13.06.15
14:09
Днес тичане 45 мин в парка по обяд след като заспа детето, но едвам издържах... много жега... ще трябва да мисля друго време, в което да мога да си включа тичането, въпреки че не ми го ражда главата кога би могло да бъде това. А не искам да спирам с тичането... ще ми се покаже.... надявам се :)
И сега моите крака и кафе Инка - ръж с кокосова сметана в залата от вчера :) Вкусно е със сигурност :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 13.06.15 14:11.
13.06.15
18:25
Страхотни крака (и супер дюшеме, одобрявам :) )! Мускулести и секси извивки, и плочки се виждат. Другия път трябва да ги видя на живо ;) Голяма издръжливост- 45 мин в тази жега си е забележително. Защо не пробваш кардиото на Рони вкъщи с табуретката, изглежда брутално и под ръка 24/7.
(За перфектна визия може още малко в раменете и гърба, според извратеното ми мнение :) ).
п.п. Откъде тази кокосова сметана, напоследък е много популярна в дневниците?
13.06.15
19:58
Благодаря ти, Кобре! Хубави думи! Изчервих се и си повярвах :) :) :)
За първи път да се харесвам и аз.... доживях го тоя момент. По отношение на ръцете, раменете и гърба съм насъщото мнение като теб, просто е въпрос на време и постоянни тренировки. Все пак тренирам по познатата на всички четящи дневника ми схема от само 6 месеца. Представяш ли си след още толкова и след още толкова, и след още толкова колко още ще се харесвам?! :*
Кокосовата сметана аз лично си я купувам от един био шанд в квартален магазин, наистина ми харесва. И определено ще започна да си пия ръж (Инка), защото ме изненада с мириса и вкуса си, а и аз без друго прекалявам с кафетата през деня като цяло, така че за мен би било добре.
Кардиото на Рони съм си го набелязала, но изчаквах да си му дойде моментът за него, ей така от само себе си... и така и стана. Хубавите неща се случвам, тогава когато са достатъчно узрели и и на мястото си. :) Още утре ще го пробвам и разбира се, ще споделя впечатления.
Целувки :* :* :*
Отивам да правя солен кекс за детето пък и за себе си от овесени ядки, шунка, извара, масло, маслини и т.н. :)
Бъдете свободни :)
Специален поздрав за Кобра със следващото. Дано ти допадне :)
И научих онова, което знае всяко дете. Че животът ни е просто съвкупност от отделни малки животи, всеки с дължината на един ден. Че всеки ден ще трябва да откриваме красотата на цветята и поезията и да говорим на птиците. Че денят, през който сме се радвали на мечтите си, на залезите и на прохладните ветрове, не е пропилян.
Никълъс Спаркс, “Моят път към теб”
15.06.15
09:07
Добро утро!
Искам само да Ви пожелая, уникален ден днес, направете си го именно такъв, именно Вие! :)
................................................................................
И кучето ми.... никое друго живо същество на тази свят не ме обича и няма да ме обича, така както то! И днес отново в залата :) с хубавите хора!
..............................................................
Казват, че да срещнеш сродната си душа е уникално щастие. Щастие, което ти се усмихва веднъж в живота… Ако имаш късмет. Но никой не ни казва, че това щастие е изстрадано щастие. Катарзис!
Да, чакаме, бленуваме сродната си душа, която да ни дари с мир и любов. И често не осъзнаваме, че вече сме я срещали и че тя е оставила дълбоки следи в същността ни. Защото истинската сродна душа…
„Истинската сродна душа е огледало.
Tакъв човек ти показва всичко, което те задържа. Насочва към теб собственото ти внимание, за да можеш да продължиш живота си.
Истински сродната ти душа е може би най-важният човек, който някога ще срещнеш, защото събаря стените ти и те шамаросва, за да се събудиш.
Но да живееш със сродна душа завинаги? Не. Твърде болезнено е. Сродните души идват в живота само, за да ти разкрият нов пласт от теб самата, а после си тръгват…
Предназначението на „сродна душа“ е да те разтърси, да по разкъса малко твоето его, да ти покаже препятствията и лошите наклонности, да разбие сърцето ти и да го отвори, за да може вътре да влезе нова светлина, дотолкова да те отчае и извади от равновесие, че да трябва да промениш живота си.
Елизабет Гилбърт
...........................................................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 15.06.15 09:07.
16.06.15
12:21
Вчера вечерта в залата:
загрявка, разтягане
суинг - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
джърк - 1 серия по 5 мин с 2x12 kg пудовки, изчистване на техниката в работата с две пудовки...
снач - 10 мин - по 5 мин на ръка с 12 кг пудовка - целта е да дооправя детайлите в техниката, защото от травмата, която си направих на лявата ръка сначът ми изостана малко. Бързо темпо
висене на шведка стена
страничен планк - 2 серии по 1 мин на страна
скачане на батут за разтоварване
Лека тренировка като цяло, не я усетих.
:) Целувки
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 16.06.15 13:25.
18.06.15
06:50
Вчера в залата
загрявка, разтягане
суинг - 1 серия по 30 сек на ръка с 24 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка
+ джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка + 1 серия по 1,30 мин на ръка с 20 кг пудовка - не ми тежи толкова вече :)
+ джърк - 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка - целта - да се направят по 20 бр тласкания за 2-те мин за всяка ръка
снач - 2 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
лицеви опори на ТРX - 3 сеии по 10
клек на един крак, а другият ( задният)крак в дръжките на ТРX - 3 серии по 10 на крак
хиперексптензии - 3 серии по 15-20
разтягане
По отношение на мазнините в тялото ми вчера стана ясно чрез обикновено пощипване, че имам една идея повече мазно на краката от колкото в другите част ( лошо разпределение) и най-вероятно леко завишен естроген. Това е причината коремът, паласките, дупето да се чистят, а краката супер минимално (еее, поне да съм доволна, че не вървят нагоре, де :) :) :) ).
Купих си потник “мама тренира” :) :) :)
18.06.15
09:03
“имам една идея повече мазно на краката от колкото в другите част”
Може би просто си жена :) Нормално е. Като гледам снимките ти, краката ти са супер стегнати и чисти и ако това наричаш мазно, не знам какво би казала за някой като мен. Когато се мерих през 2012, излезе, че в горната част % мазнини е 12-13% за ръцете, ок. 11 %за торса и О! 28 и 33% в бедрата. Това, предполагам, е сериозен дисбаланс. За последните години не съм си променила структурата. Давам ти като пример, че си доооста далеч от дисбаланс или място за притеснение.
Готина тениска, мамче :)
18.06.15
12:44
Оххх, Кобре, прекрасна си както винаги. :)
Не съм казала, че искам да вървя срещу нормалната си природа на жена, просто някак си ми се иска нещата да са ми по-балансирани. Благодаря ти за оценката относно “чисти и стегнати” бедра... аз бих казала стегнати, а за чисти бих се замислила. Реалността е, че имам бая мазно върху месото на бедрата. Но знам, че аз съм си виновна, тъй като твърде често ям твърде големи боклуци и не пия достатъчно вода, което просто е неминуемо по някакъв начин да се отрази на хормоните, на синтеза на мазнини, въглехидрати и пр. ( ако така се начина, де :) ). И другата реалност е, че скоро трябва да почна да пиша и храната си, все пак да има ясна следа и доказателство за мойто просташко издевателство над всичките ми органи и системи.
