Too Little, Too Late

Прескочи до:
KA

17.06.15
11:01

Станимире, я вземи едно колело иди наравно и карай с 45 км/час да видим първо дали въобще ще стигнеш тази скорост и второ за колко време : ) Относно гумите, мойте се пукаха през ден понеже са тънки и сложих едни специални които са корави и се пързалят повече и не се пукат. Иначе Боби свалянето и слагането на задната гума е много лесно :) стига да си го правил, точно като веригите за сняг, елементарно ама ако не си го правил, оле мале : )

17.06.15
11:28

Значи аз на равно развивам до около 60, а 45 мога да ги поддържам може би за около 2км, но тук говоря малко наизуст, скоро не съм си правил такъв брутален тест :) Разбира се, не с градско колело :) И аз съм над 100кг, което за къс спринт не го считам за недостатък :)

Мнението беше редактирано от Станимир на 17.06.15 11:38.

Извинявам се на автора за спама. Но следя дневника с интерес и реших да се включа в темата за средната скорост. Като фен на колоезденето про тур отборите примерно в джирото, тура и вуелтата дигат до 40-45км/ч в пелотона но при тях е преход от 150 км примерно, а часовникарите като Фабиан Канчелара удрят 81км/ч средна скорост... но говорим за специално часовникарско колело за 30бона, етап от 30км и един от най-добрите колоездачи на шосе :) . За обикновен градски байк 45км/ч за някакъв промеждутак са доста добро време. Винаги може да се дигне де по-твърди гуми, по-гладки и дори седалката леко ако се преведе напред ще окаже влияние. Но и от колело до колело има голяма разлика.

17.06.15
12:21

казано от Георги Стефанов на 17.06.15, 11:57:

часовникарите като Фабиан Канчелара удрят 81км/ч средна скорост...

Нещо ти е грешно инфото :) На шосе, по време на финалния спринт на равнинен етап, топ спринтьорите като Кавендиш, Кител и Кристоф достигат около 70-75км/ч, Роби Макюън има регистрирани 79, но с много силен попътен вятър. Средната скорост за равнинен етап по часовник е от порядъка на 55-58км/ч, в зависимост от дължината и моментните условия :)

казано от kaloyan на 17.06.15, 11:01:

Станимире, я вземи едно колело иди наравно и карай с 45 км/час да видим първо дали въобще ще стигнеш тази скорост и второ за колко време : ) Относно гумите, мойте се пукаха през ден понеже са тънки и сложих едни специални които са корави и се пързалят повече и не се пукат. Иначе Боби свалянето и слагането на задната гума е много лесно :) стига да си го правил, точно като веригите за сняг, елементарно ама ако не си го правил, оле мале : )

На теб обаче четенето май не ти се отдава пак да повторя написах “да се пошегувам” и като не си чел дневника назад и не знаеш за какво става дума защо се месиш, а относно скоростта да те светна тренирал съм колоездене две години така, че повярвай дигал съм ги тези километри, но в момента целите са ми съвсем различни.

17.06.15
12:26

Вижте сега, да се сравнявам с Канчелара или с който и да е друг участник във Вуелтата или в Тур дьо Франс е все едно в залата да се ядосвам защо раменната ми преса е по-слаба от тази на Савицкас, като там нещата са дори по-прости, защото 1 кг си е 1 кг и за мен, и за стронгмените, а при разликите в екипировката 1 км/ч с шосейно колело с карбонова рамка и тънки гладки гуми не е 1 км/ч с тежко градско колело и средно дебели гуми с грайфери, че и с раница с лаптоп и друг багаж на гърба в допълнение. Да не говорим, че не съм си поставял за цел да вдигна максимална скорост, само я отбелязвам. Все пак използвам колелото като средство за придвижване с допълнителни екстри като кардио тренировка, а не се състезавам. Приятно е да си увеличаваш постиженията в кавкото и да било, включително и в това, но определено не ми е цел.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.06.15 13:00.

казано от Станимир на 17.06.15, 12:21:

казано от Георги Стефанов на 17.06.15, 11:57:

часовникарите като Фабиан Канчелара удрят 81км/ч средна скорост...

