Моторетка

Темата е заключена.
Прескочи до:
Теди Илиева

28.06.15
12:37

Неделя 28/6

Храната: 150гр череши, свинско със зеле на фурна (месото 250гр), междинно 10 какаови зърна (15гр)

Добавките (леко променени): сока на 1/2 грейпфрут, 1 ч.л. MSM, 1/2 ч.л. мака на прах, 2 табл. витамини Orange triad, с вечерята 2 гр. рибено масло, преди лягане 50 мл. кефир

Прием на kcal: 1341 (без зеленчука)
BMR:1527
Въглехидрати: 31,5 гр. (без зеленчука)
Колело: 5,1 км (на батерия)

Тренировка Б (обичайна) и сауна.
6х5 горен скрипец с 45 кг през 15 секунди
бутане от лег 6х7 на 30 кг през 15 секунди, мишниците плътно до тялото, хвата на ширина на раменете
долен скрипец 50 кг, 6х7 през 20 секунди
раменна преса с 5 кг дъмбели 6х5 през 20 секунди

Утре без тренировка.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 28.06.15 13:23.

Теди Илиева

29.06.15
08:46

Контролни мерки след седмица 8 СНС:
Килограми: -0,1кг (от 85 на 84,9)
Талия: +2см (от 83 на 85)
Бедро: +1см (от 50 на 51)
Всички останали мерки са запазени.

Движението: 3 тренировки в зала, 3 в домашни условия
Колело: 64,8 км (на батерия)
Храненето: калории до BMR в 4 от 7-те дни (не включвам зеленчуците). В останалите 3 дни съм на плюс.
Въглехидрати: до 70гр в 2 от 7-те дни (не включвам зеленчуците).
Запазвам BMR за новата седмица да е 1527 (изчислен върху 83 кг Mifflin-St. Jeor).

Повечко въглехидрати и резултатът е веднага лепване на талията. Продължавам да се чувствам “подпухнала”. Тази седмица нещата ще се оправят. Само за бедрото се радвам на плюса, че с тия пилешки крака :)

29.06.15
09:19

Наистина, имаш супер тънки крака. 10 см по-слаби от моите, странна работа е това метаболизма.
Къде ги слагаш тези килограми, просто се чудя.

Теди Илиева

29.06.15
12:39

Много ми е тежка главата :D

29.06.15
13:09

Голям си сладур, да знаеш  :) Толкова много си постигнала досега , че нямаш аналог във форума. Като свалиш и последните излишни, с тоя фини крачета ще си страшна мъжемелачка ;)

Теди Илиева

29.06.15
13:41

Мерси, много мило :), за да съм честна, обаче, слагам малко снимки да се видят къде са тия кила. Въпреки, че краката са ми от камък, пълнея ябълковидно като мъж и имам плосък задник, което е далееееч от представата за хубаво женско тяло. Ама той Сашо се е заел да ме прави нещо средно между киборг и ман`кенка :), та ще видим.
Тук се виждат и някои от козметичните ми проблеми - малко стрии по корема и прекрасните ми лакти от планка, които още заздравяват. Това лято снимка по бански едва ли ще сложа, може би другото. 300 пъти бих предпочела да не съм аналог на каквото и да е, ама тва е положението.

29.06.15
13:47

Много си свалила от първите снимки, който си спомням, че съм ти виждала. Малко остана! :) Давааааааааааай! Фен съм ти!

29.06.15
15:55

Ей ,Тединцееееееееееееееее!Ставаш и по бански-много добре изглеждаш!БРАВО И РЕСПЕКТ! (nlove5)

Теди Илиева

30.06.15
13:06

Ставам, криво-ляво по бански :). В Гърция е всеизвестно, че мъже няма, така че не се притеснявам да се посъблека там.

