Сусамовото направо потиска аромата на свежест на салатите-много е силно като аромат и вкус..Трябва да се ползва много малко количество.
Но пък отива много на палачинки...
Мнението беше редактирано от nervak на 16.07.15 22:16.
16.07.15
23:33
Аууу.. как можах да го прочета точно, когато си лягам и нямам сили за котлона.
ПАЛАЧИНКИИИИ :)))))))))))
Съгласна съм с теб относно количеството.:)
17.07.15
13:27
Тузлата през моя поглед! (nlove9)
17.07.15
20:52
Отбелязвам днешния ден като изключително емоционален в положителна посока, защото сбъднах една от моите малки мечти. :)
По-натам ще разкрия подробности. Просто личен кеф и улавяне на момента! :)
Беше обаче много изтощително психически, а и донякъде физически, защото препусках из 3 различни краища на София и то с градския. Ето защо си позволих повече калории.
А менюто за деня е: 520 г свинско, 2 бр айсберг, 250 г чери домати, паница леща, 20 мл орехово масло, кафе с кокосово мляко (2 с.л.), микс сурови ядки.
Колман е много щастлива! :)
18.07.15
17:08
Храната днес: 500 г пуешки бут, 20 мл оризово олио, 2 малки глави зеле, 300 г просо, 4-5 череши и към 50 г диня
Ходих на гости в моята приятелка, която се върна от невероятно приключение - пътят на пилигримите /Пътят към Сантяго или (Ел) Камино де Сантяго де Компостела). Изминали са пеша 870 км. Гледах снимкиии, приказвахме... страхотно изглежда, но и много изтощително и трудно на моменти.
Иначе сутринта поработих от нас, а сега ще продължа. :)
Забравих да отбележа, че вчера цикълът ми дойде точно на 29-ти ден, което си е много, много голям напредък! Нямам излишна водна задръжка, което пък си е шокиращо за мен... И ме радва :)
Аааа, една близка приятелка ми беше разказвала за това начинание!!! И тя обмисляше, но в крайна сметка не го предприе!
18.07.15
21:05
Иска си бая неща, но очевидно емоцията е уникална.
Аз на този етап не бих предприела, въпреки че изключително много ми допада идеята. Причината е, че маршрутът е дълъг, има голям енергоразход и едва ли ще съм в състояние да го покрия.
Може да ви се стори супер тъпо, но мускулна маса не ми се губи. Не и на този етап от живота ми.......... :D И без това не ми е много, а пък с толкова пот на челото я правя.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 18.07.15 21:06.
19.07.15
08:54
Ako го гледаш само от физическата част, е едно - спокойно може да се подготвяш поетапно или да си правиш по-скромни преходи в БГ. От друга- хората го извървяват с друга цел.
Според мен е твърде ... религиозна ... цялата тази работа, духовност, примирение, духовно преживяване и пр. , все неща, копито са много далеч от мен ;)
Разбира се, като гледам инфо в интернет май е по-скоро интернационална екскурзия, не много евтина, но пък с доста вървене пеша и много чист въздух :) Аз съм сигурна, че ще се справиш и едва ли ще загубиш много мускулна маса за 3-4 седмици, може би по-скоро ще орелефиш мъничко ;) Но пък сигурно ще е изключително преживяване, един път в живота, ще обиколиш и видиш толкова места, хора, природа.
19.07.15
13:26
С различна цел се прави. Има и хора, които вървят маршрута абсолютно сами... със себе си.
Съгласна съм с теб, но имам опит със 120 км за 4 дни по билото на Стара планина. Подозирам какво става след 30 дни. :D
Живи и здрави да сме, време има и ако е писано - може след години и аз да отида с моята приятелка (която мисли да повтори). Сега се радвам отстрани! :)
___
Менюто днес: 2 пъстърви, 200 г батати, 2 кг тиквички (печени с червен пипер), 600 г розови домати, 80 г шоколад със стевия.
Три часа се препичах на слънце, а сега предстои Терминатор.
