Знаете си, че почти всички сте ми безкрайно приятни и нямам лоши чувства към никой, но като сте започнали да давате определения на база възраст, много леко да вметна - личи си, че сте расли в соца. (nmuchfun) Всичко различно е лошо, а? Това е основната разлика между вашето и нашето поколение - отношението към различното, чуждото, странното. Съгласни или не, искате или не, поколенията след вас не мислят като вас, дори да се опитвате да ги възпитавате във вашите възгледи, те ще имат собствени, ще мислят различно, попили са типичото за времето, в което живеем сега. Вашите родители със сигурност не одобряват, примерно, спортните добавки и ги мислят за супер допинг. Смятат, че жените не трябва да имат мускули, а ако не ядеш хляб с основното, все едно не си ял. Струва ви се смешно, нали? И на мен ми е смешно, че на някой може да му е трудно да обясни една целувка между хора от еднакъв пол на детето си. Това е реалността. Вашите деца, в масовия случай, биха подкрепили прайда, защото живеем в такова време (и аз се радвам, че живеем в него, навярно, защото, естествено, съм част от новото поколение).
Относно прайда, напълно е безсмислено да питам, но някой да е бил на него? Да знае за какво точно става въпрос? Да знае каква е атмосферата, какви са хората, какво се случва? Какво е LBGT? Честно казано, на никой, който е бил на прайда, не му пука за моето и вашето мнение. На почти никой не му пука и дали еднополовия брак ще бъде разрешен. България не е най-желаното място за изграждане на семейство така или иначе. Хората емигрират по толкова много други причини, последния проблем на една двойка, било то гей или не, е дали имат брак. Този празник събира хора, които са се крили понякога и с години от собствените си смейства и приятели, които са били обиждани, отхвърляни, унижавани... Но са успяли да се преборят със собствените си страхове, да излязат и да кажат “да, аз не съм такъв, какъвто всички очакват да бъда”, “да, аз няма да мога да оправдая очакванията на голяма част от моите роднини”, “да, аз не съм нормален”, “да, аз съм гей”, “да, аз съм би”, “да, аз съм транс”. Това се празнува, това е прайда - да бъдеш горд сред своите, вместо да се притесняваш от ориентацията си и това какво ще си кажат хората за теб във всеки един друг ден от живота ти. Няма хетеро парад, защото най-много хора на света са хетеросексуални, това е най-нормалното състояние, естествено, да, така е. На този ден празнуват и се събират тези, които поради нещо в генетичния си код, поради хормонален дисбаланс, поради нещо, каквото и да е, не са това, което всички винаги са приемали и очаквали от тях да бъдат. Празнува се и самия прогрес в исторически план на хетеросексуалното мнозинство, което вече не преследва гей двойките, както е било векове наред. Не се цели получване на привилегии или оплакване от дискриминация чрез прайда - това е празник на постигнатото до момента, празник на родените различни.
30.06.15
00:19
Това, което ти се е случило, няма нищо общо с другите. Няма защо да го знаем! Билото то гей, лезбийка, милионер, наркоман и т.н. ...не ми пука, само не парадирайте с това, което сте. Защо трябва да го правите? Защо един милионер парадира с яхтата си, крадец с обира си, ББ с мускулите си..? Не сте ли се замисляли за това? Какво ме интерисува какъв си?....Бъде педераст, но по далеч от мен....не ме занимавай със своята ориентация...не ме интересува...
30.06.15
00:27
казано от Saudade на 29.06.15, 23:13:
Не мисля, че би било проблем да се отглежда дете от две майки и двама бащи, не е нужно децата да имат и майка, и баща. Това е все едно да кажете, че самотните родители са неспособни да отгледат деца, защото няма да имат майка/баща
Колко деца си отгледала и възпитала за да имаш мнение по въпроса какво е проблем и какво не е за отглеждането и възпитаването на едно дете ?
Какво ниво на социална отговорност имаш ?
Колко хомосексуални познаваш лично и от близо, знаеш им живота, интересите, нрава, поведението и причините за него ?
И не, не е все едно самотен родител да отглежда СВОЕТО дете или гей двойка да отглежда дете. Коренно различно е.
Странно за какво въобще толкова подскачаш и търсиш внимание с тия гей паради и права...Никое право не им е ограничено, особено най-важното за тях - да се “шпорят” както и където им е кеф. Просто те не търсят права, те търсят привилегии. Както и всички останали, независимо по какъв признак ще ги определиш като такива, малцинства ;) Циганите искат правото си на безплатен ток и на прехрана без работа, македонците си искат правото на 6000 години история, помаците правото на древно тракийско племе, владиците правото на мирски наслади, проповедниците на разни американски църкви правото на десятък, уахабитите си искат правото на Шариат...
казано от Saudade на 29.06.15, 23:13:
Не можете да съдите толкова много хора само по расата им или пък по сексуалната им ориентация.
Напротив, можем. Малка си и след доста време ще разбереш защо, сега не. Както ти каза Камен - наслаждавай се на детството си :) То няма да се върне повече, а гей паради ще има и след години, e, oсвен в Москва де ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 30.06.15 00:28.
30.06.15
01:57
казано от Saudade на 29.06.15, 18:50:
Твърде голям процент от хетеросексуалните двойките, които са “сериозно” обвързани, искат да сключат брак, независимо поради каква причина. Те имат право да го направят, а хомосексуалните - не, защото са хомосексуални.
*Дискриминацията (от лат. discriminatio - „правене на разлика“) към или спрямо даден човек или група е третирането или възприемането му на базата на класа, категория, раса, етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация или нещо друго вместо спрямо неговите лични качества.
