29.06.2015 г. (без силова тренировка)
Плуване:
- 800 м. кроул с леко до средно темпо = 16 дължини (3, 13х1);
- 700 м. бруст с леко до средно темпо = 14 дължини (14х1);
Общо 1500 метра за 50 минути.
Положително:
- Поплувах.
Отрицателно:
- Темпото беше бавно, налагаше се доста да раздишвам на всеки 2-3 дължини.
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Нормален понеделник.
Следобед ми изникна едно ходене до Виена в края на другата седмица и ще ми заминат ден и половина за четиричасова среща, но нещата са така организирани, че не мога да избегна нощувката там.
Храна:
Балансът е около неутралния.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.06.15 19:58.
30.06.2015 г.
Тренировка 14 - Дърпащи (силова)
Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга - 3х120 кг.
Придървапне на горен скрипец с раменен хват - 3х60 кг.
Набирания с раменен хват - 3.
Работни серии:
1. В кръг:
1.1 Мъртва тяга -5х175, 5х175, 5х175, 5х175 кг.
1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 5х32, 5х32, 4х32, 4х32 кг.
1.3. Силово гребане с дъмбел (от земя) - 5х72, 5х72, 5х72, 5х72 кг.
2. Еднократно:
2.1. Суингове - пропуснати.
Обобщение за тренировката:
Набързо преди работа.
Положителни:
- Направих си обема на тягата и гребането. Набиранията също не бяха зле. Следващият път ще вдига тягата на 180, но за гребането е рано 82 кг - за съжаление няма междинна тежест.
Отрицателни:
- В последната серия на тягата хватът не беше напълно сигурен на последните две повторения. Явно пак с наближаването на една и съща граница нещата се повтарят.
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 1 доза Shock Therapy на Uniwersal.
3. По време на тренировка - 16 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. След тренировка - ~62 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Тренирах сутринта, защото довечера имам телеконференция в много неприятно време. За сметка на това пък довечера концертче. :) Не мога да кажа, че Джудас и Хелоуийн са сред групите, които слушам в момента, но някъде през 80-те съм минал и през тях, а жената и голямата щерка много искаха да отидат, така че ще се кефя и аз. :)
В празната зала реших да направя няколко снимки, за да отчета формата към началото на това лято. Като за някой на средно пет бири в последните три-четири месеца смятам, че бива. :)
Храна:
Доста ядене, доста бира. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.07.15 14:11.
30.06.15
17:53
Боби кажи ми моля те какви бири пиеш,че си порастнал толкова?
30.06.15
18:00
Плочкиииииии :D
казано от Ивайло Валентинов на 30.06.15, 17:53:
Боби кажи ми моля те какви бири пиеш,че си порастнал толкова?
Не е важно какви са ,а че ги пие с дясната ръка . Виж каква му е голяма ! :D
Обобщение за юни 2015
Среднодневният ми калориен прием през юни е бил 3739 калории - със стотина по-нисък от този през май.
Теглото е (държа да подчертая) намаляло с 900 грама и възлиза на 102,7 кг към 1-ви юли (в интерес на точността за да се вземат под внимание и калориите от последния ден на месеца е коректно да се сравняват теглата на първия ден на изтеклия и първия ден на следващия месец като начална и крайна точка, а не на първия с последния ден от един и същ месец). Това при 7709 калории за свален/качен килограм ще рече дефицит от 6938 калории или около 231 средно на ден за месеца, което прави около 3970 калории за неутрален баланс.
Това е много далеч от всякакви формули - при коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3138калории, а разликата е голяма дори при коефициент 1,725, който дава неутрален баланс от 3492.
Въпросът е на какво се дължи тази смяна на тренда, както и голямата разлика между предвидения от формули калориен баланс и реално наблюдавания. Първият фактор е “сритването” на метаболизма ми право в топките с включването на плуване и колоездене в допълнение към силовите тренировки. Има и друга възможност - калориите от бира са около 18% за месеца. Допускам, че сметката при тях не е така проста, както при калориите от трите основни макронутриента и те просто не се усвояват изцяло. За пореден път стигам до извода, че в случая става въпрос за комбинация от тези два фактора.
