Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

05.06.15
15:33

казано от Gogo на 05.06.15, 15:29:

В случая, нямаше нищо насочено срещу теб, не знам защо все го виждаш. ;)

Оная приказка за лъжливото овчарче как беше....викало, викало, пък накрая не му повярвали.

Схемите може да са твои, но логиката си беше негова.

Логиката си върви със схемите.

Трибоят не е непозната наука. Щом така се вдига лежанката, така да си я прави. Обадих се, само заради това, че спомена недоволство от раменната.

Като е слаба тренировката какво да е доволен. Изключваме дребните флуктуации на раменната преса в предходни дни, говорим за самата тренировка.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.06.15 15:41.

Gogo

05.06.15
15:42

Вече писах, че се разбрахме. Ти си най-големият, и с теб не може, и не трябва да се спори. Пък ти си наливай колкото искаш, голям да порасна.

05.06.15
15:46

Да се спори може, но с факти и данни. Акъл за тренировки да ми се дава - може, но не желая, чистосърдечно си го казвам, че не признавам чуждо мнение там.
Да се бъзикат странични хора заради това, което ги карам да правят и защото го правят в студ и в жега - не, не може. Надявам се да сме се разбрали :)

Голяма дискусия е станала от една нищо и никаква тренировка... :)

Поред да отговоря :

Гого, напълно нормално е за килограмите на раменната да са по-ниски след лежанка. Аз бях писал нагоре ако не се лъжа, че на свежо МОЖЕ БИ имам 1х80, а може би дори 3х75. Колкото до какво предпочитам - предпочитам здрава раменна и здрава лежанка :) Раменната ми е любимо упражнение, лежанката пък не ми е, но пък е нужна за трибоя :D

Нервак, прогресът се дължи на това, че натискам яко и че просто краката си ми вървят :) Напоследък има регрес бих казал, но причини има и за него - основната е адукторът. За него трябва почивка от футбол, която ще я има...след месец. Колкото до разгряването - никога не съм обичал дългите загрявки, а честно казано и не са ми нужни - Сашо е писал не един път относно това, че не е нужна безкрайна такава и аз го усещам напълно по себе си - тежестите на тренировките в последно време, които описвам са точно това, което правя - нито по-малко, нито повече. А преди като тренирах на единици, за клека примерно е 1х70-1х120-1х170 с почивка да сложа дисковете и толкоз.

Славко е уцелил в написаното :)

Петко, аз не търся рекорди, нито ги очаквам. Примирил съм се, че няма да бутна 100кг раменна в тоя период. В случая се ядосвам на слаба тренировка - знам защо се е получило (до голяма степен), но аз съм максималист отвсякъде. Второ място не ме устройва, ако мога +5кг, ще опитам +10кг.

Като цяло в последно време не вървят тренировките, но както казах нагоре - има причини. Едната е футболът. Ясно ми е, че пречи, но няма как почти цяла година да се бъхтим, да сме стигнали до момента, в който се борим за титла и да отеба накрая.
Втората причина е, че напоследък буквално е смазване в офиса и на моменти се чувствам психически изстискан. Липсата на време от работа предизвиква и липса на адекватно време за рехабилитация, защото малко или много 10+ часа дневно на стол + тренировки предизвикват натягания, на които трябва да се обръща внимание - мачкане, разтягане, апликатор и т.н. Случвало се е не само за това да нямам време/сили, а дори да заспя с дрехите, без да съм ял и да съм си взел дори витамините.
Третата причина е, че в момента съм понамалил и калориите.

