08.07.15
14:00
казано от Love на 07.07.15, 20:21:
А скоро ще се пусна и в залата!
Колкото по-скоро и по-редовно го направиш, толкова по-добре ще ти се отрази на всичко :)
Благодаря ви! :)
Снощи явно не ми е бил ден, защото вечерта се случи друго неприятно нещо. Прегазиха ми малкото коте на улицата точно пред входната врата и баба е била свидетел... Ужасна история... поревах си стабилно, вечерта имах неспокоен сън и така.
Преди да ми кажат за станалото, говорих с приятеля ми по телефона. Той много се ядоса заради това, което ми е казал оня идиот, и ми се скара да не се депресирам и да се психясвам за глупости. Каза ми още да не се впрягам, а ако толкова много държа да отслабвам, ще ме подкрепи, но той си ме харесва и такава, каквато съм и не би ме заменил с никоя друга, защото съм неговото щастие. :) ... И се почувствах много по-добре след това, а днес като прочетох и вашите коментари и ми стана много по-спокойно.
Мисля, че проблемите последно време не са толкова от физическо естество, а по скоро са на духовно ниво... От известно време се боря с някои мои демони, но често оставям проблемите някъде страни в съзнанието си и те явно постепенно се натрупват и растат. Имам и въпроси, които трябва да доизясня сама пред себе си, някои неща, които трябва да приема, някои да си простя и така нататък. Може да ви стане смешно, но според мен всичкото това ми причинява някакъв много сериозен енергиен блокаж и оттам идват проблемите. Усещам се, че балансът ми яко куца - от състояние на еуфория и ентусиазъм преминавам към апатия и обратно.
Проблемите ми се пораждат от начина ми на мислене - мисля ли в грешната посока, и на физическо ниво не съм ок. Но ще взема мерки още на момента!
Както казва един важен за мен човек - ”Всичко е в главата”. Благодаря ти, шефе! (hug) Ти си знаеш :)
Мнението беше редактирано от Love на 08.07.15 21:11.
08.07.15
21:22
“Животът е радост и тъга’ както е казал класикът. Един ден те псуват, сгазват ти котката, уволняват те от работа и пр.
Shit happens. Животът продължава и се съобразяваме с него.
Aз лично не търся баланс- такъв няма във вселената -ентропията постоянно расте и всичко отива към анихилация :)
Четеш много популярна психология :) Най-вероятно си нормална жена и нямаш “блокажи”. Просто се радвай на живота.
Късна закуска: 2 бъркани яйца със соев сос, нарязан домат, 2-3 кръгчета салам, малка мекица, чай от ройбос без захар
междинно: кафе без захар, 2 вафли Троя
Късен обяд: 2 бъркани яйца със соев сос, около 100гр кашкавал, малка пиперка, нарязан домат.
17:00 Тренировка:
клек СТ - 4х12
напади 2х10 на крак, 2х5 на крак
качване на стол 80 пъти - по 40 на крак
цели лицеви опори - 10
коремни до отказ - 20, почивка, 20
Тренировката - стегнато, почти без почивки. Голяма пот се изля от мене. На снимките изобщо не си личи!
+ три бъркани яйца със соев сос, кофичка разбито кисело мляко
Мнението беше редактирано от Love на 31.07.15 19:39.
Искам самода отбележа, че този път няма да давам гръмки обещания, нито ще се заричам да постигна нещо със сигурност, за да не се обърка нещо и после да се обвинявам отново. Ще кажа само, че обещах едно нещо на себе си, и започвам отново. Искам хармония и да се чувствам добре в тялото си.
Оправям си храненето, вкарвам тренировки. И се пускам по течението.
Лека нощ! :)
01.08.15
09:12
Хайде! На добър час! :)
Добро утро! ;)
Здравейте.
Днес преспокойно мога да кажа, че почти целият ден ми замина в правене на доматено пюре за зимнина :D - от 2 до 6 следобяд.
Снощи легнах късничко - към 2 часа, че с една приятелка си приказвахме до тогава разни щуротии и времето просто мина. Та, бях много уморена, но просто не можех да заспя. Работата е там, че вчера след тренировката изобщо не се разтегнах като хората - просто ей така набързо за да отбия номера. И, да, не знам дали от това, но вечерта постоянно изпитвах супер бруталното напрежение в бедрата, бяха ми “натегнати” - ако това е правилният израз - супер яко. Взех да се разтягам - неприятното чувство се разсейваше за малко, и после пак се появяваше. Но пак казвам - това е заради не-разтягането и защото са отвикнали така да си играя с тях :D
Най-същественото от всичко казано дотук, е, че успях да се унеса в нещо подобно на сън едва сутринта и се въргалях в леглото до към 11 часа.
Сутрешен тоалет, а-у, пуснах пералня, докато направя това-онова и то стана 12 и нещо. Помогнах на татко за една работа на двора и седнах да обядвам.
