Дневникът на V :]

Прескочи до:

16.07.15
22:16

Сусамовото направо потиска аромата на свежест на салатите-много е силно като аромат и вкус..Трябва да се ползва много малко количество.
Но пък отива много на палачинки...

Мнението беше редактирано от nervak на 16.07.15 22:16.

Аууу.. как можах да го прочета точно, когато си лягам и нямам сили за котлона.
ПАЛАЧИНКИИИИ :)))))))))))

Съгласна съм с теб относно количеството.:)

Отбелязвам днешния ден като изключително емоционален в положителна посока, защото сбъднах една от моите малки мечти. :)
По-натам ще разкрия подробности. Просто личен кеф и улавяне на момента! :)

Беше обаче много изтощително психически, а и донякъде физически, защото препусках из 3 различни краища на София и то с градския. Ето защо си позволих повече калории.

А менюто за деня е: 520 г свинско, 2 бр айсберг, 250 г чери домати, паница леща, 20 мл орехово масло, кафе с кокосово мляко (2 с.л.), микс сурови ядки.

Колман е много щастлива! :)

Храната днес: 500 г пуешки бут, 20 мл оризово олио, 2 малки глави зеле, 300 г просо, 4-5 череши и към 50 г диня

Ходих на гости в моята приятелка, която се върна от невероятно приключение - пътят на пилигримите /Пътят към Сантяго или (Ел) Камино де Сантяго де Компостела). Изминали са пеша 870 км. Гледах снимкиии, приказвахме... страхотно изглежда, но и много изтощително и трудно на моменти.

Иначе сутринта поработих от нас, а сега ще продължа. :)

Забравих да отбележа, че вчера цикълът ми дойде точно на 29-ти ден, което си е много, много голям напредък! Нямам излишна водна задръжка, което пък си е шокиращо за мен... И ме радва :)

18.07.15
20:49

Аааа, една близка приятелка ми беше разказвала за това начинание!!! И тя обмисляше, но в крайна сметка не го предприе!

Иска си бая неща, но очевидно емоцията е уникална.
Аз на този етап не бих предприела, въпреки че изключително много ми допада идеята. Причината е, че маршрутът е дълъг, има голям енергоразход и едва ли ще съм в състояние да го покрия.
Може да ви се стори супер тъпо, но мускулна маса не ми се губи. Не и на този етап от живота ми.......... :D И без това не ми е много, а пък с толкова пот на челото я правя.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 18.07.15 21:06.

19.07.15
08:54

Ako го гледаш само от физическата част, е едно - спокойно може да се подготвяш поетапно или да си правиш по-скромни преходи в БГ. От друга- хората го извървяват с друга цел.
Според мен е твърде  ... религиозна ... цялата тази работа, духовност, примирение, духовно преживяване и пр. , все неща, копито са много далеч от мен  ;)
Разбира се, като гледам инфо в интернет май е по-скоро интернационална екскурзия, не много евтина, но пък с доста вървене пеша и много чист въздух :) Аз съм сигурна, че ще се справиш и едва ли ще загубиш много мускулна маса за 3-4 седмици, може би по-скоро ще орелефиш мъничко ;) Но пък сигурно ще е изключително преживяване, един път в живота, ще обиколиш и видиш толкова места, хора, природа.

С различна цел се прави. Има и хора, които вървят маршрута абсолютно сами... със себе си.
Съгласна съм с теб, но имам опит със 120 км за 4 дни по билото на Стара планина. Подозирам какво става след 30 дни. :D

Живи и здрави да сме, време има и ако е писано - може след години и аз да отида с моята приятелка (която мисли да повтори). Сега се радвам отстрани! :)

___
Менюто днес: 2 пъстърви, 200 г батати, 2 кг тиквички (печени с червен пипер), 600 г розови домати, 80 г шоколад със стевия.

