Защо някой път не се “плесна” по челото и да разбера какво се случва? Толкова съм наивна, направо се дразня на себе си(mooning). Все си мисля, че човек трябва да казва това, което мисли, без да изкривява нещата. Каквото на душата, това и на устата. Без заобикалки, без криви помисли, без лицемерие...
Да ми е честита новата страница :) Повече мускули (muscle) и повече добро настроение (sun)
Мнението беше редактирано от Zozo на 11.06.15 22:41.
11.06.15
22:49
Често се питам същото.
Това е така, защото очакваш от хората да бъдат като теб и да действат така, както би постъпила ти. Но за голямо съжаление повечето хора са си лицемери и ти оставаш разочарованата. Така мисля.
И аз ти пожелавам още повече мускули - красиво ти стоят!
Все се питам дали няма някакъв вариант. Толкова пъти се опитвам да се поставя на мястото на другия, и разбирам какво му коства да се постави на моето място.
11.06.2015
Гърди и трицепс
Загрявка: лежанка 1х10х20 кг; 1х8х30 кг
Работни серии:
Лежанка - 3х8х35 кг
Избутване на дъмбели полулег - 3х8х12 кг (на ръка)
Кофички на машина - 3х9х33 кг
Скрипец за трицепс (портален) - 2х9х35 кг
Френско с дъмбели - 2х8х5 кг (на ръка)
между сериите - хиперекстензии - 3х10х10 кг
Уж набързо, а пак се замотках в залата за малко повече от час. Имах си сила, малко лявото рамо ме наболва, ама се надявам да отмине бързо. Сегашният ми сплит добре се получава - с неголеми тежести средно 8 повторения. Мисля, че и за нервната ми система е подходящо. Ще продължавам така, пък да видим :)
Напоследък хич не ми се ходи на плуване - мисълта да се намокря в басейна след като съм вървяла 30 минути пеша и съм загряла, направо ме втриса :D
Движението: 4 км
Храната:
- кафе с мляко
- диня
- свинско със зелен лук и чушки, салата зеле с моркови
- пилешки филенца със сусам, 3-4 пържени картофа
- бира
Днес пък, пред блока, малката щерка направи 4 набирания на лоста за килими (giggle)
Слънчев ден и бодро настроение (sun)
Мнението беше редактирано от Zozo на 12.06.15 14:46.
13.06.
Тренировка: гръб и бицепс
Загрявка: 2 серии на скрипец раменен надхват х 25 кг
Работни серии:
Скрипец раменен надхват - 3х8х35 кг
Гребане с дъмбел от земя - 3х9х18 кг
Мъртва тяга (класическа) - 6х60кг, 5х60 кг
Скотово сгъване с крив лост - 2х8х18кг
“Чукчета” - 2х15х5 кг (на ръка)
между сериите - 3х60 сек планк със смяна на ръцете
Супер тренировка беше - увеличих някои повторения, определено съм доволна. Започнах да правя един нов планк, който не е стационарен и засега е без тежести, но се изнасят последователно ръцете напред с леко задържане. Другият път ще снимам, че така май е трудно за обяснение. Идеята е, че по този начин се натоварват и косите коремни мускули, като в същото време се тренира и балансът :)
Днес изпратихме малката щерка на зелено училище и сега чакам с нетърпение да се обади, когато пристигнат. В цялата бързина сутринта забравих да и дам яке :( и се чудя дали довечера да не го изпратя с куриер....
Хубав и усмихнат ден (sun)
Ей, луда калинка съм (giggle). Пратих якето (sun) Надявам се утре да пристигне благополучно. В тия жеги сигурно съм луда да пращам яке, ама като гледах прогнозите, че ще превалява и ще падат температурите, предпочитам да си вържа гащите :)
Днес трябваше да тренирам, ама такива ми ги натресоха в работата, че утре ще има разговори. Само преди месец обсъждахме подобен проблем и всичко уж трябваше да е наред. Говорят си мениджърите, ама кой ли ги слуша.... всеки действа по линията на най-малкото съпротивление - там нещо да свърши, да отчете дейност, а следващите по веригата - кучета ги яли (devil)
Хайде наздраве!
