Let the day begin

Прескочи до:

Нямам опит точно с този препарат, но преди години ми бяха предписали медикаменти на основата на прогестерон.
Подобно на теб се подувах като гъба и то въпреки активното спортуване и обичаен хранителен режим. За себе си не открих начин да държа положението под контрол, докато ги пия.

Със сигурност е вода това и мисля, че когато прекратиш приема, водната задръжка ще се нормализира с времето. Може да обсъдиш с твоя лекар.
На пръв прочит, за изхвърляне на вода, се сещам за мечо грозде и листа от бяла бреза обаче не знам до колко ще действат с хормонални лекарства.

Важното е, че всичко е наред при теб. Сега състоянието е временно и стискам палци бързо да се наредят нещата. :)

ПП: Приятно изкарване на морето!!! То ще ти подейства страхотно! :))))

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 16.07.15 07:15.

16.07.15
08:15

Зозо, нямам никакъв опит ( и слава Богу ) с такива препарати, но бъди сигурна че подпухването е от него ... И аз мисля, че е на основата на прогестерона. Преди 15 год. имах един кратък досег с прогестерон, пих го за 2-3 месеца някъде и така се надух и качвах от въздуха. От тогава нямам нужда да пия такива препарати, но ако искаш допитай се до доктор за Диоренал. Мисля, че е на основата на билки ( глухарче ), така че не би трябвало да ти навреди.
Приятно изкарване на моретоооо (sun)

16.07.15
19:40

Момичета, много благодаря :*
Ще пробвам и мечо грозде, и глухарче. Взела съм си и магданоз.
Полагах толкова усилия за формата си, а сега буквално за няколко дни съм като плондир :(
Говорих и с гинеколога си и той ми каза, че Някои жени напълнявали, ама аз можело да кача 200 грама.... Какви 200 грама - 2 кила и 1/2 за 5 дена!
Направо ми иде да си заровя главата в пясъка (mooning)

Амии то си е относително и си зависи от конкретната жена - никой не може да предвиди как ще ти се отрази и колко вода ще задържиш.
Предполагам, че тъй като личното ти тегло не е голямо, а и видимо нямаш проблеми с водния метаболизъм, едва ли ще продължаваш да задържаш повече. Вероятно ще се въртиш около тази цифра и ти пожелавам да не вдигаш повече, защото знам, че си е тегаво. Не само, че визуално не ти е добре, но ти и тежи, а лично на мен и на движенията, когато тренирам, ми пречи.

Иначе... при мен беше фрапиращо, но аз по начало си имам проблеми с водата, а и не съм никак лека.
Пий си течности, храни се добре, наслаждавай се на почивката си!
Колко време ще трябва да си на тези лекарства?

17.07.15
15:38

Мерси Рони. За съжаление трябва да го пия 3 до 6 месеца :( Ама ще гледам дори и нещо да кача, да е малко :)

Алоооооооооу, плажната, Боби е толкова активен - виждаме, че и на теб ти е добре, но драсни 2 думи :Р

Шегувам се, почивай си от компютри и грабете на макс от морето! :)

26.07.15
14:20

казано от Вероника Налбатска на 25.07.15, 09:21:

Алоооооооооу, плажната, Боби е толкова активен - виждаме, че и на теб ти е добре, но драсни 2 думи :Р

Няма да обяснявам кой какво прави, само ще покажа:

ЕХААААААААА
Та тя е станала по-яка от теб, бре!
Колко кг е тази гума? Жестоко. :)
Какъв фитнес сте си намерили само - имате си всичко!:)

26.07.15
14:35

казано от Вероника Налбатска на 26.07.15, 14:32:

ЕХААААААААА
Та тя е станала по-яка от теб, бре!
Колко кг е тази гума? Жестоко. :)
Какъв фитнес сте си намерили само - имате си всичко!:)

Момчетата в залата казват, че е 70 кг, но на мен ми се струва доста по-тежка. Търсих я като модел в нета - пълно е с тт-данни за всичко от товароносимост до максимално вътрешно налягане, но не и теглото й. ;)

А фитнесчето е такова, че и в София бих тренирал с кеф - навес на открито, под от дебела пореста гума и почти всичко необходимо. Само лостовете са калпави и няма достатъчно тежести, но като за отпускарски тренировки стига. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.07.15 23:02.

26.07.15
15:23

казано от Вероника Налбатска на 25.07.15, 09:21:

Рони, първите седем дена от “отпуската” бачках всеки следобяд... Реално комп не съм отваряла последните 3 дена (sun).