Поне до края на месеца ще е така. Горното не са извинения, а просто реалните обстоятелства. Натискам колкото мога във всяка тренировка, знам че резултатите за момента са такива каквито са. Лятото живот и здраве - футбол няма да има, работата вероятно ще е една идея по-лежерна, ще имам дори и 2 седмици отпуска, та нещата ще потръгнат. Целите са налице, планът е “почвам на макс и постепенно увеличавам” :)

Cut season Day 37 #ГБС

Тяга : 5х 70, 120, 170, 220, 240

Горен скрипец подхват : 4х5х90

Силово гребане с дъмбел : 2х5х45

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, макар да съм имал и по-добри. Успявам да поддържам някакво ниво на сила, което е добре :) На тягата 220 вървяха трудно, без колан ги правих и усещах слабост в пояса. На 240 беше трудничко пак, с колан, мисля че успявам да нацеля тежестите за пределна 5ца. На скрипеца трябваше още една серия, но бая се напомпах. На силовото гребане - лявата част на гърба пак поотказа, а и нямах време. Все пак има още малко марж за по-висока тежест.

Снощи направих апликатор преди лягане - сутринта се събудих много по-добре от обикновено, май за 1ви път от месеци почти без някакви неразположения и натягания. Лошото е, че малко сънят не достигна, но нещата се подобряват :)

Сега пак на работа 10 часа. Утре и вдругиден няма да тренирам, защото се налага да стоя сутрин в нас, а след това съм на работа. Четвъртък тренировка.

Cut season Day 40 #ГБС

Клек : 5х 70, 120, 150, 170 ; 3х200

Разгъване за бедро : 5х5х60

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, но само докато стигнах до средата на разгъванията......много сериозни стомашни проблеми (имам подозрения или, че е заради простуда - климатиците в офиса ни духат право в нас, или заради прясното мляко, което пих снощи - по-вероятно е заради простуда...), едвам стигнах до нас без да станат разни неприятни неща. Беше един много, ама много ужасен час на прибиране към нас. Затова и пропуснах сгъването за бедро.

Иначе на клека прилично този път - може би щях и 5х200 да направя, но пак нямаше кой да ме пази, а 3тото беше достатъчно измъчено, за да не рискувам.

Разгъването беше добре напомпващо. Ще мина на 70кг (цял магазин) следващата тренировка.

От няколко дни се наспивам доста добре дори с по-малко време сън от обикновено на моменти, понякога дори се будя преди алармата и съм свеж. Новото легло определено има ефект в тази насока. Няколко дни не бях пил кафе даже, днес пих по-скоро по навик, но нямах особена нужда. Мисля да го намаля до минимум :)

Сега на работа.

Cut season Day 41 #ГБС

Лежанка : 5х 70, 100, 110 ; 4х120, 2х125*

Раменна преса : 5х 50, 60 ; 2х70*

Тесен лег : 5х 70, 80, 70

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, макар че бях спал накриво и едното рамо ми беше много зле, понеже съм спал върху ръката, а тя е била извита. Можеше да направя 5х120, но с помощ от момчето, което ме пазеше. На 125 реших да пробвам 3ка, но на 2рото фалирах и се наложи малко помощ.

После на раменната - стабилни 5ци на 50 и 60, на 70 тежеше вече и 2те повторения са с минимален пуш от краката, колкото да преодолея първите 3-4 пръста. Пак рамото си работеше доста, но беше уморено. На тесния лег - малко експериментирах с широчината на хвата, защото отново не е стабилно движениеето - не ми тежи, но е криво, едната китка сякаш поддава, знам ли. Първата серия беше с юмрук разстояние, 2рата беше с по един пръст по-широко, 3тата беше още 2-3 пръста по-широко, но по-тясно от раменен хват.

Накрая, докато чаках да дойде едно момче - направих малко пътека, че ми беше скучно. 20на минути, да вдигна пулса и да се доизпотя, без да се напрягам особено :)

Cut season Day 44 #ГБС

Тяга : 5х 70, 120, 170, 220

Горен скрипец подхват : 3х5х90

Силово гребане : 2х5х55 на ръка

Размисли и страсти :

Днеска някакъв крив ден - не се наспах заради странични фактори - 2 пъти ме будиха през нощта. Относително бях свеж, но нямаше много пауър. На 220 беше тегавинка, сигурно щях да ударя 4-5х240, но не чувствах движението въобще както трябва, концентрацията беше слаба, въобще ташак. На скрипеца същото - много дърпах с ръце, колкото и да опитвах да идва от гърба движението. На гребането беше една идея по-добре, но и там можеше по-добре - усещам как 60ките ще играят скоро, 55 не тежаха чак толкова, но отново - не ми беше ден хич.