Понеделник 29/06 - почивка
Храната: череши 100гр, 2 пилешки бутчета общо (100гр), крем супа от картоф (120гр), моркови, тиквички, сметана (250мл), шарлан 2сл, печени слънчогледови семки 40гр вместо крутони

Добавките: сока на 3 лайма, 1 ч.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, с вечерята 2 гр. рибено масло, преди лягане 50 мл. кефир

Прием на kcal: 1525 (без зеленчука)
Въглехидрати: 66 гр. (без зеленчука)
Колело: не

Вторник 30/06
Храната и добавките като в понеделник само вместо пилешкото има 200гр риба и сметаната е по-малко.
Прием на kcal: 1423 (без зеленчука)
Въглехидрати: 63,5 гр. (без зеленчука)
Тренировка А сутринта (удебелила съм промените):
10х10 клек с тежест в ръце от 20 кг., през 20 сек.
планк 4х макс през 1 минута (направих 1х3,5мин., 1х3мин, 2х2,5мин)
6х60 глутеус мост през 30 сек.
(whew)

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 30.06.15 13:07.

Теди Илиева

01.07.15
12:12

Сряда 01/07

Храната за днес: нектарини 200гр, печена риба 200гр, крем супа от картоф (120гр), моркови, тиквички, сметана (250мл), шарлан 2сл, печени слънчогледови семки 40гр вместо крутони
Добавките: сока на 3 лайма, 1 ч.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, с вечерята 2 гр. рибено масло

Прием на kcal: 1436 (без зеленчука)
Въглехидрати: 66гр. (без зеленчука)
Колело: 4,8 км (на батерия)

Сутринта Тренировка Б (удебелила съм промените):
6 горен скрипец с 45 кг през 15 секунди
бутане от лег 6х8 на 30 кг през 15 секунди, мишниците плътно до тялото, хвата на ширина на раменете (изненадана съм от себе си, че ги бутнах, спазих почивките)
долен скрипец 50 кг, 6х8 през 20 секунди
раменна преса с 5 кг дъмбели 6х6 през 20 секунди
Всеки път идеята е черничкото да се увеличава с 1бр.

01.07.15
14:51

Привет!
Теди, не ти ли е малко храната? Виждам калоричността й, но като обем как ти е? Аз не знам дали бих издържала на толкова като количество :( . Като си гледам моята чиния - уау, твоето количество за деня е колкото едното ми хранене! Абстрахирам се от факта, че сме на различен тип хранене. Просто се чудя (npres)

Теди Илиева

01.07.15
16:22

От понеделник насам си правя гъста крем супа, която на хартия е малко, но като количество е екстра: 250мл. сметана, 2сл зехтин, 3 средни тиквички, 1 среден картоф, 5 моркова, малко зеленчуков бульон (водата, в която сварих зеленчука) и то си дойде доста. Каната на блендера от 1,5л се напълни. Това количество си разпределям за обяд и вечеря. Заради слънчогледовите семки (запичам ги на тиган) се налага да се дъвче, та бавно влиза. На едно хранене ми идват 2 големи купички, което си е напълно нормално. Допълнително и парче риба и готово. Учудващо но ме държи сита.

Калориите от зеленчука не ги смятам от 2 месеца насам. Всичко останало смятам и държа ниски въглехидрати. Опитай, ако решиш, много е добре. Този прозорец, който правиш без храна всеки ден до 15ч, например, можеш да го омекотиш като хапваш зеленчук. Аз така правих миналата година в разтоварващите дни като бях на режима 5:2. Сега също ако ми пригладнее (рядко се случва) - хапвам допълнително чушка, морков, краставичка..... Калориите са незначителни и пак си се сваля. Ако на следващите дни ме догони повече глад - веднага включвам месо. Ако пропусна момента да включа месо, нападам “неправомерно” :) нещо сладко.

При мен “лакомото око” си отиде бавничко. Може би след година постоянство. Първо ми беше по задължение, после по навик, а сега е нещо обичайно и нормално да се храня по-малко. Чувствам се доста сита и спокойна, първо защото ми се е свил стомаха и второ заради разрешените на воля зеленчуци, от което не съм притисната психически.

01.07.15
17:25

казано от Теди Илиева на 01.07.15, 16:22:

При мен “лакомото око” си отиде бавничко.