В крайна сметка щом може да се сваля с два литра бира на ден, значи животът не е толкова лош. :)
01.07.15
11:10
Колко калории смяташ за 500 мл бира аз видях на Бъд Лайт пишеше май към 150 ама нали е женска бира :) може и да мамят. Американските бири са с написани калории, ще направя проверка. Иначе тоза със смятането на калориите, така и не можах да извадя някакви плюсове и се отказах, много флуктуации.
казано от kaloyan на 01.07.15, 11:10:
Колко калории смяташ за 500 мл бира аз видях на Бъд Лайт пишеше май към 150 ама нали е женска бира :) може и да мамят. Американските бири са с написани калории, ще направя проверка. Иначе тоза със смятането на калориите, така и не можах да извадя някакви плюсове и се отказах, много флуктуации.
Бира (светла) - 43 калории на 100 мл.
Бира (бяла) - 44 калории на 100 мл.
Бира (тъмна) - 48 калории на 100 мл.
Различните марки варират, но това ми дава достатъчно точни резултати и повечето бири са близо.
Иначе флуктуациите се изглаждат с времето, особено ако не правиш съществени промени във физическата активност и калорийния прием. На мен лично това отчитане на калории ми служи вече не толкова за да си правя анализи, колкото има дисциплинираща роля. Също както и подробното вписване на тренировките в дневника, между впрочем. :)
01.07.2015 г. (без силова тренировка)
Колоездене:
- 09:11 - 8,07 км за 28:41 мин, средна скорост 16,88 км/ч, максимална скорост 31,94 км/ч.
- 16:16 - 8,30 км за 27:28 мин, средна скорост 18,13 км/ч, максимална скорост 38,80 км/ч.
Продължавам да си карам с френския ключ в раницата...
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Сутринта поспах, за да компенсирам за снощния концерт. Той, между другото, беше доста приличен. Хелоуийн се представиха чудесно с доста малко плява от новия им албум. Изпяхме си всичко - къде с текст, къде без. I want out, Future world, If I could fly…. :) После и Роб Халфорд ни пораздвижи, макар при Джудас имаше и пълнеж. Но щом чухме Breaking the law и Painkiller, всичко си струваше. :)
Абе добре си беше, даже много. :) Само малката щерка поскуча в края, защото мен ме заболя гърбът и нямаше как да я държа постоянно на рамене.
Храна:
Твърде много днес.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.07.15 22:40.
И ние в Kаварна си попяхме “I want out” и още 1-2 техни песни като свириха Unisonic. Това група с Михаел Киске и Кай Хансен, независимо от името, за мен си е чист Хелоин :)
казано от Енев на 01.07.15, 22:18:
И ние в Kаварна си попяхме “I want out” и още 1-2 техни песни като свириха Unisonic. Това група с Михаел Киске и Кай Хансен, независимо от името, за мен си е чист Хелоин :)
Каварна ми е по-далеч от Белград, че и пътят е по-лош. :) Даже за Слеър не се вдигнах до там, камо ли за някой друг. :)
Има и друга възможност - калориите от бира са около 18% за месеца. Допускам, че сметката при тях не е така проста, както при калориите от трите основни макронутриента и те просто не се усвояват изцяло. За пореден път стигам до извода, че в случая става въпрос за комбинация от тези два фактора.
Моите предположения са наобратно. Бирата си се усвоява перфектно, ама не е кой знае колко калорична и по-скоро пречи на усвояването на храната. Аз много добре свалям с бира, защото ми намаля апетита и ям по-малко като цяло. Също е отличен диуретик. Но аз тежа 78кг и рядко пия повече от 1000мл на ден, по-скоро по една бира (500мл) през 1-2 дена и то лятото, зимата едва ли ми се събират повече от 3-4 бири за месец. За 10 дена свалих около 2кг с пиене на бира :D Съществуват някакви хипотези, че била вдигала естрогена, ама никъде не пише за какъв период, кой естроген, в какво количество и при каква давност на употреба, но ако е вярно то това е много хубаво за трениращите, защото вероятността за крампи, разкъсвания и контузии би намаляла (естрогена има протективна функция). Като цяло бирата е нещо много хубаво и полезно в нормални граници.
01.07.15
22:40
казано от Boby_ на 01.07.15, 22:22:
Каварна ми е по-далеч от Белград, че и пътят е по-лош. :) Даже за Слеър не се вдигнах до там, камо ли за някой друг. :)
Голям пропуск, бих казал.(за Слейър)
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 01.07.15 22:40.
