Стая на щастието

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.07.15
23:37

Ей, толкова ли ви дразнят младежките закачки? :) Остарявате значи.

Храна:
кафе с мляко
китайско - салата от кълнове, черни и бели китайски гъби, краставица, морков, ориз с черни китайски гъби и бамбук, 4 хапчици пиле в сладко-кисле сос (суууупппер много обичам да ям с клечки (nlove5))
няколко лъжички чийзкейк с боровинково сладко
порция тиквички на фурна с кашкавал, картофена салата

Тренировка: планк 60 секунди
20 гоблет клека пред оглегалото с 3 кг (още е много нестабилно и много зле)
пазар, много пазар - обикаляне, повече от 2 км ще да е :D

13.07.15
11:05

казано от Nickie на 12.07.15, 23:37:

Изобщо не ме дразнят. Напротив, струва ми се, че вие двамата се дразните и затова предложих директно решение на въпроса. :)

13.07.15
23:20

Приема се - от моя страна. :D
Храна:
кафе с мляко
смути от малини, боровинки и мента с много лед (най-вкусното нещо, което съм пробвала в целия ми живот без грам преувеличение и го правят в кафето пред нас!!!!, където влязох едиснтвено, защото приятелката, с която се виждах работи в близост и само в бедната почивка можеше... Толкова години изпуснато удоволствие!!!!)
две обикновени палачинки с кашкавал, луканка, маслини и домати
няколко хапки пилешко, зелева салата с царевица

Тренировка:
бях Елза с 15 деца за около 5 часа

След 8 часа пътувам! Още първата вечер съм с Ади и Дари от форума на клуб. :D

14.07.15
23:06

казано от Boby_ на 13.07.15, 11:05:

казано от Nickie на 12.07.15, 23:37:

Изобщо не ме дразнят. Напротив, струва ми се, че вие двамата се дразните и затова предложих директно решение на въпроса. :)

Мисля, че е най-доброто! :D

15.07.15
14:02

Казана дума - хвърлен камък!!!

За вчера:
кафе с мляко
палачинка с шоколад
Принцеса с кайма и кашкавал
Марети пица
Шоколадови бисквитки 10-15
1/3 карлинг

Пиша го крака: 8 часа седнала в автобуса, 7 часа права в магазина, 4 часа нон-стоп танци в клуба, три пъти от квартирата до центъра и обратно (20 мин бърхо ходене всяко)... Това ако не е тренировка за крака! :D

Бих сложила снимки, но мобилната версия не позволява или поне не от моя телефон. За справки на формата това лято - фейсбук. :D Който ми е приятел, приятел.

Излежавам се на плажа и си умирам от кеф.

17.07.15
23:53

Нямам никакво време да пиша, гледам да се храня добре, правя си сутрин яйца с банан и протеин, на обяд си поръчвам от един ресторант да ми донесат салатка и готвено и така, има някой и друг джънк, но не преобладава. Открих, че машинката за фрапе чудесно разбива протеина и вече пия протеиново фрапе през деня. :D Чудесна съм като за сезонен работник, бе, 6+... Колегите живеят на пица, кола и сладолед.

Пия по 2-3 литра вода на ден без да се усетя и пишкам веднъж в денонощието 100 мл., математиката ми куца, ама това е голяма разлика... Не знам къде?! отива всичката тази вода?!?!

Изкарах два дена настинка с температура, гърло, нос, всичко по ред, но на крак го минах и днес вече е по-добре.

По 11-12 часа съм права и ходилата много ме болят - ако знаете лек за това, МОЛЯ, споделете.

Не ме кефи много тази работа, помещението, в което работя, е прашно, вентилаторите ме разболяват, а колежката, дето сварихме, е задничка. Оглеждам се за анимация лека полека. Иначе, плажа е суууууупер! Обстановката, настроението, хората - чудесни!

18.07.15
16:43

казано от Nickie на 17.07.15, 23:53:

Пия по 2-3 литра вода на ден без да се усетя и пишкам веднъж в денонощието 100 мл., математиката ми куца, ама това е голяма разлика... Не знам къде?! отива всичката тази вода?!?!