Нещо ти е грешно инфото :) На шосе, по време на финалния спринт на равнинен етап, топ спринтьорите като Кавендиш, Кител и Кристоф достигат около 70-75км/ч, Роби Макюън има регистрирани 79, но с много силен попътен вятър. Средната скорост за равнинен етап по часовник е от порядъка на 55-58км/ч, в зависимост от дължината и моментните условия :)

Не съм дочел извинявам се прав си и на мен ми се стори странно какво ми изкара гугъл ама кой да чете :D

17.06.15
18:59

17.06.2015 г.

Тренировка 8 - Дърпащи (Обемна A)

Загрявка:
Мъртва тяга с тесен хват - 8х70, 4х120 кг.
Придърпване на горен скрипец пред гърди - 8х60, 6х70 кг.

Работни серии:
1. В двусети:
  1.1. Мъртва тяга с тесен хват - 5х160, 5х160 кг.
  1.2. Набирания с раменен надхват - 17, 12.
  2.1. Мъртва тяга с широк хват - 5х130, 5х130.
  2.2. Борческо обръщане от вис - 7х70, 6х70 кг.
  3.1. Набирания с широк надхват - 1, 7.
  3.2. Високо изтегляне от земя - 5х100, 5х100.
  4.1. Скотово сгъване с дъмбел - 6х25, 6х25 кг (на ръка).
  4.2. “Колелце” - 18, 12 (от колене).

Обобщение за тренировката:
Средна работа. В залата беше задушно и от мен се изля сигурно литър и нещо вода.

Положително:
  - Увеличих тук-там тежестите.

Отрицателно:
  - Кръстът натегнат, коленете и те, а тежестите все така смешни.

Колоездене:

- 07:40 - 8,08 км за 30:29 мин, средна скорост 15,9 км/ч, максимална скорост 27,3 км/ч.
- 16:10 - 6,83 км за 25:21 мин, средна скорост 16,2 км/ч, максимална скорост 28,1 км/ч.

Днес по-лекичко карах. Успях да изперваря бурята и стигнах до залата, преди да завали, а после жена ми ме прибра със Сценика. И отново си счупих звънеца, докато говарех колелото - вече втори. А се налага да го ползвам в града заради неориентирани пешеходци.

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
3. По време на тренировка - 14 гр Intra Workout на Bulk Powders.
4. След тренировка - ~64 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване.

Храна:
Баланс около неутралния или леко отрицателен с оглед на физическата активност. Държа да отбележа, че денят мина без глътка бира. Колко тъжно!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.06.15 15:30.

18.06.15
18:55

18.06.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
- 800 м. кроул с леко до средно темпо = 16 дължини (3, 13х1);
- 700 м. бруст с леко до средно темпо = 14 дължини (14х1);

Общо 1500 метра за 50 минути.

Положително:
- Няма.

Отрицателно:
- Нямах въздух. Чувствам се уморен физически.

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Работа, срещи, включително и една с “голям бял вожд”, който обича да слуша собствения си глас и всяко възражение поражда словесна диария, макар и поднесена с усмивка. Накрая само кимах и се усмихвах. От негова гледна точка ползотворна среща.
Сега отивам на събрание на входа. Не бих казал, че е от най-веселите дни в живота ми като цяло.

Храна:
400-500 калории излишък.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.06.15 08:18.

KA

19.06.15
01:10

.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 19.06.15 01:15.

20.06.15
09:16

19.06.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Задържаха ме в офиса и не можах да стигна до залата.

Храна:
100-тина калории излишък.

20.06.15
15:39

20.06.2015 г.

Тренировка 9 - Бутащи (силова)

Загрявка:
Преден клек - 8 със собствено тегло, .
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70 кг.
Раменни преси от стоеж с прав лост - 6х20 кг.

Адаптация:
Преден клек - 3х100 кг.
Избутване на прав лост от лег - 3х120 кг.

Работни серии
1. В трисети:
  1.1. Избутване на прав лост от лег - 5х140, 4x140, 5x140, 4х140 кг. 
  1.2. Преден клек - 5х125, 5х125, 4х125, 4x125 кг. 
  1.3. Раменни преси от стоеж с прав лост - 5х70, 4х70, 4х70, 4х70 кг.
2. Еднократно:
  2.1. Суингове - 16х50 кг.