казано от Joe Musashi на 01.07.15, 22:40:
Голям пропуск, бих казал.(за Слейър)
Е, гледал съм ги още два пъти. Но за Том Арая няма твърде много, така е. :)
казано от aleks на 01.07.15, 22:37:
Има и друга възможност - калориите от бира са около 18% за месеца. Допускам, че сметката при тях не е така проста, както при калориите от трите основни макронутриента и те просто не се усвояват изцяло. За пореден път стигам до извода, че в случая става въпрос за комбинация от тези два фактора.
Моите предположения са наобратно. Бирата си се усвоява перфектно, ама не е кой знае колко калорична и по-скоро пречи на усвояването на храната. Аз много добре свалям с бира, защото ми намаля апетита и ям по-малко като цяло. Също е отличен диуретик. Но аз тежа 78кг и рядко пия повече от 1000мл на ден, по-скоро по една бира (500мл) през 1-2 дена и то лятото, зимата едва ли ми се събират повече от 3-4 бири за месец. За 10 дена свалих около 2кг с пиене на бира :D Съществуват някакви хипотези, че била вдигала естрогена, ама никъде не пише за какъв период, кой естроген, в какво количество и при каква давност на употреба, но ако е вярно то това е много хубаво за трениращите, защото вероятността за крампи, разкъсвания и контузии би намаляла (естрогена има протективна функция). Като цяло бирата е нещо много хубаво и полезно в нормални граници.
Това, че е диуретик, не влияе в дългосрочен план. Според теб с какво пречи на усвояването на останалите калории?
01.07.15
22:49
казано от Boby_ на 01.07.15, 22:41:
казано от Joe Musashi на 01.07.15, 22:40:
Голям пропуск, бих казал.(за Слейър)Е, гледал съм ги още два пъти. Но за Том Арая няма твърде много, така е. :)
Гледал си ги предполагам 2010 и 2012 а аз и тогава бях и ти казвам че нямаше нищо общо :D:D
(И сета беше по-дълъг, звукът беше много много по-силен и по-качествен, и аудиторията беше малко по-отбрана, с оглед на това къде се намира Каварна и т.н. :Д) пък и след концерта лежиш на тревата и пиеш бира и отвсякъде кънти метъл до 6 сутринта)
Съществуват някакви хипотези, че била вдигала естрогена, ама никъде не пише за какъв период, кой естроген, в какво количество и при каква давност на употреба, но ако е вярно то това е много хубаво за трениращите, защото вероятността за крампи, разкъсвания и контузии би намаляла (естрогена има протективна функция). Като цяло бирата е нещо много хубаво и полезно в нормални граници.
Аз доколкото съм проучил нещата с естрогена от бирата, всъщност той замества собствения естроген, но е по-слаб като действие така че в умерени дози (може би) има обратния ефект. Поне по спомен цитирам де, не гарантирам точност на информацията. Пък и имам наблюдения върху приятели които от години пият 3-4 литра на ден, и не им растат цици.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 01.07.15 23:04.
То и на мен Букурещ и Истанбул са ми по-близо от София ;) Доста познати ходят там на концерти и разправят, че количеството и качеството на групите е по-добро. А на нас варненци до Каварна с кола ни е колкото до София със самолет :D
Според теб с какво пречи на усвояването на останалите калории?
1. Стомахът е пълен от приетата течност и оттам се намаля апетита и ядеш по-малко (приемаш по-малко калории). Работи при слаби и нормални хора. При затлъстели и по-едри - не, по-голям стомах или разширен такъв. При хронична употреба на 2-3 литра бира дневно също не.
2. Пак от повишения прием на течност (500+мл в рамките на 5-10 минути) повишен чревен мотилитет (възможно е и диарично изхождане), по-малко време за усвояване на храната.
3. Стомашните, жлъчни и панкреатични ензими работят в по-особена среда, по-голям обем течност, възможно променена киселинност.
1. Със сигурност работи. 2. при раздразване на ГИТ и диария - да, иначе, ако има някакъв ефект е минимален. 3.<2. (ако въобще оказва влияние)
*Може да се вземе под внимание и нуждата от по-висок тонус на гладката мускулатура, както и формирането на диурезата. По-голяма термогенеза (бирата е студена) и разни други минимални фактори, които не се сещам в момента, но като цяло поддържането на хомеостазата и основната обмяна в тялото са процеси, които се нуждаят от енергия.