Ама Боби каза, че си писала, та влизам да се отчета. Изкарваме си страхотно. Кумът ни с едно гадже беше с нас до днес, а от днес пък една колежка на мъжО е на Лозенец с домочадието - 3 деца (10, 9 и 4 години). Кати се вписа много добре сред тях :)
Вчера организирах малко събиране по повод рождение ден на половинката. Имах късмет, че nervak беше на почивка на Царево със съпругата си (party), та имаше лек привкус на приятна изненада.
За другата седмица планираме двудневна екскурзия до Младежко и Бръшлян в Странджа.
Иначе си намерихме страхотно фитнесче на 50 м от апартамента ни - под един огромен навес, прохладно, с много уреди и не много трениращи :D Изключвам една обособена част, на която едни млади момчета тренират Муай Тай. Моите тренировки са направо песен. Душата им излиза направо - не знам как са живи след това.
Бирите и хапването нещо ми идват в повече, ама ще го мисля като се приберем.

26.07.15
15:43

Тренировките от последната седмица:
Горна част - А
Загрявка
Избутване на прав лост от хор. лег - 3х10х30 кг
Придърпване на горен скрипец в раменен надхват - 3х10х30 кг
Избутване на дъмбели от полулег - 3х9х11 кг (на ръка)
Раменни преси с дъмбели от седеж (с наклон) - 3х10х6 кг (на ръка)

Долна част - А
Загрявка
Клек с прав лост - 3х10х30 кг
Мъртва тяга с прави крака - 3х10х40 кг
Плие - 3х10х22 кг
Махало (на уред) - 3х10х15 кг (външно, вътрешно и задно)

Горна част - Б
Загрявка
“Избутване на дъмбели от полулег - 2х9х11 кг (на ръка)
+ Придърпване на горен скрипец в подхват (суперсерии)” - 2х10х35 кг
“Избутване на прав лост от хор. лег - 2х10х30 кг
+Гребане с дъмбел (суперсерии)” - 2х9х22 кг
“Повдигане на ръце напред с дъмбели - 2х9х5 кг (на ръка)
+ Високо изтегляне (суперсерии)” - 2х9х18 кг (мисля, че лостът е толкова)

Долна част - Б
Загрявка
Български клек - 3х10х8 кг (на крак)
Мъртва тяга (класическа) - 3х6х60 кг
Бедрени екстензии (на машина) - 3х10х20 кг (тази машина върви по съвсем друг начин от машината на Тони...)
Бедрени сгъвания - 3х10х15 кг

Горе-долу прилични тренировки. А, и гумата, разбира се :D Много ме изкефи и мисля да си я включвам в тренировката (giggle).

Много, много слънце и усмивки, и целувки на цялата банда (sun). Пък след отпускарско - септември да се съберем на по бира ;)

31.07.15
19:26

Привет приятели (sun)

Няколко дена се загубих по Странджа ;) В сряда бяхме в Младежко - разкошно хотелче на супер цени - имаше си и басейн, сауна, парна баня, които аз за съжаление не успях да посетя, но пък си направихме една чудна разходка до изворите на река Младежка. В жегата се оказа чудно прохладно местенце, а водата беше с температура около 4-5 градуса. Хората от селото казаха, че е добре да си натопиш краката за 5 минути, но доста трудно се издържа (giggle). Седнахме на два камъка да си пийнем биричката (която я изстудихме за нула време на течащата вода) и Боби успя да си изпусне неговото кенче :) Мързелът му надделя, та се наложи аз да му я вадя от студената вода :)
Вчера се паркирахме в с. Бръшлян - разкошно местенце - чудна природа. Хотелчето се състои от 4 отделни къщи - собственост на брат и сестра. Нямат готвач, но кухнята е изцяло оборудвана с всичко необходимо. Вечерта си запалихме скарата (за съжаление на ток) и си приготвихме барбекю. Компания ни направиха отседналите в една от къщите граничари. Получи се много приятна компания с младите момчета :)
Днес пък присъствахме на седянка на странджански баби :) Дори изиграх една ръченица (sun)

Прилагам снимков материал :D

02.08.15
10:07

01.08.
Ставаме сутринта и като се наредили едни облацииии.... няма плаж, но пък тренирах сутринта :)

Горна част - А
Загрявка
Избутване на прав лост от хор. лег - 1х10х30 кг; 2х10х32,5 кг
Избутване на дъмбели от полулег - 3х12х11 кг (на ръка)
Раменни преси с дъмбели от седеж (с наклон) - 1х10х6 кг (на ръка)
Повдигане на ръце напред с дъмбели - 2х10х4 кг (на ръка)

Чудна тренировка се получи. Въпреки че беше на гладно, имах сила. Вдигнах килата на лежанката, а си запазих повторенията (muscle). Само нещо лявото рамо ме мъчи и не успях да се разбера с раменните преси :(

Следобяд дойдоха едни приятели, които почиват в Ахтопол на гости и си изкарахме много приятен ден.

