28.07.15
12:18
Да, и аз като се размислих се сетих, че това което не е течност в пресния кокос е доста мазничко и водно. И вкусно (inlove)
28.07.15
21:03
28072015
Тренировка:
Крос по брега на морето
2.65км за 20:46мин
Спрях ужасяващите километри (10+) ежедневно, защото 1. Много е горещо и по-важното 2. Болят ме стъпалата (?)
Сега съм на вълна вечерни разходки и крос (ако има на кой да оставя Рая за малко), боса по мокрия пясък на плажа. Много е яко. От толкова години живея буквално на 5 мин от плажа, а чак сега се сещам. Е, мръсничко е, но след 19 почти няма хора и е супер.
Забравих предизвикателството да си впиша: 70 клека и 70 хип-тръст. За днес по 80 от всяко, но не съм ги направила още. Мускулна треска нямам.
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 29.07.15 12:00.
30.07.15
10:37
30072015
Тренировка:
15 интервала 15/45
- Т лицеви опори (л.о + стр.планк)
- бърпи
- байк преси
Предизвикателство: по 25 бг клек + 25 глутеус мост с изпънат неработещ крак (общо 50+50)
Рая много се забавлява като правя клекове, но бърпитата направо я разбиха: смя се с глас през цялото време. Което ми действаше доста мотивиращо да не спирам, при все че умирах :D
02.08.15
21:31
02082015
Раздвижване някакво след уикенд извън града /на сватба/. В петък имаше и малко кросче по брега.
Днес:
5 кръга
- 5 асист.набирания
- 5 асист.кофи
- 20 клека
Плюс 100хип тръста (от предизвикателството, което продължавам)
От 01/08 официално спрях всякакви ядки, семки, тахани и т.н. Голямо оливане беше пак в последно време. За сега за месец, ако успея и повече добре дошло.
Без пресните кокоси (ако са вид ядки примерно) и кокосовите продукти като цяло (blush)
04.08.15
14:44
Вчера 4 кръга
12 верт.скрипец СТ? (Рандъм уред в парка)
21клека
21 хип-тръста
Довърших си клековете от предизвикателството, назад съм с 90 + 44 хип-тръста; клековете съм си ги направила. Ще наваксам в почивния ден.
Днес само 120 клека и 120 хип-тръста. Ако успея да го изкарам това предизвикателство ще се почерпя с малко млечни орехи, като за последно тази година. Винаги мотивацията ми спада при подобни начинания, защото ми става суууупер скучно. Вие как се мотивирате за подобни неща?
04.08.15
15:43
Ами ако нещо ми се струва скучно и правенето му по-скоро ме натоварва, не виждам защо да го правя. :)
Как да се мотивирам за нещо, което не ми е на сърце?
Идеята за подобни предизвикателства ми харесва и се радвам на вас, участниците, но аз лично никога не съм и не бих участвала. Причините при мен са други, но идеята ми е, че ако не ти се нрави нещо / не се вписва в представите ти / не ти носи удоволствие, защо да се насилваш?
Друг вариант е, ако го намираш за скучно да го правиш сама, да се събирате групата трениращи и заедно да разцъквате. :)
05.08.15
12:07
Благодаря ти, Рони за коментара.
До сега и аз с подобна нагласа бях, но конкретно това предизвикателство искам да направя, за да видя дали РЕАЛНО мога да отделям по малко време за спорт ВСЕКИ ДЕН.
Мисля, че даже не е точно времето проблема, а разпределението му адекватно през деня :)
Тъй де... Продължаваме напред ;)
Днес, 05082015 4 кръга 15/45
- римска тяга на 1 крак
- лицеви опори от колене
- обратно гребане с ластик
- бг клек
Табата суинг
30 глутеус мост на 1 крак (на крак)
Мисля, че трябва да започна да намирам време за зала по-често! Този уикенд ще сме в София и околностите, но от другата седмица ТРЯБВА!
11.08.15
13:27
Заяърнах се успешно и днес тренирах отпочинала :)
11082015
5 кръга:
- 5 ас. набирания
- 10 лицеви опори
- 15 напада (л+д=1)
Тази седмица задължително ще има зала, не знам кога. Няма да е утре, защото всяка сряда (и събота) вечер се събираме група пешеходци и велосипедисти, за да “се разходим по крайбрежната алея”. Дано някой се сети, че тези алеи във всички крайморски градове по белия свят са пешеходни зони. Дори в другите Бг градове! Ако някой има желание, време и ентусиазъм за подобна кауза: 19:30-21.00 сряда и събота, по Алея първа, Варна. :)
13.08.15
13:11
13082015
Тренировка:
5 кръга
- 5 ас.набирания
- 20 клек
- 30-40 скока на въже
Трябва да добавя и някое упражнение за корем тез дни...