Браво! При мен така и не си е отишло за вече над десетилетие борба с теглото. Компенсирам с репресивни мерки на съзнателно ниво. :)

Теди Илиева

01.07.15
17:35

Хахаха, само бой и скубане под мишниците и ше стане!

Теди Илиева

07.07.15
01:44

Какви ги свърших от 02 до 06/07 на почивката

Храната беше: закуска плод (банан или ябълка), до вечерта микс ядки, стафиди и какаови зърна 120гр, за вечеря риба на скара (300-400гр лаврак, зарган, 200гр октопод), салата с 2сл зехтин
Допълнително за престоя имам 2 сладоледа, към 200гр дзадзики и 1 царевица на жар.
Добавки: не

Прием на kcal: 1400-1500 (без зеленчука и допълнителните храни)
Въглехидрати: 55 гр. (без зеленчука и допълнителните храни)
Колело (общо за престоя): 46,3км

Разбивка на движението:
02/07 Четвъртък-преди отпътуването трен А (планка 2х3мин., 2х2мин)
03/07 Петък- тичане (10мин, 7 ходене, 10мин), плуване
04/07 Събота-тичане (13мин, 3 ходене, 14мин), колело 19,9км, плуване
05/07 Неделя-тичане (11мин, 3 ходене, 15мин), колело 19,9км, плуване
06/07 Понеделник-тичане (10мин, 3 ходене, 10мин), колело 6,5км, плуване и след прибиране вечерта Трен А (планка 2х3мин., 2х2мин)

Сутрешното тичане беше по един и същ маршрут по алея покрай плажа, лекичко и опознавателно. Така и не успях да засека разстоянието, оставих го за последния ден, а ми се отскубна жицата на компютърчето на колелото. Грубо е общо 3 километра. Ходенето между двете тичания включваше изкачване пеша на един доста стръмен хълм, по който продължаваше алеята. След прибиране правих кратка почивка за ябълка/банан и малко вода, след което излизах да покарам колелото по доста живописен път покрай морето общо 6,5-6,8км.  Останалите 13 километра в събота и неделя навъртях извънградско от Portokali Beach до къмпинг Melissi в Sikia на батерия.

Плуването беше стил „шамандура“, че то и друго не мога да плувам. Гледам да не ми влиза вода в ушите, защото доста боледувах като дете. Обаче движение си имаше, не е само да съм лежала на плажа.
По план имах да правя и тренировка А в събота, но не беше удобно, щях да събудя почиващите.

За слънцезащита на морето си занесох сместта, за която писах малко по-горе: равни части масло от сусам, невен, малинови семки, кокос и какао. Мазах се цяла седмица преди морето, но нямаше много слънчеви дни в София, та до отиването ми там не знаех дали ще има смисъл. Поне видях, че нямам реакция към мазилото. За мое щастие никакво изгаряне, с изключение на слабо зачервяване на раменете без болка, но слънчева алергия ми се появи още на втория ден. До следващия ден отшумяваше, което е постижение, но отново избиваше в най-топлите часове към 15ч. Мога да подобря още формулата т.е. да увелича количеството на маслото от малинови семки, защото го дават с най-висок фактор. След слънце мазах с масло от карите и Фенистил гел.

Гърците са доста угрижени и всеки ден се редят пред банкоматите, но отношението и туристическата услуга са повече от добри.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 07.07.15 01:46.

Браво, един от най-вдъхновяващите дневници във форума :) Продължавай все така.

07.07.15
09:30

Колелото ти ли си го закара или си нае там?

Теди Илиева

07.07.15
15:34

Боби, взех си колелото от нас. Понеже е малко и сгъваемо го побрахме в пасата на сестра ми. На къмпинга си платихме за ток и зареждах батерията през нощта. В селцето Сикия, където е къмпинга не предлагат колела под наем. Има чак в курортното градче Сарти, което е на 7км., обаче не съм питала колко струва.