Днес пак няма слънце :(, ама ще използвам да поработя малко. Ей, вижда се краят на почивката и ме хваща лека носталгия.... Ама ако е хубаво времето, може да отскочим пак към моренцето началото на септември (sun)

05.08.15
23:23

Пффф.... първи ден в офиса. Не че ме оставиха на морето, ама.... Колежката от отдела, която се премести в друг отдел, днес ми държа сметка защо не съм отишла веднага в офиса след като ми е приключила отпуската. Направо изпаднах в потрес. Не стига, че от 9 работни дни отпуска само 3 не отворих компютър, а работих и уикендите, а като капак на всичко - това “запитване”. На акъла ми беше да и кажа “кога стана калайджия, кога ти почерня задника”, ама се възпрях (само на акъла ми остана). Включително вчера, докато пътувахме, се наложи да спра, за да пусна спешно нещо, защото нов колега проглуши мейлите кой може да свърши работата, докато аз пътувам, т.е. става дума за около 3-4 часа разлика във времето. Съвсем са изтрещяли тези хора!(devil) Веднага се обадих на прекия ми шеф и в понеделник ще има разговори.

Следобяд си вдигнах гълъбите и отидох на тренировка:
Долна част - А
Загрявка
Клек с прав лост - 1х10х30 кг; 1х10х35 кг; 1х8х35кг
Мъртва тяга с прави крака - 1х10х50 кг; 2х 8х50 кг
Плие - 3х10х24 кг
Махало (на уред) - 3х10х15 кг (външно, вътрешно и задно)
Колелце между сериите - 3х15

Май трябва повечко да ми вдигат адреналина в офиса (giggle). Всички кила увеличих на тренировката, а повторенията ги запазих горе-долу. Поотслабнал ми е пояса :(, иначе имах сила в краката за клека.

Изпратихме голямата щерка на почивка във Варна с нощния влак. Сега ми е супер притеснено как ще пътуват, как ще пристигнат... Имах драми и с резервациите - още миналия петък запазих квартира и се разбрах с хазяйката да потвърдя днес. Звъня днес и се оказва, че някакви си удължили престоя и стаята все още не е свободна. Добре, предлага ми друга стая с друга цена, аз се съгласявам и когато започваме да уточняваме дните се оказва, че тя е с мисълта, че утре е петък (7-ми). Да, ама - не. Детето ми пътува днес... и викам - “На гарата ли да спи?”, а тя, “Чакай, чакай, ще звънна на Рачето, давам ти телефона на Рачето, тя е моя приятелка, наблизо е квартирата, тя е много сериозна...” Та, звъннах аз на Рачето и сега чакам с нетърпение да видя къде ми отива детето :)

Капакът на деня е, че Боби закара щерката на гарата, качи я на влака... ама на кой (giggle) - на другия за Варна, за който не са билетите. Сега звънна щерката, че няма проблем с билетите... Как да не се смее човек. :)

Мнението беше редактирано от Zozo на 05.08.15 23:24.

08.08.15
15:18

Тренировката вчера:
Горна част - Б
Загрявка
“Избутване на дъмбели от полулег - 1х12х11 кг; 1х14х11кг (на ръка)
“Избутване на прав лост от хор. лег - 2х8х35 кг
+Гребане с дъмбел (суперсерии)” - 2х10х22 кг
“Повдигане на ръце напред с дъмбели - 2х9х5 кг (на ръка)
+ Високо изтегляне (суперсерии)” - 2х10х18 кг (само с лоста)
3 серии планкове с изнасяне на срещуположни ръка и крак

Определено имах сила и рамото не ме болеше, което е още по-чудесно :)
В края на тренировката се появи Тоди и Кати като и вика - “Имаш ръце като мама”. Умрях от срам |-) Момичето тренира яко, Балкански шампион, а моята дрисла така да се изкаже. Добре че Тоди е свестен човек, та не се обиди :)

Хубав и усмихнат уикенд :)
От утре сме без малкия човек за време “Колкото издържим” (party)

08.08.15
16:18

Малко снимки от тренировката вчера:

12.08.15
22:55

09.08.
Долна част - Б
Загрявка
Български клек - 3х10х9 кг (на крак)
Мъртва тяга (класическа) - 3х6х60 кг
Бедрени екстензии (на машина) - 3х10х32 кг
Сгъвания за задно бедро на машина от стоеж- 3 до отказ
Колелце от колене - 3х15

11.08.
Горна част - А

Загрявка
Избутване на прав лост от хор. лег - 3х8х35 кг
Избутване на дъмбели от полулег - 3х9х11 кг (на ръка)
Повдигане на ръце напред - 3х10х5 кг (на ръка)

Обичам си лежанката и това е :) Ще продължа да я товаря (giggle). От краката вече нямам драматични мускулни трески и ще ги мачкам и тях.