Отделно ме нервират цял ден - от 2те събуждания през нощта, през един в метрото, който успя да ме изблъска на ескалатора на излизане (при условие, че съм се дръпнал вдясно, за да минават бързащите нагоре) - голямо бързане му удряше, щом успя да ме залепи за парапета отдясно и да ми вкара такъв лакът отляво на гърба, че да ми се иска да му откъсна тиквата. След това трябваше да минавам технически с колата - тук всичко ОК, но закъснях за работа. В офиса от идването видях разни мейли за един случай, който заради глупостта на “senior” ми се води като грешно решение. Днеска явно Луната е във фаза.... (dull) Забравих от бързане и да ям (dull)

15.06.15
22:32

Колко си “кътнал” досега за 44 дни?

15.06.15
23:06

казано от Boby_ на 15.06.15, 22:32:

И на мен ми е интересно :)

Cut season Day 46 #ГБС

Клек : 5х 70, 120, 150, 170 ; 3х190

Разгъване за бедро : 4х5х60

Сгъване за бедро : 2х5х45 2х5х50

Размисли и страсти:

Прилична тренировка, ама храна почти никаква вчера. Запазих на клека 1-2 повторения резерв, отново няма кой да ме пази, че да натисна (dull)

На разгъването и сгъването - прилично, исках по още една серия да вкарам и на двете, ама леко поблокираха краката... :D

Накрая с едно борче си лафихме малко и го помолих да ми помогне с насоки за борческото въртене. Извод - координацията ми е под нулата :D Но съм амбициран да се науча да го правя :)

казано от Бойко на 15.06.15, 23:06:

казано от Boby_ на 15.06.15, 22:32:

И на мен ми е интересно :)

Ами, за последните около 20, когато съм по-стриктен откъм храна (преди това, въпреки че уж бях почнал кът сийзън, не бях особено стриктен, позволявах си да си хапвам и джънк) - 6кг горе-долу. Все още има какво да се желае, основно откъм това да почна да ям едно и също количество храна, а не един ден да съм почти на нула, а друг да компенсирам с повече. Почва и да си личи по тренировките - по-слаби са заради намаляването на калориите, ама няма как да е иначе.

Cut season Day 48 #ГБС

Лежанка : 5х 70, 100, 110 ; 4х120 ; 0х120

Раменна преса : 5х 50, 60 ; 0х70

Тясна лежанка : 5х70 ; 4х70

Размисли и страсти :

На лежанката най-много си личи загубата на сила от намалените калории... Бях чел преди време една статия в Т-Нейшън, че точно лежанката страда от загуба на лично тегло, но чак днес го потвърдих емпирично. На лежанката - първите 3 повторения добре, 4тото измъчено доста. Направих 20-25 секунди почивка и реших без пазач да направя още едно повторение. Е да, ама не - затиснах се и стоях 5-10 секунди с щангата на 2 пръста над гърдите, докато дойдат 2 момчета да помогнат :D :D :D

На раменната - стабилни и лесни 5ци на 50 и 60 (на 60 дори с аванс), на 70 - дори с пуш не успях (тоест можех, но щеше да е много силен пуш, тоест безсмислено).

Тясната лежанка - стабилна 1ва 5ца, след това 4ка и спрях, за да не се затисна и тук.

Сега 4 дни почивка от работа, тренировка не знам кога точно, тия дни пак не ме оставят да спя като хората и се чувствам като парцал....

19.06.15
21:00

По мои наблюдения от загуба на тегло най-много страда това, което ти е най-слабо. Горчива истина...

22.06.15
08:53

Честит рожден ден,Ники!