Дискриминация ли е? Дискриминация е.
Ами не, не е, защото прилагаш формална логика, а тук се намесват и аргументи от bona fides, традиции, особености и състояние на обществото, които се не по-малко валидни и често по-важни от формално-правните в подобни гранични ситуации, когато всъщност правенето на разлики е изкуството. Като при това не разполагаш с базови данни - примерно практиката на водещите съдилища. Говоря строго за определението на брак и ролята на Конституцията, като виж по-внимателно какво съм написал.
В Република България няма дискриминация по сексуална ориентация, така както я разбиращ ти, като държавна политика - тук бъркаш двата щата - защото не се е чуло на някои да са му отказали административна услуга или съдебна защита и прочее, само защото е хомосексуален и това да е линия на поведение. Това, че има индивидуална нетолерантност и фобия е напълно отделен въпрос - навсякъде ги има и си има механизми за защита.
Конкретно относно въпросите свързани с брака: има голям проблем защото при продължителни съжителства не могат да си уредят имуществените отношения при раздяла и наследствените отношения с роднини, и това съм го посочил още в първия си пост. За да си наясно - двете дами примерно работят яко и си купуват с общи средства къща, която по разни съображения е на името на едната, която почива на 30-та година от покупката, да кажем, и като дойдат нейните наследници се оказва, че другата няма всъщност никакви наследствени или др. права, включително върху посудата и др. вещи, които може и сама да е купувала и ползвала 30 години и са станали част от живота й. Всъщност това е битката на гей общността по света, а не че щяли да си разменят едно пръстенче и да се целунат пред кмета.
Но това не е обаче само проблем на еднополовите, а и на противоположните полове в нашата светла държава, които съжителства между другото са по-сериозния брой. Така, че и тук е не е налице дискримирация. Напълно съм при това на ясно, че вторите имат предимството да сключат брак, но пък се връщам на напомнянето, че самата идея за брак в България е доста по-различна от идеята за брак в САЩ - ами това са социалните реалии и нещата не могат да се пренасят механично. Лично моята позиция е, че в случая все тая - като се искат да се взимат, даже ще тропам на подобни сватби, ако има хубава пиячка, но едно законодателно решение не може да се води от подобни лични позиции. Например дълбоко се съмнявам, че мюсюлманската общност в Република България би изобщо възприела идеята за брак между жени или мъже. Между другото всички официални вероизповедания бяха категорични, че няма да санкционират друг брак освен между мъж и жена, както и че няма да извършват изобщо венчавки, ако това се допусне, и затова и чл. 6, ал. 2 СК. Ами има и хора, за които венчавката е дори по-важна от гражданския брак.
Други примери относно действието на аргументи извън формалните, както си ги представяш ти: примерно Франция допуска брак между еднополови индивиди, но не и осиновяване на деца именно по съображения за bona fides на френската нация (върни се на първия параграф), както и примерно крайно толерантната Германия, която допуска само по реда на признаването, ако осиновявянето така и така е станало в друга държава, но не допуска подобни осиновявания на нейна територия - никой не си и помисля дори да ги обвини в дискриминация. Арабите пък например изобщо нямат понятие за “права на омъжената жена” - невъзможно е дори да им се преведе, защото не разбират концепцията - ама те живеят в друг свят с различни ценности.
Темата за значението на брака за създаване и запазване на поколението съвсем не искам да почвам. Аргументите ти за самотни родители са неотносими - там по някаква причина липсва едната фигура, която може да бъде заменена от небиологичен баща, респ. майка, а ако не се замени, се нарушава модела, но не се поставя детето в напълно противоречаща в нормалния модел на детското поведение двойка. От това не казвам, че не може да излезе нещо добро - примерно в сравнение с това детето да расте в сиропиталище, но въпросът е в какъв процент и дали си струва да се рискува с разрешаването му. При подобни и доста по-сериозни съображения, които изискват страхотно ангажирана и квалифицирана работа по дългосрочна преценка е разбираемо защо не се отчитат много много първичните призивите на прайд-парада.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.06.15 07:03.
30.06.15
02:02
И се сетих - защо разните защитни организации не заведат дело пред Съда по правата на човека, където особено ни обичат - ами защото знаят, че ще го загубят и съвсем ще останат без кауза!
Всичко върви на зле, сега само специално внимание и привилегии на гейовете ни липсваха. Аз като представител на новото поколение, което трябва да е “различно” ще кажа, че съм погнусен от гейове, педераси, хомосексуалисти. Погнусен съм от ценностите на младите хора, от техните изчанчени разбирани за “различното”. Приемам различното, което е градивно, което не е против природата. Аз самият съм много различен за възрастта и общоприетите норми на младежта, различен съм с моите разбирания и ценности. Изпълнен съм с озлобление и яд, който е провокиран от морала и деградацията на моите връстници и от двата пола. Момчетата се изпедерастяват, държанието им към самите тях и към противоположния пол(най-вече) е коренно различно от това, което трябва да бъде. Момичетата от своя страна пък стават все по-вулгарни, надути материалистки. Раснах сред общество, изпълнено с нищета, мизерия, глад. Раснах сред общество, изпълнено с етнически конфликти. Раснах сред едно контролирано и манипулирано от група боклуци общество. Добре, всичко мина наред, израснах. Сега трябва да живея и между педераси и гейове ли? Аааа трябва и да ги разбирам? А може би и да им симпатизирам? Няма как да стане.