Изпарение през кожата. Лято е все пак.

20.07.15
01:10

Не предполагах, че е възможно чааак толкова голямо изпарение.
Въпросче: Ако си поръчам нещо от бб-тийм магазина, може ли да ми дойде в Слънчев бряг, например, на адреса на някой хотел в близост до плажа, защото в апартамента се прибирам само нощем и може ли да поръчам без да добавям в кошници и такива неща, защото ми е много зле интернета? Искам Syntrax Matrix, ванилия.

Влез в магазина и се свържи с консултантите (има опция за чат в работно време - от 9:00 ч), за да уточните подробности. :)

23.07.15
12:16

Мерси, Рони. :)

Промениха се нещата за мен, вкарах схеми, контакти, усмивки и намерих на мен и моята приятелка работа в агенция за аниматори. От вчера сме в един 4 завезден хотел, спим си в него, ол инклузив храна, напитки, сладоледчета и скрежини по цял ден. Работим с деца и младежи, постоянно на/в басейна, по цял ден в движение, танци, зумби, йога, караокета, костюми, шоа, арт, игри, запознанства.......

Имам си три солидни хранения на ден, на всяко има риба, месо, млечни, зеленчуци, яйца, плодове - всичко, само трябва да си избера, чудесен нутришън, няма да имам проблеми с баланса и качеството. Свалила съм към 1-2 см от талията откакто съм тук иначе, видимо изчистих корема, ще гледам да съм на неутрален, защото не искам повече от това. Движението категорично ми е достатъчно като интензитет и натоварване, имам и фитнес в хотела, но не знам ще имам ли време да ходя там, иначе има доста сериозно трениращи туристи, ще има кой да ми помага, ако реша. Трябва да спя повече, ама... Живее ми се - нощно.

Не бича айляк... Щастие бича! А днес ми е и почивен ден, вчера диско, днес плаж, довечера диско... Бе, не ме мислете, хаха.

23.07.15
13:14

И да искаш няма как да бичиш айляк. Дъски - да, щастие -да... Айляка... той се бичи само на едно място! :) :D (wasntme)

Мнението беше редактирано от Nachev на 23.07.15 13:18.

26.07.15
13:44

Ще дойда да побича и на т’ва място, приготвяй стаята ти. ;)

Бърз ъпдейт: водя половината спортни активи, освен детските, което ще рече, че правя сетчето водна гимнастика на Рони (sun) и им късам гащите на туристите от jumping jacks :D ... Оказа се, че в този хотел аз съм “човека с руски” и по цял ден ми се налага да се обяснявам с дечица, персонал, родители, колегата научил само “можна” и каквото и да го питат това отговаря пък аз после да ходя да обяснявам, че не може да се скача в басейна от втория етаж... :D Забавно ми е като цяло, нямам време за нищо освен спорт, хапване, плаж и найт лайф = чудесно, така обичам да живея. Иска ми се да ви чета и да пиша по-често, само това ми липсва, ноо... Колкото - толкова. Всеки ден си мисля за bbteam като си правя спортните ииии се храня все едно ще записвам. ;)

04.08.15
19:47

Наминавам само да кажа, че по цял ден рисувам миниони по детски ръчичики, правя водна гимнастика и стречинги, танцувам по минимум час на ден, всеки ден, сладоледче също по два пъти, постегнала съм всички мускули, атлетично ми е едно такова, свалила съм към 2-3 кг, хапвам от ол инклузива прилично, иначе, ама и каквото ми се иска, глезя се с по някой протеинов бар от време на време..... Иии ходих на дискотека с Пауло, пък днес бяхме на плаж заедно. :D Цък——> https://m.facebook.com/photo.php?fbid=1210919668934427&id=100000492152403&set=a.496323940394007.128387.100000492152403&refid=17&_ft_=top_level_post_id.1210919668934427&__tn__=E

08.08.15
14:30

Морето е магическо място, където ядеш колкото си искаш каквото си искаш, спиш по 5-6 часа на ден, не ходиш целенасочено да тренираш и въпреки това влизаш във форма + получаваш естествен тен като за бодибилдинг компетишън. :D Осмото чудо на света! (party) Нали говорех, че искам да поизчистя коремеца...