обяд - картофи и свински джолан в гърне, доматена салата с малко олио и сол
И после... почна доматеното парти. :Д Брах ги, носих ги, мих ги, рязах ги, мелих ги, мъкнех тавите с мляното, пълних го в шишета :D Сега ми е смешно, ама след третия час вече ми се ревеше ;D Естествено баба и майка се включиха, но като цяло аз търчах най-много. По едно време хапнах диня:
+ 2 малки резена диня, чай без захар, вода
И вече като свършихме боднах още 4-5 картофчета, че ми огладня. Преди малко мисля, че чух свещената дума “пържоли” :D и май такова ще пекат за вечеря, и няма кво да ви лъжа - хепи съм :D
Раздвижване: /след като свършихме с доматите/
горен скрипец - 3х10х25~30кг.
супер серия раменни преси и бицепсово сгъване 3х10х2,5
разтваряне встрани 2х10х2,5
кофички на ръба на мивката - че е по-високо :D - 1х10
нещо като 45 градусови лицеви опори с прибрани длани на ръба на мивката :D - 1х10
ПП: Пускам ви една скица :Д която горе-долу да онагледи въпросните 45 градусови мои измишльотини ;D В ляво - поглед отгоре, в дясно - поглед отстрани.
Мнението беше редактирано от Love на 01.08.15 21:58.
Здравейте.
Накратко - опитвам се да се върна към добрите навици да тренирам и да се храня добре. :)
Вече трети ден правя това клек предизвикателство и това предизвикателство за корем .
Интересното е, че вече виждам резултати - отдавам го на мускулната памет.
През останалото време на деня (правя предизвикателствата след ставане от сън) правя 1-2 раздвижвания на свободен принцип, с различни упражнения (със СТ и гирички-бутилки с пясък :Д) по 2 или 3 серии всяко. Гледам да ги правя без почивка, но не всеки път - зависи как се чувствам.
Храня се нормално, като леко съм намалила количеството. Гледам да не ям джънк, или ако ям, да е в минимални количества.
Мъча и лицевите опори. Преди бях много щастлива от факта, че можех да направя 2x10 ЦЕЛИ лицеви опори. След като станах желе, не можех да направя и една... Само половинки.
Сега обаче съм се мотивирала. Първият ден беше много измъчено направих 2 и... се пльоснах на пода :D На вторият ги бутнах до 3, а днес направих 5! Не е кой знае какво, но на мен ми действа мотивиращо и ме кара да продължа. :)
Утре може да ви пусна снимка, да онагледя.
Мнението беше редактирано от Love на 30.08.15 16:42.
Здравейте!
Днес по програма (предизвикателствата) имам почивен ден. Сутринта се събудих нещо подута... затова ви спестявам снимката, тъй като резултата просто не е видим в момента. (dull)
Но не съм стояла без да правя нищо. Тук е момента да уточня, че от известно време ползвам едно приложение, което ми дава изгорени калории и разни други неща. Ясно ми е, че е ориентировъчно, но ми помага за надъхването. За какво го използвам - бягам на място, като приложението е настроено на режим “бягаща пътечка”. Дава ми изминати км - според стъпките, следи скоростта и дава колко калории са изгорени.
Та, вчера имам: 1км. и 260метра/средна скорост - 7,7км/ч. максимална скорост - 9,6км/ч., време 9мин, 105калории
Днес имам: 1км. и 610метра/средна скорост - 7,3км/ч. максимална скорост - 9,2км/ч., време 13мин, 134калории
Знааам, че повечето от вас биха си казали wtf, с какви глупости се занимава тази :D, но на мен ми помага да превърна тези занимания в режим, а не просто в единични случаи както беше досега. Затова си избрах предизвикателства. А бягането никога не съм го обичала, но открих начин да се мотивирам. Дори и да е само на място.
За справка - преди на място не можех да бягам дори 3 мин без прекъсване... :D
Мнението беше редактирано от Love на 31.08.15 18:07.
Не можах да се стърпя и направих разписаното за утре днес. :D По-точно, преди 20-тина минути.
-70клека
-12 crunches, 12 leg raises, 20 секунди планк
Лека нощ! :)
Здравейте!
Днес имах нужда да почина, така че почивният ден, който беше разписан за вчера, го преместих за днес. Храната пак умерено, този път малко повече, че снощи се въртях до към 3 часа през нощта и не можех да заспя по простата причина, че бях толкова гладна, че ме болеше корема.
Иначе беше ползотворен ден, гледах филм, слушах музика, и ме удари музата да правя гривнички. Най-накрая направих и новата поръчка за мъниста и ще имам нови модели гривни. Пускам ви снимчици да видите новите ми нещица:
EDIT:
Пак бягах на място и съм много, много щастлива, защото направих 2км. за 13 мин, със средна скорост 8,8 (max 10,7) ! :)
Спирах 3 пъти за по половин минута за да си поразтегна левия прасец, че се схващаше.