Вие младите се вземете в ръце(защото аз съм се взел), осъзнаете, че морето не е до колене и не може всеки да си прави каквото иска. Такива волности са неприемливи, не всичко изглежда розово като в приказките и по филмите. Най-голямото престъпление ще е ако се разреши на гейове да отглеждат(осиновяват в случая) дете. Това ще е една от върховите точки в деградацията на нашето общество. Редът ще бъде тотално объркан, всичко ще се усложни и организираният хаос в нашата страна ще се разрасне. Стига сте ги защитавали заради това, че виждаш ли, генетичният им кодекс бил такъв и онакъв, просто им било писано. Защитавайте бедните и беззащитните, помагайте на слабите. Гейовете не са нито едно от двете. Чудите се вече за какво да се хванете, даже тази ваша доброта и “широкоскроеност” започва да ми изглежда фалшива. Не може да се харесаш на всеки и да харесваш всеки, това е закон. Който се харесва на всеки е или изкуствен, или лицемер.
Абе вие ще вземете тотално да изместите ролята на жената...Вземете да измислете и ние мъжете как да забременяваме и да носим бебета по 9 месеца и край, не ни трябват жени повече :). Ролята на жената, разбира се, не е само в това да ражда деца и да ги гледа. От чисто биологична гледна точка е така.
Тъпият гей парад изобщо не ме интересува. Писна ми да се търси показност и специално отношение за каквото и да било. Щом си избрал този път и ти е кеф ще поемаш и последиците. Защо всичко става изкуствено, изкривено и противоестествено? Глупавото общество се крепи на едни тъпи, заучени фрази-клишета, на един скапан порив да бъдеш “различен”, ама май по-скоро “интересен”. Сами създаваме проблемите си, сами се конфронтираме, сами си вредим един на друг. И стига сте бягали в чужбина, бе, отворковците. Надробявате манджата с грозде и после я оставяте на другите да я сърбат. Като сте толкова иновативни и разбиращи стойте тук и се изправете пред проблемите?
Това е мнението ми на 19-годишен младеж, хетеросексуален. Вие сами може да добавите: комплексиран, тесногръд, хомофоб, за ваша утеха, разбира се. Ама да не забравите да добавите и мъжкар, растящ сред алфа-мъжкари, а не сред педераси. Сега ще кажете “Еми ти подражаваш на тях, не е твой избор” или “Така ти е натяквано от малък, няма как да си различен”. Не подражавам на никого, не ми е натяквано нищо. Възпитан съм добре, взаимствам силни черти от качествени хора и ги смесвам с моите силни черти, като елиминирам до голяма степен слабите. Оценявам какво ми е предоставил животът и съм благодарен всяка една секунда за всичко, което имам и което нямам.
Не се извинявам, ако съм обидил някого. Сега да питам аз един въпрос себе си и вас: “Къде живея аз?”. Даже и рима се получи...
Проблемът /ако изобщо има такъв/ е двустранен. “Защитниците” на хомосексуализма на моменти ми звучат прекалено фанатично. Как беше приказката... Ако не си с нас, значи си против нас. Ако случайно разбиранията ти не се препокриват напълно с тези на великите и демократични европейски либерали и псевдо толерантни организации, ами бъди готов за публично линчуване. Голяма част от “толерантните” хора са лицемери. Скандират за равноправие, толерантност и ценности, но ако случайно синът им се окаже гей, или дъщеря им спи с ром, сигурно ще запеят друга песен. Просто ненавиждам това лицемерие у съвременното общество.
От другата страна са екстремните хомофоби, на тях бих им казал следното. Две световни религии и няколко диктатора са се опитали да изкоренят хомосексуализма, но безуспешно, така че едвали вие ще успеете. Искате или не, това нещо съществува и не можете да направите нищо по въпроса.
Последно бих казал, че в момента съм нощтна смяна като рецепционист в един хотел. Точно в този момент двама хомосексуалиста се ш.бат в някоя от стаите, и никой не им пречи на това което правят. Така че малки момиченца и прекалено либерални люде, стига сте драматизирали излишно.
п.п. За пореден път пиша простотии, но наистина е голяма скука.
Shaudade, ще опитам да съм кратка, но не обещавам.
Не съм расист, нацист, феминист, хомофоб... или каквото и да е друго. НО, 98% от приятелите и познатите ми (на моята или близка до моята възраст) са деца на разведени родители. И от тези 98%, най-много 2% са имали безпроблемно детство и позитивно развитие в живота. Аз самата съм дете на разведени родители, но за щастие нашите се разведоха, чак когато навърших 16г., така че не се отрази на развитието ми като човек, но на 100% повлия ЗДРАВЕТО ми, при това по ужасен начин. Погледни първия пост в дневника ми и ще разбереш с колко заболявания се сдобих, само в следствие от стреса при развода на родителите ми.
Колкото до случая с хомосексуалните родители - ами не, няма как едно дете да бъде отгледано по нормален начин от такива родители. И то не за друго, а заради (все още) леко ограничените възгледи на човечеството. Едно такова дете, най-вероятно би било дискриминирано и отхвърляно, подигравано и отритвано. Разбира се, в природата този тип взаимоотношения са нещо нормално. В миналите епохи на човечеството, дори при хората се е смятало за нещо нормално. По време на Римската империя, даже е било “модерно”, така да се каже. Но в 21 век, нещата са съвсем различни. Възприятията ни са по-ограничени от всякога. За съжаление обаче, в нашите времена, самите хомосексуалисти са различни. Много от тях приличат на циркови артисти, в опитите си да парадират с отношението си към живота. Гледката е грозна, просто е...ГРОЗНА. Но и това мое мнение, сигурно се дължи на факта, че и аз, като повечето, съм ограничена....
