08.06.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Нормален понеделник. Сутринта в офиса, а цял следобед в обучение, което въпреки резервите ми, май ще се окаже полезно.
Физическата активност е нула, а глезенът е още по-подут, но сякаш ме боли по-малко. Утре може и да има внимателна тясна и широка тяга с тежест като за бицепсово сгъване. :)
Храна:
Леко отрицателен баланс без алкохол.
П. П. И като си отварям сам нова страница, нищо няма да си пожелая пък. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.06.15 19:47.
08.06.15
23:52
Крака ти не изглежда толкова зле, но да ти кажа първата седмица не прави опити да правиш нищо най-добре е за да ти мине бързо. Много помага Нурофен гел за мазане ако продават в бг такъв. Ако не може да мажея с диклак, макар че на мен не ми помага много ..
Крака ти не изглежда толкова зле, но да ти кажа първата седмица не прави опити да правиш нищо най-добре е за да ти мине бързо. Много помага Нурофен гел за мазане ако продават в бг такъв. Ако не може да мажея с диклак, макар че на мен не ми помага много ..
Аз че няма да го оставя да почива напълно, няма - това ми е ясно като бял ден. Шило в торба седи ли? Въпросът е как да тренирам така, че да не си създам дългосрочни неприятности, но ще го измисля - имам достатъчно опит в залата, за да спретна тренировка и така.
Днес отокът е по-голям от вчерашния на снимката, но болката е по-слаба и е тъпа, а не остра, каквато беше. Това ми говори, че се касае само за разтегнати връзки, а няма нищо скъсано, което значи пълно възстановяване без последствия.
Мажа с Диклак и едно мазило с арника и невен на Кройтерхоф. Нурофен гел може и да има у нас, но аз лично съм скептичен по отношение на противовъзпалителните свойства на ибупрофена при външно приложение. При мазилата има и още един важен фактор - проникването, но хайде да не навлизаме в дебрите на фармакокинетиката, че става сложно. ;)
09.06.15
10:15
За нурофена не съм сигурен ама го препоръчах на един колега и той ми каза че било добре, трябва да го питам дали е така наистина. При мен действието може да е било чисто с хомеопатичен ефект.
Утре може и да има внимателна тясна и широка тяга с тежест като за бицепсово сгъване. :)
П. П. И като си отварям сам нова страница, нищо няма да си пожелая пък. :)
Боби, седни си на г*за за една тренировка и не го закачай крака. Нито ще спечелиш нещо, ако си правиш експерименти, нито нищо. Най-много чувство за непълноценна и пропиляна тренировката след това да имаш за няколко часа, но това на фона на “нормален” глезен си е бял кахър. Тяги, глупости!...(envy)
Не знам и каква е тая “мода” всеки да пожелава нещо на първата страница. :D. Сякаш началото на нова страница е толкова грандиозно събитие, че трябва да се натовари с пожелания :D. Аз пък дори да почна страница с най-големия спам (което се е случвало неведнъж), нито ще се извинявам, нито ще правя пожелания - все пак поста си е пост кво толкоз :D, но да се върна на първоначалната си мисъл - мирясай за една тренировка :).
Мнението беше редактирано от Петър на 09.06.15 11:02.
09.06.15
11:11
“Троксевазин” ще ти свърши повече работа сега. Колкото повече го раздвижваш, толкова по-бързо ще мине и без да боли после с месеци. Само имай предвид, че може да те “среже” неочаквано, затова е по-добре наистина да е раздвижване, отколкото да те хване в крачка с нещо тежко на гърба или в ръцете.
Пешко, в случая не си съвсем прав. Това, което казваш, би важало с пълна сила при травма, свързана с някакво разкъсване. Вече обаче съм сигурен (е, поне 99,9%), че при мен този път е само разтежение. В такива случаи самата травма минава за ден, а болката, която остава, се дължи на последвалото възпаление. За да мине то по-бързо, е необходим достатъчен приток на кръв към възпалените тъкани, а такива стави не са много добре кръвоснабдени. Това важи повече за коленете, отколкото за глезените, но и при тях раздвижването може да е само от полза. Както отбелязва Von Suthaus, говорим за раздвижване, а не за размазване.