Нищо особено. На лежанката във втората серия пазачът малко се престара, но какво да се прави...

Положителни:
- Отбелязвам лек прогрес в силово отношение.

Отрицателни:
- За разнообразие при флексия кръстът ме боли отдясно, а при екстензия - от ляво. Днес при раменните преси ме скъса.
- Лакътят също не ме оставя на мира, макар че ме боля на загрявките, но после отмина при работните серии.

Добавки:
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 1 доза Shock Therapy на Universal.
3. По време на тренировка - 16 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. След тренировка - ~62 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Общо взето размотаване днес. Ходимме преди обед до Патиланци или както се казва сега с малката щерка, после на зала, където и тя тренира - бърпита, лицеви, коремни преси, кофички на пейка, дори две серии по две пълни набирания направи маймунчето.
Сега мисля да почивам, макар че и аз не знам от какво точно. :)

Храна:
Много.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.06.15 20:53.

21.06.15
20:58

21.06.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Честито ви лято, както и лятно слънцестоене! :)
Сутринта оправях аквариума, после ходихме напред-назад на пазар (заради което изпуснах началото на Формула 1).
Преди обяд направих първите плахи опити за йога, макар че засега резултатът беше по-скоро комичен и болезнен, нежели обратното.
След това пък по идея на жена ми се раздвижихме с малко стълби - направих 4 курса от първия до осмия етаж и реших, че ми стига.

Храна:
Лек дефицит днес. Прекалено много въглехидрати, но без алкохол.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.06.15 20:58.

21.06.15
23:01

Преди обяд направих първите плахи опити за йога

(y) Нищо не разбирам от йога, но отстрани изглежда хубаво и полезно. Ако не вдигах щанги бих се пробвал :)

казано от aleks на 21.06.15, 23:01:

(y) Нищо не разбирам от йога, но отстрани изглежда хубаво и полезно. Ако не вдигах щанги бих се пробвал :)

А какво пречат щангите на йогата или йогата на щангите ?

Мнението беше редактирано от Иван-Асен на 21.06.15 23:59.

22.06.15
10:31

казано от aleks на 21.06.15, 23:01:

Ами отдавна установих, че съм дървено дърво. Работя върху сила и издържливост, но мобилността и подвижността на стави, сухожилия и мускули е много зле. Към някои от претенциите на йога се отнасям скептично, но по отношение на практическата страна дори по метода на пробите и грешките все за няколко хиляди години са изчистили нещата. :) Еволюция. Все ще имам някаква полза от това. Въпросът е, че от грешно изпълнени позиции може да имам обратното на полза, а време да ходя на курс/инструктор или както там се води нямам. Ще видим.
Иначе има и други варианти, включително и най-обикновени упражнения за разтягане. Въпрос на вкус и време.

22.06.15
10:35

21.06.2015 г.

Тренировка 10 - Дърпащи (силова)

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга - 3x70, 3х120 кг.
Придървапне на горен скрипец с раменен хват - 3х60 кг.
Набирания с раменен хват - 3.

Работни серии:
1. В кръг:
1.1 Мъртва тяга -5х175, 5х175, 5х175, 3х175 кг.
1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 4х35, 4х32, 4х32, 4х32 кг.
1.3. Силово гребане с дъмбел (от земя) - 5х72, 5х72, 5х72, 4х72 кг.
2. Еднократно:
2.1. Суингове - 5х50 кг.

Отново сутрешна тренировка.

Положителни:
- Не се сещам.

Отрицателни:
- На набиранията дори на 32 четворките бяха проблем.
- Кръстът започна да дава заето още след първата серия тяга, но упорито не свалих тежестта. То и накъде да я свалям от 175…
- Още на първия суинг отзад нещо рече, че днес няма да правя суингове. На петия се съгласих. 

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 1 доза Shock Therapy на Uniwersal.
3. По време на тренировка - 15 гр IntraWorkout на BulkPowders.

Обобщение за деня:
Понеделник, а те, както знаем, не са измислени, за да ни е хубаво. :(
Тренирах сутринта, закъснях, а после за късмет се оказа, че са ме търсили всички, които са могли. По обяд пък получих разпускащ масаж - HR-ката измислиля “уелнес” седмица в офиса и това беше част от нея. Какво пък, след сутрешната тяга ми дойде доста добре. След това цял следобед ми се спеше ужасно. :)

Храна:
Много ядене, малко бира - ей тия... две неща днес.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.06.15 21:27.

