04.09.2015г.
Храна:
- овесени ядки с кисело мляко, кафе, кокосови стърготини, чиа;
- безкофеиново кафе, мента със спрайт;
- вафла “Хели”;
- пица с мноого плънка;
Течности:
Вода - 1,5л;
Добавки:
————;
Тренировка/раздвижване:
- разходка и плуване;
05.09.2015г.
Храна:
- гюзлеме;
- мента със спрайт;
- цаца, пържени картофи със сирене, сладолед;
- миди натюр, морковена салата, шмеркезе, домат крастваица, чушка;
Течности:
Вода - 1,5л;
Добавки:
——-;
Тренировка/раздвижване:
- разходка и плуване;
Навсякъде има стабилно количество смокини от дървото в градината, както и от други дървета в други градини :D В съседния имот така беше родила и така узря, докато бяхме там, и ми беше така мъчно, че няма да има кой да я обере и изяде...
Нова страница! Пожелавам си здраве и да съумеем да се организираме да пътуваме по-често!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 07.09.15 09:08.
06.09.2015г.
Храна:
- гюзлеме;
- свинска пържол, домат, краставица, какавал;
- две оризовки;
- лешници;
- дроб, домат;
Течности:
Вода - 1,5л;
Добавки:
——-;
Тренировка/раздвижване:
- плуване;
Беше чудесен плажен ден за мен. Трябваше да освободим стаите в 10:00 и планът беше аз да отида на плаж, защото не можех да пропусна просто - морето беше тихо, не беше топло, плажът беше празен почти (както беше и през предните дни, де, но като изключим съботата, морето не беше така спокойно), а останалите да пият кафе на Кораба, докато аз плажувам и после към София. Аз оправих багажа и заминах на плаж. Плувах си, пекох се, около час, докато сестра ми не ме извика, че ме търсят от час (аз се бях скрила под дюната и не са ме видели), защото Корабът не работи и отиваме да пием кафе на Градина. Тръгнахме и там си довърших плажа, макар, че водата не беше кристална, като в Синеморец и вече припичаше. Все пак доста си починах. Трябва да се отбележи, че впетък следобед приспах детето и и го оставих в квартирата при баща му и заминах за плажа, макар и в най-гадното време. Обаче ние си кибичехме на барбароните, с ментички, на дълбока сенчица, докато трае лошото слънце, а и после, де. След работно време Десо и Дамяни пристигнаха и покичбичихме още, вече на приятно хладно и леко слънчице. Съботата пък не се прибрахме до квартирата, бяхме на Силистар и приспах детето в един барбарон, под дълбоката сянка, на завет и откърти така почти два часа. Плацикахме се всички, а накрая си взехме и едно водно колело и поскачахме във водата. Морето беше суепр спокойно, чисто и топло, но не прекалено топло, а плажът, естествено, беше почти празен. Въобще улучихме прекрасно време, както от гледна точка на температурите, така и от гледна точка на тарапаната по плажовете. Прибрахме се живи и здрави, слава Богу, трафикът беше брутален. Още повече, че пътувам постоянно на тръни, защото един инцидент преди 2 години ми отключи стара “страхова невроза”, дължаща се на тежка катастрофа, която съм правила като малка. Беше се поуспокоило, дори заключило, но от този инцидент насам, просто съм много зле с пътуванията. Дори късите дистанции на работа едвам ги изтрайвам...и пътувам в страх да не се случи нещо, което, естествено, изнервя всички, но е извън моя контрол. Важното е, че се отидохме исе върнахме живи и здрави, много се радвам, че сестра ми ме нави, и че аз навих Десо :D Ще сложа някои симпатични снимчици, понеже разполагам предимно с клипчета :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 07.09.15 09:24.
07.09.2015г.
Храна:
- овесенолимецовоелдени палачинки с крем от сусамов тахан и протеин;
- дроб, ярешко, домат, две фурми;
Течности:
Чай - 1,5л;
Вода - 500мл;
Добавки:
——;
Тренировка/раздвижване:
——;
Няколко синеморски снимки (sun)
08.09.2015г.