22.06.15
08:56

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НИКИ !!!
Жив и здрав, все по-силен и корав (muscle) Весел празник (party)

Честит рожден ден, Ники и от мен (party) Пожелавам ти много здраве, късмет, щастие, любов и яки тренировки (muscle)

Хубав празник ! (sun)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 22.06.15 09:46.

Ая Палачинкова

22.06.15
09:57

Честит рожден ден , Ники  8-)

22.06.15
10:37

Честит рожден ден, Ники! 300 тяга с плочки ти пожелавам! ;)

22.06.15
11:49

Напра’их ти една картичка! :P Пожелавам ти здраве, късмет, да срещаш добри хора, успех с cut-a, с трибоя ииииии да си намериш работа по специалността, защото ти е много готина, просто трябва! (sun)

Благодаря на всички за пожеланията! (sun)

Рони, Ники - аз виртуални целувки не признавам, само реални, да знаете (wasntme) Та ще трябва да мислим за виждане :P

Cut season Day 51 #ГБС

Тяга : 5х 70, 120, 170; 3х220 ; 1х 250, 270, 275

Горен скрипец подхват : 5х5х90

Силово гребане : 5х60 ; 2х5х50

Размисли и страсти :

На рождения си ден хората почиват, аз пък почвам 28та си година с тяга (Боже, остарях... :( )

Днеска реших, че искам да видя колко сила съм загубил на тягата след около 6-7кг загубено тегло. Първото, което се оказа - на колана съм свалил цяла дупка, остават само още 2 и ще трябва да го пробивам :D :D :D

Още на 170 ми тежеше, 220 също, но и трите единици не бяха пределни. Мисля че 280-285 ще опъна. 275 тръгнаха мощно от земя, леки проблеми да ги заключа (никакви изненади тук :D), но бързичко се справих. Мисля че 20кг загуба на сила горе-долу е много добре, щях да се радвам на изграйндени 270, пък то какво стана....като се има предвид, че вчера съм на един кроасан, един убит сандвич и един кен кола - доста добре. Прибрах се вчера след като се видях с Хед Хънтъра(яденето горното беше навън, нямаше какво друго просто) и мислех да ям като хората - каймичка, кИфтенца....легнах да отпочина към 6 и се събудих в 1 :D Та дотам с яденето вчера.

На скрипеца - малко по-големи почивки, което пък помогна да си направя 5х5 без особени проблеми. На силовото гребане - 60 ми натежаха стабилно тоя път, 50 бяха добре. Накрая ударих малко кардио, да си успокоя душата от вчерашното ядене :D :D :D

Днес мисля е ясно, че ще има “зареждане” :D - има стабилно месце, но ще има салати, картофи, бири, торта и т.н. :) Днес точно ще отпусна душата :) Сутринта се мерих и продължавам да падам на килограми, та не мисля че ще е проблем леко отклонение с повод :)

И си пожелавам да съм здрав най-вече, както и да преизпълня пожеланията на Боби за тягата :)

Наздраве на всички! (beer)

22.06.15
13:00

казано от Херцог Трън на 22.06.15, 12:14:

На рождения си ден хората почиват, аз пък почвам 28та си година с тяга (Боже, остарях... :( )

Остарял бил... :)
Бих ти казал “добре дошъл в клуб 30+”, ама имаш още време до него, а и аз вече съм на изхода. :)

И си пожелавам да съм здрав най-вече, както и да преизпълня пожеланията на Боби за тягата :)

Те вървят двете в комплект. :) Поотделно и баба знае.

Приказка на място! Наздраве и на теб! :)

22.06.15
14:25

Днес мисля е ясно, че ще има “зареждане” :D - има стабилно месце, но ще има салати, картофи, бири, торта и т.н. :) Днес точно ще отпусна душата :) Сутринта се мерих и продължавам да падам на килограми, та не мисля че ще е проблем леко отклонение с повод :)

. Честит рожден ден Ники! Keep calm and make all kinds of gains…all kinds

22.06.15
15:57

Честит Рожден Ден !
Да ‘илядиш и на трибой и на години :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.06.15 15:58.

