Който зиме се мъчи, лете ще се пъчи

Темата е заключена.
Прескочи до:

22 август
4 кюфтета от свинско на скара
1 вафла и 4 бисквити орео
400 гр свинско печено (с малко мазнина)
250 гр извара, 1 домат
4 филии пълнозърнест хляб

23 Август
2 варени яйца
1 шкембе с масло
1 парче торта тирамису
400 гр свинско печено (с малко мазнина)
4 филии хляб
1 сладолед
1 бира

24 Август
Тренировка:
Клек с щанга на гърба - 1x10 с 10кг, 1x10 с 20кг, 2x9 с 25кг
Гребане с щанга - 4x8 с 35 кг
Кофички - 4x6
Лицеви опори - 1x8
Повдигане на щанга от лег 1x8 с 20 кг

Храна:
1 варено яйце
1 протеинов шейк
200-300 гр Пилешко филе със сметана
150 гр ориз с пилешко и зеленчуци
4 филий пълнозърнест хляб
1 сладолед
250 гр извара, 1 домат

20гр креатин всеки ден, докато станат 2 седмици.

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 25.08.15 14:46.

25 Август
Храна:
Свински гърди на скара - 100-200гр
Спагети с доматет сос и пилешко филе - 200-300гр
100гр пълнозърнести бисквити
4 бисквити белвита с шоколад
250гр извара
1 нектарина

Как е положението с мускулните трески?
Адаптира ли се вече? :)

А за случаите, в които си по цял ден навън, може да си приготвяш лесно преносима храна в кутии, която да не изисква нещо специфично, за да я ядеш.

Да, вече мускулната треска почти изчезва на втория ден след тренировка. Ще мога да тренирам през ден. Като се оглеждам виждам напредък дори в сравнение с миналата седмица.
На 26 и 27 бях много зает и освен, че изядох необходимото количество здравословна храна се натъпках и с вредна (пълнозърнести бисквити, 1 чипс).
Днес ще тренирам, после ще обновя дневника.

28 Август:
Повдигане на щанга от лег 1x12 с 0 кг, 4x8 с 20 кг
Военна преса от стоеж - 1x10, 3x8 с 25 кг
Мъртва тяга 1x8 с 40 кг, 3x8 с 45 кг
Кофички 1x6

100 гр бисквити с мюсли
2 варени яйца
150-200гр свинско със зеле
200-300гр запържено свинско със 200 гр ориз
80гр слънчогледови семки
1 парче диня

29 Август:
1 сладолед
Винен кебаб (200гр свинско)
200гр картофено пюре
100гр бисквити с мюсли
300 гр пълнозърнест хляб (180гр пълнозърнесто, 120 пшенично брашно)
250 гр извара
1 домат
50гр слънчогледови семки

Не върви много режима, но не мога да се откажа от леко запърженото. Нито ориз, нито месо ми е вкусно без малко мазнина. И това не е най-големия проблем в менюто де. :D

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 30.08.15 00:39.

31 Август:
2 варени яйца
2 котлетни пържоли на фурна
Пълнозърнести бисквити - 335kcal,  15 мазнини, 41 въглехидрат, 6 протеин
200гр ориз с 200гр пилешко месо и зеленчуци - запържени
200гр извара с 1 домат

Клек с щанга на гърба - 4x9 с 25кг
Кофички - 4x6

Със сигурност вдигам най-малко килограми от всички във форума, но тъкмо си мисля, че съм качил килата и като преброя тежестите се оказва, че с усилия вдигам колкото и миналата тренировка. Макар, че в килограмите нямам напредък, то с тялото имам и то за 2 седмици. Дано не се дължи на зареждащите 14 дни с креатин. От днес пия по 5 грама.
Сигурен съм, че ще успея и няма да се откажа.

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 01.09.15 04:26.

1 Септември
50 гр локум
70гр бисквити (65гр въглехидрати/100гр ,500kcal/100 гр)
200гр пълнозърнест хляб
1 пъстърва на скара
80гр слънчогледови семки
150гр пълнозърнести спагети с 200гр свинско месо-пържени
1 нектарина

Няма значение дали вдигаш повече или по-малко от останалите хора във форума. Важно е спрямо себе си да имаш прогрес. Дреме ти дали са най-големите или най-малките тежести във форума. :)

Не се сравнявай с някой друг, това не е състезание с някой друг, освен със самия себе си. Малцина са родените природно силни - всеки е почнал от някъде.