Вчера толкова много работа отметнах, че чак ми стана кеф и днес се освободи място за повече забавление от друг характер. :)))
20.07.15
15:30
Месец 7. Седмица 3/34
Тренировка 1 - гръб, задно бедро
Корем – 5 серии на машина с тежест
Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 65 61 60 60 кг
чукчета: 8 х 64 64 62 62 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 35 35 35 30 кг
4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 60 55 50 кг
Тесен успореден хват; машина със свободни тежести: 8 х 40 кг добавени
хиперекстензии с тежест: 15 х 35 35 30 30 кг
Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга с дъмбели: 8 х 30 30 28 28 кг в ръка
бедрено сгъване от лицев лег: 15 х 30 30 30 25 кг
20 мин пътека, пулс 136-140 предимно, но минавах и 145
храна: 500 г телешко, 100 г екструдирана царевица, 50 г царевично брашно, 30 мл шарлан, 1 с.л. кокосово мляко, 2.5 кг краставици
Много ме мъчи жегата у нас (южно изложение на всички стаи, прозорци и тераси...) - будя се прекалено рано, цялата в пот и нервна от недоспиване. После се оправям и енергията идва, нооо се надявам температурите да спаднат мъничко. На морето се понася, но в София - не.
Вчера много харесахме Терминатор, но ние си имаме специални чувства към цялата поредица. :)))
казано от Вероника Налбатска на 20.07.15, 15:30:
Вчера много харесахме Терминатор, но ние си имаме специални чувства към цялата поредица. :)))
Има известно очарование, но то започва и свършва с доста застарелия Арнолд и “кхалeеси”. :) Иначе сюжетът е фактологически и научно объркан и неиздържан, историята издиша, а в развръзката се е включил активно Комитетът по прецакване на финалите.
20.07.15
18:10
Да, усетих ги тези неща, Боби... Даже по едно време се запитах “абе аз ли нещо не съм добре или тук яко са оплели нещата”. :D
Като цяло отидох без никакви очаквания, за да не съм разочарована и съответно - тръгнах си с приятни емоции, но може би породени от самия Арнолд. Арни си е Арни, но наистина е остарял.
Всички ще остареем. :(
ТЮЮЮЮ
И Майката на драконите ще остарее!
20.07.15
21:45
казано от Вероника Налбатска на 17.07.15, 20:52:
Отбелязвам днешния ден като изключително емоционален в положителна посока, защото сбъднах една от моите малки мечти. :)
По-натам ще разкрия подробности. Просто личен кеф и улавяне на момента! :)
Емоцията беше свързана с един подарък, който си направих...
Подарих си фотосесия, защото празнувам!
Благодаря на Томи Колев, че запечата този щастлив период и успя да види това, което наистина чувствам! :)
Щастие.
20.07.15
21:48
Колко кадъра направихте и от тях колко си избрахте?
При моята беше нещо от порядъка на 800-900 кадъра за 15 снимки :D
20.07.15
21:51
Те първа предстои.
Цифрите не ме интересуват, Тедо.
И една снимка да е - важно е да е уловен моментът! :) А той е.
21.07.15
07:02
Колко си различна и прекрасна!!! Тази светлина, ефирност, уникално! Голям маестро е този фотограф!
Искам още снимки!
21.07.15
07:24
Благодаря!!!
Постепенно ще показвам и други. Аз самата все още нямам всичко, но очакването е приятно.
Много положителни емоции имам покрай сесията.
С Томи обсъждах снимки още през 2013 година, но тогава хармонията ми я нямаше. Сега обаче моментът настъпи и ми е мнооого готино. :))) Наистина е голям професионалист и умее да улавя от раз. Работата му със светлината е страхотна.
По време на фотосесията ми показваше кадрите на дисплея на апарата - още тогава, гледайки на това мъничко екранче, се зашеметих от настроението, което е пресъздал. Даже си виках: “Това аз ли съм, бе?!” :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 21.07.15 07:30.
21.07.15
10:03
казано от Вероника Налбатска на 21.07.15, 07:24:
Благодаря!!!
Постепенно ще показвам и други. Аз самата все още нямам всичко, но очакването е приятно.
Много положителни емоции имам покрай сесията.С Томи обсъждах снимки още през 2013 година, но тогава хармонията ми я нямаше. Сега обаче моментът настъпи и ми е мнооого готино. :))) Наистина е голям професионалист и умее да улавя от раз. Работата му със светлината е страхотна.
По време на фотосесията ми показваше кадрите на дисплея на апарата - още тогава, гледайки на това мъничко екранче, се зашеметих от настроението, което е пресъздал. Даже си виках: “Това аз ли съм, бе?!” :D
Това със възклицанието “Това аз ли съм, бе?!” си го има винаги.