Пускам ви и снимка, да ми видите мазния фейс след това :D Само дето не се вижда никаква пот, ама със скапаният ми телефон е така :D
Мнението беше редактирано от Love на 01.09.15 23:12.
Hola! :)
Предизвикателствата днес сутринта, на гладно след кафе:
-75 клека
-20 crunches, 20 leg raises, 25 секунди планк
Трябва да отбележа, че вече се затруднявам повече с предизвикателствата, не ми се мисли какво ще е като стигна до 100 клека... Но, всичко с времето си. Следващият ден за почивка обаче ще си го направя когато е разписан. Вече ще карам стриктно по програмата, защото идват големите бройки и скоро планка ще скочи до минута.
Иначе, днес ще имам бягане пак - не знам точно кога - според настроението. Планирала съм си и една отделна кардио тренировка, но още не съм избрала каква и за колко време.
Това е. Ще дописвам! :))
Бягането беше преди малко. Този път 1км. средна скорост 8,3, макс - 11,8, за 7 минути.
След това правих 2х2 мин jumping jacks+подскоци нагоре, с най-бързото възможно темпо. След това експлозивни :D раменни преси с гирички по 2,5 кг - 2х20 с половин минутна почивка между сериите.
Изпотих се яко. Това ми беше бягането, съчетано с кардио.
Имам подозрения, че храната ми за днес е малко... :D Ще се чуе до един час, въпреки, че преди малко хапнах две домашни праскови.
Днес правих и “рекламна кампания” на някои от гривничките, които правя. За първи път от много време си сложих грим, и.... скоро няма да повторя! Това нещо се маха адски трудно! Освен това не се гримирам по принцип :D
Пускам 1-2 снимки
ПП: Имам оплакване - коремът ми упорито си стои издут. :D Не кой знае колко, но достатъчно за да ми лази по нервите :D Подозирам, че е от нередовното хранене - между храненията понякога имам 1 час, а понякога 5…
НЕ Е ОТ БОБА!
Размисли и страсти:
днес съм видимо подута навсякъде по тялото, краката ми са отекли, нямам сили и се чувствам доста уморена... Последните дни заспивам трудно, нямам мускулни трески, но има едно едва осезаемо неприятно чувство в мускулите.
Сутринта станах към 7 часа и до 12 часа правихме компоти с баба ми. После се чувствах като пребита.
Четох, че покрай всичкото потене при кардио дейност, с потта тялото изхвърля важни витамини и минерали. И според това как се чувствам, мисля че имам спад в нивата на магнезий и цинк. Затова хапнах 2 ч. лъжички суров слънчоглед и 2 ч.л. микс семена - ленено, сусамово и маково.
Днес не се чувствам готова за 80-те клека. Знам, че казах, че няма да го правя, но май отново ще разменя дните и утрешният почивен ще стане днешен...
ПП: Храненето ми не е на ниво нито откъм нутриенти, нито откъм калории. Грубо се движа между 1400-1500 на ден, може би 1600 онзи ден, когато ядох повече. Нооо, белтъка ми е ниско, въглените и мазнините са множко.
Днес гледам да оправя нещата, залагам малко повече на яйцата, довечера ще хапна кюфтета. Трудно ми е да спазвам каквото и да било “образцово” хранене у дома... Много по-лесно ми е, когато разполагам сама със бюджета си и преценявам какво да купя и какво не.
03.09.15
13:27
С грим този изглеждаш ПРЕКРАСНО! Изобщо имаш много красиво лице - гримирай се, подчертавай очите си, струва си “усилието” - за мен е огромно удоволствие. Маха се с най-прост крем или тоалетно мляко, а ако нямаш нищо и с кисело мляко :) - 30 сек работа :)
Бягането вкъщи е чудесно предизвикателство. Имаш ли място да правиш спринтове, осморки и пр. ?
казано от Queen Cobra на 03.09.15, 13:27:
С грим този изглеждаш ПРЕКРАСНО! Изобщо имаш много красиво лице - гримирай се, подчертавай очите си, струва си “усилието” - за мен е огромно удоволствие. Маха се с най-прост крем или тоалетно мляко, а ако нямаш нищо и с кисело мляко :) - 30 сек работа :)
Бягането вкъщи е чудесно предизвикателство. Имаш ли място да правиш спринтове, осморки и пр. ?
Благодаря ти, но грим трудно търпя по лицето си. :)
Относно махането - използвах тампонче, напоено със специално мляко за премахване на грим - уж лесно премахва всичко, но уви... Маха всичко единствено след яко търкане, а от това после ме боли кожата около очите. :( Вчера махах с млякото, после с вода внимателно и накрая това, което се размаца около очите - с малко от гела, с който си мия лицето. И това като имаш предвид, че отдолу имах фон дьо тен и би трябвало да падне лесно.
Мога да правя спринтовe на двора :)
Мнението беше редактирано от Love на 03.09.15 13:42.
