12.01.06
08:18
Искам да се допитам до някого с повечко опит.Коя от 2-те програми е по-добра при положение, че правя 3 дневен сплит !!!
Ето ги и вариантите:
Понеделник:
Гърди и Бицепс или Гърди и Трицепс
Сряда:
Гръб и Трицепс или Гръб и бицепс
Петък:
Рамо, Трапец и Крака или Рамо и Трапец,а краката в отделен ден
Питам защото като правя гърди знам, че натоварвам и трицепса, но аз правя бицепс след товат.А за Рамо, трапец и крака ми казаха,че щом правя 1) Рамо кравта ми се качва в раменете и после когато правя крака било много трудно да слезне в краката.
Дайте савет и моля ви ПИШЕТЕ САМО АКО ИМАТЕ ГОЛЯМ ОПИТ ИЛИ СТЕ ДОБРЕ ЗАПОЗНАТИ СЪС СЛУЧЕЯ МИ, защото вече се наслушах на глупости !!!
Това не го пиши повече , всички имаме право на мнение независимо с какъв стаж сме. Ти ще си отсееш мненията които ти трябват но не бива да обиждаме другите
DJGorgio-Astor
Изхождам от предположението , че нямаш много стаж и затова ти препоръчвам гърди трицепс , за да имаш по-вече време за възстановяване в противен случай можеш да пробваш и другия вариант.Аз лично предпочитам да правя ръцете в един ден.
12.01.06
10:22
Ами на 3 месеца ако му се вика стаж ?!?! :)
Незнам мисля да изчакам за още мнения по въпроса и които мнения наклоняват везната на една страна, тях ще послушам.
Все пак ти благодаря, но ще изчакам !!!
имам познати които тренират двуразово и тогава правят гърдите с трицепса в един ден
ако се подходи от гледна точка на възстановяване-гърди и трицепс е по-добре,защото ако в понеделник тренираш гърди и бицепс а в сряда гръб и трицепс то трицепса няма да се е възстановил от натоваржането в понеделник
Да не би бицепса да не се натоварва от упражненията с гръб?? Според мен е еднакво - дори и анкетата ти го показва...
Аз пък си правя ръцете в един ден, като гледам да са максимално отдалечени от гърба, за да може да се възстанови бицепсът.
Гърдите са група, която заслужава цяла самостоятелна тренировка според мен. :wink:
12.01.06
15:09
Чувствам се доста объркан, но държа DJGorgio-Astor да си каже мнението по въпроса!За сега останах с впечатлението, че Гърди и Трицепс е по-добре! Пък ще видим.
Благодаря ви за вниманието все пак !
12.01.06
15:25
Аз също ги тренирам отделно гърдите.Ако можеш да ги тренираш в отделен ден мисля че ще е най-добре но ти си решаваш.А иначе мисля че гърди-бицепс е по добре. :)
ПО ЗДРАВИ
гърдите както и гърба са големи мускулни групи при тренировката на които се натоварват и по малките мускули като бицепс,трицепс и раменца . затова не е много удачно да се тренира гърди и трицепс ; гръб и бицепс , тъй като след тренировка на гърди и гръб ,бицепса и трицепса са вече изтощени и немогат да бъдат ударени тежко за да се изкара максимума от тях от тук следва- по слаб трицепс и бицепс - по слаби гърди и гръб .Въпреки това трнировката на гърди и трицепс,гръб и бицепс е компромисен вариант и може да се ползва за временно стресиране на мускулите
12.01.06
16:02
Мхм .... всичко казано до тук клони повече към Гърди и трицепс ; Гръб и бицепс, но аз ще изчакам и изслушам още мнения!
Ако може всеки, които погледне темата да гласува на анкетата!!!
Няма да ви коства нищо!!!
Благодаря ви предварително !!! 8)
Баш поради изложените от теб причини е удачно да се тренира трицепса с гърдите, а бицепса с гърба. Те вече са натоварени, защо трябва да ги тренираш в отделна тренировка? Този вариант съвсем не е компромисен, както казваш. Или Рони Колман има слаби ръце, защото ги тренира точно така? :D
Все пак има много работещи варианти.