Три часа се препичах на слънце, а сега предстои Терминатор.
Вчера толкова много работа отметнах, че чак ми стана кеф и днес се освободи място за повече забавление от друг характер. :)))

Месец 7. Седмица 3/34

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 5 серии на машина с тежест

Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 65 61 60 60 кг
чукчета: 8 х 64 64 62 62 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 35 35 35 30 кг

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 60 55 50 кг
Тесен успореден хват; машина със свободни тежести: 8 х 40 кг добавени
хиперекстензии с тежест: 15 х 35 35 30 30 кг

Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга с дъмбели: 8 х 30 30 28 28 кг в ръка
бедрено сгъване от лицев лег: 15 х 30 30 30 25 кг

20 мин пътека, пулс 136-140 предимно, но минавах и 145

храна: 500 г телешко, 100 г екструдирана царевица, 50 г царевично брашно, 30 мл шарлан, 1 с.л. кокосово мляко, 2.5 кг краставици

Много ме мъчи жегата у нас (южно изложение на всички стаи, прозорци и тераси...) - будя се прекалено рано, цялата в пот и нервна от недоспиване. После се оправям и енергията идва, нооо се надявам температурите да спаднат мъничко. На морето се понася, но в София - не.

Вчера много харесахме Терминатор, но ние си имаме специални чувства към цялата поредица. :)))

20.07.15
17:52

казано от Вероника Налбатска на 20.07.15, 15:30:

Вчера много харесахме Терминатор, но ние си имаме специални чувства към цялата поредица. :)))

Има известно очарование, но то започва и свършва с доста застарелия Арнолд и “кхалeеси”. :) Иначе сюжетът е фактологически и научно объркан и неиздържан, историята издиша, а в развръзката се е включил активно Комитетът по прецакване на финалите.

Да, усетих ги тези неща, Боби... Даже по едно време се запитах “абе аз ли нещо не съм добре или тук яко са оплели нещата”. :D

Като цяло отидох без никакви очаквания, за да не съм разочарована и съответно - тръгнах си с приятни емоции, но може би породени от самия Арнолд. Арни си е Арни, но наистина е остарял.

Всички ще остареем. :(
ТЮЮЮЮ

И Майката на драконите ще остарее!

казано от Вероника Налбатска на 17.07.15, 20:52:

Отбелязвам днешния ден като изключително емоционален в положителна посока, защото сбъднах една от моите малки мечти. :)
По-натам ще разкрия подробности. Просто личен кеф и улавяне на момента! :)

Емоцията беше свързана с един подарък, който си направих...

Подарих си фотосесия, защото празнувам!

Благодаря на Томи Колев, че запечата този щастлив период и успя да види това, което наистина чувствам! :)

Щастие.

Колко кадъра направихте и от тях колко си избрахте?
При моята беше нещо от порядъка на 800-900 кадъра за 15 снимки :D

Те първа предстои.
Цифрите не ме интересуват, Тедо.

И една снимка да е - важно е да е уловен моментът! :) А той е.

21.07.15
07:02

Колко си различна и прекрасна!!! Тази светлина, ефирност, уникално! Голям маестро е този фотограф!
Искам още снимки!

Благодаря!!!

Постепенно ще показвам и други. Аз самата все още нямам всичко, но очакването е приятно.
Много положителни емоции имам покрай сесията.

С Томи обсъждах снимки още през 2013 година, но тогава хармонията ми я нямаше. Сега обаче моментът настъпи и ми е мнооого готино. :))) Наистина е голям професионалист и умее да улавя от раз. Работата му със светлината е страхотна.
По време на фотосесията ми показваше кадрите на дисплея на апарата - още тогава, гледайки на това мъничко екранче, се зашеметих от настроението, което е пресъздал.  Даже си виках: “Това аз ли съм, бе?!” :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 21.07.15 07:30.

казано от Вероника Налбатска на 21.07.15, 07:24:

Благодаря!!!

Постепенно ще показвам и други. Аз самата все още нямам всичко, но очакването е приятно.
Много положителни емоции имам покрай сесията.

С Томи обсъждах снимки още през 2013 година, но тогава хармонията ми я нямаше. Сега обаче моментът настъпи и ми е мнооого готино. :))) Наистина е голям професионалист и умее да улавя от раз. Работата му със светлината е страхотна.
По време на фотосесията ми показваше кадрите на дисплея на апарата - още тогава, гледайки на това мъничко екранче, се зашеметих от настроението, което е пресъздал.  Даже си виках: “Това аз ли съм, бе?!” :D

Това със възклицанието “Това аз ли съм, бе?!” си го има винаги.

21.07.15
10:05

човек не може да те познае.

Тъмната снимка най-радва

21.07.15
10:11

Истината е, че пак си си ти, но в много различна светлина.
Едно е да се снимаш сама в поза Колман - Терминатор  ;) , друго - с всички тези красиви детайли на светлосенките, вятъра в косите - усещането за лекота и женственост надделява.

