Kath.. gathering smiles (strength) in a box called "diary"

Темата е заключена.
Прескочи до:

24.06.15
17:54

24.06.15

Искам да опиша и днешния ден, тъй като менюто ми е специално за мен - съдържа храни, които ме карат да се чувствам много комфортно.
Сън - 7 часа.
Много хубав ден - слънчево време, без да е твърде горещо и задушно, хубав сън, хубава тренировка и в края на деня - хубава храна и хубав филм. Хубава работа :) :D

Храна:
Пак като вчера ( а и както всяка сутрин напоследък ) се събудих към 6 и си направих към 600 мл кокосово мляко, разбъркано с канела, кокосово брашно и сурово какао. “Ритуалът” с изпиването му отне над 2 часа :D
Междувременно се заех с работа, по някое време пих мляко с кафе.
17:00 - 17:45 Тренировка
20:00 - вечерята ще се състои от къри с нахут (варен нахут, сготвен с шалот, моркови, малко тиквички, 2 ч.л. къри, сол, пипер, доста куркума и чесън) + голяма салата от белени краставици - същата като вчерашната. За филма - печен хрупкав нахут + доста черен шоколад със стевия (~150 гр).

Течности
Над 2,5 литра вода, 500 мл йоги чай (шоко), към 250 мл бяло вино.

Тренировката:
По обяд правих слънчеви поздрави и йога за колит и подуване.

4 кръга от:
1. Mount. climbers
2. Clean & press (R hand) @7kg
3. Clean & press (L hand) @7kg
4. Floor (bench) press 2@7kg
5. Walking lunges (without weights)
6. Swing (R arm) @8kg
7. Swing (L arm) @8kg
8. Side-arm rise 2@7kg
9. Hammer curls 2@8kg
10. Kick-back 2@5kg
11. Knee hugs
15 сек почивен/45 сек работен интервал, общо 44 кръга = 44 минути.

Мнението беше редактирано от Kath на 24.06.15 18:04.

25.06.15
12:35

Здравей! :)
Аз също като теб имах проблеми с цикъла преди време. Като отказах да приемам хормони ми препоръчаха да пия витамин Е и да ям поне шепа орехи всеки ден. Пък аз след разни проучвания реших да спра и млечните продукти, въпреки че много ги харесвах. След 1 месец някъде нещата се нормализираха. Според мен млечните (и не само те за жалост) имат голяма връзка с появата на поликистоза на яйчниците.

Надявам се скоро всичко да е наред и при теб (F)

25.06.15
15:18

Направих си домашно овесено мляко!
И стана вкусно, за мое учудване :D (h)
Само дето ми е адски трудно да изчисля хранителната му стойност, за това, ако някой е запознат, моля да ме посъветва.
Ето как го приготвих: Накиснах 100 гр. овесени ядки за 30 мин в студена вода. После отцедих водата, прехвърлих ги в тенджера, пълна с около 700 мл вода. Сварих ги с канела и ванилови шушулки. Накрая (на порции) блендирах цялата тази смес и оставих да се отцеди в няколко слоя марля, всичко това над голяма цедка. Прехвърлих в еднолитров шейкър и смесих с 2 дози протеин. Стана точно 705 гр. :D Сместа стана много кремообразна, съвсем леко водниста, но все пак задоволително приятна на вкус, а след добавянето на ванилов протеин е идеална. Има кафеникаво-бял цвят. Пулпата ще си я изсуша и ще я ползвам за пилинг, най-вероятно.

Та... чудя се, какви ли хранителни вещества има в цялото това чудо (без протеина, за него е ясно)? Едва ли е редно да пресмятам, спрямо стойността на овесените ядки, тъй като остана не малко пулпа... (nrespect)

П.П. Следващия път ще направя кокосово мляко. Принципа на приготвяне е г/д същия, само дето ще ползвам пълномаслени кокосови стърготини.