Вземи си лосион специално за очен грим. Течните, не кремообразните са по-добър вариант, тъй като кремът, най-малкото, влачи влакна от памука и това е предпоставка за дразнене на очите. На мен ми прави впечатление, че си слагаш молива от вътрешната страна на окото (което е масовият случай), но не ти препоръчвам да го правиш, ако ти е чувствителна кожата, пък особено очите. Може да ти се случи част от черното да ти остане в окото. Имам познати, които направиха жестоки инфекции от този маниер на гримиране.
03.09.15
14:53
Хм, явно не си свикнала или гримът не е особено качествен - понякога не се определя само от марката. А ако е водоустойчив- това е извращение- наистина няма махане. При мен спиралата и само с вода пада. 3-4 тръквания с най-евтино тоалетно мляко и готово. Слагам си молив от вътрешната страна, всеки ден вече над десетилетие, а не съм имала никакви проблеми, дори когато носих лещи, абсолютно никакви. Просто избирам най-меките моливи и никога водоустойчиви.
Водоустойчив беше :D
Благодаря за съветите, ще се възползвам ако реша да има следващ път.
ПП: Нещата са по-добре при мен. Първо си вдигнах малко краката, да постоят така, после ги поразмачках лекичко и легнах да поспя. Дремала съм близо 3часа, но в момента се чувствам мноооого по-добре. След ставане, отидох веднага до тоалетната... (blush) и сега краката ми са почти както преди - не са толкова отекли и подути. Иви happy :D
Мнението беше редактирано от Love на 03.09.15 15:52.
Здравейте.
Снощи имах кофти вечер. Както обикновено, стоях до 23:30 след което си легнах. В стаята ми обаче беше топло и задушно и само се въртях и не успявах да заспя. Към 1 часа вече се бях отчаяла напълно. И тогава стана нещо още по-кофти... Както си лежах и ме заболя стомаха. Нещо средно между болка и парене, но адски неприятно. Първо си помислих, че сиг съм гладна като оная вечер, но не приличаше на това. Разсъних се съвсем и тогава осъзнах, че ми пари и на гърлото... И разбрах, че имам киселини. :( Отидох до хладилника и изпих няколко големи глътки прясно мляко. Дори не знам защо, просто инстинктивно, но след около 5-10 минути коремът ми се успокои и болката премина.
Днес сутринта след ставане не пих кафе, защото предположих че на гладно ще ми раздразни стомаха отново. Половин час след събуждането - пак лек дискомфорт и парене. :(
Препекох си две филийки хляб с малко сирене, а баба ми предложи да ми направи от нейната “рецепта с кисело мляко и магданоз”. Трябва да ви кажа, че в първо я погледнах скептично, но все пак опитах и ми хареса. Магданозът всъщност подсилва свежият, млечен вкус на киселото мляко. Другите съставки бяха - слънчогледово семе, микс семена, лъжичка мед и малко канела. Може да се сложат и овесени ядки.
Вкусът е... странен. Но е приятен. :)
Засега неприятните усещания отшумяха. На обяд мисля да си сваря картофи. Като цяло се надявам да се е получило от някоя храна, която съм яла снощи, а не да е признак на заболяване.
Здравейте.
Реших да потърся здравословни рецепти в интернет. Целта беше да си харесам няколко и да ги приготвям редовно когато си ида обратно в Търново. Попадна ми първо този сайт - здравословен. ком , но още в началото се разколебах от следното:
-пишат, че повечето зеленчуци, както и яйцата трябвало да се консумират в сурово състояние. пише още, че някои плодове след топлинна обработка стават вредни за консумация, и че доматите и спанака, както и други продукти не трябва да се готвят в никакъв случай...
WTF!?
Не знам дали си струва да чета рецептите изобщо. Откъде накъде пък не трябва да се готвят доматите?!
Ако някой знае сайт с хубави, здравословни рецепти (освен тези които имаме тук), може да го сподели - ще ми е от полза.
ПП: Не ми позволява да пусна линк към сайта. Пише че е в черният списък :D
07.09.15
19:13
С какви продукти искаш идеи за рецепти? Ако си по-конкретна, може директно да си измислим рецепти. :)
Аз лично не ползвам никакви сайтове и не мога да съм ти полезна по тази точка.
В изданието имаме доста рецепти вече - нищо ли не си хареса? :)
07.09.15
19:25
Какво значи здравословни? Всичко зависи от продуктите и приготвянето. Всяка една манджичка или печиво или сладкиш, който приготвиш може и трябва да е здравословен. Опиши какво си готвиш сега и защо не го смяташ за полезно.
Харесала съм си доста рецепти, но имам нужда от още. Основното изискване е времето за приготвяне да не е прекалено много..
Искам да се храним по-здравословно и разнообразно. С половинката сме се разбрали да си планираме храната за седмицата предварително и да си готвим.
Проблемът при мен е, че искам да включвам провече зеленчуци в ястията, но нямам идеи... Когато си помисля за ястие с повече от 3 зеленчука се сещам единствено за гювеч/яхния....