Може да зарежеш тея 8-9-10 повторения на всичко, освен кофичките, лицевите и набиранията и прави 3-4-5 макс повторения, като качиш работните килограми.

казано от Иван Иванов на 31.08.15, 18:19:

Клек с щанга на гърба - 4x9 с 25кг
Кофички - 4x6

Вместо клек 4х9 с 25 кг, направи 4-5х3-4 с 40-50 кг.
Вместо  4х8 гребане, направи 4-5 серии набиране до отказ - колкото можеш - 1-2-3-4- повторения, все тая, с времето ще качиш бройката. Аз преди 2 години едвам правех 1 набиране СТ, заради наднорменото тегло. Сега се набирам с 50кг допълнително на кръста за еденички.

А пък да не говорим, че тая тренировка идеално можеш да я завъртиш в една кръгова така:
клек - набиране - кофички - 1 мин. почивка - клек - набиране - кофички - 1 мин. почивка - клек - .... и т.н. :)

На клека и тягата специално обърни внимание дали ги правиш правилно. Ако трябва се снимай и качи клипче тука за съвети, да не се окаже, че правиш нещо друго.

Поздрави и успех!

казано от Вероника Налбатска на 02.09.15, 09:36:

Няма значение дали вдигаш повече или по-малко от останалите хора във форума. Важно е спрямо себе си да имаш прогрес. Дреме ти дали са най-големите или най-малките тежести във форума. :)

Благодаря ти. Така и не разбрах килограмите как се записват - дали се пишат само тежестите, които слагам на лоста или към тях трябва да добавя и тежестта на лоста. Защото аз пиша само тежестта, която слагам на лоста...

казано от Alexander Krastev на 02.09.15, 11:40:

Не се сравнявай с някой друг, това не е състезание с някой друг, освен със самия себе си. Малцина са родените природно силни - всеки е почнал от някъде.

Може да зарежеш тея 8-9-10 повторения на всичко, освен кофичките, лицевите и набиранията и прави 3-4-5 макс повторения, като качиш работните килограми.

Вместо клек 4х9 с 25 кг, направи 4-5х3-4 с 40-50 кг.
Вместо  4х8 гребане, направи 4-5 серии набиране до отказ - колкото можеш - 1-2-3-4- повторения, все тая, с времето ще качиш бройката. Аз преди 2 години едвам правех 1 набиране СТ, заради наднорменото тегло. Сега се набирам с 50кг допълнително на кръста за еденички.

А пък да не говорим, че тая тренировка идеално можеш да я завъртиш в една кръгова така:
клек - набиране - кофички - 1 мин. почивка - клек - набиране - кофички - 1 мин. почивка - клек - .... и т.н. :)

На клека и тягата специално обърни внимание дали ги правиш правилно. Ако трябва се снимай и качи клипче тука за съвети, да не се окаже, че правиш нещо друго.

Поздрави и успех!

Благодаря ти, ще се вслушам в съвета ти. Проблема ми е главно с клека. Преди няколко месеца спрях да тренирам за известно време, защото  си контузих рамото. Тогава се навеждах под лоста, откачах го и кляках. И всеки път, когато трябваше да върна лоста обратно на стойката винаги треперех и се люшках (защото се изтощавах). И от това треперене започна да ме боли много едното рамо почти месец.
Вече си слагам тежестите на лоста, вдигам го от земята над главата си и после го слагам зад врата си. И така клякам, после го вдигам над главата ми и го оставям отново на земята. Казвам го, защото едва ли ще имам силата да вдигна лост с 50 кила тежест над главата си, иначе ако започна вероятно ще мога да направя няколко повторения.
А проблем с увеличението на тежестите за тягата мисля, че няма да имам. Там проблема е, че я правех с чупка на кръста (нещо като кифоза) в продължение на месеци, но не съм имал болки и т.н. Вече се гледам в огледалото и мисля, че изпълнявам упражнението правилно. Ще е добре да прочета някоя статия за коремната стена и поясите, с които тренират някои, защото нямам и на представа за какво служат. Това вероятно ще ми разясни по-добре правилната поза.
Друго нещо, което трябва да отбележа е, че изпълнявам всички упражнения с глътнат корем. От малък това ми е комплекс и винаги стоя с глътнат корем - докато ходя, седя и т.н и по никакъв начин не ми пречи,  така съм свикнал. Ако това е проблем при изпълнение на упражненията ще трябва да го променя.

