Роси търси баланса :)

Прескочи до:

06.09.15
22:15

Петък, 4.09.2015

Трен (Долна част):

клек с щанга - 15@27,5кг; 8@32,5кг; 6@42,5кг; 5@47,5кг; 2@50кг
мъртва тяга - 8@32,5кг; 5@42,5кг; 2@47,5кг
бедрено сгъване - 5@40кг; 4, 5@45кг
прасец на машина за прасец: 12@без; 10@10кг; 10@20кг
къси коремни преси - 3х30

- 5 мин. кростренажор

- Тренировката не мина много приятно поради няколко причини: отидох много късно, постоянно търсих разни тежести из залата и отделно трябваше да разтоварвам щангата преди да започна, което още повече ме забави. От миналата седмица нямам промяна като тежести, но тази тренировка я пиша и “опознавателна”. Изводи от опознаването: щангата е по-тежка и мисля, че дисковете 10кг са малко по-тежки. Поне с такова впечатление останах. Затова и мисля, че всичко ми тежеше малко повече от миналата седмица. Не е като да нямах сила или да се чувствах изморена.

Събота, 5.09.2015

- Почивка. Мускулна на гръб, задни бедра и Д.

Неделя, 6.09.2015

Трен (Горна част А , корем):

- 5мин кростренажор

права лежанка - 15@щанга; 7@22,5кг; 2, 3, 3@27,5
набиране на машина надхват (@противотежест) - 12@25кг; 10@20кг; 6@15кг; 4@10кг
едностранно гребане с дъмбел - 6@12кг; 6@14кг; 4@16кг
раменна преса с дъмбели от седеж - 7@2х10кг; 2, 2@2х12кг
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 3х50
коремни преси пръсти към пети - 3х50

- 5 мин кростренажор

- стреч

- Днес отидох до залата, защото така или иначе времето е лошо. Направих си и третата тренировка, за да видя как седят нещата в новата зала. Лежанката се получи добре, мисля. Набирания: кофти новина - няма как да продължа с подхвата на машината в залата. Единствените възможни са успореден и широк надхват :( Затова и днес правих за първи път надхват. Не знам обаче да продължавам ли или да мисля с какво да замествам подхвата (shake) Четох, че раменния подхват, с какъвто всъщност досега се набирах, е силов, а широкия надхват - по-скоро акцентиращ. Това значи, че не се вписва особено в силовата тренировка? И аз не знам. Може ли по-запознатите да кажат какво мислят? Иначе ще трябва да тормозя James (wasntme)

08.09.15
10:19

Понеделник, 7.09.2015

Храна:
- варена тиква с тахан* и какао*
- 2 бъркани яйца* L с тиквичка и лук; морков; няколко маслини
- капучино
- 2 сини сливи
- круша
- 4 сушени смокини
- къри* от червена леща с фета и басмати; малко сирене; редче черен шоколад* с лешници

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 3х планк до отказ; 3х30 клек СТ
- През деня: колело
- Вечерта: Тичане 4.75км за 29:10 минути

- На моменти тичах доста бързо, но явно не е било достатъчно. Не очаквах, че чак толкова бавно се е получило (dull). Въпреки, че в неделя си легнах доста рано - преди 23.00, спах неспокойно. Будих се хиляда пъти, въртях се. Някакви екзистенциални въпроси ме мъчат и не ми дават мира. Съответно вчера бях малко като парцал през деня и нищо не ми спореше.

09.09.15
10:22

Вторник, 8.09.2015

Храна:
- шейк* (оризово-грахов протеин, банан, какао*, тахан)
- 3 елдени палачинки* с маслинова паста и варени яйца; чушка
- 2 сини сливи
- круша
- какао* с кафява захар
- къри* от червена леща с басмати; малко сирене; маслини; извара* с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 3х колелце за корем
- Вечерта: Тичане 4.75км за 28:19 минути

- Тичането се получи по-добре като темпо, но се бях и наспала :) Лошото е, че се обади една стара болка в тазобедрената става, която се появи за първи път преди две години. Тогава по препоръка на лекар спрях да тичам, което на мен лично ми се стори абсурдно. Мисля, че проблемът е по-скоро в неправилна техника на тичане, която леко съм занемарила напоследък, тъй като все се тюхкам колко съм бавна, a нe обръщам внимание на по-съществените неща (dull).

- Есента вече е тук. Не само, че е ужасно студено сутрин, а и вечер се стъмва много рано :( Като тичам минавам на два пъти през едни малки горички и там си е направо тъмно. Имам две опции - челник, с който не знам дали няма да изглеждам като ку-ку, но пък съм виждала доста хора така да тичат ;) Втората е да сменя маршрута с един, който е осветен. Недостатъкът тук е, че отсечката е изцяло асфалт.