Von Suthaus, за отока да, но той не ме притеснява. Срещу възпалението нито хепарин, нито троксевазин ще свършат нещо.
В общи линии по обяд вече изглежда, че ще се размина тънко и нещата отиват към каране на колело в края на седмицата. :)
Арниката е супер, но ми се струва, че Репарил е по-подходящ от Диклак, когато говорим за разтежения и възпаления на сухожилия и меки тъкани.
09.06.2015 г.
Тренировка 4 - Дърпащи (Обемна A)
Загрявка:
Мъртва тяга с тесен хват - 8х70, 5х120 кг.
Придърпване на горен скрипец пред гърди - 8х60, 6х70 кг.
Работни серии:
1. В двусети:
1.1. Мъртва тяга с тесен хват - 7х150, 6х150 кг.
1.2. Набирания с раменен надхват - 16, 12.
2.1. Мъртва тяга с широк хват - 5х130, 4х130.
2.2. Борческо обръщане от вис - 6х75, 5х75 кг.
3.1. Набирания с широк надхват - 10, 7.
3.2. Високо изтегляне от земя - 4х100, 5х100.
4.1. Скотово сгъване с дъмбел - 7х25, 5х25 кг (на ръка).
4.2. “Колелце” - 14, 10 (от колене).
Обобщение за тренировката:
Слуховете за моята смърт са леко преувеличени...
Положително:
- Гърбът и еректорите ги усетих доста добре натоварени и то различно от това, което беше досега.
- Глезенът не ми създаде никакви проблеми.
Отрицателно:
- Тежестите бяха доста смешни, но въпреки това кръстът се обади. При това упражнението, на което се случи, бяха обръщанията. Явно греша нещо кардинално там, защото компенсирам с након назад, но без да сгъвам коленете, а това води до напрежение в кръста. За щастие компресията е в обратната посока в сравнение с тягата, но въпреки това трябва да взема мерки.
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
3. По време на тренировка - 15 гр Intra Workout на Bulk Powders.
4. След тренировка - ~62 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Целият ден мина в срещи, някои от които доста дълги, непродуктивни и неприятни.
Храна:
Леко положителен баланс с няколко бири.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.06.15 22:13.
http://www.ted.com/talks/amy_cuddy_your_body_language_shapes_who_you_are?language=en#t-14797
Отделете 20 минути от живота си, за да научите нещо. На Ted talks има доста интересни неща, но това специално е доста тясно свързано с тематиката на този форум, ако се замислите над посланието.
10.06.2015 г. (без силова тренировка)
Плуване:
- 650 м. кроул с леко до средно темпо = 13 дължини (3, 10х1);
- 600 м. бруст с леко до средно темпо = 12 дължини (12х1);
- 50 м. гръб с леко до средно темпо = 1 дължина (1х1);
Общо 1300 метра за 40 минути.
Положително:
- Няма.
Отрицателно:
- Никаква кондиция днес. Едва преплувах тия смешни километър и триста.
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Много работа отхвърлих днес. Като по чудо никакви срещи и дори телеконференции, което отдавна не се беше случвало.
Храна:
Излишък и днес.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.06.15 08:23.
http://www.ted.com/talks/amy_cuddy_your_body_language_shapes_who_you_are?language=en#t-14797
Отделете 20 минути от живота си, за да научите нещо. На Ted talks има доста интересни неща, но това специално е доста тясно свързано с тематиката на този форум, ако се замислите над посланието.
Можеш ли да резюмираш основните неща и тези, които на теб са ти направили най-голямо впечатление?
Алекс, най-общо казано две неща:
- Нивата на тестостерона и кортизола са в обратнопропорционална зависимост помежду си (отдавна известно, но често пренебрегвано);
- Има не само права връзка между нивото на тестостерон и позите на доминация и сила, а и обратна, т. е. заемането на определени пози само по себе си стимулира секрецията на тестостерон.
Изгледай го. Има малко повече шоу и драма, отколкото трябва за такива сериозни неща и не е твърде задълбочено, но е интересно.
11.06.2015 г.
Тренировка 5 - Бутащи (силова)
Загрявка:
Преден клек - 8 със собствено тегло, .
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70 кг.
Раменни преси от стоеж с прав лост - 6х20 кг.