15.08.15
12:06
15082015
За малко пак да се размина със залата, но успях..
Вработване заден клек до 1@70 PR
Комплексът:
21-15-9
Заден клек @30
Обратно гребане на TRX
Време: 7:53
След тренировката се чувствам пълноценно натоварена и свежа. Много яко. :)
17.08.15
11:04
17082015
На лостовете до вкъщи: Рая в количката се радва на играещите деца, докато аз се пъна :D
5 кръга с асист.набиране и 50 скока на въже
- 7,6,4,3,3 (плюс негативни на всеки кръг до 7бр)
Малко висене до отказ
28.08.15
08:28
27082015
Тренировка, ако въобще трениране веднъж седмично може да се брои...
5 кръга:
5 ас.набирания
10 лицеви опори
50-60 скока на въже
+
3х10 повдигане на краката от вис за корем
За 30 мин
Август се оказа твърде почивен от към тренировки и хранителен режим. Въпреки това си върнах килограмите от преди бременността, мерките - не съвсем. Тази седмица пак сме за малко на планина и от средата на септември се надявам да вляза в някакъв ритъм. Чувствам се ок, само много ми се спи, но предполагам че близките 1-2-3 години ще е така :)
06.09.15
22:31
Днес ми се отвори възможност за зала и бях като дете в сладкарница :D
Преден клек 5х5@35
Мъртва тяга 3х3@50 2х3@55
Лежанка 5х5@25
Горен скрипец 5х5@30
5-6минути упражнения за корем
Приключиха планинските приключения за това лято, но от последното останах много доволна - като активности имаше доста колело, тенис на маса, събиране на къпини, пресни орехи и лешници. :D
Оказа се, че градският шум ми е по-неприятен и от мръсния въздух.
30.09.15
15:53
Мда... май наистина имах дневник тук :D
С две думи: не ми се тренира. Но и не съм се спряла изобщо. Вчера например обиколихме два пъти Морската градина и Рая беше единственото бебе там следобед, горкото. Луда майка да имаш не си е работа, но поне ще е калена. (giggle)
Карам колело с половинът и ходим на стълби, когато някой от дядовците й я заведе на разходка. Върнах се на работа за по малко, работя повече от вкъщи ей тук: bezkaries.com
Ям добре за моите разбирания, не съм мръднала кой-знае-колко на килограми и обиколки, но не са ми приоритет в момента.
Искам да тренирам по график, а не мога да си създам такъв в момента. По тази причина правя нещо по темата “тренировки” когато имам настроение и време. Ако си поставя цели и не успея да ги изпълня се самобичувам и се депресирам. Айде няма нужда!
Дните ми са заети с пълноценни неща => щастлива съм.
Ааа и си продавам байка, ако някой има интерес да ми пише. Ще си купувам шосейка. (nod)
До скоро (sun)
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 30.09.15 15:54.
30.11.15
21:18
Тези дни съм се размислила за форума. По тази причина реших, че е редно да кажа две-три думи тук, не само да сталквам хората по чуждите дневници.
В тренировъчен план се случва следното: имам прохождащо 8,5кг дете и живея на 5 етаж без асансьор. С други думи: Тренировките ми с тежести никога не са били по редовни..
От два до три пъти седмично имам по дълго ходене в темпо или каране на колело.
Миналият месец ходех и веднъж седмично на фитнес, но ми идваше в повече и спрях.
И голямата изненада (за мен поне беше), че от около две седмици започнах с Ащанга йога.
В момента това се оказва идеалното натоварване за мен: не изисква голяма подготовка; подходящо е и за дните в които нямам никакво време и правя само слънчевите поздрави; не хабя излишна енергия, която все още е кът; виждам промени и (напредък?!?), мускулни трески и дисбаланси и т.н. Както Марги беше казала(цитирам по памет): всички пътища водят към йога. (sun)
За храната нямам кой знае какви феноменални промени: ям каквото сготвя. Рая е особено човече и не желае да яде различна храна от другите, та сега готвя едно и също за тримата. Общо взето наблюдавам я как се храни и се опитвам да се уча от нея. Тя яде само когато е гладна, бавно, сдъвква много добре храната си и т.н. Опитвам се и аз да се храня по-бавно. И.. обича броколи като мен и хляб като баща си :D (nlove9)
По отношение на образа в огледалото има какво да се желае, но не мога да се концентрирам много върху него сега. Надявам се след зимата да мога да се фокусирам върху изчистването на някакви мазнини.
