (който се провежда на руски ;) ) - да обучи преподаватели, които да водят на български. В момента на територията на страната имаме трима лицензирани Айенгар преподавателя - единия води на английски, а другите две - на руски. Доста сме изостанали И в това отношение. Преподаватели по Ащанга Виняса нямаме,колкото и разни хора да твърдят че са такива. Жалка работа...а като гледах записа от международния ден на йога в НДК, не знаех да се смея, или да плача. Ако не знаех нищо за йога и това беше първата ми среща с тази практика, бих решила че това е учение за луди хора!!!

24.06.15
20:28

От две седмици това редовно присъства в менюто ми и все повече запова да ми допада. :)

24.06.15
20:38

Марги, защо не си водиш дневника както преди :)

24.06.15
20:50

Защото не виждам особена полза да вписвам всяка хапка, а движението ми си е горе-долу едно и също. Някам ми е затормозяващо. Гледам да пиша само ако има нещо за отбелязване, нещо ново, или нещо, което е привлякло вниманието ми. :)

25.06.15
20:01

Днес беше ден за йога с Кристос...както винаги,мина тежко, но изключително удовлетворително. :)
После, в залата - малко колелце от стоеж с ластици, halo с пудовката (12), уиндмилове с 12 и 16 кг.
По отношение на храната - прекалих с кейл и броколи. (devil)

Мнението беше редактирано от Margi на 25.06.15 20:11.

26.06.15
18:58

Жорката е голяма работа! Дано с повече хора като него да ни среща живота.

http://inlife.bg/силата-на-еньовден-природни-закони-ил/

26.06.15
21:20

С него не може да се спори. :)

26.06.15
23:06

Да.

27.06.15
13:03

Пак разпокъсана йога на 3 части от по около 20-30 минути: 1-позрави; 2-пози от стоеж; 3-обърнати и наклони назад...мислех като се прибера да понаправя още, но май ще отпадне този вариант.
Още: колелце от стоеж, с ластици; dragon walk (12кг); бедрено разгъване в изометрия за по 30 секунди.

27.06.15
18:20

Друго си е кисело мляко от глинено гърненце, вкуса е уникален!
Другото е новият ни допинг, намерих го в китайския магазин.

28.06.15
19:11

Днес без йога, нямаше сили сутринта...следобед също. ;) На стадиона малко позагрях и направих няколко серии кенгуру подскоци и две изправяния на ръце.
Сутринта всъщност се опитах да направя нещо като практика, но беше съвсем злополучно, затова не я броя.
Не можах да се накарам да изпълзя от леглото до 11 часа. Пихме лимонадки с Яница и Мишо и се разхождахме през останалата част от деня. :)

28.06.15
19:59

Тези дни започват нови шоколадови партита!!!
(Тук е и отговора за Кат на въпроса от дневника на Рони)

29.06.15
11:52

Днес, йога при Кристос. Последните дни обръщам внимание как години тренировки, вкл. Смолов джуниър и какви ли още не щуротии направиха почти нищо за природно кекавите ми крака, затова пък едва 4-5 месеца йога по методиката на Айенгар сътвори чудеса...като изключим мускулните трески и доста парещите усещания през една голяма част от времето, бедрата ми не само станаха по-силни, но и на обем малко качиха.
Като цяло, наблюденията ми върху дългогодишните практикуващи по тази методика е, че макар да не изглеждат толкова атлетично, колкото занимаващите се с Ащанга, стойката им е забележително изправена, а осанката - впечатляваща. За другите “стилове” не коментирам - повечето изглеждат изсухлени... ;)

29.06.15
18:26

Ами, Марги, надявам се да споделяш в дневника своите шоколадови партита, а на мен да ми дадеш и рецептата (за шоколада с малък разход на масло), защото си поръчах нова форма за шоколад и ТРЯБВА (!) да се пробва :D (wasntme)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1