**Малко в кръга на шегата - ходенето по малка нужда 6 пъти е по-енергоемко от ходенето 3 пъти.
***Също много енергоемък процес е да ти се ходи до тоалетната, а по някаква причина да не е възможно :D
01.07.15
23:48
Алекс ти си като подвижна енциклопедия. Обаче си личи че разбираш от бира толкова колкото аз от щанги :)
02.07.15
09:04
“Във виното има мъдрост, в бирата - сила, а във водата - бактерии!”, Д-р Радева.
Току що ми оправи деня, защото бях почнал да се притеснявам, че от скоро удрям по 2 бири след вечеря :D
казано от aleks на 01.07.15, 23:16:
Според теб с какво пречи на усвояването на останалите калории?
1. Стомахът е пълен от приетата течност и оттам се намаля апетита и ядеш по-малко (приемаш по-малко калории). Работи при слаби и нормални хора. При затлъстели и по-едри - не, по-голям стомах или разширен такъв. При хронична употреба на 2-3 литра бира дневно също не.
Това го има, но не е универсално. Например жена ми когато пие бира, почти не яде, но при мен нещата не стоят така - храната е почти константа, независимо от количеството бира.
2. Пак от повишения прием на течност (500+мл в рамките на 5-10 минути) повишен чревен мотилитет (възможно е и диарично изхождане), по-малко време за усвояване на храната.
Не съм забелязал подобен ефект, честно казано. Има си и причина - ако не пия бира, изпивам почти еквивалентно количество вода. Иначе в случай, че бирата не се замести с друга течност, вероятно ще е валидно това. Друг е въпросът колко голямо отражение дава.
3. Стомашните, жлъчни и панкреатични ензими работят в по-особена среда, по-голям обем течност, възможно променена киселинност.
Важи същото като за 2.
*Може да се вземе под внимание и нуждата от по-висок тонус на гладката мускулатура, както и формирането на диурезата. По-голяма термогенеза (бирата е студена) и разни други минимални фактори, които не се сещам в момента, но като цяло поддържането на хомеостазата и основната обмяна в тялото са процеси, които се нуждаят от енергия.
Да, термогенезата със сигурност оказва влияние, но ми се струва, че ще е доста малко.
Сумарно тези фактори сигурно имат някакъв осезаем кумулативен ефект. Не знам, честно казано. Във всеки случай виждам какво се случва при мен и се опитвам да си обясня наблюденията.
02.07.2015 г.
Тренировка 15 - Бутащи (Обемна A)
Загрявка:
Раменни преси с дъмбели - 8х20 кг (на ръка).
Български клек - 8х0, 5х19 кг (на ръка).
Работни серии:
1. В двусети:
1.1. Раменни преси с пудовки от стоеж - 8х32, 7х32 кг (на ръка).
1.2. Български клек - 8х60, 8х60 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 8х110, 6х110.
2.2. Бедрени разгъвания на машина - 10х79½, 9х79½ кг.
3.1. Бедрени сгъвания на машина - 7х43½, 7х43½.
3.2. Избутване на дъмбели от лег - 7х52, 5х52 кг (на ръка).
4.1. Кофички с доп. тежест - 4х50, 6х50 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели - 6х19, 4х19 кг (на ръка).
2. Еднократно:
5. Трицепсово привеждане на горен скрипец (портален) с въженце - 5 х всички плочки.
Сутрешна тренировка без особена разлика с предишната такава.
Положително:
- Намерих си по-удобна пейка и позиция за българския клек.
- Тесния лег и лега с дъмбели доста прилични.
Отрицателно:
- В края се поизложих на борческото въртене и кофите. Нямаше изобщо ресурс за суингове, затова просто ги пропуснах.
Добавки:
11. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 1 доза Shock Therapy на Universal.
3. По време на тренировка - 16 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. След тренировка - ~63 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Тренировка преди работа, замъкнах се в офиса късно, а сега ме чакат хиляди неща, които трябва да отхвърля до края на следващата седмица.
Храна:
Опитах се да докажа тезата на Алекс, като изядох почти 3800 калории без капка бира. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.07.15 09:07.
казано от Boby_ на 02.07.15, 10:29:
чакат хиляди неща, които трябва да отхвърля до края на следващата седмица.