22.06.15
11:05

казано от Иван-Асен на 21.06.15, 23:58:

Как щангите пречат на йогата и дали въобще пречат не мога да ти отговоря, защото не знам. Някой запознат с йогата трябва да питаш. Йогата пречи на вдигането на тежести, защото е друг тип натоварване, нервната система се претоварва и грешиш движенията (ако си по-начинаещ като мен), при по-напреднали предполагам просто, защото няма време и за двете неща.

22.06.15
13:04

казано от aleks на 22.06.15, 11:05:

казано от Иван-Асен на 21.06.15, 23:58:

Как щангите пречат на йогата и дали въобще пречат не мога да ти отговоря, защото не знам. Някой запознат с йогата трябва да питаш. Йогата пречи на вдигането на тежести, защото е друг тип натоварване, нервната система се претоварва и грешиш движенията (ако си по-начинаещ като мен), при по-напреднали предполагам просто, защото няма време и за двете неща.

Ами не знам как щангите пречат на йогата, но си спомням една история, която Иво разказваше. :) Решил, че много се е одървил и отишъл на йога с инструктор. Инструкторката го гледала, поправяла през цялото време и в края го викнала насаме. Върнала му парите и му казала:
- Господине, вие просто не сте за тук.

:) Така че пречат на йогата, определено. Бодибилдингът пречи повече от щангите, но и те не изостават с много. А силовият трибой най-много от всички.

22.06.15
14:09

При мъжете само о/надървянето на една част от тялото е желана, всичко друго е неправилно структуриране на тренировките. Мускулната треска е преходно явление, понякога продуктивна понякога не, но не води до намаляне мобилността на ставите, а до болка произхождаща от самия мускул при опита му за разтягане.

Както когато един мускул не се използва той хипотрофира така и когато една става извършва ограничен обем на движение губи способността си за по-голям такъв. Проблем има когато мускулът увелича обема си, неговата фасция се разтяга по-бавно и един вид “дърпа” залавното си място и се комбинират два фактора - липсата на ставна тренировка и въпросното “дърпане”. Голямата/огромна мускулна маса не е свързана с липсата на мобилност (пример с професионален бодибилдър - Кай Грийн). Дори добрата мобилност предполага добро състояние на съединителната тъкан и улеснява мускулния растеж. Също така стречингът често е свързан и с изометрично съкращение на мускулните влакна, което е допълнително натоварване, особено комбинирано с допълнителна тежест (изометрията може допълнително да улесни увеличаването мускулния обем или напротив - да му попречи, тоест удебелението по-горе).

Щом под “йога” се има впредвид елементарен стречинг, то напротив почти винаги стречингът помага и в основното занимание.

казано от Boby_ на 22.06.15, 13:04:

Така че пречат на йогата, определено. Бодибилдингът пречи повече от щангите, но и те не изостават с много. А силовият трибой най-много от всички.

Твърдението ти за съжаление е вярно в някакъв процент над 80те (предположение) поради грешното трениране. За бодибилдинга обясних, по отношение на силовия трибой - в по-голямата си част състезатели, практикуващи и треньори са с компетенцията на полуинтелигентни маймуни и затова се получава така.

П.П. Аз по-горе имах впредвид нещо съвсем различно, но не знаех, че пишеш за стречинг/разтягане, йогата е много повече. Йогата и вдигането на тежести имат много общо и едно от тях е, че незапознати виждат само най-повърхностното ниво, което за йогата явно е някаква форма на стречинг. Не съм изненадан като знам нарастващата и популярност и вече виждам преведени книги със заглавия от типа на “Йога за мързеливи хора”. “Йога за отслабване” и подобни. От друга страна пък популярността запознава повече хора с йогата и евентуално може и да разберат колко нищо не разбират за йога (аз). Както кросфита и вдигането на тежести, но не знам доколко йогата е опасна за здравето/живота на човек, защото при вдигането на тежести има реален риск, поне от разни клипчета, на които ние се смеем, ама на действащите лица едва ли им е смешно (Кевин Огар).