Адаптация:
Преден клек - 3х100 кг.
Избутване на прав лост от лег - 3х120 кг.
Работни серии (в кръг):
1. Избутване на прав лост от лег - 5х140, 4x140, 4x140, 3х140 кг.
2. Преден клек - 5х125, 4х125, 4х125, 4x125 кг.
3. Раменни преси от стоеж с прав лост - 4х70, 4х70, 4х70, 4х70 кг.
Самостоятелно (в края):
5. Суингове - 12х50 кг.
Малко по-добре от първия път, но има още доста какво да се иска.
Положителни:
- Бърза, стегната тренировка, която добре ме изпоти.
- Малко по-голям обем от предния път.
- На лежанката без болки - лакътят се възстановява добре.
Отрицателни:
- Силата е зле като цяло, а накрая нямаше и никакъв останал ресурс за суинговете.
Добавки:
3. По време на тренировка - 16 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. След тренировка - ~62 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
И днес отиде доста време в непродуктивни занимания, но такава ми е работата.
Храна:
Излишък, но все пак под 4000 калории.... Леле, щом и на това започнах да се радвам. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.06.15 09:06.
Алекс, най-общо казано две неща:
- Нивата на тестостерона и кортизола са в обратнопропорционална зависимост помежду си (отдавна известно, но често пренебрегвано);
- Има не само права връзка между нивото на тестостерон и позите на доминация и сила, а и обратна, т. е. заемането на определени пози само по себе си стимулира секрецията на тестостерон.Изгледай го. Има малко повече шоу и драма, отколкото трябва за такива сериозни неща и не е твърде задълбочено, но е интересно.
Прекалено много шоу и драма, ако човек се променяше или променяше събитията толкова лесно, ехеее... Някой сигурно се е вдъхновил, но реалността е друга. Има можещи и неможещи, хора и цигани, такива неща. Човек трябва да се приеме такъв какъвто е, а не да се опитва да се превърне в нещо, което не е, но най-вече да не се интересува и влияе от мнението на другите.
Мнението беше редактирано от aleks на 11.06.15 22:45.
Прекалено много шоу и драма, ако човек се променяше или променяше събитията толкова лесно, ехеее... Някой сигурно се е вдъхновил, но реалността е друга. Има можещи и неможещи, хора и цигани, такива неща. Човек трябва да се приеме такъв какъвто е, а не да се опитва да се превърне в нещо, което не е, но най-вече да не се интересува и влияе от мнението на другите.
Азбсолютно на другия полюс съм с твоята гледна точка :)
Тази и подобен тип теми са напълно непривични и непонятни за нас, българите. Трябва много труд и желание, за да вникнем в тях (говоря за себе си и обкръжението си).
Реалността е точно описаната по-горе. За подобни упражнения съм чел на няколко други места. Прави са на 100% :)
Има можещи и неможещи. Обаче, има можещи, които мислят, че не могат и обратното. Да не кажа, че по-голямата част от хората са такива. Тук идват и горните упражнения.
Това което каза Витан ^^
Само ще добавя, че го има и момента на прекален мързел/инертност/слабохарактерност, които са ключви. Естествено е, че ще ти е по-лесно да кажеш- ами аз съм си такъв :) и да заровиш главата в пясъка. Тъй че, Алекс не съм напълно съгласен с твоето твърдение по-горе :)
Мнението беше редактирано от Бойко на 12.06.15 07:08.
Алекс, отново компенсираш липсата си на житейски опит с категоричност. Иронията е много силна - отстрелваш твърдения за позите на силата, като заемаш... вербална поза на силата. :) Просто радост за окото ми в петък сутрин. ;)
А твърденията на Ейми Къди в лекцията са малко пресолени и леко пресилени, но съвсем верни. Доказано и изпитано лично от мен неведнъж в различни житейски ситуации - от интервюта за работа до говорене пред публика. Самовнушението е голяма сила и влияе на много физиологични процеси в човешкия организъм, включително и на секретирането на хормони. С горното си изказване отхвърляш с лека ръка неща като плацебо и ноцебо ефекта. :)
Пиша нещо, което отдавна прочетох и за съжаление не знам кой го е написал:
Както и да кажеш нещата все ще се намери някой, който не ги е разбрал.