Мнението беше редактирано от Kath на 25.06.15 18:36.

25.06.15
17:59

Здравей! ЩЕ пробвам сега и аз да си направя овесено мляко , интересно ми е какъв вкус ще има.
Можеш ли да обясниш как си правиш и кокосовото мляко?

25.06.15
18:36

казано от Пипи на 25.06.15, 17:59:

Здравей! ЩЕ пробвам сега и аз да си направя овесено мляко , интересно ми е какъв вкус ще има.
Можеш ли да обясниш как си правиш и кокосовото мляко?

Една чаша кокосови стърготини заливам с 4 чаши вряща вода (лично аз я пускам да заври в ел кана). Оставям да поседи известно време, докато кокоса омекне (към 15, до 30 мин), после блендирам цялата смес хубаво. Прецеждам с тензух (в моя случай с няколко слоя марля), над гевгир, пъхнат в голяма купа, в която съответно да се събира течността. След 15-20 мин (като поизстине), хващам и изстисквам хубаво с ръце. Това е. По-вкусно е от овесеното, но е малко по-скъпичко. За сметка на това обаче, нищо не се изхвърля и се сдобиваш с два продукта - остатъците от кокосовата пулпа, обикновено правя на кокосово брашно, като изсушавам в ниско нагрята фурна за няколко часа.

26.06.15
10:01

Хм... едва сега осъзнах колко точно вода изпивам дневно. Снощи помолих Иво да ми купи изворна вода и след работа се довлече с 11 литров галон у нас. Изпитото количество долу е само от тази сутрин и САМО (!) от мен.. а няма и 10ч.
Така е, като си купувам чаши за чай, побиращи 700 мл течност :D
За един ден ми се връзват май над 4-5 литра.... дали не прекалявам?

П.П. Не се “наливам като животно”, пия по инстинкт (nrespect)

Имаш ли някакви оплаквания, които те карат да си мислиш, че прекаляваш с водата?
На някои хора прекалено голямо количество вода се отразява в по-високо кръвно.
Някои хора, които ядат много зеленчуци с високо водно съдържание (като теб), пият по-малко вода и са ОК, но пък други (като мен, а явно и теб) ядат и много зеленчуци, и пият повече вода.

Аз изпивам минимум 5 л дневно, но съм 76 кг и работя на басейни с много влага и висока температура на въздух + много физическа активност - т.е. за мен тези литри са супер, защото и аз не се наливам. Просто ми се пие. :)

26.06.15
10:36

Рони, на мен навика ми за поемане на много вода си остана от най-тежкия ми период на колит, когато постъпих в болница - преди около 2 г. И до ден днешен страдам от диария (често) и се обезводнявам, така че водата, в някои определени моменти, направо ми спасява живота.
Единствения дискомфорт, който чувствам, е в непрекъснатото пишкане :D :D.. И това НАИСТИНА ми е проблем понякога. Но, все пак, гледам по-голямото количество вода да го поемам рано сутрин, докато съм си у дома и в близост до тоалетната.

Според мен е добре да бъде равномерно приемана, но щом се чувстваш ок така... ти най-добре знаеш. :) И аз ходя често, но не ми прави впечатление вече.

Не мислиш ли нещо в посока оправянето на диарията? Ако бях на твое място, фокусът ми щеше да е именно там, а не в чуденки дали водата ми е много или не.
Оправила ли си колита или е по-скоро хроничен?

26.06.15
11:22

Не съм оправила колита, хроничен си е отвсякъде.
По отношение на диарията - опитах абсолютно всичко. В т.ч. - лежах в болница и ми направиха всички възможни изследвания и скопии, а след като не откриха нищо, просто ме изписаха с диагноза КОЛИТ. Приемах по 2 шепи с лекарства, от които нямах никакви резултати. Пих пробиотици, ензими и всякакви други добавки, като алое вера, елексир със екстракт от охлювена слуз, много разнообразни чайове, препоръчвани при диария и колит... Смених си десетократно хранителния режим, включително бях и на гладолечение. Сега, най-сетне, открих (може би) най-подходящия за мен. Не знам какво още бих могла да направя...