Имам много (наистина много) приятелки, които напоследък, някак спонтанно се превърнаха в лесбийки. И при тях това се дължи единствено на МОДА. Което е просто тъжно.... Интересно им е да си подстрижат късо косите, от едната страна да са бръснати, да ходят с диоптерни очила и татуси по врата, с кецове и дрипави дънки.... та така. Аз си комуникирам нормално с тях и ги приемам, но това е само моето мнение.
Темата е..пфу.. мноооого дълга........
Мнението беше редактирано от Kath на 30.06.15 05:09.
казано от Von Suthaus на 30.06.15, 01:57:
Конкретно относно въпросите свързани с брака: има голям проблем защото при продължителни съжителства не могат да си уредят имуществените отношения при раздяла и наследствените отношения с роднини, и това съм го посочил още в първия си пост. За да си наясно - двете дами примерно работят яко и си купуват с общи средства къща, която по разни съображения е на името на едната, която почива на 30-та година от покупката, да кажем, и като дойдат нейните наследници се оказва, че другата няма всъщност никакви наследствени или др. права, включително върху посудата и др. вещи, които може и сама да е купувала и ползвала 30 години и са станали част от живота й. Всъщност това е битката на гей общността по света, а не че щяли да си разменят едно пръстенче и да се целунат пред кмета.
В първия си пост по темата казах, че съм съгласна с Боби за оттживелицата на брака, макар, че има параграфи, по които това не е така и към момента бракът дава значително по-голяма защита от битието без брак, с отношения уредени като при прост режим на съсобственост, и казах, че няма смисъл да обяснявам тук какви точно са тези параграфи. Е, Von Suthaus се е занимал да обясни точно това, което визирах. И наследствените права са само един от проблемите, които институтът “брак”, като семейноправна категория, решава. Съгласна съм на 100000%, че борбата е именно за решаване на този въпрос, но това е факт, че касае точно толкова хетеросексуалните двойки, които не уважават и не възприемат брака, гражданския такъв, като съглашение между две лица, а именно - сделка. Звучи сухо, на всички, които не познават правната материя отвътре и я третират като суха. В брака всъщност няма нищо романтично, той е уредба, каквато никоя друга сделка, към момента, не може да даде. Затова и съществува. Въпросът е на извънбрачните отношения да се даде такава уредба, която да равнопостави сключилите брак с несключилите при разпадане на отношенията. И не само, разбира се. Защото днес се обичаме, ама утре може да не се. Айде иди търси издръжка, примерно, защото никой не знае как ще се стече животът и в какво ще се изразява спреведливостта. Никой не влиза с тази мисъл във връзката, но фактът е, че всичко е преходно, а хората се променят. И точно за това е борбата. Другите неща са толкова романтични, но не са есенциални.
казано от Von Suthaus на 30.06.15, 01:57:
Между другото всички официални вероизповедания бяха категорични, че няма да санкционират друг брак освен между мъж и жена, както и че няма да извършват изобщо венчавки, ако това се допусне, и затова и чл. 6, ал. 2 СК. Ами има и хора, за които венчавката е дори по-важна от гражданския брак.
Точно това се опита да каже Десо в началото, но не му се получи много :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.06.15 08:31.
30.06.15
08:29
казано от Nickie на 29.06.15, 23:54:
Това е основната разлика между вашето и нашето поколение - отношението към различното, чуждото, странното.
От какъв *** зор си се назначила за авторитет и съответно говорител на поколението си? И да заклеймява и поставя всичко под общ знаменател не беше ли характеристика на “нашето” поколение, а не на “вашето” (ти точно това правиш)? bitch, please
И за да не съм тотален off topic: За гей парада, прайда или както-там-се-нарича: Нямам отношение, напълно безразлично ми е тва събитие, дори нямам идея кога се е провело. Но пък един пример ще дам - публиката на Левски, която изпотроши стадиона в Бургас и прилежащи зони в морската градина (финала с/у Черно Море), ме подразни. Нали, ако говорим за група хора, организирана заради някаква кауза, на обществено място. И в двата случая имаме педе*аси, нали?
Модерация: Без нецензурни изрази, моля!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.06.15 08:36.
30.06.15
08:44
30.06.15
09:03
Те обратните не се размножават, а стават все повече... ебаси му! И да не са толерантни не излизайте с номера че хетеро биели хомота, я идете във Варна в 2 сутринта до някой подлез пълен с трансове 2 на 2 с перуки и се направете, че не им обръщате внимание на псувните и закачките дали няма да искате да им разбиете зъбите? За цигарните също мога да дам пресен пример. Много от Бургас няма като гледам но си имаме едно кварталче казва се Комлушка низина до Индустриалната част е те там има едно местенце до главния път дето се събират гадни педали мангали е случи ми се да мина на скоро за пореден път покрай тях дали не изядох 2 псувни и подигравки? Дали не ми идваше да ги наритам? Ама иди им кажи нещо да ти дойде целия катун на главата за секунди. Няма лошо пак казвам като искат да са ръмбят мъж с мъж тяхна воля. Не виждам и каква е идеята да покажели с тоя парад че били различни НА КОГО МУ ПУКА? Проблема им е че ги е страх, а не трябва и това че се крият е по-дразнещо това че ми идват някакви мъже, а се мъчат да говорят с гласчета като на 15 годишна девственица е дразнещо добре бе педал си ма дръж се нормално и аз мога да говоря като хамалин но не го правя! И да няма как мъж и мъж да отгледат дете! Майката къде е? Къде е връзката на майката с новородено? Израза ” по силно от майчината обич няма” да сте чували, а бащината закрила къде е във връзката жена и жена? Какво децата в епруветки ли ще се създават? Не мерси мойте ще си ги направя и моя род ще си го продължа. В древен рим цезар може да е шибал сенаторите но е имал семейство така че не минавайте с тоя номер. Сега да не кажете че ги мразя напротив нямам нищо против като се държат като пълно правни членове каквито и са а не като ми подскачат и пискат като кифли. Да Алън Тюринг е велик човек Фреди Меркюри и той лично съм му фен и нямам нищо против че е карал в двете платна но не са се държали като кифли нали?