Храна за 2 Септември
4 шоколадови кексчета (майка ми ми донесе и за 80% от вредните храни в дневника ми е виновна тя)
200гр ориз с кълнове и 150 гр свинско месо - запържени
70 гр слънчогледови семки
1 пъстърва
200-300 гр пълнозърнест хляб
150гр извара
1 домат

Утре - тренировка

03.09.15
07:15

Вече си слагам тежестите на лоста, вдигам го от земята над главата си и после го слагам зад врата си. И така клякам, после го вдигам над главата ми и го оставям отново на земята.

Според мен това е колкото ненужно, толкова и опасно- раменната става е в неудобна позиция, има потенциален риск за гръбнака и т.н.
Сложи щангата на стойката, една идея по-ниско от височината на раменете, натовари с килограми, иди под щангата, намести лоста на трапеца, стегни хубаво корема и бутни с краката. Сръпка-две назад и си готов.

п.с. Тежестта на лоста се добавя , когато пишеш килограмите.

Не гълтай корема, особено на клек. Там даже трябва да го напълниш хубаво с въздух, чрез диафрагмата, за да поддържа добре долната част на гръбнака неутрална. Стегни го добре, представи си, че някой иска да те ритне в корема.

Под “пояси” предполагам, че имаш предвид колани - не ти трябват. Научи се да активираш ядрото добре, то ще заякне постепенно с тренировките. Включи упражнения за ядро - планкът е най-елементарното, но ефективно упражнение.

Както Ангел те посъветва - взимай си лоста от стойката за клек. Като почнеш да качваш килограмите, ще стане невъзможно да си вдигнеш лоста от земя, над глава, че и да го спуснеш на гръб.

Записвай си общото повдигнато тегло - т.е. лоста ( обикновено са по 20 кг ) + тежестите ( примерно 25 кг ) = 45 кг

Благодаря ви много. Днес ще тренирам и ще приложа съветите :)

Малко смесих упражненията, но нямах търпение да вдигна килата на клека.
Повдигане на щанга от лег 1x8 с 50 кг, 3x8 с 45 кг
Клек с щанга на гърба - 1x8 с 30кг, 3x8 с 50кг
Военна преса от стоеж - 2x35, 1x8 с 45 кг
Избутване на машина за гръдни мускули 4x6 с 45 кг  (излишно е, но имах още сила за гърди)
30 повторения за корем
При всички упражнения съм добавил 20кг (тежестта на лоста) и отделно съм си подобрил “рекорда” навсякъде с по 5-10кг.

Храна:
100гр извара
1 домат
500 мл кока кола (купих си от фитнеса, след клека... как може да продават кола във фитнес :()
200гр свинско месо
300-400 грама боб
150гр мъфини (пълнозърнесто брашно, захар, масло... другия път ще опитам със стевия, но ми е на таблетки и трябва да проуча колко)
150гр пълнозърнести макарони с 150-200гр пилешко и сметана

Напоследък имам много работа и нямам време да обновявам дневника всеки ден.

09 Септември

Кофички - 4x6 - освен, че ме болят рамената между сериите, друго натоварване не забелязвам. Дали е добре да правя 3x8 лег и 3x6 кофички при всяко упражнение, вместо да ги редувам?
Гребане с щанга - 4x8 с 55 кг
Мъртва тяга 1x8 с 55 кг, 3x4-5 с 65 кг
Повдигане на краката от вис - 10 повторения :D

8 котлетни пържоли - на скара
200гр извара
1 домат
65 гр чипс
330гр кола
80гр слънчогледови семки

10 Септември
1 сандвич с пуешко филе
1 вафла
100 гр бисквити с мюсли
200-300гр пилешко с 200гр пълнозърнести спагети и сметана
1 телешки шницел
1 филия пълнозърнест хляб
80гр слънчогледови семки
200гр извара
1 домат
1 краставица

Към момента съм 70 кг, 167 висок. От април не бях обличал дълги дънки и днес едвам закопчах любимите си. Май съм качил и мазнини. Преди половин година при всяка тренировка правих по 100-150 повторения на разнообразни упражнения за корема. От няколко месеца не ги правя, защото няма никакъв смисъл, мисля, че вече съм развил коремните мускули, но просто ми трябва изчистване на мазнините. А чистене планирам чак 2016, надявам се дотогава да не заприличам на прасе и поне корема ми да не расте още :d

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 10.09.15 19:23.