А забелязвала ли си дали диарията се появява конкретно след дадена храна или по-скоро не си хванала логика?
Предполагам, че режимът ти си го направила с препоръки за хроничен колит.

Нямам опит и не съм специалист. Аз също бих приемала пробиотици и пребиотици, и като цяло повече храни, които помагат за полезните бактерии.

26.06.15
11:44

Изчела съм тонове статии за колита, гледала съм филми и съм ходила при 3-ма различни специалисти в областта. От всичко това съм подбрала най-полезното ЗА МЕН. Т.е., да, чрез експерименти разбрах кои храни дразнят стомаха и червата ми и ги премахнах от менюто си и се чувствам много по-добре. Лошото (което дори не съм сигурна дали е чак толкова лошо, след като се чувствам добре така), е че храната ми е много еднообразна. Понякога обаче, за съжаление, диарията се появява без видима причина... Предполагам, че в някои периоди се влияе от климата (смяна на сезоните), от стрес и т.н. Но това е само теория, за сега. Опитвам се да се вслушвам много внимателно в организма си, отдала съм се на това да изучавам тялото си и съм в процес на открития. Мисля скоро да пробвам отново с пробиотици, но ще е в момент, в който разполагам с пари за такива, тъй като в момента съм доста затруднена от финансова гл. точка. В търсене съм на билки и други природни лекове. Открехната съм към всякакви съвети по темата.

Мнението беше редактирано от Kath на 26.06.15 11:51.

26.06.15
11:47

Още две неща:
1. Пробвала съм дори хомеопатично лечение (за 3 месеца), което до известна степен имаше ефект, но подозирам, че трябваше да му дам повече време да подейства. Сигурно и това ще пробвам отново.
2. В момента правя йога, която много облекчава симптомите и моментните кризи. За сега не съм видяла дългосрочен ефект, но още е рано да се каже.

Мнението беше редактирано от Kath на 26.06.15 11:48.

26.06.15
13:58

26.06.2015

Ще вписвам от време на време отчети - за по-интересните дни... или когато ми дойде “музата”.
Съня днес беше МНОГО МАЛКО - към 4-5 часа, защото снощи бях с криза :( За щастие обаче, през деня си наваксах малко - с час и половина дълбока дрямка. Снощи мислех, че изобщо няма да успея да заспя от ужасния колитен пристъп. Не след дълго обаче се захванах със “среднощна” йога - към 10 мин ми бяха достатъчни и заспах като къпано бебе след това :). Не искам да спекулирам с чудесата, които няколко простички йога съчетания правят за мен... но ефекта им е толкова силно изразен, че ми е все тая как звучи...

Храната
Събуждане - към 5:30 май беше. Забърках си овесеното мляко от вчера с кокосово и рожково брашно, стевия и 1 ч.л. кокосово масло. Оказа се рай за стомаха ми :).. ВРЕМЕ Е да измисля как да си приготвям и кокосово масло сама, но с моя скапан блендер ще е много трудно :( ДАНО да намеря начин, много добре ми се отразява това масло, а цената му понякога ми е непосилна..
После мляко (без лактоза! - и винаги, винаги е такова) с кафе.
Вечерята: Ще си направя обичайната салата с много краставици, лук, копър, куркума, магданоз и т.н. Ще пусна малко нахутени зрънца, понеже съм сварила половин кг нахут (в суров вид) и сега имам половин казан за употреба. Към филма пак печен хрупкав нахут и черен шоколад.

Тренировка

След малко се захващам с едни вакуумки и Shakti Flow или Body Mandala (не съм решила още кое от двете) на Шива.
Следобед малко силова, която още не съм “проектирала”, но ще е със собствено тегло - клекове, лицеви, набирания, коремни преси и накрая мисля да “чукна” едни 1000 скока с въжето.