27.09.15
00:07

Ами, отдавна не бях писала... Честно, никакво време нямах/нямам. След няколко месеца на морето си бях за около 10 дена вкъщи, от точно една седмица съм в новият ми дом за следващите три години - Кардиф, Великобритания (което пак е условно, защото планирам няколко няколкомесечни пътувания през този период). Та, за Кардиф... Просто се влюбих в мястото, хората, обстановката - академична и развлекателна. Чувствам се много по- у дома си, отколкото се чувствах в София през последните (доста) години. Просто поразена от чистите, ясни и искрени отношения между хората... И приемането на всеки такъв, какъвто е. Всеки ден виждам хора от различна раса, произход, с различен стил, външен вид, религия и пр., всички са третирани напълно еднакво, вкл. българите и ако някой казва, че в UK ни мислят за втора ръка хора, е долен лъжец. Изключително приятно впечатление ми прави, че е пълно с атлетични жени, на които доста се налита по клубовете, т.е. тук го няма табуто (което ме беше повлякло и мен), че мускулите са само за мъже, категорично. Има женски и мъжки отбор по всеки спорт, който предлага университета, вкл. ръгби. Изключително мултикултурен/интернационален град и университет, няма да се изненадам, ако тук липсват единствено редставители на Русия и Северна Корея. :D По принцип обичам да пиша и ми се отдава, но в случая не мога да си преобразувам впеачтленията и емоциите в думи, просто ми е невъзможно, прекалено са много, прекалено са силни. Първата седмица е отредена единствено и само за опознаване на мястото, нощен живот и запознанства. Успешно я преминах/преживях. Запознах се с доста от колегите и професорите и нямам търпение да започнем истинските лекции в понеделник. А, да, уча Международни отношения и политика с испански език и Hispanic studies, което всъщност ме подготвя за работа в международна организация от типа на ООН на територията на испано-говоряща страна, което знам, че искам от има-няма 7 години. В общи линии, всичко върви по план. Университета ми има над 300 различни общества - от общество за плетене на чорапи и ръкавици през всевъзможни етнически, религиозни, политически, филмови, арт и спортни общества, та чак до функционираща адвокатска кантора. За момента се присъединих към ООН, Уницеф, 4-5 доброволчески общества иии... Имам огромни трудности при избора на спорт/танци. Изборът е ОГРОМЕН. От всичко, което се предлага, сякаш се спрях основно на Хип-хоп обществото, Брейк обществото, Обществото за латино танци, Капойера обществото, Обществото за пилонен спорт (ако мога така да го преведа, pole sport) иии Обществото за съвременни танци. Трябва да си избера само едно от тези, нямам време за повече. Дано до следващата седмица имам яснота след тестерите кое ми е харесало най-много. Що се отнася до сегашната ми физическа форма, предполагам, че съм около 58-9 кг при ръст 166см, с доста приятно стегнати мускули след цяло лято детска анимация през деня и танци през нощта. Цели: запазване и покачване на мускулна маса, отслабване - категорично не. Инче, имам уникалната възможност всеки ден да ям различна национална кухня тук, тъй като всичките ми съквартиранти с които делим кухня са от различни държави (8 на брой) и се редуваме да си готвим, не ям junk, за сега фаворит ми е японската кухня. Какво друго да кажа.. Надявам се да имам време да пиша често, форума ми липсва. Прилагам малко снимки на сегашната формица, стаята ми и разни типично Кардифски неща.

Ръгбито в момента е много силна тема в Англия - все пак са домакини на много важно световно. Имал съм възможността да играя с мъжкия отбор на Cardiff Blues и смея да кажа, че това са най-големите джентълмени, които съм срещал някога.