Що? Лятна ваканция? :)
казано от Петър на 02.07.15, 11:05:
казано от Boby_ на 02.07.15, 10:29:
чакат хиляди неща, които трябва да отхвърля до края на следващата седмица.
Що? Лятна ваканция? :)
Тази година мисля да си пусна три седмици и трябва да подготвя доста неща, за да не се налага да си прекарам цялата отпуска в “доработване”. Освен това някои умни глави в централата са се сетили точно сега да стартират един тотално безсмислен проект, за да оправдаят намалените ресурси, който обаче води до доста усложнения на локално ниво.
03.07.2015 г. (без силова тренировка)
Плуване:
- 800 м. кроул с леко до средно темпо = 16 дължини (3, 13х1);
- 700 м. бруст с леко до средно темпо = 14 дължини (14х1);
- 50 м. кроул - спринт от стена - 38 с.
Общо 1500 метра за 50 минути.
Последно плуване на Октомври - от неделя го затварят до средата на септември. Ще видим дали ще си търся басейн за лятото.
Реших в чест на това да засега едни 50 метра. Станаха за 38 секунди, но направих грешки и мисля, че може да сваля още поне две секунди.
Положително:
- Поплувах.
Отрицателно:
- Не съм напреднал от март по отношение на спринта.
- След вчерашния български клек явно съм направил нещо на левия крак, което днес в басейна съм довършил, защото след като излязох от водата, при ходене изпитвам болка в лявата част на сгъвката на коляното. Я кръстна връзка, я нещо друг. Поне моментът е подходящ - от понеделник започвам серия изследвания (по план включително и ЯМР), за да видим каква точно е ситуацията с коленете ми. Тази контузия се “вписва” почти идеално в картинката. (емотикон, в който се смея и плача едновременно)
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта в офиса, следобед работих от нас. То пък за късмет изникнаха 100 неща за изчистване в петък следобед.
Снощи чух и третия сингъл от предстоящия нов албум на Lamb of God. Оставам лекичко разочарован - Ранди Блайт звучи на места като Съли Ерна, а групата май за втори пореден албум ще олекотява звука, което лично мен не ме устройва. Поп мога да си слушам и по радиото. Е, парчето не е толкова зле, само се притеснявам нещата да не заприличат на лутанията на Металика от втората половина на 90-те. Стигнаха до там, че от група, която боготворях, сега да ме е срам да кажа, че съм ги слушал.
Но пък 512 и Still Echoes не са никак зле, така че чакам 24-ти с нетърпение. Почти по повод юбилея ми ще излезе. :)
Храна:
Обезболявам коляното с бира. Отделно едни 3000 калории храна - резултатът е сериозен.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.07.15 22:52.
На второ, трето, четвърто и пето четене Overlord е страхотно парче (макар и различно от всичко досега на групата), а другите две (особено 512) са си готови за златния фонд. Отдавна не съм чакал така предстоящ албум!
П. П. Опитах се да си “pre-order”-на албума. Оказа се country restriced.. за покупка на mp3-ки. Е, щом не ми щете 12-те (9 и нещо на Амазон) долара, ще си го изтегля в деня, в който излезе, срещу 0.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.07.15 21:28.
Overlord-а ако не знаех че е Lamb of God и слушах тая песен по радиото примерно нивгаш нямаше да предположа кой я изпълнява ....поне до твърдата част ,която пък като цяло по ме кефи от другите две парчета,които също са доста добри .......абе ще се слуша ,то се видяло .......:D
04.07.2015 г.
Тренировка 16 - Дърпащи (Обемна A)
Загрявка:
Мъртва тяга с тесен хват - 8х70, 4х120 кг.
Придърпване на горен скрипец пред гърди - 8х60, 6х70 кг.
Работни серии:
1. В двусети:
1.1. Мъртва тяга с тесен хват - 6х160, 5х160 кг.
1.2. Набирания с раменен надхват - 17, 12.
2.1. Мъртва тяга с широк хват - 6х130, 6х130.
2.2. Борческо обръщане от вис - 8х70, 7х70 кг.
3.1. Набирания с широк надхват - 12, 8.
3.2. Високо изтегляне от земя - 7х100, 6х100.
4.1. Скотово сгъване с дъмбел - 7х25, 6х25 кг (на ръка).
4.2. “Колелце” - 18, 16 (от колене).