07.07.15
15:39

Бугенвилиите са разкошни! :)

07.07.15
15:53

казано от Теди Илиева на 07.07.15, 01:44:

Гърците са доста угрижени и всеки ден се редят пред банкоматите, но отношението и туристическата услуга са повече от добри.

Угрижени, че вече все по-малко хора искат да работят заради тях? ;)

Теди Илиева

07.07.15
16:14

казано от Маргарита Манева на 07.07.15, 15:53:

Мхм. Лесно се свиква на хубаво. Но не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава.

07.07.15
16:23

казано от Теди Илиева на 07.07.15, 16:14:

казано от Маргарита Манева на 07.07.15, 15:53:

Мхм. Лесно се свиква на хубаво. Но не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава.

Еми те са си така отдревността. :) Да се сещаш за друга нация, излъчила толкова много философи? Олимпийските игри също не се измислят работейки. ;)
ПП: Аз не съм останала с впечатление гърците да предлагат кой знае каква туристическа услуга. Дори съм на менение, че вземат прекалено много пари за това, което могат да предложат.

Теди Илиева

07.07.15
17:50

Специално на Халкидики, Ситония е чисто и незастроено, което си е екзотика и предпоставка за почивка. Най-високата сграда беше в Сарти - 3 етажа. Мен тълпите и бетона ме уморяват и не ща да ги виждам въобще.
Цените в заведенията наистина са двойни в сравнение с нашето Черноморие т.е. същата цифра, но в евро. Пример- фрапето е 2 евро. Рибата, обаче е прясна, взимахме си от рибния магазин и се печахме на скаричка в къмпинга. Има и супермаркети (карфур/Маринополус и т.н.) Човек, ако иска и се организира може да си изкара почивката на прилична цена. Под добра услуга имах предвид, че хората в туристическия бранш там са учтиви, усмихнати и това, че сме българи не ги бъркаше. Не правеха разлика между нас, германците, чехите, румънците и многото сърби, които са наводнили тази година плажовете им. Бяхме си обичайни клиенти и се отнасяха добре.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 07.07.15 22:54.

07.07.15
18:23

Под “скъпи” имах предвид Санторини, Миконос, Родос и други популярни острови. От гърци знам, че обичат да почиват в Италия, защото им е доста по-евтино.
Много е тъжно, че човек очаква някакво кофти отношение само защото пристига от България и липсата на такова се счита за “лукс”.
Иначе, на снимките ти изглежда доста симпатично местенце, това което не ми харесва обаче (както ина повечето европейски плажове, са чадърите и шезлонгите, които заемат по-голямата част от пространството на пясъка.
С българското Черноморие изобщо не сравнявам нищо. Това, което съм видяла там ми е доста трудно да квалифицирам като туристическа услуга изобщо. За около 10 години работа в туризма съм установила, че туристическата услуга по нашето черноморие се изчерпва с това да се вземат парите на хората в замяна на услуга/продукт с крайно несъответстващо на цената качество. Това е И заради хората, И заради самото Черноморие,което е набедено за туристическа дестинация, а реално може да предостави условия за туризъм една 3 месеца годишно, което е крайно недостатъчно за поддържане на добра база, постоянни квалифицирани кадри и качествани услуги. Ако има места вБългария, които стават за “употреба” през по-голям период от годината, това са някои от планинските курорти, които, за съжаление, се менажират от същите хора, които за завзели и Черноморието, така че и там шансът за евентуална добра услуга е сведен до минимум.
ПП: Извинявай, че ти разводних толкова темата, просто имам лично отношение към този злощастен бизнес в страната ни, а темата за пътувания ми е любима. :))))

Теди Илиева

07.07.15
21:57

казано от Маргарита Манева на 07.07.15, 18:23:

Много е тъжно, че човек очаква някакво кофти отношение само защото пристига от България и липсата на такова се счита за “лукс”.