28.09.15
14:57

Монетата винаги има две страни .....нормално е това което виждаш ,все пак университетските среди са едно а реалността извън тях съвсем друго.....;)

04.10.15
17:03

Владимир, колкото и банално да звучи, тук всички са джентълмени, дори чужденците - средата те предразполага. :) Прекрасно е.
overkill, скоро ще мога да коментирам по-обстойно и извънуниверситетската среда, сега не мога да кажа нищо, но ако не си живял тук, и ти не можеш.

Update-че: Ходих на една-две проби танци, за следващата седмица ми останаха Bollywood, Capoiera и Break. За сега май хип-хопа ме печели.

Хем ми се иска да пиша, хем не ми се иска да пиша за това, защото никой, който не е влизал в протестантски храм, няма да може да ме разбере. Аз самата бих реагирала с “пфф”, ако го бях прочела преди да се докосна, ноо... Имам много сериозното намерение да се покръстя в протестантство. Откакто ме заведоха през първата ми неделя тук, не пропускам служба, благотворителна акция или вечеря, откривам един цял нов свят и е окриляващо. Чувствам се прекрасно и у дома си. Това от някой, който през целия си живот е ходил на църква на сила. Когато успея да си събера мислите около това, може да пиша още.

Междувременно, мисля, че е хубаво да споделя тук, подозирам, че развивам или съм отключила някаква непоносимост към нещо, което се съдържа в пастата, по-точно конвенционалните спагети от бяло брашно (защото с пълнозърнестите нямах такъв проблем), става ми ужасно тежко и некомфортно на стомаха малко след като хапна и повръщам на няколко пъти, докато не се оправя. Ако някои има идея какво може да е това... За сега ще ги избягвам просто, ама е хубаво да знам, още по-хубаво да го излекувам, ако е възможно, защото в съседния апартамент живее един сицилианец и ме кани на италианска вечеря от 2 седмици, пък това просто не се отказва... :D (wait)

Малко снимки (кой колкото мускули си има - толкова (giggle)):

KA

05.10.15
10:36

Прочети ако искаш, тя английската църква не е точно протестантска, уж такива се водят но почти, може да прочетеш. Иначе те като цяло с това печелят голяма част от хората, с лишеното от формалност държане и със свободата на изразяване и най-вече благото държане на пасторите.

05.10.15
21:49

Има доста разклонения на протестантството на острова, но, в общ план, си е протестантска църква. Точно тази, в която ходя, не смятам, че може да се нарече англиканска, тъй като няма почти никакви допирни точки с католицизма и по-скоро клони към класическото протестанство, но не съм и чак такъв експерт. Имам едно видео от вечерната служба по-миналата неделя, сутрин са по-рок изпълненията, защото тогава се събират предимно студентни и ученици, пък вечер ходят семейства. :) Да, това е християнски храм. Мен лично ме изуми.

Мнението беше редактирано от Nickie на 05.10.15 21:59.

05.10.15
22:00

Прилича на концерт на някоя аматьорска банда .....ама публиката мноо умряла и няма запалки на припева .....:D

06.10.15
08:47

казано от Nickie на 05.10.15, 21:49:

Да, това е християнски храм. Мен лично ме изуми.

Ами нали трябва да си продават суеверията на младежи като теб. :)

Впечатляващо е, защото е много по-различно от това, с което сме свикнали.
Преди време ходих на католическа сватба.
Еми, изкефих се много - и на това, колко светъл и изчистен беше храмът им, но най вече на музиката и песните, и емоцията, която създават. Коренно различно е и затова е интересно, поне според мен. Не, че всеки ще се “омагьоса” заради  вярата. Поне според мен де. :)
С други думи - не съм вярваща, но с интерес и удоволствие бих отишла, за да видя за какво иде реч и да послушам музика! :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 06.10.15 09:39.