Малката маймуна все още е на море с баба и дядо, ама утре се прибират към вилата, а в петък и към София :( Какво ли пак видях от почивка без деца... само съвестта ми почива, че работя, а пък не ми е гузно за детето, че не му обръщам внимание :(
Голямата се върна в понеделник сутринта крива, та крива, не спала....
В 6 часа станах да и готвя да има за обяд, след като работих цяла неделя и съвсем забравих, че детето се прибира.
Ама това е положението - откачена майка-работохолик.

16.08.15
17:00

15.08.
Тренировката вчера:
Долна част - А
Загрявка
Клек с прав лост - 1х12х30 кг; 2х8х40 кг;
Мъртва тяга с прави крака - 3х10х50 кг
Плие - няма
Махало (на уред) - 3х15 кг до отказ (външно, вътрешно и задно)
Колелце между сериите - 3х18

Много добре на клека :) 1-2 повторения не бяха до долу, но щангата не успя да ме затисне и днес не съм с мускулна треска (поне не много (giggle))
8-ца на 40 кг не помня от кога не съм правила.
Дали възстановяването ми миналата година не е било свързано с хормоналния баланс... Откакто пия прогестерон, реално нямам мускулна треска на краката (wasntme)

Сутринта решихме да се разходим на Витоша (от Драгалевски лифт до Бай Кръстьо) само с малката щерка и с кучето :), че голямата я викнаха по спешност от вчера на работа. Новото момиче, с което “уж” да се редуват, вчера не отишло на работа. 20-годишен човек решава, че не му се ходи на работа и дори не уведомява работодателя си.
А имаха голям рожден ден с 15 деца... Горката дъщеря се прибра с главоболие направо. Аз не бих ги издържала, ама пусто като иска геймърски компютър, ще търпи гъзеца и (giggle).

Точно стигнахме на “Бай Кръстьо” и седнахме за по една чорба, бира... , и като заплющя един дъжд... Всички се скрихме в хижата и една бабка излезна да прибира от масите навън прибори и вижда кучето и вика - “Прибирайте го вътре, как ще остане на дъжда”. И ние с едно мокро, кално куче, се намъкнахме вътре. Бяхме атракцията, защото Саба (кучето) изяде цяла порция салата домати с краставици :D, дояде и боб чорбата на малката щерка и един човек от масата вика - “Ама това куче не може да яде само зеленчуци”, и му даде последната си хапка от кюфтето :)
Беше яко забавно :D
Изчакахме дъжда да понамалее, и къде намалял, къде - не, тръгнахме обратно към Драгалевци.
Ей, колко е по-лесно да слизаш надолу, особено, ако ти държат амортисьорите :)

Хубава почивка и успешна седмица (sun)

17.08.15
21:09

Горна част - Б
Загрявка
“Избутване на дъмбели от полулег - 2х12х11 кг (на ръка)
“Избутване на прав лост от хор. лег - 2х8х35 кг
“Повдигане на ръце напред с дъмбели - 2х9х6 кг (на ръка)
+ Високо изтегляне (суперсерии)” - 2х10х20 кг (само с лоста)
3 серии коремни преси за долна част

Много добре беше тренировката, освен че беше ужасно задушно и се разтекох направо.

Храната нещо забравям да я пиша напоследък:
- кафе с мляко
- диня
- гръцка муска с телешка кайма
- салата домати
- сьомга котлет на тиган + салата домати с печени чушки

Снощи реших да хапна пак пилешко месо (пусто много го обичам) и то на Дюк и сутринта отново се събудих с подпухнали клепачи и цяло кило нагоре! Няма истинско пилешко, няма....