21.07.15
10:11
Истината е, че пак си си ти, но в много различна светлина.
Едно е да се снимаш сама в поза Колман - Терминатор ;) , друго - с всички тези красиви детайли на светлосенките, вятъра в косите - усещането за лекота и женственост надделява.
21.07.15
12:09
Снимките са супер, (тъмната ми е любима ), но още повече ми харесва идеята за хармонията :)
Рони, изглеждаш страхотно на снимките :) Това, че си открила хармонията за себе си е безценно. Пожелавам ти да си я пазиш и поддържаш на макс (F)
21.07.15
14:50
Благодаря ви!
Пожелавам си на себе си, а и на вас, да сме възможно по-щастливи, защото вярвам, че намираме ли се в баланс, ще сме още по-пълноценни не само за себе си, но и за близките и околните. :)
Е, понякога балансът се разклаща, но дано бързо да връщаме равновесието.
————-
Месец 7. Седмица 3/34
Тренировка 2 - гърди, прасец
Корем – 3 серии на земя, свити крака
Гърди
4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 52 50 46 44 кг
Флор преса с дъмбели, позиция мост: 8 х 20 20 18 18 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 9 9 кг на ръка
4 кръга от:
преси на машина: 4 х 60 кг доб.
Лицеви от колене: 8 х
Крос оувър: 15 х 10 кг на ръка
Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 150 кг доб.
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 60 кг доб.
повдигане със собствено тегло: 15 х
20 мин пътека, пулс 135
Гръмнах!!! :D
Лежанката тежеше повече от обикновено, но го отдавам на двата часа водна аеробика преди това - адска жега + дадох повече упражнения за горна част днес.
Храна: 500 г свинско, 1/2 пакет оризовки, паница коприва с оризово фиде, 10 мл оризово олио, 3 бр айсберг, кафе арабика, 50 г суров десерт с какао
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 21.07.15 14:51.
22.07.15
15:02
Сряда.... деееен заааа
плуванееее! :) :) :)
50 х 20 м за 33 мин
по 10 дължини: бруст - кроул - бруст - кроул - бруст
(Имайки предвид, че имаше някаква авария и водата беше 30.2 градуса, съм си цял герой; навън обаче е толкова жега, че и 30те градуса ме разхладиха до известна степен)
Последва 30 мин плаж в мини дворчето на басейна и сега се прибирам да поработя.
Храна: 300 г пиле, към 200 г риба тон, 30 мл зехтин, 50 г зрял боб; вчера не изядох всичкия айсберг и днес го дояждам + бяло зеле; снощи и днес сутринта си правя кремче от чиа, какао и стевия.
Хубав ден на всички! :)
22.07.15
16:15
Случвало ли ви се е да ви се плаче от щастие? :)
Трябва по-често да показвам “женската част на Колман”. Харесвам я! :)
Всички снимки са божествени. Идеята е много добра, макар че, техниката може да се пипне, но относно модела—страхотна е.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.07.15 20:29.
22.07.15
20:29
Благодаря ти!
На моя екран няма никакви дупки и орязани брадички. :) Честно казано няколко пъти гледах и не мога да разбера какво имаш предвид. Нищо не ми е променяно по тялото, защото съм виждала снимките непосредствено след снимане. Може би, защото има отблясъци и е по-светло, нещата се сливат с фона и така ти се струва?
При мен всичко е наред на снимката. :)
ПП: Кико, много обичам рязка промяна на мненията и триене на нещо, което е било написано.
Така последвалият отговор остава да виси чудно в пространството. Не за първи път го правиш - поне в моя дневник се случва за втори път. Нямам нищо против, ако не бях видяла и не бях отговорила вече обаче сега е.. странно! :)
Какво имаш предвид под “техника”. Наистина тялото ми не е променяно...
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.07.15 20:31.
казано от Вероника Налбатска на 22.07.15, 20:29:
Благодаря ти!
На моя екран няма никакви дупки и орязани брадички. :) Честно казано няколко пъти гледах и не мога да разбера какво имаш предвид. Нищо не ми е променяно по тялото, защото съм виждала снимките непосредствено след снимане. Може би, защото има отблясъци и е по-светло, нещата се сливат с фона и така ти се струва?
При мен всичко е наред на снимката. :)
Някак си този разрез ми изглежда неестесвен между брадичката и тялото, но всеки си е индивидуален. Стори ми се много остър, това имах предвид. Но може би съм прекалено критична, тоалетите са божествени, много ми харесва целия стайлинг.