10.09.15
23:45

Сряда, 9.09.2015

Храна:
- Не ми се напряга да си я спомням, но бях доста гладна през целия ден и ядох повече от обикновено. Мисля, че може да е, защото ми беше първи ден от цикъла, а пък ПМС този път доста ме пожали и трябваше все някъде да избие :)

Движение:
- Сутринта: 3 А  + 3 Б; 3х планк до отказ
- Вечерта: трен

Трен (Горна част Б, корем):

- 5 мин кростренажор

раменни преси от стоеж - 10@2х8кг; 6@2х10кг; 2, 2@2х12кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 7@10кг; 4, 4, 3@5кг
кофи - 9, 8, 7
хоризонтален скрипец - 3@40кг; 5, 5@35кг
странични наведи - 3х10@10кг на страна

-  20 мин кростренажор

- кратък стреч

- Тренировката мина много добре - бързо и концентрирано. Имах доста сила, но да си призная малко преди това изядох доволно количество сушено манго (wasntme) Като минах през вкъщи да си взема нещата бях толкова гладна, че подхванах първото нещо, което ми попадна. Иначе относно движенията: мисля, че имам напредък при раменните. Надявам се дъмбелите наистина да са 12кг ;) Получават се нещата, когато човек се е наспал и похапнал :) Набирания: 5кг е минималната противотежест, с която и предния път съм правила. Има лек напредък. Интересно ми е как ще е следващата седмица. Дали ще успея да се набера един път и без 5кг ;) Кофи - бройката е качена с 2. Имам лека болка в лявото рано като ги правя. Скрипец - с 40кг бях много крива и затова смъкнах на 35кг.

- Имам проблем с кардио уредите в залата (wasntme) Има две подобия на кростренажори. Едното май се води adaptive motion tranier, а другото си е кростренажор. Не знам каква е разликата, но са ми много неудобни и двете и мисля, че отстрани изглеждам смешно. Ще ги избягвам (giggle)

Четвъртък, 10.09.2015

Храна:
- шейк* (оризово-грахов протеин, банан, какао*, тахан*, чиа)
- (на стол): 1/2 пълнена тиквички с доматен сос; задушени зеленчуци и малко салата
- 2 сини сливи
- круша
- супа* от печени домати (това е нещо н-е-в-е-р-о-я-т-н-о) със заквасена сметана; маслини; сирене; хапка - две от тартата с тиквички, която правих; извара с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 3 А  + 3 Б; 3х колелце за корем; 3х15 напада на крак

- Днес почивка от тренировка. Занимавах се с готвене :)

Мнението беше редактирано от Роси на 11.09.15 13:34.

18.09.15
13:28

Ще опитам пак да водя дневник. Поне движението да си следя.

Четвъртък, 17.09.2015

Движение:
- Сутринта: не
- Вечерта: тичане 5км за около 30мин. Tичахме по нов маршрут и спряхме 2 пъти, но не от умора - първият път, за да засечем колко е отсечката, а втория - защото решихме, че сме тичали достатъчно. Стана студено обаче и пак тичахме до вкъщи :)

- Последната ми тренировка в залата беше в неделя, но не се получи много добре - бях адски разконцентрирана. После минаха три дена без никакво движение, два от които и с много кофти храна, защото бях на път за едно обучение доста далече от тук. Това не ми се отрази хич добре и се радвам, че вчера най-накрая потичах и си ям моята си храна. Тази седмица все си лягам късно и ставам рано и това също ме смазва. От друга страна мисля, че трите дни почивка донякъде ми трябваха, защото последните ми тренировки са все криви и накрая в неделя цялата бях в болежки от глупостите, които правя - ляво коляно от недобър клек без загрявка и лява китка от слаб хват при тягата.

Мнението беше редактирано от Роси на 18.09.15 14:59.

20.09.15
00:09

Петък, 18.09.2015

Движение:
Освен колелото - не. Бях станала много рано и към 18.00, когато се прибрах, се чувствах много изморена. Изкарах 30 минути дрямка на дивана (wasntme)

Събота, 19.09.2015

Храна:
- ябълка (много сладка) с лъжица тахан и канела; черен чай
- парченце сирене (на пазара ми го дадоха да опитам ;))
- зелена салата с червено цвекло, карамелизирани орехи, зехтин, балсамико; 1/2 от някакво кремче от манго и чиа
- капучино + шоколадов бонбон
- пъстърва с масло на фурна; зелена салата със зехтин и балсамико; бяло винце

Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; 3х планк до отказ
- През деня: пазар и ходене насам-натам

Трен (цяло тяло):

- 5 мин кростренажор

набиране с успореден хват (@противотежест) - 7@10кг; 8, 8@15кг
лег - 10; 8; 8@щанга + 2,5кг
раменни преси от стоеж - 10, 8, 8@2х6кг
преден клек с дъмбели - 3@2х10кг; 8, 10, 10@2х8кг
румънска тяга - 15@щанга; 10, 10, 10@щанга + 5кг
прасец на машина - 15, 15, 15@10кг
коремни преси пръсти към пети - 2х50
бедрено сгъване - 10, 10, 10@25кг

- 10 мин кростренажор бързо темпо

- стреч

- Тъй като тази седмица не стигнах до залата, реших днес да тренирам цяло тяло. Сравнително бързо се справих - всичко от-до за час. Раменните исках да ги правя с 8кг, но дъмбелите бяха заети. Предният клек с 10кг ми тежеше, а и самите дъмбели с тези големи дискове са ми неудобни. Последният път, когато правих преден клек имах проблеми с кръста - нещо се изпъчвах напред. Днес не беше така. Мисля, че се получи добре. Румънска - ок като изключим, че на последната серия хватът на лявата ръка пак ме прецака (dull). Бедреното сгъване е след упражненията за корем, защото машината беше заета.