21.07.15
12:09

Снимките са супер, (тъмната ми е любима ), но още повече ми харесва идеята за хармонията :)

21.07.15
13:02

Мен ме кефи най-голата :D

21.07.15
13:09

Рони, изглеждаш страхотно на снимките :) Това, че си открила хармонията за себе си е безценно. Пожелавам ти да си я пазиш и поддържаш на макс (F)

Благодаря ви!
Пожелавам си на себе си, а и на вас, да сме възможно по-щастливи, защото вярвам, че намираме ли се в баланс, ще сме още по-пълноценни не само за себе си, но и за близките и околните. :)

Е, понякога балансът се разклаща, но дано бързо да връщаме равновесието.
————-

Месец 7. Седмица 3/34

Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – 3 серии на земя, свити крака

Гърди
4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 52 50 46 44 кг
Флор преса с дъмбели, позиция мост: 8 х 20 20 18 18 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 9 9 кг на ръка

4 кръга от:
преси на машина: 4 х 60 кг доб.
Лицеви от колене: 8 х
Крос оувър: 15 х 10 кг на ръка

Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 150 кг доб.
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 60 кг доб.
повдигане със собствено тегло: 15 х

20 мин пътека, пулс 135

Гръмнах!!! :D
Лежанката тежеше повече от обикновено, но го отдавам на двата часа водна аеробика преди това - адска жега + дадох повече упражнения за горна част днес.

Храна: 500 г свинско, 1/2 пакет оризовки, паница коприва с оризово фиде, 10 мл оризово олио, 3 бр айсберг, кафе арабика, 50 г суров десерт с какао

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 21.07.15 14:51.

21.07.15
15:12

Рони, страхотно изглеждаш на снимките! :) Чакаме и останалит кадри!

Сряда.... деееен заааа
плуванееее! :) :) :)

50 х 20 м за 33 мин
по 10 дължини: бруст - кроул - бруст - кроул - бруст

(Имайки предвид, че имаше някаква авария и водата беше 30.2 градуса, съм си цял герой; навън обаче е толкова жега, че и 30те градуса ме разхладиха до известна степен)

Последва 30 мин плаж в мини дворчето на басейна и сега се прибирам да поработя.

Храна: 300 г пиле, към 200 г риба тон, 30 мл зехтин, 50 г зрял боб; вчера не изядох всичкия айсберг и днес го дояждам + бяло зеле; снощи и днес сутринта си правя кремче от чиа, какао и стевия.

Хубав ден на всички! :)

Случвало ли ви се е да ви се плаче от щастие? :)
Трябва по-често да показвам “женската част на Колман”. Харесвам я! :)

Всички снимки са  божествени.  Идеята е много добра, макар че, техниката може да се пипне, но относно модела—страхотна е.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.07.15 20:29.

Благодаря ти!

На моя екран няма никакви дупки и орязани брадички. :) Честно казано няколко пъти гледах и не мога да разбера какво имаш предвид. Нищо не ми е променяно по тялото, защото съм виждала снимките непосредствено след снимане. Може би, защото има отблясъци и е по-светло, нещата се сливат с фона и така ти се струва?

При мен всичко е наред на снимката. :)

ПП: Кико, много обичам рязка промяна на мненията и триене на нещо, което е било написано.
Така последвалият отговор остава да виси чудно в пространството. Не за първи път го правиш - поне в моя дневник се случва за втори път. Нямам нищо против, ако не бях видяла и не бях отговорила вече обаче сега е.. странно! :)
Какво имаш предвид под “техника”. Наистина тялото ми не е променяно...

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.07.15 20:31.

казано от Вероника Налбатска на 22.07.15, 20:29:

Благодаря ти!

На моя екран няма никакви дупки и орязани брадички. :) Честно казано няколко пъти гледах и не мога да разбера какво имаш предвид. Нищо не ми е променяно по тялото, защото съм виждала снимките непосредствено след снимане. Може би, защото има отблясъци и е по-светло, нещата се сливат с фона и така ти се струва?

При мен всичко е наред на снимката. :)

Някак си този разрез ми изглежда неестесвен между брадичката и тялото, но всеки си е индивидуален.  Стори ми се много остър, това имах предвид.  Но може би съм прекалено критична, тоалетите са божествени, много ми харесва целия стайлинг.