За мен важи с пълна сила следното: “Не си тъпа. Жена си. Искаш да контролираш неконтролируемото” хахаххахахахах
Иначе, ще ми се покаже.. няма как...
Възхищавам се на всички, намерили баланса в себе си по отношение на всичко и всички. До сега аз съм в баланс само във връзка с тренировките. :) Но аз съм мощна сила и всичко ми се получава както искам. :) (sun) (inlove)
.................................................................................................
.Поздрав, Кобре! Много ЦЕЛУУУВКИИИИ :)
.....................................................
Един човек се прибрал късно от работа, както винаги изморен и изнервен, а на вратата го чакал неговият малък син.
- Тате, може ли да те попитам нещо?
- Разбира се, какво има?
- Ти каква заплата получаваш?
- Това не е твоя работа... – намръщил се бащата – и защо ме питаш такова нещо?
- Просто искам да знам, моля те, кажи ми, колко получаваш за един час?
- Щом толкова искаш да знаеш – 20 лева...
- О... – детето се замислило – Тате, може ли да ми дадеш 10 лева?
- Ако искаш пари от мен, за да си купиш някоя глупава играчка или някоя друга глупост, - ядосал се бащата – заминавай в стаята си и лягай да спиш! Как може да си такъв егоист! Аз работя по цял ден и съм толкова уморен, а ти ме занимаваш с такива неща...
Детето тихо отишло в стаята си и затворило вратата.
Бащата седнал, и макар, че бил ядосан, се замислил над въпросите на сина си. След около час, вече доста по-спокоен, се зачудил дали пък тези пари не му трябват за нещо важно... Това били само 10 лева, а и не се случвало често детето да му иска пари.
Бащата отишъл в детската стая.
- Не спиш ли? – попитал той.
- Не тате, просто си лежа – отвърнало момчето.
- Съжалявам, имах тежък ден и се отнесох доста грубо с теб – казал бащата - Ето, вземи парите, за които ме помоли.
Детето се усмихнало.
- О, тате, благодаря ти! – радостно възкликнало то - След това бръкнало под възглавницата и извадило още няколко измачкани банкноти. Виждайки, че детето има още пари, бащата отново се намръщил. А малчуганът събрал банкнотите, внимателно ги преброил и погледнал към баща си.
- Защо ме молиш за пари, след като вече си имаш? – попитал бащата.
- Защото бяха недостатъчно. Но сега вече ще ми стигат. – отвърнало детето – Тате, тук са точно 20 лева. Мога ли да си купя един час от твоето време? Моля те, ела си утре по-рано от работа, защото много искам да вечеряш заедно с мен и мама.
Бащата бил съкрушен. Той прегърнал малкия си син и го помолил за прошка.
Това е просто едно напомняне за всички нас, които работим толкова много и даваме голяма част от времето и енергията си за неща, които не са най-важните в живота... и за съжаление, доста често, изнервени и изморени, пренебрегваме и нараняваме любимите си хора, забравяйки кое е истински значимо за нас... Не бива да оставяме времето да отминава, без да сме прекарали достатъчно време, с хората, които наистина имат значение за нас, тези, които са в сърцата ни. Защото, ако умрем утре, фирмата, в която работим ще ни замени само за няколко дни, но близките и приятелите, които ще оставим, ще чувстват празнина от загубата ни до края на живота си. Защото в живота, не парите или работата, а времето прекарано с хората, които обичаме, е истински ценно!
Джериес Авад
....................................................................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 18.06.15 12:52.
20.06.15
07:43
Вчера вечерта в залата:
разтягане
клек подскок - 3 серии по 30 повт с 40 кг щанга
суинг - 2 серии по 30 сек на ръка с 24 кг пудовка
фиксация - две пудовки 2x12 kg над глава и приклякане както е първият клек при движението джърк - 3 серии по 30 с 2x12 кг пудовки
дълъг цикъл - 2 серии по 2 мин с 16 кг пудовка на ръка + 1 серия по 3 мин на ръка с 16 кг пудовка
три упражнения за разтягане на раменете, тъй като от предишния път раменете ме боляха
още разтягания
като цяло лека тренировка, не ме затрудни, не ме умори.
Днес най-вероятно ще тичам, защото ми доставя огромно удоволствие да си остана поне един път в седмицата насаме със себе и да не говоря, а просто да мълча и да слушам музика. :)
..............................................
За болката можеш да разказваш спокойно едва когато я няма.
Артър Голдън
.......................................
.Заболя ме, че не ме потърси толкова време. Не съм искала да ми казваш, че ти липсвам, а просто да покажеш, че ме помниш.
Птиците умират сами
.........................................................
Има много неща, които имам да доказвам пред себе си и едното от тях е, че мога да живея без страх!
Опра Уинфри
........................................
Лудостта е относителна. Тя зависи от това кой кого в коя клетка е затворил.
Рей Бредбъри
.............................................
Цял живот си купуваме дрехи, без да осъзнаваме,
че прекарваме най-хубавите си мигове без тях.
Рей Бредбъри
..........................
Адам е бил щастлив. Когато е казвал нещо, можел е да бъде уверен, че никой преди него не го е казал.
Марк Твен
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 20.06.15 08:15.
20.06.15
21:03
Днес тичaх 45 мин в пaркa -безценно е дa си нaсaме със себе си и усещaниятa нa цялото си същество и сърцето си - и слушaх Слaви Трифонов и неговaтa песен “Нещо лично”, кaкто и Димa Билaн - “Я просто люблю тебя”.....
Уникaлно преживявaне ......
Любете се,докaто осaнете без дихaние!
“Но вървях и вървях! Aз не спрях и пaк вървях! Всичко все някогa ще спре,но aз не спрях!
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 21.06.15 09:33.
22.06.15
21:22
Тази вечер в залата:
разтягане, загрявка
клек на един крак, задният докосва върху тухличка - 3 серии по 10 на крак
ренегатско гребане - 3 серии по 5 на ръка с 2x24 kg пудовки
Дълъг цикъл - 1 серия по 3 мин на ръка с 16 кг пудовка - през 5 сек - супер бързо, почти без време за почивка - общо 21-3 повторения на ръка + 1 серия по 2 мин на ръка - отново като първата серия
джърк - 1 серия по 3 мин на ръка - отново през 5 секунди
коремни на шведската стена - 3 серии по 15
планк - 2 серии по 1 мин на страна
разтягане
:)
Лека нощ!
24.06.15
07:18
Добро утро, Мили хора!
Днес съм на тренировка в залата отново... имам мускулна треска на раменете от понеделнишкия маратон с дългия цикъл. :)
Но току що попаднах на един цитат и непременно искам да го споделя с Вас, тъй като за мен това е есенция и е водещо в много от моите решения: уникалността и любовта към себе си
”Взирайки се в небето, едно дете попитало Бога:
- Какво правиш ти, там горе?
- Обичам - отговорил Бог.
- Как да се науча и аз да обичам - задало детето отново въпрос.
- Приеми себе си такъв какъвто си, защото аз те сътворих уникален. Приеми и другите, такива каквито са, тях също сътворих уникални. Вие всички сте частите на моето тяло, всеки от вас е важен за мен, такъв какъвто е...