Това, в което човек вярва то е истина, ако заемането на някаква поза за 2 минути ще те накара да повярваш в себе си и ще придобиеш увереност, супер, всеки си има начини/ритуали. Понеже стана въпрос за липсата ми на житейски опит, с което съм съгласен, все пак съм на 23 години все още, нормално е да нямам такъв, опит се трупа с годините.
За да не си говорим наизуст давам пример кога съм уверен и кога не в реална ситуация - отиване на някакъв изпит. Уверен съм в себе си, ами когато съм се подготвил, тоест вложил съм време и усилия и не ме интересува нищо друго. Кога не съм уверен - когато не съм подготвен. Само че няма някаква прецизна оценка за това, единствено ти да вярваш в себе си и както написах по-горе - но най-вече да не се интересуваш и влияеш от мнението на другите.
Ако нещо толкова елементарно като заемането на определена поза може да повлияе на психиката ти е ясно от кои си.
Увереност и самочувствие се придобива с труд по време на подготовката за дадено изпитание, без значение дали е изпит, състезание, интервю за работа и т.н. В това вярвам аз. Някои хора успяват с по-малко, на други им е необходимо много повече.
Самовнушението е голяма сила и влияе на много физиологични процеси в човешкия организъм, включително и на секретирането на хормони. С горното си изказване отхвърляш с лека ръка неща като плацебо и ноцебо ефекта. :)
Още в първия ми пост това и казах, кое не разбра (по-скоро как успя да не разбереш). Критиката ми е, че всичкото по-горе може да се постигне с някаква елементарна поза за 2 минути, ами не може. Сега написано по този начин се сетих за всичките магически диети, хапчета и т.н. много си приличат нали? Няма лесен начин.
Не, по-скоро ти не ме разбра. Гледаш нещата само от собствената си камбанария, оттам и категоричността ти.
Хората са различни - интроверти или екстроверти. Различават се и по темперамент - холерици, сангвиници, меланхолици, флегматици.
За теб позирането може и да не промени нищо, но за един интровертен меланхолик, който може (и вероятно е - статистиката е такава) да е с IQ с порядък над твоето и моето и с потенциал да промени света, борбата да се отвори е огромна и дори нещо толкова дребно като позата може да му даде тази мъничка капчица увереност, която да му е необходима, за да преодолее поредния малък тиранин в живота си, който се налага над него, само защото е екстроверт холерик например.
Така е. Пак статистически погледнато вероятността интроверта меланхолик да се “отвори” е много малка, а да си е просто смотан без особен потенциал е по-голяма.
Сега някой да не реши, че това е някакъв спор. Въпрос на гледна точка.
Мнението беше редактирано от aleks на 12.06.15 11:05.
Не, по-скоро ти не ме разбра. Гледаш нещата само от собствената си камбанария, оттам и категоричността ти.
Хората са различни - интроверти или екстроверти. Различават се и по темперамент - холерици, сангвиници, меланхолици, флегматици.
За теб позирането може и да не промени нищо, но за един интровертен меланхолик, който може (и вероятно е - статистиката е такава) да е с IQ с порядък над твоето и моето и с потенциал да промени света, борбата да се отвори е огромна и дори нещо толкова дребно като позата може да му даде тази мъничка капчица увереност, която да му е необходима, за да преодолее поредния малък тиранин в живота си, който се налага над него, само защото е екстроверт холерик например.
12.06.2015 г. (без силова тренировка)
Колоездене:
- 07:40 - 8,10 км за 30:09 мин, средна скорост 16,1 км/ч, максимална скорост 36,3 км/ч.
- 16:10 - 8,27 км за 30:47 мин, средна скорост 16,1 км/ч, максимална скорост 38,3 км/ч.
Днес за пръв път с колелото от две седмици насам. Умерено темпо, заковах еднаква средна скорост на отиване и връщане.
За съжаление следващото ходене на работа с колело ще е най-рано следващата сряда.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо за разказване, освен малко нерви с хора, които смятах за приятели.
Храна:
Съвсем лек излишък.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.06.15 14:30.
13.06.15
14:17
За пози не знам, обаче колкото по-малка ми е талията, толкова повече увереност имам да си съблека тениската. :)
13.06.2015 г.