ХХХХХХХХХХХХХХХ Аз правя гърди+бицепс в понеделник и гръб+трицепс във вторник. Нямало време да се възстанови - трънки. Вас при тренировката за гърди и бицепс ако ви влиза в трицепса това е друг въпрос. Така правя от известно време и си имам растеж и всичко си ми е нормално... Прекалено задълбавате нещата. Гледайте по повърхностно.
Внимавай с езика . Това че правиш различни неща (не казвам дали е правилно или не) не те прави такъв че да пишеш с такъв език !!!!
DJGorgio-Astor
12.01.06
16:46
като се тренира се тренира на 100%. Гърди и бицепс, гръб и трицепс. Най-добрия вариант си е ръцете в един ден - ако можеш така, няма да сбъркаш.
12.01.06
17:08
гърди и трицепс 3 седмици гърди и бицепс 3 седмици..така може да се редува..иначе гърди с трицепс е по добре..правиш си гърдите после трицепса..като последната серия на трицепса я направиш донапомпваща а не основна базова и тежка..
добре де като тренирате не се ли опитвате да изкарате максимума от всеки мускул а изпомпването си е изпомпване :)
12.01.06
17:15
Напълно съм съгласен с твоето твърдение !!!
Важното е да си красив от въм и от вътре !!!
А това за СМ или ММ си остава м/у билдерите във фитнеса, аз не съм максималист не искам да съм както ти каза THE BIG MAN !
Все пак искам да си живея живота пълноценно и да нямам здравословни проблеми :) 10x-че за обърнатот внимание !!!
Уважам всяко ваше мнение и ценя това, че се опитвате да ми помогнете в избора !!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЗА АНКЕТАТА И ТЯ Е ОТ ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ ЗА МЕН !!! 8)
аз пък не мога да разбера как всички му давате акъл на момчето като тои никаде не е казал кои са му силните групи тия тренировки за кфо ги прави и на кои мускули иска да наблегне.......
12.01.06
18:07
Ами като цяло щом питам значи искам да наблегна и на 4-ти мускулни групи възможно най-добре !
За това правя тази анкета!
Попринцип гърди и бицепс :wink: , но ако можеш да тренираш рацете в един ден ще е най добре :wink: 8)
12.01.06
19:20
Според мен е най-доре да се прави Гърди Бицепс Гръб и трицепс!
Защото като правиш гръб се натоварва БИЦЕПСА и затова ако тогава правиш трицепс ще е по добре .... а Ако правиш гръб и бицепс .... нз маи няма да издържиш ....
12.01.06
21:13
[quote author=“MavericK”]Гърди с бицепс и Гръб с Трицепс.Така мисля че е най-добре :)
това е на етапа за тебе и е рано ръцете в 1 ден
Аз ще ти кажа,че и двата варианта си имат своите предимства и недостатъци.Сменяй ги ! А съвета който мога да ти дам е,че трябва да тренираш яко.Без значение дали гърди и трицепс или гърди и бицепс.И не се води по хората които пишат.Те на приказки много хора го докарват.И това да си изписал хиляди мнения не те прави по-напреднал от други които не пишат много.Разбери на теб кое ще ти действа най-добре и тренирай.
KickBoxer мисля че това е за теб http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=11987
12.01.06
22:05
1)Ръце в един ден се правят, когато си с голям стаж !!! Моят стаж е 3 месеца !!! Което автоматично ме прави начинаещ !!!
2) 2 дни рамо .... и никаде да няма крака ?!?! Та аз нали тепърва трябва да поставя основата !!! Без крака и като наблягам на рамо ... каква основа е това ?!?!?
3)Когато стажа ми стане над 9 месеца може да се допитам до теб!!!
Благодаря ти все пак !!!