18.08.15
23:46

Ей, да споделя премеждията си от събота вечер.
Трети ден в асансьора мирише на мърша и едни гигантски мухи летят.. И човек си помисля, че някой си изхвърля боклука и има остатъчна миризма.
Звъня на фирмата, с която входът сключи договор, и учудващо си вдигнаха телефона в събота вечер и ми приеха обаждането.
Да, ама във вторник звъня отново, защото продължава да мирише на мърша в асансьора. Попаднах на друг служител, който обеща да провери случая и да се свърже с мен. Свързаха се следобяд да ме уведомят, че днес или утре ще бъде почистено.
Към 21 часа се звъни на вратата и се появява асансьорния техник, чудещ се кой е подал сигналът и защо не сме му звъннали директно на него, а през фирмата.
Оказва се умряла котка, и то не в шахтата, а на 8-мия етаж в обслужващия панел (wasntme)
И какво друго се оказва - касиерката на входа досега все е отказвала да се почисти шахтата, защото няма кой да плати.
Става въпрос за 20 лв. почистване, което би могло да спести някой пожар от фас, напр.
И как от 24 апартамента никой не вдигна телефона и да каже какво не е наред (envy)

Зозо, абсурдите са големи!
Миналата седмица имахме събрание на входа (аз не присъствах, защото нямаше да издържа, но Росен беше там).
Все по-силно започваме да копнеем да живеем самостоятелно в къща. Не е истина колко са егоистични, мислещи само за себе си.
“Аз няма да плащам такса, защото не ползвам асансьора. И лампи не ми трябват”
“Аз няма да плащам за ремонт на покрива, защото не живея на последния етаж”
“Аз пък от 3 години не съм плащал нищо, но няма и да платя”

А ние си плащаме всичко чинно, даже и предплащаме, докато някой друг не си мърда пръста.
Брутални са.
Та и твоята история не ме изненадва. :(

А за пилешкото месо - и аз, когато ям пиле, купувам такова, но проблеми не съм усещала. Вероятно е индивидуално. По принцип обаче се старая да не ям прекалено много пилешко, което покрай ротацията ми се получава.

19.08.15
22:12

Навсякъде е така...Аз понеже съм на първия етаж,преди много време им казах да се оправи входа,че е рядко гнусен-цигански буквално...никой нещо,те така си живеят.
Да ,ама мен ме е срам да поканя гости...Взех си 5 дена отпуска,купих материали и шпакловай ,боядисвай до втория етаж.Много се зарадвах когато един от съседите ме попита укорително и нервно защо спирам до втория етаж,то и нагоре било свинско хахахаха .
Обясних му ,че ако му засиля една маламашка в тъпата тиква,може и сам да си шпаклова...та така.
Във всеки вход има по 2-3 по-дейни семейства,а останалото е тиня.

20.08.15
06:18

19.08.
Долна част - Б
Загрявка
Български клек - 3х8х9 кг (на крак)
Мъртва тяга (класическа) - 3х5х60 кг
Бедрени екстензии (на машина) - 3х10х32 кг
3 серии планкове с изнасяне на противоположни ръка и крак - 20, 16, 14

Тренировката беше много зле. Всичко тежеше, в залата беше страшно задушно, едвам се дишаше. По принцип не се потя особено, но вчера направо изтекох...
Храната:
- кафе с мляко, бонбон
- 2 филийки пълнозърнест хляб, резен кашкавал, парче шунка
- пъстърва на скара, салата зеле с моркови, домат
- пилешки дробчета на тиган, шопска салата

Много вода задържам тези дни, но предвид хормоните, които пия... Днес пак ще си нарежа връзка магданоз и ще изпия дежурните 2-2,5 литра вода. Още един ден имам само да ги пия, та се надявам в следващите дни да съм по-малко подпухнала :(

В офиса борбата с обучението с единия колега продължава. Младо момче, завърши „Бизнес информатика и комуникации“ в УНСС, а елементарни логически постройки не знае :( За съжаление са му набрали и сега се чудя как да му наливам в главата, за да се задържи. Вече 6-ти месец го обучаваме, а това са си доста време и усилия от наша страна и хич не ми се иска да го махаме. Но ако така продължава, не може постоянно някой да ходи и да му проверява кодовете. Поживем - увидем :)

23.08.15
15:40

23.08.
Горна част - А
Загрявка
Избутване на прав лост от хор. лег - 3х10х35 кг
Придърпване на горен скрипец в раменен надхват - 3х9х35кг
Избутване на дъмбели от полулег - 1х15х9 кг, 2х12х11 кг(на ръка)
Повдигане на ръце напред - 3х8х7 кг (на ръка)
Коремни преси с тежест над глава - 3х16х10 кг

Днес, на гладно, по обяд, тренировката беше чудесна (muscle). Имах сила навсякъде, малко ме болеше лявото рамо и не посмях да увеличавам тежестите, но пък вдигнах повторенията. Много съм доволна (sun)
Храната:
- кафе с мляко
- зелен чай с лимон
след тренировка:
- бира, няколко парчета пушена сьомга
- до вечеря не знам още какво ще изям (изпия) (giggle)

Преди два дена случайно срещнах собствениците на кокерчето, което спасихме :) Само едно краче беше останало с шина. Диване голямо - едното момче едвам го удържаше в ръцете си, за да го водят на доктор (giggle). После, как е паднало...
Много се радвам как една правилна реакция в даден момент може да спаси живот. Няма по-безценно от това. :)

25.08.15
21:17

Толкова искам 2 дена  почивка, само 2 дена...