Честно казано аз нямам проблем да изкарам деня на кисело мляко и овес, 1-2 яйца, плод, малка салата и едно основно ядене, но приятелят ми предпочита нещо сготвено. От една страна, така ще ни излиза и по-евтино - в крайна сметка един пакет ориз, боб или леща стигат за няколко готвения. Картофите също.
Говорех за еднообразие.
Трябва да призная, че най-често готвех ориз със месо, ориз със зеленчуци, яйца под различни форми, печено пилешко или свинско, свинско с картофи в гърне, печена скумрия. Добавяме салата, за него и хляб - и готово.
Искам да приготвям разнообразни манджички. Да има с тиквички, моркови, пипер, домати, спанак, гъби, броколи, зеле, грах, лук, чесън, ориз... Риба по различни начини. Нещо подобно на палачинки, но не от тези банановите - не ми харесват на вкус. Разни нещица с дреболии - дробчета или сърца (обожавам сърца!).
Има много рецепти в интернет, но някак си не мога да преценя доколко се вписват в идеала за здравословно. Например в основата на почти всички ястия стои запържен лук. Според някои е допустимо - иначе ястието няма същия вкус, според други е грешка, защото пържените храни са вредни и термичната обработка прави мазнината вредна за тялото.
Като цяло имам чувството, че от много четене накрая ситуацията стана too much information и просто играя на сигурно с варен ориз, печено месо и салата. А това е еднообразно и писва.
Здравей!
И аз имам същия проблем. Супер еднообразна храна, тъй като в повечето рецепти има запържване на лук, чесън и разни подобни зеленчуци... или пък разни сосове (не готови), в който се слага доста повечко мазнина отколкото трябва да се яде.
Ако просто искаш да се храниш здравословно и не ти пука за калориите - тогава е по-лесно. Просто си купуваш зехтин за готвене и си запържваш в него каквото ти трябва. Но ако си на специален режим и ходиш с мерилките наляво-надясно.. е те тогава става зле.
На мен примерно много ми харесва ориз със зеленчуци, но зеленчуците да се запържат леко в зехтин/олио. В момента съм на такъв режим, че на обяд мога да ям ориз със зеленчуци, но не мога да ям мазнини, т.е. гол сварен ориз с голи бланширани зеленчуци - скука (dull). Добре, че си преоткрих салатата с ориз и краставички - това ям почти цяло лято. Свежо, вкусно и се нуждае само от копър, оцет/лим.сок и сол.
Друг пример - печени тиквички на фурна.. еми изобщо не ми харесват, ако няма мазнина. Все едно ям сварени тиквички, а такива не обичам. На една огромна тава с тиквички обаче, няма как да сложа само една супена лъжица зехтин.. за кое парченце по-напред? Същото е с картофите на фурна (dull)
От такава скука в храненето.. на моменти ми писва да меря и да се интересувам от калории и грамажи. Почвам да си готвя както си искам. Е, пак с някаква мярка де, но режима, който уж спазвам отива на вятъра :)
09.09.15
10:25
Можеш да си правиш заготовки за салати и да ги държиш в хладилника в стъклени съдове.
Измиваш зеленчуците, подсушаваш ги и ги нарязваш. Когато дойде време - изваждаш, овкусяваш и бъркаш салатите.
Все пак добре е да ядете и сурови зеленчуци, а не всичко да бъде готвено. :)
Така ще имате разнообразие от тази гледна точка - сурови (на салати) и готвени (в манджа).
Зеленчуците може да задушаваш на тиган; да печеш във фурна (самостоятелно или с месо), в гювеч (с картофки, месце), печени на скара / тиган; пълнени с кайма (тиквички и патладжани например, а не само чушки).
За мазнината - избери подходяща; не е нужно лукът да се слага в маслена баня, за да се получи добре - може да сложиш малко краве масло в тигана и да задушиш.
Ориз - сварен и объркан с грах, моркови царевичка; печен във фурна с праз лук и маслини; печен във фурна с месо; смесица от бял и червен ориз + сьомга и лимонов сок; оризовки; оризови спагети с домати и песто
Картофи - на кръгчета / лентички във фурна; първо сварени и после запечени на тиган с копър и чесън; гювеч; печени цели картофи; на пюре; сладки картофи с канела;; сварени и направени на картофена салата с лук
Нахут - салати (сварен, изпечен)
Царевица - цяла (варена), брашно (хляб, печива)
Други варива за разнообразие - амарант, гречка, киноа, просто
За палачинките - всеки път различно брашно (оризово, царевично, лимец, овесено и т.н).
Общо взето веднъж може да ядете печен ориз с месо и свежа салата; на другия ден да ядете картофено пюре, риба и задушени броколи и моркови; после пак ориз, но под формата на спагети; след това дробчета с лук, моркови, гъбки + царевично хлебче.
Вариантите са наистина много, много. Почти всички варива може да се намерят и под формата на брашно. Веднъж може да се прави солено (хляб), на другия път - подсладено (някакъв кекс).