Храна:
- овесени ядки с кисело мляко, чиа, кафе, кокосови стърготини, протеин;
- мини мъфин, свински котлет, парче кашкавал, краставица, домат;
- смокини (2);
- овесено лимецови палачинки със свинско и с домашно сладко от бели череши и ягоди;
Течности:
Чай - 1,5л;
Вода - 500мл;
Добавки:
—-;
Тренировка/раздвижване:
- крачки - 20 000;
Днес с Даме бяхме за сватбарски одежди. Харесах си една рокля и си я купих, макар, че е един рамер по-голяма от моя и ми е мъннико по-широка от идеалното, според мен. Но много ме изкефи и ще търся начин да я стесня. Горкия вече започвам да го уча да отговаря с покзване на едно пръстче на въпроса “На колко годинки си?”, овладя го и показва пръстче, но го бърка с “Колко голям ще станеш?” и като чуе “колко” първоначално вдига ръцете нагоре, за да покаже колко голям ще стане. Днес научихме и “Ескимос” - търкаме нослета за ескимоска целувка (inlove) Вчера за първи път му дадох месо (досега месните пюрета ги взимах готови, защото просто беше най-малкото зло, което е относително, де), ярешко, не му хареса, може би пак проблем е консистенцията, но се опъна. Последните два дни на морето сутрин не искаше да си яде попарата, вчера пак така, а вчер ми отказа и обеда (месото с тиквичка) и вечерята (месото с картоф). Дамян да не отваря уста за храна (освен за просото), почти не се е случвало. Днес на обед пак се бунтуваше против зеленчуковото пюре, но леля му го нави да хапне. За сметка на това днес, на закуска, като пич си изяде простото, а на вечеря компенсира обедния бунт и опука един жълтък със зеленчуково пюре (то не е пюре, а смачкан зеленчук, аз го наричам така за краткост), едно залче овесенолимецова палачинка и една череша от сладкото от череши. Последните дни е влязъл в някакъв странен период, постоянно ме търси, като се уплаши, като е нервен, а и спокоен като е, все идва при мен и иска да го гушна, никога, досега, не ме е търсил така. Мисля, че вече наистина знае коя съм.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.09.15 22:21.
09.09.2015г.
Храна:
- овесени ядки с кисело мляко, кафе, кокосови стърготини, чиа;
- два банана, две фурми;
- татарско кюфте с кашкавал и кисела краставица, моркови, домашни пържени картофи със сирене, чаша розе;
Течности:
Чай - 1,5л;
Вода - 500мл;
Кафе - 2;
Добавки:
——;
Тренировка/раздижване:
——;
Кошмарна нощ - Даме се буди поне 8 пъти, имам чувството, че цяла нощ не съм спала. Освен тов вратът пак ми е схванат от онзиденшните ми набирания в парка, подозирам студенината за причина., та ме боля вратът и ръката, и ми беше крайно дискомфортно.
Още няколко симпатични морски кадърчета, не от нашия апарат (sun)
10.09.15
08:53
казано от karfi4ka на 08.09.15, 22:04:
Вчера за първи път му дадох месо (досега месните пюрета ги взимах готови, защото просто беше най-малкото зло, което е относително, де), ярешко, не му хареса, може би пак проблем е консистенцията, но се опъна. Последните два дни на морето сутрин не искаше да си яде попарата, вчера пак така, а вчер ми отказа и обеда (месото с тиквичка) и вечерята (месото с картоф). Дамян да не отваря уста за храна (освен за просото), почти не се е случвало.
Гледам последната снимка от горната порция морски моменти...
...нЕма страшно, ше станат нещата!
казано от Роси на 10.09.15, 11:36:
Много сладко семейство сте :)
Благодарим, много мило :) Но трябва да ни видиш нощем, когато и на двамата ни се спи, след н-то ставане, а Дамян реве и нищо не може да го кротяса. Тогава не сме никак симпатични, още по-малко сладки :D
10.09.2015г.
Храна:
- просо с червен пипер (порцията беше равна на тази на Даме, така, че е около супена лъжица и половина, в сурово състояние);
- 200гр. кисело мляко с 10-тина стафиди, маково семе, кокосови стърготини, кафе и 1/2 доза протеЙн, банан;
- банан;
- омлет от 2 яйца XL и козе сирене;
- овесенолимецови палачинки ( 4 със свински врат с черен пипер, сминдух и босилек, 2 със сладко от ягоди (цялата смес за палачинките е от 3 цели яйца XL, две чаши вода, 50гр. овес, 50гр. оризово брашно, 70-80гр. лимецово брашно, морска сол; от нея станаха около 14 палачинки, с различна дебелина, моите бяха тънички);
Течности:
Чай - 1,5л;
Кафе - 1;
Вода - 500мл;
Добавки:
—-;
Тренировка/раздвижване:
—;
Днес храната може и да е дошла малко повече, оообаааачеееее палачинките на Десо днес бяха уникално вкусни и двамата с Даме не можахме да се спрем. Всъщност повечето палачинки одват от това, че изядох с две повече солени, защооооото Десо беше направил врата уууууууунииииикално вкусен, крехък и сочен, мнооого силно подправен, просто нямах спирачка.
