14.01.06
17:03
Така значи интересно ми е да знам дали е правилно да тренирам корема всеки път шом ходя на фитнес ? А аз ходя през ден-два...
Идеята всъщност е дали е добре да се правят коремни преси почти всеки ден за постигане на максимален ефект ?
Няма смисъл,големия ефект ще дойде от изчистването не мазнините.Тенирай си коремните мускули нормало - по два -три пъти седмично.
14.01.06
18:06
[quote author=“Patzo”]Така значи интересно ми е да знам дали е правилно да тренирам корема всеки път шом ходя на фитнес ? А аз ходя през ден-два...
Идеята всъщност е дали е добре да се правят коремни преси почти всеки ден за постигане на максимален ефект ?
и корема има нужда от възтановяване като другите мускулни групи
А за изчистване на мазнините какво е нужно само тренировка за корема или някакви “изчистващи” опражнения ???
15.01.06
11:59
[quote author=“Patzo”]Така значи интересно ми е да знам дали е правилно да тренирам корема всеки път шом ходя на фитнес ? А аз ходя през ден-два...
НЕ. Макс 2 пъти в седмицата го прави. По 2 упражнения по 3-4 серии или 2 упражнения в суперсерия
15.01.06
12:07
Еми то няма “изчистващи” упражнения, просто трявда да спазваш диета, т.е да следваш хранителен режим, например НВД:))
аз съм начинаещ и съм постнал една тема за какви програми и какви храни да взимам обясни по подробно каво е НВД
Както ти казаха няма изчистващи упражнения.Трябва да намалиш малко храната(това е при условие,че се храниш здраво),избягвай сладките неща и плодове след 17-18ч.За вечеря хапвай месо(пилешко),салати(без олио или зехтин),може и мляко да ядеш,но не прекалявай.Прави аеробни тренировки по около 30-40мин. и трябва да имаш резултат.В никакъв случай не се лишавай от храна,не гладувай.После ще върнеш килограмоте много лесно.Но най-важното е да се храниш правилно.
Не естествено като всеки друг пускул и той има нужда от въстановяване (не си мисли че така ще изчистиш , това е мит №1 )
Прави го 2-3 пъти седмично
16.01.06
00:48
аз с по 2-3 пъти на седмица имам добри резултати.става въпрос за 1 упр. с 3-4 серии.
[quote author=“Pr0TeCToR”]
А за изчистване на мазнините какво е нужно само тренировка за корема или някакви “изчистващи” опражнения ???
Бягай сутрин преди закуска по 20-30 минути, или ако искаш карай колело ,ролери ,велоергометър и т.н.
16.01.06
10:27
[quote author=“DRUMEV”][quote author=“Pr0TeCToR”]
Бягай сутрин преди закуска по 20-30 минути, или ако искаш карай колело ,ролери ,велоергометър и т.н.
ролерите малко трудно в снега:) за ся само в залата...
Aми мога да искарам 70 коремни на серия ! Следващата ми е около 50 след тва 40 и 30. Но ги правя през ден...и си мислих че така ще има по голям ефект явно пак съм грешал :wink: !
Не е нужно,пък и зависи какво целиш.Иначе едва ли ще го претовариш,поне от това едва ли има опасност.Особено като свикне.
Аз лично включвам корема 3 пъти в седмицата (2 упражнения всяко от по 4 х 15 – 20) след което упражнение за “паласките”. От повече няма смисъл. За да се свалят мазнините както от корема така и от която и да е чст на тялото - кардио ( било то степер или велоергометър). Бягането не е за предпочитане защото не можеш винаги да правиш еднакви крачки в едно и също темпо с едно и също натоварване.