Любима ми е тази в лилаво. (wait)
ПП: изтрих, за да не излиза, че съм хейтър. Чудесни са снимките. Просто на тази в червено горе в ляво лицето не ми харесва как е заострено и имам чувството, че е изтрита част от него—това към фотографа беше критика.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.07.15 20:35.
22.07.15
20:35
Разрез? :)
Не разбирам... най-светлата част под брадичката е част от трапеца ми, там светлината е най-силна (както и на челото и дясното ми рамо). Това ли имаш предвид под дупка? Защото на моя лаптоп ясно виждам крайните очертания.
Както и да е, де, със сигурност няма да моля Томи да ми оправя каквото и да е било, защото то нищо не е променяно. :)
Благодаря за стайлинга. Горнището го рисувах с текстилни бои, има една гола мадама на него, но по-натам ще сложа отделна снимка, за да се види. :D
казано от Вероника Налбатска на 22.07.15, 20:35:
Разрез? :)
Не разбирам... най-светлата част под брадичката е част от трапеца ми, там светлината е най-силна (както и на челото и дясното ми рамо). Това ли имаш предвид под дупка? Защото на моя лаптоп ясно виждам крайните очертания.Както и да е, де, със сигурност няма да моля Томи да ми оправя каквото и да е било, защото то нищо не е променяно. :)
Благодаря за стайлинга. Горнището го рисувах с текстилни бои, има една гола мадама на него, но по-натам ще сложа отделна снимка, за да се види. :D
Хаха, ами аз като не съм виждала такава анатомия го правя на дупка :) Сори :)
Много, много ме впечатлиха тоалетите—сега като разбрах, че не се продават, а ги рисуваш сама поне се успокоих, че не съм пропуснала поне верните магазини. :)
Много си мила, че гледаш обективно на мненията и коментарите.
П.С: Сега пробвах пред огледалато и май наистина е анатомично възможно горе-долу, дори и при мен, но въпреки всичко там този остър ъгъл ми изглежда като резната част от главата.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.07.15 20:42.
22.07.15
20:51
Кико, оптическа илюзия е. Вижда се един чудесен здрав трапец, който е ярко осветен, а между него и брадичката е се вижда косата, която е по-тъмна, мисля, че това е острият ъгъл. Да, можело е да не подбира точно тази снимка фотографа, но това са дребни подробности и нямаше да ги забележа- гледах бедрата и талията- вече изглежда много женствено, като пясъчен часовник.
Мислех, обаче, Рони, че ръцете ти са по-нацепени ;)
казано от Queen Cobra на 22.07.15, 20:51:
Кико, оптическа илюзия е. Вижда се един чудесен здрав трапец, който е ярко осветен, а между него и брадичката е се вижда косата, която е по-тъмна, мисля, че това е острият ъгъл. Да, можело е да не подбира точно тази снимка фотографа, но това са дребни подробности и нямаше да ги забележа- гледах бедрата и талията- вече изглежда много женствено, като пясъчен часовник.
Мислех, обаче, Рони, че ръцете ти са по-нацепени ;)
Аз реших, че е отрязано, защото е искал фотографът да се види и трапеца—това си помислих—не критикувам тялото на В., просто реших, че фотографът е решил да отреже долната част на главата, за да се види трапеца отзад—- но, то ако не се виждаше в реалност, нямаше как да стане, ако само отреже от там, като се има предвид и светлината, съм убедена, че е оптическа илюзия. (y)
22.07.15
20:58
Роклята е купена и по нея не съм рисувала, но горнището с цвят малина (аз така го оприличавам) е рисувано с черна боя - различни орнаменти.
Имам още една визия - за нея също рисувах по част от дрехите. Аз обичам да оставям по нещо от себе си, а и самият подбор на дрехите си има история.
Гледам обективно, разбира се, и не съм от хората, които веднага скачат на по-резките коментари. Изобщо не бих си помислила, че си хейтър. Опитвам се да видя гледната ти точка и да уточним нещата, защото в първоначалния ти коментар (който си изтрила) така се беше изказала, че излезе, че тялото ми е рязано, пипано, трито, че и накрая да съм помолела фотографа да го поправи...
Аз съм твърдо против променянето на визията на човек, ползването на фотошоп за промяна върху тялото и т.н.