- А какво ще стане като се науча да обичам като Теб? - попитало детето отново.
- Ще станеш Бог, бил отговорът..”
:) Целувки :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 24.06.15 07:48.
25.06.15
06:42
Вчера в залата:
разтягане
клек на един крак, задният върху тухличка - 3 серии по 10
суинг - 1 серия по 30 сек на ръка с 16 кг пудовка
2 суинга + 1 обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
джърк - 2 серии по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
дълъг цикъл - 3 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
бягане с високо вдигнато коляно като другарче те дърпа отзад с доста силен ластик, а ти тичаш - 10 серии по 2 дължина на залата
коремни със същото другарче с мед 5 кг топка - 3 серии по 10 на страна
Днес тренирах в групичка от 3 души. Лека тренировка, поддържаща по-скоро, но след силните тренировки трябва да има и такива по-леки и тонизиращи, за да е по-малка амортизацията на организма.
Днес вече си взех официално дипломата за завършено висше образование в СУ. Хубаво е усещането да държиш в ръцете си материалното изражение на своите копнежи, желания и труд. Затова на всеки пожелавам именно това - да притежава в ръцете си това, което е в сърцето и мечтите му. Безценно...
Имам нужда от почивка... Имам нужда да се махна от София за малко и от всичкото познато около мен и хора, и ситуации, и ежедневие и пр...
И да не забравя... вечерта като си взех малкия от яслата и отидохме на площадката да си играе, едно от неговите приятелчета, което е на неговата възраст, просто дойде до мен и ми каза “обичам те”. Безценно... Освен това се оказва, че майката на това момченце е моята зодия като аз съм родена в началото на периода, а тя в края на периода на знака Близнаци.Друго, раждали сме в една и съща болница с разлика от 2 седмици, при една и съща докторка. Още, децата ни също са еднаква зодия, но моето е родено в края на периода, а нейното - в началото на периода на знака Водолей. и още много други такива прилики... Странно... не знам, не знам...
Бъдете като децата, хора! Ей такива, които живеят с емоциите и душите си, а не с мозъците и главите си, защото именно от там идват мизериите и гадостите, и злобарщината. Така се забиваме в плаващ пясък и няма измъкване после. Искам и се опитвам да се уча от Радостин, но по-често не ми се получава. Не знам....
......................................................................................
Понякога ме правиш страшно тъжна,
разплакана, ранима и сама.
Понякога до лудост ме объркваш.
Понякога ми иде да крещя.
Понякога ми иде да съм друга.
Да бъда лоша и ужасно безразлична.
Но някак си не мога и не мога.
Защото, знаеш ли... аз те обичам.
Обичам те сърдито и щастливо,
обичам те ядосано, безмълвно.
Обичам те, когато съм горчива.
Обичам те, когато се разсъмва.
Обичам те, когато ми се сърдиш,
когато ти се сърдя, те обичам,
обичам те, когато си ми труден,
когато със сълзите си изтичам,
когато вън вали, когато липсваш,
когато нощите ми стават само твои,
когато спя, когато дишам,
когато се изгубвам зад завоя,
когато ме намразваш за последно,
когато за последно те отричам,
когато си ми дяволски потребен,
когато...
Винаги.
Аз те обичам.
caribiana
..............................
СВЕТЪТ Е ОГЛЕДАЛО
Ти мразиш или обичаш у другите само онова, което обичаш или мразиш у себе си. Ти привличаш в живота си хората и ситуациите, от които имаш нужда, за да научиш определен урок. Когато реагираш с гняв или избираш насилието, ти обръщаш гнева и насилието срещу себе си. Каквото даваш, това и получаваш. Не бъди жесток със себе си.
Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.
Дийпак Чопра
............................................................................................
…И някои любови никога не свършват…
Във въздуха витае раздялата. Усещаш го и ти. Целувките парят. Сякаш болят. Погледът е някак играещ – ту щастлив, ту тъжен.
Любовта се усеща в докосванията, в мълчанието.
Въздухът мирише на раздяла. Погледът говори, че това не е краят. Сърцето шепти, че това ще е завинаги. Тръгвам си и се обръщам. Придърпвам те, за да те целуна. Затваряш очи, искаш да усетиш мига докрай.
Но целувките някак си са други...
Има хора, които никога не си тръгват от живота ти. Има истории, които никога не приключват.
Познаваш ме нали? Знаеш всяка частица в мен, всяка мисъл, всяка емоция. Довършваш мисълта ми, откриваш разликата във вида ми. Обичаш ме въпреки всичко.
Обичам те въпреки всичко! Знам всичко за теб. Знам и най-тъмните кътчета на душата ти. Знаеш моите. Знам любимата ти песен. Знаем, че можем да кажем всичко един на друг.
Всичко! Нямаме тайни, няма лъжи. Нашата любов е свобода! Свобода! Няма ревност. Аз съм твоя, ти си мой. Ти си с друга, аз съм с друг. Обичаме ги, но е друго...
Бог знае защо не сме заедно! Бог знае, но не и аз и ти! Не!
Разстоянието не е причина, нито годините, в които не се видяхме. Може би аз не направих нищо, а може би ти! Но какво от това? Времето отмина, изживявахме всеки миг и бяхме във вечността!
Ти беше моята пътеводна звезда и за теб написах най-красивите неща. А аз за теб? Може би най-силната любов. Така става, когато се сблъскат два урагана. Ти си много горд, каквато съм и аз. Характери пропити с гордост и достойнство. Своенравни и упорити глави. Никога не сме били сами!
Имали сме всеки, когото пожелаем, но не сме имали тази дива страст, която сме аз и ти. Сблъсък на две звезди. Огън!
Обичам те! То е малко да се каже. Това е обожание, а не любов! Ти остави следа в мен! Ти ме промени! Аз съм това, което ти оформи! ТИ!
Аз съм твоят диамант! И никога твоя! Ти си моят диамант и никога мой!
Отдавна вече не питам защо...Не питам.
Научих се да се радвам на всеки миг с теб.
И ти продължи по своя път. И аз продължих по моя.
Не се скарахме, не успяхме да се разделим. И ти го знаеш, и аз го знам. Ще мине време, ще минат години и всичко ще е същото.
Сърцето ще е вечно младо и ще обича все така. Безумно! И целувките ще парят, ако пак ги има...
И няма думи, с които някога на някого да го опишем. Няма да го споделим...
Простихме всичко само, за да си говорим. За да се видим отново, за да усетим пак онова спокойствие на срещите. Онази радост от познатия глас, усмивка от блясъка в очите. Примесени с тъга. Утехата, че някога отново ще се видим ни крепи.
И след 70 години ще те помня! Не, ще те обичам, защото това си ТИ!
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 26.06.15 14:41.
27.06.15
07:44
Вчера вечерта в залата:
разтягане
суинг - 1 серия по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка
джърк - 3 серии по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка
подскоци на степ - 3 серии по 1 мин
заучаване на стойка на глава и после стойка на ръце
страничен планк - 2 серии по1 мин на страна
....................................................................
Тя не биваше да показва нито на него, нито на друг, че е несъвършена, уязвима, човек като всички останали. Ако знаят, че носиш сърце от стъкло, ще го разбият.
Елиф Шафак
Жената е едно от най-красивите явления в света, което не може да се сравни с нищо друго. Жената е шедьовър на Бог.