Течности
Над 4,5 литра вода; 700 мл йоги чай (шоко пикантен <3)

26.06.15
22:00

Малка част от последните ми кулинарни безумия... а тортата и сушито бяха за рождения ден на мама, здравословни и сууупер вкусни <3

26.06.15
22:40

Да попитам какво е второто хапване на втората снимка и как се прави?

26.06.15
22:47

фкфккф стига че има хора на диета

27.06.15
06:14

казано от EcreasAuthor на 26.06.15, 22:40:

Да попитам какво е второто хапване на втората снимка и как се прави?

Уф, второто е... направо безбожно вкусен картофен пай (или киш), само за хора на ВВД, че даже и за тях в малки количества :D.
1. Около 400-500 гр брашно (ползвах грахамово, пълнозърнесто) се замесват със 100 гр много размекнато масло и щипка сол, до получаването на еднородно тесто. Оставя се в хладилника, докато се приготвя плънката.
2. Сваряват се 2-3 картофа за 15-20 мин. Правят се на пюре (аз го направих само със малко сметана и масло + подправки по избор) и се смесват с около 100 грама извара или сирене.
3. Пуска се фурната да загрява на 190-200 градуса.
4. Изважда се тестото и се разточва между 2 парчета прозрачно фолио, с малко по-голям диаметър от тавата, в която ще се пече. Прехвърля се внимателно в тавата, надупчва се с вилица и се оставя във фурната до леко златист цвят (~10 мин-15, зависи от фурната).
5. Изважда се тавичката с готовата кора за пай. Вътре се накъсват парченца сварена и осолена сьомга (около 200 грама макс).
6. Върху сьомгата се посипват малко грахчета (ползвах замразени такива, като за кратко ги пуснах в МВ да се отпуснат).
7. Върху сьомгата и граха се изсипва пюрето и се заглажда.
8. Връща се във фурната до получаване на златист цвят на пюрето (~20-30 мин, може и повече - зависи отново от фурната).
9. Изважда се отново и се поръсва с настърган кашкавал, връща се обратно за кратко, докато кашкавала се запече.
10. Ядеш и не вярваш на вкусовите си рецептори :D

27.06.15
20:09

Аз съм над тия неща с режимите :D
Благодаря за рецептата! :)

28.06.15
15:58

Днес е тоооолкова приятен ден :)
10 часа сън :D, после разходка по езерото в Панчарево, пазаруване, почивка, йога, силова тренировка... и за финал - успях да спретна за вечеря любимото ни суши с басмати, филаделфия, краставички и сьомга (inlove) .. ще го хапнем с уасаби и соев сос, няма начин :)
Прелест! (h)

Мнението беше редактирано от Kath на 28.06.15 16:05.

30.06.15
17:32

30.06.15г.

Днес се събудих много рано - към 5… но предвид ранното ми заспиване (към 9) е нормално.. и се връзват 8 часа сън :). При това много качествен. За пореден път се убеждавам, че се наспивам много по-добре, ако спя 8 часа с ранно лягане и ранно събуждане, отколкото същото количество часове, при късно заспиване.
Денят беше ползотворен и много лек - странно, имах малко работа за вършене днес.
Успях да отделя повече време на йогата и се чувствам много добре.

Храна

Със събуждането забърках кокосово мляко (към 600 мл.) с кокосово и рожково брашно, канела и стевия. Пих го около 2 часа, после си направих мляко (без лактоза) с кафе.
Поработих до обяд и направих силова. Следобед се захванах с йогата, преди малко я приключих.
За вечеря ще има голяма салата (обичайните краставици с лук, копър, магданоз, куркума...). И следва healthy junk night с домашни кокосови бисквитки (кокосово мляко, кокосово брашно, банан, малко ванилов протеин) и хрупкав нахут. Сигурно ще ям и шоколад със стеивия, макар че (за сега) не предвиждам, но като се знам..... :D

Тренировка

Няколко кръга от интервали 45 работен/15 почивка, до достигане на 40 мин:
Суингове, лицеви опори, коремни преси, клекове, лег на шф. топка с 16 кг, биц. сгъвания с 2х7,5кг, тяга с 16кг, high knees, jumping jacks, burpees (без лицева).
Йога - около 40-50 мин. Вариации на surya namaskar, shakti flow с Шива, баланси, медитация, дишане...