Пътувайки насам, натам имам впечатление, че българите ни взимат за втора категория хора и открито ни се подиграват. Доста е потискащо, дори се хващам, че не ми се говори от къде съм, защото ми се налага едва ли не да заемам отбранителна позиция всеки път и да се обяснявам на някой пульо. А аз много си обичам родината и въпреки, че мога да се реализирам успешно в чужбина не го правя и упорито си седя тук. За това наистина бях изненадана от доброто отношение в Гърция на Халкидики, както тази така и предната година. Един вид камък ми падна от сърцето там.
И на мен ми е доста интересна темата с пътуванията и много ме боли за разсипията на туризма у нас. Можем много да направим, но както каза ти всичко си зависи от хората, от нас. Може би ще се научим някой ден, но на този етап сме значително назад. Печалбарството е на преден план и не се мисли дългосрочно, не само как да привлечеш туриста веднъж, но и да остане толкова доволен, че да дойде и догодина пък и да се похвали на приятели и колеги и те да се поинтересуват и дойдат. Дано наистина планинските ни курорти, както и балнеотуризма дръпнат. Надявам се и на раздвижване в културния/историческия туризъм, но за тук първо трябва да започнат да се стопанисват историческите ни обекти. Добри стопани, платен вход, поддръжка и мъничко реклама.
А и да вземат да оправят граничните ни пунктове, че е един малък хаос и боклучарник. Тоалетни няма, пътя отбит през циганска махала ... тъпа работа отвсякъде. Много лошо първо впечатление за чужденците. Все си мисля, че с тия отворени граници и това, че българите пътуват и виждат как е в Италия или други хубави дестинации, може да се променят към добро нещата и у нас. Бавно ще стане, но все ще стане.

Теди Илиева

07.07.15
22:01

Сега за дневника:

Контролни мерки след седмица 9 СНС
Килограми: без промяна 84,9кг
Обиколките не съм ги мерила тази сутрин защото се успах зловещо.
Движението: 1 тренировка в зала, 3 в домашни условия, 4 дни тичане по около 20 мин и 5 дни плуване
Колело: 51,1 км (на батерия)
Храненето: ок, но след като не съм свалила значи не съм била в дефицит. Това задължително ще го оправя, защото вече 6 месеца тъпча на едно място.
Въглехидрати: до 70гр (въпреки почивката мисля, че се справих)
Запазвам BMR за новата седмица да е 1527 (изчислен върху 83 кг Mifflin-St. Jeor).

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 07.07.15 22:50.

Теди Илиева

07.07.15
22:30

Вторник 07/07

Храната: 1 фрапе с мляко, свинско със зеле на фурна (месото към 200гр), вечеря 3 пълнени чушки с ориз и кайма и чаша айрян (200мл кисело мляко 2%)
Добавките: с вечерята 2 табл. витамини Orange triad, 2 гр. рибено масло

Прием на kcal: нито съм смятала, нито аз съм го готвила та не знам 
Въглехидрати: идея си нямам с този ориз
Колело: 14,8 км (на батерия)

След работа Тренировка Б:
7 горен скрипец с 45 кг през 15 секунди
бутане от лег 6х9 на 30 кг през 15 секунди, мишниците плътно до тялото, хвата на ширина на раменете
долен скрипец 50 кг, 6х9 през 20 секунди
раменна преса с 5 кг дъмбели 6х7 през 20 секунди
Почерненото е с 1 бройка повече от предния път, както си е по план. Само на бутането от лег последните 3 серии ги правих с почивка от 20сек, вместо 15, че беше доста зор и ми заглъхнаха ушите.

Успах се и колегите ме събудиха по телефона към 9:30ч. През деня импровизирах с храната. За утре съм по-подготвена.

След фитнеса ъпгрейднах с нов телефон :). HTC Desire 526G dual sim - нов модел от 2015г с 2 сим карти и отлична 8МР камера. OS Android kit kat. Взех си го на разсрочено плащане и пак общо излиза към 360лв. Сега ще падне играчка с прехвърляне на контакти и настройки. Ще вляза в новата ера на технологиите, че отдавна се чувствах като динозавър с досегашната ми трошка. Даже сестра ми ми ръгна нов прякор в Гърция - “Вело Раптор”. Ще взема да си направя тениска с такъв надпис :D Сега ще изтегля един viber, ще видя навигацията как е, добавих интернет към тарифния ми план и така. Мисля да потърся стойка за телефона и да направя клипче на едно от велопътуванията ми през центъра на Столицата. Всеки път се случва нещо странно :)

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 07.07.15 22:45.

