Като ви свършат бейбиситърите Дамянчето в детския ми кът фор фрий. (party) Обещано! Има една майка, дето всяка вечер си оставя детето при мен, за да ходи да тича. :)Мислех да я давам за пример тези дни, много хубаво впечатление ми направи.
27.06.15
12:35
Терминатор: Генесис > Миниони
КАЗАХ!
И е на 3 юли. :)
Оооооо, крайно несъгласна. :D Аз съм си твърдо за Минионите (и кой да е филм пред Терминатор), ама Минионите особено. (wait)
27.06.15
13:48
...и двете, дедо попе, и двете... (sun)
27.06.15
13:52
Отсега се нагласете, че терминатора ще е пълна боза, най-малкото като демонстрираха липса на идеи, опитвайки се да съживят идеите от терминатор 2. И Бейл беше придал някакъв чар на последния филм...
27.06.15
13:53
Който е против Терминатор, значи е против мен! :)
Заминаваме на море на 1ви юли и за съжаление няма да мога да дойда с вас на мини-форумно-кино среща, ако такава ще се състои.
И аз бих гледала двата. :)
ПП: Десо, мълчи! И да е боза, ще си я изльокам.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 27.06.15 13:54.
27.06.15
14:01
казано от Вероника Налбатска на 27.06.15, 13:53:
Който е против Терминатор, значи е против мен! :)
Заминаваме на море на 1ви юли и за съжаление няма да мога да дойда с вас на мини-форумно-кино среща, ако такава ще се състои.
И аз бих гледала двата. :)ПП: Десо, мълчи! И да е боза, ще си я изльокам.
Еми тъп ще е, приеми го. Нагълтай се с джънк тогава :D
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 27.06.15 14:01.
27.06.15
14:12
О, колко симпатичен мародераторски произвол! (giggle) (makeup) (party)
Банда, аре стегнете се О кръста и да видим и двете на кино!
Готов съм да джънкаря във Ваша чест и за Ваше здраве!
(inlove)
Мъдър Кольо, мъдър (и себераздаващ се)! (nod) Имам едно оплакване - никога не съм опитвала сладолед от Confetti. :(
27.06.15
16:31
И аз не съм.
Ще стане човек от теб! :)
27.06.15
16:38
Рони, престани да разпростаняваш ерес сред форума!
Адашче, ще опиташ скоро! ;)
Ще стане човек от мен, но по друг параграф. Гледам за пореден път нещо се закачат с юристите в един друг дневник и си мисля, че май не съм споменавала... Около 80% от лекциите ми през идните 3 години са си чисто право. :D Аз съм разбираща от всичко на обучение, бе. :D Как няма да стане човек от мен...
27.06.15
17:24
казано от Nickie на 27.06.15, 16:09:
Имам едно оплакване - никога не съм опитвала сладолед от Confetti. :(
И лични нападки значи...
Ще поправим тази несправедливост! (party)
27.06.15
18:49
казано от Nickie на 27.06.15, 16:09:
Имам едно оплакване - никога не съм опитвала сладолед от Confetti. :(
И аз не съм :D и гласувам със ЗА и за двата филма :)
Ясно е, ще ходим на премиерата на Минионите и ще джъникираме в Confetti. (sun) Като понаближи ще се уговорим за час и ще си резервираме билети. Ще взема да си взема отпуска в тоя ден. (wait)
пилешка кавърмичка и картофки (много беше вкусна. оф, тоя колега с големите ръки и много хубаво готви. определено си имам симпатии към него, ама ме покани още на първия ден в Плаза... как можа?! :( всичко развали предварително, ма да не говоря много, че да не взема да вляза в групата на Кико и Теди в скоро време :D)
една хапка торта (оказа се бисквитена (puke))
купа таратор, 3 лозови сърмички, 1 залче пълнозърнеста питка, шопска салатка
Имах покана за афтъри на прайда и в трите големи гей бара, ама очаквах по-натоварен ден на работа и отказах. Сега ме е яд малко, яко купонясване и мръсни танци щеше да има. Ходи ми сеееее... (mooning)
27.06.15
23:49
Аз не мога да разбера тези шумотевици за нищо. Хората минават по улицата танцуват се забавляват се, нито пречат нито се показват. То така е почнал и Love Parade в Германия 89-та година и се превръща в най-големият парад на електронната музика, посещаван от милиони хора, жалко че го няма вече. Иначе бих отишъл на този в София ако бях в България.