Ошо
.....................................
Колкото по-малко знаеш, толкова по-добре се чувстваш.
Джон Стайнбеk
............................
...трябва да се преборя с това, с което мога да се боря и да приема спокойно това, което не мога да променя. Толкова е просто и в същото време толкова трудно...
Луис Ривера
Майчина молитва: “Моля те, господи, изпрати всичката болка, отредена за децата ми, на мен, вместо на тях, и ми дай сила да я посрещна като добра майка - с усмивка!”
.......................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 27.06.15 07:48.
27.06.15
18:35
Днес 45 мин тичане в парка :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 27.06.15 19:39.
30.06.15
07:00
Вчера вечерта в залата:
разтягане, загрявка
обръщане - 1 серия по 1 мин с 2x12 kg пудовки
джърк - 1 серия по 1 мин с 2x12 kg пудовки
+ 1 серия по 2 мин с 2x12 kg пудовки
+ 1 серия по 3 мин с 2x12 kg пудовки
+ 2 серии по 1 мин с 2x16 kg пудовки - тук се оказа, че пулсът ми с двете 12-ки не беше достатъчен, и трябваше да пробвам с по-голямата тежест.... аз не вярвах, че ще се справя, пък то се оказа, че си ги вдигах с лекота и приятно усещане.
снач - 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
суинг - 2 серии по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка - засилване на хвата
V-преса - 4 серии по 20
извивки на всяка страна с ластик - 3 серии по 15-20 на страна
Още една-две най-много три тренировки и започвам само и основно да тренирам с 20 кг лилава пудовка. :)
Бъдете щастливи днес! :) :) :)
Не ми е тъжно. Просто ми е празно.
И точно за това ми се мълчи.
Отдавна вече всичко съм разказала.
И нямам думи. Само тишини.
Ако не можеш в тях да ме намериш,
не се отчайвай. Ще те разбера.
Не се завръщай в тъжното ми вчера.
Аз имам своето несбъднато сега,
априлска вечер, ментов чай и песен.
Аз имам неначенати мечти.
Сега се уча да ми бъде лесно.
И точно за това ми се мълчи.
Caribiana
Един възрастен учител в Индия се уморил от постоянните оплаквания на ученика си. И тъй, една сутрин го изпратил да донесе сол. Когато се върнал, учителят накарал недоволния младеж да изсипе шепа сол в чаша с вода и после да я изпие.
- Какъв вкус има? - попитал той.
- Горчив - отвърнал ученикът.
Учителят се подсмихнал, а после казал на младежа да изсипе същата шепа сол в езерото. Двамата отишли мълчаливо до близкото езеро и когато ученикът хвърлил шепа сол във водата, старецът рекъл:
- Пий сега от езерото.
Когато водата докоснала устните му, учителят отново го попитал:
- Какъв вкус има?
- Сладък - гласял отговорът този път.
Тогава учителят седнал до младежа, който толкова много му напомнял на самия него, хванал ръцете му и казал:
- Болката в живота е шепа чиста сол - ни повече, ни по-малко. Тя винаги остава една и съща. Но горчивината, която вкусваме, зависи от съда, в който се разтваря болката. Затова, когато те боли, можеш единствено да разшириш собственото си възприятие… Не бъди чаша. Бъди езеро.
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 30.06.15 10:55.
30.06.15
10:39
И отново.... зачетох го тука на бюрото ми, докато мислех как да оформя един текст....
Не мога да го подмина... наистина... толкова е истинско :)
Поздрав!
Не спирай да кървиш
…
Не спирай да кървиш!
Кръвта измива всички рани...
И по-добре през тръни да вървиш,
Отколкото по аутобани.
Не спирай да кървиш!
Не стой на колене.
Дори от болка да крещиш,
Не сваляй рамене.
Не спирай да кървиш!
Щом болката те раздере
Ти продължавай да летиш.
Отвън не давай да се разбере.
Не спирай да кървиш!
Дори и нийде да не виждаш бяло
Недей бездеен да стоиш.
Щом има кръв - сърцето не е спряло...
Vic 21.05.2015
30.06.15
12:55
...Не бъди чаша. Бъди езеро....
Тази притча ... въздействащо ... Благодаря, че споделяш такива неща :)
30.06.15
15:58
Кобре, не бъди чаша... бъди езеро! :)
Не ми благодари. Правя го с желание и целенасочено,колкото се може повече хора да четат, да мислят и да използват прочетеното в полза за личностното си изграждане. Освен това всичко постната развива и мен.
Кефи се и бъди щастлива! :*
http://inspiredfitstrong.com/bg/2014/blog-bg/7572/
http://myclinic.bg/psihologiq/884-tqloto-kreshti-chrez-bolestite-kakvoto-dushata-mylchi
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 30.06.15 16:42.
02.07.15
06:52
Вчера в залата
загрявка, разтягане
обръщане - 1 серия по 1 мин с 12 кг пудовка
джърк - 1 серия по я мин с 12 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 1 мин с 16 кг пудовка
джърк - 1 серия по 1 мин с 16 кг пудовка
Джърк - 2 серии по 1, 30 мин на ръка с 20 кг пудовка
Снач - 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
корем - повдигане на краката на шведската стена - 3 серии по 20
корем - усукване с кастик - 2 серии по 1 мин на всяка страна
разтягане
Супер ми е на тренировките както винаги. Успокояват ме, енергизират ме, надскачам себе си всеки път, така че продължаваме.
:) :) :)
........................................................
Ако някога дойде ден, в който не сме заедно, трябва да знаеш някои неща...Ти си по - смел, отколкото вярваш, по - силен, отколкото изглеждаш и по умен, отколкото си мислиш. Но най - важното нещо е, че независимо дали сме разделени, аз винаги ще бъда там за теб и винаги ще те обичам !
А. А. Милн
........................................................
Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милиони и милиони звезди, това ти стига, за да си щастлив, когато гледаш звездите. Мислиш си: „ Моето цвете е там някъде”
Малкият Принц
.............................................
Не може да стоиш в твоя ъгъл на гората и да чакаш другите да дойдат при теб... Трябва и ти да идеш при тях понякога...
...................................
Вървял човек и намерил щастие.
-Ти чие си? - попитал.
-Загубено съм - тъжно отвърнало щастието.
-Щом си загубено и не знаеш чие, бъди мое!
Казал и го направил. Метнал щастието на рамо и продължил нататък. Но не усетил никакво въодушевление, все едно щастие няма.
-Защо така? - попитал човекът щастието.
-Защото ако щастието на друг намалява, твоето не става повече.
..............................
Беше още твърде млада, за да знае, че паметта на сърцето отхвърля лошите спомени и преувеличава хубавите, и че благодарение на това изкуство успяваме да понесем миналото.
Габриел Гарсия Маркес
....................................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 02.07.15 06:56.
04.07.15
12:50
Вчера вечерта в залата:
загрявка, разтягане
обръщане - 1 серия по 1 мин с 2x10 kg пудовки
джърк - 1 серия по 1 мин с 2x10 kg пудовки
обръщане - 1 серия по 1 мин с 2x12 kg пудовки
джърк - 1 серия по 1 мин с 2x12 kg пудовки
обръщане - 1 серия по 1 мин с 2x16 kg пудовки
джърк - 3 серии по 1 мин с 2x16 кг пудовки
дълъг цикъл ( за кеф) - 1 серия по 2 мин с 2x12 кг пудовки
отработване на гарван - опити за стойка на глава - опити за стойка на ръце - тук едната стана с лека помощ, но продължавам, защото трябва да свикна със задържането на ръце, с баланса, с връщането назад, да не се страхувам и т.н.