Да знам. Моят съвет е задължително веднага след тренировка, сутринта след ставане, вечер преди лягане съчетано с топъл/врял душ, което ще ти пасне най-добре на всекидневния и тренировъчн план, по възможност всеки ден! Никога преди тренировка, преди тренировка задължително загрявка с вработване и вработващи серии, но не и стречинг, особено пък с тежест.

Мнението беше редактирано от aleks на 22.06.15 14:36.

22.06.15
14:19

Изобщо не си правя илюзия, че познавам йога, дори само повърхностно. Много съм далеч от мисълта да твърдя, че йога е само разтягане или изобщо е разтягане. Знам само какво търся аз - именно тази мобилност на ставите и разтегнатост на мускулите и сухожилията, за която говориш.

22.06.15
15:06

Гледам сте заформили дискусия за стречинга и йогата. Алекс, ти тренираш щанги, там си трябва яко мобилност, правиш ли нещо специално или просто си си разтегнат. При мене най-големият проблем е да държа правилната позиция за тласкане, раменният ми пояс е доста скован. Боби, мислил ли си за мачкане/фоумрол преди йогата/стречинга или не вярваше в него?

22.06.15
15:44

казано от trancemater на 22.06.15, 15:06:

правиш ли нещо специално или просто си си разтегнат

Нито правя нещо специално, нито съм особено разтегнат. Постиженията си вървят с разтегливостта, като ти се изсипят 150кг на гърдите и някак си нямаш особен избор :D След тренировка разтягам в рамките на 5-15 минути, но не мисля че спада в графата специално. За тласкането - няма правилна позиция, има удобна позиция и трябва сам да си я намериш.

Сега видях клипчетата в дневника ти и резултатите ти от състезанието. Смея да твърдя, че си доста по разтегнат и мобилен от мен и мобилността при теб не е никакъв проблем. Успех със заниманията!

Мнението беше редактирано от aleks на 22.06.15 15:51.

22.06.15
15:57

казано от trancemater на 22.06.15, 15:06:

Боби, мислил ли си за мачкане/фоумрол преди йогата/стречинга или не вярваше в него?

Не е въпрос на вяра. Купих си фоумролер, мачках се няколко седмици, но не усетих особена полза. Може би ако си го наложа като задължение в края на тренировката заедно с малко разтягане, ще е от полза. Някак все не намирам време за такива неща, защото биха удължили престоя ми в залата и освен това са ми досадни до болка, но моментът явно е дошъл.

KA

23.06.15
00:23

Единственото нещо, което винаги правя е да разтягам след тренировка, може и 10 минути да е но го правя. Например като съм седнал с изпънат крак мога да го хвана с ръката и разтягам, преди да започна да правя разтягане не можех. Ползите от разтягането са много големи, поне аз така го усещам.

23.06.15
20:06

23.06.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
- 900 м. кроул с леко до средно темпо = 18 дължини (3, 15х1);
- 800 м. бруст с леко до средно темпо = 16 дължини (16х1);

Общо 1700 метра за 52-53 минути.

Положително:
- За пръв път от доста време се чувствах добре във водата. Техниката се подобрява.

Отрицателно:
- Малко грохнах в края, но не драматично.

Добавки:
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Сутринта ходих на ревматолог за коленете. Предстоят подробни изследвания, включително и ЯМР, но на първо четене има вероятност нещата да не са толкова сериозни, колкото си мислех. Ще си проличи, като приключа с всичко това.
После в офиса доста продуктивен ден без разсейващи срещи и разговори. Вечерта трябваше да имаме “уъркшоп” за ергономия на работното място, но предпочетох да плувам.

Я нещо от златния фонд на БНР:

Храна:
Лек дефицит без бира, но отново с повечко въглехидрати.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.06.15 10:55.

KA

24.06.15
00:12

Като си тръгнал да правиш, ако мове да мине за едно направи си и на кръста, поне да знаеш какво е положението. На ЯМР са ми минавали само главата на мен :) тогава не ми беше особено забавно иначе бих си поискал да ми направят и на други места, незнам дали може и колко пари е :) за глава беше 300 лева. За колене сигурно е близо като цена .. А пък недай си боже да ти трябва по спешно и да нямаш пари ...