Емоционално се чувствам в баланс и се старая да го поддържам. Съчетавам личния си живот с професионални ангажименти, с приоритет детето. То за радост е супер разбрано и не изисква твърде много.. от нищо. Просто когато съм с нея, й посвещавам цялото си внимание и после имам 30мин в които да свърша нещо вкъщи или на компютъра. (nod)
И една снимка да си отбележа как съм изглеждала днес.
(защото днес видях как съм била преди 6 години: еми много яка мацка, хаха, а все си намирах кусури :D )
03.01.16
22:14
Имах малко време за странични дейности тези дни и даже и във форума ще се разпиша за новата година :)
Не проверих, но мисля че в началото на 2015 си пожелах да си върна формата от преди раждането. Официално заявявам, че онази форма въобще не ме кефи, днешната обаче е супер. Цял следобед газихме сняг по баирите из Морската градина и около паметника на Почивка, с колелата разбира се.
Настоящата ми цел е да имам достатъчно енергия за всички неща, които ми се случват в ежедневието, и ако може и да се наспя някой ден. Не всеки ден, но поне два-три дни седмично по един непрекъснат 8 часов сън ще ми дойде добре.
Храната ми е обичайната с обичайните пристъпи на глад, ама като не си спал нормално 10+ месеца, вярвам всичко е в нормата. И цикъл още нямам, хормон до хормона е положението все още. Т.е рано е за равносметки :)
Иначе официализирах заниманията си по йога като направих две тренировки с Марги. Освен, че наредих едно-две парченца от пъзела, това ме мотивира да съм сериозна до колкото мога и да работя по темата. Йога ме кефи, защото някой е измислил сериите и повторенията, ти само трябва да следиш за качественото изпълнение. Не казвам, че е лесно де. Както се установи би трябвало не само хипотетично да си усещам опашната кост. И аз това го знам по принцип: хората си имаме опашки и щяха да са си реално функциониращи, ако не се бяхме заседяли в последните... 200?? години. Както и да е. Йогата е куул, не се изисква нищо кой знае какво като подготовка, добре се съчетава със щъкащо дете и домашния офис на Половинът.
За финал една снимка от последните слънчеви дни на 2015, когато се сдобих с ново колело, градско и много яко и столче за Рая. На нея много и хареса, но така или иначе много избор няма - след зимата се мятаме на колелото и край на ходенето, че вече ми омръзна :)
06.04.16
22:03
Здравейте,
Мисля, че вече имам енергия за повече активности, та ще вписвам.
Мисълта ми е: наспах се. :)
От две седмици Рая спи в своя стая и между 22 и 8 си спим без прекъсване.
Храната ми е сезонна, на принципа “делнично вегетарианство”. Уви, панкреаса ми не се кефи, че трябва да работи отвреме-навреме повечко, като ми се усладят палачинките с елда и кокосово масло. Това води до водна задръжка, което пък е много гадно, защото времето е топло и се потиш и т.н.
Това лято ще се пробваме с агро-фитнес. Е, от там ако няма резултати: не знам колко по-многоставни упражнения мога да намеря.
Това е от мен за сега.
Спокойна нощ на всички!
11.04.16
09:01
Седмица 3-9.04.2016
Колело: 25км
Ходене: 38км
Агрофитнес: 2.5 часа
Йога: 2 пъти слънчеви поздрави
От тази седмица като преминат дъждовете ще включа и ролери+количка. Не съм карала от ученичка, но се надявам да не се пребия някъде и да травмирам Рая до живот... Малко черен хумор хаха Всъщност мисля, че ще се справя добре, а се налага да трансформирам разходките, защото тя иска също да върви и реално не мога да вдигна пулс с постоянни спирания. Очаквам, че с ролерите ще успея да вдигна пулс по-лесно за кратките интервали, в които детето е в количката си. Ще ъпдейтвам.
Храната: нищо интересно, преходния сезон е леко предизвикателство, но се справяме с лук, магданоз, тиквички и моркови, цвекло + яйца, зрял кашкавал, риба и някое био пиле като прехвръкне :D + слънчогледово, тиквено семе, орехи
Добавки: вит. Д3, К2, магнезий, колаген
Трябва да си взема и Цинк
Това е от мен :)
Бъдете здрави!