Мнението беше редактирано от Роси на 20.09.15 01:23.

KA

20.09.15
11:42

Роси, отностно тичането, я прочети за itband синдром и виж болката да не е там. Като цяло тичането не е вредно, но при него контузиите много, много лесно се получават. Само съвсем малко да претовариш а то дори не го усещаш и започва да боли. Основните болки идват дори не само от лоша техника а по скоро от претоварване. Този итбанд синдром много често се получава при хората които тичат и аз доколкото знам няма бегач, който да не го е получавал.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 20.09.15 11:48.

20.09.15
23:47

Неделя, 20.09.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, какао*, банан, кокос*; зелен чай
- сирене; филия ръжен пълнозърнест хляб*; маслини; извара* с рожков и мед
- 2 топки сладолед във фунийка
- къри* от сладък картоф и нахут; няколко парченца тиквички на фурна с ядки и моцарела (това трябваше да са кюфтета, но нещо обърках и се получи едно голямо кюфте, което разрязах на филийки (giggle)); 3 сини сливи (мини)

Движение:
- Само малко чистене и разходка 2 часа

- Днес времето беше много приятно и затова имаше малко разходка за попиване на последни слънчеви лъчи (sun). Иначе като цяло мързелив ден - станах чак към 11.00. Сега лягам, че пак стана късно. Лека и мека :)

П.С.: Забравих да кажа, че имам мускулна треска от вчера. По -силна е на краката и Дто, но не е нещо фрапантно.

Мнението беше редактирано от Роси на 20.09.15 23:51.

21.09.15
23:10

Понеделник, 21.09.2015

Храна:
- шейк* от оризово-грахов протеин, тахан*, какао*, банан, бадемово мляко
- 6 “филии” от тиквички, моцарела и ядки; 1 варено яйце* М; няколко чери домата; чушка; 3 сини сливи
- какао* с кафява захар
- 5 сини сливи (мини)
- ябълка
- 3 сушени смокини
- къри* от сладък картоф и нахут; 2 “филийки” от горните; сирене; извара* с рожков и мед

Движение:
- Вечерта: тичане 5.7км за 35:40

- Тичам по нова отсечка и затова е повече разстоянието. Скоростта обаче не е кой знае какво. Не знам защо, но по асфалт ми е по-трудно, а мислех, че ще е по-лесно (shake) Болки в лявото коляно накрая (dull)

22.09.15
23:36

Вторник, 22.09.2015

Храна:
- шейк* от оризово-грахов протеин, тахан*, какао*, банан, Н2О
- 6 “филии” от тиквички, моцарела и ядки; 1 варено яйце* М; няколко чери домата; маслини
- какао* с кафява захар
- 5 сини сливи (мини)
- ябълка
- 2 сушени смокини + 2 фурми
- къри* от сладък картоф и нахут; сирене; маслини; извара* с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; 3х10 колелце за корем; 2х30 клек СТ
- Вечерта: тичане 5.4км за 34:20

- Днес исках да намаля малко отсечката, защото 5.7км ми идват много. Уж завъртях по-рано, а то се оказаха 150м по-рано, т.е. почти нищо. Опитах да се съсредоточа върху това как тичам, за да определя откъде ми идват проблемите. Мисля, че намерих един добър ритъм и техника по едно време, но заради изкачването и слизането по едни стълби малко ми се нарушиха нещата. Коляното не ме боля колкото вчера, но го усещам леко сковано. По-скоро километрите ми идват малко множко. Явно не съм свикнала.

Мнението беше редактирано от Роси на 23.09.15 08:14.

23.09.15
23:25

Сряда, 23.09.2015

Храна:
- шейк* (оризово-грахов протеин, банан, тахан*, какао*, чиа, Н2О)
- (на стол): гъбено рагу, задушени зеленчуци; няколко печени картофа; салати. После: шепа сурови лешници и кашу
- капучино
- 5 мини сини сливи
- 1/2 палачинка* (2 яйца М*, спелтови ядки, банан)
- супа* от круши и моркови с печен сусам; сирене; 1 варено яйце* М; маслини; мъфин (подарък); банан

Движение:
- Сутринта: 3 А  + 3 Б; 3х планк до отказ

Трен (Горна част Б, корем):

- 5 мин кростренажор

раменни преси от стоеж - 14@2х6кг; 7@2х8кг; 2, 2, 2@2х12кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 7@10кг; 3, 4, 4@5кг
кофи - 5, 7, 6
хоризонтален скрипец - 7@35кг; 2, 3 1/2 @40кг
къси коремни преси - 3х50