22.06.15
16:52

Честит рожден ден, Херцоже! :)

Честит рожден ден! Да си жив и здрав и догодина на Джонито да ги пометеш всички!

Честито и от мен!
Щом все още не припадаш от жегата докато духаш свещите на тортата... значи остаряването е далече!
Жив, здрав и упорит!

22.06.15
19:32

Честит рожден ден и от мен, Ники! :) (beer)

22.06.15
19:35

Бастун,  честит празник. С пожелание за много здраве И едни плочки след чистенето

23.06.15
00:04

Честит рожден ден и по-големи щанги на другото Джони живот и здраве ! :)

Cut season Day 53 #ГБС

Клек : 5х 70, 120, 150, 170 ; 3х190

Разгъване : 5х5х60

Сгъване : 3х5х45 ; 2х5х40

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, нито много силна, нито слаба. Стабилен клек, явно и той страда от намаляването на калориите, 190 си натежават.

На разгъването и сгъването се напомпах яко и ходех малко смешно след това.

Концентрацията беше слаба, ядосаха ме буквално 3 минути след събуждането и въобще не ми беше до тренировка като цяло.

Cut season Day 55 #ГБС

Лежанка : 5х 70, 100, 110 ; 4х120

Раменна преса : 5х 40, 50, 60, 65 ; 2+1*х70

Тясна лежанка : 5х 70, 80

Тяга : 5х 70, 120, 170;

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, можеше и по-добре, ама съм доволен. Чувствах прилично количество сила и свежест.

На лежанката много ми тежеше още от началото, но 120 бяха стабилни. Щях да направя и 5ца вероятно, но момчето, което ме пазеше се потеше яко и точно преди заключване на 4тото повторение паднаха 2-3 капки пот по мен, за секунда се разконцентрирах и отпуснах, та спрях.

После на раменната - прилично много сила, чисти 5ци до 65 включително, на 70 - 2ка стриктна раменна, 3тото беше с лек пуш и спрях дотам. Все пак - доста доволен.

На тясната лежанка - стабилни 5ци, можеше да направя може би още 1-2 на 70 (5тото повторение на 80 беше позитивен отказ), но не се сетих на място, а малко по-късно.

И понеже имах уж сила, тръгнах да правя и тренировката за тяга...но 170 вървяха мнооооооого тегаво и реших да го пиша кратка кардио сесия - нито щях да направя повече от 220, нито после щях да направя асистиращите с прилична тежест и обем.

Извън залата мернах Дечо Танев и Калоян Чолаков ако не се лъжа :)

А като се прибрах осъзнах, че съм си забравил налакътниците в залата - прост, по-прост, най-прост, аз (dull)

Все пак звъннах и трябва да ми ги приберат, а утре да си ги взема... (стига някой да не ги е прибрал междувременно, но се съмнявам да е имало желаещи - след тренировка са като изпрани :D )

Сега 2-3 дни почивка от работа, което значи и по-малко нерви - в офиса разни хора ми създават много нерви с путкенските си изпълнения, та добре ще ми дойде да не ги виждам няколко дни.

Мисля евентуално да врътна малко пудовки довечера, не съм правил скоро и ме сърбят леко ръцете :D Няма да прекалявам, че утре тяга имам да правя :)

26.06.15
14:01

Хахаха Ники ние бяхме. Малко викам да видя прочутата зала Джони Спорт :)

Cut season Day 56 #ГБС

Тяга 5х 70, 120, 170, 220

Горен скрипец : 5х5х90

Силово гребане : 5х55

Размисли и страсти :

Слаба тренировка...честно казано ако нямах да си взимам налакътниците, сигурно нямаше и да намеря мотивацията да отида. Успах се, бавно се събудих и станах, мързеливо ми беше, абе някакво никакво.

На тягата - пояс уморен (може би от вчерашната военна, ба ли го), дори с колан 220 ми тежаха на пояса и не можех да го стегна хубаво и да създам опъване към колана.