Якето е пристигнало благополучно (whew).
Днес ми беше супер ден. Ставам сутринта и се качвам на кантара, а той ме наплю |-) Ама аз не се давам - тръгвам пеша към офиса (не че ми се ходи, ама....) 3,38 км със средна скорост 5,99 км/ч. Пристигам в офиса, климатикът на 22 градуса - добре, ама не съвсем - студ :(, че и хипопотамите искат още да го “увеличат”. Ама така е то като си сто кила и все ти е жега, а ние 55-килограмовите да мрем ли (mooning)
Следобяд извървях още близо 4 км, та за днес се отчетох :) Повече със сандали не тръгвам да вървя.
Вечерта излезнахме с голямата щерка на пицария - при Nickie. Това е един разкошен човек, който забавлява невероятно децата и с голямо желание си върши работата.
Спокойствие тази вечер и много усмивки (sun)
18.06.
Тренировка - крака
Загрявка: 1х20 СТ, 1х10х20 кг
Работни серии:
- клек - 3х10х30 кг
- напади - 3х10х7 кг (в ръка)
- тяга с прави крака - 2х8х40 кг
- бедрени екстензии - 2х8х25,5кг
- прасец на калф машина - 3х25х25кг със задържане
- коремни преси
Много добра тренировка - навсякъде увеличих повторенията и днес като цяло ходя прилично :D Единствено пропуснах рамената, защото ме заболя много лявото :( и май ще трябва да ходя на ремонт при Стоян.
Храната:
- кафе с мляко
- диня
- агнешка дроб сарма + салата табуле
- бъркани яйца с пресен лук + салата домати с магданоз
- шепа фъстъци
Нещо последните дни задържам вода, а не мога да разбера от какво. Ям и повечко магданоз, пия поне 2 л вода и въпреки това сутрин съм с леко подпухнали клепачи, които се оправят след около час от събуждането....
Ще орежа за няколко дни въглехидратите, пък да видим :)
Хубав и усмихнат ден (sun)
Днес ден без тренировка.
От вчера тече вода в колата ми :( под жабката направо се стича на струйка... Водих я на майстор и той ми вика “Водата е дъждовна” и да изчакам да се стопли и да я закарам на автомивка с пароструйката да гледам откъде влиза в купето (wasntme). Не било парно, не е радиатор. Миналата година сменях радиатор на парното, че се беше задръстил, ама сега се чудя какво да я правя? Май трябва и на друг майстор да я заведа, че хич не се чувствам комфортно, дори и 1 път седмично да я карам. Уж нямало тоци там, ама като се стича водата, чувам леко пращене. Направо съм в чудо...
Давайте идеи :)
Храната:
- кафе с мляко
- зелено кафе
- 3 варени яйца + салата зеле с моркови
- бира
- за вечеря не знам още (може и да си я спестя)
Аз ще ти кажа какво се е случило, има една кухина пред челното стъкло същата има отводнителни канали които се пълнят с листа и боклуци и като се запушат почва да прелива и тече в купето, трябва да се вдигне решетката под челното стъкло която е точно над чистачките пластмасова е в повечето случаи и да се почисти надявам се съм го обяснил разбираемо.
Пс. Майстора ти е меко казано като едно растение “леща” за да не установи такава дреболия.
Мнението беше редактирано от Станимир на 18.06.15 16:49.
казано от Станимир на 18.06.15, 16:48:
Аз ще ти кажа какво се е случило, има една кухина пред челното стъкло същата има отводнителни канали които се пълнят с листа и боклуци и като се запушат почва да прелива и тече в купето, трябва да се вдигне решетката под челното стъкло която е точно над чистачките пластмасова е в повечето случаи и да се почисти надявам се съм го обяснил разбираемо.