01.07.15
16:03

1.07.15

Днес пак си поспах 10 часа (giggle)
Имах доста работа, малко време за йога, но все пак пълноценна. И тренировка ще има. И суров сладкиш си направих даже :)

Храната:

Обичайният кокосов бъркоч, този път с канела, рожков, стевия и го стоплих на котлона с половин ванилова шушулка. Yummy

<3 После мляко с кафе...
Вечерята ще бъде - обичайната краставичкова салата + няколко парчета суров сладкиш (кокосово брашно, какаово масло, не повече от 30 гр бадеми, канела, стевия, малко яб. пектин, 2 вида плодово желе) + хрупкав нахут (около 150 грама съм опекла)

Течности:
700 мл йоги шоко пикантен чай, много вода

Движение:
Към 30 мин йога, но лека - предимно съчетанията, които облекчават колита ми.
Още не съм съставила тренировката, но ще е подобна на вчерашната, като този път ще има кофички, суингове, бърпита, плиета, вертикални набирания (на маса, в нас съм все пак и нямам лост (dull)), драконов флаг.... такива някакви.

01.07.15
16:13

Извинявай, но не обядваш ли? Нямаш никакво хранене между напитката сутринта и вечерята, това вид фастинг ли е? Тя има някакви съвсем минимални калории, като чета. Не огладняваш ли  с такова скромно хапване?

01.07.15
16:16

Ами аз, един вид, съм си на фастинг... от 2 години сигурно. Преди фаствах по-стриктно и се чувствах идеално, пооправих си колита даже... сега продължавам, но с по-лека схема.

01.07.15
16:23

P.S. За вечерята - вече не броя калории, защото дълго време го правих и мога “на око” да преценя колко изяждам. Все пак, от време на време ги изчислявам, последно преди около месец си сметнах една от вечерите и чукнах 2000 калории с кокосовия бъркоч.
За днес примерно, как се връзва - само от бъркоча ми идват едно 500-600 ккал; после вечерята, дори без да броя краставиците - над 150 гр нахут в печено състояние са си към 200-300 калории, калоричен сладкиш, от който ще си хапна доста (общо 8 парчета е и има към 1000 калории целия, аз ще изям сигурно 5-6).. Обикновено ям и шоколад, за днес не се знае, но с шоколада тотално се “олива” положението по принцип :D

Мнението беше редактирано от Kath на 01.07.15 16:27.

01.07.15
20:01

казано от Kath на 01.07.15, 16:03:

В йога има асани.
Съчетания има в художествената и спортната гимнастика, акробатиката,синхронното плуване, и някои други епортове.
:)

ПП Ходиш ли при някого на йога сега?

Мнението беше редактирано от Margi на 01.07.15 21:14.

02.07.15
08:21

казано от Маргарита Манева на 01.07.15, 20:01:

казано от Kath на 01.07.15, 16:03:

В йога има асани.
Съчетания има в художествената и спортната гимнастика, акробатиката,синхронното плуване, и някои други епортове.
:)

ПП Ходиш ли при някого на йога сега?

Ето, например, в Европейския шампионат по йога през 2010г., са били представени най-различни “съчетания от асани”. Това имах предвид, казвайки “съчетания”. Не съм използвала думата в терминологичния й контекст, както се употребява в художествената гимнастика, а просто като синоним на “комбинация”, да речем.
В момента нямам парична възможност, за да ходя на курс по йога или нещо подобно.. Въпреки това, имам желание да практикувам, така че се опитвам да ползвам самоучители онлайн, клипчета и други подобни.