Любима ми е тази в лилаво.  (wait)

ПП: изтрих, за да не излиза, че съм хейтър.  Чудесни са снимките.  Просто на тази в червено горе в ляво лицето не ми харесва как е заострено и имам чувството, че е изтрита част от него—това към фотографа беше критика.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.07.15 20:35.

Разрез? :)
Не разбирам... най-светлата част под брадичката е част от трапеца ми, там светлината е най-силна (както и на челото и дясното ми рамо). Това ли имаш предвид под дупка? Защото на моя лаптоп ясно виждам крайните очертания.

Както и да е, де, със сигурност няма да моля Томи да ми оправя каквото и да е било, защото то нищо не е променяно. :)
Благодаря за стайлинга. Горнището го рисувах с текстилни бои, има една гола мадама на него, но по-натам ще сложа отделна снимка, за да се види. :D

казано от Вероника Налбатска на 22.07.15, 20:35:

Разрез? :)
Не разбирам... най-светлата част под брадичката е част от трапеца ми, там светлината е най-силна (както и на челото и дясното ми рамо). Това ли имаш предвид под дупка? Защото на моя лаптоп ясно виждам крайните очертания.

Както и да е, де, със сигурност няма да моля Томи да ми оправя каквото и да е било, защото то нищо не е променяно. :)
Благодаря за стайлинга. Горнището го рисувах с текстилни бои, има една гола мадама на него, но по-натам ще сложа отделна снимка, за да се види. :D

Хаха, ами аз като не съм виждала такава анатомия го правя на дупка :) Сори :)
Много, много ме впечатлиха тоалетите—сега като разбрах, че не се продават, а ги рисуваш сама поне се успокоих, че не съм пропуснала поне верните магазини.  :)

Много си мила, че гледаш обективно на мненията и коментарите.

П.С: Сега пробвах пред огледалато и май наистина е анатомично възможно горе-долу, дори и при мен, но въпреки всичко там този остър ъгъл ми изглежда като резната част от главата.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.07.15 20:42.

22.07.15
20:51

Кико, оптическа илюзия е. Вижда се един чудесен здрав трапец, който е ярко осветен, а между него и брадичката е се вижда косата, която е по-тъмна, мисля, че  това е острият ъгъл. Да, можело е да не подбира точно тази снимка фотографа, но това са дребни подробности и нямаше да ги забележа- гледах бедрата и талията- вече изглежда много женствено, като пясъчен часовник.
Мислех, обаче, Рони, че ръцете ти са по-нацепени ;)

казано от Queen Cobra на 22.07.15, 20:51:

Кико, оптическа илюзия е. Вижда се един чудесен здрав трапец, който е ярко осветен, а между него и брадичката е се вижда косата, която е по-тъмна, мисля, че  това е острият ъгъл. Да, можело е да не подбира точно тази снимка фотографа, но това са дребни подробности и нямаше да ги забележа- гледах бедрата и талията- вече изглежда много женствено, като пясъчен часовник.
Мислех, обаче, Рони, че ръцете ти са по-нацепени ;)

Аз реших, че е отрязано, защото е искал фотографът да се види и трапеца—това си помислих—не критикувам тялото на В., просто реших, че фотографът е решил да отреже долната част на главата, за да се види трапеца отзад—- но, то ако не се виждаше в реалност, нямаше как да стане, ако само отреже от там, като се има предвид и светлината, съм убедена, че е оптическа илюзия. (y)

Роклята е купена и по нея не съм рисувала, но горнището с цвят малина (аз така го оприличавам) е рисувано с черна боя - различни орнаменти.
Имам още една визия - за нея също рисувах по част от дрехите. Аз обичам да оставям по нещо от себе си, а и самият подбор на дрехите си има история.

Гледам обективно, разбира се, и не съм от хората, които веднага скачат на по-резките коментари. Изобщо не бих си помислила, че си хейтър. Опитвам се да видя гледната ти точка и да уточним нещата, защото в първоначалния ти коментар (който си изтрила) така се беше изказала, че излезе, че тялото ми е рязано, пипано, трито, че и накрая да съм помолела фотографа да го поправи...