Теди Илиева

08.07.15
23:39

Сряда 08/07

Храната: започнах добре с череши 150гр, свинско със сметана и картофено пюре и после не е за описване
Добавките: сока на 1 лимон, 1 ч.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, 2 гр. рибено масло, преди лягане 50 мл. кефир

Прием на kcal: доста над BMR
Въглехидрати: над 70 гр.
Колело: 15,1км

Тренировка А вечерта:
планк 4х макс през 1 минута (направих 1х3мин., 3х2мин, почти всичко на длани, защото десният ми лакът отново е много зле разранен)

Не се справих с храната днес. Като количество не е много, но е богата на прости въглехидрати и захар.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 08.07.15 23:55.

09.07.15
08:05

...Не се справих с храната днес. ..
Но пък се справяш жестоко с тренировките. Силовите ти са много силови - много бързо вдигаш повторенията (значи силата и издръжливостта ти расте)- не мога да си представя да бутам през 15 сек., ше умра на втората серия :) Легът с раменен хват и скрипецът ти са много силни, чудя се само защо е така лека  раменната преса, вярвам, че можеш поне с 10 кг дъмбели.
Домашните тренировки - пфу- гоблет клек през 20 сек ! Здрави, здрави крака! За глутеус моста съм те признала, а на планка- много здраво ядро- по-тежка си, а задържаш толкова дълго.
Тренерът ти предвижда ли тяга и клек на гръб, мисля, че ще имаш доста потенциал в тях?
Дай си малко психологическа почивка от свалянето. Защо се самообвиняваш така? Как са здравните ти показатели, самочувствието? Явно тялото ти се адаптира. Може да си качила 2-3 кила мускул. 6 интензивни тренировки седмично са забележително натоварване. Честно да ти кажа отдавна мисля да изпробвам  твоите тренове - за разнообразие, но от месеци не съм посмяла, защото са доста трудни за изпълнение.
Както и това , че са много кратки- как се свиква с толкова кратка тренировка? Чисто психически съм подготвена за 1 час трениране. Дори да се натоваря и изморя добре за 30 мин, с клек, лег, гребане, искам да се полигавя с малко чекиджийски разгъвания и сгъвания на крайници поне още половин час - ей така за спорта :)

09.07.15
08:51

Аз имам самсунг телефон, без нищо, с копчета. Струва 30 лева. Нямам тарифен план, купувам си фишчета предплатени.  Нямам и интернет, нито камера.  Познавам много хора с такива, а по професия се занимавам с нови технологии.  Ако идеш и в НАСА, ще видиш, че и те предпочитат старата, семпла и функционална техника, пред боклуците, направени за масовия потребител.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 09.07.15 08:51.

09.07.15
08:58

Кико, това, което ти наричаш семпла функционална техника, преди 5 години също беше боклук за масовия потребител, а хората като теб възхваляваха и ползваха Нокия 3310 със същите аргументи. По времето на Нокиа 3310 пък обяснявахте как въобще нямате нужда от мобилни телефони, щото и стационарния върши нужната работа. Схващаш ми мисълта, надявам се.
Та не казвам, че винаги трябва да сме на гребена на вълната, но няма нищо укоримо в това човек да си вземе нещо по-актуално и модерно :)

Мнението беше редактирано от Енев на 09.07.15 08:59.

09.07.15
09:01

В интерес на истината отдавна издирвам Нокиа 3310 :D
Енев, много интересен коментар, който ме кара да се замисля.
Теди, сори за спама ...

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 09.07.15 09:03.