Мнението беше редактирано от Kath на 02.07.15 08:24.

03.07.15
18:15

2 и 3 юли

Вчера се наспах добре - 8 часа. Днес беше ужас... 7 часа сън, което не е малко, но сънувах кошмари (идея си нямам защо) и се въртях, будих се няколко пъти.... Събудих се в 5 и ми беше кофти, но не можех да заспя отново. Обаче със ставането правих слънчеви поздрави, а след тях ме връхлетя енергията, така че последва пълноценен ден, без помен от гадната нощ.

Храната:
Сутрешните ми обичайни бъркочи...
Вечерите...ох, майчице... вчера правих едни рожкови бисквити с шоколад и изядох сигурно едно 200 гр. от тях :D Овен тях имаше салата и хрупкав нахут. Днес ще го карам само на салата + хрупкав нахут (200 гр.) + около 130 ( (blush) ) гр кокосов шоколад.

Течности:
И двата дни имаше мнооого вода и около литър чай (общо) + 2 кафета.

Движение:
Вчера правих близо 40 мин вариации на поздравите, днес сутринта само 15-20 мин от тях.
И двата дни имаше силови тренировки, единственото по-различно е, че вчера вдигнах кг на бицепсово сгъване - за високо инт. интервална тренировка по принцип използвам 2х7 кг, този път правих с 2х8 кг. Днес усещането беше... направо кайма. Колко малко е нужно... а разликата веднага се усеща :D

Мнението беше редактирано от Kath на 03.07.15 18:16.

03.07.15
20:22

казано от Kath на 02.07.15, 08:21:

Ето, например, в Европейския шампионат по йога през 2010г., са били представени най-различни “съчетания от асани”. Това имах предвид, казвайки “съчетания”.

Думите “Европейски”, “шампионат” някак не се връзват с йога в едно изречение. :)
Това, което имах предвид е, че някои хора преподават йога (вкл. и в ютюб), а други, съчетания (които нямат нищо общо с йога, макар и да изглеждат симпатично).

04.07.15
05:31

Почти всичките ми практики са с Шива Реа, която ми е препоръчана от теб. :)

Мнението беше редактирано от Kath на 04.07.15 08:25.

04.07.15
08:40

От цялата плява в интернет, Шива Рей е добър вариант. Показва нещата правилно, комбинира ги добре, само дето не обяснява много.

04.07.15
09:11

Ходила съм преди време на курс по йога в Спорт Сити, Младост 1. Не знам дали учителя беше добър, бях в група с начинаещи. Със сигурност не беше точно “моят курс”, тъй като се състоеше основно от тотално обездвижени дами на средна възраст, които са станали плондири след раждане на деца и отишли там с идеята да отслабват с йога... и така.
Когато започнах да практикувам йога с Шива, първото, което направих, беше да изгледам дадено видео внимателно. След това се порових за разни tutorials за асаните, които ми се струваха най-сложни. Изгледах ги, порбвах ги, направих си видео, за да видя дали ги правя ок, някои неща правя пред огледалото.... и така. За сега действам по този начин, а ако един ден имам възможност (финансова) да се запиша на курс, с радост бих опитала.

Благодаря ти за препоръките!

04.07.15
19:28

4 юли

Хубаво се наспах днес.
НЯМА да се впускам в подробнoсти днес, защото нямам време, публикувам отчета, само в чест на шоколадаа от снимката, та най-долу ще обясня за него.

Храната:
Сутринта обичайното, вечерта - витаминозна салата, нахут, 1 варено яйце и шоколада от снимката (около 110 гр. се получи).

Течности:
Много вода, 600 мл. йоги шоко пикантен чай, 1 соево капучино от Старбъкс (нямаше как, безлактозно капучино не сервират...та се “джънкосах” с малко соя)

Движение:
Само силова, без йога днес. Имаше и много разходки в Борисова и насам-натам...