Супер ми беше както винаги, не се уморих ....
“Господи, благодаря ти за това, което имам и за онова, което нямам!
Това, което имам, ме прави щастлива!
Онова, което нямам, ме кара да продължа напред!”
................................
Научих, че всички искат да живеят на върха на планината, без да знаят, че истинското щастие се намира в начина, по който изкачваш стръмния склон.
Габриел Гарсия Маркес
..................................................
Аз бях нещо по-реално, но ти не можа да го разбереш.
Колийн Маккълоу
Run my dear, from anything that may not strengthen your precious budding wings.
~Hafiz
............................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 04.07.15 12:55.
04.07.15
16:59
Днес 45 мин тичaне в пaркa… и приятнa музикa… и мисли в глaвaтa….
:) :) :)
07.07.15
07:21
Вчера вечерта в залата:
разтягане, загрявка
джърк - 2 серии по 1, 30 мин на ръка с 20 кг пудовка + 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
снач - 2 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
отработване на гарван, и стойка на ръце на шведската стена за сега с лице към стената, докато свикна, защото целта е стойка на ръце....
Това е... уморена бях и не знам защо... надявам се скоро организмът ми да свикне на темпото, на което живея.
:)
Купих си “Разговори с Бога” на Нийл Доналд Уолш - страхотна книга, много съм доволна :)
....................................................................................................
Обичайки(приемайки) те обичам себе си,
обичам Бог...
...............................
За да се научите на летите, трябва да пуснете всичко, което ви дърпа надолу...
.................................
Невъзможното е само силна дума, използвана от слаби хора, намиращи за по-лесно да живеят в света, който им е отреден, вместо да открият силата в себе си да го променят. Невъзможното не е факт. То е убеждение. Невъзможното не е твърдение. То е предизвикателство. Невъзможното е осъществимо!
..............................................................
Хората тръгват на пътешествие, но самите те не знаят какво търсят.. - каза Малкият принц, затова не могат да намерят покой, хвърлят се от една посока към друга... И всичко е напразно... Очите са слепи. Трябва да се търси със сърцето.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 07.07.15 11:08.
07.07.15
14:52
ПОЗДРАВ ЗА ВСИЧКИ ЖЕНИ! ЦЕНЕТЕ СЕ....
И Бог създаде жената...
Когато Бог създавал жената, дошъл при него един ангел и го попитал:
- Защо се стараеш толкова много?
- Има много неща, които трябва да изпълня, за да я направя добре. Жената трябва да има много движещи се части, но в същото време да се движи грациозно, да има само две ръце, но да може да прегърне няколко деца едновременно и да умее да ги прегръща така, че да отнема от тях всяка болка – и на удареното коляно, и на наранената душа. Трябва да може и да се излекува, когато самата тя е болна, и да работи по 18 часа в денонощието.
Ангелът бил изключително впечатлен.
- Но това е невъзможно. Как ще направиш всичко това за един ден? Отложи го за по-късно.
- Не, не мога. – отвърнал Бог. – Трябва да я завърша още днес. Жената ще бъде моетo любимо творение!
Ангелът се заинтригувал още повече и се приближил, за да види отблизо това създание. Той я докоснал и възкликнал:
- Господи, та тя е толкова крехка и нежна!
- Да, така е, но аз я направих много силна. Никой не може да си представи какво може да издържи и да преодолее жената. Тя може да изглежда крехка и ранима, но в нея има огромна мощ.
- А ще може ли да мисли? – попитал Ангелът.
- О, разбира се. Не само ще може да мисли, но и да убеждава!
Ангелът отново се доближил и докоснал лицето на жената.
- Но тук има някакъв дефект... Защо бузата й е влажна?
- Не, това не е дефект. Това са сълзи. – поправил го Бог. – Те ще изразяват нейната мъка, любов, нейната самота, страданията и гордостта й.
Ангелът бил още по-очарован и изумен.
- Господи, това наистина е гениално творение! Ти за всичко си помислил. Жената наистина е изумителна! И толкова прекрасна...
- О, да. В нея има сила, на която ще се възхищават всички хора на земята. Тя ще може да се смее, когато й се плаче. Ще се усмихва, когато й е тежко. И ще бъде способна да помага на другите, когато тя самата се нуждае от помощ... А само един неин поглед ще прави това, което не е по силите на никой друг...
Ангелът занемял от възхищение и почуда. А Господ тъжно въздъхнал:
- Но има нещо, с което не мога да се справя. Нещо, което зависи от нея и ако тя не успее да поправи, може да провали целия й живот. Това е, че тя не знае собствената си цена.
09.07.15
09:48
Вчера не успях да отида на тренировка, тъй като в последната пет минути излезе ангажимент на мъжа ми, който гледа детето в тези случаи, и се наложи да отсъствам от залата. Това... както и да е.... Днес ще отида. Ще тренирам сама без треньор, тъй като Юри отиде на Европейското по Гиревой в Златни пясъци.
Обаче, днес сутринта пак въпросният ми мъж ми заявява, че си тръгвал първи в 17:30-18:00 часа (постъпи на ново място - в.”Сега”) и не му било удобно и уж, нямало проблем, ама разсъждавал дали в някой момент нямало пък и да стане такъв. На мен ми стана гадно и това е меко казано. Просто не знам... омръзна ми все аз да се отказвам от себе си и от това, което аз харесвам за общото благо.... а, уж съм зодия Близнаци, а те били егоисти и двулични. За Бога.... понякога и аз искам да съм не егоист, ами егоцентрик, да съм двулична и лицемерна и да си гледам собствения кеф. Ама, не... мама ме научи така с нейното поведение, с нейните съвети..... отстъпвай, бъди деликатна и прочие....
Не мога повече! Мъжът ми си гледа работата, гледа си неговия фитнес как да го нагоди и аз се съобразявам с всичко (когато каже, когато иска, тогава), а аз даже се притеснявам и ми е неудобно, че го моля да гледа детето, за да ходя да тренирам. И сега ей това! Как пък никой не му стана жал и да дойде да ми помогне с Радостин за два чааса, бре хора! Не искам повече! Два часа.... Ама, не! Като съм имала дете, да съм си го гледала... като съм искала да раждам на 26, да се оправям. Ами, ок, никога не съм искала да родя дете и да го захвърля на някой да ми го гледа.... не, категорично! Това би било груба грешка! Но да, изисквам ги тия два-три часа! Определено ги изисквам, пък който каквото иска да мисли за мен! Както те изискват уважение, внимание и лично време, така и аз изисквам! Това е положението! Такъв е принципът на даването и получаването!
И сега какво се получава... пак трябва да избирам себе си или другите! И като се знам, ще избера другите и ще спра да ходя в залата! Естествено, мога да си тренирам вкъщи, но не ми е същото! В залата ми е стегната, систематична, подредена тренировката и мисълта, освен това обстановката, енергията, хората, емоциите ме кефят, радват ме , изпълват ме! Тъкмо започнах да се харесвам и да ставам такава, каквато съм си представяла винаги.... животът е интересен в многоликостта си...