30.06.15
09:05
И понеже сме фитнес форум, да задам един въпрос, свързан с тематиката на форума : вие бихте ли дали на някой гей да ви пази при клек хм ?
30.06.15
09:53
Хомосексуализмът в Древна Елада и Рим е бил социално явление, което обаче не се е явявало антагонист на семейните отношения между мъж и жена, а подобно на животинското царство е бил израз на социални отношения. Педерастията в Гърция е било отношение между наставник и момче, като сексуалната връзка е допълвала обучението и предаване на знанията в съответната област. Римляните са били хахо-хихи, ама Рим се е разпаднал от извращения, интриги, заговори и корупция, нали?
Факт е, че една част от хомосексуалните намират любовта в срещуположния пол, нооооо по-голямата част си е чисто сексуално привличане, а при трети си има чиста содомия (това не е библейско :D). Педофилията и зоофилията също е сексуално привличане. Аргумент е, че хомосексуалните са дееспособни лица, които носят отговорност. И тези, които биха искали полигамен брак също са дееспособни!
А иначе тесногръдие, предрасъдъци, обобщения, нетолерантност ги има и при противници и подръжници на хомосексуализма. Например, на подръжници във форума не им харесаха доста аргументирани и интелигентни мнения (не държа моите да са такива) и направиха обобщения тип сърдито дете. Не виждам смисъл от продължаване на дискусията, защото съгласие на този етап е трудно да се постигне. Свиквайте оттук-нататък да се поварят мнения като развален грамофон.
Аз пак повтарям, малцинството, независимо какво, е далеч по-нетолерантно и радикално. Примери много. А темата за циганите, еми като живот живял в Сливен, някак си имам преки впечатления и от доброто, и от лошото.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 30.06.15 10:00.
30.06.15
10:01
Ще попитам не реторично:
А БЕ ВИЕ В КАКЪВ ИЗМИСЛЕН СВЯТ ЖИВЕЕТЕ?
Имам чувството, че хората, които пишат тук, не познават гейове, не са виждали такова на живо, а само по тв и парадите.
Нали знаете, че 3 до 5% от населението са хомо? Ако познавате 2000 човека , как приемате факта, че 60-100 от тях са гнусни изрватеняци, разпространяващи болести и подриващи устоите на обществото с липсата си на морал?
Ще започнете ли да се оглеждате и да набеждавате такива?
По какво си мислите, че ще познаете един не парадиращ гей? По начина , по който си държи химикала, как си пие кафето или как паркира?
Как бихте приели, че човек, до който сте седели гъз до гъз в училище или в работа или паркира до вас или уж го познавате 25 години, може да се окаже, че почивните дни се праска с друг мъж?
Мислите ли, че при 80 000 души, регистрирани във форума, няма НЯКОЛКОСТОТИН хомота? Че от редовно пишещите, няма такива? Че няма такива, четящи тази тема? Защо никой от 80 000 човека досега не е признал , че е хомо или че има такива роднини?
Това не е реторично- защото ги е страх. Защото живеем в село и всички се познаваме и веднага ще бъде посочен и линчуван. Защото никой не иска да загуби работата си, приятелите си, обкръжението си. Защото когато човек се разкрие, точно това става. Защото е точно като във вицовете- може да простиш на Рики Мартин, че е гей, но не и на комшията - който си е жив педераст.
Боби се изказа искрено - какво усеща, но как реагира. Това е доста по-осъзнато от факта да казваш- мразя ги или не ми пука. Разбира се, че ви пука. И най-вероятно ги мразите. И се страхувате. Хората са много страхливи същества. Страхуват се нещата, които не познават, но които “подсъзнателно” знаят, че ще нарушат физическата или психическата им цялост. Човешкото съзнание е много деликатно и податливо на внушение. Страхуваме се от бездомни кучета, от змии, от зъболекари, от цигани, от сирийци, от нашествие на извънземни...
Почти никой от вас не е хапан от змия, но почти всички се страхуват от змии, нали.
Дори си мисля, че заплахите за душевния комфорт са по-страшни от тези спрямо телесния. Темите табу като инцеста, хомосексуалността, канибализма, предизвикват изконно отвращение.
Появяват се тук разни незнайно откъде втълпени идеи от сорта- нека хората да са такива , каквито са избрали. Чудя се кой би избрал да е хомо, в едно общество, при положение, че много вероятно да го бият, тормозят, подиграват и сегрегират, а в определени исторически периоди и да го убият.
И понеже всички говорят за гейовете, ще си направя една лина импровизирана класация на търпимостта
1. бисексуална жена. Според мен тя е дори извън класацията. Тя не е търпяна, тя е желана. Статистически тройката с 2 бисексуални жени са по-предпочитани пред всякакви критерии на възраст, пол, цвят на косата и пр.
2. тук поставям лесбийките. Към тях има голяма търпимост, да не кажа симпатии. Повечето зрели мъже смятата, че няма такова нещо като лесбийство и на тези дами има трябва просто един голям здрав кур (не че твърдящите го мъже могат да го осигурят) за да разберат кое е хубаво и да станат нормални (как няма емотикон за презрителна насмешка ;) )
3. бисексуален мъж - изглежда има голяма търпимост към тази група, тъй като са поне с единия крак (или тестис) в нормалното.