Неслучайно съм отишла на фотосесия без да се обезводнявам и без да правя нещо специално (освен че бях на море преди това) и точно това ми беше идеята - да се запечатам такава, каквато съм си. Без да взимам диуретици, без да се помпам преди сесията, без да правя схеми с пиене на много вода, спиране на сол и тн.
Не бих искала някой да каже, че нещо ми е трито..разбираш ли? Защото не е. :)
ПП: Кобре, не знам.. зависи от различните дни - понякога има повече релеф, а понякога се крие. Особено трицепсите, но там си има обяснение покрай моите хормони. Не съм особено нацепена там. :)
ПП2: Не забравяйте, че снимките са в малка резолюция и във вариант за интернет публикации, което също променя нещата. По принцип са за размерите на билборд.
Моля да приключим темата, че се чувствам тъпо... :D :D :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.07.15 21:03.
22.07.15
21:16
Супер са си снимките (както и модела де :P).
23.07.15
08:31
Благодаря! :)
Прикачвам снимки на дрехите, които рисувах.
Потникът е с любимата ми нова мисъл “If it doesn’t make muscles then it doesn’t make sense”. Умишлено е черно бяла, но скоро ще видите идеята ми.
Горнището от стайлинга с банския е рисувано с тънка четка, без предварителна скица - просто го разположих и започнах да слушам ръката си.
Слагам и още няколко снимки - на себе си.
Тази, която е само на лицето, е снимана вкъщи, с телефона, без специални светлини и 30 мин преди да тръгна за фотосесията.
Тази със сивия клин я е правил Роско, след като се прибрах от фотосесията - отново с телефон и със светлина само от прозореца.
Останалите 2 ги слагам за тези, които смятат, че кожата ми не е гладка и че снимките на Томи са манипулирани (защото тази сутрин се събудих с подобни коментари).
Те отново са снимани с телефон и без да нагласям светлината. Снимах ги, за да се видя отстрани с различните визии - около 3 дни преди фотосесията.
____
Храната за днес: 500 г патешко, 2.5 кг тиквички, 100 г зеле, 5 оризовки, много малко амарант с какао, 10 мл шарлан, кафенце
После ще добавя и тренировката - днес е ден за КРАКААААААА :D :D :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 23.07.15 08:32.
23.07.15
08:45
Ох, това бедро ...
23.07.15
16:00
Това бедро много добре се представи днес :D
Месец 7. Седмица 3/34
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус
Корем -3 серии повдигане на прави крака със швейцарска топка между тях;, от лег и с повдигане на таза
Квадрицепс
4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 44 44 40 40 кг доб.
лег преса: 8 х 170 кг доб.
лег екстензия: 15 х 20 20 20 15 кг
4 кръга от:
хакен клек: 4 х 100 кг доб.
лег преса: 8 х 170 кг
аддуктор: 15 х всички плочки
Глутеус
8 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 185 кг
плие с дъмбел: 8 х 34 кг
обратни хиперекстензии/аддуктор: 15 х собствено тегло /15 х всички плочки
Първите 4 трисета за глутеус бяха с много бавна негативна фаза и задържане в някои положения, а с натрупване на умората намалявах секундите на негативната.
При квадрицепса също манипулирах кога да спра преди отказ чрез темпото. Можех да сложа още тежести, но ми е неудобно заради другите трениращи (нали залата е по-малка).
10 мин пътека, просто походих с пулс 130
_______
Цикълът ми свърши и се премерих, защото правя 2 месеца от момента, в които реших да се поставя на “диета”. :D
Била съм задържала вода, но доста по-малко от обичайното и за това не съм усетила.
Сега съм 75 кг, което прави свалени 3 кг за 2 месеца.
По мега, мега груби сметки (просто за протокола и за просредяването на нещата), това прави по около 385 калории дефицит дневно (разбира се, относително).
Устройва ме като темпо, защото:
- цикълът ми идва и дори последните 2 месеца дойде на 30ти и на 29ти ден, което е супер за мен;
- не само, че силата не намалява, а даже си вървя бавно нагоре;
- очевидно тялото ми не регистрира на този етап дефицита като стрес, а и това ми беше целта.
Продължавам така и отново ще решавам в движение какво ще правя. Сега се чувствам супер. Не искам да падам под 73 кг. :)
——-
Сашо.... казвала ли съм ти някога колко ти е хубава програмата? Егаси!!!!!!! :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 23.07.15 16:03.