11 септември
100гр бисквити с мюсли 460 калории, 17 мазнини, 67 въглехидрати, 7 белтъци
100гр слънчогледови семки
3 котлетни пържоли на скара
250 гр извара, домат, краставица
печено пиле с картофи (с олио и бира)

Като цяло съм доволен от менюто за днес, защото за мен е голямо предизвикателство да ям месо на скара :D Изобщо не ми харесва.

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 12.09.15 04:29.

12 Септември

Повдигане на щанга от лег 1x8 с 40 кг, 4x4 с 50 кг
Военна преса от стоеж - 1x8 с 32,5 кг, 4x4 с 42,5 кг - този лост не е 20 кг, затова да приемем, че съм вдигал с 5кг по-малко от написаното.
Фитнеса беше фул, чаках по 10 мин, за да успея дори тези упражнения да направя.. За клек или мъртва тяга не можах да се доредя. Така е, когато си спра алармата в 10 сутринта и се събудя в 14:00 и чак към 15:00 се довлека до фитнеса. Ще ми трябва съвет за добавка с кофеин, която да изпивам веднага след алармата :D Бях много доволен от това, но не знам дали е подходящо по време на качване. Споделете, ако имате идеи за нещо подобно - за сила, енергия.. В момента пия само по 5гр креатин дневно.

200гр свинско със зеле 100гр
2 бургера с пилешко филе и майонеза
150гр пържени картофи
600гр кола
50гр бисквити с шоколад
1 краставица

Не знам дали има смисъл да си пиша менюто, когато е в такъв вид, но все пак.. Почти цял ден бях в мола и когато всички седнат в KFC някак не върви да откажа или да не си поръчам нищо, но пак се олях с поръчката :(

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 13.09.15 05:08.

Днес бях само на 3 часа сън, ходих и на лекар и не можах да стигна до фитнеса. Но пък менюто ми е за пример. Най-здравословната ми храна за 2015 :D
200 грама ориз със зеленцуци - варени, без никаква мазнина
500гр пилешко филе на скара
2 праскови
50гр сирене, 1 домат

16 Септември
Повдигане на щанга от лег 1x8 с 40 кг, 4x5 с 50 кг
Клек с щанга на гърба - 4x5 с 50кг
Гребане с щанга - 4x6 с 45 кг Лоста е по-малък, тежестите, които сложих са 30кг
Лицеви опори - 3x8

Храна:
Макарони 200гр с пилешко 300гр и сметана
1 праскова
80-100 гр пълнозърнести бисквити с натурален шоколад
200-250 гр извара, 1 домат
1 протеинов шейк

Нова цел - ставане в 10:00 през тренировъчните дни и тренировки през ден. Естествено ще продължавам да качвам тежестите, храната като за покачване е добре, предполагам.

17 Септември
130 грама пълнозърнести бисквити с натурален шоколад
1 котлетна пържола на скара
50 гр ориз
2 филии с шунка и руска салата
200 гр извара, 1 домат

Толкова малко ли ядох днес? :D

18 Септември
Военна преса от стоеж - 5x4 с 40 кг (приемам, че лоста е 15 кг, защото не е голям, като за лега)
Мъртва тяга 4x5 с 60 кг (тук лоста също трябва да е 15кг) Другия път ще опитам със 70кг.
Повдигане на щанга от лег 3x5 с 50 кг

Не успях да стана в 10, но успях да тренирам!

Храна:
100гр пълнозърнести бисквити с черен шоколад
2 кюфтета от свинко месо на скара
300гр телешко - варено
200гр варен ориз със зеленчуци
200гр извара

Към момента съм 70 кг, като стигна 80 ще чистя.

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 18.09.15 16:18.

19.09.15
14:09

казано от Иван Иванов на 18.09.15, 16:16:

18 Септември
Военна преса от стоеж - 5x4 с 40 кг (приемам, че лоста е 15 кг, защото не е голям, като за лега)
Мъртва тяга 4x5 с 60 кг (тук лоста също трябва да е 15кг) Другия път ще опитам със 70кг.
Повдигане на щанга от лег 3x5 с 50 кг

Не успях да стана в 10, но успях да тренирам!