Тренировка 6 - Дърпащи (силова)
Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга - 3x70, 3х120 кг.
Придървапне на горен скрипец с раменен хват - 3х60 кг.
Набирания с раменен хват - 3.
Работни серии:
1. В кръг:
1.1 Мъртва тяга -5х170, 5х170, 5х170, 5х170 кг.
1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40, 3х40, 2х40 кг.
1.3. Силово гребане с дъмбел (от земя) - 5х72, 5х72, 4х72, 4х72 кг.
2. Еднократно:
2.1. Суингове - 12х50 кг.
Ето клип на втората серия гребане:
Ако някой (да се чете Сашо) има смислени коментари, ще се радвам да ги прочета. :)
Сутрешна тренировка. Забравих си колана за тежести и се наложи с някакъв ремък да се закачам, на който не можех да сложа диск, затова 40 кг, вместо 35 на набиранията.
Положителни:
- Без проблеми с кръста.
- На тягата 170 са ми леки по всички показатели - 4 лесни петици без всякакво напрежение върху хвата. Почвам полека да увеличавам.
- На загрявката ме позаболя и плешката, но после на работните серии нямаше никаква болка.
Отрицателни:
- На набиранията 40 кила си тежаха.
- В края мазолите ме заболяха, затова и суинговете бяха по-малко от предвиденото.
Колоездене:
- 10:00 - 3,07 км за - мин, средна скорост - км/ч, максимална скорост 27,9 км/ч.
- 16:00 - 3,06 км за 8:34 мин., средна скорост 21,5 км/ч, максимална скорост 37,9 км/ч.
С колело до залата, после до НСА за бира. Само че освен че тръгнахме с дебелото куче, което отказа да тича след колелото и се наложи да го вържа, после забравих да спра отчитането на Ендомондото, а накрая спуках и гума и се прибирах пеш с бутане.
Следобед ходих да ми сменят гумата и се върнах с колелото. Добре, че Сценикът на жена ми е голям, че във Волвото нямаше как да влезе колелото на отиване...
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 1 доза Shock Therapy на Uniwersal.
3. По време на тренировка - 15 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. След тренировка - ~60 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
Обобщение за деня:
Сутринта пооправихме из нас, после тренировка, а после по някое време трябва да ходя до веломагазина да оправям гумата на колелото. Едно време бих си я свалили залепил сам, но на тогавашните Балканчета без скорости всичко беше лесно. Сега не знам дали ако го разглобя, ще мога после сам да си го сглобя.
Храна:
Доста движение имаше днес, но храната е още повече.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.06.15 22:59.
Аз предпочитам да си облегна ръката, близкоо до лакътя, към коляното. Дава ми по-голяма стабилност и по-добра равнина за изпълнение на движението. Пак можеш да използваш инерция при вдигане на дъмбела от земята и мъртвата точка не е много по-трудна за преодоляване сравнено с твоето изпълнение. Държа да отбележа, че коментирам как аз усещам по-хубаво и функционално движението, а не критикувам твоята форма. Ако не си пробвал моя вариант силно те съветвам да пробваш! Учудващо удобно и комфортно се получава :)
Аз предпочитам да си облегна ръката, близкоо до лакътя, към коляното.
Точно така го правех, преди да се спра на този вариант с дланта върху коляното. Не ми беше никак удобно - ръката ми постоянно се хлъзгаше и разместваше, а ъгълът винаги беше грешен. :) Може би е въпрос и на пропорции.
14.06.15
13:53
Глезана оправи ли се напълно ? Колко време ти отне ?
Глезана оправи ли се напълно ? Колко време ти отне ?
Оправи се, да. Още усещам лек дискомфорт, но болка няма. Точно седмица до този момент.
14.06.2015 г. (без силова тренировка)
Колоездене:
- 09:00 - 9,75 км за 42:34 мин, средна скорост 13,7 км/ч, максимална скорост 40,7 км/ч.
- 11:00 - 5,71 км за 18:46 мин, средна скорост 18,2 км/ч, максимална скорост 40,8 км/ч.
Сутринта ходихме с голямата щерка да търсим безопасен маршрут да ходи с колело на училище, после пък мръднах да й лепя спуканата гума.