07.10.15
17:18

Само Златина ме разбра :) и то, защото е ходила на католическа сватба. Права бях, че атмосферата просто не може да се предаде с думи или видео. Човек не става религиозен за един ден, може и никога да не стане, но да си заобиколен от простичко щастливи, пеещи, усмихнати и благодарни хора, с които споделяте еднакви ценности и обединени около тях помагате на хора в нужда, за мен е повече от прекрасно. 90% от благотворителните инициативи в града се организират от църквите тук - раздаваме храна на социално слабите, ходим в сиропиталища и наставляваме юношите да продължат образованието си в университет, църквата осигурява подслон на бездомните в града. С очите си виждам как всичко това става, нещо повече, участвам в него. А и, честно казано, е много зареждащо да послушаш половин час някой да ти говори за Доброто в неделя сутрин, да ти напомни, че не си единствения, който искрено вярва в добродетелта, състудентите ти да посвирят и заедно да пеете. Отпускащо и благотворно е да се откъснеш от прагматичното, материалното ежедневие. Но това наистина не може да се разбере, преди да се изпита и е безсмислено да се опитвам да обяснявам повече.

Иначе, на overkill, мерси, че демонстрира точно защо не ми се искаше много да споделям тези неща. И защо не ми е кеф да живея в България. Между впрочем, и преди сме се засичали на няколко места, последно на темата за хомосексуалните и гей парада, че сме в коренно различни посоки, недоумявам почему, мой друг, следиш този дневник?

Както и да е, малко забележителни неща относно менюното ми напоследък:
* Съквартирантите бяха оставили за цяла нощ един ориз със зеленчуци в тенджерата с вода, където го бяхме варили, и на следващия ден беше прекалено разводнена гарнитура, та ми хрумна нещо, което се получи доста добре и вкусно (не знам дали съществува като рецепта, за мен си беше ново, хаха). Взех че го попрецедих, чукнах му няколко яйца и го запържих на тигана (без мазнина), поръсих му малко черен пипер и стана супер, хем извря водата, хем го протенизирах :D, пък и си е нова маджа. Върви добре със соев сос. :D
* Тук се продават шоколадови оризовки, не са заляти с шоколад, а просто са кафяви и на вкус са шоколадови. Обожавам ги.
* Вчера ми хрумна, че мога да си намачквам пюре от свежите плодове манго. Божествено е. (inlove)

07.10.15
18:18

Ейй великобританче, май бая ти е забавно там? :) Радвам се, че така се разперваш и в духовната, християнска сфера! Наистина тези работи не могат да се опишат с думи.
Поздрави!  :)

07.10.15
19:33

казано от Nickie на 07.10.15, 17:18:

да си заобиколен от простичко щастливи, пеещи, усмихнати и благодарни хора, с които споделяте еднакви ценности и обединени около тях помагате на хора в нужда,

От опит ще споделя, че хората, които съм срещала по тези протестантски църкви не са щастливи, ямат ценности и помагат на други само за да замазват нечии очи. Всъщност са просто зомбирани. Пак казвам - лично мнение, от личен опит.

90% от благотворителните инициативи в града се организират от църквите тук - раздаваме храна на социално слабите, ходим в сиропиталища и наставляваме юношите да продължат образованието си в университет, църквата осигурява подслон на бездомните в града. С очите си виждам как всичко това става, нещо повече, участвам в него.

Дано не видиш с очите си всичката смрад и помия, която стои зад тяхната “благотворителност”. Обидно богати хора, натрупали парите си от наивността на другите, дават жълти стотинки на хора, от които са взели много повече. Църквата е по-мръсен бизнес от политиката и здравеопазването взети заедно.

Мнението беше редактирано от Margi на 07.10.15 19:59.

KA

07.10.15
19:56

Това е една много дълга тема, в която всеки може да пише неща и всеки ще сбърка. Ако приемаш съвет все пак, радвай се на това което виждаш и усещаш, но преди да му се отдадеш си дай време първо да го опознаеш. Предполагам като попаднеш в непозната компания, не започваш да казваш колко са готини след второто излизане :)

Аз искам снимки на тези шоколадови оризовки, ако може, защото съм виждала и тук, но са поляти с шоколад.
Просто ми стана любопитно - нали съм един виден фен на оризовките. :D
Много ти се радвам за кулинарните експерименти! Така се става яка кака! :D

Няма как да не се съглася с Маргарита.