Пс. Майстора ти е меко казано като едно растение “леща” за да не установи такава дреболия.
Чудесно те разбрах, благодаря, ще пробвам утре, че сега не ми се мокри :) А за майстора - и на мен ми се стори неадекватно предложението, ама за други неща си е вършел работата..., пък и за проверката не ми взе никакви пари.
Мнението беше редактирано от Zozo на 18.06.15 17:03.
Да това трябва да се оправи, защото в купето под мокетите има една изолация като гъба която може да почне да мухлясва и да корозира пода на колата. Препоръчвам ти през следващите дни когато е слънчево и не вали да оставиш леко прозорците отворени водата която е проникнала в купето да може да се изпари.
пс. Хихих сетих се за втори вариант, Боби да ползва колата ти за аквариум за рибките.
Мнението беше редактирано от Станимир на 18.06.15 17:05.
казано от Станимир на 18.06.15, 17:04:
Да това трябва да се оправи, защото в купето под мокетите има една изолация като гъба която може да почне да мухлясва и да корозира пода на колата. Препоръчвам ти през следващите дни когато е слънчево и не вали да оставиш леко прозорците отворени водата която е проникнала в купето да може да се изпари.
пс. Хихих сетих се за втори вариант, Боби да ползва колата ти за аквариум за рибките.
Хехехе, мисля, че цялото купе е по-малко като обем, отколкото аквариума вкъщи (giggle), въпреки че е Меган Сценик (разбирай голяма) :D
Трети вариант - пробиваш по една дупка под всяка седалка и водата ще си изтича :D
А погледни го и от тази страна - можеш да си правиш плуването в колата. Спестява време и такса за басейн. (wait)
Зозо,
това си е болка на Рената всеобща на повечето модели. Отводнителните канали са супер малки и много лесно се запушват. Не само този по челното стълко, тези над вратите като се запушат се стича точно пак там отпред. Доста пъти след каране по черно ми се налагаше да отпусшвам преди да махна Сеника :)
П.С. Там отпред в дясно е отводнителя на климатика ако има такъв ... надявам се майстора да се е сетил и за това :)
казано от MartiG на 19.06.15, 08:40:
Зозо,
това си е болка на Рената всеобща на повечето модели. Отводнителните канали са супер малки и много лесно се запушват. Не само този по челното стълко, тези над вратите като се запушат се стича точно пак там отпред. Доста пъти след каране по черно ми се налагаше да отпусшвам преди да махна Сеника :)
П.С. Там отпред в дясно е отводнителя на климатика ако има такъв ... надявам се майстора да се е сетил и за това :)
Очевидно не се е сетил, защото нищо не свърши (devil) Чакам днес да се затопли и викам един съсед, който постоянно си лежи под колата да помага :)
Ясно, нека проверката да започне от там ако колата е с климатик. Аз ходих един път при моя майстор за една такава локва под колата, тъй като ми Сеника ми беше първата кола с климатик, и му обяснявам на човека ... той седи и ми се хили ... та после ми обясни че тоя конденз някъе трява отива все пак, та да точно в дясно под жабката има една тръбичка.
19.06.2015
Гърди и трицепс
Загрявка: лежанка 1х10х20 кг; 1х8х30 кг
Работни серии:
Лежанка - 3х9х30 кг
Избутване на дъмбели полулег - 3х8х12 кг (на ръка)
Кофички на машина - 3х10х33 кг
Скрипец за трицепс (портален) - 2х9х35 кг
Френско с дъмбели - 2х8х5 кг (на ръка)
между сериите - хиперекстензии - 3х10х10 кг
10 минути фоумролер
Много стегнато и бързичко - за около 40 минути. Намалих малко тежестта на лежанката, че нямаше кой да ме пази.