Храна:
100гр пълнозърнести бисквити с черен шоколад
2 кюфтета от свинко месо на скара
300гр телешко - варено
200гр извара

Към момента съм 70 кг, като стигна 80 ще чистя.

Пълнозърнестите бисквити купуваш ли си ги отнякъде или?

казано от Anne Rose на 19.09.15, 14:09:

Пълнозърнестите бисквити купуваш ли си ги отнякъде или?

Бисквитите са тези, но не са толкова здравословни, колкото ги рекламират. Пълнозърнестото брашно е само 9%, другото е пшенично 39%. Ако те интересува - 100 гр съдържат: 495 kcal, мазнини 24, въглехидрати 60, протеин 6 гр. Не мисля, че са толкова вредни за покачване на ММ.
По принцип много обичам да си правя веган десерти, както и хлябове, но сега нямам никакво време затова, пък и не искам да си хабя силите в период на качване :D

20 Септември
300-400гр печено пиле с картофи и мазнина
200гр телешко - варено
80гр пълнозърнести бисквити
200гр извара
1 парче торта (от сладкарница)

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 20.09.15 05:18.

Последните 4 дни трудно си разпределих времето, имах страшно много работа и не успях да ида на фитнес, нито да обновя дневника. Храненето ми беше същото, като в 1-2 дни ядох двойно повече бисквити (200гр)
Легнах си в 5-5:30 сутринта и заспах чак към 9. Бях си настроил аларма за 11:00 (заради фитнеса), но после я спрях и си станах към 15:00. Все пак успях да се завлека до фитнеса към 16:00. Взел съм си карта - 12 посещения в рамките на 1 месец, защото с всичките ми неограничени едномесечни правех максимум 8 посещения. Сега се надявам да изхарча тези 12 :D Реших и да спя до късно като за финал, все пак от 1 октомври започвам лекции и ще съчетавам работа, лекции и фитнес, а за сън няма да имам никакво време.
24 Септември
Клек с щанга на гърба - 4x5 с 55кг - рекорд
Гребане с щанга - 4x5 с 55 кг Лоста е по-малък, тежестите, които сложих са 40кг - рекорд
Кофички - 4x8
Лицеви опори - 3x8

Храна:
200 гр мусака с кайма от свинско
200 гр печено пилешко филе с масло
1 вратна пържола, печена на скара
80 гр. пълнозърнести бисквити
500мл кока-кола - light
200 гр извара

Днес съм доволен от себе си :D

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 28.09.15 05:19.

25 Септември
1 вратна пържола, печена на скара
2 картофени кюфтета (полуфабрикат)
200гр боб
150-200гр пилешко филе на скара
200гр пълнозърнести бисквити :(
250гр извара
150гр ориз със зеленчуци

26 Септември 500мл кола, шкембе в масло, мариновано пилешко филе на скара, пълнозърнести бисквити и т.н не помня :D
27 Септември
Повдигане на щанга от лег 1x6 с 40 кг, 4x5 с 50 кг
Мъртва тяга 4x5 с 60 кг (лоста е 20)
Набирания - 3x4
Лицеви опори - 4x8

Храна:
40гр пълнозърнести бисквити
10 бонбона toffifee
200гр мариновано пилешко филе (зелено) на скара
1 скумрия на скара
50гр слънчогледови семки
300гр извара

28.09.15
11:38

Бисквитки, количка, бонбони, добре си живееш ти... :Ц

28.09.15
20:20

Завиждам...:Д:Д:Д:Д::Д за бонбоните, най-вече.

28.09.15
20:34

“шкембе в масло” - сладко, сладко, сладко... това е най-важното! При първа възможност съм си обещал да купя 3-4кг.

Чак се засрамих.. :D :D :D
Бях изял само 50 гр  от бисквитите днес и реших повече да не ям, но накрая ми се видя малко общата храна и изядох още 100гр (wasntme) Наистина нямам друго за ядене освен месото, което си сготвя, ориза и изварата.. Има сирене и кашкавал, но не ми се ядат при мисълта, че ме чакат 300гр извара. Търся нещо, което да ям, без да се налага да го готвя (не плодове или зеленчуци :D)
Надявам се да не е много фатално за периода на качване, обмислям покупка на протеинови барове!
А шкембето в масло е уникално, но рядко си взимам. Вчера търсих из форума рецепта за шкембе в масло, но коментарите, които излизат са само за човешки шкембета :(