Шумотевица се вдига, защото прекалено голям дял от съгражданите са а) не достатъчно интелигентни б) тесногръди в) комплексирани. :) Усмивката е измъчена.
Храничка от вчера:
кафе с мляко
1 доза протеин + натурално како в 2/3 кофичка кисело мляко 4,5% + банан
яйца, сирене, гъби, лук и картофки, всичкото запържено
1/3 шоколад Милка Бъбли
малко ядки
1 банан
Не мога да разбера как съм оцеляла с толкова малко храна, даже не ми е било гладно. :D
В детския кът си имам нова колежка в лицето на голямата дъщеря на Зозо и Боби. :) Повтарям се май, ама много и се кефя. Веднъж на високосна срещам някой на моите години, с който не ме напряга да комуникирам.
Бях на концерта на TOTO вечерта, не съм много впечатлена, но приятелката ми се изкефи много. Щастливо ми е, защото имам възможност да правя хората щастливи.
Малко снимчоци за цвят. Тъй като нямам изричното съгласие на новата ми колежка - поорязани, но и тя беше много качествен пират да ви кажа.
Мнението беше редактирано от Nickie на 29.06.15 15:01.
Благодаряяя, Кико! (sun)
Ох, какво упражнение за памет си е да не пише човек няколко дни... Не мога да се добера до компютър, прекалено много неща ми се случват, което винаги е по-хубаво от това да имам време за висене на компютъра, де. ;)
Онзи ден:
кафе с мляко
две конв. палачинки с 1/2 доза протеин и какао
сурови ядки малко
2-3 парченца Милка Бъбли (аз като си купя шоколад и го ям за 2-3-4 дена, та сега все това ще се вижда :D)
ориз със зеленчуци, шопска салата
Вчера:
кафе с мляко
едно парче баница със сирене
Tedi Waterrr (още един скъп джънк, то е една такава “детска водичка” с лек привкус и мирис на ягода... Още приемам идеи за нещо домашно да си забърквам и да е такова леко сладко и свежо като Алое дринк, Девин Фреш, Теди Уотър и т.н.)
малко Бъбли
няколко начосчета с леко лют сос
свинско контра филе със зелена салата
Бях на концерта на Judas Priest & Halloween вечерта. Въпреки че първоначално се противих на новите униформи за рок концертите, тъй като са доста оскъдни, в крайна сметка изглеждах приемливо в тях (май?)... Не съм свикнала да ми стоят дрехите по този начин, просто униформите са точно по мен сега, не са ми големи, което ги кара да изглеждат една идея по-ъммм.. секси, да речем, отколкото трябва, но не по стилен начин... Не знам как да го обясня, дупето ми едвам се събира в тях и бедра си имам, бее... Не ми харесва да са ми толкова тесни и къси панталонките, когато съм на работа сред хардкор рокери. :D Но няма по-големи в агенцията, тук нещата са предвидени за манекенки. В крайна сметка, колкото и несигурно да ми беше в началото дали е приемливо да изглеждам така.. Наложи ми се да мина покрай всичките охранители от външната страна на залата два пъти, за да се видя с една госпожица да и дам хонорари, тааа... Определено на зор си преудолях несигурността по бързата процедура. :D
Е, ще пусна някоя снимчица, де, тъкмо да се види разликата от това как стоят едни и същи дрехи на мен и колежката и май по-добре ще се разберат терзанията ми... :D Сега, няма да тръгвам да отслабвам, заради едните униформи, моите дрехи си ми стоят окей. Иначе имах хубав грим, по-ъм.. рокерски трябваше да е.
Мнението беше редактирано от Nickie на 01.07.15 12:44.