24.06.15
10:58

казано от kaloyan на 24.06.15, 00:12:

Като си тръгнал да правиш, ако мове да мине за едно направи си и на кръста, поне да знаеш какво е положението. На ЯМР са ми минавали само главата на мен :) тогава не ми беше особено забавно иначе бих си поискал да ми направят и на други места, незнам дали може и колко пари е :) за глава беше 300 лева. За колене сигурно е близо като цена .. А пък недай си боже да ти трябва по спешно и да нямаш пари ...

Няма как да мине по същата клинична пътека, но се включва рентген на лубмална област на някакъв нов апарат, на който се виждали и меките тъкани. Поне нещо за ориентир да видим какво е положението, защото от 3-4 години дори това не съм си правил. Ако има признаци за нещо по-сериозно, ще тръгвам и там по лекари.

24.06.15
11:24

24.06.2015 г.

Тренировка 11 - Бутащи (Обемна Б)

Загрявка:
Бедрени разгъвания на машина - няма.
Клек - няма.

Работни серии:
1. Последователно:
  1.1. Бедрени разгъвания - 13х79½, 12х79½ кг.
  1.2. Преден клек - 16х105 кг.
  1.3. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 55.
  1.4. Лицеви опори със събрани длани - 18.
  1.5. Кофички - 16, 19.
  1.6. Флайс с дъмбели - 10x30 кг.
  1.7. Избутване на прав лост от полулег - 11х100 кг.
  1.8. Кросоувър на портален скрипец - 9х10 плочки.
  1.9. Френско разгъване с крив лост - 8х62 кг.
  1.10. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 4х100 кг.
  1.11. Разтваряне встрани от стоеж с дъмбели - 8х25 кг.
2. Изометрии:
  2.1. Изометрия на преден клек малко над паралела - 14 с х 110 кг, 11 с х 110 кг.
  2.2. Изометрия на раменна преса от стоеж на (на нивото на очите) - 11 с х 70 кг, 9 с х 70 кг.
  2.3. Изометрия на лег малко над мъртвата точка - 8 с х 140 кг.

Ето я и черешката на тортата. :) Това е вторият вариант на обемна тренировка, каквато ще е всяка трета обемна (т. е. две от другия тип в суперсерии, една от тези). Силовите няма да варират така.

Положително:
  - Доволен съм от доста неща - клека със собствено тегло, лицевите, флайсовете, наклонения лег, изометриите на клек и раменна.
  - Освен добрия обем, нямах и никакви болки днес. Да се чуди човек как ставят тия работи.

Отрицателно:
  - Тренирахме заедно с кума ми и тренировката ми доста се накъса, за да коригираме някои елементи от тягата, клека и лега му, но си струваше - определено има доста трески за дялане, а на живо е съвсем различно.

Колоездене:

- 07:50 - 1,71 км за 6:46 мин, средна скорост 15,1 км/ч, максимална скорост 24,0 км/ч.

Това го пиша само заради принципа. Тръгнах с колелото към залата, минах през изрязано за кърпене парче асфалт и... пук, фсссссс. Каква изненада! :) Хайде прибирай колелото до нас, взимай колата и забрави за колоездене поне днес...
Ще трябва да се подготвя да сменям гума в движение. Не ми трябва кой знае какво - ключ 14-ка, вътрешна гума, отвертка, помпа и богат речников запас.

Добавки:
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 1 доза Shock Therapy на Universal.
3. По време на тренировка - 15 гр Intra Workout на Bulk Powders.
4. След тренировка - ~64 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.

Обобщение за деня:
Сутринта фитнес, после прибирахме колелото до нас (добре, че се събира в колата на жена ми), свалих му задната гума и сега по обяд ще търся около офиса къде да ми я сменят, както и откъде мога да си купя още една.
Следобед ме чакат разни срещи и раздели.

Храна:
Храната е ОК, но прекалих с бирите дори по моите критерии.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.06.15 10:00.

24.06.15
15:40

Може би има смисъл да обмислиш подменя на  външните гуми ( а и вътрешните) с по-подходящи такива. В общия случай се върти по-трудно, но пък такова пукане е доста неприятно.