28 Септември:
3 вратни пържоли на фурна (с малко олио)
150гр картофи на фурна (с малко олио)
80гр слънчогледови семки
150гр пълнозърнести бисквити
300гр извара

4 дни без тренировка, защото имах много работа (планирана от преди месец) и си знаех, че няма да имам време. В един от дните изядох 300гр сладолед с вкус на лешници и течен шоколад и после 1 свинска пържола, на скара. Винаги когато изям нещо различно от пълнозърнестите бисквити (които също не са най-добрият вариянт) се само наказвам без повече храна за деня (или още съвсем малко) и преди да си легна изпитвам глад. Все пак това беше последния ми сладолед за 2015, надявам се дълго да издържа и без кола.
Тъй като започвам лекции идната седмица реших да си купя пълнозърнести питки и във всяка от тях да слагам 1 пилешо филе на скара, маслини, домати и малко майонеза (и без това съм по-скоро на ВВД, а предпочитам РБД). Ще ям по два такива сандвича през деня, а вечер отново печено месо + картофено пюре/ориз/или някаква манджа.

02 Октомври:
Клек с щанга на гърба - 1x8 с 40кг 4x4 с 60кг - рекорд, но след това нямах сили за други упражнения
Кофички - 4x8
Набирания  - 1x4
Лицеви опори - 1x10
Тоест гребането с щанга съм го пропуснал

Храна:
250гр печено пилешко филе
90гр пълнозърнести бисквити
300гр печено свинско каре
4 филии пълнозърнест хляб, малко майонеза
1 домат
300гр извара вече я ям със зор...

И е крайно време да кача една снимка, която да ме срами и стимулира в бъдеще. От онзи ден е. Тук не изглеждам толкова fat, но огледалото лъже (а осветлението още повече). :D

03 Октомври
2 котлетни пържоли на фурна с масло
2 пилешки бутчета с 200гр картофи, вино и масло
150гр пълнозърнести бисквити
350гр извара
2 нектарини
2 филии хляб

4 Октомври
Повдигане на щанга от лег 1x6 с 40 кг, 4x5 с 50 кг
Мъртва тяга 4x5 с 65 кг (приемам, че лоста е 15 кг, защото не е голям, като за лега) и така става рекорд
Кофички 2x8
Лицеви опори 2x9

Храна:
4-5 филии хляб Добруджа
400гр пилешко филе на скара
200гр варени картофи
300гр извара

Днес няма пълнозърнести бисквити :D Имам 3 от вчера, но няма да ги изям. Тъй като живея близо до макдональдс едни приятели бяха там и ме молиха да ида, но устоях на поканата и не отидох.
Искам да си измисля някаква гарнитура за пилешкото с преобладаващи мазнини, вместо въглехидрати, после ще разгледам какво има във форума.

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 04.10.15 17:29.

05 Октомври
1 сандвич от печено контра филе на скара и топено сирене
300гр печено пилешко филе
200гр картофено пюре (от прах, май само аз съм извратения във форума и всичко изкуствено ми е по-вкусно)
100-200гр пилешко филе с 200гр пълнозърнести спагети
350гр извара

Честно казано нямам желание да пиша в дневника, когато няма какво да кажа, но все пак...
Програмата ми в университета е ужас, всеки ден от 8-9 до 18:00. Нямам време за фитнес, нито за работа... Не знам как ще се справя, но ще опитвам.
Тъй като съм свикнал да заспивам в 5, вече ми е невъзможно да заспя по-рано. В неделя и  понеделник спах само по 2 часа. Като се прибера и си легна крайно изтощен отново сън не ме хваща преди 05:00. Вчера по чудо успях да поспя 5 часа.
Трябваше да тренирам във вторник, но на 2 часа сън нямаше как. Менюто ми също не е особено добро, ставам в 7:30 и закусвам чак към 11:00. Обикновено е здравословен сандвич с печено контра филе.
Днес отново станах в 7:30, закусих с дюнер в 11:00 и към 18:00 свърших лекции, отидох на фитнес в 19:00 (фитнеса е далече от университета). Тренирах гладен и пропуснах 2 упражнения, защото се изтощих бързо. Няма изгледи времето ми да се увеличи, както и съня ми защото от край време имам безсъние. Дали ще губя ММ, когато ме боли корема от глад и толкова ли е наложително да закусвам? Това означава още 30 минути по-малко сън :( Единственото хубаво е, че не съм си и помислял за сладко, бисквити и коли.