Вратът ми почти е минал, доста магнезий бе поет. Обаче до неделя няма да имам кога да тренирам, защото имам задачки, а отделно и с Десо няма как да се напаснем, а и от утре сме в Борово за три дни. Може, евентуално в неделя, сутринта, да направим един Раковски, но според как тръгне денят.
Забравям да си вписвам менюто на Даме, а ми е важно, защото нямам друго място, където да му вписвам нещата, продължавам тук, да не правя двойни неща, а и ми е по-лесно!
- просо с масло и сирене;
- тиквичка, лук, карфиол с масло и жълтък;
- банан;
- просо с тиквичка, карфиол и лук, половин лимецова палачинка.
11.09.2015г.
Храна:
- две филийки вита с кашкавал и домат;
- лимецовоовесени курабий;
- зелена салата с яйца и риба тон, каранче, бяло вино;
Течности:
Вода - 1л;
Чай - 1,5л;
Добавки:
—-;
Тренировка/раздвижване:
——;
Дамяни:
- попара;
- телешко с паста и зеленчуци(купешко);
- банан;
- тиквичка, лук, карфиол, домат;
12.09.2015г.
Храна:
- овесени ядки с козе кисело мляко, рошков, чиа, банан;
- три филийки “Вита” със сирене и домат;
- омлет от три яйца и кашкавал;
- овесени ядки с козе кисело мляко;
Течности:
Вода - 1л;
Добавки:
——;
Тренировка/раздвижване:
—-;
49 кила съм, да благодарим на фафлите :D
Дамяни:
- попара със сухар, домашно овче сирене, масло;
- тиквичка, лук, карфиол, картоф с масло и жълтък;
- домат, картоф;
- банан;
- морков, чушка, картоф, домат;
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.09.15 00:36.
13.09.2015г.
Храна:
- домашна юфка с козе сирене и масло;
- сватбено меню (овчарска салата, баничкови пурички, свинско, синьо сирене, пастърма, кашкавал, грозде, 2 парчета торта, някакво количество шампанско);
Течности:
Вода - доста, наистина идея нямам колко, поне 2л, само за вечерта, интересното е, че не съм ходила до тоалетната цяла вечер, вероятно водата си е отишла по предназначение;
Добавки:
——;
Тренировка/раздвижване:
Пишем го ЯКО кардио :D
Великолепна сватба, много танци, много забавление в прекрасна компания (inlove) Мне, салби са думите за компанията (inlove) Даме беше с нас за официалната част, а после леля му си го прибра. Последно го кърмих в 12:30, вечерта приспан от баба си в количката без кърмене и с едно будене в 23:00, после не се е будил до сутринта, дори когато, като се прибрахме към...01…01:30 го преместихме в леглото. Не се е кърмил до 09:00 тази сутрин, което са 21 часа. Гърдите ми щяха да се взривят, сутринта се събудих от болки. НО, Даме геройски даде на мама и тате възможност да останат до края на сватбата и мощно да се позабавляват. Снимки на двете ми сватбарчета и Робобийм. Робобийм се получи в резултат на събирането на всички подаръчета за гости на 12-та маса в едно - всеки вложи нещо от себе си, Десо зпочна конструкцията, аз я продължих, за да вложа всички налични парчета, а Олег...Олег вгради всички събрани в последствие части, сложи плочките и направи позата двоен бицепс, изгради огромните перки и трапец, и изобщо го докара до завършен вид. Това е най-добрата идея за подаръчета за гости, които иначе толкова ме дразнят.
P.p. Моята рокля беше зелена, така, че ншето семейство беше светофарът на сватбата :D
Дамяни:
- попара от сухар с масло и овче сирене;
- пюре от сьомга с моркови (купешко);
- домат, домашна юфка с овче сирене;
- на сватбата домат, краствица, една коричка хляб;
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.09.15 00:32.
14.09.2015г.
Храна:
- козунак, вафла “Земенея”;
- балкански шиш, домати;
Дамяни:
- попара от сухар, масло и сирене;
- овесени ядки с тиквичка, лук, картоф, масло и жълтък;
- овесени ядки с тиквичка, лук, картоф, масло
15.09.2015г.
Храна:
- мини кифлички с кашквал и локум;
- бира, шоколадов фъч;
- овесени ядки с кисело мляко, протеин, кокосови стърготини, кафе;
- балкански шиш, домат с моцарела, чаша бяло вино, чаша фанта;
Дамяни:
- супа от зеленчуци с ечемик и телешко;
- овесени ядки с оризова каша, праскова и круша;
- пюре от морков, картоф, лук, чушка, магданоз и сирене;
16.09.2015г.