Бъдете себе си! Бъдете егоисти!
......................
Без цел, животът се задъхва! Достоевски ( Аз имам цел и затова ще ме боли, ако спра да посещавам моята си зала с моите си тренировки)
- ”Повечето конфликти, които имаме със света, произлизат от хора, опитващи се да бъдат “добри”, вместо да бъдат самите себе си”.
- Внимавай какво казваш на жена, която обича думите. Тя чува дори запетайките, които понякога забравяш да сложиш
Рени ще ми позволиш ли да споделя мое мнение :)
Аз ако съм на теб бих поговорила с мъжа си сериозно и да поставя така нещата : трябва да се намери решение и двамата души в едно семейство да имат време да тренират, въпреки че имат дете. Така както мъжа намира време и ходи на фитнес, така би следвало да замени жената с гледането на детето и тя да тренира, това което желае. Детето е на двамата, не само майката трябва да поема грижите за него.
Другото, което аз бих правила, а и съм го правила както всички знаете, е да взема детето с мен и да отида на тренировка. Моя малък юнак го водя от 1 год. и 7-8 мес. по тренировки в Богоров, имам свидетели :) И не, не пречи детето. Играе си и всичко му е така интересно, че и на него му става приятно да ходи с мама на тренировки.
Ще намерите решение, сигурна съм, просто говорете :)
Успех !
09.07.15
10:05
Защо не се довериш на някой? Детски кът, приятелка? Виж Ники колко деца гледа всеки ден, забавлява ги и ги пази. Полезно е и за малкия- да се научи да общува с непознати и да се развива в по-широка социална среда.
Бъди каквато трябва.
Кои са “другите”? Важна си само ти и детето, което е част от теб (биологично и емоционално). Всички други само делят пространство с теб. Всички други ги избираш ти и ти определяш как ще контролират живота ти.
*аз съм крайна и несклонна на компромиси, затова ти говоря така. Не бих родила на 26 или скоро и не искам да нося отговорност за нечий живот, моят си ми стига, нито бих жертвала навиците си заради нечий чужди. Но аз съм егоист. Не ме слушай :) Изобщо.
Куини, във Варна няма детски кът, в който да оставиш дете под 3 год. самичко вътре, камо ли да го оставиш за 2 часа и да духнеш :D за София предполагам е същото ;) Под самичко имам предвид без присъствието на родител, само на аниматор.
А за егоизма......внимавайте с него, в един момент да не Ви изиграе много лоша шега ... трябва да се намери баланса :)
Мнението беше редактирано от Vess на 09.07.15 10:19.
09.07.15
10:21
Ужас... Все пак е ... Варна?
Както казваше Ваня Щерева в една книга “Вървя по пътеката на влюбените, хванала себе си за ръка ” :)
Има баланс, но е по-глобален - едни са грижовни като Рени, други- не, като мен. Ти си някъде по средата. И така :)
10.07.15
07:07
Привет!
Благодаря на Веси и Кобрето за подкрепата... оценявам го!
Ние ще говорим по темата много ясно, най-вероятно ще се намери вариант, но аз нали съм деформирана от вътре и все ще ми е гадно и неудобно като знам, че ангажирам други хора, пък независимо и близките ми такива, със себе си и собственото си удоволствие, а те от своя страна жертват нещо свое заради мен. Ей такава съм аз... това си е меко казано глупаво.
Обмисляла съм да го вземам Радостин с мен в залата, но съм се отказвала, защото цялата картина става много сложна и ще обясня защо, за да не изглеждам някаква си лигла тука. Въпреки че може пък и да си търся оправдания само... и това го има... в никакъв случай не бягам от критикуването на самата себе си. Като свърша работа в 17:30 и то с голям зор и винаги има намусени, че си тръгвам в толкова, докато стигна до яслата става 18:30. От там ако тръгна да стигам и до залата с него, най-вероятно би станало някъде около 19:00-19:15 часа. Тренирам между час и час и половина... и някак си не ми е много щастливо като знам, че ще задържам Юри до толкова късни часове , тъй като все пак и той си има нужда от почивка и от това да намери време и за неговото семейство, а и има лично време. Но ако се наложи, бих говорила с него и бих ходила и с детето при това положение. Просто вътрешно се бунтувам, когато разбутвам нечий друг живот и ежедневие, а и съм свикнала с всичко сама да се справям без по никакъв повод да тревожа околните с личността си.
Кобре, това, което Веси ти е обяснила за детските центрове, важи с пълна сила и за София. А и поради факта, че моето дете не се класира в държавна ясла, го пуснахме на частна, за да може и той да свиква с друга среда и да се социализира и за да може и аз да се развивам професионално ( при все че заплатата ми отива, за да му плащам таксата в яслата...много се моля и надявам да го приемат в държавна тази година), твърде прескъпо би ми излязло да плащам и детски кът в дните за трениране.
За егоизма, мнеее, никой не говори за горчивия егоизъм. Повярвайте ми знам какво представлява това понятие... имам двама много добри приятели, които са точно такива... егоисти до забрава. Наистина е потресаващо. Но аз по-скоро говорех за онзи здравословния егоизъм, когато все пак мислиш и за себе си. Защото твърдя, че Бог не ни праща на тая земя, за да се самобичуваме, а за да се грижим за себе си и да се обичаме сами себе си и като наш духовен баща, би страдал, ако вижда обратното. Всеки баща иска най-доброто за детето си и е щастлив, когато вижда, че то го получава. Кажете, как биха ни се случвали само красиви неща и хора, ако се самонараняваме и самосъжаляваме. Никак. Ето това имах предвид. За мен човек трябва да мисли за себе си, за да разцъфва и особено жената, защото ако една жена разцъфва, би разцъфвало и детето й.
Вчера в залата ( изпълняваме начертаното за тая седмица, за другата ще се разбере): сама си структурирах тренировката
разтягане
суинг - 2 серии по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка + 1 серия по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка
джърк - 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка + 2 серии по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка + 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
кофички на пейка с медицинска топка - 3 серии по 10
3 вида коремни преси - 2 серии по 15 за всеки вид
гарван + стойка на ръце на шведската, пълзейки по нея, докато се изправя - това ще го правя, докато свикне ялото, раменете и ръцете с тази поза, за да си правя истинската стойка
разтягане
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 10.07.15 07:07.
11.07.15
16:27
Днес 42 мин тичaне нa стaдионa :)
Поздрaв- Жaнa Бергендорф - “Невъзможни сме сaми”
Много е прекрaсно дa си в бaщиния си дом и дa имa кой дa те посрещне и дa те чaкa с нетърпение. :)
14.07.15
10:44
Вчера вечерта в залата, след хиляди настройки на времето, в което мога да ида:
загрявка, разтягане
снач - 3 серии по 3 мин, 2 мин, 2 мин на ръка с 16 кг пудовка - още дооправях детайли в техниката и съответно ми стана по-приятен снача
клек - 4 серии по 10, 7, 5, 3 - 40 кг, 50 кг, 57, 5 кг, 60 кг
коремни на шведка стена - 4 серии по 15
гарван, стойка на ръце на шведската стена с лице към нея - отново за да свикна с позата и баланса, за да си го правя както би следвало
подскоци през степчета и конуси - 5 дължини
разтягане
Аз и още една девойка мислихме какво да тренираме и как да го направим.... така че може би не е съвсем правилно, но така ще е, докато се върне треньорът ни. :)
Пудовките и шангите са ми най-добрите приятели и любовници. Винаги когато ми е радостно и весело, те се смеят с мен, а когато съм тъжна, бясна, гневна - просто си мълчат тихо в ъгъла и понасят цялото ми настроение без думи. Какво му трябва друго на човек... :) :) :) освен една тежка гира и солидна щанга!