4. транссексуални забелявам че хората до известна степен ги понасят, защото ги смятат за забавни идиоти, които се преобличат в смешни дрехи. Разбира се, стига да не печелят Евровизия или да не подскачат с пера в гъза по площадите.
5. хомосексуални мъже еми ... дъното. Какво да кажа. Изроди.
30.06.15
10:12
казано от Queen Cobra на 30.06.15, 10:01:
Ще попитам не реторично:
А БЕ ВИЕ В КАКЪВ ИЗМИСЛЕН СВЯТ ЖИВЕЕТЕ?
Диванни воини, какво очакваш? Ти също си не по-различна :D
Мисля, че стана ясно, че дискусията и контрааргументите са по няколко точки:
- гейовете, които парадират;
- шефовете п*раси;
- извратените форми на сексуални отношения, които не е задължително да са хомосексуализъм;
- гей бракове и ползи за обществото;
- отглеждане на деца от гейове;
По последните две точки, колкото и да сме толерантни, няма правилен отговор. Това са процеси, които навлизат в някои държави сега и ще отнемат няколко поколения, за да се разберат последиците. Дотогава е по-възможно мюсюлманите да станали повече у Еуропата и да избият всичко различно дет има!
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 30.06.15 10:13.
30.06.15
10:17
Мира, не съм сигурен, че те разбирам правилно.
Не се страхувам от хомосексуалисти или контакти с тях. Знам кой съм... имам съмнение, обаче, че те обективно са наясно със себе си. За трети път казвам - няма биологически и еволюционен смисъл от хомосексуализма, с тези хора се случва нещо неестествено във физиологичен и/или психологически аспект.
Определяш мъжете хомосексуалисти като изроди.
Значи не си далеч от моята позиция. ;)
30.06.15
10:26
Десо, насочваш дискусията в ПРАВИЛНАТА ПОСОКА. Подкрепям те. Само че погледни нагоре да видиш, че не изброените от теб проблеми са проблем. :)
- гейовете, които парадират; - еми могат, парадират. 1000 човека. Пфу. Подигравка. При 2-3 млн София са излезли само половин квартал, да ви кажа. Някои абитуриенстки балове са по-изявена показност на непълнолетна проституция, но се отминават с насмешка.
- шефовете п*раси; - повечето изроди и мъже и жени са хетеросексуални. Не съм попадала на шеф лесбийка която да ме тормози, и дано не. Дали ес стаитстическа зависимост, е изродите стават шефове или шефовете стават изроди е интересна тема.
- извратените форми на сексуални отношения, които не е задължително да са хомосексуализъм; Е, има ги. Милиони хора умират от кеф да си пъхат разни предмети по дупките, да бъдат бити, връзвани, душени, малтретирани. Как да го забраниш :) Кефът цена няма.
Педофилията и зоофилията обаче са престъпления. Знаеш. Защото единият от връзката е непълноправен и използван и не е по негово желание и за негово удоволствие.
- гей бракове и ползи за обществото;- не давам мнение. Знаеш как се уреждат обществените отношения. Учи се в първи курс по ОТП.
- отглеждане на деца от гейове; - какво да кажа. Има огромен брой херетосексуални, неспособни да отгледат читаво дете. Ще гледаме какво става по света и ще видим...
Шан Ю, до сега не участваше в дискусията и за себе си намирах отговор защо мнението ми се различава толкова много от това на голяма част от хората, с които принципно имаме много сходни възгледи за живота, във възрастта (тъй като и тя беше намесена нееднократно по-рано при всеки мой коментар или на Saudade)... Което не значи, че аз съм задължително права за всички хора на моята възраст, изрично съм казала “в масовия случай”. Все още не мога да приема, че ти си масовия случай, съжалвявам. Между другото, вярно много приличаш на Шан Ю на профилната си снимка. Освен алфа-мъжкар и злодей, който иска да убие императора на Китай и Мулан с нейните отвратителни транссексуални прояви ли си? :D Закачам се. Не искам да се карам с никого, наистина. Просто не сме на едно мнение.
Иван, не съм се назначила за нищо, изказвам мнение въз основа собствените ми наблюдения и виждания, които водят до разликата в средата, в която сме израстнали аз и ти просто. Ако имаше повече хора на моите години във форума, да кажеш, че може да има “говорител”, ма ние сме 5 човека на кръст, всеки може поотделно да се възпротиви на мнението ми, ако не смята, че спада към него.
И двамата сте много по-гневни, отклкото предполага Добрия тон, зададен в началото на темата. :) Alpha males, please!
30.06.15
10:33
казано от Кольо Пияндето на 30.06.15, 10:17:
Не се страхувам от хомосексуалисти или контакти с тях. Знам кой съм... имам съмнение, обаче, че те обективно са наясно със себе си.
Определяш мъжете хомосексуалисти като изроди.
Значи не си далеч от моята позиция. ;)
1. Е, ти, ти, ти ... :) Не всички са като теб. Мнозинството от хората се страхуват, че обществото ще рухне, Армагедон, Содом и Гомора, бла, бла. Да, Римската империя е изчезнала заради педерастията. И гръцката също. Голямо шибане е било, пък гледай Аристотел, Платон, Сократ ...
Ето, скоро и САЩ ще залязат ;)
Много хора се страхуват, че ако разрешим на хомотата да бъдат себе си, повечето хора ще “изберат” да станат хомота. Ерго - става горното. Същото като с негрите- откакто имат права, повече хора станаха черни ... :)
2. познавам хора, които са много наясно със себе си. Едни са на 28, други на 48 години. Това е, няма да се “променят”. Не говоря за всички, не познавам всички. :)
3. сарказъм, ирония, а-у :) :D :D
30.06.15
10:43
Нямам против някой от тях да ме пази на клек или което и да е упражнение, стига да знае какво прави.