29.08.15
16:44

29.08.
Тренировката днес:
Долна част - А
Загрявка
Клек с прав лост - 1х12х30 кг; 2х8х40 кг1х7х40;
Мъртва тяга с прави крака - 1х11х50кг;2х10х50 кг
Махало (на уред) - 3х15 кг до отказ (външно, вътрешно и задно бедро)

Тренирахме към 13 часа следобяд на гладно. Имаше сила, определено. Не бях правила клек повече от седмица и утре ще се разбере по мускулната треска :D Доволна съм като цяло. Тръгнах да дърпам тягата и като направих 11 повторения, започнах да оглеждам лоста колко съм натоварила. Супер леко ми беше, дори за прави крака. :)

Сутринта станах и свърших малко служебна работа (бяха ми задръстили пощата снощи (devil)) После хванах децата и хайде на разпродажбата в SportDepot. Наистина имаше разкошни предложения - купих кецове на Адидас на малката щерка за 102 лв., към които вървеше раница - подарък на стойност 49 лв. Отделно взехме 2 ватирани блузи, горнище за ангунг, клин и потник и всичко беше под 200 лв. Изглежда от вчера не бяха успели да си сменят етикетите, защото някои неща излизаха по-евтино.
Ще го закриват ли този магазин, че има такива разпродажби...
Засякохме се в залата с Витан, - тренира здраво, много добре изглеждаше :)

Хапнахме на едно заведение до нас - аз - панирани калмари и салатка и бира. Сега продължавам да бачкам и да си пийвам биричката (beer)
Утре мислим да се занесем към Южния парк, че ще е жега, а мързелите в къщи не искат Витоша :D

Мнението беше редактирано от Zozo на 29.08.15 16:45.

31.08.15
23:42

31.08.
Горна част - Б

Загрявка
“Избутване на дъмбели от полулег - 1х15х11 кг; 1х10х13кг(на ръка)
+ Придърпване на горен скрипец в подхват (суперсерии)” - 1х10х35 кг; 1х8х40 кг
“Избутване на прав лост от хор. лег - 1х8х37,5 кг; 1х7х37,5 кг
“Повдигане на ръце напред с дъмбели - 2х7х6 кг (на ръка)
3 серии коремни преси за долна част

Ей, голяма гад е Мъж ми! Все вика: “Малко са ти килата, забравих да броя, за какво ти пазя?” Та днес малко ги увеличих :) Ама една мацка тренираше здраво до мен и изглеждаше супер, та се амбицирах ;)

Утре е 1-ви септември и има само 2 седмици до началото на учебната година (бляк). Пак се започва водене, прибиране, странични дейности...
С голямата щерка не мога да се разбера дали курсове IELTS или немски към GOETHE ... Обучението в немско-говорящите държави е значително по-евтино от англо-говорящите такива.
Ще го измисля (sun)

04.09.15
23:21

Тренировката вчера:
Долна част - Б
Загрявка
Лег преса - 3х10х50 кг
Мъртва тяга (класическа) - 1х7х60; 2х6х60 кг
Бедрени екстензии (на машина) - 3х10х34,5 кг
Колелце от колене - 18,16,16

Тренирах сутринта на гладно и уж да беше добре, ама тц... Всичко ми тежеше, едвам направих упражнеията. Следобяд един “любим” колега ми прати мейл със запитвания, та му отвърнах със запитвания :D Сутринта ми се цупеше - “Какъв бил този мейл?” Не си прави въобще труда да погледне какво се иска, а директно препраща - пощенска кутия :)
В сряда оперираха баща ми от хидроцеле - операцията мина успешно, но съм дълбоко разочарована от мед. сестрите. Да не дава Господ да имаш взимане-даване с подобни лица - супер изнервени и викащи и за най-малкото нещо. Седим с татко в понеделник да го приемат в отделението и чакаме. След 1 час чакане, питам спокойно кога ще приемат баща ми и една кукумявка вика - “И два часа ще чакате! Имам толкова неща да свърша, работя....” Аз и отговорих съвсем спокойно, че в 10:30 сутринта и аз съм на работа”
Идеше ми да я разфасовам, ама нали татко остава в отделението, та си замълчах.
В сряда, след операцията не отидох на обяд, когато са докторите, а следобяд на свиждането. Докторът ме насмете, че не съм отишла на обяд да разбера какво се е случило с “този възрастен човек” и се прекръсти. Пък аз се бях разбрала с татко да ми се обади, когато може. И всеки ден ходя.. Нямам думи просто!
Идиотска история... Започвам да се плаша от това, което се случва в болниците :( Няколко пъти съм лежала, било за мен, било за децата, но това отношение е потресаващо!
Искрено се надявам на никой да не му се налага да лежи в болница по какъвто и да било повод. А пък 5-та градска направо я отписвам.