01.07.15
12:47
Просто твоята колежка е клечка :D Много добре си ти седи униформата ! Твоето е секси, нейното е ... е, няма да коментирам :)
01.07.15
12:55
Чудесна си в униформа, не грешиш като си мислиш че си греховно секси :) :) И колежката ти е супер, няма да си кривя душата.
Но обувките и те ли са задължителни? Как издържате на тия токчета, това е убийство за гръбнака и глезените.
Ааааааа, колежката ми си е много красива, защото е здрава и щастлива, не е измъчено отслабнала, такъв си и е гена. :)
Благодаря, дами! (nlove5) (F) Аз не мисля, че изглеждам зле в униформата, просто мисля, че идеята е била униформата да се носи от момичета с тяло като на колежката ми, не като моето, все пак сме хостеси, не адреналинки, цялостно идеята не е да сме секси. :D Не знам защо, но имам чувството, че процентът подкожни мазнини (до един момент) расте правопропорционално с доста по-лесното изкарване на сексапил, което не винаги е търсен ефект. Преди колкото и тесни/къси дрехи да сложех, никога не е изглеждало пошло и прекалено оскъдно, даже никога не съм се чувствала достатъчно секси в тях, хаха. Може би колегата в офиса малко ми се набърка в съзнанието с един доста неуместен коментар вчера, ноо го отдавам на това, че вечно се закача и просто не прецени добре ситуацията.
Обувките на ток са задължителни, да, тъй като имам няколко години опит в продължително носене на всякакви обувки на висок ток, някак си изобщо не ми прави впечатление, не ме боли, не ми е неудобно, чак след, може би, 5 часа, ако съм на ток цял ден ми става некомфортно. Но осъзнавам, че това ми влияе негативно на глезените, гръбнака и някои други части на тялото, така че извън служебните ми задължения нося все по-рядко. Може би веднъж на 2-3 месеца, когато имам повод.
От днес:
кафе с мляко
daily vits
два сандвича с шунка и кашкавал
малко гризини
пица Кариола с маслинова паста, свежи домати и босилек
250 мл. Nestea праскова
1 киткат
Въглехидратен полуден!
Тренировка: разтяганията за шпагат, клипче йога
Ходих на пица с две мой много близки преподавателки от средното училище и една бивша съученичка, която завърши 2 години преди мен. Страхотно беше да си припомним какво сме преживели заедно, къде сме ходили, да си поклюкарстваме и всеки да разкаже за новите си проекти и цели. :) Едната е стъкмила в новото училище проект с Румъния и Молдова, другата - пак шестсранен с държави от ЕС и Турция, приятелката се хванала да води детски научни лагери и заминава след две седмици за станцията на НАСА в Измир... Изобщо, мой тип хора, от всякъде. :) Страхотно се заредих!
Мнението беше редактирано от Nickie на 01.07.15 23:32.
Станцията въобще не е на НАСА.
Това си е един скъп детски лагер,нищо повече-има някакви тренировъчни машинки и това е.
Искрено съжалявам,че оставих голямата да кандидатства преди да прочета внимателно за какво иде реч. Детето спечели място с 50% стипендия и ???А ся от къде 1000 долара за 10 дена???
До колкото разбрах, това е един от трите единствени по рода си научно-образователни космически центрове на НАСА, където симулират за децата реалната подготовка по изстрелването на космическа совалка, имат точни двойници на всичко в реалните станции на НАСА. Сега, мисля, че е ясно, че срещу колкото и да е пари, няма да изпращат деца на лагер някъде, където хората работят. Тук говорим за няколко пъти повтарящ се лагер за 20-30 деца годишно, ти би ли искал да ти идва такъв на работното място? Изобщо редно ли е? Има ли смисъл от това? Да, 1000 долара са много за средностатистическия българин, с това съм съгласна. За съжаление, повечето европейски/световни програми, които се предлагат, са солени или направо непосилни за българските родители.
Просто един богат човек е направил лагер за деца с точни двойници на различни тренировъчни машини и станции НАСА.Нещо като увеселителен парк с добри цени...Но връзка с НАСА нямат,то е 100% потвърдено.