-  20 мин кростренажор

- кратък стреч

- Добра тренировка стана днес :) Въпреки, че залата беше доста пълна, всичко което ми трябваше беше свободно и не чаках. При раменните няма напредък - 12кг на ръка доста си ми тежат. Кофи - лек дискомфорт в лявото рамо. Скрипец - серията с 35кг беше много добра и затова реших да кача. Набирания - ми чакам да направя 6 с 5кг противотежест и да видя дали ще успея и без нея - няма накъде по-малко ;) Иначе като цяло имах сила и бях във форма, а не очаквах да е така. Сутрина се ококорих в 5.30 и изобщо не ми се спеше. Въртях се до 6.30. До преди обяд бях ок, но после се чувствах адски скапана :(

24.09.15
23:26

Четвъртък, 24.09.2015

Храна:
- шейк* от оризово-грахов протеин, тахан*, какао*, банан, овесено мляко
- (на стол): някаква манджа от броколи и тофу; задушени зеленчуци; салати. После: шепа сурови лешници и кашу
- 5 сини сливи (мини)
- малка ябълка
- 5-6 сушени фурми
- супа* от круши и моркови с печен сусам; сирене; маслини; извара* с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; 3х колелце за корем
- Вечерта: тичане 5.7км за 35:30

- Днес уж пак да намаля разстоянието, но не се получи. Реших, че няма да обръщам по-рано, а ще спра по-рано преди края. Като си помислих обаче колко бавно ще се прибера само с ходене, се отказах и тичах до края ;)

- Днес открих, че са ми се появили още бели коси :( Суетна съм и са ми като тръни в очите (dull) Не искам да се боядисвам. Върти ми се идеята за къна, но първо не знам дали ще ги покрие, второ не знам как ще изглеждам, трето - не знам как се боядисва с къна.

П.С.: Пак забравих....от вчера раменете са сковани в гипс. Имам мускулна и на гръб и ръце.

Мнението беше редактирано от Роси на 24.09.15 23:31.

26.09.15
10:21

Петък, 25.09.2015

Храна:
- шейк* (оризово-грахов протеин, какао*, тахан*, банан, Н2О)
- брецел (последен ден на нашия практикант)
- зелена салата*  с 1/2 авокадо, печен сусам, зехтин и балсамико; 1 варено яйце* М; маслини
- 5 сини сливи (мини)
- 1/2 палачинка* (банан, 2 яйца* М, спелтови ядки)
- банан; 2 редчета черен шоколад с лешници (blush)
- 3 кнедли*; кисело зеле с червен пипвр и ким; сирене; извара* с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 3х планк

Трен (Долна част, корем):

- 5 мин. кростренажор; ставни ротации

клек с щанга - 12@щанга; 8@щанга + 7,5кг; 8@щанга + 12,5кг; 8@щанга + 17,5кг; 8@щанга + 22,5кг; 8@щанга + 25кг;
мъртва тяга - 10@щанга + 7,5кг; 8@щанга + 12,5кг; 5, 4@щанга + 22,5кг;
бедрено сгъване - 4, 4, 3@45кг
прасец на машина: 7@30кг; 5, 6@40кг

- 5 мин. кростренажор; стреч

- Тренировката мина добре като цяло. Тъй като се поизплаших от болките в коляното през изминалите седмици, реших да се върна назад с тежестите. Може би на клека върнах твърде много назад и затова се получиха толкова серии. С ръка на сърцето мога да кажа, обаче, че последната с 25кг отгоре си беше чиста откъм техника, без кривене, треперене и не знам още какво. При тягата нещата стоят така: хватът ми е слаб и затова не искам да дърпам още отгоре. Последно бях стигнала до +25кг, но вчера спрях на +22,5кг, защото забелязах, че след 3-4 повторение вече държа щангата слабо. Докато не коригирам това не мисля да се силя много нагоре. В крайна сметка хватът е част техниката на изпълнение, а аз държа да имам правилна такава, за да не стигам до кофти ситуации. По-миналата седмица цял уикенд ме боля китка (dull). Бедреното сгъване беше...странно :D Записала съм, че предния път съм направила 3 повторения с 50кг. Е, вчера тези 50кг изобщо не можах да ги мръдна. Намествах се, регулирах възглавничката - не. С 45кг едвам стана като този път усетих по-голямо напрежение в прасците,а не толкова в задните бедра. Има нещо гнило в позицията на машината, но не го открих (dull)

- Тъй като ми омръзна като ида в различна зала да ми се струват тежестите различни, започвам да записвам килограмите като сбор щанга + дискове. В сегашната зала мисля, че щангата е към 20кг, а в предната май беше 17,5кг. Мога само да гадая, обаче :)

- И малко за храната: Много се събра. Като се прибрах от тренировка бях гладна, а нямаше нищо и затова - банан и шоколад :) Освен това и този брецел, но пък как да откажа като ме черпят лично (wasntme)

27.09.15
09:52

Събота, 26.09.2015

Храна:
- йогурт* с банан, какао, протеин, спелтови ядки
- чепка грозде + 5 мини сини сливи
- 3 кнедли*; сирене; маслини; краставица; чери домати
- капучино + шоколадов бонбон
- 2 филии ръжен пълнозърнест хляб*; сирене; маслини; круша; редче шоколад* с лешници; извара* с рожков и мед

* Може и още нещо да има, но в момента не си спомням.