Редувайки различен вид месо, различен вид риба и ястия с яйца + различни видове варива, зърнени култури + разнообразие от салати - разнообразието може да е наистина голямо.
Здравейте и благодаря за коментарите!
Сис, ти спомена едно от нещата, които ме тормозят, но пропуснах да спомена. Когато искам да се храня с по-малко въглехидрати ми е много трудно да реша какво да сготвя, защото бобовите съдържат протеини, но и голямо количество въглехидрат. Ориза е основно въглени, за царевица изобщо не си помислям, картофите и те доколкото знам са повече въглен. И какво ми остава - месо и салата. Не мога да ям месо всеки ден. Със студентския бюджет ми е трудно дори да си позволявам по 4 пъти месо в седмицата. Значи за мен най-оптимален остава варианта да ям РБ и всичко да гледам да ми е поравно.
Рони, благодаря ти за обширният пост! ^^ Харесах си много от твоите рецепти тук, както и някои от тези на Личето. :)
Сега за мен.
Сигурно сте забелязали по дневника ми, но така и не успях цяло лято да започна отново да тренирам. Всичко или е ужасно несистематично, или изобщо го няма. Една седмица успявам да ям нормално, че и по-малко, на следващата - постоянно тъпча.. Имам сериозен проблем и не знам какво побутване ми трябва, че да го реша най-после...
Цялата работа е в това, че не мога да открия начина да се мотивирам да се храня здравословно и да тренирам отново. Просто не се получава. Освен това постоянно изпитвам чувство за вина, че бях отслабнала толкова много, бях станала силна и правех неща, за които преди не съм си помисляла, поставях си цели и прочие... а после... Спрях да тренирам за няколко месеца, развалих и храненето и си върнах няколко кг. Да, не са 10 или 20. Личи ми, но не е чак толкова фрапантна разликата, тъй като от тренировките тялото ми е стегнато. Но... не се харесвам. Знам какво имах и какво нямам сега и постоянно се сравнявам. И не ми казвайте, че няма смисъл и да не го правя. Знам, че няма, НО не мога да не сравнявам.
И това ме тормози ден и нощ. Естествено, не мисля постоянно за това, но то се прокрадва в моментите, когато съм сама или не съм заета с нищо и почва да ме човърка и яде отвътре. А от собствената си глава не мога да избягам, нали?
И ям. Ям защото се депресирам, после се депресирам, защото съм яла и така в кръг. Карам се на себе си, че не пия достатъчно вода, но не мога да се насилвам да пия, когато не ми се пие. Започвам да тренирам и скоро спирам, защото ми е трудно да си помръдна надебелия задник. Всичко ми тежи, изморява ме и се отказвам. Защото се сещам, че едно време го правих много по-лесно, а сега... и пак се депресирам.
Реших да се мотивирам от сайта и форума тук. Не става. Като поразгледам дневниците на другите момичета вместо да се мотивирам, аз отчитам техните усилия и резултати и ги сравнявам с моето нищо. Те са продължили и продължават, а аз се отказах и сега не успявам да продължа.
Много зле се чувствам :(
10.09.15
23:17
Може би трябва да се замислиш върху това как възприемаш здравословното хранене и редовното спортуване.
Защо, когато гледаш другите дневници, виждаш основно усилия? Защо да е усилие да правиш нещо, което в крайна сметка ти помага да живееш по-добре, да се чувстваш по-добре?
Да - за някои е усилие да балансират между натоварен работен ден, семейство и прочее - от тази гледна точка съм съгласна. Но като цяло, смятам, че не трябва да гледаме на тези неща като нещо, което иска воля и усилия. Просто намираме тази физическа активност, която ни прави щастливи и носи позитиви успоредно с това; съчетаваме я с хранене, което не е ръководено по поредната мода или по някой друг човек (понеже той има резултати с това хранене, значи и аз ще имам).
Формата е преходна. Сега може в твоите очи да си по-”зле” от преди, но не се знае какво те очаква в бъдеще. Може да надскочиш себе си.
И периодът, в който си сега, няма да е вечен. И той ще мине. Повтарям си го винаги, когато ми се случи да съм в “кофти” етап. :D
Не знам какво може да те откъсне от този ти кръговрат; вероятно, ако откриеш причината за него, ще ти е по-лесно. :)
Обаче, ако храната ти е еднообразна и допълнително се ограничаваш без причина от сами по себе си хубави продукти, това е доста възможен фактор за преяждането ти. Даже бих заложила на него.
Защо да си правиш храни-табу като ориза, картофите, царевицата, ако искаш да ги ядеш? Какво от това, че имат повече въглехидрати? Защо да се стремиш да се придържаш към малко въглехидрати, ако това не е твоят начин на хранене?
Трябва да отбележа, Рони, че поста ти много ми помогна. :) Няма да изпадам в разсъждения тук, всичко което си осмислих остава в главата ми и ще си го припомням ако ми стане кофти.