Храната:
- кафе с мляко
- череши
- телешки котлети с моркови, целина и пресен лук на фурна, гъби с лук (задушени), зелена салата
- малко пушена скумрия, пържени попчета, зелена салата
20.06.
Ден без тренировка.
Ходих на ремонт при Стоян - надупчи ми целия гръб, изпука ми всички костици, бррр.....
Като че ли една идея е по-добре рамото, но целият проблем идва от кривия ми гръбнак :(
Вечерта се видях с една приятелка и пийнахме по някоя бира :D
21.06.
Станах в 11 часа :D Такова чудо не ми се беше случвало отдавна. Сготвих набързо една картофена крем-супа и докато чакахме да се опече хлебчето, показах на Боби няколко асана от йога :) около 15 минути.
После малко пазар - купих нова раница от Декатлон, която се закопчава и отпред с колан (тип за преходи). Мисля с нея да пробвам да ходя да видя дали няма да е по-добро положението с гърба.
След обяд пък направих 15 минути стълби. За първи път правя стълби и направо душата ми излезна (giggle). След това добре се намачках с топка за тенис и 10 минути фоумролер.
Малко готвене и вече почивка :)
Храната:
- кафе с мляко
- пържени попчета, салата зеле с моркови, домат
- 1 нектарина
- телешки котлет с моркови, целина и зелен лук
- картофена крем-супа (1/2 купичка с 1/2 филийка хляб от лимец)
Мнението беше редактирано от Zozo на 21.06.15 19:48.
22.06.
Тренировка - крака
Загрявка: клек 2х20 СТ
Работни серии:
- български клек - 3х10х10 кг (на крак)
- класическа тяга - 3х6х60 кг
- бедрени екстензии - 3х8х25,5кг
- хип тръст от лег със СТ
- коремни преси
Тренировката ни беше сутринта и не се бях разбудила много-много, но се получи добре. Днес съм с лекааа :) мускулна треска на глутеуса. С нас тренира и малката щерка - има си програма - лицеви опори, клек СТ, набирания, въже :D Много е ентусиазирана.
В офиса ми скъсаха г**а от работа, ама има и такива дни.
Храната:
- кафе с мляко
- лозови сарми с телешка кайма, кисело мляко
- пържени тиквички, бира
Днес съм решила да пробвам един ден без месо и яйца и вече вия от глад :D
- кафе с мляко
- шепа череши
- тиквички с кисело мляко, 3 печени чушки, 1 домат
за следобяд и вечеря ще дописвам.
Слънчев ден (sun) и мнооооого усмивки :)
Пред малко ме стегна шапката, станах и направих набързо 15 минути стълби - от партер до 5-ти етаж - 6 кръга :)
Не посмях да се качвам по-нагоре, че на 6-тия етаж е Израелското посолство и току ме приберат - тая лудата нагоре-надолу :D
Мнението беше редактирано от Zozo на 23.06.15 16:09.
Хахах трябваше да се качиш и при тях и всеки път като се подаваш да им викаш “Алах Акбар” хахах
24.06.
Нова тренировка - горна част
Суперсерии:
- Избутване на дъмбели от полулег + придърпване на горен скрипец в подхват
3х10х11 кг + 3х10х30 кг
- Избутване на прав лост от хор. лег + гребане с дъмбел
3х10х30 кг + 3х10х17 кг
- Повдигане на ръце напред с дъмбели + високо изтегляне
1х10х4кг; 2х10х5 кг + 3х10х20 кг
Доволна съм от тренировката. Малки са тежестите, но пък увеличих повторенията. Сутринта кантарът пак ме наплю, но и аз го :)
24.06.15
21:57
Много ми харесва комбинацията на упражнения, която си избрала.
Тренирала съм по сходен начин и имам само положителни впечатления. :)
Тоя кантар да го махаш. :D :D :D
казано от Вероника Налбатска на 24.06.15, 21:57:
Много ми харесва комбинацията на упражнения, която си избрала.