12.01.06
22:34
Гърди и бицепс-по напомпваща е
Гърди и трицепс пък е по-кратка
Стават и двата варианта НО винаги има едно НО ако трябва да избереш гърди- бицепс например трябва така да съобразиш програмата че бицепса да има време да си почине (защото после пак ще имаш в програмата бицепс и той няма кога да се въстанови)
Затова ти препоръчвам Гръб-Бицепс и Гърди-трицепс , просто няма какво да изчисляваш
12.01.06
23:11
за мен лично ми е по-добре да правя гърди с трицепс, защото при лега се натоварва и трицепса и ако правиш 1 ден гръб и трицепс а на другия гърди и бицепс тогава трицепса няма да се е възтановил напълно...поне тей съм установил, че е при мен...и аз не съм с голям стаж да правя ръце в един ден...
12.01.06
23:15
Вече съм наясно с това какво ще правя !!!
DJGorgio-Astor благодаря ти, че все пак се отзова и си каза мнението по въпроса.
аз пък кат по тъп щи препоръчам да си разделиш тренировката на дърпащи и бутащи упражнения. щом си с 3 м стаж ще има фаида при теб и чак след това мисли за някакви по специални сплитове
13.01.06
00:53
По принцип за всеки е различно, но за мен лично (пробвал съм и двата варианта) твърдо гърди - трицепс, гръб - бицепс. Разбира се, че работната тежест, за бицепса да речем, ми пада с 5 кг (от 65 на 60 кг за сгъване с щанга), но какво от това щом пак ще му “взема акъла” със серии до отказ и форсирани повторения. А и сумарното натоварване ще е още по-голямо, защото се прибавя и натоварването при упражненията за гръб. Е, след всичко това на бицепса наистина ще му трябва вече една седмица почивка!
Именно nikolaBULL падат работните тежести но това е в + даже , защото вече работим с по малки тежести , риска от контузии се намалява а аботещия мускул се натоварва повече поради по ниските енергийни нива
не смятам че трябва да се влияеш от мнението на Astor (нищо лично) Понеже темата беше въпрос лично към него...Смятам че при стажа ти от три месеца не трябва да тренираш Гръб с бицепс и гърди с трицепс ,защото ще се пренатовариш.Като правиш гръб натоварваш и бицепса и после няма да можеш да си направиш пълноценно упражненията за бицепс.Същото е и при гърдите с трицепса
Абе човек какво общо има това че е написал че е към мен въпроса , та го наслагваш.И да ти кажа че си доста далеч от истината (справка горният ми пост), какво доживях някакъв с стаж 5-6 месеца да ми дава акъл кое е добро и кое не
16.01.06
19:42
Баш поради изложените от теб причини е удачно да се тренира трицепса с гърдите, а бицепса с гърба. Те вече са натоварени, защо трябва да ги тренираш в отделна тренировка? Този вариант съвсем не е компромисен, както казваш. Или Рони Колман има слаби ръце, защото ги тренира точно така? :D
Все пак има много работещи варианти.
Дано не ти прозвучи като заяждане ама кажи ми откъде знаеш как ги тренира той ? Нещо да не сте приятелчета ? Айде стига с такива глупави изказвания . Арнолд като ги е тренирал гърди и бицепс , нещо да кажеш ? Ама аз съм сигурен ,че ги е тренирал така колкото и ти ,че Рони ги тренира както го мислиш .
По темата , стига с глупавите изказвания , всеки е различен . На един му трябва да се възстанови примерно бицепса 2-3 дни и тогава да го удари пак . Примерно Понеделник гръб Сряда - гърди и бицепс и като го направи това ще нацели точно необходимото време за почивка , друг ще му трябва да тренира бицепса с гърба за да му порасне повече .Всеки може да изкара по 101 причини за това как да хе тренира по единия ами по другия начин , защо просто не се обеди сам за себе си като отиде в залата пробва вариантите и си хареса някой , който работи за него ?Дано няма засегнати и обидени от мнението ми.
Според мен с тоя стаж още ти е рано за това разделяне-тренирай всички мускулни групи в един ден три пъти седмично-понеделник,сряда,петък.Закъде си се разбързал:)?