БЛАГОДАРЯ ТИ! (отново, за кой ли път) (hug) (hug) (hug)
Мога да кажа, че започнах да се взимам в ръце. Като начало намирам си повече работа по двора или вкъщи, която изисква движение. И за храната полагам усилия. :)
Вчера, с изключение на 3 бисквитки и една чаша Нескуик, нямам прегрешения. Хляба го отказвам.
Закуска: банан, 1 пакет печено кашу.
Обяд: към 150гр. мусака.
Следобяд: ориз със зеленчуци, салата с краставици и малко сирене
-чаша мляко с Нескуик
Вечеря: малко ориз, краставица
+2 праскови
+3 бисквитки с мюсли
За днес имам:
Закуска: омлет от 2 яйца и сирене
-чепка червено грозде докато чистихме двора
Обяд: 3 пържени малки рибки (шпрот ли, какво беше там), една печена скумрия, домат, и четири тънки кръгчета тиквичка - запечена на скарата с малко сол.
Знам, че излиза основно въглехидратно, но се старая да е по-разнообразно. :)
Мнението беше редактирано от Love на 11.09.15 16:53.
(nok)
Следобяд: 2-3 вилички ориз, една праскова, чепка грозде.
Ииии довърших чистенето на втория етаж, плюс две стаи от долния и стълбището. ^^
За довечера съм планирала скумрия с гарнитура от леко сварен зеленчуков микс. :)
Имам един технически въпрос. :D Когато клякам, независимо дали със собствено тегло или с щанга, докъде трябва да спусна таза
a) на нивото на коленете
б) малко под коленете
в) възможно най-ниско
ако искам да натоваря най-вече глутеусите?
Казвам си честно - имам нужда от стягане и порастване на задника :D , но за толкова време (и четене) така и не открих правилният отговор. Неведнъж съм споменавала, че бедрата ми вървят яко. Когато тренирах в залата и умишлено кляках с тежко, щото ми беше кеф, гледах да е под коленете, възможно по-ниско, или така нареченото ATG… И освен че малко ми се пооформи задника си докарах завидно големи бедра.
Ако може някой вещ да ми обясни къде точно да завършва клека, за да натоварвам по-малко квадрицепсите и повече задното бедро и глутеуса.
Попринцип смятам ,че за глутеус е най-добре клека да се изпълнява с широк разкрач и пръстите на краката да сочат навън ,като повреме на клека “буташ” с коленете навън. Казвам “попринцип смятам” ,защото в интернет има много информация и различни мнения на тази тема . Защо просто не правиш изолиращи упражнения за дупето ?
Дълбочината на клека зависи от това дали можеш да се придържаш към правилна техника ,но малко под паралел е добре.
12.09.15
08:49
Мда, като цяло, ако искаш да тренираш глутеусите, но успоредно с това искаш да изолираш максимално квадрицепсите и те да не са участници в движението, то е редно да се насочиш към други упражнения.
Каквато и да е дълбочината на клека, квадрицепсите участват. Все пак, за да отговоря на въпроса ти, то смятам, че при максимално дълбокия клек (в най-долна фаза) основни динамисти са глутеусите. Обаче това не изолира квадрицепсите.
Може да продължиш да си правиш клекове и другите неща, които обикновено правиш за крака, защото не е ОК и напълно да изключиш тренирането на квадрицепсите. Просто добави тренировка, която да е насочена основно към глутеус. Идея за упражнения: тежък глутеус мост с щанга (раменете на земята, стъпалата на земята); суинг с пудовка; обратни хиперекстензии; глутеус мост с 1 крак (кракът, който работи да е на по-висока повърхност - пейка, а другият крак да е вдигнат нагоре - стъпалото сочи тавана; раменете са на земята).
Задно бедро - glute ham raises, румънска тяга, бедрено сгъване, хиперекстензии с акцент на задното бедро.
За финал - наистина гледай да не си докараш някой силов дисбаланс в стремежа си да тренираш повече глутеус и задни бедра, а умишлено да намалиш тренирането на квадрицепсите. Въпреки че задните бедра по начало са по-слаби, не е трудно да си докараш и обратната връзка. Така че умната. :)
Благодаря ви за мненията!
Рони, всъщност питам, защото имам съмнения че съм си докарала лек дисбаланс именно там - задното ми бедро е по-слабо от квадрицепсите.
Ще се възползвам от предложенията за упражнения! ^^
——————————————————-
късна закуска - омлет от две яйца, 4 кръгчета салам, грах, моркови, соев сос и 10гр сирене :D
късен обяд - отново омлет, този път с повече сирене и без соев сос; чепка грозде
——————————————————————————————
BTW, искам да споделя че промяната в храненето дава резултат. Деня когато започнах бях 83,6кг. След първият ден - 82,9кг. А днес сутринта - 82кг.