06.09.15
13:52

Горна част - А
Загрявка
Избутване на прав лост от хор. лег - 1х7х37,5 кг; 1х6х37,5 кг; 1х7х37,5 кг
Придърпване на горен скрипец в раменен надхват - 3х10х35кг
Избутване на дъмбели от полулег - 3х7х13 кг(на ръка)
Коремни преси със швейцарска топка

Хубава тренировка се получи :) Малко ме боли лявото рамо, ама всичко май идва от кривия ми гръб... В залата беше Сашо и неговата група - приказка, лафче, разтоварих се (sun). По някое време се появи и Блажка. Яко се заредих с енергия :)

Вчера не успях да се замъкна до залата, че бях страшно изморена и прекарах 3 часа в лежане и четене на книжка в парка на Студ. град - сутринта взехме едно одеало, възглавница, малко плодове и сандвичи и - приказка :) Пратих Боби и малката щерка да тренират, пък аз с кучето - на поляната :D Разкош (sun)

Днес сутринта се събудих рано-рано (в 6) и реших да направя бухти за закуска - супер калорично и мазно :) Нито една не опитах, но пък всички наоколо много ги харесаха.

Хубава и усмихната неделя и повече радост (sun)

10.09.15
21:55

10.09.
Тренировката днес:
Долна част - А

Загрявка
Клек със сейфти бар - 1х10х30 кг; 1х10х35 кг; 1х8х45 кг1х7х45;
Мъртва тяга с прави крака - 1х10х50кг;2х8х55 кг
Махало (на уред) - 3х15 кг до отказ (външно, вътрешно и задно бедро)

Днес за първи път тренирах с новата си придобивка - щангетки Adidas Power. Кляках и на новия сейфти бар и все едно нямах кила на гърба си :) Двете в комбинация - обувка и удобен лост правят чудеса (party). От много време насам клекът ми изпревари лежанката :)
На тягата с прави крака също вдигнах килата - само с 5, ама пък си направих осмички.

Много работа имам последните седмици, утре и баща ми ще изписвам от болница, децата тръгват на училище другата седмица.... изобщо идилия :) Сигурно като остана без някой ангажимент и ще се чудя какво да правя (giggle). Жалвам се на татко, че все съм с много ангажименти, а той ми вика - “Радвай се, че има какво да правиш”. Може би е прав, ама на моменти ми е супер нанагорно, все да бързам, да тичам... Завиждам на хората, които действат бавно, мудно, с почивки, без да си дават зор, ама пусто като не съм такъв човек... Ще си нося орисията и това си е.
Чудех се на свекърва ми, че направиха от двустаен - тристаен апартамент, за да си има спалня. Сега и това е тясно и ще купуват по-голям апартамент, ама започвам да я разбирам - хлопваш си вратата на стаята и никой не те закача за нищо :) Аз, където и да отида в апартамента, някое дете се появява с неговите си мисли и споделяния и няма къде да се скрия, а понякога толкова ми се иска.

Хубава вечер и да се радваме на новите неща (sun)

13.09.15
20:04

13.09.2015
Горна част - Б

Загрявка
“Избутване на дъмбели от полулег - 2х10х13кг(на ръка)
+ Придърпване на горен скрипец в подхват (суперсерии)” - 2х6х40 кг
“Избутване на прав лост от хор. лег - 1х4х37,5 кг; 1х3х37,5 кг
+Гребане с дъмбел (суперсерии)” - 2х8х23 кг
“Повдигане на ръце напред с дъмбели - 2х8х7 кг (на ръка)
3 серии коремни преси с 10 кг

Много зле днес на лежанката и то не защото ми тежеше, а защото ме заболя възглавничката на дясната китка. Тръгвам да вдигам и не мога, боли страшно :( На втората серия пробвах с по-различен хват, ама пак не се получи. Като натъртено ми е, а при натиск с другата ръка не ме боли въобще (wasntme).