Движение:
- Много ходене цял ден

- Вчера цял ден бях в мускулна треска от петък. Накрая на деня просто бях като прегазена няколко пъти от багер. Понеже този уикенд съм без половинка трябваше доста задачи да свърша сама. Отделно реших и по магазини да ходя, което направо ме умори. Отвикнала съм и мразя - опашки, тъпканици все едно хората голи и боси ходят :x Затова - само онлайн. Вечерта като се прибрах дори ме домързя да си направя нещо за вечеря и затова пак ядох сухоежбина (dull) А пък като се навечерях какъв мързел ме налегна - срам ме е да описвам :D

27.09.15
22:04

Неделя, 27.09.2015

Храна:
- шейк* (оризово-грахов протеин, какао*, фъстъчено масло*, круша)
- малко сирене и маслини
- манго капрезе* (зелена салата, рукола, манго, моцарела, лук, зехтин); чипс* от червено цвекло; парче бананов хляб*
- (навън) лучен кекс + чаша Süsser - начало на есента
- предстои: 2 тиквички-лодки с домати и моцарела; 2 кюфтенца* от броколи; извара* с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б +  малко стреч
- Чистене и малко разходка

- Нищо интересно днес. Станах рано, за да чистя и готвя. После половинката се прибра и излезнахме за малко, че времето беше много приятно. В града до днес има фест на младото вино, с което обикновено се хапва и Zwiebelkuchen. Ми почерпихме се, както се вижда ;) Лека вечер от мен :)

Мнението беше редактирано от Роси на 28.09.15 08:25.

29.09.15
21:08

Понеделник, 28.09.2015

Храна:
- сухар + сирене

Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б +  3х планк до отказ

Вторник, 29.09.2015

Храна:
- сухар; сирене; банан; редче шоколад; супа* от праз и картоф

Движение:
- Само малко ставни ротации

- Вчера по обяд се прибрах от работа, защото не се чувствах добре. Гадеше ми се от всичко. Дори чай и вода не можех да пия :( Доста се чудих дали да се прибера, но добре че го направих. Малко по-късно вкъщи ми стана много зле. Бях яко “разстроена” и отделно повръщах :( Жалка история. Доста се обезводних, а по-късно и температура вдигнах. Пих разни лекарства там, за да се оправя. Днес съм доста по-добре. Имам апетит, ям, но от време на време ми става гадно. Ще мине и това до утре :) Използвах времето за разни неща, за които все не намирам време - едни онлайн обучения за работата и малко испански (sun) Много обичам испанския език и ми се иска някой ден да го докарам до някакво прилично ниво, но засега съм от най-начинаещите и не знам дали в близкото бъдеще ще успея да напредна с тези темпове, с които се занимавам :)

KA

29.09.15
22:28

Ти остави, абсолютно същите стомашни проблеми, това е някакъв гаден вирус, който отначало те държи леко и после удря в стомаха. Аз от 5 години не бях имал проблеми, обче тази сутрин в 5 сутринта като ме притисна..И доста хора са болнави де. Пия само вода и севън ъп разгазиран :) малко препечен хляб и ракийка :)) Мисля че като ударих един шот със сол, много ми помогна. Сега пия втора малка и въобще незнам каккво става :)
Тук докторите нищо не изписват първите дни, на мен ми даде само едни таблетки които се смучат и подтискат гаденето. Казват се Motilium

Мнението беше редактирано от kaloyan на 29.09.15 22:30.

29.09.15
23:00

Може и вирус да е. Сред колегите има други с подобни проблеми. Аз вчера и вода не можех да близна. Пълен ужасТ ;)

01.10.15
00:26

Сряда, 30.09.2015

Храна:
- йогурт* с банан, какао*, спелтови ядки
- (на стол): бели макарони и задушени заленчуци; малко ориз
- малка ябълка
- 3 фурми*
- киноа с варени моркови, малко зехтин и морска сол; банан

Движение:
- Сутринта: не. Успах се.
- Вечерта: тичане 5.1км за 35:10

- Тичането днес беше доста бавничко, но толкова мога на тази храна. Все още не съм напълно здрава, защото забелязах, че не мога да ям всичко. Снощи, например, след като ядох супата, ме заболя толкова силно стомаха, че се свивах на топка (dull) Супата беше със сметана и затова днес реших да карам на малко по-леки храни. Пак ме понаболяваше след хранене, но последно киноата тази вечер я понесох много добре и нямам оплаквания (sun) Дано утре вече съм с напълно здрав стомах. Лошото е, че наготвих един кюфтенца от броколи, сирене и яйца, а сега не ми се ядат. Имам и варени яйца и те не ми се ядат :( Утре ще мисля какво да ям, но нещо не ми е до такива храни в момента. Яко се бъгнах (shake)

KA

01.10.15
12:11

Аз уж се оправих след първият ден и след гладуване, започнах да ям всичко. Уж нямам проблем ама днес пак ми се догади леко и ме заболя глава, а отидох вече на работа. Ще потичам обедната почивка, предполагам ще ми помогне.