Тренирала съм по сходен начин и имам само положителни впечатления. :)Тоя кантар да го махаш. :D :D :D
Половинката я измисли след като му казах, че ми е писнало от тежести и все да увеличавам килата, та решихме малко по-обемна да я направим :D
Ето ме отново,
2 седмици чакам да спре дъжда, за да оправя колата.
2 седмици чакам да ми спре цикъла.
2 седмици не тренирам.
2 седмици ходя пеша.
2 седмици ми ебават гъза в работата.
2 седмици са нещо прекрасно :)
Ех, човек, ако имаше 2 седмици (sun)
Ако знаете какво се случи току-що ;(
Малката щерка разхождаше кучето и тича в къщи - “Мамо, тате, едно куче падна от балкона!” Слиза Боби да види и наистина, едно малко кокерче с нашийник лежи на земята и не мръдва :(
Веднага запалиха колата и сега са в Анимо. Стискам палци да го спасят.
Имаше нашийник на вратлето и Боби се е свързал със стопаните. Човекът обаче не си бил вкъщи. Дали лъже и го е изхвърлил или животинката сама е скочила..... Ама като цяло балконите са ни високи за животни. Дори нашият лабрадор само може да се изправи на предни лапи, но в никакъв случай да прескочи :(
Мнението беше редактирано от Zozo на 05.07.15 21:13.
05.07.15
21:26
Ооо.. :(
Дано да успеят да го спасят.
Браво за вашата постъпка. Знаеш, че в днешно време не всеки ще тръгне да се занимава с чуждо животно в такава ситуация - има хора, които биха подминали не само животника, но и друг човек.
Според ме няма логика да е изхвърлено и нашийникът да е оставен.
казано от Вероника Налбатска на 05.07.15, 21:26:
Ооо.. :(
Дано да успеят да го спасят.Браво за вашата постъпка. Знаеш, че в днешно време не всеки ще тръгне да се занимава с чуждо животно в такава ситуация - има хора, които биха подминали не само животника, но и друг човек.
Според ме няма логика да е изхвърлено и нашийникът да е оставен.
Нямаше как да го оставим... то не мърдаше, беше се изакало. Дори и с намесата на доктори, не знам дали ще оживее. Надявам се всичко да мине благополучно. Само се притеснявам, че малката щерка го видя първа и беше доста стресната. Не пожела, обаче да остане у нас, а отиде с баща си в клиниката.
Отишъл собственика в Анимо - младо момче, самият той бил в шок. Оказало се, че на балкона имало канапе и малкия дзвер е скочил от канапето... Няма счупени ребра, но прави пневмоторакс. Все още не е ясно състоянието на главата. Две крачета има счупени :( От третия етаж е инцидента.
Стискаме палци!
Моите хора се прибират :)
Да кажа какво стана :)
Кученцето е живо (party)
Имало е късмет, че щерката го е намерила веднага, че Боби веднага отиде до клиниката. 20 минути са били от значение...
Голям стрес беше снощи... Боби носи едно малко същество и го сложи на земята, двамата се спогледахме и с една дума - “Пали колата и отивай във ветеринарната клиника”.
Защо ли са малко хората, които биха обърнали внимание на пострадал човек?
И аз днес съм малко по-добре, може би ще ходя на море (sun)
Днес ми е щастливият ден (sun)
Станах сутринта, голямата щерка трябваше да заведе малката на занималня, но след като не се появи, запалих колата и заведох малкия дзвер :) През целия път имах само “зелена вълна” на светофарите. (party) От там тръгнах към един доставчик на ул. “Неделчо Бончев”, трудно го намерих. От там към една лаборатория на Cibalab да ми взимат кръв за изследване на TSH.