Религията е показност и контрол. Религията е официално средство за легитимиране на властта на малка група хора, независимо дали става въпрос за цезаропапизъм или папоцезаризъм  в християнството, просто частен случай. Винаги е била и средство да се печелят пари, практика, характерна от много преди да се говори за капитала.

Вярата вече е друго нещо и нея може да я захранваш единствено в себе си. От много религия накрая забравяш съвсем за вярата.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 07.10.15 20:21.

07.10.15
20:40

Иначе, на overkill, мерси, че демонстрира точно защо не ми се искаше много да споделям тези неща. И защо не ми е кеф да живея в България. Между впрочем, и преди сме се засичали на няколко места, последно на темата за хомосексуалните и гей парада, че сме в коренно различни посоки, недоумявам почему, мой друг, следиш този дневник?

Oтговарям подред....

1- Като споделяш нещо трябва да очакваш както положителни така и негативни мнения ....наивно и детско е да очакваш само ....ау колко  шладко и убуу  е всичко което си постнала ...това че не търпиш никаква критика или нещо с негативен знак относно теб  може само да породи въпроси относно широко скроената ти личност ....(wasntme)
2-И мен не ме изкефи БГ реалността затова вече близо година се оправям в реалния живот в Англия бих казал не зле ....;)
3-Тук удари греда ....тая тема за меките китки не съм я чел изобщо или ще да е било само няколко поста и до там щото не се сещам нищо, па камо ли да поствам там .....:D
4-Патаму что ......съм любопитен ,пък и не може само дневници с тренировки да се четат ,трябва и някой с липсата на такива да се чете за разнообразие ....:D
5- Горния ми пост си беше откровенна шега ......не си си оставила чуството за хумор в ``лошата`` България нали......и не се захласвай много по тукашните .....има какво да се научим от тях, но толкова прогнила ,лицемерна и  разлагаща се морално нация няма честно!!!!

Това последното го приеми като съвет !!!!

09.10.15
03:32

Да започна първо с най-важното:
overkill, трябва много да ти се извиня, защото в действителност от първия коментар още те обърках и помислих за друг потребител, който много агресивно си налагаше мнението, където свареше, стига да може да оплюе “запада” без видима причина и без изобщо да е запознат с темата.. и си падаше малко краен русофил. Извинявай. Реакцията ми беше такава и двата пъти до голяма степен, защото те взех за него. Още не съм живяла тук достатъчно, че да правя какви да е генерализации за нацията, а и не съм много в нацията, защото студентското общество е изключително международно. Приемам съвета.

До другите, от една страна ми е писнало да се съмнявам във всичко и навсякъде да търся конспирации, от друга страна сте прави, и аз винаги съм намирала религиите за разединяващи, ако има Бог, той е един и подхода към него трябва да бъде индивидуален, напълно съм съгласна, но наистина ме изморява и затормозява да съм против всичко, защото всички в света са гадни, подли и зли и за да не съм наивна. Ми, шибан е света, хората сме гадняри. Избрала съм да съм наивна за това, защото в случая ми помага по някакъв начин за себе си да израствам духовно.  Важното за мен е, че 1) хората, с които вършим самите благотворителни дейности, при всички положения не го правим, за да замажем нечии очи, правим го, защото ни е приятно, предимно сме студенти и не печелим нищо материално от това, със сигурност не сме навътре в църковната йерархия 2) нито даваме, нито взимаме пари 3) не всичко е пари 4) виждам реална полза за хората от това, което правя 5)колкото и да не ви се вярва, когато тези ‘ужасни’ пастори ми говорят, аз си намирам мой път, замислям се за неща, за които не съм се замисляла преди и смятам, че се усъвършенствам духовно - по мой си начин, но да, с тяхна помощ;
Както казах и по-горе, повече няма да коментирам това и не желая да се разраства темата.