03.10.15
11:51

Четвъртък, 1.10.2015

Храна:
- Стомахът ми вече напълно се излекува и не ме болеше след всяко ядене. Въпреки това на закуска и обяд ядох малко и лека храна. Вечерта обаче ми се отвори апетит и попрекалих с количеството. Преди тренировката попрекалих и с едни сушени плодове (wasntme)

Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; 3х10 колелце за корем
- През деня: Колело
- Вечерта: Трен

Трен (цяло тяло):

- 5 мин кростренажор

набиране с успореден хват (@противотежест) - 10, 8, 8@15кг
лег - 12@щанга; 10, 9@щанга + 2,5кг
раменни преси от стоеж - 10, 10, 8@2х6кг
напади с дъмбели - 10, 10, 10@2х8кг
румънска тяга - 10, 10, 10@щанга + 2,5кг
прасец на машина - 10, 10, 10@10кг
коремни преси лакът - коляно - 3х50
коремни преси пръсти към пети - 3х50

- 10 мин кростренажор бързо темпо

- стреч

- Реших и леко да тренирам, но се получи добре - много бързо и стегнато, защото бях и позакъсняла. Вчера имах приятна мускулна треска на крака и рамене като на краката беше по-силна.

Петък, 2.10.2015

Храна:
- Добре като цяло, но обядът явно ми беше малко и затова привечер точно преди тичането ядох едни сладки работи - малка вафличка подобна на Hanuta и едно десертче подобно на баунти, но с черен шоколад (dull)

Движение:
- През деня: Колело
- Вечерта: Тичане 4,68км за 29 мин.

- Не знам дали заради слонското количество бързи въгхлехидрати, но тичането се получи много добре. Имах енергия и усетих как без особени усилия вдигнах темпото. Е, не е като в най-добрите времена, но пък в сравнение с последните беше по-добре :) Тичах по стария си маршрут, защото беше малко по-рано и не толкова тъмно. Супер спокойно, никакви хора и само есенни пейзажи около мен (sun)

03.10.15
23:32

Събота, 3.10.2015

Храна:
- 2 круши със сусамов тахан* и канела
- 2 филета бяла риба на тиган с ремулада и задушени зеленчуци; бяло вино
- капучино + торта
- ризото с тиква; червено вино; 20г шоколад* 85%

Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б
- През деня: доста обикаляне с колелото - да са към 25-30км

- Много хубав ден (sun) Есенен, но пъстър и слънчев :) Днес тук е почивен ден и всичко е затворено. Съответно пазарът отпадна :) Затова се възползвахме от времето и отидохме до моя любим зеленчуков остров - Reichenau (Райхенау) (sun) Там пихме кафе и после доста време се шляхме с колелата насам-натам безцелно :) Беше адски приятно - спокойно, шарено и зареждащо :) Вечерта пък правих едно отдавна запланувано ризото с тиква. Мисля, че се получи доста добре :) Слагам и няколко снимчици. Предпоследната е на един тиквен веган сладкиш, който правих преди няколко седмици, но така и не намерих време да го кача :)

Мнението беше редактирано от Роси на 25.10.15 21:51.

05.10.15
00:28

Неделя, 4.10.2015

Храна:
- йогурт* с банан, спелтови ядки, какао*, чиа
- 3 фурми + няколко парченца сушено манго
- ризото с тиква; 3 сини сливи; 20г шоколад* 85%
- извара* с рожков и мед
- зелен фасул яхния*; сирене; маслини; червено вино; 6-7 сурови бонбона

+ опитванки: 2 сурови бонбона; хумус* от сладък картоф. Може и още нещо да има.

Движение:
- Чистене из вкъщи + трен

Трен (цяло тяло):

- 5 мин кростренажор

вертикален скрипец (подхват) - 10, 8@30кг; 10@25кг
хоризонтален скрипец - 10, 10, 8@30кг
кофи - 6, 5, 5
преден клек с дъмбели- 12, 10, 10@2х8кг
румънска тяга - 10, 10, 10@щанга + 5кг
прасец на машина - 10, 10, 10@15кг
повдигане на крака от лег - 3х20

- 15 мин кростренажор бързо темпо

- стреч

- Тренировката мина добре. От храната не съм доволна. Аз съм прасе - грух (dull) Ям безразборно :( От няколко дена ми се ядат сурови бонбони от ядки и плодове и днес направих уж за през седмицата, а изядох сигурно 10…Като няма, ми се ядат. Като направя, ям много. Е няма угодия за мен :D

05.10.15
02:29

казано от Роси на 16.03.15, 22:41:

Безподобното прасе пак вилня...

Пак ли бе Росиии :Д:Д

Мнението беше редактирано от ddd на 05.10.15 02:29.