Лаборантката (някъде около 60-те), изтрещяла като мен :D, ме пита дали съм пила кафе. А аз как да стигна където и да било без да пия сутринта кафе (че е без захар, ясно)! Споменах, че цикълът ми продължава вече 11 дена и въпреки хапчетата, които взимам, не спира, и тя веднага ми постави диагноза - “Миома”, че и кървенето ще ми намали хемоглобина и т.н.
Като всеки нормален човек се обадих на гинеколога си, на когото разчитам вече 12 години и имам вяра на 90% от думите му. И, късмет :) Днес приема в частния си кабинет (party)
Отивам аз с бясна скорост и късмет - паркомясто точно пред кабинета.
Качвам се в кабинета и пак късмет, няма пациентка преди мен :)
Обяснявам какво, как и защо отново (преди 5 дена му обяснявах и ми назначи лечение).
След всичко, което изслуша, ми направи ехография и... познайте, нямам Миома, нямам Предракови или Ракови образувания.
Как да нямам късмет днес (sun)
P.S. И кученцето е живо :)
Е, да, тренировките ще почакат малко, ама има и такива моменти.
Мнението беше редактирано от Zozo на 06.07.15 19:32.
06.07.15
19:45
Йеее, Зозо, много се радвам, че всичко е наред!!! :)
А скоро и моренце - добре ще ти (ви) се отрази!
Рони, идея си нямаш колко хубаво ми стана, че ми писа.
Всичко, което на мен ми се случи днес, го пожелавам на теб, и на всички, които по някаква причина са били унили (sun)
Важно е да имаме вяра в себе си, и да сме късметлии ;D
ОООООООО! Чак сега прочетох за кокера!!!!!!!!!!!!!! ООооооо! Горкият мъник! Ужас! Надявам се да е добре! Дръж ни в течение!
Ей, отново съм тук :)
Днес, бързо ходене 3,100 км - 6,45 км/ч средна скорост; 9,75 км/ч максимална.
За деня - толкова.
Вече съм по-добре, но как няма да не съм, като ми набиха хормонални лекарства (devil)
Пуснах си отпуска и в четвъртък пътувамееее. Мога да тренирам, да влизам във водата, мога да правя всичко, което искам ;)
Отново съм щастлива (sun).
Програмата ми стои и ме чака, и в сряда мисля да и се отдам (ако не ми мине черна котка път) :) Имам зелена светлина :-)
Днес отново само бързо ходене - 4 км . С малката щерка си направихме експеримент сутринта - отиваме на спирката на автобусите и тролеите и един тролей тръгва, ама пред него огромно задръстване и аз и казвам - “Бързо, ще пресечем напряко през квартала и ще го изпреварим”, и да, чакахме го 2 минути преди да дойде на следващата спирка (muscle).
Следобяд ме хванаха бесните в офиса и си направих 15 минути стълби - 6 пъти 1-5 етаж и обратно.
Храната:
- кафе с мляко
- маслини
- 2 печени чушки, 1 домат, 2 пълнени гъби със сирене и кашкавал, 150 г пържени тиквички
- 100 г коремчета от сьомга (мммм... обожавам ги от Березката), салата киноа със зеленчуци
- бира
Хубав ден днес (sun). Сутринта заваля и се чудех дали да тръгна пеша, но си сложих дъждобрана и маратонките и се чувствах суперрр :)
Утре ме чака пазаруване и подреждане на багаж и тръгвамееее ;) Днес се шегувах с колегите да ми пращат мейли само, ако искат да пием бира :D
Ей, момичета, помагайте. Започнах да пия хормонален препарат (оргаметрил) и от няколко дена направо килата се качват с бясна скорост и сутрин се събуждам като подпухнал балон :( Надявам се, че е само вода, но не ми харесва въобще положението :( Давайте идеи и за хомеопатия и за билки, изобщо за нещо, с което да я изхвърлям тази вода, че ще се побъркам (devil)
П.С. Не съм увеличила нито въглехидратите, нито калориите. Само намалих бирата :)
Мнението беше редактирано от Zozo на 16.07.15 06:25.