Храна:
- милинка със сирене и кашкавал, безкофеиново кафе;
- кисело мляко с протеин, кокосови стърготини, какао и хуск;
- балкански шиш, домат, варени картофи и моркови;
- бял шоколад;
Дамяни:
- просо със сирене и масло;
- пюре от картоф, морков, лук, магданоз, чушка, жълтък и просо;
- пюре от картоф, морков, лук, магданоз и чушка, маслини, домат;
Във всички дни течностите са скандално никакви, тренировка няма, а добавките от вчера са индийски живовляк. Със сестра ми се събрахме да си избираме булчински рокли, доста лош резултат, всичко ми харесва и нищо не ми харесва чак толкова много, че да си избера него :D
17.09.2015г.
Храна:
- овесени ядки с кисело мляко, протеин, кокосови стърготини, кафе;
- балкански шиш, салата от зелен фасул с копър и чесън;
- грозде;
- две кебапчета;
- балкански шиш, домати;
Дамяни:
- просо с козе сирене и масло;
- зелен фасул с ярешко месо;
- грозде, пъпеш, ябълка;
- сладък картоф, маслини;
18.09.2015г.
Храна:
- кисело мляко с псилиум, какао, маково семе, протеин, кокосови стърготини;
- просо с червен пипер и масло;
- банан;
- пъстърва на скара, хумус, парче лахмаджун, свински гърди;
- 1 ч.л. чесън с орехи и мед;
Дамяни:
- просо с козе сирене и масло;
- карфиолена крем супа (от детската кухня), сладък картоф;
- краставици;
- пъпеш, ябълка;
- карфиолена крем супа (от детската кухня), сладък картоф;
19.09.2015г.
Храна:
- овесени ядки с псилиум, маково семе, кокосови стърготини, протеин и кафе;
- ризото с пиле и броколи, айрян;
- сладолед, локум;
- тиквички с яйца и сирене;
Дамяни:
- попара от сухар, овче сирене и масло;
- заешка яхния (от детската кухня);
- круша;
- сладък картоф с тиквички;
За трите дни тренировки няма, течностите са около 1,5л (вода + чай), добавките - индийски живовляк. Идните дни ще започна имунна профилактика с чесън, цинк и витамин ц. Вече имаме лични карти!!! Отново разполагаме с парите си :D, а не тънем в дългове :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.09.15 06:21.
20.09.2015г.
Храна:
- кисело мляко с псилиум, маково семе, кокосови стърготини, протеин и какао;
- шоколад;
- свинско конрафиле, айсберг с краставици, франзела с чесън и магданоз, две парчета домат с моцарела, бяяло вино;
- бъркани яйца;
- 3 ч.л. домашно сладко от диви ягоди;
Дамяни:
- просо с масло;
- тиквичка със сладък картоф, масло и жълтък;
- тиквичка със сладък картоф и просо;
Понякога количествата храна, които готвя за Дамяни се оказва твърде много и се налага да яде два дни едно и също. Например бях сварила един сладък картоф и той стога за 4 хранения, дори повече. Като го сваря на единия ден, ако го оставя за по=следващия ден, ще престои твърде много, затова предпочитам да разнообразявам в такива ситуации на два дни, вместо да хвърлям храната. А ние с Десо не обичаме сладки картофи (puke) Предпочитаме тиква! :D
21.09.2015г.
Храна:
- кисело мляко с псилиум, кокосови стърготини, какао, протеин;
- ризото, тамос с кашкавал и зеленчуци, бира, лава кейк;
- овесенолимецови палачинки със свинска плешка и с домашно сладко от диви ягоди;
Дамяни:
- просо с масло;
- пуешко със зеленчуци (купешко);
- ябълки и круши;
- палачинки, карфиол с лук;
22.09.2015г.
Храна:
- ризото, тамос с кашкавал, шунка и сирене, бира, лава кейк;
Дамяни:
- просо с ябълки;
- карфиол с лук и масло;
- просо с ябълки;
23.09.2015г.
Храна:
- пица;
- лимецовоелдена палачинка с домашно сладко от сливи;
Дамяни:
- просо с ябълки;
- картофи с лук, магданоз и жълтък;
- картофи с лук, магданоз и жълтък;
Течностите - зле. Няколко дни ми се гади зверски, дори единият ден повърнах, за да премине. Отдавам го на малкото сън, при това на пресекулки, че на Дамето му пробива зъб и яко го мъчи, както и на много, ама наистина много малкото течности. Не знам защо се получава така с тия течности. Също може би и псилиумът има отговорност за това, защото предния път като го пих, ми се върти в главата за сходен ефект.
О, не, не мога да си спомня кой какво яде. Гостувахме на нашите, нямаше джънкове. Обаче! Вчера си купих булчинската рокля! (inlove) Сега остана тази на сестра ми! :( В това отношение е доста трудно! Аз тръгнах за едно, а купих коренно противоположно, а тя просто си е харесала една рокля и има доста рискове около нея! Да видим!