На горния скрипец се напомпах добре, накрая последните 2 повторения не успях докрай да издърпам, а само до нивото на очите.

На гребането ръцете ми отказваха вече и нямах сила за повече.

От 10 дни някъде едното рамо ме мъчи - има напрежение. Ще му обърна малко внимание днес и утре.

Толкоз, сега мързел, почивка, хапване, ролер и апликатор.

Cut season Day 58 #ГБС

Клек : 5х 70, 120, 150, 170 ; 2х190

Разгъване : 5х5х60

Сгъване : 2х5х40 ; 2х5х45 ; 5х40

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, без да е много добра, без да е лоша. На клека нямах много въздух пак. На разгъването прилично, дори много по-добре от предния път, на сгъването ми блокираха задните бедра мнооооого :D

Имах 3 дни почивка от работа, освен тренировката събота имах и няколко разходки. Ще гледам да увеличавам този тип активност.

Сега - на плантацията, демек на работа :(

Cut season Day 60 #ГБС

Лежанка : 5х 70, 100, 110 ; 4х120

Раменна преса : 5х 50, 60 ; 4х70

Тясна лежанка : 5х 70, 80, 70

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, бях сам-самичък в залата, затова и не посмях да пробвам 5то повторение на лежанката :D

После на раменната преса беше много добре - добри 5ци на 50 и 60 и чиста 4ка на 70, можеше да направя и 5ца, но с пуш щеше да е последното. На тясната лежанката - разширил съм хвата малко, защото ме удря в китките напоследък ако хвана с един юмрук разстояние. Иначе трицепсите ми гръмнаха, но заедно с тях и раменете лекинко...

Цялата тренировка - в рамките на около 15 минути, може би 20, почивка от минута, минута и нещо имаше само преди последните серии на лежанката и раменната, останалото е общо взето колкото да сложа тежестите, да си взема малко въздух и да се наглася.

Сега на работа.

Днес почивка от зала - много от рано съм на работа и нямаше как да тренирам, после да се прибера, изкъпя и преоблека навреме. Довечера имам последна тренировка за сезона футбол, а в неделя ни е последният мач.

Това, което ме притеснява е, че десният лакът ме боли и то точно сухожилията на трицепса - още вчера го усетих накрая на тренировката, но се надявах да мине. Днес болката е по-изразена, когато сгъна лакътя, точно външната страна. Ако дланта ми е навън (като при набиране надхват) - болката е лека. Ако обаче обърна дланта към мен - прерязва... :( Ако някой има идеи, освен диклак, който вече прилагам - да каже.

02.07.15
10:30

Разтривай го леко с 2-3 капки лавандулово масло.

02.07.15
10:32

казано от Херцог Трън на 02.07.15, 09:44:

Ако някой има идеи, освен диклак, който вече прилагам - да каже.

Почивка. А ако не искаш да стигаш чак толкова далеч, може и само с ампутация да минеш.

Cut season Day 63 #ГБС

Тяга : 5х 70, 120, 170, 220; 4х240

Горен скрипец : 3х5х80, 1х5х90

Силово гребане : 2х5х50

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, задух яко, целият вода бях, накрая ми попричерня даже от липса на въздух. Силово - прилично, но не впечатляващо. Можеше и по-добре сякаш.

На тягата малко ме е яд - имах сила за 5то, но просто щях да припадна от липса на кислород...

На скрипеца - обърках тежестите, а и бързо напомпах ръцете, та не можах да направя още 2-3 серии на 90.

На гребането - тежеше, малко криви повторения, но колкото толкова.

За лакътя открих, че най-вероятно е от спане накриво - боля ме и вчера, но само след ставане, като пораздвижих беше добре. Аз спя в най-различни странни пози, нищо чудно да го усуквам по време на сън (случвало се е с рамото да ме боли лошо от спане накриво). Ще видя какво да направя по темата, макар че ще е трудно :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1