Радост, да вземем да се организираме заедно ??? Какво ще кажеш ? Ти с ролерите и количка, аз с количката и да бягам :)
Ще се получи идеално мисля :) А и време май да се видим най-накрая ;)
27.07.16
19:36
Пак се оказах наблизо и реших да си припомня какво се случва тук :)
Аз съм все по-близо до баланса - психическия и физическия. Не се обвинявам до безкрай ако пропусна планирана тренировка или изям непланирана палачинка за закуска. Просто живея спокойно, ям хубава храна и се движа много.
По-специфични неща, които не съм споменавала са
- прием на колаген (много добре ми се отразява на ставите, венците и белезите от секциото и тежкото падане с колелото през 2012)
- прием на горчивка преди и след хранене (страхотно е за храносмилането, никакво подуване, тежест, бял налеп по езика и др след прием на въглехидрати)
- прием на диатомична пръст сутрин на гладно (не знам как ми се отразява, твърде рано е)
Иначе всеки ден карам колело, натоварено с дете. Уви, повече от 30 минути трудно, защото на Рая й омръзва, но пък после тичам след нея. Гледам да включвам по някой баир в трасето, тегаво е ама катеря.
Като издебна удобен момент ходя до лостовете в близкото училище и правя
3-5 кръга от
- 50 скока на въже
- 5-7 набирания с ластик
- 10 клека (понякога ги пропускам, понякога с Рая на раменете)
- 10 повдигане на краката от вис на шведска стена
Ако съм взела един наръч играчки мога да го докарам до 5, иначе трудно стигам до 3, но не се оплаквам :D
Чувствам се добре в тялото си, щастлива съм, спокойна и доволна от живота си.
В средата на другия месец ще имам 3 дни отпуск и ще замина към Стара планина да покарам колело. Рая и татко й ще си останат във Варна.
Какво повече бих могла да искам от живота... (giggle) (nlove5)
Желая ви здраве и вдъхновение :*
27.07.16
21:00
Здраве и все такова положително настроение и на теб! :) Отбивай се по-често.
Въпрос: каква рецепта си избрала за горчивката си? Преди време мислех да си направя на основа на зърна кафе/какао, но отлагах, отлагах и ти днес отново ми припомни темата. :D
31.07.16
16:57
Рони, благодаря! Щастието е заразно, сигурна съм :)
Историята започна с купена от билкар горчивка, по рецепта за шведска горчивка. Реших да опитам да си направя и аз. Докато се чудех от къде да си купя чисти билките от рецептата, ми просветна, че мога да я направя с чистите билки, които си имам вкъщи и сме събирали. Та..
лайка, липа, мащерка, салвия, маточина
бъз, сушени череши, сушени боровинки, какаови зърна и какаови шлюпки
семена от копър, малко мед и някаква супер ценна 30 годишна ракия (не разбирам от алкохол и не пия, но ми се стори подходяща)
Сега ферментира на терасата, смятам да я прецедя и от билките да направя запарка. После да смеся с тинктурата.
Май това е всичко.
Разкажи за колелото из Стара планина, какъв маршрут минаваш ? А ластика който го ползваш за набиране, откъде си го купила ?
18.08.16
15:08
Уикенда в Стара Планина беше по маршрут Калофер - х. Тъжа - в. Ботев - Калофер
Общо около 80км за два дни.
Този път не качих върха, не ми беше цел. И двата дни карах лежерно, без големи напъни. Просто исках да си почина активно. Беше идеалният уикенд.
Ластика е лилав, размер 4. Т.е. олекотява с около 13-20кг. Все още имам нужда от него, защото не мога да преодолея мъртвата точка (когато вися като прани гащи на лоста, не мога да се набера). Ако е с лек скок или лоста е достатъчно нисък, за да съм стъпила е ок, набирам се. Чудя се дали да си купувам по-тънък ластик, но май ще пропусна. Не ми се трупат вещи, които ще ползвам за няколко месеца само. Мисля, че малко по малко ще успея да преодолея съпротивлението и да нямам нужда от помощни средства.
В момента най-голямо удоволствие ми доставят тренировките на лостовете, мисля да продължавам, докато е така. Кефи ме независимостта, която дават. Отиваме някъде с детето: тя си играе, аз си подскачам на лоста, някой друг клек, малко упражнения за корем и за няма и 15 мин съм тренирала.