И сред хетеросексуалните има “педали” в постъпките си. И аз съм имал няколко приятели, които открито са били гейове - много точни хора, добри професионалисти - лекар, фризьор, IT специалист. Няма лошо в това да си такъв, какъвто си, стига да не парадираш с това и да искаш внимание именно поради факта, че ти си такъв. За това съм против парада им. То е все едно циганите да си направят парад, културистите и те да си имат парад, психически болните да си имат парад, защото и те са различни. На кого му трябва освен на тях самите? Ми да си направят клубове и да се събират. Никога обаче не е ставало нещо хубаво, когато определена група хора започва да се разделя по какъвто и да е признак. “Много баби хилаво дете”, “Чарда кола не кара” и други.
30.06.15
10:44
казано от Queen Cobra на 30.06.15, 10:33:
1. Е, ти, ти, ти ... :) Не всички са като теб.
Най-красивият плажен нарцис, нали?! (sun) (F)
Много хора се страхуват, че ако разрешим на хомотата да бъдат себе си, повечето хора ще “изберат” да станат хомота.
А всъщност това ще подобри качеството на останалите. Чисто технически.
За останалите ще има повече женски. Чисто статистически.
8-)
2. познавам хора, които са много наясно със себе си. Едни са на 28, други на 48 години. Това е, няма да се “променят”. Не говоря за всички, не познавам всички. :)
Ако човек не е наясно дали харесва блондинки или брюнетки, или дали всъщност червенокосите го влудяват повече от всички останали взети заедно, е едно... ама да не си сигурен, че искаш да продължиш рода - това съвсем различен тип объркване.
3. сарказъм, ирония, а-у :) :D :D
Затова не бях сигурен, че те разбирам правилно. :)
Това мое мнение е по-скоро закачка, отколкото сериозна позиция. :)
Алфа мъжкари ?! Тип Юлиян Константинов ли :Д:Д
Това алфа си е направо обидно :Д
30.06.15
11:04
Тая тема отстрани/а и не само/ изглежда като наръчник на успешния хомосексуалист... Аре бе, хора, толкова ли си нямате друга работа? В крайна сметка кой с кого, дали ти го слагат или ти на някой друг, няма никакво значение - важното е да си в играта :Ц
Според мен и заглавието е малко странно, някак много научно звучи :Д
Можеше да е нещо от сорта на : Хомосексуализмът- от А до Я :Д
30.06.15
11:13
Както каза Джеймса - всички искат нещо. Започнат ли да се събират да правят паради, не го правят от друго, ами за да искат нещо. Военните паради от едно време, както и сега са освен да се демонстрира мощ, от тези, които я имат, са за това да се покаже на хората какво са постигнали с парите от данъците им и да се въвлекат в идеята за отделяне на още пари за въоръжаване, фермерите от по-нови дни също се събират на “паради” - за да искат още пари от субсидии, циганите ако се съберат ще искат каквото каза Джеймс. Така и гейовете (жени, мъже) и те искат нещо или се “преброяват” публично, за да видят дали са в състояние да почнат да искат нещо сериозно. И те така...е И за това не съм съгласен с тия шествия. Доводи много, но няма смисъл да си тропаме устата тук.
Никой не отговори на въпроса с какво точно 1000 усмихнати човека, облечени в шарени дрехи, които се разхождат из София със знаменца, му нарушават правата.
Не ми обяснявайте кой какви привилегии искал и на кого шефът му бил гей и го прецаквал, ами ми кажете кое точно ваше право наруши този парад?
Чета, чета, чета... и се замислям. Колко малко познавам някои хора.
Хомосексуалистите, така наречените “весели” (гей)... са хора. Нито повече, нито по-малко. Мразени или толериране, отричани или приемани, те са между 5 и 10% процента от населението на земята (според някои източници и повече). Независимо от расата. Не е въпрос на избор, не е болест, която да излекуваш, не е престъпление (колкото и да се пънат да го изкарат такова). И не е наследствено.
Харесвам ли “прайда”? Не. По същия начин по който мразя тълпи, митинги и всякакви подобни прояви.
Приемам ли хомосексуалистите? Да. Познавам ли такива? Много. Включително съученици, съвипускници, семейни приятели, съфорумци. Нито един от тях не е парадирал с ориентацията си и съответно не е получавал омраза и отричане, макар изборът им да е бил малко или много публична тайна.
Приемам ли гей-браковете? Странно ми е, но си е човешко право. Повече се чудя защо въобще го искат и хетеросексуалните, но това си е мое мнение, като човек минал през брак, развод и живеещ на семейни начала без брак. И ми се ще да уточня - право, не привилегия. Привилегия е да не плащаш данъци, примерно както църквите не плащат.
Както има хетеро гадняри, така има и хомосексуални гадняри.
Дали лично аз съм имал хомосексуални прояви? Да - предприемал съм маневра без да сигнализирам :). Хайде малко по-весело, а? Нещо форумът се е спекъл яко напоследък... Направо ме е страх на каква поредна крамола ще попадна. Не сме чак толкова много, че да си позволяваме да разбиваме приятелства, били те и виртуални.
То темата отдавна се изчерпа, дори преди да започне :Д
Остава да се поскараме, малко така ;Д
30.06.15
11:29
казано от Vic на 30.06.15, 11:19:
Дали лично аз съм имал хомосексуални прояви? Да - предприемал съм маневра без да сигнализирам :).