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 14.07.15 19:24.
16.07.15
07:08
Вчера в залата:
Ваня ме тренираше и тренировката беше по-скоро в такъв вид, в който тя да може да види как правя основните движения, къде имам пропуски, за да се коригира
разтягане
джърк - 3 серии 2 мин с 16 кг пудовка - с такава тежест, за да ме наблюдава как го правя
снач - 3 серии по 1, 30 мин с 16 кг пудовка - отново с цел корекции
тяга - 1 серия по 13-14 с 30 кг
+ 1 серия по 10 с 40 кг
+1 серия по 10 с 50 кг
+3 серии по 5 с 60 кг
коремни - нововъзникнали :) - заставаш в позиция за лицева опора, но краката са върху една кърпа , и започваш да се движиш напред с ръцете, без да мърдаш дупето, кръстът да пропада или да си помагаш с краката. - 3-4-5 серии , докато ми омръзне :)
разтягане
Обичам да тренирам! Наистина не мога без това... Значи, тренировките, детенцето ми и надеждите ми са тези, които ме поддържат усмихната и с желая да върша всичко останало през деня.
Бъдете позитивни!
..................................
Заболя ме, че не ме потърси толкова време. Не съм искала да ми казваш, че ти липсвам, а просто да покажеш, че ме помниш.
Птиците умират сами
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 16.07.15 07:10.
18.07.15
08:47
Без жената мъжът е просто една нелепа шега. Джеймс Клавел
Вчера в залата вечерта, успях да ида и този път:
Тренировка с Юри
разтягане, загрявка
джърк - 3 серии по 1,30 мин на ръка с 20 кг пудовка
1 серия лицеви на TRX въже с крака на степ + 1 мин само стоене в позиция за лицеви за баланс + пак стоене, но в обърнато положение с гърба към пода и малко кофички на това TRX въже
гарван + стойка на глава - този път първата стойка се изправих нагоре, но ми задържаха крака горе + още една стойка на глава до стената, като успях отново сама да се изправя и да докосна с пети стената ( това не е кой знае какво постижение най-вероятно предвид държането на краката ми от Юри и после втория опит с пети, опрени в стената, но аз го отчитам като такова, тъй като продължих движението нагоре, избутвайки дупето и краката и успях да схвана как да пренеса тежестта по равно на главата и на ръцете)
+ 2 серии по не знам колко секунди - стоене на ръце с лице към шведската стена максимално близо до нея и с минимално опиране на пръсти те на краката в шведската стена.
динамичен страничен планк - 2 серии по 10 на всяка страна
Чувствам се прекрасно!
Чета “Бог пътува винаги инкогнито”
само трябва да се науча да не съм толкоз добра и да не позволяам на хората да се възползват от слабите ми места!Трябва да разкарам от обкръжението си такива индивиди!
Хайде, останете си със здраве!
.........................................
В крайна сметка повярвах на нещо, което се нарича физика на търсенето.
Правилото гласи нещо такова:
“Ако си достатъчно смел да изоставиш всичко познато и удобно,
което може да е всичко - от дома ти до старите угризения
и тръгнеш на път в търсене на истината
бил той вътрешен или външен и ако искрено приемеш всичко случващо ти се по пътя като знак и ако приемеш всеки срещнат по пътя като учител и ако си готов да приемеш и простиш някой трудни истини за себе си
тогава истината няма да бъде скрита от теб.” “Яж, моли се и обичай”!
Ако искаш да подобриш живота си и да живееш така, както заслужаваш, трябва да се състезаваш със себе си. Няма значение какво казват другите за теб. Важно е какво казваш ти за себе си и дали се чувстваш удобно в собствената си кожа. Бъди верен на себе си. Това е най- важният източник на щастие!
Робин Шарма
......................................
Прободе го като нож, но не го заболя. Никога не те боли, когато знаеш нещо със сигурност. Нараняват те само очакването и последиците. Ерих Мария Ремарк
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 18.07.15 08:50.
21.07.15
10:26
Вчера вечерта в залата (отново успях :) )
загрявка, разтягане
клек - 3 серии по 12, 10, 10 повт с 30, 35, 40 кг
обръщане - 1 серия по 1 мин с 2x 12 кг пудовки
джърк - 1 серия по 1 мин с 2x 12 кг пудовки
обръщане - 1 серия по 1 мин с 2x16 kg пудовки
джърк - 1 серия по 1 мин на с 2x16 kg пудовки + 2 серии по 2 мин с 2x16 kg пудовки + 1 серия по 1 мин с 2x12 кг пудовки ( от подсъзнателен страх, че няма да мога да тласна двете жълти пудовки, малко обърквам дишането и го забравям даже, затова беше и тази последната серия с двете 12-ки, за да се види дали генерално го бъркам или е просто от страха. Оказа се, че много добре съм си хванала техниката на дишането и ще трябва да мине малко време, да ги повдигам още двете 16-ки и ще се отпусна. )
+ дълъг цикъл - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка - отново проверка на техниката на дишането.
фиксация - приклякане ( първият клек при джърка) с две пудовки над главата -1 серия по 30 повт с 2x12 kg пудовки + 2 серии по 30 повт с 2x16 kg пудовки - отново стриктно правилно дишане
коремни на шведската стена - 4 серии по 20
стойка на ръце - 3 пъти успях да се засиля като хората и с помощ от Ваня, която леко ми съпортваше едния крак, успявах да си застопоря краката на стената и фактически си направих 3 стойки с помощ от нея. Почувствах се супер. Не успях сама, но и това ще стане. Почувствах се много добре, защото преди 5-6-7 месеца стойката на ръце, стойката на глава ми бяха мираж и просто се възхищавах на хората, които ги могат. Не съм смятала, че някога ще мога и аз.
Уникално е усещането да достигаш и надминаваш границите си и всъщност да разбереш, че такива не съществуват.
Хубаво ми е!
......................................
“Изграждането на личността започва с отхвърляне стереотипите на тълпата.”
Силвия Кристъл
“Лявото око на Рембранд”
........................
Истинската мръсотия е вътре в нас. Останалото просто се отмива. Има само една мръсотия, която не може да се махне с чиста вода, и това е петното на омразата и фанатизма, заразило душата. Можеш да пречистиш с въздържание и пост тялото си, но сърцето се пречиства само с Любов.
Чест Елиф Шафак
.................................
”Случайността е следствие от дълга подготовка. Дошло ти е времето” Vanya Visarionova
“Всеки ден прави нещо, което те плаши! Живей живот, изпълнен с рискове и предизвикателства! Ще имаш много време за почивка... в гроба! из “Всички ние трябва да останем гладни”
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 21.07.15 10:44.