Дамето се буди по 1000 пъти нощем и съм каталясала. Не, че нямам време да тренирам, просто в момента не ми се тренира. Разбира се скоро ще трябва да се превъзмогна и да се заема.
Скоро предстои първият рожден ден на Дамето. Все още мислим как да го организираме, но вече имаме идея, дано да се получи. Вълнуващо е!
Опа! Нищо интересно откъм тренировки и хранене! Пак бяхме уикенда у нашите, че се занимавахме с организационни въпроси и агне.
Даме крачи смело, смело, от няколко дни вече само на една ръка, но го е страх да се пусне душицата. Затова пък лази като хлебарка. Събота бяхме на рожден ден на приятелче. Имаше много деца, той беше най-малък (заедно с едно друго момченце, по-малко с месец от него). Беше доста интересно да го наблюдаваме как попада в детска среда, разучаваше, оглеждаше, беше учуден, замислен, изненадан, срамежлив, изучаващ. По-големите деца (с година по-големи) не му обръщаха внимание, естествено, рожденникът дори го блъсна два пъти, единия път Дамето дори се разплака. Беше странно усещането да трябва само да го наблюдавам, без да се намесвам. Надявам се да не стане от онези добряци, които ги бият в детската градина. Понеже тръгнахме късно от рождения ден, той тръгна да заспива в количката,а ааз не исках, защото това можеше да означава да не спи през нощта. Ето защо го извадих от количката и крачихме...за една ръка. Днес ходихме на разходка в Северния парк и там ходихме ту за една, ту за две ръце. Много по-уверен е. Но...не знам дали ще се пусне до годинката. За годинката готвим парти, живи и здрави, може да добавим и един прощъпулник :D Ужасно много иска от нашата храна, проси винаги, когато някой вземе да яде нещо. Като брат си - Грудака. Вчера чичо му го заведе на мач (не на целия мач, а само за снимка), на мач, казват, на Отбора. Днес каза “чао” на къдриците, за да се посгъсти косата. Нашето бебе вече е едно малко момче. ;( (sun)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.10.15 22:07.
06.10.2015г.
Храна:
- просо с масло и козе сирене;
- маслини, банан;
- овесено-лимецови палачинки със сусамов тахан с какао и фъстъчен тахан;
- някакво месо, броколи;
Добавки:
Пробиотик, псилиум;
Дамяни:
- просо с масло и козе сирене, банан;
- ориз с жълтък, масло и броколи;
- кисел от круши;
- овесено-лимецова палачинка, ориз с моркови и тиквички;
06.10.15
15:40
Лелее.. два вида тахан и палачинки... нирвана, баце!
казано от karfi4ka на 06.10.15, 14:58:
...
- някакво месо, броколи;
Снощи гледахме “Inside Out” и броколите са на “голяма” почит ;)
Залъгвам така: изяждаш лъжица ориз с броколи и получаваш парче палачинка!
Дамето разпознава две храни, разпознава разбирай започва да вика “ъъъ-ъ-ъ” и да сочи с пръст - банан и палачинки :D И броколите никак, ама никак не ги харесва! Днес ги хвърляше по земята!!! Ам то вицът за броколите го знаем :D
07.10.2015г.
Храна:
- просо с козе сирене , краве масло и червен пипер;
- сусамов тахан с какао;
- банан;
- две яйца на очи, сирене, овесено-лимецова палачинка;
- балкански шиш, овесенолимецова палачинка с домашен конфитюр от дюли;
Добавки:
- витамин Ц на прах, ацидофилус, псилиум;
Дамяни:
- просо с ябълка, банан;
- телешко с домати и кус-кус;
- кисел с круши;
- сладък картоф, овесено-лимецова палачинка;
Имам нужда да легна и да спя непробудно поне 12 часа. Ужасно съм уморена, ужасно. И съм изнервена. И днес се развиках на детето, защото хвърляше храна, а после не искаше да спи на ообяд. Ужасно е, понякога губя контрол и гневът ме погубва! Много работа върху себе си трябва!
08.10.2015г.
Храна:
- елда с краве масло и козе сирене;
- бъркани яйца с босилек;
- тахан с како, банан;
- брецел;
- свински бут, борколи, пълнозърнест хляб, фреш от круши;
Добавки:
Витамин Ц, псилиум, ацидофилус;
Дамяни:
- елда с краве масло и козе сирене;
- картофи с жълтък, лук и копър;
- кисел с круши;
- броколи, картофи с ориз и сладки картофи, парченце пълнозърнест хляб, фреш от круши;
Тази нощ обичният ми син реши да е парти енимъл и не ме остави да спя, като тенденцията продължи и през деня - през нощта се събуди 3 пъти, обаче след кърменето не заспа, а реши, че е време за игра; на обяд, когато беше дошло време за сън, два пъти го приспивах, и двата пъти преминаваше с купон с песни; на третия го приспах и половин час по-късно легнах да поспя с кучето...а половин час по-късно Даме се събуди, кисел, ужасно кисел. И днес ми се прииска да се върна на работа... Разбира се, това е под влияние на умората, но... Минава ми като идва да ме целува и като започне да ме обикаля и да ме гушка.