Не искам да влизам в спор, защото тематиката не ми е позната и не ме интересува живо, самото съоръжение също. Споделила съм го, защото ми е готино, че познавам и други хора, като мен, които 1) обвързват живота си с пътувания 2) занимават се с деца. Мисля, става ясно, че нямам контакт с богатия човек, който просто си е направил скъп луна парк, та не виждам причина да разисквам въпроси, свързани с неговия бизнес.
Храничка:
кафе с мляко
daily vits
три палачинки с 1 доза протеин и малко инстанто кафе с шоколад (интересно се получи :D )
малко гризини, малко ядки, 2 парчта натурален шоколад
около 150 грама пълнозърнест хляб с босилек
500 мл. айран
1 порция ПКС и зелева салатка
1 лъжица течен шоколад
Тренировка: 7!!!!! пъти ме прекъснаха, но успях да си направя клипчето за шпагат и днес, доволна съм
Забележка: Всеки ден ям сладко, усещам, че имам лека зависимост към захарта (може и да не е лека), принципно, очевидно не ми бърка баланса и не качвам, но знам как изглеждат хора, които цял живот се захранват с въглехидрати/захари и последното нещо, което искам за себе си и близките си, е да изглеждам толкова занемарено-болнаво-сбръчкано-ужасяващо още на 30-35 години. Та, ще работя по въпроса. Просто трябва. Родена съм без никакви здравословни проблеми, предадени са ми много добри гени, най-малкото е неблагодарно и жалко да си причинявам това.
Мнението беше редактирано от Nickie на 03.07.15 00:04.
03.07.15
01:15
Мислиш ли че този вид се дължи на това ?
Да, така мисля. Познавам няколко човека над 30, които се хранят предимно с въглехидрати и по-конкретно захар/фруктоза и всичките изглеждат преждеверенно остарели, сбръчкани, отпуснати, самата им кожа е леко сивкава и някак не изглежда “жива” и плътна. Трябва да се отбележи, че са изключили големи групи храни, за да се хранят така - всичките ми такива познати са вегетарианци или вегани. Не мога да си обясня защо, но забелязвам, че тенденциозно хората, които не ядат месо, го заместват със захари в диетите си. Чудя се, сега така като ме питаш... Познавам и доста хора, които прекаляват със сладкото, но си ядат и всички останало, следователно имат наднормено тегло, което също е проблем, но не ми е направило впечатление да са така състарени. Може би не е това причината. Ще ми е интересно и полезно, ако някой има повече познания и наблюдения по темата, да сподели.
Така като ми гледате дневника, дали прекалявам със захарта?
03.07.15
11:16
Не забравяй че вегиратианството не е обвързано задължително със здравословен начин на живот. Аз познавам много малко вегитарианци, но те също не се хранят здравословно и обикновено жените пълнеят поради причините които каза. Но чак такива ефекти на такива години ... много вероятно е да имат други проблеми. За теб ще трябва да погледна, ама сега видях че закъснявам за работа.
Sugar in all of its forms (corn syrup, cane sugar, high fructose corn syrup, etc.) is extremely damaging to the skin–and in fact to all organ systems.
Sugar and foods that rapidly convert to sugar when eaten cause sudden spikes in blood sugar levels, resulting in the release of insulin into the blood stream, that then cause us to store, rather than burn fat. However, that is not the only negative byproduct.
As these sugars and starches are eaten, they cause a burst of inflammation throughout the body. The sugar molecule can also permanently attach to protein, such as the collagen present in our skin and other parts of the body. This process is known as glycation.
At the point of attachment, there is a small mechanism creating inflammation, which then becomes a source of inflammation in its own right. This inflammation produces enzymes that break down collagen, resulting in wrinkled, sagging skin. In addition to inflammation, glycation also causes cross-linking in our collagen, making it stiff and inflexible where it was once soft and supple.