21.07.15
10:30
Чувствам се много заредена от този денвник! Продължавай така ! :* :* :*
Винаги намира и публикува страхотни неща. И мен много ме радва ;)
Даже си ъпгрейдвам фейсбук стената отвреме на време (blush) (giggle) :D
22.07.15
09:25
Много благодаря за оценката, момичета! Радвам се, че ви доставям радост и се усмихвате! Това е целта - четейки писанията ми тук, всеки да намери по нещо за себе си, в противен случай би било безсмислено да занимавам хората със себе си - едни ще се запалят по пудовките и Гиревоя, който е слабо популярен в България, други, пък ще се замислят върху сентенциите, картинките, мелодийките....
Благодаря Ви, че отделяте част от личното си време за мен! Това е много! :*
ПОЗДРАВ!
“АЗ ТЕ ИМАМ БЕЗ КРАЙ....”
23.07.15
10:01
Привет! Привет!
Ето какво свърших в залата вчера:
загрявка, разтягане
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка
дълъг цикъл - 2 серии по 1,30 на ръка с 20 кг пудовка
суинг - 2 серии по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка
страничен планк - 2 серии по 1 мин на страна
стойка на ръце - 3 пъти отново с помощ от Ваня.... според разбирачите след две седмици съм щяла да се справям и сама :) хахахха Обичам оптимистичните и позитивно мислещи хора!
И така.... по някое време миналата седмица съм си контузила дясната ръка точно над и малко над китката. И вчера си ме болеше вече доста, но исках да видя дали мога да се справя въпреки болката, обаче лаком гъз, глава затрива, както са казали хората. Боли ме доста, леко подута е и умирам от яд, не защото ще ме боли или нещо подобно. Единствено, което ме тормози е, че най-вероятно просто няма да мога да тренирам с дясната ръка за известно време. Ей, това не ми дава мира. Тъкмо започнах да се сприятелявам с 20 кг пудовка и да си кефя, че съм уникално dedicated по отношение на цялата идея и сега всичко ще се върне назад.
И да, може някои да кажат, че когато има такива травми или болки, организмът ни подсказва, че прекаляваме и следователно е време да си дадем почивка. Знам, знам, че е така. Обаче, как да се примиря като аз наистина живея и съм щастлива при мисълта, че днес е денят да ходя да тренирам. Не съм обсебена, не претренирвам като едно време. Просто се кефя, че съм си на мястото и вече съм намерила баланса си в тази насока от живота.
Дайте ми, моля Ви, съвет с какво да се мажа, за да ми мине по-бързо!
Нещата, които са ни останали от рая: звездите на нощта, цветята на деня и очите на децата. Данте Алегиери
..................................
Това е град от хартия. Наистина. Погледни, погледни всички тези еднопосочни глухи улици, които завиват на обратно към себе си. Всичките тези къщи, все едно са били построени с една-единствена цел - да се разпаднат. Всичките тези хартиени хора в техните хартиени къщи. ГОРЯТ БЪДЕЩЕТО СИ, ЗА ДА СА НА ТОПЛО. Всичките тези хартиени деца, които пият бира, която някой задник им е купил от някой хартиен магазин. Всеки е откачил заради някаква мания да притежава разни неща. Всичките тези неща, които хората искат да притежават, са тънки като хартия, късат се като хартия. И хората са така, прозрачни са и се мачкат като хартия.... Джон Грийн
......................................................
Изтезанията, на които човек може да се подложи сам, нямат край. Адът е вътре в нас, раят също. Елиф Шафак
........................................
Силната жена е винаги себе си ,
не те лъже , ако те обича.
Знае , че от тебе има по - добри ,
но въпреки всичко те иска.
Силната жена не се страхува ,
може да постигне сама мечтите си …
Но има нужда от твоето рамо
и да я търсиш , когато ти липсва …
Силната жена не те запалва ,
тя направо те изгаря с поглед …
Имаш ли до себе си една такава ,
гледай да не я изгубиш !
............................................
Да се обвържеш ли?- Разбира се - потвърди лисицата.
- За мен ти още си само момченце, което прилича на сто хиляди други момченца. И нямам необходимост от теб. А и ти нямаш необходимост от мен. За теб аз съм лисица, която прилича на сто хиляди други лисици. Но ако ме опитомиш, ние ще изпитваме необходимост един от друг. За мен ти ще бъдеш единствен на света. За теб аз ще бъда единствена на света... “Малкият принц”
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 23.07.15 10:02.
25.07.15
09:53
Ето какво направих вчера в залата: за мен това беше нищо и никаква тренировка, тъй като не докоснах гирите заради контузената ми ръка...
разтягане, загрявка
клек на един крак, задният опира хоризонтална ниска тухличка - 2 серии по 10 на крак + 2 серии по 5 на крак с 20 кг щанга + 2 серии по леко повдигната тухличка, за да стане по-височка, тъй като има леки грешки в техниката на предишните серии - 2 сериии по 5 на крак с 20 кг щанга
ренегатското гребане го започнах, но с гребането с дясната ръка ме болеше и просто не исках да се донакисвам съвсем
хоризонтални набирания на ТРХ въже - 4 серии по 10
руски туист - 4 серии по 10 на страна с 5 кг диск в ръце, който ми беше лек, но за задържането на 10 кг диск се изискваше по-сериозно усилие в ръката и ме болеше
подскоци на висок дървен шкаф/степ - 5-6 серии по 10 подскока - отзивът беше, че са перфектни :)
тичане с високо повдигнато коляно с ластик през хълбука , за който ластик едно другарче се държи зад мен и ме дърпа, за да има съпротивление - 5-6 серии по 2 дължини тичане - 1 повт .
страничен планк - 2 серии по 1 мин на страна ( тук съвсем леко усещах напрежение в ръката и затова го направих)
Като цяло лигава история.... изключително много ме е яд и т.н.... голяма тъпотия ...
Хайде останете си със здраве!
...........................................
Ти си един гост. Остави тази земя, малко по-красива, малко по-човечна, малко... по-приятна, малко по-приветлива за тези непознати гости които ще дойдат след теб. Никой няма да остане тук за дълго, но за момента ние сме тук. И за момента ние трябва да сме изцяло тук тотално, интензивно. Трябва да направим този момент възможно най-красив. Трябва да изживеем живота си подобно на танц и когато си тръгнем от тук всички, които ще дойдат след нас да забележат, че хората които са били преди тях тук, не са били обикновени хора. Оставили са цветя и благоухание, оставили са ехо от песните си и танците си, оставили са следите си в 24 карата злато. Не е беда, това че сме гости. Това е една голяма възможност. Ошо
Понякога мълчанието е може би онзи външен заглушител, който не дава да се разбере, че ти се пръска сърцето. Джон Стайнбек
Не можех да го приема такъв какъвто е, а и не исках такъв човек за себе си. Присъствието му бе единственото нещо, което ме нараняваше повече от отсъствието му. Можех да се успокоявам ежедневно с мислите, че го преживявам - истината беше, че той бе успял да ме нарани по всички начини по които е възможно едно човешко същество да нарани друго. А аз бях успяла да го обичам по всички начини по които една жена може да обича един мъж.
..............................Е Л Джеймс
Там, където е текло вода, може пак да потече, но от чакане, ще ти е минала жаждата...Дора Габе
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 25.07.15 09:54.