На тоя фреш от круши случаят му е следният: тате вчера донесе кашонче с домашни круши от Пасарел, имаше една леко тръгнала да се разваля, омекнала, другите бяха здрави; вечерта Дамяни набара кашончето и започна да вади крушите, като беше нахапал четири от тях, плюс единсвтената ябълка и, за да не се развалят, ги направих на сок, а за да не преседява, го гаврътнах вечерта, като в него си разбих витамин ц-то. На Даме му дадох само няколко лъжички за десерт, той искаше банани, всъщност той ги искаше откакто ги сложихме на лентата за покупки в магазина :D
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 09.10.15 07:36.
09.10.2015г.
Храна:
- фреш от круша, ябълка, тиква и джинджифил;
- крем супа от тиква, бъркани яйца с куркума;
- сусамов тахан с какао (с кафява захар);
- свински врат, овесенолимецови палачинки, тиквена крем супа с покъртително много джинджифил, малко пълнозърнест хляб, червено вино;
Добавки:
Витамин Ц, псилиум, ацидофилус;
Дамяни:
- овесена каша с банан и сок от круша;
- пилешко със зеленчуци (купешко);
- кисел с круши, малко банан;
- овесенолимецови палачинки, тиквена крем супа с босилек;
Тази нощ Дамяни се събуди само в 00:30, после чак в 07:00. Това, естествено, се отрази и на моя сън и настроение - станах в 07:30, наспана, направих закуска и ... си почивах. Втори ден обаче трудно заспива на обяд, днес пак заспа в 15:00 (досега заспиваше в 11:30 - 12:00 - 12:30) и просто не знам как ще го отбия...
Както казах в някой от по-горните си постове, разпознава особено отчетливо две любими храни - банан и палачинки, откача за тях. Днес, като му дадохме парчето банан, така се радваше, че определено мога да кажа, че никога не съм го виждала толкова екзалтиран и щастлив. Не е такова положението с броколите и карфиола :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.10.15 20:12.
Днес, както писах по-горе, бях станала преди Дамяни. Докато си седях на компютъра, чакайки го да се събуди, по едно време чух ужасяващ уплашен плач, който направо, без никакво преувеличение, ме накара да изтръпна. Отивам в стаята и какво заварвам: нашият, седнал в креватчето си, навел се напред и с всичка сила плаче, ама от онова гадното, уплашеното - събудила се душицата и понеже е свикнал да сме там, пред него, когатос е събуди и да ни види като се изправи, се уплашил, че ни няма, като станал и не ни видял. Хем ми стана ужасно мъчно, хем ... не знам как да го опиша това, което усетих. (h)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.10.15 21:12.
10.10.2015г.
Храна:
- бисквитена торта (купешка, но гарантирано без боклуци в нея, щото е специална), безкофеиново кафе;
- свинска вратна, домати, краставици, малко бял мек хляб;
- свински ребърца, домати със сирене и босилек, банан;
Добавки:
Ацидофилус, псилиум, витамин Ц;
Дамяни:
- овсена каша с банан;
- сок от морков;
- телешко варено;
- сок от круша;
- телешко варено;
Сутринта станах, нахараних Даме и баба му и дядо му дойдоха да си го вземат, целия ден прекара на бабин дом (взаимствам от Веси това особено симпатично словосъветание). Идеята беше да чистим, но Даме го взеха в 10:00, а ние трябваше да излезем в 11:00, за проба на сестра ми в едно булчинско студио. Та, разпръснах омалелите дрехи на Дамето, уж да ги прибирам, а вместо това направих по-голяма кочина. Тая смяна на дрехи през месец ме омаломощава. В крайан сметка излязохме, навън времето беше супер гадно. След пробата пихме кафенце и хапнахме, след което времето някак се пооправи и стана супер приятно за разходка. Насладихме се на попръскването и хлада, разходихме се и и се прибрахме ... да чистим. Обаче...гледахме филм и дремахме (inlove) После уж трябваше да си прибираме детето, вместо това отидохме при него и останахме да спим в бабиния дом. Аз си легнах доста късно, щото с мама и сестра ми имахме “важни” въпроси за обсъждане, но пък после поспах до късно, защото, като се събуди Даме, само го връчих ан сестра ми и се върнах в леглото. :D
11.10.2015г.