- See more at: http://www.dailyperricone.com/2009/07/dr-perricone-discusses-sugar-and-skin-conditions/#sthash.YOTWOleq.dpuf
Статия, която намерих във връзка със захарта и влиянието и над колагена. Не твърдя със сигурност, разбира се, че това е причината за вида на моите познати, но тъй като аз си набавям всичко незаменимо от животинските продукти, които те не консумират, сладкото е единственото, което може да подлежи на по-строг контрол с цел превенция. Пък да не говорим, че далеч не искам да съм първия диабетик в семейството, въпреки че това е по-скоро хипохондрично притеснение. :D
03.07.15
18:56
Не мисля,че веганите и вегетарианците се състаряват по-бързо в следствие на храната им ... това което виждам аз е точно обратната - изгледат много по-млади ;)
казано от Ая Палачинкова на 03.07.15, 18:56:
Не мисля,че веганите и вегетарианците се състаряват по-бързо в следствие на храната им ... това което виждам аз е точно обратната - изгледат много по-млади ;)
Защото ги сравняваш с тъпчещи се с джънк свине. Я ги сравни със спортуващи хора със здравословно хранене и ще видиш разликата. ;)
03.07.15
20:01
Бях сигурна, че ще напишеш нещо, както и какво точно :D
Вегетарианците - не. Веганите - да. Категорично липсата на холестерол в диетата подпомага за състарителния процес. Холестерола е основен градивен елемент за синтеза на половите хормони. Няма холестерол = няма полови хормони. Няма полови хормони = човек се състарява. Ако веганството се практикува от човек на възраст повече от 50 години, чиито показатели на холестерола са високи и цял живот е тъпкал меса, и има сума нежелани други жизнени показатели, тогава веганството е ок.
както е ясно, съвсем не съм привърженик на консумацията на месо, обаче и другото е крайност. Пробвала съм и върху себе си - тц.
ПП: Говоря за хипотетични хора, които се хранят здравословно и имат познания относно функциите на тялото и храните.
Мнението беше редактирано от Margi на 03.07.15 20:32.
Всъщност все по-често се срещат статии и изследвания за това,че не месото и мазнините са причината за високия холестерол,а въглехидратите в бързата,обработена форма...
За веганите, захарите, вегетарианците и пр. съм си казала мнението вече, за това няма да се включвам. За себе си съм решила да се опитам да огранича захарта, за да не заприличам на стафидка скоро-скоро. (nmuchfun)
Храничка:
кафе с мляко
daily vits
две палачинки с шунка, кашкавал, зеле и домат направени на нещо като гирос
330 мл. кока-кола
няколко филийки от пълнозърнестия хляб с босилек
малко тиквички с кисело мляко
Тренировка:
Клипчето за шпагат
Сега пия чаша австралийско бяло вино с ледче и лимонче, вярвайте ми, у нас като поискам вино и ме гледа по-странно, отколкото бихме гледали Кольо с бириШка в ръка. :D Тъй като съм в Сатурнова дупка (утре имам рожден ден) реших след един доста недостоен и тъп спор с шефката ми да си направя един подарък за рождения ден - в понеделник си пускам предизвестието за напускане (от офиса). Натоварва ме все повече, нямам особени икономически и практически ползи от работата, а вече и средата не ми е приятна. То за последната една седмица уволнихме редактор, музикален продуцент, помощник продуцент... Всичко пропада и нямам намерение аз да го отансям. Също така, оконачтелно си прекъснах отношенията с оня там, моя човек, та... Днеска с голямата секира! :D От утре на 19 - young, wild & free. ‘Ай наздраве! (d)
Ник, недей така се впряга с тея захари. Дядо ми е на 70 години и кожата му чак последните 1-2 години леко започна да се набръчква. Яде на корем, каквото му се яде. Да главно е домашно, но не се ограничава грам от сладко. Ген, пушене, пиене, въздух ако щеш, така, че тейк ит изи. Като гледам с начина ти на живот в близките 20 години, какво 20 - 30 поне, няма да ти мръдне нищо никъде.
Мисли си позитивно, тренирай си с акъл, хапвай от всичко по малко (много), и всичко ще бъде наред. Тялото знае какво да прави само за своето добро, когато е в добри условия.