Обедна тренировка на гладно.
Положително:
- Увеличих броя повторения на някои упражненя - двете тяги, високите изтегнялия, обръщанията. Набиранията с широк хват изненадващо добре се получиха.
Отрицателно:
- Нещо ми се виеше свят и ми прилошаваше след почти всяка серия, особено на упражненията, свързани с взимане на щанга от земя (тягите, високите изтегляния).
- Кръстът не ми създаде грижи днес, но се обади, колкото да напомни за себе си.
Добавки:
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 1 доза Shock Therapy на Universal.
3. По време на тренировка - 14 гр Intra Workout на Bulk Powders.
4. След тренировка - ~64 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
Обобщение за деня:
Сутринта ми монтираха едно радиаторче в кухнята. Като правихме ремонта, мислехме да не слагаме там радиатор - добра дограма, изолация и т. н. Но се оказа, че кондензът е ужасен - направо водопад по стъклата. Мазилката под тях се олюпи, всичко мухляса и се наложи миналата зима да пускаме електрическа печка, само че сметката за ток се качи с 100-120 лв месечно. Не че не мога да си ги позволя, но защо? Освен това постоянно работещ електрически уред не е добра идея.
После тренировка на обяд, а за следобед се очертават бири и не знам още какво.
Вечерта ходихме на кино за пръв път не знам от кога. Гледахме новия Терминатор на IMAX 3D. Никак не беше зле, макар че на доста места сюжетът издишаше, а финалът разочарова - освен сладникавия хепи енд, останаха доста висящи краища от историята. Все пак е достойно продължение на поредицата и го гледах с детско удоволствие. :)
Храна:
Много!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.07.15 11:08.
05.07.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 9 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Доста натоварена неделя. Сутринта пазарувахме, после почиствах филтри и сменях вода на аквариума, след това готвене, после пък ръчках нещо по колата на жена ми, че се пълни с дъждовна вода точно като стар варел на двора (в каквото всъщност е на път да се превърне съвсем скоро).
Вечерта пък имахме доста неприятна изненада - докато извеждала нашето куче, малката щерка видяла кученце да пада от балкон в съседния блок. Извика ме и отидхоме да видим. Първоначално от думите й разбрах, че някой е хвърлил кученцето. Намерих малко кокерче да лежи на плочките. Дишаше, но само толкова. Закарахме го по спешност в клиниката до зоопарка. Там се оказа, че животинката е в шок, има пневмоторакс, вероятност от вътрешни увреждания и черепно-мозъчна травма. Гръбнакът не беше повреден, но в добавка към другото имаше и две счупени крачета. Поех ангажимент, че ако не се свържем със собсвеника, ще поема спешните разходи и ветеринарите го поеха.
Кученцето беше с нашийник, на който имаше медальон с телефона на собственика. Оказа се, че кокерчето е паднало от прозореца на хола, под който имало канапе, докато сквартирантът на собственика се къпел. Когато момчето дойде, беше в по-голям шок и от кученцето, така че хипотезата за виновно деяние отпада, но остава престъпната небрежност.
Оставих ги там и се прибрахме с малката. Прогнозата за оцеляване не е много добра, но направихме всичко, което можеше да се направи. От тук насетне нещата са в ръцете на лекарите и на съпротивителните сили на малкото същество.
Храна:
Днес леко дефицитче, но пък с повечко въглехидрати.
06.07.15
00:32
Не искам да вкарвам теории на конспирацията, но кучетата дори и малки не са като котките, струва ми се много малко възможно само да е скочило .. за оправянето с тези травми трудна работа. .
Макар че и кучетата са корави, имахме едно на село, много интелигентно животно, удари го кола и го търсихме и го намерихме с потрошен таз, няколко месеца ходеше на предните крака само, но се оправи. Даже след 10-на години напълно почти можеше да ходи и на задните крака въпреки че беше криво. Най-интересното е че можеше да изкатери 2 метра метална ограда (метални пръчки с разтояние) и да се прехвърли от другата страна.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.07.15 00:49.
казано от Boby_ на 04.07.15, 14:26:
04.07.2015 г.