Та, за шоколада... Преди известно време експериментирах, че ми беше писнало да си правя само обикновен шоколад... или само с обичайните сушени плодове и ядки... За това реших да направя 3 мини домашни шоколада - единия със сварен ОРИЗ (мнооого хубаво отцеден от водата); втория със сладък нахут (канела+стевия), който дехидратирах до съвършена хрупкавост; третия пак с дехидратиран хрупкав нахут, но този беше солен (!).
Резултат: Шоколада с осолен хрупкав нахут ми хареса НАЙ-МНОГО! (h) Може и да звучи малко извратено :D, но който не е опитвал тъмен шоколад, направен с щипка сол.. или солен карамел... той не знае за какво говоря! Солта (само щипка-две от нея са достатъчни) подсилва вкуса на шоколада и се получава нещо феноменално :) (поне за мен).
И днес си направих един гооолемичък шоколад с осолен хрупкав нахут. :)

Това е от мен :D

04.07.15
19:56

А рецепта :O :D

04.07.15
20:14

Разтопяваш на водна баня при МНОГО ниска температура 50 гр сурова какаова паста и 1 ч.л. кокосово масло. Добавяш стевия на вкус (аз съм алергична към мед и не мога да ползвам, а с агаве консистенцията не ми харесва). След като е напълно разтопена сместа добавяш аромати (ванилия, ром, лимон.. каквото ти харесва - с коричка от портокал е върха!). Накрая изсипваш около 40-50 грама хрупкав посолен нахут и го разбъркваш, докато хубавичко се покрие с шоколад. Оставяш във фризера за около час...ии.. Voilà!
Aз разтопявам продуктите в дебел, топлоустойчив съд от силикон, за да може, след приготвянето на шоколада, да го оставя да се втвърдява в същия съд, в който съм го правила. Така не похабявам продукти...

Мнението беше редактирано от Kath на 04.07.15 20:15.

04.07.15
20:15

Благодаря ! Ако се заиграя и се получи ще снимам.

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 04.07.15 20:16.

07.07.15
16:45

В последните дни всичко си протича по обичайния начин - йога, тренировки, хубава храна...
Пак си направихме “суши уикенд” и изядох твърде много басмати... за сега не изпитвам твърде голям дискомфорт от леко повишения инсулин, но ми е заспало, уморено и все ми е горещо, за това ще намаля малко въглехидратите тази седмица. Иначе ежедневно изяждам по близо 200 грама нахутен шоколад :D, което ми е супер ОК, какаовите продукти (суровите!) ми се отразяват много добре.

Началото на месеца е, т.е. - вече има парички в картата :) и си бях обещала да инвестирам в 3 важни за мен хранителни добавки, та това и направих. Вчера си поръчах от iherb спирулина, пробиотик (100 таблетки, йее) и комплекс от витамини и минерали на Now Foods.
ДНЕС вече получих известие, че пътуват към мен :). А докато чакам си купих пробиотик от бг аптечната мрежа, който би трябвало да ми стигне до получаването на пратката.

Това е за сега :P

P.S. Някой има ли идея дали има проблем да комбинирам спирулина с пробиотик и витамино-минералния комплекс?

Мнението беше редактирано от Kath на 07.07.15 16:47.

07.07.15
16:50

Какъв пробиотик пиеш?

07.07.15
16:54

В момента пия Линекс. Преди време приемах Лактофлор, но нямаше особено задоволителен резултат.. да не кажа никакъв.

07.07.15
17:01

казано от Kath на 07.07.15, 16:54:

В момента пия Линекс. Преди време приемах Лактофлор, но нямаше особено задоволителен резултат.. да не кажа никакъв.

Линекс доколкото ми е известно съдържат това, което пише. Често няма и половината от бактериите, които са по етикет.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1