Храна и “тренировка” от днес.
1 дюнер
300 гр опечено пилешко филе (вакумирано)
2 картофени кюфтета
150 гр леща
350 гр извара

Повдигане на щанга от лег 1x6 с 40 кг, 3x5 с 50 кг
Клек с щанга на гърба - 1x6 с 50кг 3x6 с 60кг

KA

08.10.15
00:30

Ванка, снимай си тягата ако искаш коментари. Като цяло това което са ти казали най-вероятно е че си заобляш кръста като вдигаш и може да имаш проблеми. Ако искаш да го избегнеш е хубаво да се изпъчиш леко и раменете стегнати назад.

Иначе недей пък пиши всеки ден, прави го от време на време. Като цяло тренирането и резултатите стават когато правиш нещата с кеф и не въпреки всичко. Когато си с такъв скапан режим (независещ от теб) може да си позволиш различно трениране и хранене. Който не е работил и учил, особено нощно време незнае за какво става въпрос. Важното е засега да се съхраниш, хапвай по читава храна, повече вода и това е, кога колко ти се яде. Тренирай когато си по свеж, може да правиш различни неща и собствена тежест упражнения или каквото дойде.

И аз нямам време и го карам както дойде, с опита човек се научава да не му пука от нищо, особено ако не храни деца :) затова че карай смело.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 08.10.15 00:36.

08.10.15
08:57

Може да пробваш ето този тип хранене, може да ти е по-удобно. Сигурен ли си, че няма други спортни зали по-близо до университета? Обикновено в студентските региони има по няколко избора.

Мнението беше редактирано от Bro на 08.10.15 08:57.

Благодаря ви много, имах нужда да осмисля това, което ми казахте.
Калоян, аз исках да изпълня целта си възможно най-бързо, но с този график ще е невъзможно :( Ще опитам да правя 3 тренировки седмично, но няма да съм напълно възстановен за всяка. Дано не объркам нещо.

Бро, прочетох коментарите и статията, режима ще ми свърши работа за сваляне, но не и за качване. Поне това разбрах след повечето коментари :(. Режима ми през делниците е още по-зле, затова се чудя какво да правя... Ще взема нещо от този режим (поне ще следвам реда на храната - протеин>мазнини>въглехидрати)
Има някакъв фитнес на 2 спирки от университета, но той е в обратната посока от нас. И после трябва да се връщам до вкъщи още по-дълго. А фитнеса в който ходя е в трета посока, и той ми е далеч от вкъщи, но това е друг въпрос :D Трябва да си намеря някоя по-хубава зала в моя район, но съм свикнал в другата :(

9 Октомври:
Повдигане на щанга от лег 1x6 с 40 кг, 3x5 с 50 кг
Мъртва тяга 4x5 с 65 кг (лоста е 20) - рекорд
Гребане с щанга - 4x5 с 55 кг (лоста е 15 кг (май))
Може да пропускам нещо или да бъркам някои тежести.

11 Октомври
Набирания  - 4x6
Кофички - 4x8
Военна преса от стоеж - 1x4 с 40 кг, 3x4 с 35 кг
Клек с щанга на гърба - 1x6 с 50кг 2x6 с 60кг
Лицеви опори - 4x10
Не беше зле днешната тренировка (като за мен). Тренирах на гладно, тъй като един форумец , който качи мускули и изчисти мазнини го правеше.

Храна:
500гр телешки пържоли (пържени с малко масло)
300гр пълнозърнест хляб
1 бонбон рафаело (само един, защото мразя кокос :D)
2 оризовки
200гр печени картофи с масло
За сега най-големия ми проблем е съня. Няма никакъв шанс да тренирам във вторник, сряда и четвъртък, а петък, събота, неделя и понеделник май ще ми дойде в повече да тренирам всеки ден (през понеделник и вторник много недоспал), но какво да се прави, ще опитам.
Съжалявам, но в момента съм малко неадекватен и може да съм писал глупости :/

12.10.15
13:41

казано от Иван Иванов на 12.10.15, 00:16:

Бро, прочетох коментарите и статията, режима ще ми свърши работа за сваляне, но не и за качване.

Свалянето/качването зависи  повече от калорийният прием, отколкото типа на хранене. :P

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1