Сутринта ми монтираха едно радиаторче в кухнята. Като правихме ремонта, мислехме да не слагаме там радиатор - добра дограма, изолация и т. н. Но се оказа, че кондензът е ужасен - направо водопад по стъклата. Мазилката под тях се олюпи, всичко мухляса и се наложи миналата зима да пускаме електрическа печка, само че сметката за ток се качи с 100-120 лв месечно. Не че не мога да си ги позволя, но защо? Освен това постоянно работещ електрически уред не е добра идея.
Като цяло въпросът с конденза се решава с вентилация. Влагата се движи на облак и се лепи на най-студената точка в апартамента. Равномерното отопляване прекратява кондензирането ( или го праща на скрити места като стени зад гардероби), но остава проблемът с твърде високата абсолютна влажност на затопления въздух. Розетки по стените ако има е добре да се отворят. Клапи на дограма или слагане на механизми позволяващи микро ветнилация ( 2-3 милиметра открехване на прозореца) . Най-добре пак в кухнята, за да работи по-добре абсорбатора. И проветряване, редовно проветряване. Със съвременните дограми живеем в затворена херметически като буркан среда.
казано от Boby_ на 04.07.15, 14:26:
Но се оказа, че кондензът е ужасен - направо водопад по стъклата.
Често проблема е в разхерметезирания стъклопакет -не е редно да има толкова конденз,пък било и по-непроветриво и понякога по- влажно помещение.
Калояне, явно не знаеш какво представлява кокер шпаньол на 4 месеца. :) Преди лабрадора 10 години гледах кокер - това куче беше като постоянно навито с пружина. Не можеше да се спре и за миг на едно място, непрекъснато подскачаше и то на доста солидна за ръста му височина. Като съчетаеш това с вроденото им адско любопитство и координацията на бебе, сценарият става напълно достоверен.
Какво е станало мога само да гадая, но има ново развитие. Днес се обади собственикът на кученцето. Животинката е жива, отокът на дробовете е спаднал и в момента почти няма опасност за живота. Ребрата са здрави и белият дроб не е пробит. Няма вътрешни кръвоизливи, увреждания на гръбнака и руптури на органи. Няма и мозъчен оток и кръвоизлив. Има фрактура на черепа (но не много тежка) и две фрактури на преден и заден крак.
Вчера е било въпрос на 15-20 минути кучето да умре - заради отока на дроба и проникването на въздух в междуплевреното пространство сърцето е било притиснато и е щяло да спре. Някакво много странно стечение на обстоятелствата е, че точно когато е паднало, малката щерка беше навън с нашето куче, после че е съобразила веднага да дойде да ме викне, след това че не бях пил точно тази вечер, сетих се веднага за съвсем близка денонощна клиника и тръгнах моментално, без да се чудя и бавя. Още късмет - трафикът в неделя вечер позволи да стигнем за 10-тина минути, а не за обичайните 20-25. Ако това не се беше случило точно в този момент във времето, вероятността да си умре там и стопанинът да го намери мъртво на плочките по-късно като се прибере, би била сигурно 99%. Не мога да говоря за късмет, защото не може да се каже, че някой, паднал от третия етаж, е с късмет, но е близо до това. :)
В крайна сметка в четвъртък и петък му предстоят две операции на счупените крачета, после ако е добре, ще го изпишат. Разбрал съм се със собственика след това да го видим.
Животът е много по-упорит и устойчив, отколкото често си мислим.:)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.07.15 18:46.
06.07.2015 г.
Тренировка 17 - Бутащи (силова)
Загрявка:
Преден клек - 8 със собствено тегло, .
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70 кг.
Раменни преси от стоеж с прав лост - 6х20 кг.
Адаптация:
Преден клек - 3х100 кг.
Избутване на прав лост от лег - 3х120 кг.
Работни серии
1. В трисети:
1.1. Избутване на прав лост от лег - 4х145, 3+1x145, 3x145, 2+1х145 кг.
1.2. Преден клек - 5х125, 5х125, 5х125, 5x125 кг.
1.3. Раменни преси от стоеж с прав лост - 4х72½, 3х72½, 3х72½, 3х72½ кг.
2. Еднократно:
2.1. Суингове - 5х50 кг.
Слабичко днес.
Положителни:
- На клека при все хрущенето на коленете горе-долу се получиха нещата.
Отрицателни:
- Някакви мизерни 5 кг на лега и 2½ на раменната преса доведоха до драматично спадане на обема.
- Много лошо си сметнах усилията. От общо 4 серии в кръг си докарах откази в две серии лег и две раменна преса, което в момента уж трябваше да избягвам.