05.10.15
08:24

Дааа....но този път май беше по-кротко ;)

05.10.15
23:41

Понеделник, 5.10.2015

Храна:
- шейк* (оризово-грахов протеин, какао*, банан, тахан*, Н2О)
- 3 палачинки* от кокосово брашно с хумус*; 2 варени яйца* М; 5 чери домата; мъфин (с отровно сладка глазура)
- ябълка
- 2 жаби; 2 охлюва; череша :x
- зелен фасул яхния* с парче полента; сирене; маслини; 4-5 сурови бонбона*; банан; извара с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б
- Вечерта: тичане 4,81км за 30 мин

- Ми не съм особено доволна от тичането, но това е на малко сън и боклуци за ядене (dull) Въпреки, че започна да вали излязох да тичам. Оказаха се пренебрежителни капки дъждец, които бяха по-скоро приятни :)

- Храната - без коментар. Аз съм си виновна. ПМС ли е, какво ли е...все на глупости ме избива. Освен това от вчера така ме е стегнала шапката, че не знам. Айде да не мрънкам. Пожелавам лека и спокойна нощ :)

KA

06.10.15
01:01

Тичай сега докато още се мръщи само, после с дългите ръкави и шапките :) Баси, то тук ако не мрънкаш, то къде ?  :)

06.10.15
23:01

Вторник, 6.10.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки*, банан*, какао*, оризово-грахов протеин; чиа
- ориз със зеленчуци + малко салата
- жаба, охлюв, ключ
- 4 сини сливи
- ябълка
- леща*; маслини; сирене; салата* от червено цвекло, ябълка, морков и орехи; 4 сурови бонбона

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 3х планк до отказ; 2х50 клек СТ
- Вечерта: не

- Като няма трен, няма какво да кажа :) Малко крив ден ми е. Екипът, в който работя трябва да се раздели на 2 екипа и всеки от нас трябва да избере къде да иде. Никой още нищо не е решил, защото и двете опции са...как да кажа...трябва да изберем по-малкото зло. Негативите и в двата случая са повече от позитивите :( Много кофти ситуация и леко съм се депресирала. Не знам какво да правя, а е хубаво да реша в близките дни, за да не вземе да реши някой вместо мен. Както и да е. Мисля го.

- И нещо забавно: Днес отивам на работа и гледам на бюрото на колегата 5 DVD-та с български филми - “Таралежите се раждат без бодли”, “Мъжки времена”, “Вчера” и още два. Гледам и не мога да повярвам на очите си. Той е немец, който не знае капка български и не е проявявал желание да учи, че да изнамери такива неща. Да не говорим, че къде ще ги намериш тези филми тук :D Дойде, каза, че няма представа откъде са се взели и със сигурност са за мен. Затова водих проучване откъде са се взели тези DVD-та, но най-накрая открих :) Един колега - пак немец, който живя доста време в България, ги бил открил у тях и не му трябвали. Затова решил да се отърве :) Не знаел обаче къде седя и затова ги е оставил на бюрото на колегата. А аз - пълен шаш...Ходих да разпитвам из съседните стаи дали някой знае нещо по въпроса с българските класики :D

Теди Илиева

06.10.15
23:20

Е това не мога да го разбера как се яде ....... - жаба, охлюв, ключ?

06.10.15
23:27

казано от Теди Илиева на 06.10.15, 23:20:

Е това не мога да го разбера как се яде ....... - жаба, охлюв, ключ?

Да си призная отчасти го пиша така, за да видя дали някой ми чете храната ;) Това са гумени бонбонки Харибо :( Знам, пак съгреших :( Но виж вчера бяха 2 жаби, 2 охлюва и 1 череша ;)

Теди Илиева

06.10.15
23:38

:D :D :D

07.10.15
00:21

казано от Роси на 06.10.15, 23:01:

[color=green]Като няма трен, няма какво да кажа :) Малко крив ден ми е. Екипът, в който работя трябва да се раздели на 2 екипа и всеки от нас трябва да избере къде да иде. Никой още нищо не е решил, защото и двете опции са...как да кажа...трябва да изберем по-малкото зло. Негативите и в двата случая са повече от позитивите :( Много кофти ситуация и леко съм се депресирала. Не знам какво да правя, а е хубаво да реша в близките дни, за да не вземе да реши някой вместо мен. Както и да е. Мисля го.

Ти самата си го казала, избираш по-малкото зло :) Избираш си хората, с които по-лесно работиш и се разбираш. Стискам палци да решиш лесно проблема (muscle)

07.10.15
22:55

Сряда, 7.10.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, какао*, банан, чиа
- 2 палачинки* от кокосово брашно с хумус*; чери домати; шепа орехи*
- какао* с кафява захар
- ябълка
- банан + 4 сушени смокини
- леща*; сирене; маслини; каперси; филия ръжен хляб с хумус*; извара* с рожков и мед

Трен (Горна част А , корем):

- 5мин кростренажор

вертикален скрипец (подхват) - 12@25кг; 8@30кг; 3, 4, 4@40кг
права лежанка - 12@щанга; 8@щанга + 2,5кг; 6@щанга + 5кг; 4, 4, 4@щанга + 7,5
едностранно гребане с дъмбел - 6@14кг; 3, 3, 3@16кг
раменна преса с дъмбели от седеж - 4, 4, 4@2х10кг
коремни преси лакът-коляно - 3х50

- 5 мин кростренажор

- стреч

- Общо взето съм доволна от тренировката. На лежанката при първата серия не бях хванала много добре щангата и затова имах болка в лявото рамо. Мисля, че проблемът е, че я бях хванала по-тясно. Има лек спад на силата в раменете, но не се учудвам, тъй като те едвам едвам вървят и само за малко да спра със силовите и айде силата им си е заминала. До последно се чудих дали да не правя малко повече кардио, но истината е, че ме домързя.