Добавки:
1. Към 9 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Сутринта напред-назад с колелото, после оправях аквариум, рових в мазето за едни стари чаркове за аквариумен филтър, малко готвене и денят свърши...
Храна:
Много!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.06.15 20:54.
15.06.2015 г.
Тренировка 7 - Бутащи (Обемна A)
Загрявка:
Раменни преси с дъмбели - 8х20 кг (на ръка).
Български клек - 8х0, 5х19 кг (на ръка).
Работни серии:
1. В двусети:
1.1. Български клек - 8х50, 7х50 кг.
1.2. Раменни преси с пудовки от стоеж - 7х32, 7х32 кг (на ръка).
2.1. Бедрени разгъвания на машина - 10х79½, 9х79½ кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 7х110, 6х110.
3.1. Бедрени сгъвания на машина - 7х43½, 7х43½.
3.2. Избутване на дъмбели от лег - 6х52, 5х52 кг (на ръка).
4.1. Борческо въртене с дъмбели - 7х19, 5х19 кг (на ръка).
4.2. Кофички с доп. тежест - 6х50, 4х50 кг.
2. Еднократно:
5. Трицепсово привеждане на горен скрипец (портален) - 10 х всички плочки.
6. Суингове до вертикала - 6х50 кг.
Жега, пот и зор! Добре си мислех аз сутринта преди работа да тренирам, ама се съобразих с човек, който в крайна сметка не благоволи да се домъкне до залата.
Положително:
- Натоварващо.
Отрицателно:
- Май ще трябва да сменям българския клек с напади - боли ме лявото коляно от него и то когато левият крак е заден.
- Левият лакът пък никак не хареса борческото въртене.
Добавки:
3. По време на тренировка - 16 гр Intra Workout на Bulk Powders.
4. След тренировка - ~64 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
Обобщение за деня:
Сутринта доста техническа работа (оказа се за нищо). Следобед полудневно обучение, както всеки понеделник в последните седмици. Утре пък ме чака целодневно обучение... Чудя се дали да плувам сутринта или да направя опит да ходя с колело до офиса, въпреки прогнозата за дъжд.
Храна:
Нищо за отбелязване тук.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.06.15 12:23.
накрая спуках и гума и се прибирах пеш с бутане.
Следобед ходих да ми сменят гумата и се върнах с колелото
Караш колело без резервна вътрешна гума и помпа?
16.06.2015 г. (без силова тренировка)
Колоездене:
- 07:40 - 8,07 км за 28:15 мин, средна скорост 17,1 км/ч, максимална скорост 32,4 км/ч.
- 17:30 - 8,24 км за 26:27 мин, средна скорост 18,7 км/ч, максимална скорост 45,2 км/ч.
Днес реших да игнорирам прогнозите за дъжд и тръгнах с колело на работа. Този път не сгреших.
На връщане записвам най-доброто време, откакто ходя с колело, макар и не най-високата средна скорост.
Освен това явно съм се понаучил да ползвам и предните скорости, защото и максималната скорост е вече над 45 км/ч, което си е сериозно въртене, макар че си признавам без бой, че е постигната на дълго надолнище на бул. “8-ми декември”. :)
Добавки:
1. Към 7:30 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Днес цял ден обучение. Изненадвам се от себе си, но за пръв път от много години насам мога да кажа, че беше изключително полезно и всяка минута си струваше! Започнахме с публично говорене - не толкова в контекста на презентация пред малка аудитория от 20-30 човека с помощта на слайдове, а повече изнасяне на реч пред голяма група от няколкостотин души без помощни средства. По някое време обаче нещата се изместиха от първоначалния план - най-вече заради моето настояване и огромното желание на лектора (млад, но страшно добре подготвен румънец) да покаже колко знае и стигнахме до комуникационния модел на д-р Таиби Калер. Естествено, още тази вечер си заръчах от Амазон “The Process Therapy Model: The Six Personality Types with Adaptations”.
Понякога човек се сблъсква с нещо, което е знаел или за което поне се е досещал от дълго време, но го получава систематизирано и ясно изразено. С годините съм развил дълбок цинизъм и много рядко ми се случва да си призная, че нещо ми е повлияло, но в случая стана точно това. Казах си “ей, това винаги съм го знаел, но никога не съм бил в състояние да го формулирам и докажа така точно”. В крайна сметка не е лошо човек да се изненадва приятно понякога. :)
Храна:
Манджа, бира.... Не съм приключил, но си пиша една “резервна” бира. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.06.15 22:46.