Сутринта станах рано и се захванах с една лютеница :) Изкормих чушките, измих ги и се заредих на чушкопека. Оставих Боби да се наспи, че нещо все не му се отдава, ама като стана, се включи супер активно (giggle). След печене и белене - фитнес, а сега вече се вари втората порция буркани.
Боби купи нови капачки за бурканите и тръгва да ги затваря. Да, ама - не. Капачките превъртат! Тоя човек трябва да внимава със силата си :)

13.09.15
21:15

Реших да направя картофено пюре, което след това запичам със сирене и кашкавал.
Ей, сега няма отърване от тавата (giggle). Който рядко яде картофи... страшна работа. Иде ми да го скрия, ама и малката щерка го хареса, и голямата чакам да се прибере и да има какво да хапне.
Добре че биричката е до мен да ме засища откъм въглехидрати ;)

16.09.15
16:20

15.09.
Долна част - Б
Загрявка
Български клек - 3х9х9 кг (на крак)
Мъртва тяга (класическа) - 3х5х65 кг
Бедрени екстензии (на машина) - 3х10х34,5 кг
в суперсерия със сгъвания за задно бедро на машина от стоеж- 3 до отказ
Хип тръст - 2 х10 с 30 кг

Много добре ми беше в залата. Отдавна не бях правила хип тръст и реших да сложа малко повече килца, та днес си имам порядъчна МТ на дупето :)
Храната:
- панирани калмари, шопска салата
- телешки ребра на фурна
- домати с моцарела
- бира

Вчера беше първият учебен ден за двете щерки :) Голямата с отиде сам, разбира се ;) а с малкта си отвисяхме 1 1/2 в у-щето - голяма лудница.... После седнахме с други родители и деца да се почерпим, а вечерта излизахме семейно.
Добре че нямаше големи драми в офиса, та не се наложи и отпуска да си пускам.
Чакам с нетърпение петък и отпрашваме към моренцето (sun)

16.09.15
16:48

Много силно гребане, браво! 23 кг са голяма тежест за такава малка жена :) И повдигането за рамо е много силно- аз избягвам повече от 5 кг, защото усещам чийтването с инерцията.
През ден ли тренираш? Успяваш ли да се адаптираш така?

казано от Zozo на 16.09.15, 16:20:

15.09.

Къде?

16.09.15
21:05

казано от Queen Cobra на 16.09.15, 16:48:

Много силно гребане, браво! 23 кг са голяма тежест за такава малка жена :) И повдигането за рамо е много силно- аз избягвам повече от 5 кг, защото усещам чийтването с инерцията.
През ден ли тренираш? Успяваш ли да се адаптираш така?

Мира, благодаря! Къде през ден, къде - през два :) Много повече успявам да напъна на горната част. Обичам да я тренирам :) За рамо правех и преси с лоста, но както ме болеше дясното преди време, сега ме боли лявото при определени движения. Затова включих само повдигане напред и високо изтегляне.

16.09.15
21:37

казано от Златина Цонева на 16.09.15, 19:19:

казано от Zozo на 16.09.15, 16:20:

15.09.

Къде?

Закриваме сезона в Лозенец :) Запасявам се с книжки, че все по-малко време намирам...

16.09.15
22:10

“Боже, колко мъка има на този свят”
Една колежка днес е пуснала официален мейл, че не може да се справи с изискванията на клиента (след двуседмична борба), и се отказва (devil) Нямам думи просто... Имаш колеги, до които винаги можеш да се допиташ.

24.09.15
19:40

Да се отчета за Лозенец :)
Починах си страхотно. Цели два дена никой не ме потърси от офиса за нищо. Направо ми идеше да ги разцелувам :) Единствено в понеделник се наложи малко да поработя, но успях и сутринта, и следобяд да стигна до плажа.
Фитнесът не работеше, зазимяваха го вече, та нямаше никакви тренировки. Ядене и пиене само (giggle).
Малко тъжно му става на човек, че лятото свършва и идва дъждовна есен, а след нея и студена зима....

Малко снимки от последните дни :)

Мнението беше редактирано от Zozo на 24.09.15 19:41.

26.09.15
21:44

26.09.
Горна част - А

Загрявка
Избутване на прав лост от хор. лег - 1х5х37,5 кг; 1х6х37,5 кг; 1х6х37,5 кг
Придърпване на горен скрипец в раменен надхват - 3х10х35кг
Избутване на дъмбели от полулег - 3х7х13 кг(на ръка)

Гола вода тази тренировка :( Лявото рамо и дясната длан ми разказаха играта. Не стига, че ме болеше дланта на 30 кг, вдигам килата. Обърнах пръста под лоста и се получи.
Лягам за дъмбелите от полулег и на 5-тото повторение, МъжО ми, който ме пазеше, тръгва да ми помага, а аз викам “Стой, не помагай”...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1