Аз съм твърдо против променянето на визията на човек, ползването на фотошоп за промяна върху тялото и т.н.
Неслучайно съм отишла на фотосесия без да се обезводнявам и без да правя нещо специално (освен че бях на море преди това) и точно това ми беше идеята - да се запечатам такава, каквато съм си. Без да взимам диуретици, без да се помпам преди сесията, без да правя схеми с пиене на много вода, спиране на сол и тн.

Не бих искала някой да каже, че нещо ми е трито..разбираш ли? Защото не е. :)

ПП: Кобре, не знам.. зависи от различните дни - понякога има повече релеф, а понякога се крие. Особено трицепсите, но там си има обяснение покрай моите хормони. Не съм особено нацепена там. :)

ПП2: Не забравяйте, че снимките са в малка резолюция и във вариант за интернет публикации, което също променя нещата. По принцип са за размерите на билборд.
Моля да приключим темата, че се чувствам тъпо... :D :D :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.07.15 21:03.

Супер са си снимките (както и модела де :P).

Благодаря! :)

Прикачвам снимки на дрехите, които рисувах.
Потникът е с любимата ми нова мисъл “If it doesn’t make muscles then it doesn’t make sense”. Умишлено е черно бяла, но скоро ще видите идеята ми.
Горнището от стайлинга с банския е рисувано с тънка четка, без предварителна скица - просто го разположих и започнах да слушам ръката си.

Слагам и още няколко снимки - на себе си.
Тази, която е само на лицето, е снимана вкъщи, с телефона, без специални светлини и 30 мин преди да тръгна за фотосесията.
Тази със сивия клин я е правил Роско, след като се прибрах от фотосесията - отново с телефон и със светлина само от прозореца.
Останалите 2 ги слагам за тези, които смятат, че кожата ми не е гладка и че снимките на Томи са манипулирани (защото тази сутрин се събудих с подобни коментари).
Те отново са снимани с телефон и без да нагласям светлината. Снимах ги, за да се видя отстрани с различните визии - около 3 дни преди фотосесията.
____

Храната за днес: 500 г патешко, 2.5 кг тиквички, 100 г зеле, 5 оризовки, много малко амарант с какао, 10 мл шарлан, кафенце

После ще добавя и тренировката - днес е ден за КРАКААААААА :D :D :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 23.07.15 08:32.

23.07.15
08:45

Ох, това бедро ...

Това бедро много добре се представи днес :D

Месец 7. Седмица 3/34

Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус

Корем -3 серии повдигане на прави крака със швейцарска топка между тях;, от лег и с повдигане на таза

Квадрицепс
4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 44 44 40 40 кг доб.
лег преса: 8 х 170 кг доб.
лег екстензия: 15 х 20 20 20 15 кг

4 кръга от:
хакен клек: 4 х 100 кг доб.
лег преса: 8 х 170 кг
аддуктор: 15 х всички плочки

Глутеус
8 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 185 кг
плие с дъмбел: 8 х 34 кг
обратни хиперекстензии/аддуктор: 15 х собствено тегло /15 х всички плочки

Първите 4 трисета за глутеус бяха с много бавна негативна фаза и задържане в някои положения, а с натрупване на умората намалявах секундите на негативната.
При квадрицепса също манипулирах кога да спра преди отказ чрез темпото. Можех да сложа още тежести, но ми е неудобно заради другите трениращи (нали залата е по-малка).

10 мин пътека, просто походих с пулс 130

_______
Цикълът ми свърши и се премерих, защото правя 2 месеца от момента, в които реших да се поставя на “диета”. :D
Била съм задържала вода, но доста по-малко от обичайното и за това не съм усетила.

Сега съм 75 кг, което прави свалени 3 кг за 2 месеца.
По мега, мега груби сметки (просто за протокола и за просредяването на нещата), това прави по около 385 калории дефицит дневно (разбира се, относително).
Устройва ме като темпо, защото:

- цикълът ми идва и дори последните 2 месеца дойде на 30ти и на 29ти ден, което е супер за мен;
- не само, че силата не намалява, а даже си вървя бавно нагоре;
- очевидно тялото ми не регистрира на този етап дефицита като стрес, а и това ми беше целта.

Продължавам така и отново ще решавам в движение какво ще правя. Сега се чувствам супер. Не искам да падам под 73 кг. :)
——-

Сашо.... казвала ли съм ти някога колко ти е хубава програмата? Егаси!!!!!!! :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 23.07.15 16:03.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1