24.06.15
18:49

казано от StefanR на 24.06.15, 15:40:

Може би има смисъл да обмислиш подменя на  външните гуми ( а и вътрешните) с по-подходящи такива. В общия случай се върти по-трудно, но пък такова пукане е доста неприятно.

Външните може би ще трябва с по-дебели да ги сменя наистина. Днес обаче беше лош късмет и кофти преценка от моя страна - ръб на изрязан за кръпка асфалт и скок точно в грешния момент, при който се изтресох точно на най-острото с цялата си тежест. За вътрешни взех Continental - би трябвало да са поне прилични.
За сметка на това се заинатих и си смених сам гумата. Не било толкова трудно. Ще стане и в полеви условия, само помпането с ръчната помпичка ще е досадно, но ще спести бутане или викане на мобилна пътна вело-помощ (жена ми със Сценика в днешния случай). :)
Купил съм си резервна гума. Махането и слагането би трявало да стане и без отвертка. Остана само едно ключенце 14-ка да си взема, че френският ключ, с който боравя у нас, ми идва тежичък за раницата. :)

Едно време имаше едни универсални ключове които бяха в комплект с колелото бяха много удобни а и не е много голям ако може да си намериш такъв. Не правя реклама но говоря за този ключ долу на снимката ,а и продавача не го познавам да отбележа. http://olx.bg/ad/instrumenti-za-kolelo-velosiped-klyuch-za-konusi-ID5gCJk.html#9b3dc36002

Carbohydrate

24.06.15
19:52

Боби, каква е целта на изометрията, която правиш

24.06.15
23:22

казано от Carbohydrate на 24.06.15, 19:52:

Боби, каква е целта на изометрията, която правиш

Най-обща - укрепване на сухожилията, повече фокус върху мускулите, които участват като балансиращи в съответното движение.

25.06.15
13:25

казано от Boby_ на 24.06.15, 18:49:

Външните може би ще трябва с по-дебели да ги сменя наистина. Днес обаче беше лош късмет и кофти преценка от моя страна - ръб на изрязан за кръпка асфалт и скок точно в грешния момент, при който се изтресох точно на най-острото с цялата си тежест. За вътрешни взех Continental - би трябвало да са поне прилични.

Е, точно в случая по усилена вътрешна гума щеше да е по- подходяща. На твоите килограми хич не е излишно да си сложиш вътрешни за спускане или фрийрайд.  Марката си е марка, ама и предназначението си е предназначение :-)  И между другото, най-лесно се променя поведение на байк със смяна на лапа или смяна на гуми.

26.06.15
09:09

25.06.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта ходих да подписвам договор от името на входа с фирма, изпълняваща домоуправителски функции. Най-после се приключва тази сага! После доста натоварен ден в офиса. Следобед имахме семинар на тема здравословно хранене, но реших, че нямам какво да науча от човек, който се зове “холистичен нутриционист”, а ако вляза, ще започна да споря с въпросната дама и ще отнема възможността на колегите да научат все пак нещо. В крайна сметка ако смяташ маргарина за приемлива алтернатива на маслото, има какво да научиш дори от Надя Петрова.
Вечерта мислех да плувам, но се почувствах скапан и отпаднал, затова си го спестих.

Храна:
Балансът е неутрален.

В крайна сметка ако смяташ маргарина за приемлива алтернатива на маслото, има какво да научиш дори от Надя Петрова.

Значи причината е в това, че в маргарина има и ОМЕГА 3 !!! :D :D :D Вчера точно тази реклама слушах за “ПОЛЕЗЕН” маргарин с Омега 3 (giggle)

26.06.15
19:29

26.06.2015 г.

Тренировка 12 - Дърпащи (Обемна Б)

Загрявка:
Високо изтегляне от земя - 8х20, 6х70 кг.

Работни серии:
1. Последователно:
  1.1. Високо изтегляне от земя - 8х105, 7х105 кг.
  1.2. Сунгове до вертикала - 21х50 кг.
  1.3. Пулоувър преса с диск - 9х50, 8х50 кг.
  1.4. Набирания в подхват - 16, 12.
  1.5. Набирания в раменен надхват - 8, 6.
  1.6. Набирания в успореден хват - 7, 7.
  1.7. Скотово с крив лост/дъмбели - 8x52 кг.
2. Изометрии:
  2.1. Изометрия на тяга в стартово положение (без движение) - 6с., 11 с., 8 с.
  2.2. Изометрия в горно положение на набиране с тежест - 5 с х 16 кг.