- Храната днес, мисля, е прилична :)

08.10.15
23:13

Четвъртък, 8.10.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки*, банан*, какао*, чиа
- салата* от киноа, авокадо, босилек, сушени домати и малко зехтин; 1 варено яйце* М; 4 царевични* вафли
- какао* с кафява захар
- 4 сини сливи
- ябълка
- 4-5 фурми*
- 2 яйца* М на очи; зелена салата със зехтин; сирене; маслини; 20г шоколад* 85%; банан

* + жаби и биберони

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 3х10 колелце за корем
- Вечерта: тичане 5км за 30:50 мин

- Тичането беше ок. Даже малко по-бързо от предния път. До последно се чудих дали да тичам, защото ми е първи ден от цикъла, но реших, че ще е по-добре да ида, за да се опитам да избия или пък избистря едни мисли в главата си (dull) В работата ситуацията стана още по-сложна. Тъкмо клонях към едно решение и пак ме хвърлиха в музиката. В момента не искам да избера нито едната, нито другата опция. Даже тръгнах да си търся нова работа. Толкова се ядосах (headbang)

10.10.15
01:39

Петък, 9.10.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, банан, какао, чиа
- смесена салата с панирани сиренца
- какао* с кафява захар
- 1/2 палачинка* (2 яйца* М, банан, спелтови ядки); ябълка
- 3 сурови фурми (inlove)
- 2 ръжени хлебчета с лук и маринована херинга; каперси; 30г шоколад Линд със сол

*имам и около лъжица опитванка от крем от кашу с портокал (правих торта, но утре ще я снимам ;))

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 2х планк (планковете мога и да не ги броя, защото толкова ме боля коремът, че не беше истински отказ)

Трен (Долна част, корем):

клек с щанга - 12@щанга; 8@щанга + 5кг; 6@щанга + 15кг; 6@щанга + 20кг; 6@щанга + 22,5кг; 4@щанга + 25кг;
мъртва тяга - 10@щанга + 7,5кг; 8@щанга + 12,5кг; 3, 5@щанга + 22,5кг;
бедрено сгъване - 3@45кг; 4, 4@40кг
прасец на машина: 6@40кг; 4, 4@50кг
къси коремни преси- 2х50

- 5 мин. кростренажор; стреч

- Същата тренировка съм правила преди точно 2 седмици. Нямам мърдане в силата, което го отчитам по-скоро като плюс, защото очаквах спад :) Техниката беше ок. На бедреното разгъване намалих тежестта, защото с 45кг не правя пълно сгъване на краката. При машината за прасец увеличих, но нея мисля да я заменям с лег преса, защото нещо ми е много странна.

- За вечеря решихме да ядем северняшка кухня - хлебче с маринована херинга. Купихме херинга в бурканче и докато си ядем, прочитаме на бурканчето, че е с подсладител (headbang) Добре, кой слага подсладител или дори захар на риба и за какво?! Честно казано по принцип чета етикети като луда като купувам каквото и да е, но този път за херингата не ми мина през ума, че може да има нещо кой знае какво. Другото, което си взех са сурови фурми. По прицип купувам сушени, защото не намирам сурови, но сега видях, че са пуснали и взех една кутия. Толкова ужасно вкусни са ми, че трябва да ги скрия от себе си (wasntme)

11.10.15
11:23

Събота, 10.10.2015

Храна:
- банан
- 5 фурми
- ръжено хлебче - 1/2 с хумус* и 1/2 с Obazta; 1 варено яйце* М; сирене; парче сурова торта*
- капучино
- (навън): малка смесена сезонна салата; задушени зеленчуци; 2 малки бирички (wasntme)
- ядки в различни сладки обвивки - около 10 на брой

Движение:
- Малко разходка и колело през деня

- Приятен ден беше вчера :) (нищо, че поостарях малко). Благодаря на BB Team за ваучера и милите пожелания (sun). В петък правих една тортичка, на която съм хвърлила око от няколко седмици. Толкова вкусна, а пък толкова лесна :) Агаве не използвам и затова го заместих с мед. Годжито също го пропуснах. За крема използвах пресни смокини. Прилагам и снимка :)

11.10.15
11:49

След промените :Д изобщо не мога да видя, къде показва рождениците... та, ще прибегна до патериците :Д
И така, честит празник, Роси ! :) Пожелавам ти най-важното - здраве и щастие :)

11.10.15
12:23

Роси, рожденичка ли си била вчера ? Ааааааа ама искам и аз да виждам кой, кога има повод да почерпи значи (dull)Ами и аз на патерички Честит Рожден Ден Роси !!! Жива и здрава най-вече (F)

11.10.15
13:32

Честит рожден ден, Роси! Здраве, щастие и много положителни емоции ти пожелавам (F)

Честит рожден ден и от мен, Роси :* Бъди много щастлива и обичана ! (F)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1