Теди Илиева

09.07.15
09:41

А, пишете си, то се е видяло :D
Кико, предишната ми работа беше в Кол центъра на Виваком. Всеки месец бях с различен телефон и естествено, като напуснах си взех най-обикновения и неумен телефон колкото да си провеждам разговорите. До толкова ми беше писнало. Така изкарах близо 7 години. Време ми беше да взема нещо ново, най-вече заради viber-a и по-добрите камери с които са вече телефоните. Обичам да снимам, но не ми се носи постоянно фотоапарат. И без това много им паднаха цените, не бих дала за такава играчка половин или цяла заплата в никакъв случай. Аз парите ги обръщам в екскурзии по принцип :D Сегашния ми телефон струва 1/3 екскурзия до Италия и за това се навих.

Теди Илиева

09.07.15
09:43

Мира, много въпроси, страшно нещо :D
Благодаря ти за подкрепата! Ще ти отговоря по-късно, че сега съм затрупана с работа.

Теди Илиева

09.07.15
21:15

казано от Queen Cobra на 09.07.15, 08:05:

чудя се само защо е така лека  раменната преса, вярвам, че можеш поне с 10 кг дъмбели.

Макса ми беше 1х8кг (на ръка) като започнах по тази програма, защото нямах сила на движението и ме болеше много лявото рамо. Сега се чувствам доста по уверена на повторенията с 5кг и е възможно макса ми да се е увеличил. Във всеки случай не ми се опитва с повече килограми, освен ако не каже Сашо. Страх ме е да не ме заболи отново силно и дълго време да не отшуми.

Тренерът ти предвижда ли тяга и клек на гръб, мисля, че ще имаш доста потенциал в тях?

Не знам, ще видим :). Тяга с тоя кръст .... скептична съм и нямам идея как би могло да ми помогне това упражнение. Нали получих кофти увреждане тази пролет. Сашо ще прецени. Познава ми добре случая.

Дай си малко психологическа почивка от свалянето. Защо се самообвиняваш така? Как са здравните ти показатели, самочувствието? Явно тялото ти се адаптира. Може да си качила 2-3 кила мускул.

Имам почти шест месеца застой на килограми, въпреки че на обиколки съм значително свита. Усещам, че все още ми тежат килограмите. По план отдавна трябваше да съм паднала под 80кг. За това се ядосвам. Поне още 10-15 камъка трябва да смъкна от гърба за да ми е добре. Иначе самочувствието е екстра :) Писна ми от комплименти, честно да ти кажа. Въобще не съм свикнала на такова внимание, каквото ми се обръща в момента от колеги и т.н. Кръвна картина скоро не съм правила, вероятно на есен с профилактичните.

отдавна мисля да изпробвам  твоите тренове

Е, хайде, де! Не е толкова страшно :)

Както и това , че са много кратки- как се свиква с толкова кратка тренировка?

Не се свиква, няма и нужда да се свиква. Просто им се наслаждавам. Минават и заминават много бързо. Трен А е към 25мин, трен Б е към 15-18мин. Така ми остава време за други работи. Преди ми се е случвало до 2 и повече часа да правя тренировка с предишния ми треньор. Най-често 1,5ч. и после бях дроб. Тези кратки тренировки ми действат зареждащо. Трябва да опиташ за да видиш разликата.

Теди Илиева

09.07.15
21:25

Четвъртък 09/07

Храната: закуска 150гр череши, междинно 1 фрапе с мляко и 2 захарчета, шепа пуканки (20-30гр), обяд 1 кисело мляко 2%, вечеря 350гр. печена риба, салата чушки, краставица и 100гр маслини, 3 сл зехтин
Добавките: 1 лимон, 1 чл MSM, 2 табл. витамини Orange triad, с вечерята 2 гр. рибено масло, преди лягане 50мл кефир

Прием на kcal:  1360
Въглехидрати: 66
Колело: 14,9 км (на батерия)

След работа Тренировка Б:
8 горен скрипец с 45 кг през 15 секунди
долен скрипец 50 кг, 6х10 през 20 секунди
раменна преса с 5 кг дъмбели 6х8 през 20 секунди
бутане от лег 3х10, 1х8, 2х6 на 30 кг през 15 секунди, мишниците плътно до тялото, хвата на ширина на раменете - трябваше да е 6х10 повторения, обаче.... много ми натежа. Пъшках, дишах тежко..... много притесних хората и пак не успях.