Слабичко, но като за след 17 км колоездене, 9 от които непосредствено преди тренировката, бива..

Положително:
  - Нищо за отбелязване.

Отрицателно:
  - Малко ме сряза кръст още на високите изтегляния, но нищо страшно.
  - При набиранията с раменен надхват левият лакът се обади неприятно. Накрая се наложи и да прескоча изометрията на набиране.

Колоездене:

- 07:40 - 8,08 км за 30:29 мин, средна скорост 15,9 км/ч, максимална скорост 27,3 км/ч.
- 16:10 - 6,83 км за 25:21 мин, средна скорост 16,2 км/ч, максимална скорост 28,1 км/ч.

Днес по липса на ключ 14 тръгнах с френски ключ в раницата. :) Който няма глава, има крака.

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка -  1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. По време на тренировка - 14 гр IntraWorkout на BulkPowders.

Започнах с бета аланин и л-аргинин, които си бях поръчал преди време и онзи ден ми донесоха. Ще си ги изпия, но май няма да поръчвам повече - има някаква разлика във възстановяването и обема на тренировката, който мога да направя с тях, но далеч не е такава, че да има значение за настоящите ми цели.

Обобщение за деня:
Доста работа днес в добавка към две важни срещи. Иначе нищо за отбелязване.

Храна:
Лек излишък с няколко бири. Излишък, излишък, но се очертава изненада в края на месеца - трендът на качване е на път да се обърне, така че излишъкт може и да не е излишък.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.06.15 12:03.

27.06.15
12:01

27.06.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
- 650 м. кроул с леко до средно темпо = 13 дължини (3, 10х1);
- 550 м. бруст с леко до средно темпо = 11 дължини (11х1);

Общо 1200 метра за 40 минути.

Положително:
- Поплувах.

Отрицателно:
- Малко отбих номера, ама си имам оправдание. Естествено... :)

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта плувахме с малката щерка, следобед оправях аквариум.
После гледах предпоследното състезание от Формула Е. Голям кеф! :) В неделя е финалът на сезона, а борбата за титлата ще е доста оспорвана. Дано се развие този формат в следващите години- има огромен потенциал както като развлекателна и възпитателна стойност, така и за развитие на иновации.

Храна:
Малко прекалих с въглехидратите. Следващите дни никакъв хляб!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.06.15 08:36.

28.06.15
13:34

28.06.2015 г.

Тренировка 13 - Бутащи (силова)

Загрявка:
Преден клек - 8 със собствено тегло, .
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70 кг.
Раменни преси от стоеж с прав лост - 6х20 кг.

Адаптация:
Преден клек - 3х100 кг.
Избутване на прав лост от лег - 3х120 кг.

Работни серии
1. В трисети:
  1.1. Избутване на прав лост от лег - 5х140, 5x140, 5x140, 5х140 кг. 
  1.2. Преден клек - 5х125, 5х125, 5х125, 5x125 кг. 
  1.3. Раменни преси от стоеж с прав лост - 5х70, 5х70, 5х70, 5х70 кг.
2. Еднократно:
  2.1. Суингове - 15х50 кг.

Прилична тренировка се получи.

Положителни:
- Изпълнен обем и на трите упражнения. Другата седмица ще увеличавам лега и раменната. Клекът ще си остане на 125 засега.

Отрицателни:
- Днес май няма какво лошо да кажа. Е, тежестите са малки, но това е положението в момента.

Добавки:
3. По време на тренировка - 15 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. След тренировка - ~63 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.

Обобщение за деня:
Нормална неделя - сутринта малко шетане у нас, после закарах голямата щерка на нещо като работа, после ме върна да й нося забравени неща, след това обедна тренировка, а сега гледам нашите как се мъчат с Германия на волейбол. Общо взето нещата вече са решени, но и среброто е добър резултат след толкова загубени полуфинали на големи първенства.

Храна:
Много.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.06.15 21:16.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1