Добавки:
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. По време на тренировка - 15 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. След тренировка - ~65 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
Обобщение за деня:
Денят мина под знака на разкарването по болници. Сблъсках се челно с цялата простотия на родната здравна система. Сутринта ми отиде в чакане за нещо, за което не би следвало изобщо да се чака. След това бегом в офиса. Свърших каквото свърших и в ранния следобед газ към “Иван Рилски” за ЯМР на коленете. Само дето се оказа, че от ревматологията писали ЯМР на 2-те колене, но пратили само един лист и красавците от образната диагностика ме накараха да си избера едно коляно, иначе трябвало да се връщам в ревматологията, да си взема и втория лист, да си запиша час за ЯМР за примерно след месец и тогава - двете. Затова хвърлих ези-тура (или по-точно прецених кое е по-зле и има повече симптоми) и “щракнахме” само лявото. Като за без пари (т. е. 15 години внасяне на здравни осигуровки, без да съм ползвал каквато и да било здравна услуга) толкова - 50% от коленете. Добре, че нямаме по 4 крака!
Храна:
Нямам думи...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.07.15 21:46.
06.07.15
19:05
Много неприятна история, Боби. :(
И то по тяхна вина - защо да чакаш месец, когато ТЕ са забравили да изпратят и втория лист?
казано от Вероника Налбатска на 06.07.15, 19:05:
Много неприятна история, Боби. :(
И то по тяхна вина - защо да чакаш месец, когато ТЕ са забравили да изпратят и втория лист?
Ами какво да ти кажа - накрая пак ще трябва да ида да платя едни 300-400 лв за другото коляно и ще се приключва сагата. Това сега е разиграване. Цяло чудо е, че стана работата по НЗОК и успях за две седмици да си уредя дори едната патерица да снимаме и то няма да ти казвам с връзки на какво ниво. За двете щеше да е твърде много да се надявам. Нека видим какво ще излезе на картинката за левия крак и ще се решава дали има нужда да се прави ЯМР и второто.
казано от Boby_ на 06.07.15, 18:12:
Калояне, явно не знаеш какво представлява кокер шпаньол на 4 месеца. :) Преди лабрадора 10 години гледах кокер - това куче беше като постоянно навито с пружина. Не можеше да се спре и за миг на едно място, непрекъснато подскачаше и то на доста солидна за ръста му височина. Като съчетаеш това с вроденото им адско любопитство и координацията на бебе, сценарият става напълно достоверен.
Вчера е било въпрос на 15-20 минути кучето да умре - заради отока на дроба и проникването на въздух в междуплевреното пространство сърцето е било притиснато и е щяло да спре. Някакво много странно стечение на обстоятелствата е, че точно когато е паднало, малката щерка беше навън с нашето куче, после че е съобразила веднага да дойде да ме викне, след това че не бях пил точно тази вечер, сетих се веднага за съвсем близка денонощна клиника и тръгнах моментално, без да се чудя и бавя. Още късмет - трафикът в неделя вечер позволи да стигнем за 10-тина минути, а не за обичайните 20-25. Ако това не се беше случило точно в този момент във времето, вероятността да си умре там и стопанинът да го намери мъртво на плочките по-късно като се прибере, би била сигурно 99%. Не мога да говоря за късмет, защото не може да се каже, че някой, паднал от третия етаж, е с късмет, но е близо до това. :)
Животът е много по-упорит и устойчив, отколкото често си мислим.:)
Това си е жив късмет, Боби :)
има една народна приказка “Роди ме, мамо с късмет, пък ме хвърли на смет”
07.07.15
00:56
Еее Боби, това много хубаво с кучето, браво на вас в крайна сметка това малко хора ще го направят, достойно за уважение. Да ти кажа, не обърнах внимание на породата, но знам какви са кучета и май няма други като тях, много са любвеовилни, дали не съм чувал хора да се изкават че били глупави. Както и да е, аз ги харесвам.
За докторите такива случки имам, предполагам всеки има, но аз ако ви ги разправям 100 от 100 процента, няма такъц цирк. Има много комични, но най-лошото е че измежду тях има и такива с фатален край. Иначе един професор, завеждащ беше казал “Да не ти се налага да опреш до доктор в днешно време”
Мнението беше редактирано от kaloyan на 07.07.15 01:11.