Леле, Вик, добре че уточни :D :D :D А тая проява не е била хомо, ами направо .......(dull) :@ :D
30.06.15
11:32
казано от Alexander Krastev на 30.06.15, 09:05:
И понеже сме фитнес форум, да задам един въпрос, свързан с тематиката на форума : вие бихте ли дали на някой гей да ви пази при клек хм ?
А ти би ли пазил такъв? :Д :Д
Добре, че тук-там има по някое кратко мнение, че да прочета и аз нещо от темата :>
Личното ми мнение е, че не ми пука, стига да не ми е в къщата.
30.06.15
11:37
Понеже гейовете ходят с перманентна ерекция и желание да ръгат всичко, де що е мъжко и мърда, а надупеният ви задник и самите вие сте неустоимо сексапилни обекти за нищо неподбиращите гнусни извратеняци, които само чакат да се присвиете в кръста ... Като се замисля, не е добре и да се навеждате да си връзвате маратонките насред парка, нали?
казано от Vic на 30.06.15, 11:19:
Хайде малко по-весело, а? Нещо форумът се е спекъл яко напоследък... Направо ме е страх на каква поредна крамола ще попадна. Не сме чак толкова много, че да си позволяваме да разбиваме приятелства, били те и виртуални.
Хубаво мнение, Вик!
Аз лично нямам намерение да се карам с никого, особено пък на тази тема. Само се натъжавам - мислех, че хората тук като цяло сме по-зрели и не толкова склонни да превръщаме стереотипите си в предразсъдъци и да говорим и действаме на тази основа.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.06.15 11:39.
30.06.15
11:43
казано от Gogo на 30.06.15, 11:32:
Добре, че тук-там има по някое кратко мнение, че да прочета и аз нещо от темата :>Личното ми мнение е, че не ми пука, стига да не ми е в къщата.
Да бе да, ще го пазя. После ходи обяснявай, че имаш сестра :D
Майтап да става. Аз нямам нищо против сексуалните предпочитания на някой ( стига да не включват деца, животни или други живи твари, които не могат да вземат осъзнато решение и биха били “употребени” за задоволяване на нечии плътски нужди едностранно ). Имам познати такива, всичките са нормални хора. Никой от тях не ми е натрапвал по някакъв начин предпочитанията си и всичко е ОК. Ако почне да го прави, тогава е проблем, както с всяко нещо, което е въпрос на личен избор или предпочитание ( религия, сексуалност, политически пристрастия, футболни пристрастия и т.н. ).
30.06.15
11:45
Вик, Боби,
Мисля, че и двамата преувеличавате малко със стереотипи и предрасъдъци. С изключение на няколко мнения, няма чак толкова крайни изказвания от нито една страна. Достатъчно аргументи, притеснения, едно на ум, тук там малко закачки и сарказъм.
Със сигурност подобни дискусии не показват мрачно настроение и ще се учудите, как повечето, които не възприемат и не разбират гейовете, всъщност се държат достатъчно културно и толерантно с тях. Както вие имате негативно мнение за някои аспекти от живота, така и други имат такова за гейовете.
Всеки има по един предрасъдък, това важи със сигурност за мен, а може би и за вас. Достатъчно е да комуникираме като цивилизовани и да съществуваме заедно.
казано от Gogo на 30.06.15, 11:32:
Аа, не, на клек пазя само отстрани, че ме е страх да не ми хареса. :D :D
30.06.15
12:03
Абе и педеасите си имат своя принос. Все пак, нали всички търсим истината на тоя свят. А само един педеаст може да ти каже, кое е по-хубаво, да ръгаш, да те ръгат или да те ръгат, докато ръгаш :Д
А иначе, интересна работа, аз все си мислих, че такива се раждат, но на жените някак си им идва и впоследствие. :>
Обяснението ми за гейовете гении е, че не са си губили времето да правят неща, с които да се харесат на срещуположния пол, затова са дръпнали. :>
30.06.15
12:57
казано от Queen Cobra на 30.06.15, 10:01:
Ще попитам не реторично:
Нали знаете, че 3 до 5% от населението са хомо?
Мислите ли, че при 80 000 души, регистрирани във форума, няма НЯКОЛКОСТОТИН хомота? Че от редовно пишещите, няма такива? ......
.......................................................................................................
Аз мисля че поне 99% от населението е някакъв вид Хомо. (Habilis, Erectus, Neanderthalensis и по-рядко срещаният напоследък Homo sapiens :D :D :D
казано от Queen Cobra на 30.06.15, 11:37:
Понеже гейовете ходят с перманентна ерекция и желание да ръгат всичко, де що е мъжко и мърда, а надупеният ви задник и самите вие сте неустоимо сексапилни обекти за нищо неподбиращите гнусни извратеняци, които само чакат да се присвиете в кръста ... Като се замисля, не е добре и да се навеждате да си връзвате маратонките насред парка, нали?
като в поучителната история по-долу:
Нудист отишъл на плаж. Още на входа видял много голяма табела:
“Внимание! Върлува манаф!”
Позачудил се, огледал се - нищо. Продължил по-натам и видял втора по-малка табела със същия надпис. Вече се поуплашил, пак се огледал - пак нищо. Съвсем до брега видял нова табела, съвсем малка, едва се подава от пясъка. Навел се и прочел:
“Предупредих Ви още на входа!”
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 30.06.15 13:02.
30.06.15
13:01
Joe, направи ми деня! А останалия 1 % какво са?
30.06.15
13:04
Евреите са го казали точно:
Йосиф задъхано към Моше: “Моше, знаеш ли че Аврам станал педераст!?”
Моше: “Каквооооо, взима пари на заем и не ги връща!?!?!!!!”
Йосиф: “Не бе, в добрия смисъл!” :)