Ооо, Пауло, моята любов, благодаря ти. :) Отдавна не съм те следила да ти прося снимки в дневника, трябва. :D

Рони, за съжаление съквартирантките ми са ги омели и опаковката вече е отишла чак във външния кош за рециклиране, но когато пак купим, ще ти ги снимам. Тук има много богат пазар за подобни неща, доста алтернативи за по-здравословен джънк, хаха. Когато си взимам ще пускам снимки. По същество поддържам дневника предимно, защото се надявам в един момент да имам време да си попълвам менюто и да бъде от полза за някой, който се колебае дали ще се справя да се храни здравословно, ако се запише да учи в тукашен университет. За мен беше голям проблем/въпрос и нямаше къде да прочета. Благодаря за хубавите думи, пускам една снимка на последното ми произведение за съквартиранта, който днес ме изненада с пилешко с гъбки и сметана за обяд. Голямо щастие да се прибера от лекции и да ми е сервирано солидно, здравословно яденце. :D Навсякъде валят пици и такота иначе, после ме питат женските съквартирантки как успявам да си поддържам фигурата, ми.. ;)  Между другото с танците много успешно си поддържам каквито мускули си натрупах лятото, добре ги избрах, пасват ми на личността. :D Пък от другата седмица ще си правя йогата с една индийка - йогинка (има ли такава дума, хаха?) от съседната къщичка, но за това по-натам.
Cheers, mates.

09.10.15
20:25

Приемам извинението защото знам че е присъщо на по младите да реагират с повечко импулс и по необмислено ......това че се извини и че си призна грешката  е добър показател за теб .....:)
Имаш възможност да учиш и да живееш тук,което е непосилно за много хора така че се възползвай максимално ,умно и красиво момиче си и вярвам че ще успееш да постигнеш доста ,но все пак внимавай ,би било хубаво всички хора да са само с чисти помисли за каквото и да било но за жалост не е така ....
Надявам се да не ме питаш повече защо ти следя дневника .....:D
Ще очаквам следващите ти преживявания от Английска земя с интерес ....:)

10.10.15
17:09

Ооо, Пауло, моята любов, благодаря ти.  Отдавна не съм те следила да ти прося снимки в дневника, трябва.

Е, не пред хората, моля ти се! :D
Иии... същата хърба съм, не се безпокой...

12.10.15
13:54

overkill, голяма грешка е да наречеш Уелс английска земя, вярвай ми, хаха. :D Особено с това световно по ръгби, дето върви в момента в Кардиф...
Пауло, само такива хърби да се виждат. :D

Ми, доста неща продължават да ми се случват ежедневно, но нямам време да седна да си ги записвам, като се сетя да снимам нещо красиво - снимам и ще пускам (и обяснявам малко).  Например, събираме се с приятелки всяка събота в различен дом на scones & tea да си клюкарстваме за момчета, да си говорим за сутиени и гримове и други женски неща. Подаряват се цветя на домакинките. Кефи ме че тук, който се е загаджил, си води половинката на такива събирания и това не се смята за мега “под чехъл” положение, ами съвсем нормално, както момчетата си водят гаджетата по пъбове и ръгби мачове. В общи линии като си имаш гадже социалния ти живот просто се удвоява, хаха. Scones са едни малки домашно изпечен кексчета, които трябва да си разрежеш по средата, да си намажеш бита сметана и мармалад, малко berries (не се сещам за дума на български, която да обобщава този разред от ботаниката, ама малки плодчета, които на английски завършват на berry - ягода, малина, капина и т.н.) и после да си сложиш втората половина от кексчето отгоре като капаче. Е, ужасно си вървят с чай тези неща. Под чай, разбира се, се има предвид силен черен чай с мляко. Та, от последното събиране снимки. И няколко от града бонус. Сега отивам в парка с приятеля ми от Аржентина, много се вълнувам, ще ме учи да свиря на саксофон. 8-)

*А, нещо друго се сетих, семейството на най-близката ми приятелка си има ферма, та си консумирам яйца от свободни кокошки и лично от нея брани ябълки и круши. Цял живот ще си изкарам живеейки в град, ама с достъп до домашни яйца и плодове (както беше и в София), нищо не ми липсва, хаха.