Храна:
- домашна милинка с козе сирене;
- сьомга със зеленчуци, варен хляб от спелта, царевично брашно и още 3 вида брашно, домашна, току-що направена лютеница;
- лимецови палачинки с тахан с какао;
Добавки:
Витамин Ц, ацидофилус, псилиум;
Дамяни:
- ориз с компот от кайсии;
- сок от морков;
- милинка, домат;
- сок от круша;
- грис с компот от праскова;
- лимецови палачинки;
Довършихме деня у нашите, преди това се разходихме в неприятния Южен парк, толкова да не мога да го понасям това място, такова пренаселване, простооооо отврат.
12.10.2015г.
Храна:
- кисело мляко с псилиум, какао и протеин;
- домашна милинка с козе сирене;
- мини вафлички “Локер”;
- свински врат, карфиол, овче сирене;
ДОбавки:
Витамин Ц, ацидофилус, пислиум;
Дамяни:
- просо с масло и сирене;
- телешко с картофи и моркови (купешко);
- банан;
- тиква с ориз и карфиол;
Всъщност Дамето днес изобщо не искаше да сия де закуската, може би да е хапнал две лъжици. За сметка на това компенсира с тиквата и ориза вечерта.
Нещо не мога да се събера да ида да тренирам, не знам защо така ми се случи.
13.10.2015г.
Храна:
- кисело мляко с псилиум, какао и протеин;
- фреш от круша, ябълка, морков и джинджифил;
- бъркани яйца с куркума и карфиол;
- фурми;
- свинско, карфиол;
- фреш от ябълка, круша, нар, морков и тиква;
Добавки:
Ацидофилус, витамин Ц, псилиум;
Дамяни:
- овесени ядки с тиква;
- овесени ядки с тиква и телешко;
- сок от круша;
- оризов грис с круши;
- овесенолимецова палачинка с фурми, овесени ядки с тиква и телешко;
Последните нощо малко повече сън се събира, но пак недостатъчно.
Леле, предстои съвсем скоро годинката на Даме, супер много се вълнувам!
14.10.2015г.
Храна:
- картофи на фурна с пилешко, няколко лъжички от ориза със зеленчуци на Дамян;
- безкофеиново кафе, парче локум с фъстъци;
- парче купешки пълнозърнест хляб;
- крем супа от тиква с куркума и джинджифил, свинска плешка;
- фреш от тиква, цвекло, круша, ябълка и джинджифил;
Добавки:
Витамин Ц, витамин Д, ацидофилус, псилиум;
Дамяни:
Храна:
- просо с ябълка и масло;
- ориз с тиквичка, чушка и морков;
- кисел от тиква;
- парче купешки хляб, карфиол, белтък, пюре от тиква, картоф, цвекло и жълтък;
Добавки:
- витамин Д;
Използвам всяка възможност за разходка по слънцето. Обаче започваме и семейната употреба на Витамин Д. Скоро за Даме ще има и рибено масло.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.10.15 21:52.
Игличе, по колко вит.Д приемате Вие, ще приемате де ?
Мнението беше редактирано от Vess на 14.10.15 22:41.
Даме - 1000 единици (една капка), Аз - 3000 единици, Десо - 6000. Витамин Д е на NOW, не е Вигантол (при него една капка е 500).
Когато давах зимата и аз така му го давах - когато се сетя, но по много.
казано от karfi4ka на 14.10.15, 22:58:
Даме - 1000 единици (една капка), Аз - 3000 единици, Десо - 6000. Витамин Д е на NOW, не е Вигантол (при него една капка е 500).
Благодаря :) Значи го мятам и аз с бебка, имаме две шишенца Вигантол, почвам го :)
Аз първоначално давах Вигантол, по една капка (500 единици), но шишенцето ме изнерви и взехме на NOW. Първоначално се притеснявах да не му идва повече, защото е 1000 единици, да не вземе да му се затвори черепът преди да му е пораснал мозъкът :D (в кръга на шегата), обаче после така и така установих, че забравям да му дам, та процедирах точно на тоя принцип - 1-2 пъти седмично по 3-4 капки. Десо каза, че това си е един от принципите за прием - или регулярно, или голяма доза наведнъж. И всеки път като капех на него, шмугвах и на мен :D Та...действайте. :* Ти и на Петьо му давай, и той има нужда :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.10.15 11:42.
15.10.2015г.