накрая спуках и гума и се прибирах пеш с бутане.
Следобед ходих да ми сменят гумата и се върнах с колелотоКараш колело без резервна вътрешна гума и помпа?
Изобщо не бих се наел да свалям задно колело на улицата. Предно може, но задно - в никой случай.
Взел съм си някакъв полимерен спрей, който се пълни в гумата, вътре се втвърдява и изкарва достатъчно, за да се прибереш, но.... забравих за него. :)
16.06.15
22:21
.... максималната скорост е вече над 45 км/ч, което си е сериозно въртене, макар че си признавам без бой, че е постигната на дълго надолнище на бул. “8-ми декември”. :)
Ехаааа! Аз най-много съм правила 40,9км/ч отново по сериозен наклон на Подуене и то с попътен вятър :)
Не виждам какво те притеснява, няколко тренировки вкъщи и цялото упражнение ще ти отнема под 5 мин на улицата.
п.с. абе хора, такива скорости се поддържат на равно, при спускане добавете поне още 30 :D
Мнението беше редактирано от Станимир на 16.06.15 22:24.
Не виждам какво те притеснява, няколко тренировки вкъщи и цялото упражнение ще ти отнема под 5 мин на улицата.
п.с. абе хора, такива скорости се поддържат на равно, при спускане добавете поне още 30 :D
Притесняваме, че изобщо не знам дали ще успея да събера скоростите и да закача веригата, като ги разглобя веднъж, било то у нас или на улицата. :)
А за скоростта не знам какво да ти кажа - с тежка раница на гърба, с градско колело с калници, багажник и фар и с лично тегло над 100 кг трябва да е доста дълго и стръмно спускането, за да вдигна над 50. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.06.15 22:28.
Аз пък за три години каране на колело не спуках и един път гума, а моите маймуни успяха за 2 дена - 2 :D
Хаха. Малко да се пошегувам, но виж трите литра биричка които вечер Боби зарежда в раницата тежат и това е причината за спуканата гума, не издържа натоварването.. Скоро не го бяхме захващали за бирата. Очаквам подкрепа от Вероника.
16.06.15
22:50
^^^ Егати портата :D
Хаха. Малко да се пошегувам, но виж трите литра биричка които вечер Боби зарежда в раницата тежат и това е причината за спуканата гума, не издържа натоварването.. Скоро не го бяхме захващали за бирата. Очаквам подкрепа от Вероника.
Трите литра са малко на фона, които аз изпивам, дори на “почти” двойно по-ниското ми тегло 8-)
16.06.15
23:11
Че ви тепем сите заедно!!!
:)
Явно един от двамата е инициаторът за бирите в семейството. Дали пък това не е именно Зозо?! И Боби да е... невинен? :D
Аз поспрях закачките за бирата, защото от последното видео на Боби видях,е изобщо нямам основания да повдигам въпроса (все още). Изглежда си екстра!
И Зозо с нейните бицепси... явно добре им се отразява бирата.
Не съм вярвала, че ще го кажа някога. Сигурно нещо се е вселило в мен и утре с ужас ще си гледам писаниците... :D
[quote auth(beer)or=”Вероника Налбатска” date=“1434485460”]Че ви тепем сите заедно!!!
:)
Явно един от двамата е инициаторът за бирите в семейството. Дали пък това не е именно Зозо?! И Боби да е... невинен? :D
Аз поспрях закачките за бирата, защото от последното видео на Боби видях,е изобщо нямам основания да повдигам въпроса (все още). Изглежда си екстра!
И Зозо с нейните бицепси... явно добре им се отразява бирата.
Не съм вярвала, че ще го кажа някога. Сигурно нещо се е вселило в мен и утре с ужас ще си гледам писаниците... :D
Рони, и да ни тепеш, нещата си вървят към... (beer) Започна с много тежко червено вино, мелнишко, а продължава с бира (различна за всеки) :D
Мнението беше редактирано от Zozo на 17.06.15 00:17.