Почерненото е с 1 бройка повече от предния път, както си е по план. Бутането от лег вместо да е второ движение отиде последно защото беше заета лежанката. Зор си беше! Всичко без раменната преса ми тежеше.

Теди Илиева

11.07.15
00:29

Петък 10/07

Храната: 1 банан, междинно 1 фрапе и 50гр кашу, обяд 1 кисело мляко 2%, вечеря омлет в масло от 4 яйца и 150гр извара, малка салата от чушки, краставици и 50гр маслини
Добавките: сока на 1 лимон, 1 ч.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, 2 гр. рибено масло, преди лягане 50 мл. кефир

Прием на kcal: 1462
Въглехидрати: 64гр (цел до 70 гр.)
Колело: 14,8км

Тренировка А вечерта:
планк 4х макс през 1 минута (направих 1х3м15с, 1х3м, 1х2м45с, 1х2,5м на лакти)

Теди Илиева

11.07.15
19:23

Събота 11/07

Храната: закуска протеинов шейк, междинно 50гр кашу, обяд 100гр моцарела и краставички, вечеря 2 бъркани яйца с масло и 120гр телешка саздърма, краставички
Добавките: 1 лимон, 1 чл MSM, 1 чл мака на прах, 2 табл. витамини Orange triad, с вечерята 2 гр. рибено масло, преди лягане 50мл кефир

Прием на kcal:  1495
Въглехидрати: 25
Колело: 4,8 км (на батерия)

Преди вечеря Тренировка Б:
9 горен скрипец с 45 кг през 15 секунди
бутане от лег 3х11, 1х6, 1х7, 1х6 на 30 кг през 15 секунди, мишниците плътно до тялото, хвата на ширина на раменете
долен скрипец 50 кг, 6х11 през 20 секунди
раменна преса с 5 кг дъмбели 6х9 през 20 секунди

Бутането от лег трябваше да е 6х11 повторения, обаче толкова успях.
Почерненото е с 1 бройка повече от предния път, както си е по план.

Теди Илиева

12.07.15
12:04

Неделя 12/07 - почивка

Храната: сутринта 2 кочана варена царевица (300 гр.), обяд и вечеря  патладжани, тиквички, лук и домати на фурна запечени с масло (50 гр.), кашкавал (160 гр.), извара (75 гр.), кисело мляко (50 гр.) и 2 яйца

Прием на kcal: 1464 (без зеленчука)
Въглехидрати: 69 гр (цел до 70 гр.)

Доста домашна работа ми се е отворила. Готвих. Този път левия палец го отнесе.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 12.07.15 15:25.

Теди Илиева

13.07.15
09:08

Контролни мерки след седмица 10 СНС:

Килограми: -0,9кг (от 84,9 на 84)
Гр. кош: +1 см (от 81 на 82)
Мишница: -1см (от 31 на 30)
Талия: -2см (от 85 на 83)
Ханш: +2см (от 105 на 107)
Глезен: -0,5см (от 21 на 20,5)
Без промяна на предмишница, бедро, прасец, врат и китка.

Движението: 3 тренировка в зала, 3 в домашни условия
Колело: 64,4 км (на батерия)
Храненето: ок в 5 от 7 дни
Въглехидрати: до 70гр в 5 от 7 дни
Запазвам BMR за новата седмица да е 1527 (изчислен върху 83 кг Mifflin-St. Jeor), защото все още подозирам задръжка на вода. Ще опитам да усиля приема ми на вода над 2л. за да проверя дали ще падне тази подпухналост.

Странни резултати излязоха от контролното измерване на обиколките. Радвам се за талията и общото тегло.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 13.07.15 09:09.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1