Храна:
- кисело мляко с псилиум, протеин и какао;
- бъркани яйца, варено цвекло, фурми, червено вино;
- свински шницели, броколи;
- фреш от тиква, цвекло, круша, ябълка и джинджифил;
Добавки:
Витамин Ц, витамин Д, ацидофилус, псилиум;
Дамяни:
Храна:
- гречка с банан;
- картофено пюре с булгур и телешко;
- тиквен кисел;
- лимецови палачинки, морковено пюре с булгур и телешко;
Добавки:
- витамин Д;
- витамин Ц;
Тази нощ Дамси стана само в 01:30 и след това чак в 07:00, но в 07:00 не го броя за нощно ставане. След ставането в 07:00 за кърмене баща му вече беше станал и си го взех при мен...и откъртихме до срамния час 10:30, дано довечера не ми създава пак проблем със заспиването, защото пък късното ставане изтегли следобедния сън и заспа около 15:15.
Какво наблюдавам днес: събрала съм му кестени в една кутия, за да ги прехвърля в друга кутия. тези кестени стоят на масата в хола. Днес отиде до масата в хола, взе празната кутия и я пусна на земята. След което започна да взима кестените от пълната кутия, която стоеше на масата, и да ги пуска в празната, държейки се с едната ръка за масата. Един от коестените падан извън кутията на заемята - пусна се, отиде, взе го, сложи го в кутията, изправи се до масата, взе си пълната кутия, седна на земята, допрехвърли остатъка от кестените, останалата вече преазна кутия сложи върху вече пълната, сякаш е приключил работата си. След това тръгна нанякъде, към стаята, в коридора срещна кестен - взе го, отиде в хола, повдигна празната кутия, пусна го в пълната, върна празната върху пълната и пак потегли. Аз мислех, че изобщо не му пука за кестените и не му ангажират вниманието...а то се научило. (inlove)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.10.15 23:55.
Шест дни в болница с малкия Даме. В четвъртък вдигна 40.1, повърна и отидохме в болницата. Първоначално казаха, че ебалтерия, защото темпреатурата не се влияеше, после се оказа вирус. Не знам. След 2 дни възстановяваща се температура му сложиха антибиотик. Следващия път ще съм по-спокойна и ще почакам с болницата, не съм сигурна, че това беше правилното решение, но е беше най-доброто в момента, в който видях 40.1 и в ръцете си държах дробче, парче месо. Беше кошмарно! Сега е добре, възстановен е, но от антибиотика има гъби и е зверски подсечен, заради банката, която пълнеше памперса на 5 минути. Влизането в болница беше кошмарно. Кошмарно беше да стоя извън манипулационната и да слушам как крещи, защото е плътен и не могат да му намерят вена, и го дупчат на 5 места. Горкото ми детенце. В крайна сметка се адаптира и възстанови. Първите два дена доста поспинка, като кчаи температурата - омеква, като я свали - не мога да го осмиря. Голяма борба беше да не махне абоката. Когато беше вързан към серума, беше като каторжник и само обикаляше леглото си. Първите дни спа при мен, в моето легло. Последните 3 дни си спа в собственото, с едно събуждане за кърмене през нощта. Като казах кърмене - за всички дами с аргумента “малко ми е кърмата” - преди да влезем в болница бях редуцирала кърменията до 3-4 на ден - 1 сутрин, 1 вечер, 1 нощем и евентуално 1 на обед. Респективно кърмата ми се беше регулирала и намаляла. Когато с Даме влязохме в болница, започнах да го кърмя през 2 часа, на втория ден гърдите ми бяха пълни на 2рия час и кърмата се беше регулирала спрямо нуждата ан бебето. Въпросното бебе в болницата не пожела да яде нищо, освен кърмата първите дни. Сложиха го на диета, не щя да яде болничната храна. Обвиниха го в разстройство, а според мен просто беше ял само кърма и това беше нормалният изход, затова му дадоха някакво нещо и го сложиха на диета. Диетичната храна нея яде. След третия ден хапна кисел и банан, и сух хляб. Личеше, че не е липса на апетит, а омраза към болничната храна. Днес, вече вкъщи, се наяде с апетит, като пич.
Аз като ви казвам, че само да сме живи и здрави е важно...дано, дано повече никога, макар, че знам, че нама да стане, де, да не се случва това! Или поне да свикна, че 40.1 е ок :D
казано от karfi4ka на 21.10.15, 19:05:
Аз като ви казвам, че само да сме живи и здрави е важно...дано, дано повече никога, макар, че знам, че нама да стане, де, да не се случва това! Или поне да свикна, че 40.1 е ок :D
Добре, че се е разминало! Такава температура не е шега работа, особено при толкова малко дете. И ние сме виждали точно толкова на термометъра с малката, но беше малко по-голяма и се справихме сами. Според мен сте взели правилно решение - може би сте щели да се справите, но рискът съществува и няма смисъл да се поема, въпреки неприятните усещания от влизането в болница.