14.10.15
15:38

Сутринта ми започна много разведряващо с едно обобщение на моя приятел от Китай, на който му се е паднало да живее с трима българи: You complain you are poor, but in reality you are just impractical - first you build up impractical amounts of muscles mass, then you need to eat and eat and eat so much in order to keep it. That’s why you are poor, you have steaks for breakfast.  (Оплаквате се, че сте бедни, но в действителност просто не сте практични - първо изграждате непрактично много мускулна маса, после трябва да ядете и ядете, и ядете толкова много, за да си я запазвате. За това сте бедни, защото закусвате с пържоли.) :D :D :D :D :D :D

Мани го тоя оризов хищник... :P

14.10.15
16:17

ТИхо .. тихо ... нека не знаят че хапват само гарнитурата .....

14.10.15
20:05

Принципно съм съгласна с човека, с тази уговорка, че китайците са една от най-зле хранещите се нации по света. Изхранват се основно с полуфабрикати, а в диетата им не е останало нищо от онова, което им е оставила традицията.
Скоро гледах по някакви новини (все още имам надежди да е било някаква шега), как китайците започнали да произвеждат и продават пастмасов ориз, в който влагат картофи, сладки картофи и пластмаса.

Мнението беше редактирано от Margi на 14.10.15 20:09.

16.10.15
17:11

Последно време какво интересно:

Водих с мен на лекции cantimagineit, ако някой го помни този форумен индивид, който е на гости в Кардиф сега и смята да се преориентира от право в СУ към вариация на моята специалност тук. Та, може да се каже, че имах форумна среща зад граница. :D

Вчера българския ми съквартирант имаше рожден ден и някой неизвестен сънародник ни беше пуснал пликче с шарена сол в пощенската кутия, много сладък жест. По-забавното беше, че остналите съквартиранти, които, всъщност, са го намерили, са решили, че е трева и го бяха скрили в дън земя, докато се приберем и ни го предадат. Голям смях падна. Източна Европа малко винаги ни свързват с контрабандни цигари, алкохол, наркотици, ама пък това даже не прилича, ‘баси... :D Не беше много по-убедително след като почти в един глас той казва “that’s not weed, I know how weed looks”, а аз “it’s not, I know how weed smells”. Здраве да е, раздвам се, че съквартирантите ми са толкова смотани, че не различават марихуана от шарена сол. :D

Вчера сътворих нова манджа на принципа “на кои неща в хладилника им изтича срока на годност”, получи се доста добре, толкова добре, че каквото беше останало в тигана са го замезили един поляк и японец по време на партито, чак са ме похвалили, ама аз се оттеглих рано вчера, че имах семинар по европейска интеграция тази стурин. Та, рецепта: сварих към една чаша ориз отделно, докато в големия уок запържих в масло малко лук, моркови и гъби, прибавих към 500 грама телешка кайма, шарената сол, естествено, хаха, малко бульончета, някакви други подправки под ръка и накрая и ориза в тигана при всичко. Изненадващо вкусно стана, наистина. :D Хубаво е да си експериментира човек, а и никой не се е оплакал до сега от храната, когато е било мой ред да готвя. :D

За един месец откакто съм тук (точно) съм изяла към 1 кг фъстъчено масло (намерих си едно много вкусно с цели парченца, мммм) и съм свалила 2 см от талията. Хмм.. (nod) Ям точно каквото си искам, когато и по колкото ми се дояде, но явно ентусизама и запълненото ежедневие си казват думата и просто не се сещам да ям достатъчно често. Или си изразходвам калориите, знам ли. Хаха, не се опалквам, въпреки че не искам да свалям повече, защото ще ми станат много големи дрехите, пък това е перфектното оправдание да си купувам нови, което ме съблазнява постоянно. Обожавам магазините в града.

16.10.15
22:26

Май може да се пуши или растението :D не знам всъщност, само разни истории съм чувал не съм много по тия неща. Приятна история ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1