А дори се притеснявах, че ям прекалено много и още си позволявам някой друг джънк (например бисквитите)
Според мен спада на теглото ясно сочи, че си изхвърлям водата, и това е хубаво начало! ^^ Обиколките на краката и другите части на тялото също са поспаднали и отвратителният воден целулит почти е изчезнал (СЛАВА БОГУ) :D
Това ме насърчава да продължавам и днес дори ще си направя тренировка с упражненията, които Рони ми предложи за глутеусите. :)
Хубав ден!
Мнението беше редактирано от Love на 13.09.15 11:19.
Направих тренировка с упражнения от нета и тези на Рони. Избрах си няколко, които ми харесват как натоварват дупето.
За вечеря имах... малко повече храна :Д Порция спагети с доматен сос (+зеленчуци и риган) и една печена наденица - от истинско месо! :D
О, и изпих 50гр бира :D
Не мога да спра да слушам тази песен: (h)—————>
Минавам да отбележа, че вече втори ден имаме гости и нямам време да седна на лаптопа. Общо взето храната е ок. Прегрешения - към 100гр. домашна торта, 2 купешки пастички, половин чаша кола. Хляб - не.
Днес примерно на обяд правихме пържени кюфтета и пържени картофи. Аз си сложих 2 кюфтета, вместо една шепа избрах само 5 картофа и останалата част от чинията запълних с нарязан домат. :)
Кантара - 82кг.
Упражненията за Д-то си правя когато намеря 5-10 мин за себе си. ^^
От утре вече по-обстойни постове, обещавам! :D
Минавам да отбележа, за да не забравя пак.
-късна закука: голяма праскова, 2 малки купички бобена чорба - повече боб, по-малко супа
-късен обяд: купичка елда с краве масло и сирене
Здравейте, бб-тиймъри!
Връщам се...
За кой ли път :D
Сега сериозно. В живота си открай време наблюдавам едно явление - периоди когато се чувствам ок, силна, способна, уверена, и такива в които имам чувството, че всичко се е объркало и не съм същият човек. Съответно това ми се проявява в храненето най-вече и в двигателната активност. Ако съм ок - ям добре, правя упражнения, искам да излизам и да се забавлявам, живея активно. Ако не съм ок - развалям храненето, оттам и фигурата, от фигурата ми спада самочувствието - почвам да нося по-разпуснати дрехи и губя желание да излизам сред хора, защото мисля, че ще ми се подиграват за това как изглеждам.
Може да ви се стори смешно, повърхностно и прочие, но така се чувствам. Просто е имало прекалено много моменти в живота ми когато съм знаела, че мога да направя нещо, че съм способна, но когато ми е излизала възможност, съм я пропускала заради неувереност във външният вид...
Но стига с моите приказки, отплеснах се. Накратко, в последните месеци бях в “лош” период и сега един вид “излизам” от него. Бях станала 86кг, което ме вкара във зверска депресия и то не защото кантарът за мен е най-важното нещо, а защото това беше все едно съм хвърлила по дяволите всичките си усилия с които успях от 89кг да отслабна до 74 и то не с тъпи диети, а със тренировки и хубаво хранене... После криво-ляво се хванах в ръце и сега съм около 80кг.
Искам отново да си върна старите килограми, когато тренирах редовно (74) и най-накрая да открия своя баланс.
Ето например този понеделник се каним да излизаме на дискотека и аз се чудих какво да си облека, защото сега съм по-пухкава и положението е “оттук сланинка - оттам сланинка” и общо взето ми е некомфортно с повечето дрехи. Най-накрая си избрах нещо, но естествено не ми стои така както преди. И тогава се надъхах още повече. Просто дойде момента да си кажа “СТОП” и да направя по-добрия избор. Направих ви и няколко снимки за да видите моментната ми форма и кое точно ме притеснява.
И моля ви се, не ми казвайте, че нищо ми няма, защото не е така. Нямам намерение да ставам торба с кокали :D , но не искам и да съм толкова пълна.
ПП: Да, имам нова прическа :D
ПП: Всичко това горе беше само за да кажа, че ще си попълвам дневника отново. :D
Мнението беше редактирано от Love на 20.11.15 22:32.
20.11.15
23:20
:*
Ти сама си посочила какво трябва да се случи, за да се върне балансът ти и ти го пожелавам. :) Работи върху това, което ти пречи да си уверена, силна и... себе си.
(И да, не ти личи числото 80; вижда се, че си покачила излишно тегло, но ситуацията е далеч от фатална. Фатална е може би в главата ти, но реално не е страшно и ще оправиш нещата неусетно, стига да поработиш върху пречките.)
Добре дошла отново. :)
20.11.15
23:34
Чак притеснения, тежко положение и подобни силни думи... знам ли, дай да сме реалисти, както отбелязва Рони.
Нали си наясно, че не си пигмей? Да не подгониш 50 кила само...
Не виждам особен проблем в излизанията и забавленията, стига да са в разумна доза. Ако са в прекомерно количество - да, ще те дърпат назад във всички случаи. Въпрос на приоритети, а и на гледна точка, само ти можеш да знаеш до каква степен ти е приятно.